huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tämä ei sinänsä liity pelkästään Lehterään, mutta mielestäni asiaan sopivin ketju. Eli siis osaisiko joku kertoa miten iso merkitys päävalmentajalla oikeasti on? SaiPa ei muistaakseni ole panostanut pelaajiin kuin sen yhden surullisen kuuluisan kerran ja se meni miten meni miljoonatappioineen. TIrkkosella joka kerta vähintään sääleissä ja seuraajalla jumboja. Nyt taas menee jees. Mutta siis onhan tuota muillakin. Suikkanen vei tepsit loppuun asti (kuten myös hokin mestiksessä) ja sai kenkää kuitenkin samasta seurasta ja ei tuo kärppäreissukaan hurraahuutoja herättänyt.

En ole ikinä joukkuepelejä pelannut niin ei ole oikeasti asiasta mitään käsitystä, mutta oletan että täällä on jonkun verran moisia pelejä harrastaneitakin. Onko kaikki vain sattuman kauppaa että valmentaja ja pelaajat ovat samalla aaltopituudella vai onko taustalla jotain muutakin?
Vaikuttaa paljon. Olen harrastellut useampaa joukkuelajia ja erilaisiin valmentajiin on tullut törmättyä. Lätkässä varsinkin tullut oltua mukana noissa junnuleireissä(puhutaan nyt tosi nuorista, eli jostain 12-vuotiaista) ja valmentajalla järkyttävän iso vaikutus. Valmentajan ei mielestäni tarvitse olla mitenkään kiltti tai kaveri, mutta mielestäni valmentajan tulee olla reilu ja rehellinen. On ollut valmentajia, joiden panosta ei nuorena arvostanut(hattua pitää nostaa sille valkulle, joka piti jokaviikkoiset luistelutreenit), mutta kyllä ne sai nuoretkin pojat vetämään ihan tosissaan. Aina torstaina kun tuli hallille, niin tiesi, että kiekkoja ei tartte ottaa esille ekaan reilu tuntiin, mutta valmentaja oli kuitenkin reilu ja motivoiva, niin kyllä siellä tosissaan mentiin viikosta toiseen. Jos taas ei meno miellyttänyt, niin sitten luisteltiinkin pelkkiä viivoja, eikä kiekkoja otettu lopussakaan esille. Lievästi ankaraa, mutta kuitenkin reilua.

Tärkeää on myös valmentajien dynamiikka. Itsekin huomasi, että yleensä valmennustiimissä oli sekä niitä pelaajien kavereita, joihin pystyi tukeutumaan jos tarvetta oli, mutta myös niitä jotka hoiti sen tarvittavan kovuuden.

Ideaalisti sieltä löytyy sitä auktoriteettia riittävästi, että pelaajat ottaa tosissaan, mutta taas liika ilkeys ja vittumaisuus ei oikein motivoi. Ammattilaisilla varmaan vielä enemmän korostuu se miten saadaan pelaajat pelaamaan logolle, kun monet ajattelee omaa uraa ja tulevat yhden tai kahden kauden visiitille. Kaikki haluavat toki voittaa, mutta pitää saada jengi oikeasti sitoutumaan siihen tekemiseen. Kuitenkin jengi sitten kokemuksien kautta rupeaa bondaamaan ja valmentajalla on iso merkitys onko pelaajat ylpeänä jäällä antamassa kaikkensa seuralle. Kyllähän tuolla SaiPassakin Lehterä saanut aikaan jengin, joka puolustaa ja taistelee ihan eri ilmeellä kuin Santasen aikaan. Markkasen ollessa perjantaina askissa, niin jokainen pelaaja varmasti halusi Jussille nollaa ja sitten eikun kunniakuja pystyyn. Pieniä asioita, mutta kertoo jonkin verran joukkuehengestä, mitä Lehterä on luonut. Kiekkoja syödään yleisestikin ottaen aika kunniottava määrä.

Uskallan väittää, että Tirkkosenkin aikainen souturetki Saimaalla oli oikeasti merkittävä tekijä siinä kuinka jengi saatiin sitoutumaan tekemiseen ja luotua sitä ryhmähenkeä. Yleisesti ottaen tämä tehtävä on kaikilla jengin johtajilla, kuten kapteenilla, mutta kyllä se päävastuu lepää valmennusryhmän ja viime kädessä päävalmentajan harteilla.
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Erittäin mielenkiintoista nähdä mitä Tero tekee seuraavaan peliin. Urho poppareille voisi olla terveellinen veto sekä Urholle itselleen että Tertsin johtajuudelle. Pyhät lehmät tekee aina hallaa joukkuepelissä.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kaikesta näkee, että Vaakanaiselle luvattiin rajaton tontti. Siksi tuli SaiPaan. Nyt vaadin Lehterältä munaa. Ei voi vaan pelata noin huonosti ja saada peliaikaa rajattomasti.
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lehdistötilaisuus Ässät - SaiPa 1.3.2018 | Porin Ässät

Lehmän pieru. Hihihihi. Anteeksipyyntö paikallesaapuneille kannattajille olisi ollut kivempi kuulla.

Minusta näytti, että Kotkaniemi vei tänään Tertsiä 6-0. Ässät tuli ensimmäiset 5 min todella kovilla taklauksilla. 3 kovaa puhdasta pommia. Se vei SaiPalta innon, uskon ja vauhdin. Kevyehköt jäähyt veivät lopunkin järjen pelistä. Ässät oli sekä vahvempi että nopeampi. Miehittivät keskialueenkin niin, ettei päästy millään yli. Meillä ei ollut jakoa vaikka kenttämestarikin yritti avittaa. Ässien hyökkäykseenlähdöt toistivat itseään. Viivelähtö, josta aina avaus keskelle ja laituri leikkaa. Ei keksitty tähänkään lääkettä.

Kohon ja Nättisen ketjut yrittivät viimeisessä erässä epätoivoisesti fyysisempää peliä, mutta näytti lähinnä säälittävältä. Pelottavasti tuli mieleen viime kausi.

Valmennus on vetänyt kauden kokonaisuutena erittäin hyvin, mutta nyt täytyy nousta uudelle tasolle jos halutaan enemmän kuin 2 peliä pleijareissa.
 

ahal

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nostetaan kevään kunniaksi ylös tätäkin ja muistellaan parin todistuksen kautta, mitä Bluesissa tapahtui 2001-02. Tuttuja nimiä.

Bluesin välitodistus 2001 (JA)
Bluesin kevättodistus 2002 (JA)

Kai se Tertsi noista ominaisuuksistaan jotain on saanut iskostettua myös sputnikkeihin.
 
Tanskan kruununprinssi leikkauksessa - hovin mukaan ensi viikolla Suomeen tulee kruununprinsessa. Yle.fi 4.9.2018.

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Eikös se Lehterän 1 + 1 mallin sopimuksen optio ilmoitettu käytetyksi, noin minä muistelen, taisipa ilmoitus tulla jo myöhäissyksyllä?
Kovin hatara on minun pääni, mutta tuollainen juttu minun muistiini on jäänyt.

lisäillään: Näyttää tuolla edellisellä sivulla olevan 25.10 -2017 tullut ilmoitus option käytöstä.
 
Totuuden torvi: Minä ja Ernesti Hentusen sanomalehti.

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Team Talvivaara, P.Perä, Wincapita
Eikös se Lehterän 1 + 1 mallin sopimuksen optio ilmoitettu käytetyksi, noin minä muistelen, taisipa ilmoitus tulla jo myöhäissyksyllä?
Kovin hatara on minun pääni, mutta tuollainen juttu minun muistiini on jäänyt.
Kyllähän tässä nyt taidettiin haaveilla jo jatkon jatkosta.
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olen pariin otteeseen nostanut esiin kun vastustajan valmentaja on vienyt Tertsiä, joten nyt posia. Tänään Tertsi - Kaskinen 6-0.

Huomiselle joku muutos pitää toki tehdä, koska Kaskinen tekee muutokset tämän päiväisen perusteella.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lehterä oli kyllä kultakimpale SaiPan löytää. Pakko myöntää, että epäilykseni oli minullakin kun niin kokematon valkku kaikilla sarjatasoilla, mutta on kyllä antanut jo nyt tosi kovat näytöt tulevaa uraa ajatellen. Tänäänkin oli ilo katsella miten kovalla draivilla antaa ohjeita pelaajille ja pyrkii vaikuttamaan kaikkeen. Mitään kädet taskussa -meininkiä ei lähimainkaan, vaan tulisieluista paloa lajiin.

En ihmettelisi jos Tertsi ois kasvattamassa tammea vaikka nuorten maajoukkueen peräsimessä lähivuosina.
 
Bileet oli hyvät, tunnelma oli rento ja aurinkokin oli pilvessä.

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kuten tuolla jossain ketjussa joku toi esiin, Lehterälle pitää tehdä 2v jatkosopimus nyt. Siis ensi kauden jälkeiset kaksi. Sen pitempään ei luultavasti ole mitään rahkeita pitää. Näyttää siltä, että Tertsi osaa käsitellä näitä nuoria pelaajia oikein, ja jos nyt tässä vielä 3v on SaiPassa niin sen jälkeen se on maajoukkue. Toki todellisuutta on se, että joku (esim. Jokerit) ostaa sopimuksen pois ja homma ei toimikaan. Mutta olen aika varma siitä, että nykyisten nuorten pelaajien aikakaudella (esim. Laine, Aho) Lehterä on maajoukkuevalmentaja, joka voittaa meille mestaruuden tai mestaruuksia.
 
"They're like sex, except I'm having them."
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, LA Kings, ManU
Kiitoksia myös täältäpäin. Kunnia ja ylpeys on palautettu. Siinä samalla päästiin nuorella rungolla jo maistamaan näitä isojen poikien pelejä. Suuri kiitos Tertsille kuuluu, että saatiin näitä kehitystä odottavia nuorukaisia joukkueeseen. Sitä myöten meidän maine kehittäjäseurana ottaa lisästeppiä, kun tänne saadaan lupaavia junnuja haalittua.

Kesällä ei yhtään kyllä tiennyt miten tässä tulee käymään. Noh hyvinhän se debyyttikausi meni ja Kalevi Numminen-palkinto on erittäin lähellä tulla Lappeenrantaan taas.
 
Leijonasydämestä huolimatta aina Slovakian kultaisen sukupolven tukena.

Vapaapudotus

Jäsen
Suosikkijoukkue
idän ihmeet
On kyllä loistavaa, että tilanne on rauhoitettu näin hyvissä ajoin. Kiitos Terzi ja toimisto.

Toivottavasti Tuomenoksa jatkaa joukkueen kasaamista myös. Yhteistyö tuntuu pelaavan hyvin Teron kanssa. Junioreista kun ei juuri apuja ole ensi kaudelle tulossa niin varmaan joudutaan turvautumaan taas paljon ulkkareihin.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Ei ole totta! Olen yleensä SaiPan suhteen optmistinen ja joskus ehkä jopa ylioptimistinen, mutta tämä jatkosoppari on nyt sellainen voimannäyte organisaatiolta, että en olisi ikinä uskonut, että 1+1-tyyppinen jatko voitaisiin saada Lehterän kanssa aikaan. Upea duunia Jussi Markkanen!
 
"Esittää jotain suurta asiantuntija auktoriteettia, kun tietotaito ja näkemys jääkiekosta on roskalehdistön urheilutoimituksen tasoa"
- dude kuvailee mirasanea

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Aivan mahtavaa että Bemu jatkaa vielä SaiPassa, ja ihan jees että se joku terokin siinä sivussa seuraa. Joko sieltä Lappeenrannan satamasta on kaadettu ne Pexxxin ja Lehterän 400-metriset pronssikolossit? Siellä varmasti tarvitaan lisätilaa Bemun kilometrin korkuiselle täyskullasta tehtävälle patsaalle. Lehterästä voi jonkun pahvikuvan laittaa sit vaikka sinne jalustalle pienenä kuriositeettina.

Tykkään tuosta SaiPan tiedotustouhusta ja some-hölmöilystä ja oikeestaan kaikesta mitä siellä on tehty nyt muutaman vuoden aikana. Oliko se Riku Kallioniemen ansiota että siellä saatiin tommon hurtti mutta professionaali meininki touhuun aikoinaan, ja sillä polulla on hienosti pysytty vaikka Riku lähtikin isompaa laivaa luotsaamaan? Jossain helvetin instassakin on ollut näitä ku Markkanen näpyttelee räpylä ja kilpi käsissään näppäimistöä, tommosta sopivaa töhöilyä saa ja pitääkin harrastaa aina silloin tällöin jos homma muuten toimii. Tämäkin vitun koiran kanssa tehty jatkosopimus, ois hyvin vaikee kuvitella että vaikkapa joku Tapparan ja Rautakorven jatko tällee ilmotettaisiin. Pelicansilla on ollu samanlaista hassuttelua, muut on joko överivakavia tylsyyksiä, tai sit aivan huumeissa vedetään aivan alta lipan kaikki (=Kalpa ja lohikäärmeet).
 
RAPORTOI

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Loistojuttu että Tertsi jatkaa. Olipa hieno julkistus uutinen! Hienosti ideoitu! Arvasin että Lehterä ei jätä projektia kesken lähtemällä pois jo kahden kauden päätteeksi. Kyllä se on ollut jollakin tavalla alusta asti selvää että tämä on pidempi projekti ja Tertsi on siinä ehdottomasti oikea mies viemään projektia eteenpäin. Varmasti näitä nykyisiä pelaajiakin on helpompi saada jatkamaan SaiPassa kun he tietävät että sama valmentaja ja etenkin Tertsi jatkaa.

Hieno mediapersoona, loistava valmentaja ja muutenkin hieno mies. Hieno juttu myös SaiPalta että sopimus tehtiin jo hyvissä ajoin kauden aikana. Näin ollen pelaajillekin varmasti helpompi tehdä jatkosoppareita kun tiedetään tässä vaiheessa jo ensi kaudenkin valmentaja. Hyvä Lehterä, hyvä SaiPa! Kiitos SaiPa tästä hienosta viikosta!
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hieno juttu myös SaiPalta että sopimus tehtiin jo hyvissä ajoin kauden aikana. Näin ollen pelaajillekin varmasti helpompi tehdä jatkosoppareita kun tiedetään tässä vaiheessa jo ensi kaudenkin valmentaja.
Jep, tämän diilin jälkeen onkin hyvä lähteä neuvottelemaan pelaajien jatkosopimuksista. Bemun ja Tertsin suojeluksessa on nuoren kiekkoilijan hyvä rakentaa uraa.

SaiPalla on tällä hetkellä suorat vuoteen 2020 ulottuvat sopimukset vain kolmen kenttäpelaajan (Robin Salo, Emil Oksanen ja Anssi Löfman) kanssa, ja muutama optiosopimus siihen päälle. Marraskuun maaottelutauon aikoihin voisi jo odotella muutamia jatkosoppareita, mielellään vaikka Bemun tyylisiä 1+1 vuotisia jatkoja.
 
Mieluummin optimisti ja väärässä, kuin pessimisti ja oikeassa.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy