Terrori-isku Turussa 18.8.2017

  • 433 286
  • 3 300

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tämä korulause on nyt todistettu monia kertoja vääräksi.

Mitenkään aliarvioimatta tietotaitoasi niin kysytään nyt kuitenkin sen verran, että onko tämä nyt oikeasti suhteellisesti todistettu vääräksi? Maahanmuuttajiahan on tullut Eurooppan aivan valtavasti, joten levottomuuksia oli odotettavissa ympäri Eurooppaa. Terrorismia on ollut aina ja ilmiö on sinänsä ajaton, mutta hyvin marginaalinen määrä tulijoista on ryhtynyt näin vahvoihin tekoihin. Sitähän minä taas en tiedä, millainen kasa pienempiä rikoksia joukkoon liittyy.

Nyt kuitenkin on viimeistään lyötävä ne rajat kiinni siksi aikaa, että saamme järkeä tähän touhuun.

Rajathan ovat jo nyt käytännössä kiinni. Nämähän ovat takaperoisia tapahtumia vuodelta 2015 eli viiveellä tulevat, jos ovat tullakseen. Sinänsä rajat voivatkin olla kiinni, mutta se ei tosiaan varsinaisesti maahantuloa estä - joskin sitä jonkin verran hidastaa.

Tulijat on seulottava tarkkaan, ja painotettava naisia, lapsia ja vanhuksia.

Käsittääkseni tulijat seulotaan Euroopassa melko tarkasti ja aika paljon porukkaa on laitettu takaisin. Naisia & lapsia pitäisi ottaa suoraan leireiltä, koska he päätyvät sinne. Se on myös tuolla Lähi-Idässä ollut aika tyypillistä, että parhaassa fyysisessä kunnossa & iässä oleva lähetetään matkaan.

Heille tulisi myöntää väliaikainen maksimissaan 5v oleskelulupa.

Oletko muuten tutustunut siihen, miksi väliaikainen oleskelulupa lopetettiin kokonaan? Sen ongelma on siinä, että väliaikainen oleskelulupa johti siihen, että oleskelulupaa haettiin tasaisin väliajoin uudestaan määräajaksi, jolloin ihmiset eivät koskaan palanneet kotimaihinsa. Väliaikaisen oleskeluluvan perään haettiin uusi väliaikainen oleskelulupa jne. jne. Väliaikainen oleskelulupa on huono ratkaisu, koska se vaikeuttaa juuri niitä palautuksia, joita mainitsit. Jos joku on väliaikainen niin silloin on luonnollisesti myös oikeus hakea jatkoa. Vai olisiko mielestäsi hyvä systeemi esim. työelämässä, että kaikilla on väliaikaiset sopparit ja kun se loppuu ei saisi hakea samaa paikkaa uudestaan?

Turvapaikan saamisen on oltava väliaikainen, ja tilanteen rauhoituttua heidän on mentävä takaisin eikä jäädä tänne yhteiskunnan elätettäväksi.

Aika korni yleistys. Jos he koulutettautuvat täällä ja pystyvät elättämään itsensä & perheensä niin miksi ihmeessä heidän pitäisi lähteä takaisin? Jos he ovat integroituneet mielestäni he voivat tänne myös jäädä.

Käytätkö lainkaan järkeäsi näissä? Ihan hyvin voitaisiin luoda turvapaikanhakijoille varusmiespalveluksen kaltaiset olosuhteet. Eli ollaan valvotulla alueella ja aika käytetään esimerkiksi opiskeluun. Kielteisen päätöksen saaneet sitten vankilamaisten olosuhteiden kautta suoraan ulos maasta. Kumpikaan toimenpide ei vaikuta pätkääkään suomalaisten elämään mutta parantaa turvallisuutta merkittävästi. Todennäköisesti hakijamäärätkin romahtaisivat.

Eli laitostetaan heidät ja erotellaan yhteiskunnasta jo valmiiksi, jotta he eivät varmasti ikimaailmassa pysty integroitumaan yhteiskuntaan. Hieno idea! Tämähän on juuri sitä kehitystä, jota pyritään välttämättä. Pitäisi olla vain me - ei me ja ne. Lähtökohtaisesti tuo mainitsemasi systeemi toimii aivan varmasti: samaa tekivät useat eri valtiot historian aikana. En sano siitä sen enempää, mutta hienostihan tuo toimi, jonka seurauksena tuli entistä suurempia yhteiskunnallisia ongelmia.

Toki tuohan toimii varmasti ajatuksena hyvin: jos olet turvapaikanhakija suoraan vaan laitostumaan kunnes voit palata kotimaahasi. Tuohan toki pitäisi huolen siitä, että ei tänne kukaan yrittäisi enää edes tulla. "All or nothing" -systeemien ongelma on vähän se, että ihmiset joudutaan aika pitkälti taustansa vuoksi laittamaan samaan boksiin ja toteamaan, että olet tämän vuoksi tällainen.
 
Viimeksi muokattu:

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Tässä maassa elää kuusinumeroinen määrä Suomen kansalaisia, jotka ovat "ulkomaalaisen näköisiä". Suomessa ulkomaalaisille vanhemmille syntyneitä, Suomessa suomalaisille vanhemmille syntyneitä, pikkulapsena adoptoituja, tänne 30 vuotta sitten muuttaneita ja tuhat muuta tapausta. Heitä varmaan keskimäärin joka päivä vituttaa syrjintä, mutta varmasti tunteet nousevat pintaan tällaisen tapauksen yhteydessä - niin kuin ne nousivat pintaan ihan jokaiselle suomalaiselle.

Ja sitten vielä kun se "ulkomaalaisen näköinen" ei edes tarkoita yhtään mitään. Kun epäilty oli jo kiinniotettu, oli tuosta luonnehdinnasta yhtä paljon hyötyä kuin jos olisi kuvailtu vaikka "keskivartalolihavaksi". Tuossa kohdin nyt ei ollut ministerin mikään tarve (poliisin yli) kuvailla kaveria mitenkään, mutta jos sen nyt välttämättä olisi halunnut tehdä niin sitten vaikka "ei puhu suomea, puhuu vain arabiaa".

Olet tässä tyystin oikeassa. Myönnän erheeni.

Luonnehdinnan pitäisi olla osuvampi, mutta samaan aikaan tässä maailmantilanteessa en näe vääräksi nostaa esiin seikkaa, että murhenäytelmässä on luultavimmin kyse jostain muusta, kuin perisuomalaisen perheenisän kännipäissään suorittamasta salvomisesta.

Joka tapauksessa, äärimmäisen ikävää, miten tämä tapahtuma tulee vaikuttamaan "hyvien maahanmuuttajien" arkeen. En totisesti haluaisi olla syyrialaisen pakolaisen pöksyissä juuri nyt.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Mä en ainakaan halua edes yrittää ymmärtää tuota tekoa. Jossain se rajaa menee ja tässä se tuli vastaan. Jollain tapaa tämä teko on nyt tehnyt ainakin itselleni ilmiselväksi tämän "vihervasemmiston" ideologian ja ajatuksenkulun onttouden.

Jaa, ymmärtäminen lienee avainasia torjumisessa ja estämisessä. Tämä keskustelu käytiin mm. Auvisen kohdalla ja sama vastaus. Tietenkään ei pidä hyväksyä tälläistä raukkamaista brutaalia väkivaltaa eikä teon motiivien ja lähtökohtien analyysi sitä tietenkään tarkoitakaan.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
No se "Risikon linja" (siis Kokoomuksen linja) on ollut, että turvapaikkapolitiikkaa ei enää kiristetä.

Toivottavasti ei jatka samalla linjalla.

Nyt turvapaikkapolitiikka nousee vaihteeksi enemmän keskusteluun ja samalla linjalla jatko sataa varmasti persulandiaan. Joten voisin kuvitella että kokoomus osaa peliä pelata ja saada niitä pieniä kiristyksiä jolla kerätään kriittisempiäkin ääniä. Katsotaan mitä tapahtuu..
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Sitten kun oikeudenkäynti alkaa, niin onkohan paljon halukkaita lakimiehiä puolustusasianajajiksi? Voi olla sangen epäkiitollinen pesti.

Halukkaita kyllä riittää. Ensimmäinen case laatuaan Suomessa ja lopputulos aikalailla selvä. Ilmaista julkisuutta ja mainosta.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Facebookissa kaveri päivitti tälläisen kysymyksen.

"Mitä tekisit jos saisit 10 minuuttia kahden keskistä aikaa turun puukottajan kanssa"

Oli tullut paljon vastauksia ja karkeasti noin puolet halusi piestä ja loput jutella tulkin välityksellä. Juttelijat olivat kaikki naisia.
 
"Mitä tekisit jos saisit 10 minuuttia kahden keskistä aikaa turun puukottajan kanssa"

Oli tullut paljon vastauksia ja karkeasti noin puolet halusi piestä ja loput jutella tulkin välityksellä. Juttelijat olivat kaikki naisia.

Miten se hakkaaminen asioita parantaa? Sitä minä olen ihmetellyt, kun olen lukenut tuohon puukottajaan kohdistuvia väkivaltafantasioita.
 

Morgoth

Jäsen

julle-jr

Jäsen
En oikein ymmärrä miksi tämän tapauksen takia tehtäisiin muutoksia turvapaikanhaku- tai palautusmenettelyihin. Koko ajanhan uhka tällaiselle tapahtumalle on ollut olemassa, nyt tämä tietyn todennäköisyyden uhka realisoitui, mutta mikään ei sinänsä ole muuttunut. Ja SuPonkin mukaan uhka-arvio on syytä pitää entisellään, eli tasolla kohonnut.

Sinänsä muutoksia varmaan tarvitan, mutta ei tämä tapaus siihen tarpeeseen kai mitenkään voi vaikuttaa. Vähän sama kuin Japanin tsunamiydinonnettomuus ei mitenkään tehnyt suomalaisista ydinvoimaloista sen turvattomampia, vaikka silloin kohistiinkin myös Suomessa, että ydinvoimalat pitää nyt sulkea meilläkin.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Jaa, ymmärtäminen lienee avainasia torjumisessa ja estämisessä. Tämä keskustelu käytiin mm. Auvisen kohdalla ja sama vastaus. Tietenkään ei pidä hyväksyä tälläistä raukkamaista brutaalia väkivaltaa eikä teon motiivien ja lähtökohtien analyysi sitä tietenkään tarkoitakaan.
Se saattaa olla joku oman mielenterveyteni suojaamistapa. Kuitenkin tämä maailma on sen verran monisäikeinen että kaikkea ei pysty ymmärtämään. Yrittää voi toki ja hyvin pitkälti se lienee suositeltavaakin. Mutta meinasin vain sitä että jossain menee se raja tässäkin. Se raja nyt esimerkiksi tässä on minusta se että kaikki kielteisen turvapaikka päätöksen saaneet välittömästi kotiin. Ei ruveta ymmärtämään, eikä selittämään, eikä pyörittelemään mitään, vaan heti takaisin.

Se että miksi nostin tämän "vihervasemmiston" tässä esimerkiksi oli se, että jotkut tuohon ideologiaan ilmeisesti itsensä lukevat ihmiset eivät tätä vaihtoehtoa suostu punnitsemaan, vaan se oma ideologia on se tärkeämpi juttu, kuin se että suostuttaisiin tarkastelemaan tosiasioita. Ei suostuta myöntämään sitä että joiltain osin ollaan oltu väärässä omissa mielipiteissä. Ja minun mielestäni tosiasia on se että maailmassa on pahoja voimia ja sen palveluksessa olevia ihmisiä ja meidän tulee se ymmärtää että me ei niitä kaikkia voida pelastaa tai että rakastetaan kaikki tuolta etelän maista tulevat ihmiset jotenkin terveiksi.

Tämä ei ole mitään rasismia. Ihan samalla tavalla parhaani mukaan koitan suhtautua myös sieltä toisesta laidasta tulevaan ideologiaan.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ovathan nuo pieniä määriä verrattuna siihen, miten paljon tästä tapauksesta on kirjoitettu alle kahdessa vuorokaudessa. Tavallaan se on kuitenkin ihan ymmärrettävää, sillä Kauhajoen ja Jokelan tapahtumat eivät antaneet hyvää syytä haukkua suvakkeja.

Nyt vähän järkeä tähän tilastointiinkin. Suomi on muuttunut noiden jälkeen merkittävästi enkä tarkoita väärävärisiä vaan livespämmäyskulttuuria.

Menneen ajan viestimäärät ei kerro yhtään mistään, koska silloin ei laitettu samantien linkkiä mitä lukee iltislehdessä.
 

Jeffrey

Jäsen

Kyllä tulleet ovat aiheuttaneet suhteellisesti huomattavan korkean määrän rikoksia. Oletus oli aikanaan se, että he eivät tekisi sen enempää, ja ettei heidän joukossaan tulisi terroristeja.

Väliaikaisen oleskeluluvan on oltava kertaluonteinen. Siinä on kuitenkin oltava sen verta joustoa, että jo henkilö etenee jyvällä tasolla esim. opinnoissaan, niin joustoa on oltava.

Siihen korniin yleistykseen pyytäisin sulta malttia ja kykyä lukea lukemaasi hieman pidemmälle, eikä heti aloitettava änkytystä.
 

archieG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Slavia Praha
En oikein ymmärrä miksi tämän tapauksen takia tehtäisiin muutoksia turvapaikanhaku- tai palautusmenettelyihin. Koko ajanhan uhka tällaiselle tapahtumalle on ollut olemassa, nyt tämä tietyn todennäköisyyden uhka realisoitui, mutta mikään ei sinänsä ole muuttunut.
Ai ei vai mikään ole muuttunut? Kaksi henkilöä on kuollut, koska epäonnistunut turvapaikkahakuun liittyvä politiikka. Voisiko aloittaa muutoksen vaikkapa siitä, että kielteisen päätöksen saaneet laitetaan piikkilankojen taakse odottelemaan palautusta jos eivät vapaaehtoisesti poistu maasta?
 

julle-jr

Jäsen
Ai ei vai mikään ole muuttunut? Kaksi henkilöä on kuollut, koska epäonnistunut turvapaikkahakuun liittyvä politiikka. Voisiko aloittaa muutoksen vaikkapa siitä, että kielteisen päätöksen saaneet laitetaan piikkilankojen taakse odottelemaan palautusta jos eivät vapaaehtoisesti poistu maasta?
Voisi minun puolestani, jos viranomaiset näkevät sen järkeväksi. Mutta ei sitä perjantain tapahtumien takia kuulu tehdä. Perjantain tapahtumien tiedettiin olevan hyvin mahdollisia, eikä tämä mahdollisuus tänään ole sen suurempi kuin esim. torstaina (SuPon uhka-arvion mukaan siis).

Olihan se politiikka yhtä epäonnistunutta siis jo aiemmin, koska uhka oli silloinkin sama. Miksi juuri nyt vauhditettaisiin toimia, eikä jo esim. viime viikon tiistaina?
 

Jeffrey

Jäsen
Ai ei vai mikään ole muuttunut? Kaksi henkilöä on kuollut, koska epäonnistunut turvapaikkahakuun liittyvä politiikka. Voisiko aloittaa muutoksen vaikkapa siitä, että kielteisen päätöksen saaneet laitetaan piikkilankojen taakse odottelemaan palautusta jos eivät vapaaehtoisesti poistu maasta?

Näin! Kaksi nuorta naista/tyttöä joilla koko maailma vasta edessä. Lisäksi välittömänä kärsijänä yksi 6kk ikäinen ihmislapsi, jonka kanssa läheisillä on omassa surussaan edessä aivan helvetillinen työ. Jotta tuo ihmiselämä saadaan raiteilleen.

#eitässänytolemitäänerikoistatapahtunut

Jos tosiaan näin on. Niin minä en ainakaan halua, että enää yksikään tiedostettu uhka realisoituu.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En oikein ymmärrä miksi tämän tapauksen takia tehtäisiin muutoksia turvapaikanhaku- tai palautusmenettelyihin.

Sen vuoksi, että ehkäistään viattomien murhat jatkossa. Koko ajanhan tätä ollaan vaadittu, ja nyt sitten se mistä on varoiteltu niin toteutui. Entistä tärkeämpää että nyt viimeistään saataisiin kaikki kielteisen päätöksen saaneet lukkojen taakse ja pois maasta ja turvapaikanhakijat valvonnan alle varusmiespalveluksen kaltaisiin olosuhteisiin. Eikä ainakaan päästetä vihervasemmistoa valtaan jolloin vihreät/sdp/vas todennäköisesti keskeyttäisivät pakkopalaukset välittömästi.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Ai ei vai mikään ole muuttunut? Kaksi henkilöä on kuollut, koska epäonnistunut turvapaikkahakuun liittyvä politiikka. Voisiko aloittaa muutoksen vaikkapa siitä, että kielteisen päätöksen saaneet laitetaan piikkilankojen taakse odottelemaan palautusta jos eivät vapaaehtoisesti poistu maasta?
Koko kansan puutarhuri Ike on myös sillä linjalla että palautukset sujuu liian hitaasti. Kanerva: Sisäiset uhat selvitettävä | Yle Uutiset | yle.fi
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Semmoinen huomio Sipilän lupauksesta antaa omaa kämppää pakolaisten käyttöön, että paskapuhetta. Savuverhona taisi olla turvallisuus.
------------
Mun arvaus tästä tapauksesta on, että islamistien innoittama idiootti. Silti terrorismia yhtä kaikki. Nuo Keski-Euroopassa tapahtuneet solujen duunaamat iskut on olleet tehokkaammin suunniteltuja ja tässä tapauksessa valitut uhrit naisia. Noista eväistä vedetty johtopäätös.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Miten tuo kielteisen päätöksen saaneiden palautusprosessi toimii tällä hetkellä? Onko kenelläkään mitään tietoa?
 

julle-jr

Jäsen
Entistä tärkeämpää että nyt viimeistään saataisiin kaikki kielteisen päätöksen saaneet lukkojen taakse ja pois maasta ja turvapaikanhakijat valvonnan alle varusmiespalveluksen kaltaisiin olosuhteisiin. Eikä ainakaan päästetä vihervasemmistoa valtaan jolloin vihreät/sdp/vas todennäköisesti keskeyttäisivät pakkopalaukset välittömästi.
Miksi se nyt on entistä tärkeämpää? Miksei tuollainen ole koko ajan ollut yhtä tärkeää.

En siis ymmärrä miksi poliitikot toimivat ja kansalaiset vaativat toimintaa kun joku tietyn todennäköisyyden tapahtuma realisoituu. Paitsi tietenkin jos tapahtumaa tutkimalla paljastuu jotain uutta tietoa. Mielestäni toimien pitää perustua kokonaisarvioon, eikä yhdellä tapauksella, jonka realisoitumisen on koko ajan tiedetty olevan mahdollinen, voi olla kovin suurta merkitystä kokonaisarvioon. Mielestäni mitään yllättävää tai ennalta-arvaamatonta ei ole tapahtunut, joten tilannekuva ei ole mitenkään muuttunut.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Taitaa kuitenkin pari ikkunaa olla aika köykänen vastine ihmishengistä.
Seuraavan kerran kun joku kantaväestöstä tappaa ihmisiä urakalla, niin taidan tulla rikkomaan sinun kämpän ikkunat kun sinäkin satut olemaan suomalainen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös