Teemu Selänne #8 - kiitosketju ja liveseuranta

  • 57 515
  • 215
Tila
Viestiketju on suljettu.

superpakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NY Rangers, Patriots, Barca
Vähän off-topic, mutta

Iso käsi Kasille, oma ensimmäinen muistikuva on Selänteestä on KalPa-Jokerit Niiralassa joskus 90-luvun alussa, Teemu heitti 4 maalia, KalPa muistaakseni viisi. Siitä asti kaveria seurattu tiiviisti ja kyynel karkasi äsken väkisin. Kiitos näistä vuosista ja toivin sydämestäni että Ducks pelaa Teemulle Stanley Cupin lahjaksi :D

Olin itsekin pelissä, kun Jokerien fan-clubilla oli pikkujoulut tuolloin Kuopiossa. Kalpa johti jo 4-5 maalilla, kunnes Teem-show alkoi. Ottelu toisiaan päättyi 5-4 Kalpalle ja Teemu teki 4.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Leijonat
Hattu päästä koko tälle meidän jengille, ei pitänyt olla mitään mahiksia mitalipeleihin. Timonen ja Salo hienoja miehiä ja kiekkoilijoita, kiitos! On se vaan saatanan kova temppu raapia TAAS yks mitali meidän pienelle kansalle.

Tuli se vaan itsellekin tippa silmään tosta Teemun haastattelusta. Ei riitä sanat kertomaan miten tätä herraa arvostan. Loistava esikuva nuorille kiekkoilijoille, sekä ihmisenä kaikille meille. Kiitos näistä kaikista vuosista mitä on saanut kokea Jokereista maajoukkueeesen.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kiitos ja kumarrus, Leijonakapteeni Teemu Selänne #8. Täälläkin alkoi silmät hikoilemaan tuota haastattelua katsoessa.

Hieno ura, hieno urheilija, hieno mies!
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Kiitos Teemu ja kiitos Timonen! Huikeita ukkoja, hattu päästä. Tälläkään kertaa ei pitänyt olla muka mahdollisuutta mitaleihin, mutta niin se vain kairattiin ja lopetettiin kerrassaan komeaan esitykseen jenkkien parastaikinämissään-joukkuetta vastaan. Tämän pronssin arvo nousee vain vuosien edetessä, kunhan turnauksen pöly on laskeutunut tarpeeksi.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Toivottavasti Teemu pystyy vielä peliuransa jälkeen jollain konkreettisella tavalla antamaan oman tietotaitonsa suomalaisen jääkiekon käyttöön. Mitään suojatyöpaikkaa Kummolan mafian ei tietenkään pidä väkisin hänelle keksiä, mutta varmasti Teme itsekin haluaisi olla edelleen jollain tavalla maajoukkueen käytettävissä.

Hieno mies ja edelleen "nuori ikäisekseen".

Kiitos!
 

Hakki#20

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bayern München
Kiitos Teemu!
Voiko enää hienommin kipparoida joukkueen mitaleille kuin näyttämällä omalla esimerkillä loppuun saakka pelaamista. Loistava pelaaja, loistava maajoukkueura ja loistavat olympialaiset!
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kiitos Teemu! Aivan huikea lopetus maajoukkueuralle! Kunnaksen haastattelua ja sen jälkeen seurannutta koostetta katsoessa roska tuli väkisinkin silmään.

Ja olihan se rutistus sellainen mikä vuosienkin päästä muistetaan.

Itselläni ensimmäinen muisto Selänteestä taitaa olla Suomi-Kanada Raksilasta 1991. Isän, veljen, isän kaverin ja tämän pojan kanssa oltiin peliä katsomassa. Jäi kyllä nopeudellaan mieleen. 20 vuotta myöhemmin minulla oli suuri kunnia tavata Teemu Helsingin NHL-premieren yhteydessä. Siinä kohtaa arvostus nousi kyllä aivan uudelle tasolle. Mahtavimpia persoonia joita olen tavannut.

Hattu nousee päästä.
 
Viimeksi muokattu:

Spinal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Teemulle iso kiitos kaikista niistä hetkistä mitä hän tarjoili meille sohvavalmentajille vuosien varrella! Hitto kyllä pistää silmäkulmaan tipan miettiessä, että tätä sankaria ei enää maajoukkuepaidassa enää nähdä :´(

Vaimokin kysyi tänään peliä katsellessä, että kuinka vanha tuo Selänne on. Se on pelannut ikuisuuden :)
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Jaksaiskos joku suomentaa, kiitos?

Ymmärrän lauseen sieltä sun täältä, mutta aukeaisi paremmin suomeksi.

vapaita lainauksia

- Wennerholm haluaa sanoa jäähyväiset yhdelle kaikkien aikojen parhaimmista jääkiekkoilijoista.

- Teukka on niin rakastettu kotimaassaan, että Ruotsissa vastine olisi melkeinpä Foban, Sundinin ja Livin lyöminen yhteen.

- ehkä olympiahistorian suurin pelaaja.

- Wennerholm hämmästelee tavanneensa Selänteen vuosien varrella usein, aina yhtä positiivisena, aina yhtä iloisena

- suuri pelaaja, suuri ihminen, suuri esikuva: RESPECT
 

Judge Dredd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tänään oli pienoinen tippa linssissä. Kritiikkiä tuli annettua välierän jälkeen, mutta nyt on kiitoksen aika. Näytit tänään miksi olet ollut huippupelaaja kaikki nämä vuodet.

Kiitos nro 8 kaikesta maajoukkueessa. Kiitos myös Kime ja Sami. Hienoja miehiä kaikki.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Sanat ei riitä.

Legenda. Esikuva. Ikoni.

On harvinaista, että pelaaja nauttii kunnioitusta ja arvostusta läpi joukkuerajojen. On poikkeuksellista, että se kunnioitus on ansaittu sekä pelikentällä että sen ulkopuolella. On ainutlaatuista se tapa, jolla hyvästelit Leijonapaidan C rinnassa.
Kyllä nuo sanat riittävät. Mitään lisäämättä tai mitään poistamatta. Ei tarvinnut hyvästellä maajoukkuetta raakkina tai riippakivenä. Upea pelaaja, jolla on toki vielä pientä aktiviteettia kesään asti. Rohkenisiko toivoa sitä toista kannua vielä Teemulle?
 

Zor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki, Kärpät ja SuPS
Hattu pois päästä, kiitos ja kumarrus Teemu! #TeemuForever

Kiekkoileva Suomi itki tänään onnesta, elämyksistä ja haikeudesta... tai ainakin minä tein niin ja näyttääpä moni palstavelikin näin tehneen. Suuria tunteita, mahtavuutta!

Teemun uraa on tullut seurattua jo kauan, yhdeksänkytäluvun alusta saakka ja Albertvillestä '92 eteen päin intensiivisesti. Mutta itse näin Teukan livenä ensimmäisen ja nähtävästi viimeisen kerran vasta Kanadan MM-kisoissa 2008. Viimeinen peli mikä paikan päällä nähtiin oli huikee puolivälierä USA-Suomi 2-3 (ja.) ja Teemuhan oli järjestelemässä syöttäjänä kahta maalia tiukassa pelissä. Pelin jälkeen fiilis oli katossa ja päät sinivalkoväreissä lähdettiin voitolla yöhön. Sykähdyttävä hetki!

Näin netin aikakaudella itse avaan joka aamu silti ensin töllön, 235 ja tarkastamaan onko Teemulla pisteitä! Sit vasta muut tulokset ja tapahtumat. :D

Lopuksi vielä kiitos Kimmo ja Sami (ja tietysti O.J jos pelit eivät sittenkään enää jatku)!
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
Kiitos.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Toistaiseksi paras muistokirjoitus, mitä Selänteen maajoukkueurasta olen lukenut.

Ja tämä siis Ruotsin puolelta.

Kyllä ne sielläkin osaavat kunnioittaa mahtiuraa. Olen tämän jälkeen entistä vankemmin sinikeltaisten puolella huomenna finaalissa.

Myös IIHF:n tasokkaassa otteluraportissa muistellaan Selännettä, Lucas Aykroydin otteluraportti on nimeltään Fine Finnish for Selanne.

Deservedly, much of the post-game focus was on Selanne, who was drafted by the Winnipeg Jets the same year Kane was born (1988).

Selanne, who also won the 2007 Stanley Cup with Anaheim, has truly nailed down his place in the history books. He leaves with a modern-era Olympic career record of 43 points (24+19=43).

"He's a living legend of Finnish hockey," said Westerlund. "It's hard to find words to say how important he's been for us."

IIHF-jutut ja raportit ovat muutenkin hyviä, niitä kannattaa lukea jos kaipaa neutraalimpaa näkökulmaa otteluiden kulkuun.
 

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
Kiitos Teemu unohtumattomista hetkistä! Pihapeleis tapeltiin, kuka sai olla Selänne. Iso mies herkistyi, kun ensin Kimmon haastattelu tuli ja sitten Teukka.. Nyt ei sanat riitä.. Kerran miehen vuosituhannen taitteessa kasvotustenkin tavannut hyväntekeväisyystapahtumassa. Kuva ja nimikirjoitus löytyy..

#8 taitaa olla suurin syy, miksi kiekkoa edes seuraan..

Vielä kerran, Teemu, kiitos! "go get your (2nd) ring" näin lainatakseni erästä toista kiekkosuuruutta :)
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Selänteestä muistuu mieleen pieni hauska juttu joskus vuodelta 1995/6 tjsp kun hakkasimme opiskelijoina EA Sportsin NHL9x peliä päivät yöt. Tuolloin jo pelin alkeellinen selostaja osasi mainita hänet nimellä the finnish flash. Joo oli nopea pelaaja :-)))
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Vaikea kirjoittaa mitään, kun tekisi mieleni kirjoittaa niin paljon. Kun on neljännesvuosisadan elänyt arvokisoja leijonien mukana ja suurimman osan tuota aikaa on mukana ollut legendaarinen numero kahdeksan, niin onhan tässä tunteet pinnassa. On riemuittu ja vittuunnuttu, toivottu viimeiseen saakka ja iloittu, itketty ja naurettu. Leijonat on vain aivan tolkuttoman iso juttu.

Sitten se lajin ehkä suurin Suomen näkövinkkelistä lopettaa aina vaan ja uudestaan jatkuneen uransa. Eihän se voi olla tuntumatta. Vaikka NHL-ura vielä jatkuu, on tämä maajoukkueuran päättyminen mulle yhden aikakauden päättyminen. Yksi luku on luettu loppuun. Ja se meinaa myös yhtä lukua mun elämässäni, mikä ehkä herkistää vielä enemmän. Saattaa tuntua urpolta, mutta näin se vain on. Niin iso osa leijonilla on ollut minun elämäni eri vaiheita. Linkitän monet tapahtumat siihen, mitä tapahtui arvokisoissa - yksi elävimmistä lapsuudenmuistoistani Calgarysta, Lillehammer, mm-95 ja yläaste, Nagano ja kirjoitukset, finaalitappio 99 ja intti, SLC ja opiskelut, Torino ja työelämän alkumetrit, oma koti ja perhe... isoja tunteita elämän keskeisiin vaiheisiin.

Isoja juttuja nämä ovat faneille. Ei mulla oikeastaan ole kiihkeää fanisuhdetta mihinkään seurajoukkueeseen, mutta Suomen maajoukkueeseen varsinkin parhailla pelattaessa on. Nyt siis yksi kappale leijonien historiaa on kirjoitettu loppuun ja se tuntuu. Vaikka tämän tiesi olevan tulossa, niin silti se vain tuntuu.

Mutta huikea matka tämä on ollut ja aivan mahtavia fiiliksiä on tarjottu vuosien varrella. Ei varmasti unohdu koskaan mielestä nämä muistot.

Kiitos Teemu, kiitos Kimmo, kiitos Sami ja kiitos Leijonat!
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikö tämä ole voittamisen kulttuuria? "The Finns have won all four Winter Games bronze games in which they’ve participated."

Lainaus Mustan Nuolen linkittämästä jutusta.
 

Oiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Yksi suurimmista

Haluan sanoa, että Teemu Selänne ei ole vain kaikkien aikojen paras suomalainen jääkiekkoilija, vaan yksi kaikkien aikojen parhaista suomalaisista urheilijoista.

Jääkiekossa hänen saavutuksiaan on äärettömän vaikea lyödä. Se tarkoittaisi, että jonkun nykyisen nuoren talenttimme pitäisi pelata neljännesvuosisata maailman kovimmalla tasolla johtavassa roolissa.

Teemun merkitystä suomalaiselle urheilulle ja etenkin jääkiekolle voi vain pohtia. Äärettömän suuri se on, valtava. Kiitos.
 
Suosikkijoukkue
JYP
Hieno pelaaja, kaikkien aikojen suomalaiskiekkoilija! Selänne veti aivan mahtavan turnauksen, vaikka alla oli vaikea kausi, ekassa pelissä satutti niskojaan ja ketjukaverit vaihtuivat jatkuvasti.

Harmittaa todella paljon, että Selänteen maajoukkueuralle ei saatu mestaruutta kairattua edes mm-kisoista. Mies olisi sellaisen ehdottomasti ansainnut. No, nyt tästä hyvä itseluottamusbuusti, huikea kevät ja toinen Stanley Cup himaan!

Jännä ajatella, että Selänteen uran alkupuolella miehen sitoutuminen maajoukkueeseen kyseenalaistettiin jatkuvasti. Esimerkiksi poisjäänti 92 mm-kisoista ja Naganon pronssipelin skippaaminen herättivät kotimaassa aika paljonkin arvostelua. Vaikea sanoa, kuinka aiheellista tuo arvostelu aikanaan oli, mutta nykyään Selänteen sitoutumista Leijoniin ei arvostele enää kukaan. Yksi Teemun hienoimpia puolia onkin se, että hän on kasvanut urheilu-urallaan valtavasti ihmisenä. Menestys ei ole todellakaan noussut hattuun, vaan mies on entistä nöyrempi ja levittää ympäristöönsä positiivisia viboja.

Hienoimpia muistoja ovat Naganon puolivälierä ja koko Torinon keikka eikä tämäkään reissu kauaksi jää. Itse olin siirtämässä Selännettä eläkkeelle jo 2004 World Cupin jälkeen, mutta onneksi hän sai vielä itsensä kuntoon ja pystyi auttamaan maajoukkuetta valtavasti.

Kiitos Teemu Selänne!

P.S. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Teemun lähes yksin aiheuttama Jypin finaalitappio keväältä 1992 olisi annettu anteeksi.
 

Rubicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Samat ajatukset täällä. Sakun ura kun saattaa myös olla paketissa tän kauden jälkeen, niin haikeaa katsella noita mj-highlighteja, joissa yleensä Sakukin mukana. Kiitos Teemu ja Saku huikeista leijonamuistoista!

Vahvaa komppausta. Vaikka pronssia tuli Vancouveristakin niin se oli paljon rikkonaisempi ja epäselvempi turnaus Suomelta. Todella sääli, ettei Saku lopettanut Teemun kanssa Westerlundin alaisuudessa tällaiseen turnaukseen, mutta ei voi mitään. Lukuisat hienot (osin katkeratkin) muistot elävät ikuisesti, eikä vastaavia enää tule syntymään. Sitä urheilusta ja omista suosikeista lähes pakahduttavan innostuneen lapsen intohimoa, kun ei enää ole mahdollista saavuttaa. Lapsuusvaihe on eletty, eikä lapsuuden sankareita ole mahdollista syrjäyttää. On todella haikeat fiilikset iskeneet tänään pelin jälkeen, kun asia iski tajuntaan, että ne suurimmat esikuvat ovat joko jo poistuneet kuvioista tai poistuvat juuri näillä näppäimillä.

En oikeastaan uskonut, että kiekko tällaisia tunteita enää herättäisi, eikä tämä varmaan jääkiekkoon sinänsä liitykään, vaan paljolti myös oman elämän etenemiseen ja ajan kulumiseen. Eihän sitä nykyään pysty enää nostamaan urheilijoita tai ketään muitakaan samalla tavalla jalustalle supermiehiksi, sankareiksi tai näkemään jääkiekkoa jopa maailman tärkeimpänä asiana. Silmät ovat päässeet aukeamaan liiaksi ympäroivälle maailmalle. Tai jotain. Perkele - mitä minä tässä oikein sönkötän, pitänee vain todeta ettei oikein edes sanoja löydy, mutta vahvoja tunteita pyörii päässä. Saku, Teemu, Kime, Jere... Hiljaiseksi vetää. Keväällä on peukut niin pystyssä Ducksin puolesta kuin olla voi, erityisesti Sakun vuoksi. Teemulla se Stanley Cup jo kuitenkin on, vaikka upeaa se olisikin, että kasi lähtisi tyylikkäimmällä mahdollisella tavalla eläkkeelle pelihommista.

Suuri kiitos tälle sukupolvelle, lapsuuden sankareille!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös