Teemu Selänne #8 - kiitosketju ja liveseuranta

  • 57 511
  • 215
Tila
Viestiketju on suljettu.

pappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä tippa tuli täälläkin silmään. Mahtava pelaaja, joka kantoi ylpeänä Suomen leijona paitaa. Iso kiitos Teemulle näistä vuosista.
 

syndi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, HJK-Hockey, NHL
Silmäkulmat kostuivat. Kiitos näistä vuosista Teemu. Sinun takia rakastuin tähän lajiin. Legenda ja huippuyksilö niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Kiitos Teemu kaikesta onnea jatkoon!
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Eikö tämä ole voittamisen kulttuuria? "The Finns have won all four Winter Games bronze games in which they’ve participated."

Lainaus Mustan Nuolen linkittämästä jutusta.

Sitähän se nimen omaan on, varsinkin kun huomioi sen, kuinka pieni maa Suomi väkiluvultaan kuitenkin on. Silti kamppailemme tasapäisesti jääkiekon ns. mahtimaiden kanssa - ja olemme jääkiekon mahtimaa mitä parhaiden pelaajien turnauksiin tulee - ja mitali on ripustettu kaulaan nyt neljä kertaa viidestä kun parhaat ovat olleet olympialaisissa mukana. Ei tähän ole mikään muu maa pystynyt.

Tätä pitäisi muistaa myös arvostaa sen sijaan, että näilläkin palstoilla turhan usein mollataan suomalaisia pelaajia ja maajoukkueen yksittäisiä pelejä. Vähintään haukutaan NHL/KHL/liigapelaajat (yliviivaa tarpeeton) ja sieltä vielä oman inhokkiseuran kasvatit. Ja jos ei ole mollaamista niin sitten haukutaan Timo Jutila.

Kyllä sen Teemun YLE-haastattelustakin näki, kuinka paljon oman isänmaan edustaminen Suomi-paidassa Selänteelle on merkinnyt ja kuinka mahtavia yhteisiä kokemuksia hän on sekä jakanut muiden pelaajien kanssa että antanut myös kotikatsomoille. Teemu sanoi, että Suomessa puhalletaan aina yhteen hiileen. Aina ei tunnuta puhaltavan, mutta enemmän pitäisi puhaltaa ja seurata Selänteen esimerkkiä siitä, mitä tarkoittaa yhteistyö muiden kanssa ja joukkueelle pelaaminen.
 

Orbus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Teemu Selänne. Kiitos ja anteeksi!

Sen verran kauniisti kirjoitit ja pyysit, niin eiköhän Selänne ja mä, kyetä sulle anteeksi antamaan. Anteeksi pyytäminen ja oman virheen myöntäminen on paljon vaikeampaa, kun Selänne junassa seilaaminen. Kyllä tämä herkistää.
 

Selänne 8#

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, KalPa ja Anaheim Ducks
KIITOS TEEMU NÄISTÄ VUOSISTA!!! Mahtavat kisat ja en uskonut ennen kisoja, että tuollaista jälkeä vielä tulee. Tuntuu haikealta, kun yksi aikakausi päättyy suurten pelaajien mukana. Suuret kiitokset myös Salolle ja Timoselle!
 
Olin aika maltillinen Teemun kisavireen suhteen, kun tietää minkälainen kausi on takana. Mutta sen Granlundin maalin (jonka Teukka syötti ja meni itse maskiin) jälkeen Itävalta-pelissä tiesin, että ehkä tästä tulee vielä jotain. Ja siellähän se Teukka jälleen on pistepörssin kympin joukossa. Voittomaali Venäjää vastaan puolivälierässä. Pitää toivoa, että Weber, Carter, Sedin ja muut lähimmät uhkaajat jäävät huomenna nollille, niin korkea sijoitus pysyy.

Kyllähän Teemu nuortui 15 vuotta, kun sai vierelleen nuoren Saku Koivun. Välillä Teemu aivan lensi jäällä ja kuljetti kiekkoa. Loistavaa yhteispeliä MG:n kanssa.

Kiitos Teemu kaikista hienoista hetkistä, joita olet tuonut maajoukkuepaidassa. Kirjoitetaan pidempi kiitoskirjoitus sitten, kun se aivan viimeinen peli on pelattu, eli toivottavasti kesäkuussa.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suuret kiitokset Teemulle kaikesta - upeista peleistä, suurista tunteista ja loistavasta PR:stä. Teemu on tehnyt sekä lajille että suomalaisuudelle korvaamatonta työtä. Moni on muuttanut käsityksensä suomalaisista joutuessaan Teemun vaikutuspiiriin: iloinen, positiivinen, auttavainen ja fanit aina huomioiva ihminen.

Mä olen hieman eri ikäluokkaa kuin täällä useimmat ja muistan sen kuhinan, joka Teemun liigauraa edelsi - nyt on tulossa kova kaveri... Kurrin tasoa. Ja sitten Moberg tössi sen väärään seuraan :)

Joka tapauksessa kunnioitan, ihailen ja arvostan sekä miestä että peliuraansa.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Onko muuten Liigassa jäädytetty yhtään pelinumeroa?

Vaikka sattuneesta syystä näytöt Liigassa ei ole mitään historiallisia, niin uskon, että joka ikinen kiekkoihminen sallisi numeron 8 jäädyttämisen.
 

VonRetee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tippa tuli linssiin tuosta Selänteen pelinjälkeisestä haastattelusta. Ihme, että kaveri sai itsensä pidettyä kasassa, kun koko maajoukkue ura, reilusti yli 20 vuotta piti tiivistää pariin lauseeseen.

Vieläkin on silti vaikea uskoa, että miehen maajoukkue pelit loppuivat tähän. Jotenkin jopa erittäin haikea olo. Samalla tulee haudattua pala omasta nuoruudesta.

Vaikka viimeinen ottelu oli huikea niin kyllä ikä on tehnyt tehtävänsä, ei siis ole luistimessa samanlaista potkua mitä oli vaikkapa kaksi vuotta sitten. Vaikea on nähdä sen valoisempaa loppukautta NHL:ssä kun pelit siellä kovenevat. Toivottavasti Teemua ei koskaan nähdä töissä missään maajoukkueen valmennus/scouttaus tiimeissä. Ne hommat on eri miehille ja Teemun ei kannata mainettansa niiden kautta pilata.

Kiitos Selänne.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Onko muuten Liigassa jäädytetty yhtään pelinumeroa?

Vaikka sattuneesta syystä näytöt Liigassa ei ole mitään historiallisia, niin uskon, että joka ikinen kiekkoihminen sallisi numeron 8 jäädyttämisen.

Mielestäni parempi kunnianosoitus olisi jäädyttää #8 nimenomaan maajoukkueessa - ei Liigassa.

Huh, hiljaiseksi vetää.
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Vanha mies itkee matsin jälkeen, vanha mies itkee lukiessaan muiden joukkuiden kannattajien viestejä... Tähän olisi voinut tehdä monia lainauksia, joista ei voi valita!

Kiitos Teemu niistä divarikausista, 87-89! (Tunnepuolella lähes parhaat kaudet narrifanina)

1986 lueskelin #99:n kirjaa; Gretzky: From Backyard Rink to the Stanley Cup, ja ajattelin, että tää Kurrin Jari on varmaan ja pysyy kaikkkienaikojen suomalaiskiekkoilija! No, väärässä olin...

Kurri pamautteli Waynen syötöstä kiekkoo byrsään siitä B-pisteen kaarelta ja sitten tuli Teemu. Kärkkyy läpiajoja vastustajan sinisellä ja kyllähän tuo tulokasennätys paljolti siihen perustuikin... Mutta nää viimeisimmät kisat (2000-luku) ehkä parhaana esimerkkinä Torinon tournament toi viimeistään esiin sen suuren Leijonapaidalle kokosydämellään pelaavan pelaajan muiden joukossa. Uhrautuu, heittäytyy, raastaa ja tappelee...

Kaikkienaikojen Olympiapelaaja pisteiden valossa!

Kiitos Teemu!

P.S. Todella ISO kiitos myös huomattavasti vähemmälle huomiolle jääneille Kimmo Timoselle, Sami Salolle! Tärkeitä palasia Suomi-kiekossa... OJ:stä varmaan saadaan vielä nauttia, toivottavasti!
 

Monte-Cristo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Sens, sympatiat Kerholle
Tuntuu oudolta ajatella maajoukkuetta ja pian koko jääkiekkoa pelaavaa maailmaa, jossa "ikuinen" Teemu ei enää pelaa. Mutta miestä, jolla on noin palava rakkaus lajiin, ei varmaan poista kuvioista mikään, vaikka pelaajaura päättyykin.

Hieno pelaaja, hieno ihminen, hieno päätös maajoukkueuralle. Kiitos Teemu!
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Sen verran kauniisti kirjoitit ja pyysit, niin eiköhän Selänne ja mä, kyetä sulle anteeksi antamaan. Anteeksi pyytäminen ja oman virheen myöntäminen on paljon vaikeampaa, kun Selänne junassa seilaaminen. Kyllä tämä herkistää.

Mielestäni jo tämän kolmen sukupolven kohtaamisen ja mainion lopputuloksen pitää aiheuttaa pikkusieluisessa pessimistissäkin jotain tervepäistä, jotain rehellisen positiivista tunnetilaa. En tiedä, mutta virhe on myönnetty ja en itseäni kehtaa tällaisessa ketjussa tapetille nostaa enää sanallakaan. Tämä ketju kuuluu sille(niille) ketkä sen ansaitsevat. Selänne, Salo sekä Timonen.
 
Viimeksi muokattu:

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Uskomaton jätkä, kaikkien aikojen suomalaisurheilija itselleni. Teemun takia tuli lajiin aikanaan rakastuttua kolmevuotiaana nordiksella. Lätkää on tullut seurattua sen jälkeen vähintään tarpeeksi, mutta Teemu on ja pysyy.

Uskomaton hahmo sekä urheilijana että ihmisenä. Vain yksi on Teemu Selänne.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Oiva kirjoitti:
Haluan sanoa, että Teemu Selänne ei ole vain kaikkien aikojen paras suomalainen jääkiekkoilija, vaan yksi kaikkien aikojen parhaista suomalaisista urheilijoista.

Jääkiekossa hänen saavutuksiaan on äärettömän vaikea lyödä. Se tarkoittaisi, että jonkun nykyisen nuoren talenttimme pitäisi pelata neljännesvuosisata maailman kovimmalla tasolla johtavassa roolissa.

Teemun merkitystä suomalaiselle urheilulle ja etenkin jääkiekolle voi vain pohtia. Äärettömän suuri se on, valtava. Kiitos.

Selänteen ura on täysin käsittämätön ja hänen merkityksensä suomalaiselle kiekolle menee yli ymmärryksen. Hän on kansallissankari ja aikamme legenda. Jokainen kiekkoa seuraava suomalainen menettää pienen palan itsestään, kun hän siirtyy täysin ansaitulle vapaalle.

Selännettä voi huoletta verrata lähes mihin tahansa eri lajin suomalaiseen menestys urheilijaan. Itseasiassa hänet pitäisi mielestäni valita vuoden urheilijaksi. Tämä lopetus maajoukkueessa on myös täysin uskomaton. Olympiamitali kaulaan ja joukkueen toiseksi paras pistemies, ikää 43v. Viimeisessä pelissä ratkaisevan voittomaalin tekijänä. Tuon ikäisenä ei kukaan muu kiekkoilija ole edes maalia tehnyt Olympialaisissa ja Selänne iski turnauksessa 4, ollen joukkueen paras maalintekijä. Nykyisten Olympialaisten pistetilastoja katsomalla Selänteen takana ovat lähes kaikki lajin parhaat pelaajat jälleen kerran, iästä huolimatta. Kaikkien aikojen tilastossa jopa Neuvostoliiton käsittämättömän "punakoneen" pelaajat hiljenevät, kun Selänne painaa ohi. Mahtava kiitos kaikista näistä uskomattomista vuosista Teemulle ja nauti ansaitusta vapaasta, kun sen aika lopulta koittaa.

Suuret kiitokset myös Timoselle ja Salolle maajoukkueessa olosta kaikkina näinä vuosina. Timonen on yksi suomen kaikkien aikojen parhaita pakkeja ja Salon viivatykki hakee vertaistaan.
 
Viimeksi muokattu:

Tive

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielestäni parempi kunnianosoitus olisi jäädyttää #8 nimenomaan maajoukkueessa - ei Liigassa.

Huh, hiljaiseksi vetää.

Ehdottomasti samaa mieltä, maajoukkueessa numero 8 kuuluu vain ja ainoastaan Selänteelle! Jokunen vuosi sitten joissakin mm-kisoissa Hyvönen pelasi kasille ja se tuntui kyllä aivan täydelliseltä häpäisyltä - kasihan kuuluu vain ja ainoastaan Selänteelle! Sitten vain miettimään, että mihin kattoon se Selänteen kasilla varustettu maajoukkuepaita nostetaan? (Ei se mielestäni oikein Hartwall-arenallekaan sovi, kun siellä on jo varmasti paikka varattuna jokeripaidalle numero 8)

Ja kyllä liikuttuneeksi vetää, todellakin erään aikakauden päätös. Lopun tuntua todellisesti. Pienestä lähtien kun olen jääkiekkoa alkanut seurata on Selänne aina pelannut ja nyt se loppuu... Toki vielä kevät NHL:ssä jäljellä! Toivottavasti Selänne saisi Ankoissa vielä vähän isompaa roolia ja vielä hartaana toiveena olisi uran päättyminen Cupin nostoon Sakun kanssa!
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Ehdottomasti samaa mieltä, maajoukkueessa numero 8 kuuluu vain ja ainoastaan Selänteelle! Jokunen vuosi sitten joissakin mm-kisoissa Hyvönen pelasi kasille ja se tuntui kyllä aivan täydelliseltä häpäisyltä - kasihan kuuluu vain ja ainoastaan Selänteelle! Sitten vain miettimään, että mihin kattoon se Selänteen kasilla varustettu maajoukkuepaita nostetaan? (Ei se mielestäni oikein Hartwall-arenallekaan sovi, kun siellä on jo varmasti paikka varattuna jokeripaidalle numero 8)

Missä hallissa/paikassa on Helmisen #14 ja Kurrin #17? Sinne samaan seuraan vaan, jos/kun numero nyt jäädytetään.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Missä hallissa/paikassa on Helmisen #14 ja Kurrin #17? Sinne samaan seuraan vaan, jos/kun numero nyt jäädytetään.

Venäläisten oligarkkien omistamassa hallissa Pasilan ratapihan nurkilla, joten mikä olisikaan sopivampi paikka, Putinin kisoissa isäntämaan kaataneen ja uransa päättäneen, suomalaiskiekkoilijan paidalle.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Selänteestä muistuu mieleen pieni hauska juttu joskus vuodelta 1995/6 tjsp kun hakkasimme opiskelijoina EA Sportsin NHL9x peliä päivät yöt. Tuolloin jo pelin alkeellinen selostaja osasi mainita hänet nimellä the finnish flash. Joo oli nopea pelaaja :-)))

Mä muistan myös pikkupoikana hakanneeni noita änäreitä, "Finnish Flash"-selostuksella ryyditettynä.

Erikoinen asia on se, että Teemulla oli yhdessä noista versioista koko pelin kovin veto. (vaikkei Teemun veto ole koskaan se kovin ollut, tarkka kylläkin, kuten mies itse on muistuttanut)

Kyseessä oli se versio, missä vetohetkellä oli sellainen mittari vieressä, joka kertoi kilometreissä, kuinka kovaa veto oli lähtenyt.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Selänteen tehot maajoukkueessa koko uran ajalta:

Olympialaiset, 37 ott, 24+19 = 43
MM-Kisat, 43ott, 25+23 = 48
Canada Cup, 6ott, 1+1 = 2
World Cup, 10ott, 4+5 = 9

Yhteensä 96 ottelua, 54 maalia + 48 syöttöä = 102 pistettä.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Kotikisat 1991. Albertville 1992. Kultajuhlat ja ratkasevat maalit Jyp HT:tä vastaan samana keväänä. Huikea tulokaskausi ja lyömätön piste-ennätys. Teemulla ja Jarilla varustettu Jokerit 3-0 takkiin Porissa työsulkukaudella 94-95. Nagano ja kaksi maalia puolivälierässä Ruotsia vastaan. Chris Pronger naama edellä pleksiin Salt Lake Cityssä. Katkerat tappiot mm-finaalissa 1999, kotikisoissa 2003, World Cup 2004, Torino 2006. Karkin takakarvaaminen Andreas Liljalta, rystyltä kiekko verkkoon ja Ducks jatkoaikavoitolla 3-2 johtoon konferenssifinaaleissa vs Detroit. Ottawa 4-1 pakettiin ja uran kruunu, Stanley Cup, harteille 2007. Ekan lopettamisen jälkeen, lähes seitsemän vuotta myöhemmin, pelaa parasta kiekkoansa aikoihin ja johdattaa Leijonat Venäjän sekä USA:n yli pronssille.

Kuitenkin, tää on ehkä uransa kovin suoritus.

Laulavat Leijonat - Ice Hockey (1991) Feat. Teemu Selänne - YouTube
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös