Mainos

Tarinoita vuosien varrelta

  • 80 907
  • 258

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Re: Piusasta, Jarmosta ja jääkiekostakin hiukan

Viestin lähetti Roku
"Kyllä mä olen jo liigakaukalot taakse jättänyt". Eikä hän muistaakseni HC Ganalin maaliakaan enää sitten tuon kauden jälkeen vartioinut.

Nyt kun tämän kirjoitit, niin muistui heti mieleen tuo että tosiaan jonkin laista paluuta kaupparille tarjottiin, mutta mies tosiaan oli järkkymätön päätöksessään. Taisi jopa olla juttua paikallisessa lehdessä?

Tuosta HCG:ssä pelanneesta Meriluodosta toteisin sen, että kyllä musta sitäkin "piusaksi" nimitettiin. Eli välttämättä ei kellään ole piusat menneet sinänsä kauheasti sekaisin :), vaan lempparinimi on mennyt tyyliin mitä rellu ehdotti(periytyi siis toiselle). Eikös se hidasta mutta kankeaa pakin paikkaa pelannut :). Muistaakseni pelasi vielä puulaaki kaukalopalloa noiden "ganali" vuosien jälkeen.

Sellainen muistikuva itselläkin on mistä rellu mainitsi, että HCG olisi kakkosessa piipahtanut, mutta jäi sitten vain "ranskalaiseksi visiitiksi". Pääsääntöisesti kolmosta tahkosivat.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Viestin lähetti rellu

luk, -u = lukko. Nes sana o mone lukun dakan. Mnuu olivak korvan valla lukus.
********
Eli tämän mukaan Rauma Luk ja gen. Rauma Lukun. Ja tuon viimeinen n sitten "liudentuu" esim. m:ksi.


Tulipa tässä viikonloppuna selailtua Lämäri Lähtee Sydämmestä opusta ja osui silmään käsittääkseni Koskelan kirjoitus(kirjoittajaa ei suoranaisesti sanota, mutta Koskelaksi tulkitsin) s. 12-13.

.. flika opetiva mnuu, et ol kaks päevä kotei saanp pittä mingängaldassi äksaamei. Nämä päevä oliva maananda ja perjanda. - Mitä varte ei saap pittä? Ihmettli mnää. - No tiätyst, ko Lukku pela edelisehtost!

Toinen samaisesta: Ol se tiätyste lysti, ett Lukku voitt 5-0, mutt olis ne norjalaesekki voins saad edes yhde maalin..

Muistin heti, että tästä oltiin kirjoiteltu. Tästä saisi ainakin käsityksen, että oikea kirjoitusasu olisi Lukku(Koskelan mielestä). Lausunta sitten onkin toinen juttu.

Murrekin on varmasti vuosin varrella elänyt, joten erilaisia variaatioita varmasti on ollut Lukko-sanasta.

Niin kuin nyt italialaset tjsp. huutavat seisomokatsomossa "Luggu", kuten myös porilaiset ystävämme sen useasti kirjoittavat matkissaan Rauman giältä ;).
 
Viimeksi muokattu:

rellu

Jäsen
Suosikkijoukkue
sm-sarja/SM-liiga/Liiga 1957 -
Re: Rauma Lukku

Viestin lähetti rellu
Niin eli tuo Jatkoajan ketjuissa käytetty sanonta Raum Luku ja Luku. Ei kai se noin mene? Eikös se olle Lukku? Siis lukko rauman kielellä on lukku. Sen genetiivimuoto on Lukun, josta vielä jätämme sen n:n pois. Eli Luku boja voittiva pelis = Lukon pojat voittivat pelinsä.

Rauman Lukko pelaa = Rauma Lukku pela
Rauman Lukon pelaaja = Rauma Luku pelaja

Noin kirjoitin siis 16.3.2004 ja edelleenkin olen Lukku-muodon kannalla. Tuokin taisi olla Koskelan raumaa, mutta sitä on myös tuo L4E:n lainaama

"luk, -u = lukko. Nes sana o mone lukun dakan. Mnuu olivak korvan valla lukus.
********
Eli tämän mukaan Rauma Luk ja gen. Rauma Lukun. Ja tuon viimeinen n sitten "liudentuu" esim. m:ksi."

Onko jopa tulkittava niin, että Koskelan lukko = luk ja Lukko = Lukku? Kummankin genetiivi lukun/Lukun.
 

senilix

Jäsen
Jääkiekko 40v sitten

Olen tässä viime aikoina erään paikallisen pankin ohi kävellessäni pysähdellyt lukemaan Länsi-Suomea 40v sitten. Monenlaista on muistunut mieleen.

Nuoremmille vähän kertausta. Helmikuun alkupäivinä vuonna 1965 mestaruussarjasta oli kaksi kierrosta pelaamatta ja neljä joukkuetta (Karhut, Ilves, Lukko ja TPS) tasapisteissä. Kierroksella 17 Lukko-Karhut 1-2, yleisöä 10001. Karhut ja Ilves voittivat myös viimeisen kierroksen pelinsä ja päätyivät uusintaotteluun. Uusintaottelu oli se peli, johon porilaiset lähtivät ilman luistimia. Jalkineet tulivat taksilla perässä Tampereelle ja peli pelattiin jonkun verran myöhässä. Ottelusta oli suora tv-lähetys, taisi olla niitä ensimmäisiä kotimaan sarjasta. Karhut voitti 5-1.

Muistelin näitä jo silloin kun Jyp-fanit ihmettelivät, miksei Jyp vedä katsojia Raumalla ja myös seuratessani jankutusta Lukko-Blues ketjussa. Tämä, siis kausi 1964-65, oli aikaa, jolloin Jyp sijoittui Suomi-sarjan pohjoislohkossa viidenneksi (heti Mäntän Valon jälkeen) ja Tapiolan Honka maakuntasarjan Uudenmaan lohkossa neljänneksi (heti Porvoon Akilleksen jälkeen).

Lehden otteluselostukset poikkesivat nykyisistä melkoisesti. Kutakuinkin jokainen pelaaja mainittiin ja myös arvosteltiin, ottelutapahtumat käytiin läpi aikajärjestyksessä mitään merkittävää unohtamatta. Kehuja ja haukkuja saivat niin omat kuin vieraatkin.

Otteluselostuksia lehdestä lukiessani tuli mieleen, että kaudet 1960-luvun puolivälissä olivat varsinaista murrosaikaa Suomen kiekkoilussa. Silloin luotiin tavallaan pohja nykyiselle ammattilaissarjalle.

Vanhaa oli joukkueiden koko: 2 maalivahtia, 4-5 puolustajaa ja 8-11 hyökkääjää. Oli selkeä ykkösmaalivahti, kolmesta pakkiparista kukaan ei nähnyt edes unta ja kolmas ketjukin pääsi kentälle yleensä vain ottelun alkupuolella, ratkaisuhetkillä ja ratkaisuotteluissa yleensäkin kolmosta ei kentälle päästetty.

Vanhaa oli myös joukkueiden rakenne. Lukko kaudella 1964-65 oli seuraavanlainen. Maalivahti Kaitala oli syntynyt 1941, varamaalivahtina esiintyi useimmiten 1950 syntynyt Elvis, siis 14-15-vuotiaana. Puolustajien joukossa oli todellinen vanhus, 1934 syntynyt Rastio, jolle tuli 31 vuotta täyteen muutama päivä sarjan päättymisen jälkeen. Muut puolustajat olivat 1939 syntynyt Stenvall ja 1941 syntyneet Saimo ja Törmä. Viides pakki oli yleensä 1947 syntynyt Erholm, ei paljon peliaikaa. Ketjut olivat mielenkiintoisempia. Ykkösessä "konkarit" Keinonen (1941) ja Rautalin (1940), keskushyökkääjänä 1947 (ikää siis 17v) syntynyt Esa Isaksson. Kakkosketjussa keskellä Vainio (1935) laidoilla Vehmanen (1945) ja Jylhä (1946) tai Saurio (1946). Muita hyökkääjiä olivat parikymppinen Koivunen ja 1947 syntynyt kesken kauden mukaan tullut Koskimäki. Ei paljon peliaikaa pojille. Hyökkääjistä yli puolet oli alle 20-vuotiaita, kuvitelkaa näin nuorta joukkuetta nykyiseen sarjaan. 40 vuotta sitten tuli kuitenkin pronssia!

Vanhaa oli Lukon joukkueen rakenne muutenkin, maalivahti Kaitalaa lukuunottamatta kaikki olivat oman paikkakunnan poikia.

Uutta aikaa edusti Karhujen joukkue. Ykkösmaalivahti Janssonilla oli Ilves-tausta, samoin ykkösketjun Matalamäellä ja kakkosketjun Erkki Harjulla. Puolustajista Pirskanen ja ykkösketjun toinen laita Koistinen olivat Kuopiosta. Hankittuja pelaajia siis lähes puolet ykkös- ja kakkoskentän pelaajista. Kolmosketjussa esiintyi tuleva tähti, 1948 syntynyt Ketola, ei kuitenkaan ratkaisuhetkillä juuri päässyt kentälle.

Vanhaa oli myös taklaussääntö, koko kentän taklauspeli sallittiin vasta pari vuotta myöhemmin.

Olosuhteet muuttuivat myös, isommilla paikkakunnilla oli tekojää, Tampereelle valmistui halli ensimmäisiä MM-kisoja varten ja Helsinkikin suunnitteli hallia.

Helsingin hallin valmistuminen teki sitten raumalaisen kiekkoilun jatkon vaikeaksi, sillä pelaajahankinta oli aktiivista, HIFK, HJK ja Jokerit veivät jatkossa parhaita pelaajia maakunnista. Tähän raumalaisten yleensä ja Lukon johdon erityisesti oli todella vaikea sopeutua. Näin jälkeenpäin ajatellen on melkoinen ihme, että Rauma säilyi ylimmällä sarjatasolla. Hämeenlinnan tie olisi ollut todennäköisempi.

Loppumuisteluksena erikoisepisodi 1960-luvun puolivälistä. Kotitalouskonetehdasmaaottelu Rosenlew-Upo päättyi porilaisten selvään voittoon, mestaruus 1967.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Tulipas vanha olo edellisestä jutusta, niin monta tuttua nimeä, joita on tullut nähtyä myös tosi toimissa! Minua kiinnoistasi kysyä Hokin itsenäisestä jääkiekkojoukkueesta, joka oli paljon ennen HC-Ganalia, olen ollut otteluita katsomassa ja paidatkin muistan, mitään muuta en sitten muistakkaan. Ilmeisesti lukko osti Hokin, tai sulautettiin. Kuinka kauan Hokki mahtoi vääntää itsenäisenä seurana ja miten se pärjäsi, onko mitään tuloksia ym, jäljellä. Kun joku voisi vielä nuoremmillekin antaa näytiksi Hokin paidat olisi se kova juttu, mielestäni ne olivat pienen pojan mielestä upeat!

PS. Muistoja hämärästi !
 

senilix

Jäsen
Ei Hokista kovin paljon kerrottavaa ole. Muistaakseni Suomi-sarjan Rauman Pallo ja maakuntasarjan Iirot päättivät kauden 1962-63 päätteeksi lopettaa jääkiekon. Tähän raunioille jotkut, taisi olla Mänkä etunenässä, päättivät perustaa uuden kiekkoseuran. Ensiksi yrittivät nimellä Kiekko-Pojat, mutta niitä oli Suomenmaassa liikaa eikä nimi Helsingin herroille kelvannut, joten sitten keksivät omaperäisemmän nimen. Joukkue peri Pallon sarjapaikan, ensimmäinen kausi oli 1963-64, sijoitus kuuden joukkueen lohkossa viides kolmella pisteellä. 1964-65 kahdeksan joukkueen lohkossa neljäs 12 pisteellä, 1965-66 kahdeksan joukkuetta ja kolmas 18 pisteellä, 1966-67 edelleen kahdeksan joukkuetta ja sijoitus seitsemäs 13 pisteellä. Nyt löytyi myös paikalliskilpailija, sillä Säppi saalisti pisteen enemmän ja oli neljäs.

Tämä oli Lukon 30-vuotisjuhlakausi. Aikalaisten kertoman mukaan harjoituksissa oli hauskaa ja hauskuuden huipuksi Lukko putosi sarjaa alemmaksi Säpin ja Hokin seuraan.

Ja niinä päivinä tapahtui, että Hokki lopetettiin, sekä Hokin että Säpin parhaat pelaajat siirtyivät Lukkoon ja ruuput jatkoivat Säpissä. Kauden päätteeksi Lukko nousi takaisin mestaruussarjaan ja Säppi putosi maakuntasarjaan.

Eli neljä kautta kesti Hokin taival. Pelaajat olivat pääasiassa jäähdyttelijöitä tai eivät muuten mahtuneet Lukkoon, tunnetuimpia Anssi Salonen ja Pentti Jokinen. Lisäksi muutama lupaava nuori, joista Lukkoon siirtyivät ainakin Arto Laine, Hannu Lunden ja Lasse Aaltonen. Suurin tähti, Veikko Suominen, lähti Lahteen Upon Palloon. Hänellä oli jotakin periaatteellista Lukossa pelaamista vastaan. Ja Upolla oli rahaa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Kiitos, olipa ainakin minulle riittävä paketti! Tuli mieleen otta tälläinen aihe käsittelyyn, joka on ainakin allekirjoittaneelta säästänyt muutamia mummon markkoja aikanaan! Elikkä parhaimmat pummilla sisään kohdat, minun numero ykköseni oli ehdottomasti, teollisuuskadun puoleisen mäen aita, siitä tuli kuljettua ensin aukosta ja sitten kun aukko paikattiin, piti kehittää upea juoksu hyppy tekniikka aitaa varten! Valitettavasti kukaan ei niitä kuvannut, olisi kyllä ollut näkemisen arvoista, meitäkin oli aina siinä 10-14, innokasta lukon kannattajaa jotka sitä käyttivät. Hämääjän rooli oli erikoisen tärkeä, että saatiin järjestysmies hieman kauemmaksi.
Toivottavasti nämä valtavat rikokset ovat vanhentuneita. Peli maistui vielä jännittävämmältä, kun oli tehnyt kunnollisen työn sinne päästäkseen!

PS: Polarin poikien puolesta, Vkretski,
en tunnusta!!
 

Ojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
HC Ganal

Tuosta HC Ganalista tuli mieleen, että olisko missään (netissä) olemassa tilastoja joukkueen peleistä ja pistemiehistä? Itse muistan hämärästi muutamia pelimiehiä ketä siellä pelasi, mutta kovin montaa en muista.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Jostakin pälkähti päähän Rinteen Joukki, missäköhän mies nykyisin vaikuttaa? Viimeksi, kun kuulin oli jossakin pohjanmaalla (Ypa tms.) valmentamassa.

Aasinsiltaa pitkin. Taisi olla Rosvallin valmennuskaudella, kun tämä Lukon "tähti"trio sai erivapauksia, jopa alkulämmössä. Muisti pätkii, mutta muistaakseni ketju oli Rinne-Tuohimaa-Villa, korjatkaa, jos ei ollut.

Niin. Muistatteko, kun muu ryhmä teki normaaleita alkulämpökuvioita ja tuo kolmikko syötteli kolmiossa, siellä "karkkikioskin" kulmauksessa, söiköhän siihen aikaan joukkuehenkeä ? Tehokkaita he kuitenkin olivat, ei kai erivapauksia olis muuten tulluttkaan.

Se oli aikaa, kun oltiin aina Jokereiden kanssa kaksi viimeistä sarjassa, no Jokereiden tilalla oli välillä, joku muu ainakin KooVee ja taisi olla SaiPakin.

Näiden kausien jälkeen homma jatkui samana, sijoituksen kannalta, mutta Kaitalan Rike astui penkin taakse ja nosti tukun B-junnuja edustukseen. Torkki j, Eepi, Sjöblom ym. Näillä mentiin divariin, josta nousu alkoi.

No kun puhetta alkoi tulla, niin. Muistan episodin divarikaudelta, kun Toke kiukutteli (ei uskois, kun pikkuveli on itse rauhallisuus) ja Esko Mäkelä viltitti hänet, niin Mäkelä sai lähteä, mutta kuka tuli tilalle, Sahlstedtko. Olihan tässä jo paskanjauhantaa, mutta "ikämiehet", vastatkaa noihin muutomiin epätietoisuus kohtiin.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viestin lähetti Olkku
Jostakin pälkähti päähän Rinteen Joukki, missäköhän mies nykyisin vaikuttaa? Viimeksi, kun kuulin oli jossakin pohjanmaalla (Ypa tms.) valmentamassa.

No kun puhetta alkoi tulla, niin. Muistan episodin divarikaudelta, kun Toke kiukutteli (ei uskois, kun pikkuveli on itse rauhallisuus) ja Esko Mäkelä viltitti hänet, niin Mäkelä sai lähteä, mutta kuka tuli tilalle, Sahlstedtko. Olihan tässä jo paskanjauhantaa, mutta "ikämiehet", vastatkaa noihin muutomiin epätietoisuus kohtiin.

Ei siitä kovin montaa viikkoa aikaa ole kun juuri oli hallilla Joukista puhetta. Sen tiedon mukaan mikä minulla on niin siellä Ylivieskassa hän vaikuttaa edelleen, en tiedä että onko valmennuspuuhissa vai joissain muissa puuhissa.

Tuosta divarikaudesta muistan sen, että valmentajaa kyllä vaihdettiin. Jossain vaiheessa oli minulla semmoinenkin visio että Kaitala olisi tullut uudestaan Mäkelän paikalle, mutta taisi Rikellä olla tuohon aikaan muuta tekemistä jo. Eli Esko Sahlstedt lienee oikea nimi porilaisen Esko Mäkelän seuraajaksi.

Vanha-Killeri se joka tapauksessa oli joka Lukon takaisin liigaan nosti.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Viestin lähetti Olkku

Aasinsiltaa pitkin. Taisi olla Rosvallin valmennuskaudella, kun tämä Lukon "tähti"trio sai erivapauksia, jopa alkulämmössä. Muisti pätkii, mutta muistaakseni ketju oli Rinne-Tuohimaa-Villa, korjatkaa, jos ei ollut.


Tarkoittamasi kausi oli varmastikin 1977-1978(Sahlstedt/Kaitala), jolloin Lukko pelasi aivan persiilleen. Kyseinen kausi oli Tuohimaan(siis Harrin) depyytti liigassa. Rosvallin aikakaudella kolmikko oli Rinne-Forss-Laiho. Täksi kaudeksihan Forss oli lähtenyt Lukosta pois. Varmasti en jaksa enää muistaa, mutta Laiho taisi siirtyä tuolloin Bruutan kanssa samaan vitjaan, joten tuollainen mainitsemasi kolmikko taisi tosiaan olla kasassa. Forssin lähtemisen lisäksi kausihan muistetaan kanukkien esiinmarssina Lukossa. Sillä tuolloinhan tulivat surffailemaan umpisurkeat herrat Serviss ja Globensky.

Rinnehän teki muuten epäonnistuneen paluun Lukkoon kaudella 81-82, jolloin kyllä kärsi loukkaantumisesta. Tuohimaakin taisi muuten olla tuolloinkin joukkueessa, mutta kyseessä oli kuitenkin Pasi, kun Harri oli tehnyt "Forssit".

ps. YPA ei tannut nyt tarkoittaa Yyterin palloa ;).
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viestin lähetti L4E
Rinnehän teki muuten epäonnistuneen paluun Lukkoon kaudella 81-82, jolloin kyllä kärsi loukkaantumisesta. Tuohimaakin taisi muuten olla tuolloinkin joukkueessa, mutta kyseessä oli kuitenkin Pasi, kun Harri oli tehnyt "Forssit".

Ja olihan siellä kaksi Vehmastakin, eli Joppe ja veljenpoikansa Vesa. Vai olivatko Vehmaset serkuksia?

Rinne sai tuona kautena paljon kritiikkiä osakseen, kun peli ei sujunut. Hän teki neljä maalia kauden aikana, ja niistä kolme kun Lukko tasasi Äijänsuolla pisteet Ässien kanssa maalein 3-3. Sen verran Joukkia taisi ottaa tuo osittain aiheetonkin kritiikki päähän ettei mies paljon tuuletellut edes sen kolmannen osumansa jälkeen, kävi muistaakseni itse poimimassa kiekon Ässien maalista muttei suinkaan sitä kotiin vietäväksi, vaan pisti sen maalin katolle ja lähti vaihtoon. En tiedä mikä rituaali se mahtoi olla.

Kummasti nämä jotkut asiat jäävät mieleen. Tuo kausi 1981-82 oli se jolloin valmentajana oli Jorma Peltonen. Jälkeenpäin Peltonen totesi että olosuhteet harjoitteluun olivat Raumalla huippuluokkaa, mutta pelaajia ei kiinnostanut yhtään tippaa.
 

Metsästäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Voi sitä divarivuotta

Meininkihän oli se, että jos Lukko ei olisi noussut divarista, niin parhaat lukkolaiset olisivat varmasti löytäneet tiensä SM-liigaan ja raumalaiset jääneet soittelemaan pidemmäksikin aikaa mollivoittoista säveltä ja voineet vain katsella, kun Ässät jyrää SM-liigassa. Tälle kaudelle 83-84 Forssihan oli saatu hankittua Lukkoon HIFKistä. Muistan sen, että Lukon divarikausi oli perin tasainen ja suurimman osan kautta Lukko oli sijoilla 2 ja 3. (ainakin loppupuolella kautta) Kuitenkin viimeisillä kierroksilla muiden kärkijoukkueiden (JyP, JoKP ja Tuto näemmä) pelit menivät sen verran mollivoittoisesti ristiin, että Lukko sai tuon parin pisteen eron kurottua voitokseen ja Liiganousu oli varma.

Tuosta kaudestahan on tilastoja osoitteessa: http://www.sinikeltainen.net/ Jari Torkki näemmä naputti tuolla kaudella divarissa uskomattomasti 36 ottelussa tehot 41+25=66. Siinä on ollut elämää maalilla. Tosin Jari kävi veteraanina pukemassa Jääkotkien paidan uransa lopuksi Mestiksessä päälleen. Ei ollut Jarin luistin enää silloin ikämiehenä liukas, mutta kiva oli katsella vanhan pelimiehen otteita.

Kerran oli juttua kaudella 89-90 Lukossa kaksi ottelua pelanneesta Janne Ståhl nimisestä kaverista, jonka SM-liiga tilasto on upea 2 ottelua tehot 1+3=4 ja kaveri tyytyi loppu-urakseen pelaamaan Uudessakaupungissa alemman sarjan otteluita upein suorituksin ja mm. mestiksessä kuitattiin Jannelle 184 ottelua ja tehot 72+90=162 355. Kaverilla vain tahtoi olla paljon ongelmia selkänsä kanssa ja yksi jos toinenkin kausi jäi vajaaksi. Loukkantumisien keskellä kuitenkin Mestiksestäkin vielä ikämiehenä hyvät tilastot. Terveisiä Kalannin suurimmalle jääkiekkoilijalle :D
 
Viimeksi muokattu:

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Viestin lähetti Roku

Kummasti nämä jotkut asiat jäävät mieleen. Tuo kausi 1981-82 oli se jolloin valmentajana oli Jorma Peltonen. Jälkeenpäin Peltonen totesi että olosuhteet harjoitteluun olivat Raumalla huippuluokkaa, mutta pelaajia ei kiinnostanut yhtään tippaa.

Toi Peltonen tosiaan on jäänyt hyvin mieleen. Jostain syystä sillä tuli kesken kauden kauhea hinku kentälle ja muutaman pelin kävikin sitten pelaamassa. Ensimmäinen muistikuva oli, että jotain rajapyykkiä yritti tavoitella ja siksi puki tamineet päälleen(tälläistä juttua ainakin silloin liikkui). Pikaisesti en kyllä näin jälkikäteen löytänyt mitä olisi muka tavoitellut(jotain sijoitusta silloin johonkin top-X:n ?). Ainut muistikuva mitä noista pelatuista otteluista on jäänyt mieleen, että tyhmä homma oli moinen itsensä nolaaminen Jormalta kun oli hidas kuin mikä tuolloin.
 
Viimeksi muokattu:

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Menneiden muistelu jatkuu.

Niin. Lueskelin UR:n artikkelin koskien -73 ikäluokan c-junnuina ottamaa suomenmestaruutta. Itsellä oli yksi "tuttu"poika joukkueessa, eli maalivahti Tero Salmesvirta. Lukon edustuksen silloisen joukkueenjohtajan Ari Salmesvirran poika.

Tuo uudenrauman juttu on ihan hyvä ja kuva Killereistä hymyilyttää, niin se aika menee.

Juttu on luettavissa:

http://www.ur.fi/artikkeli.phtml?id=10748
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viestin lähetti L4E
Toi Peltonen tosiaan on jäänyt hyvin mieleen. Jostain syystä sillä tuli kesken kauden kauhea hinku kentälle ja muutaman pelin kävikin sitten pelaamassa. Ensimmäinen muistikuva oli, että jotain rajapyykkiä yritti tavoitella ja siksi puki tamineet päälleen(tälläistä juttua ainakin silloin liikkui). Pikaisesti en kyllä näin jälkikäteen löytänyt mitä olisi muka tavoitellut(jotain sijoitusta silloin johonkin top-X:n ?). Ainut muistikuva mitä noista pelatuista otteluista on jäänyt mieleen, että tyhmä homma oli moinen itsensä nolaaminen Jormalta kun oli hidas kuin mikä tuolloin.

Viimeisiksi peleikseen ne sitten liigassa jäivätkin, ne hänen pelaamansa kolme peliä. Pinnoja niissä tuli 1+1 eli uran kokonaispistemäärä nousi noiden ansiosta lukuihin 240+290=530, ja kun hän lisäksi noissa kolmessa pelissä sai yhden kakkosen niin uran jäähymääräkin kipusi tasalukuun 200 minuuttia. Onhan se mukavaa ynnätä lukuja, kun ne ovat noin selkeät, siinä siis luultavasti syy siihen miksi Peltonen pelasi...

Vaikka kylläkin muistelen että silloin kesällä kun hän valmentajaksi tuli niin hän kyllä kaavaili pelaavansa enemmänkin, vaikka alunperinkään ei ollut kyse mistään pelaajavalmentajan tittelistä.

No, terkkuja Tampereen autokauppiaalle Jorma Peltoselle kumminkin.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Viestin lähetti Roku
Pinnoja niissä tuli 1+1 eli uran kokonaispistemäärä nousi noiden ansiosta lukuihin 240+290=530, ja kun hän lisäksi noissa kolmessa pelissä sai yhden kakkosen niin uran jäähymääräkin kipusi tasalukuun 200 minuuttia. Onhan se mukavaa ynnätä lukuja, kun ne ovat noin selkeät, siinä siis luultavasti syy siihen miksi Peltonen pelasi...


Sen verran vielä noista Peltosen pisteistä, että illalla(yöllä) kun niitä haeskelin, niin Tapparan historia osion mukaan niitä oli 531(syöttöjä 291). Oma muistikuvani vaan oli, että olisi jotain yrittänyt ohittaa noissa kaikkien aikojen tilastoissa, mutta taisi sittenkin olla tosiaan nuo pyöreät luvut kyseessä.
 

rellu

Jäsen
Suosikkijoukkue
sm-sarja/SM-liiga/Liiga 1957 -
Viestin lähetti Roku
Ja olihan siellä kaksi Vehmastakin, eli Joppe ja veljenpoikansa Vesa. Vai olivatko Vehmaset serkuksia?

Olkku 9.4.2004 tässä samassa ketjussa:

Viestin lähetti Olkku
Vesa on Joppen veljenpoika.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Esa Hakkarainen

Tuosta Laihon Lapa lempinimestä, joka tuli siitä että aina luisteli mailanlapa jäässä tuli mieleen toinen lempinimi "Molo" eli Esa "Molo" Hakkarainen. Moni jo muinoin ihmetteli miksi Hakkaraista sanotaan Moloksi. Totuus on kuitenkin niinkin yksinkertainen, että Esa huuteli Holran talojen edessä ohi meneville molo, kun pikkupoikana ei r-kirjainta osannut sanoa ja niin vain sitten siitä hyvästä sai kantaa "tervehdystään" lempinimenä.
 

TiDo28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko,Toronto Maple Leafs
Jäähyväiset

Kuulin tänään eräältä ystävältäni,että Roli ja Gill olivat jättäneet muistorikkaat jäähyväiset joillekin henkilöille eräässä paikallisessa ravitsemusliikkeessä.Jotkut henkilöt olivat tulleet vähän liian likelle poikia valittamaan hävitystä viimeisestä ottelusta ja siitäkös NHL-starat olivat suivaantuneet ja ottaneet käyttöön samantyyppiset otteet kuin eräässä hifk-ottelusarjan ottelussa.Gill ainakin oli ottanut ainakin toiseen kainaloon yhden pään ja Roli oli aika tehokkaasti pitänyt jotain toista kaveria kauempana sidontaotteella.En itse siis ollut näkemässä tätä showta mutta näin tarina kertoo,tiedä sitten onko siellä ollut muita pelureita mukana.Mitään isompaahan siellä ei tapahtunut.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Sv veinikretski kirjoitti:
Kiitos, aikamoinen yllätys että pelasi kolme kautta Lukossa, vai ymmärsinkö oikein ?

"Suht koht" tasaista jälkeähän tuo, mutta kolme kautta siinä Lukossa vierähti, joten ihan oikein ymmärsit.

Tuon ajan pelaajat tekivät tosiaan "oikeitakin" töitä. Kaikkihan tietävät että Masa rakenteli Lukkoon palatessaan, mutta tuo Allun viimekaudella mainitsema "rakensi puoli käpylää siinä ohessa", on ainakin pikkaisen vieraampi täällä, vaikka tiedossa olikin että siviilihommia tekikin jääkiekon ohella Hifkissäkin pelatessaan. Tästä olisi kiva saada enmmän kommentia.

Vaikka onhan se tunnettua, että raumalaiset ovat tuota Helsinkiä aina saaneet rakentaa ;) ja nytkin Harri siellä kovasti yrittää jotain paikallista kiekkoseuraa jopa Virosta käsin auttaa. Veini voisikin ottaa Harrilta pienet haastattelut jos sattuu näkemään.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
L4E Vaikka onhan se tunnettua kirjoitti:
Varmasti jossakin vaiheessa tulen näkemään, täytyykin laittaa asia korvan taakse .
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tuosta Heikki Leppik-nimisestä (eikös tuo sukunimi muuten kuulosta hiukan virolaiselta nimeltä?) puolustajasta tuli mieleen, että silloin kun hän Lukossa viimeisiä pelejään pelasi eli kaudella 1976-77, aloin samaan aikaan seurata jääkiekkoa lehdistä, halliin minua ei vielä tuolloin olisi edes väkisin pystytty viemään (nykyään ei saa pysymään sieltä pois kun Lukko pelaa, ei vaikka puukolla uhattaisiin).

Leppik aloitti kauden 1976-77 Lukossa ja päätti sen noiden L4E:n listaamien 20 pelin jälkeen Forssassa Palloseuran vihreässä nutussa. Koko sen kauden pisteet yhteenlaskien niitä kertyi 36 pelissä 8+7=15 ja 48 minuuttia rangaistuksia siihen päälle. Vanhasta Jääkiekkokirjasta lunttasin.

Tuohon aikaan pelaajien siirtyminen kesken kauden seurasta toiseen oli äärimmäisen harvinaista, ja muistan kuinka kuuntelin korvat normaalia enemmän höröllään kun isä selitti kotona jollekin tutulle äijälle että Leppik lähti kesken kauden toiseen seuraan. Se oli pienen, jääkiekosta vasta kiinnostuneen pojan mielestä jotain eri ihmeellistä että sillä lailla kesken kaiken voi toisesta jääkiekkoseurasta toiseen lähteä.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Muistaakos kukaan muu sellaisia aikoja kun Äijänsuolla oli vielä numeropojat jotka kääntelivät lappuja, kellotaulu oli keskellä ja pojat molemmilla sivuilla, kerran muistan kun Lukko teki tasoittavan maalin ja jätkä oli niin innoissaan itsekkin että unohti kääntää lapun tasatilanteeksi, aika nopeasti häntä asiasta huomautettiin.
En nyt viitsi kirjoittaa niitä kaikkia kirosanoja mitä sinne huudettiin että saatiin lappu kääntymään. :)

Oli muuten suuri kunnia kun pääsi lappuja kääntelemään, niin ainakin sen itse koin, itse en nimittäin päässyt koskaan. Kellotaulu oli siellä pukukoppipäädyssä mistä pelaajatkin tulivat sisään, henki huurusi pakkasella ja kaikilla oli tasaisen kylmää, mutta olihan kuumaa viriä ja lihapiirakoita.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Juu, ja kun siinä kellotaulun päädyssä ei ollut mitään kalaverkkoa suojana, niin yksi junnu sai sieltä luukusta kurkistellessaan jonkun pelaajan lämärin suoraan kupoliinsa. Ilmeisesti kiekko otti kimmokkeen jostain puolustavan joukkueen pelaajan mailasta.

En muista ilmestyikö sen jälkeen sinnekin päätyyn verkko suojaksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös