Halosen plussat:
+ Vieraili joissakin urheilun arvokisoissa kannustamassa suomalaisia urheilijoita.
+ Jos Halosen aikana korkean tason suhteet Venäjään eivät valtaisasti kohentuneetkaan, niin ne eivät myöskään heikentyneet. Hyvä että asiat pysyivät suht balanssissa.
Halosen miinukset:
- Julisti alkumetreillä pyrkivänsä olemaan koko kansan presidentti ja arvojohtaja. Epäonnistui molemmissa totaalisesti.
- Käytännössä haistatti pitkät valkoisen Suomen uhrauksille vuonna 1918. Halonen muisti vain punikkien asian. "Tiedättehän taustani", Halonen summasi. Olisi sitten mieluummin pysynyt sisällissotamuisteloiden yläpuolella.
- Veti kohtuuttomasti kotiinpäin nimitysasioissa. Halosen ratkaisu oli nimittää muita hakijoita vähemmän ansioituneita naisdemareita aina kun tilaisuus salli.
- Pyrki pitämään EU-lautasestaan kiinni ja aiheutti tällä tarpeetonta hallinnollista rettelöä.
- Halosen dogmaattinen NATO-kielteisyys on osaltaan luonut maassa käsittämättömän laajalle pesiytynyttä vastustusta sotilaallista liittoutumista kohtaan.
- Poisti sellaisen maan puolustusvoimilta maamiinat, jolla yhtenä harvoista maailmassa olisi niille jopa jonkinlaista strategista merkitystä.
- Työnsi naamansa kameroiden ja mikrofonien eteen heti kun oli kyse positiivisista asioista (lätkäkulta, menestyjien palkitsemiset, maatalousnäyttelyjen avajaiset), mutta haastavina ja kipeinä hetkinä (koulusurmat, Espanjan bussionnettomuus, Anton-pojan case ym.) Halonen pysyi vaiti taustalla.
- Oli varsinkin toisella kaudellaan todella passiivinen osallistuja. Saattoi olla lähes vuoden kommetoimatta mitään. Vasta kun homojen kulkueeseen käytiin fyysisesti käsiksi niin Halonen heräsi horroksesta.
- Esiintyminen tuulipuvussa ja lippalakissa ihmisten ilmoilla nyt ei vaan sovi tasavallan presidentille.
- Osoitti varsinkin toisella kaudella, että lippispäisen taviksen kuoren alla piilee äksy ja häikäilemätön vallankäyttäjä.
- Tuoreena tapauksena tyypillisen härski tölväisy. Halosen mukaan "ihmiset, jotka tunnistavat itsessään rasismia, ovat päätyneet äänestämään perussuomalaisia"
(HS). Siinä on yksipuolisesti toteutetun tutkimuksen yksipuolinen tulkinta selkeimmillään.
Kiitos ja näkemiin.