Suosikkijoukkue
IFK
Eivät taida ottaa kantaa myöskään lähtönopeuteen, saatika suunnanmuutoksiin:
Veikkauksen sivuilta voi livelätkän aikaan katsella 'Älykiekko'-painikkeen takaa todellista stigalätkää. Siellä pelinumeroilla varustetut pampulat pelaa livetilanteesta saadun datan ohjaamana. Eli liikeanturit keräävät ja laittavat eteenpäin ihan kaiken sen siihen anturiin vaikuttavan liikkeen. Sitä en tiedä, mitä kaikkea huippunopeuden, luistelumatkojen ja kiekon liikke - lisäksi datasta muokataan seurojen tai valmentajien käyttöön.

Data mahdollistaa pelaajan seuraamisen kentällä 10 sentin tarkkuudella, mistä taas voidaan tehdä hyvin tarkkoja analyysejä yhden pelaajan jään käytöstä. Tai siitä, ettei vaan huvita pelata vastakkain jonkun kusipään kanssa samalla kaistalla. Tai verrata liikettä kenttäkavereihin, mikä paljastaa numeroina sen, varastaako pelissä kumpaankaan suuntaan yhtään vai sekunnin/sentin.

Eli tekniikka tuottaa jo nyt kaiken lähtödatan liikettä koskeviin kysymyksiin. Miten perusteellisesti tuota datamassaa myllätään, on sitten jatkuvan kehitystyön tulos. Tulisikohan tulevaisuudessa joku avoin sorsa, jota kautta nokkelimmat fanit voisi kaivaa vaikka mitä huikeita tukia näkemyksilleen?

Kaiken kaikkiaan, huikeaa tekemistä lätkän hyväksi suomalaisilta toimijoilta. Ei paha.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy