Teemu Selänne – liikemies & some-vaikuttaja

  • 702 434
  • 3 544

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
En todellakaan väitä että Selänteellä olisi mennyt viime ajat ns. putkeen julkisuudenhallinnan kanssa! Entistä enemmän on rakentunut kuva hyväntahtoisesta enemmän tunteella kuin järjellä etenevästä simppelistä kaverista! Siis ihan normijätkästä, jota vastaan tapahtuvista hyökkäyksistä paistaa kateus-faktori läpi kauas ja kirkkaasti vaikka sitä pyritäänkin peittelemään.

Onhan tässä ihan pointtinsa. Aika harmiton kaveri Selänne kuitenkin on, eli urheilumaailmassa on iso joukko todellisia mulkkuja meidän Teemuun verrattuna. Selänne on pelannut aina kiekkoa ja nyt tuntuu olevan kovasti hakusessa se, mihin energiansa suuntaa. Mukaan otetut apuvoimat ovat olleet kovasti toistaitoisia, joten ei ole mennyt ihan putkeen. Esimerkkinä vaikkapa tämä viimeisin tapaus, jossa on otettu ihan väärä lähestymistapa koko asiaan. Voiko olla tyhmempää tapaa hoitaa asiaa, kuin ottaa yhteyttä viestillä "yhteistyökumppanit ovat pahastuneet" ja sen jälkeen muuttaa se muotoon "perhe on loukkaantunut".

Uskoisin, että monia ärsyttää Selänteen siloiteltu julkisuuskuva. Mies oli käytännössä meidän ainoa tähtipelaajamme 2000-luvun synkkinä vuosina, joten suitsutusta riitti. Oma kaunistelematon mielipiteeni on se, että Selänne on uskomattomien kiekkotaitojensa lisäksi ruikuttaja, jolle joukkueen etu on toissijainen asia. Kyllä minä muistan Vancouverin itkut lehdistölle ja sen, miten omaa lopettamista hehkutettiin läpi viimeisten kisojen. Viimeisinä vuosina vika oli aina Boudreaussa, vaikka kyseisen koutsin tilastot NHL:n runkosarjasta ovat uskomattomat. Tämän negailun kääntöpuolella on toki se, että Selänne on mielestäni aidosti positiivinen hahmo, joka on välittömällä meiningillään nostanut Suomi-kuvaa missä ikinä on pelannutkin.

Internetissä operoitaessa suhteellisuudentaju usein unohtuu ja asiat saavat väärät mittasuhteet. Valavuori ei ole saatanasta seuraava, eikä Selännekään läpikotaisin paha!
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Teemun kyllä kannattaisi pysyä perheineen kokonaan poissa Suomesta, tai ainakin julkisuudesta! Herra Selänne ei tunnu lainkaan ymmärtävän sitä kateuden ja negatiivisuuden määrää, mikä Suomessa kumpuaa, tämä ketjukin hyvänä esimerkkinä!
Ensimmäisestä virkkeestä ei kai tarvitse kiistellä, varsinkaan tuosta julkisuusosasta. Mutta miten voit vetää yhtäläisyysmerkit kateuden kanssa esim. tämän ketjun antiin? Kyllä ihmisillä on oikeus mielipiteisiinsä, vaikka eivät olisi tippaakaan kateellisia. Kuka sitäpaitsi voi olla Teemulle kateellinen ja miksi? Yleensä ollaan kateellisia ihmisille, jotka eivät ole tehneet mitään rahojensa eteen, siis niille kultalusikka suussa syntyneille (toim. huom. minä en osaa olla kateellinen kenellekään). Teemu on ihan itse ansainnut sekä omaisuutensa että kritiikkinsä. Tuollaisia sammakoita suustaan päästelevät ihmiset ansaitsevat kritiikkinsä ihan siitä huolimatta, miten kuuluisia tai rikkaita he ovat. Julkisuutta paljon saavat saavat kritiikkiä ihan sen julkisuuden määrään suhteutettuna.

Olikos se nyt Pahkasian slogan, että "kerro meille, mikä sinulle on pyhää, niin me pilkkaamme sitä". Siitähän tässä sketsigatessakin on perimmiltään kysymys. Älä ole noin negatiivinen.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Teemun kyllä kannattaisi pysyä perheineen kokonaan poissa Suomesta, tai ainakin julkisuudesta!

Taitaa vaan julkisuudesta pois pysyminen olla Teemulle fysiologinen mahdottomuus, Itse en ole ainakaan kuullut että Teemu olisi yrittänyt liikkua julkisilla paikoilla tuntemattomana tai joutunut kaahamaan Länsiväylällä paparazzeja karkuun.

Jos ottaa tuollaisen roolin itselleen, pitää varautua myös mätiin tomaatteihin. Se ei ole välttämättä oikein eikä hyvä asia, mutta ainakin se on kaikille julkkiksille sama.
 

BileTooth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tiedän kuuluvani vähemmistöön, kun myönnän, että sillä parodiavideolla oli hetkensä. Ei se maailman hauskin ollut, mutta ei myöskään paskin. Ikinä. missään. Ikinä en ole Putousta katsonut, mutta aivan varmasti tämä on sketsihahmona niitä turhakkeita hauskempi.
Samaa mieltä, ihmettelen jopa hieman tätä lähes yksimielistä tuomiota, jonka video sai osakseen. Kontrasti oikean Teemun aina niin positiiviseen meininkiin ja siloiteltuun julkisuuskuvaan yhdistettynä hyvin osuvaan imitaatioon onnistui jopa hymyilyttämään pari kertaa. Juurikin Putouksen kaltaisten ohjelmien pyöriessä televisiossa pidän vähän outona, että kyseinen imitaatiohassuttelu laitettiin monen toimesta "paskinta ikinä" -kategoriaan. Onko Teemu vain liian pyhä asia pilkan kohteeksi?
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko Teemu vain liian pyhä asia pilkan kohteeksi?

Ei ole, höpöhöpö. Teemulle on naurettu tälläkin palstalla milloin villasukkien ja Valavuoren takia ja täysin syystä. Tuo video nyt oli vaan surkea ja se on hyvä mainita samalla, kun ihmettelee teukan lapsellista suhtautumista siihen.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Onko Teemu vain liian pyhä asia pilkan kohteeksi?

Arvioisin, että noin puolelle jatkoaikalaisista Teemu on liian pyhä asia pilkan kohteeksi. Tämän olen kymmeniä kertoja pannut merkille aikojen saatossa. Milloin kritisoit aiheellisesti Teemun peliesityksiä tai milloin muuten vain annat pilkan laulaa Temeä kohtaan, niin paskamyrsky on joka ainoa kerta taattu. Siitä vaan kokeilemaan. En tajua mikä hemmetti siinä Selänteessä on sellaista, että hänen tulisi olla jotenkin koskematon kaikenlaiselle kritiikille tai pilkalle.
 

BileTooth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Arvioisin, että noin puolelle jatkoaikalaisista Teemu on liian pyhä asia pilkan kohteeksi. Tämän olen kymmeniä kertoja pannut merkille aikojen saatossa. Milloin kritisoit aiheellisesti Teemun peliesityksiä tai milloin muuten vain annat pilkan laulaa Temeä kohtaan, niin paskamyrsky on joka ainoa kerta taattu. Siitä vaan kokeilemaan. En tajua mikä hemmetti siinä Selänteessä on sellaista, että hänen tulisi olla jotenkin koskematon kaikenlaiselle kritiikille tai pilkalle.
Onhan Teemu hieno mies ja urheilija ja kunnioituksensa ansainnut. Ylipäätään olen vain sitä mieltä, että kukaan tai mikään ei ole kritiikin, huumorin tai edes pilkan yläpuolella. Mutta tällä kertaa varmasti monella oli kyse vain siitä, että ei pitänyt kyseistä parodiaa hauskana, mikä on täysin ymmärrettävää.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kohuvideohan vain paranee julkisuutta saadessaan, uudelleen katsottunakin täytyy ihmetellä herkkyyttä kuinka helposti ollaan vetämässä juridiikkaa mukaan pariodiavideon takia. Parastahan komiikkaa tässä videossa on juuri todentuntuisuus imitaatio + naama suhteutettuna elämäntilanteeseen joka on täysin päinvastainen, ainakin julkisuudessa mitä annettu ymmärtää. Tälläinen kipeä mustahuumori on oma lajinsa. Kyllä tälläinen aina sketsihahmopierukakkajutut päihittää kuus nolla.
Ainoa syy miksi tästä voisi kohde henkilö pillastua on että on osuttu arkaan paikkaan ja perheessä olisi ongelmia, mutta muutoinhan jokainen täysipäinen huomaa tässä huumorin kun käännetään todellinen tilanne täysin ylösalaisin.
Taisi Broljekset saada aikamoisen buustin videokanavalleen. Nyt kanavalla ei ole enää kyseistä videota mutta ihan helvetin monella muulla tilillä se on kommentein "en aio poistaa tätä - jos poistat mä lataan sen takaisin - mäki" , hiukan hymyilyttää. On juristeilla tekemistä.

_
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Juuri lukaisin saman. Tuosta näkee hyvin, miten media vie haastateltavia ihan miten tahtoo. Irroitetaan lauseita asiayhteyksistä ja saadaan otsikoita. Julkkikset saavat olla oman elämänsä Homeliuksia. Ainoa huolimaton heitto Teemulta tuossa oli tämä:

"
- Oma itsensä täytyy olla. Minulla on arvoni ja uskon omiin tekemisiini. Pyrin tekemään asioita, jotka tuntuvat oikeilta. Tietenkin pitää hieman alkaa miettiä, mitä sanoo. Touhu on mennyt siinä mielessä ihmeelliseksi, että yksikin väärä sana voi laukaista sen myrskyn. Suomesta on niin helppo huudella. Se on vähän kuin pienet reppanat katsoisivat peiliin ja näkisivät kolmen metrin Herculeksen. Veikkaan, että jos asioista puhuttaisiin kasvotusten, jutut muuttuisivat aika tavalla tai sitten alettaisiin kirveshippoihin.

- Netissä on todella paljon tällaista ressukoiden pätemistä. Ihan puhdasta ilkeää kiusaamista.

"

Mitäs muuta tuo on kuin ylemmyydentuntoisen ihmisen (Teemu) pätemistä ja niiden reppanoiden ja ressukoiden (me tavalliset ihmiset) kiusaamista?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tuo video nyt oli vaan surkea ja se on hyvä mainita samalla, kun ihmettelee teukan lapsellista suhtautumista siihen.

Liityn kyllä siihen joukkoon, jonka mielestä se oli itse asiassa aika hauska - haudanvakavasti ja hyvin imitoiden esitetään täysin ylösalaisin käännettyä kuvaa verrattuna yleiseen käsitykseen. Lähinnähän tuo siis lähtee siitä premissistä, että Selänteellä tosiaan on se aurinkoinen perhe-elämä ja pila lähtee sen aurinkoisuuden kääntämisestä päinvastaiseksi. Mutta toki tuo on siinä mielessä arveluttava, ettei kysymys ole mistään merkittävästä vaikuttajasta vaan eläkkeellä olevasta urheilijasta ja hänen perheestään, notta ehkä vähän liian helppo kohde. Selänteen reaktio tietysti sitten takasi koko sketsille suuren suosion ja tunnettavuuden.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Ehkä olisi kannattanut käydä tyttären kanssa läpi niitä syitä miksi isästä tehdään tämän tyylisiä parodioida. Yhdeksän vuotias kyllä ymmärtää selityksen, eikä mielensäpahoittaminen tuon ikäistä vahingoita. Veikkaisin, että netistä löytyy isästä paljon pahempaakin arviointia. Toivottavasti ei eksy tähän ketjuun.

Samaa mieltä. Teemun tuohtuminen videosta on ymmärrettävää, koska lapset varmasti Teemulle tosi tärkeitä, kuten vanhemmille yleensä. Kuitenkin hänen olisi pitänyt selittää asia nuorimmaisille ja kehottaa vain jatkamaan. Helppo toki täältä huudella, mutta kuten todettua, tuollaisia videoita sun muita tehdään julkisuuden henkilöistä jatkuvasti. Ikävää, jos joku Teemun lähipiiristä on pahoittanut mielensä, mutta tuollaiset tulee kuitenkin ravistaa kuin vesi hanhen selästä. Etenkin, kun mistään lokakampanjasta ei missään nimessä ollut kyse.

Muilta osin Teemu on ihan oikeassa sanoissaan. Kuten tasavallan presidentti Sauli Niinistökin on todennut, on monilla lähtenyt kielenkäyttö aivan lapasesta somen puolella. Suoranainen ilkeys on nähtävissä somessa, kun eri puolilta huudellaan törkeyksiä toisilleen. Tässä Teemu on aivan oikeassa. Myös Trumpiin liittyen Teemu puhuu ihan fiksuja, mutta kannattaako kansakunnan kaapin päällä olevan jääkiekkoleijonan ottaa mitään kantaa maailman tai Suomen poliittisiin keskusteluihin? Itse, jos olisin samassa asemassa, niin en ottaisi.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
- Netissä on todella paljon tällaista ressukoiden pätemistä. Ihan puhdasta ilkeää kiusaamista."

Mitäs muuta tuo on kuin ylemmyydentuntoisen ihmisen (Teemu) pätemistä ja niiden reppanoiden ja ressukoiden (me tavalliset ihmiset) kiusaamista?

Juurikin tähän kiinnitin huomioni. Siis mitä helvettiä tuo kaveri selittää?

Olen muutenkin tässä viime aikoina miettinyt, että minkälainen kiekkolegenda Teemu edes minulle on. En seuraa NHL:aa enkä ole narri. Tietenkin hyviä suorituksia maajoukkueessa, kiistattomia sellaisia. Silti ihmetyttää tämä joidenkin olettamus, että pätkä oli sen takia huono, kun Teemu on jotenkin pyhä.

Ei ole ja on näköjään kiusaaja itsekin.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Samaa mieltä kuin Ostoskassi. Teemu on ihan oikeassa siinä että netissä pyörii paljon näitä jotka eivät esimerkiksi twitterissä uskalla suorittaa jotain Valavuoren jahtaamista edes omalla nimellään, vaan joidenkin nimimerkkien takaa. Kielii vain siitä että ihmisillä on itsellään paha olla mutta on tuo nyt ihan älytöntä että jengi kuvittelee voivansa sanoa ihan mitä tahansa toisista netissä.

Teemun tietysti oman arvonsa tuntevana ihmisenä ei pitäisi antaa näille huuteluille mitään huomiota.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
- Netissä on todella paljon tällaista ressukoiden pätemistä. Ihan puhdasta ilkeää kiusaamista.

Samaan aikaan ollaan niin näiden nettiressukoiden yläpuolella, mutta samalla pahoitetaan mieli nettoressukoiden parodiavideosta josta juuri kukaan ei tiennyt ennenkuin Teemu itse nosti siitä älämölöä.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Olisi Teemu voinut perheen sisällä käydä tpi juttu läpi. Jos tyttärelle tulee paha mieli jostain nettivideosta, niin paras tapa olisi kertoa mikä toi video on ja miksi se on tehty. Nyt oli Broljekset yhteistyöhaluisia niin video lähti pois, mutta noin yleensä netti videoiden poistaminen on vaikea juttu ja toivottavasti tytär nyt ei luule, että nyt jos joskus nettivideo pistää suututtaa, niin sen saa poistettua koska haluaa. Samalla tähän liittyen Selänne paljasti heikon kohtansa ja jos joku haluaa ilkeillä Selänteelle, niin tietää mitä pitää tehdä ja miten saada miehen huomio.

Noin muuten täytyy ihailla Teemua. Monet ihmettelevät miksi Teemu ei pidä vain päätänsä kiinni ja ole kaikkien kaveri. Noh Teemua ei kiinnosta! Rahaa on, perhe on, on luksusta ja kaikkee. Autoja on. Mitäs siinä, haistakoon vitut kaikki. Olen samanlainen, avaan suuni ihan vain härnätäkseni monia. Some ajassa hienointa on nähdä kuinka helposti jonkun saa irti henkseleistään. Teemua asia ei kiinnosta ja mielummin oman (paskankin) mielipiteensä sanova urheilutähti, kuin sata ympäripyöreetä diipa daapaa puskevaa julkkista.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Jos esim. poliitiikko nostaisi vastaavanlaisesta videosta älämölön, ei hän paljon sympatioita mediassa keräisi. Saati keskustelupalstoilla. Lähinnä jengi naureskelisi, että hyvä kun tosta mulkusta joku on tuollaisen tehnyt tms. Mitäs olet poliitikko, sun kuuluu kestää. Mutta sehän on koko kansan Teemu, ei siitä saa tällaista tehdä. Onko tämä nyt sitten tasapuolista kaikkia kohtaan.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Silti ihmetyttää tämä joidenkin olettamus, että pätkä oli sen takia huono, kun Teemu on jotenkin pyhä.
Kuka näin on mennyt olettamaan?

Mitä tulee vielä Teemun lapseen, niin en usko, että Selänteet tarvitsevat Jatkoajalta neuvoja lastensa kasvatukseen. Asia on varmasti käsitelty Veeran kanssa. Tuon ikäiset katsovat isäänsä lähes aina ylöspäin ja rakkaus on rajaton. Hän ehkä ajatteli, että video satuttaa Teemua ja se sai hänet kyyneliin. Isä taas kun näkee lapsensa itkevän jonkun ulkopuolisen aikuisen toimista, niin luonnollinen reaktio on ärtymys. Ihmisiä ne Selänteetkin ovat.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Onpas tuo sana "nettiressukka" mennyt monella tunteisiin. Heh.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Liityn kyllä siihen joukkoon, jonka mielestä se oli itse asiassa aika hauska - haudanvakavasti ja hyvin imitoiden esitetään täysin ylösalaisin käännettyä kuvaa verrattuna yleiseen käsitykseen.

Hyvä, että huumori upposi joihinkin. Se on vaikea laji ja harvoin sillä miellytetään kaikkia. Itseni tarkoitus ei ollut tulla tänne haukkumaan videota, vaan tein sen tuodakseni ilmi, etten puolestaloukkaantunut Teemun puolesta, vaan pidin vain itse huumoria huonona.

Kuka näin on mennyt olettamaan?

Sivu tai kaksi takaperin tätä ketjua, niin löytyy.

Isä taas kun näkee lapsensa itkevän jonkun ulkopuolisen aikuisen toimista, niin luonnollinen reaktio on ärtymys. Ihmisiä ne Selänteetkin ovat.

Tämä on ihan totta, mutta samalla tämä vahvistaa johtopäätöstä, että miestä, joka on elänyt parikymmentä vuotta julkisuudessa, on kohdeltu samettihanskoin.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Tämä on ihan totta, mutta samalla tämä vahvistaa johtopäätöstä, että miestä, joka on elänyt parikymmentä vuotta julkisuudessa, on kohdeltu samettihanskoin.
Varmasti näin. Onko se sitten Teemun vika? Uskon edelleen Teemun selitykseen, että hänen ärtymyksensä johtui ensisijaisesti Veeran reaktiosta. Toissijaisesti sitten täysin surkeasta satiirista. Niin tai näin, lakimiesten sotkeminen kuvioon mukaan oli ylilyönti. Valittiko Teemu asiasta ensin julkisuuteen kertoen mahdollisista juridista toimistaan vai tuliko se tieto jotain toista kautta esille?
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Varmasti näin. Onko se sitten Teemun vika? Uskon edelleen Teemun selitykseen, että hänen ärtymyksensä johtui ensisijaisesti Veeran reaktiosta.

Tämä kuulostaa uskottavalta selitykseltä. Mikä sitten kertoo Teemun aikaisemman julkisuuden luonteesta, on se, että Teemu olisi varmasti käsitellyt tämän tilanteen paremmin, mikäli olisi aikaisemmin saanut paskaa niskaan medialta (tai mielestään sopimatonta huumoria netissä).

Mielenkiintoinen, vaikkakin samalla niin itsestäänselvä huomio on somen vaikutus. Ennen riitti, että piti toimittajat hiljaisina - nykyään kuka tahansa voi vääntää millaista materiaalia tahansa nettiin. Pitkä ja kivinen tie on Teemulla edessä, jos jatkaa vähän hassua peliuranjälkeistä imagonluontiaan ja pyrkii samalla vaikuttamaan netin humoristeihin.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Mielenkiintoinen, vaikkakin samalla niin itsestäänselvä huomio on somen vaikutus. Ennen riitti, että piti toimittajat hiljaisina - nykyään kuka tahansa voi vääntää millaista materiaalia tahansa nettiin. Pitkä ja kivinen tie on Teemulla edessä, jos jatkaa vähän hassua peliuranjälkeistä imagonluontiaan ja pyrkii samalla vaikuttamaan netin humoristeihin.
Toivottavasti tämä oli hyvä opetus Teemulle. Teemulla on arvostelijoita ja vihaajia riittänyt jo Liiga vuosillaan kuten kaikilla muillakin. Yleensä pelaajia pilkataankin nimenomaan kentällä nähtyjen esitysten vuoksi. Harvemmin siviilin liittyvien asioiden vuoksi.

Myönnän itse, että olen joskus naureskellut Mikael Granlundin typerälle ja aiheettomalle pilkkaamiselle. Tähän on vaikuttanut vahvasti se, että hänellä on taustaa "vihaamissani" joukkueissa. Nykyään olen sen yläpuolella ja arvostan tulevaa kapteeniamme suuresti.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täytyy olla vähän tyhmä, jos ei ymmärrä, että Teemu tarkoittaa reppanoilla ja ressukoilla huonosti käyttäytyviä ihmisiä somessa taustoihin katsomatta.

Jutun pääpointti: Teemu teki sovinnon sketsikaksikon kanssa ja ei kanna heille kaunaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös