Tarinaa ja muistoja Sisu Teamista

  • 120 657
  • 625

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuonna 1997 viimeisenä Team Karjalan toimintavuonna se tietenkin osallistui Pietarin Turnaukseen vaikka pitkään harkittiin, että pelaisiko Suomen B-maajoukkue ollenkaan enää turnauksessa. Lopulta päätettiin kuitenkin pelata. Team Karjala kohtasi siis Venäjän B-maajoukkueen, Ruotsin B-maajoukkueen eli Vikingarnan, Tsekin B-maajoukkueen ja Sveitsin B-maajoukkueen. Alustavasti Sveitsi aikoi pelata A-maajoukkueellakin läpi turnauksen, mutta laittoi turnaukseen lopulta taas kerran B-maajoukkueensa koska B-sarjan MM-kisat Puolassa alkoivat aivan Pietarin Turnauksen loppupuolella.

Alustavasti Sveitsi olisi pelannut A-maajoukkueella turnauksen läpi melko varmasti mikäli se vain olisi saanut pelillistä lykkäystä B-sarjan MM-kisojen puolella, mutta sille kuitenkin oli sovittu heti turnauksen alkuun otteluohjelman mukaisesti Hollantia vastaan peli ja siten ei ollut vaihtoehtoja koska Pietarin Turnaus muutenkin päättyi aivan B-sarjan MM-kisojen kynnyksellä. Team Karjalan pelaamia otteluja muita vastustajia kuin Venäjän B-maajoukkuetta vastaan en harmittavasti tiedä, mutta Venäjän B-maajoukkueen kanssa Team Karjala pelasi niukan tasapelin maalein 3-3.

Turnauksesta tiedän myös kokonaisuudessaan Venäjän B-maajoukkueen pelit jotka päättyivät tuloksiin 1-1 tasapelin muodossa Vikingarnaa vastaan, 4-2 voittoon Sveitsin B-maajoukkueesta, äsken mainittuun 3-3 tasapeliin Team Karjalaa vastaan ja 6-0 voittoon Tsekin B-maajoukkueesta.

Pietarin Turnaus vuonna 1997 pelattiin huhtikuussa muistaakseni päivämäärinä 8.4-12.4.1997. Voin noista kyllä olla myös väärässä ja aivan Pietarin Turnauksen lopussa 12.4.1997 Sveitsi kohtasi varmasti A-maajoukkueensa osalta Hollannin Puolassa pelatuissa Jääkiekon MM-kisojen B-sarjan avausottelussa voittaen sen maalein 8-3.

Hollanti kuitenkin turnauksessa saavutti kuitenkin yllättävääkin menestystä vaikka olikin tuolloin reilusti huonompi kuin ihailua ja harmitusta sinänsä niittänyt ja hyvin pelannut Iso-Britannia joka sortui aivan loppumetreillä turnausta pieniin virheisiin jotka estivät potentiaalisen pelaamisen MM-kisojen 1998 karsinnassa yhdessä Hollannin kanssa. Hollanti muun muassa vuonna 1997 voitti B-sarjan MM-kisoissa kisaisäntä Puolan maalein 3-1!

Hollanti voitti kisojen aikana myös Tanskan maalein 6-4 vaikka Tanskan kiekkotaso oli parempi ja umpihuonolla kiekkovuodella Juuttien Maassa oli myös oma selityksensä kompasteluun, taisteli itselleen melkein voiton Kazakhstanista häviten lopulta niukasti 3-5 ja pelasi Itävallan kanssa tasapelin 2-2...
 

castorpollux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spårt, VPS, Wasa Royals, Suomen maajoukkueet
Tallaiselta seitkytluvulla latkaa seuraamaan aloittaneelta noyrat kiitokset nostalgiafiiliksista Thusbergille. Ihan huikeeta settia. Hats off.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Ilo on minun puolellani.

Vuoden 1994 Pietarin Turnauksesta Sisu Teamin osalta ei löytynyt paljoakaan uutta tietoa.
Sisu Teamin pelaamia otteluja muita vastustajia kuin Venäjän B-maajoukkuetta vastaan en harmittavasti tiedä edelleenkään...

Turnauksesta tiedän nyt myös kokonaisuudessaan Venäjän B-maajoukkueen pelaamat pelit.
Turnaus pelattiin huhtikuussa 1994 ja Sisu Teamin ainoa pelitulos uusimmasta löydöstäni kertoi sen voittaneen Venäjän B-maajoukkueen maalein 6-3.

Venäjän B-maajoukkueen pelitulokset tosin turnauksesta löytyi kokonaisuudessaan myös joukkueen osalta muutenkin.

Venäjän B-maajoukkue kohtasi turnauksessa tietenkin Sisu Teamin jolle se hävisi ilmoittamiini lukemiin 3-6, Ruotsin tuolloin äärimmäisen hehkutetun, jopa Super-Vikingarnaksi ruotsalaislehdistössä hehkutetun sen vuoden Vikingarnan eli Ruotsin B-maajoukkueen jonka Venäjän B-maajoukkue onnistui kuitenkin sitä uskomattomasti nöyryyttäen voittamaan sen 7-2, Sveitsin B-maajoukkueen jonka kanssa se joutui itse uskomattomaan ja jopa Sisu Teamille tappioon verrattuna erittäin nöyryyttävään tasapeliin luvuin 4-4, Tsekin B-maajoukkueen jonka se voitti luvuin 3-1 ja lopulta vielä Jääkarhut eli Norjan jolle turnaus oli todellisen karmaiseva pettymys jälleen kerran ja jonka se voitti luvuin 7-0.

Saa vain nähdä, että milloin nuo Sisu Teaminkin pelaamat muut ottelutulokset löytyisivät.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Sisu Teamin vuoden 1987 pelaamista peleistä en ole paljoakaan saanut uusia tuloksia, mutta Sisu Team osallistui tuona vuonna Moravia Cupiin ainakin. Sisu Team kohtasi siellä Neuvostoliiton B-maajoukkueen ja Tsekkoslovakian B ja C-maajoukkueet.

Tsekkoslovakian C-maajoukkue lähetettiin turnaukseen viime hetkellä kun A-maajoukkue Tsekkoslovakialta oli kieltäytynyt ja muistaakseni myös korvikkeeksi aiottu Tsekkoslovakian Alle 20-vuotiaiden Maajoukkue oli kieltäytynyt tulemasta turnaukseen. Varmasti ainakin varsinainen Tsekkoslovakian A-maajoukkue kieltäytyi tulemasta paikalle.

Tuon Alle 20-vuotiaiden Maajoukkueen tai C-maajoukkueen pelaamisen Tsekkoslovakialta voi tarvittaessa korjata vapaasti. Sisu Teamin pelaamista peleistä löytyi vain Neuvostoliiton B-maajoukkueen kanssa pelattu ottelutulos Neuvostoliiton B-maajoukkuetta vastaan joka päättyi 2-5 tappioon. Neuvostoliiton B-maajoukkueen tulokset löytyivät kokonaisuudessaan. Neuvostoliiton B-maajoukkue voitti Sisu Teamin maalein 5-2, hävisi Tsekkoslovakian B-maajoukkueelle 2-4 ja voitti joko Tsekkoslovakian C-maajoukkueen tai Tsekkoslovakian mahdollisen Alle 20-vuotiaiden Maajoukkueen luvuin 3-1.

Tsekkoslovakian B-maajoukkue voitti turnauksen muistaakseni, Neuvostoliiton B-maajoukkue oli toinen, Sisu Team kolmas ja Tsekkoslovakian C-maajoukkue tai Tsekkoslovakian Alle 20-vuotiaiden Maajoukkue oli neljäs ja viimeinen sarjataulukossa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1988 Moravia Cupiin Sisu Team osallistui myöskin. En ole aivan varma siitä, että milloin Moravia Cup pelattiin sinä vuonna. Se pelattiin joko tavallista aikaisemmin joko ennen Talviolympialaisia 1988 Calgaryssa tai maaliskuussa 1988 tavallista myöhemmin Leningradin Turnauksen tapaan silloin kun muut maat pelasivat Thayer Tutt Trophyssa.

Sisu Team kohtasi Moravia Cupissa 1988 Neuvostoliiton B-maajoukkueen, Vikingarnan eli Ruotsin B-maajoukkueen ja Tsekkoslovakian B-maajoukkueen kun tällä kertaa niin A-maajoukkue, C-maajoukkue kuin myös Nuorten Alle 20-vuotiaiden Maajoukkue Tsekkoslovakialta oli selvästi kieltäytynyt siihen turnaukseen menosta hyvissä ajoin.

Harmittavasti Sisu Teamin tuloksia ei taaskaan löytynyt Neuvostoliiton B-maajoukkuetta vastaan käytyä peliä huomioimatta vaikka Neuvostoliiton B-maajoukkueen pelit löytyivätkin kokonaisuudessaan. Sisu Teamille Moravia Cup 1988 huipentui ainakin tiettävästi turnausvoittoon ja mahdollisesti tämä oli myös Teemu Selänteen ensimmäinen todella ison luokan turnauskin sinänsä vaikka toki muistaakseni Selänne oli mukana isommin jo Leningradin Turnauksen peleissäkin.

Moravia Cup pelattiin muistaakseni vähän aikaisemmin kuitenkin kun Leningradin Turnaus sinä vuonna. Viimeistään ainakin maaliskuussa 1988 joko sen alkupuolella tai aivan loppupuolella kuitenkin ennen huhtikuuta ja siinä tapauksessa se olisi ollut jo selvästi Leningradin Turnauksen jälkeen.

Sisu Team voitti Neuvostoliiton B-maajoukkueen luvuin 3-2. Neuvostoliiton B-maajoukkue hävisi siis Sisu Teamille luvuin 2-3, pelasi tasapelin Vikingarnan kanssa luvuin 2-2 ja voitti Tsekkoslovakian B-maajoukkueen luvuin 5-1. Sisu Team ainakin tiettävästi voitti Moravia Cupin, Vikingarna oli toinen, Neuvostoliiton B-maajoukkue oli kolmas ja Tsekkoslovakian B-maajoukkue oli neljäs ja viimeinen turnauksessa.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1989 Moravia Cupin peleistä ei paljoakaan myöskään löytynyt Sisu Teamin pelaamia pelituloksia joskin hienoin saavutus turnauksesta oli jälleen Neuvostoliiton B-maajoukkueen voittaminen hyvin niukasti jälleen edellisen vuoden tapaan maalein 3-2. Kyseinen voittopeli pelattiin 28.3.1989.

Enempää Sisu Teamin pelaamien ottelujen tietoja ei harmittavasti löytynyt. Neuvostoliiton B-maajoukkueen pelaamien pelien tietoja tuloksineen löytyi sen sijaan.

Moravia Cupissa pelasivat niiden perusteella ilmeisesti Sisu Team, Neuvostoliiton B-maajoukkue, Vikingarna eli Ruotsin B-maajoukkue ja Tsekkoslovakian B-maajoukkue. Neuvostoliiton B-maajoukkue hävisi siis niukasti Sisu Teamille maalein 2-3, pelasi Vikingarnan kanssa jälleen niukan tasapelin maalein 2-2 ja voitti Tsekkoslovakian B-maajoukkueen maalein 5-1. Turnausjärjestystä ei kaiken päätteeksi löytynyt kuitenkaan harmittavasti.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitan tähän seuraavaksi päivitystä hieman Suomen B-maajoukkueen ja Sisu Teamin pelaamista yksittäisistä maaotteluista vuosilta 1964-1991 Neuvostoliiton B-maajoukkuetta vastaan ja jonkin verran voi tulla samoja pelejä tai pelimääriä kuin aiemmin ja joitakin on vielä tutkimatta. Pahoittelut mahdollisista virheistä tai jo aiemman kerrotun toistamisesta.

Seuraavissa viesteissä päivitän myös vuoden 1992 IVY:n B-maajoukkueen ja vuosien 1993-1996 Sisu Teamin ja Team Karjalan ja Venäjän B-maajoukkueen pelaamia yksittäisistä maaotteluista. Tämän jälkeen tulee vielä mahdollisesti vuosien 1983-1986 Sisu Teamin pelaamien muiden yksittäisistä maaotteluista tulostietoja tai taustoja. Joistakin otteluista puuttuu tarkat pelipaikat tai päivämäärät jolloin laitan vain tuloksen tai pelikuukauden mahdollisten pelipaikkojen ohella.

Tässä päivitystä löytämistäni yksittäisistä maajoukkuepeleistä joissa joistakin saattoi pelata myös ihan Leijonatkin:

11.12.1964 Tampere Suomi B tai Suomi A-Neuvostoliitto B 0-3

10.12.1965 Pori Suomi B tai Suomi A-Neuvostoliitto B 1-8

27.2.1966 Suomi B tai Suomi A-Neuvostoliitto B 3-8

1.3.1966 Suomi B tai Suomi A-Neuvostoliitto B 1-12

3.1.1968 Tampereen Jäähalli Sisu Team tai Suomi A-Neuvostoliitto B 2-5

21.1.1968 Helsingin Jäähalli Sisu Team tai Suomi A-Neuvostoliitto B 2-3

23.1.1968 Turku tai Turun Jäähalli Sisu Team tai Suomi A-Neuvostoliitto B 4-3

4.12.1968 Moskovan Jäähalli Sisu Team tai Suomi A-Neuvostoliitto B 2-2

26.11.1969 Turku tai Turun Jäähalli Sisu Team tai Suomi A-Neuvostoliitto B 2-3

27.11.1969 Helsingin Jäähalli Sisu Team tai Suomi A-Neuvostoliitto B 3-6

14.12.1970: Sisu Team tai Suomi A-Neuvostoliitto B 1-1

16.12.1970 Lappeenranta Sisu Team-Neuvostoliitto B 4-10

17.12.1971 Forssa Sisu Team-Neuvostoliitto B 0-7

18.12.1971 Rauma Sisu Team-Neuvostoliitto B 1-5

18.9.1974 Jääkarhujen Kotipesän 40-vuotisjuhlaturnauksessa eli Norjan Jääkiekkoliiton 40-vuotisjuhlaturnauksessa joko Leijonat tai Sisu Team pelasivat Neuvostoliiton B-maajoukkuetta vastaan Oslon Jäähallissa ottelun joka päättyi luvuin 3-9 Leijonien tai Sisu Teamin tappioksi.

24.1.1976 Helsingin Jäähalli Sisu Team-Neuvostoliitto B 0-9

Tammikuussa 1978 Sisu Team kohtasi Neuvostoliiton B-maajoukkueen ainakin kerran alkukuusta häviten sille hyvin niukasti maalein 1-2.

31.3.1979 Sisu Team-Neuvostoliitto B 0-9

3.2.1980 Savonlinnan Jäähalli Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-7

4.2.1980 Kuopio Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-4

28.3.1981 Helsingin Jäähalli Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-5

29.3.1981 Kuopio Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-9

31.3.1981 Sisu Team-Neuvostoliitto B 1-10

20.12.1988 Sisu Team-Neuvostoliitto B 1-6

21.12.1988 Sisu Team-Neuvostoliitto B 1-8

Joulukuussa 1989 joko Sisu Team tai Leijonat pelasivat jossain välin kuukautta pari peliä Neuvostoliiton B-maajoukkuetta vastaan ja kyseiset ottelut päättyivät 4-7 ja 7-10 Sisu Teamin tai Leijonien tappioksi.

23.3.1991 Victorian Jäähalli Kanada ilmeisesti osana Victoria Cupia tai tuolloiselta nimeltään BC Cupia: Sisu Team-Neuvostoliitto B 3-4
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1992 IVY:n B-maajoukkueen ja Sisu Teamin välisiin otteluihin tulee tähän tuloksia muutaman pelin osalta:

Helmikuu 1992 ennen Albertvillen Talviolympialaisia tai heti niiden jälkeen pelattu ottelusarja IVY:n B-maajoukkueen ja Sisu Teamin välillä:

Sisu Team-IVY B 3-6

Sisu Team-IVY B 1-0

Sisu Team-IVY B 2-4

Sisu Team-IVY B 0-2

Joulukuu 1992 Pietarissa ennen tai heti Izvestian jäkeen pelattu ottelusarja IVY:n B-maajoukkueen ja Sisu Teamin välillä:

Sisu Team-IVY B 1-2

Sisu Team-IVY B 0-1

Sisu Team-IVY B 0-1

Sisu Team-IVY B 1-0
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitan tähän seuraavaksi vuosien 1993-1996 ajalta ensin vuosien 1993-1994 väliltä olleet yksittäiset löytämäni ottelut Sisu Teamin ja Venäjän B-maajoukkueen väliltä ja sitten vuosien 1995-1996 väliltä löytynyt vuoden 1995 yksittäinen ottelu ja vuoden 1996 joulukuulta löytynyt turnaus ilmeisesti ennen Kanadassa pelattua Isä David Bauer Cupia Team Karjalan ja Venäjän B-maajoukkueen väliltä:

1993

Marraskuu 1993

Sisu Team-Venäjä B 0-2

1994

Joulukuu 1994 ennen Izvestiaa pelattu yksittäinen maaottelu

Sisu Team-Venäjä B 2-2

1995

Joulukuu 1995 ennen Izvestiaa, mutta viimeistään sen jälkeen ennen Revontuli Cupia pelattu yksitäinen maaottelu

Team Karjala-Venäjä B 2-0

1996

Ennen Isä David Bauer Cupia ja muistaakseni joulukuussa 1996 pelattu harjoitusturnaus Team Karjalan ja Venäjän B-maajoukkueen väliltä

Team Karjala-Venäjä B 2-4

Team Karjala-Venäjä B 1-3

Team Karjala-Venäjä B 0-0

Team Karjala-Venäjä B 1-1
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tähän tuleekin seuraavaksi Sisu Teamin pelaamia yksittäisiä maaotteluja eri maajoukkueita vastaan vuosilta 1983-1986 ja lisäksi mukana satunnaisesti tulee myös Suomen C-maajoukkueen pelaamia maaotteluja ja niiden tuloksia ja mikäli on jo mainittua tietoa niin pahoittelut asian osalta:

1983

15.12.1983: Sisu Team-Tsekkoslovakia B 3-1

16.12.1983: Sisu Team-Tsekkoslovakia B 1-6

22.12.1983: Sisu Team-Yhdysvallat B 10-3

23.12.1983 Sisu Team-Yhdysvallat B 4-6

28.12.1983 Suomi C-Tanska 8-2 (Tässä ottelussa pelasi eräitä uransa viimeisiä kertoja sittemmin Tanskan erääksi kaikkien aikojen pelaajaksi ja ehkäpä juuri aivan kaiken kaikkiaan valmennuksellisen perustan nykypäivän Tanskan Jääkiekolle luonut Per Holten Möller.)

1984

23.8.1984 Sisu Team-Suomi C 5-3

1985

19.2.1985 Suomi C-Japani 10-5

25.2.1985 Suomi C-Kiina 4-2

26.2.1985-8.3.1985 välisenä aikana Suomen C-maajoukkue kohtasi Kiinan tiettävästi uudelleenkin, mutta harmittavasti tuloksia mahdollisesti pelatusta toisesta ottelusta ei ole löytynyt toistaiseksi.

29.1.1985 Sisu Teamin ilmoitettiin pelaavan Jääkarhuja eli Norjaa vastaan kaksi peliä 17.2-18.2.1985, mutta tietoja näistä otteluista ei ole harmittavasti löytynyt enempää toistaiseksi.

21.3.1985 Sisu Teamin ilmoitettiin pelaavan vuoden 1985 Leningradin Turnauksessa vaikka mitään muuta taustatietoa ei kerrottu vaikkakin Sisu Teamin arveltiin jäävän ottelutauolle ennen turnausta joka pelattiin 29.3.1985-6.4.1985 Leningradissa.

1986

28.2.1986 Sisu Team-Kanada B 2-1

5.3.1986 Sisu Team-Kanada B 1-5

8.3.1986 Sisu Team-Kanada B 5-5

8.3.1986 Sisu Teamin ilmoitettiin päättäneen ilmeisesti melko pitkäänkin jatkuneen Kanadan Turnauksensa seuraavilla tuloksilla:

Sisu Team-Kanada B 2-1 ilmeisesti helmikuussa 1986 ennen 28.2 tai kuitenkin ennen 5.3 pelattua ottelua maaliskuussa

Sisu Team-Kanada B 5-1 ilmeisesti helmikuussa 1986 ennen 28.2 tai maaliskuussa 1986 päivämäärien 1.3-4.3 välisenä aikana

Sisu Team-Kanada B 5-1 ilmeisesti helmikuussa 1986 ennen 28.2 tai maaliskuussa 1986 päivämäärien 1.3-4.3 välisenä aikana

Sisu Team-Kanada B jo mainitusti luvuin 2-1

Sisu Team-Kanada B jo mainitusti luvuin 1-5

Sisu Team-Kanada B jo mainitusti luvuin 5-5

9.3.1986 Sisu Teamin Päävalmentaja Juhani Tammisen mukaan Sisu Team tulisi pelaamaan vielä seuraavilla eri aikajaksoilla otteluja:

14.3.1986-19.3.1986 pidetyllä B-maajoukkueleirillä josta pelipäivinä 14.3-16.3 vapaavalintaista maata vastaan ja 17-18.3 Ruotsin B-maajoukkuetta eli Vikingarnaa vastaan

27.3.1986-31.3.1986 pidetyllä B-maajoukkueleirillä jossa ensisijaiset vastustajat olisivat olleet Kanadan B-maajoukkue, Tsekkoslovakian B-maajoukkue ja Neuvostoliiton B-maajoukkue ja vielä tämän lisäksi vapaasti valittavista joukkueista Jääkarhut eli Norja oli ensisijaisesti tarkoitus kohdata, mutta sen pelatessa mahdollisesti C-sarjan MM-Kisoissa Norjan tilalle olisi otettu joku muu vapaavalintainen, mahdollisesti A-sarjaa tai B-sarjaa pelaava maajoukkue tai vaihtoehtoisesti olisi pelattu ylimääräinen maaottelu Kanadan B-maajoukkuetta, Tsekkoslovakian B-maajoukkuetta tai Neuvostoliiton B-maajoukkuetta vastaan

1.4.1986-6.4.1986 Sisu Team olisi pelannut otteluja Leningradissa

Sisu Teamin suunnitelmat kuitenkin poikkesivat jonkin verran suunnitelmasta vaikka toki pelejä paljon pelattiinkin maaliskuussa 1986. Ainakin seuraavalla tavalla pelattiin:

20.3.1986 kerrottiin Sisu Teamin pelanneen Vikingarnaa vastaan ottelut 17.3 ja 18.3 ja ne päättyivät ensimainitun osalta tappioon luvuin 1-5 ja jälkimainitun osalta 6-5 voittolukemiin.

Neuvostoliiton B-maajoukkue vuorostaan kieltäytyi pelaamasta Sisu Teamia vastaan B-maajoukkueleirillä, mutta pelasi kaksi peliä 24.3.1986 ja 25.3.1986 Sisu Teamia vastaan erikseen jotka päättyivät Sisu Teamin kannalta tappiolukemiin 0-4 ja 2-8.

Kanadan B-maajoukkueen Sisu Team kohtasi B-maajoukkueleirin aikana 27.3.1986 ja hävisi sille siellä luvuin 2-6. Muista B-maajoukkueleirin peleistä tai Kanadan B-maajoukkueen mahdollisista jatkopeleistä Sisu Teamia vastaan ei harmittavasti ole tietoa ja Neuvostoliiton B-maajoukkue ei ollut Sisu Teamin B-maajoukkueleirin mukana lainkaan.

2.12.1986 Sisu Teamin kerrottiin erikoisesti lähtevän Alaska Cupiin vaikka lähtökohtaisesti Juhani Tamminen oli siitä aiemmin vuoden 1986 aikana kieltäytynyt vedoten muihin pelikiireisiin. Sisu Teamilla peruuntui vuoden 1986 loppuvuoden aikana yksittäisiä pelejä Neuvostoliiton B-maajoukkuetta, Tsekkoslovakian B-maajoukkuetta ja Norjaa vastaan.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 2004 loppupuolella Hollanti oli varsin yllättäen tulossa maajoukkueellaan eli Ijs-Oranjella Suomeen pelaamaan pelejä. Pitkin vuotta hiljakseen oltiin mietitty, että millä joukkueella Suomi haluaisi kohdata Ijs-Oranjen. Leijonat oli automaattisesti liian kova sitä vastaan eikä lopulta myöskään Mestis All-Stars tai edes hieman ennen lopullista päätöstä huhuissa liikkunut Team Finlandkaan eli Suomen C-maajoukkuekaan halunneet pelata sitä vastaan.

Kuitenkin Ijs-Oranjen johtohenkilöt ehdottivat suomalaisia alasarjojen seuroja vastaan pelattavaa otteluturnausta ja lopulta syksyllä 2004 Suomessa nähtiinkin tuona vuonna Ijs-Oranjea kuuden ottelun verran tositoimissa seuraavia suomalaisia seurajoukkueita vastaan korvaukseksi siitä, että keväällä 2004 ei tullut mitään Team Finlandia ja Mestis All-Starsia vastaan ajatellusta ottelukiertueesta seuraavina päivämäärinä:

29.10. Hyvinkää Ahmat - Hollanti 0 - 10
30.10. Kirkkonummi Salamat - Hollanti 4 - 5
2.11. Mikkeli Jukurit - Hollanti 3 - 6
3.11. Hamina Titaanit - Hollanti 3 - 3
6.11. Heinola HeKi - Hollanti 2 - 3
7.11. Tampere KOO-VEE - Hollanti 3 - 3
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 2000 alkupuolella muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen (Viimeksi vuonna 1997.) Tanska oli kiinnostunut vierailemaan Suomessa jääkiekon merkeissä. Suomi kiinnostui maasta osin siksikin, että ilman Japanin Kaukoidän Kiintiötä ja samalla myös muuten putoamista MM-Karsinnoista Tanska olisi pelannut MM-kisoissa 2000 A-sarjassakin.

Alun perin Tanskan oli tarkoitus kohdata ensisijaisesti Suomen mahdollinen erikseen koottava Kokeilumaajoukkue (Vain vuonna 2000 pelannut Suomen B-maajoukkue jääkiekossa jonka pohjalta saman vuoden lopulla kaikkiaan muutaman ottelun jälkeen juurikin muodostettiin Mestis All-Stars ja joka toimi Team Karjalan ja Mestis All-Starsin välisen ajan yhden vuoden kokoomajoukkueena.) tai Team Finland eli Suomen C-maajoukkue, mutta valitettavasti tuolloin niiden peliohjelmaan ehdotus ei sopinut.

Sen jälkeen Tanskan maajoukkueen johtohenkilöt yrittivät saada myöhemmin keväälle 2000 turnauksen joko Kööpenhaminaan tai Helsinkiin johon suomalaiset olivat melko kielteisiä. Varsinkin Kööpenhaminaan meno tuntui todella vieraalta ajatukselta eikä oikein turnausaikataulutkaan antaneet myöten Helsingin mahdolliselle turnauksellekaan.

Tässä vaiheessa maajoukkuepuolelta oli vielä tulossa pelit Team Finlandia vastaan ja mikäli se ei olisi onnistunut niin sitten tavoitteena oli pelata joko suomalaisia alasarjojen seuroja tai vaihtoehtoisesti toki myös SM-Liigan tai 1-Divisioonan joukkueitakin vastaan erillinen ottelukiertue Suomessa, mutta lopulta sitten huhtikuussa Tanska saikin vastaansa Kokeilumaajoukkueen tai Team Finlandin sijaan saman tien Leijonat.

Leijonia vastaan pelatut kaksi harjoitusmaaottelua lopulta Helsingin sijaan Kuopiossa ja Jyväskylässä huhtikuussa 2000 olivat hyvin aliarvostavia ja verraten tuhoisia Tanskan jääkiekolliselle maineelle. Tanska hävisi ottelut maalein 2-8 ja 1-14. Toisaalta taas Tanskan piti alun perin toisaalta pelata vähän alempia maajoukkueita vastaan Suomessa kuin Leijonia, mutta silti tulos oli melkoinen shokki sinänsä...

Etenkin kun ottaa huomioon sen, että Tanska pelasi tuolloin Jääkiekon MM-kisojen B-sarjassa Puolassa. Tanskan turnaus oli erittäin turhauttava niukkojen tappioiden vuoksi ja hämmästystä riittikin tappioiden pienuudesta. Kaikkiaan Tanska siis oli B-sarjan viides Viron jäädessä kuudenneksi. Tanska olisi vähän paremmalla sijalla päässyt taas karsimaan MM-kisojen A-sarjaan, mutta MM-karsinnat päätettiin muutaman vuoden kokeilun jälkeen lopettaa kokonaan jolloin vain voittaja pääsi nousemaan A-sarjaan.

Ja lisäksi tietenkin erikoisesti kisaisäntä A-sarjaan vuodelle 2001 eli Saksa oli nousemassa muullakin sijalla, mutta voittoa odotettiin ja sen Saksa myös A-sarjan isoille maille tarjosi joskin välillä vaikutti täpärästi vallan muulta.

Tanskan omat pelit turnauksessa olivat turhauttavan kilpailukykyisiä näin jälkikäteen ja esittämällään pelillä ainakin Kokeilumaajoukkuetta vastaan olisi nähty tiukka peli, Team Finland olisi saanut olla jo totisesti varuillaan ja varsinkin jotkut suomalaiset alasarjaseurat olisivat hävinneet railakkaasti Tanskan maajoukkueen B-sarjassa esittämää pelitempoa vastaan ja ehkä jo Team Finlandkin olisi kärsinyt isommankin tappion kuin vain niukan tappion mikäli vain Tanska olisi saanut riittävän paljon hyviä pelaajia kokoon.

Kokeilumaajoukkue sen sijaan olisi ollut kysymysmerkki ja sille tappio olisi ollut myös melko vahva selviö joskin tietenkin pienemmillä luvuilla kuin Leijonille ainakin lähtökohtaisesti.

Tanska siis pelasi tasapelin kisaisäntiä eli Puolaa vastaan 3-3, voitti Viron 4-0, voitti Slovenian hyvin tiukan pelin jälkeen 4-2, kärsi uskomattoman perseilynsä turnauksessa tavallaan reilusti jo tuolloin taantunutta Hollantia vastaan pelaamalla tasan 2-2 ottelusta josta olisi voinut tulla pahimmillaan Tanskalle tappio vain hävitäkseen sitten oikeastikin toki tosin elämänsä peliä siihen aikaan pelanneelle Iso-Britannialle maalein 4-5 ja pelaten oman turnauksen ehkäpä parhaimman ja näyttävimmän pelinsä juurikin sarjanousija Saksaa vastaan häviten lopulta vain 2-3.

Mikäli vielä tämän jälkeen Tanskalla olisi ollut oletetusti virta lopussa niin Tanska onnistui melkein voittamaan myös Kazakhstanin, mutta hävisi lopulta yhtä turhauttavan niukasti kuten aiemminkin maalein 3-4.

Tuon ajan Tanska tuntui lisäksi menettävän paikkojaan etenkin mitä lähempänä se oli johtoasemaa tai jotenkin puolustuksen pysyessä tiiviinä sitten kärkihyökkäystaso romahti liian leveäksi ja laveaksi surffailuksi ympäri kaukaloa ainakin paineen alla. Toisaalta maalivahtipeli oli pakkitason pelaamisen kanssa todellakin jo hyvää luokkaa mitä nyt monta astetta tietenkin nykypäivän Tanskaa huonompana.

Ja aivan loppupelissä Tanskan pelit Leijonia vastaan oli melko odotettujakin kun kyseessä oli kuitenkin Suomen A-maajoukkue mikä tuolloin aivan oikeastikin oli ja olikin aina oikeammin melkein 2000-luvun lopulle asti liian nopea sille jäällä. Näin aivan 2000-luvun lopulla ja 2010-luvulla lähestyttäessä 2020-lukua Tanska kuitenkin vaikuttaa nostavan tasoaan ja onhan Tanska jo Leijonat kerran voittanutkin vuonna 2010.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitetaan hieman täydennystä Sisu Teamin vuoden 1991 aikana sen pelaamiin otteluihin.

Sisu Team pelasi vuonna 1991 BC Cupissa Victoriassa Kanadassa ja en ole varma, että mitä joukkueita Sisu Team kohtasi turnauksen aikana. Varmasti ainakin Kanadan B-maajoukkueen ja Neuvostoliiton B-maajoukkueen. Mahdollisesti BC Cup oli muutenkin vain kolmen maan turnaus, mutta mahdollisesti Yhdysvaltain B-maajoukkue, Tsekkoslovakian B-maajoukkue ja Ruotsin B-maajoukkue eli Vikingarna saattoi olla mukana turnauksessa.

Tässä itse tulokset ainakin osasta turnausta:

BC Cup 1991 Victoriassa Kanadassa:

21.3.1991

Sisu Team-Kanada B 1-6 (Tässä ottelussa Sisu Team menetti käytännössä kaiken Kanadan B-maajoukkueen tehdessä kolme maalia käytännössä lähes heti saman tien ottelun alkumetreillä.)

23.3.1991

Sisu Team-Neuvostoliitto B 3-4

24.3.1991

Sisu Team-Neuvostoliitto B 4-3

25.3.1991

Sisu Team-Kanada B 5-1 (Tässä ottelussa Sisu Team oli helkkarinmoisissa vaikeuksissa läpi ottelun, mutta Sisu Teamin maalivahdit pelastivat umpihuonosti pelanneen muun joukkueen maineen.

Ongelma nimenomaan oli onnettoman hyökkäyspelin lisäksi myös ennen kaikkea selvien maalipaikkojen saamisesta aikaan ja vielä sitäkin tärkeämmin kunnon viimeistelystä jolloin ainoa toivo oli laukoa harvat maalipaikat tarkasti, tehokkaasti ja oikein.

Sisu Team sai tässä ottelussa yhden huonoimmista maalia kohti lauotuista kiekkojen määristä epätoivotun tilaston. Olisikohan ollut korkeintaan 10 maalia kohti ammuttua laukausta, mutta kun puolet osui maaliin ja Kanadakaan ei B-maajoukkueellaan enempää maaleja saanut aikaan niin voitto oli Sisu Teamin.)

Harmittavasti en tiedä ilmeisesti BC Cupin päätösotteluna tai muuten vain pelatun Sisu Teamin ja Kanadan B-maajoukkueen yhden pelin tuloksia joskin Sisu Teamin kerrottiin hävinneen edellisen päivän menestyspelinsä jälkeen.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Minulla olisi aiheeseen liittyvä kysymys, jos sen saisi vaikka täällä esittää.

Eli olin joskus ysärin alkuvuosina (noin 91-94) Salon jäähallissa katsomassa, kun Suomen B-maajoukkue pelasi mahdollisesti Sveitsiä tai Ruotsia vastaan. Muistaakseni Suomi teki paljon maaleja ja joukkueessa pelasi ainakin Pasi Määttänen.

Löytyisikö tästä ottelusta lisätietoa esimerkiksi arvon nimimerkiltä @Thusberg ?
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Salon Jäähallissa pelattiin Sisu Teamin mahdollisesti tarkoittamassasi ottelussa vuonna 1993. 5.11.1993 Sisu Teamin oli tarkoitus kohdata Sveitsin A-maajoukkue, mutta viime hetkellä päätettiin sittenkin Sveitsin Kiekkoliiton puolella vaihtaakin Sveitsin B-maajoukkueeseen. Sisu Team voitti ottelun maalein 4-0 Sveitsin B-maajoukkuetta vastaan.

Vikingarnaa vastaan on hieman vaikeampi sanoa tähän hätään mitään, mutta mahdollinen Salon Jäähallin järjestämä tai aikomaksi järjestämä ottelutapahtuma olisi ollut vuoden 1992 ns. Izvestian Esiturnaus jossa tosin mukana olisivat olleet myös Leijonat ja Tre Kronor. Määttänen tosiaan kuului Sisu Teamin voimiin joskin Salon ottelussa Sveitsin B-maajoukkuetta vastaan Lehterän Tero tuntui olevan kovassa vedossa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Pitkien etsintöjen jälkeen vuoden 1973 Sisu Team on nyt sitten kokonaisuudessaan löytynyt. Tuon vuoden Sisu Team sisälsi enimmäkseen puhdasta nuoruutta ja välillä se tuntuikin lähes kokonaan nuorten maajoukkueelta enemmän kuin itse Sisu Teamilta näin tunnelmaltaan.

Kokemusta kuitenkin Sisu Teamiin toi kuitenkin joukkueen vanhimpana pelaajana pelannut, tuolloin 30-vuotias hyökkääjä Seppo Mäkinen. Sisu Teamissa kyseisenä vuonna pelasi tietenkin myös toinen Seppo Mäkinen maalivahtina ja lisäksi erikoisista seurapelaajista puhuttaessa Kiekko-67:n Jukka Koskilahti ja HJK:n Heikki Leppik. Hirvittävän montaa ottelua ei Sisu Team vuonna 1973 kuitenkaan pelannut ja vieläkin puuttuu paljon ottelutietoja siltä vuodelta vaikka tietenkin montaa ottelua ei kyllä pelattu sarjakauden aikana. Tiettävästi kaiketi vain kymmenkunta tai tusina peliä. Ei juurikaan enempää.

Tässä kuitenkin Sisu Team vuosimallia 1973:

Maalivahdit: Reijo Heinonen ja Seppo Mäkinen

Puolustajat: Hannu Palmu, Jorma Immonen, Pentti Karlsson, Tero Räty, Olli T. Hietanen, Seppo Suoraniemi, Hannu Haapalainen, Mikko Erholm, Pertti Ahokas ja Heikki Leppik

Hyökkääjät: Seppo Mäkinen, Pekka Sartjärvi, Ismo Villa, Matti Hagman, Tapio Koskinen, Erkki Kesäläinen, Reijo Leppänen, Jari Kaski, Martti Jarkko, Jukka Koskilahti ja Pasi Malhonen
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitetaan tähän vertailua toistaiseksi kertyneiden Sisu Teamien jäsenistön määrästä niiltä osin jotka saivat kutsun tietenkin Leijoniin vuosina 1973-1997:

1973: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1974: 4 pelaajaa (Maalivahti Jorma Valtonen, Puolustaja Jouko Öystilä ja Hyökkääjät Esa Peltonen ja Juhani Tamminen.)

1975: 2 pelaajaa (Maalivahti Jorma Valtonen ja Hyökkääjä Oiva Oijennus.)

1976: 1 pelaaja (Puolustaja Tapio Flinck joka mahtui mukaan myös Kanada Cupiin.)

1977: 2 pelaajaa (Hyökkääjät Antero Lehtonen ja Veli-Matti Ruisma.)

1978: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1979: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1980: 1 pelaaja (Hyökkääjä Jukka Koskilahti.)

1981: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä MM-kisoissa mukana, mutta Kanada Cupiin mahtui Sisu Teamista mukaan Hyökkääjä Arto Javanainen

1982: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1983: 1 pelaaja (Hyökkääjä Tony Arima.)

1984: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1985: 1 pelaaja (Hyökkääjä Mikko Mäkelä.)

1986: 3 pelaajaa (Puolustaja Pekka Laksola ja Hyökkääjät Tommi Pohja ja Kai Suikkanen.)

1987: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä MM-kisoissa mukana, mutta Kanada Cupiin mahtui Sisu Teamista mukaan Hyökkääjä Markku Kyllönen

1988: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1989: 2 pelaajaa (Maalivahti Markus Ketterer ja Puolustaja Reijo Ruotsalainen.)

1990: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1991: 1 pelaaja (Maalivahti Sakari Lindfors.)

1992: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1993: 3 pelaajaa (Maalivahti Ari Sulander ja Hyökkääjät Keijo Säilynoja ja Juha Ylönen.)

1994: 2 pelaajaa joista 1 eli Maalivahti Pasi Kuivalainen oli niin Talviolympialaisissa 1994 eli Lillehammerissa ja MM-Kisoissa Italiassa ja Hyökkääjä Petri Varis vain Lillehammerissa, mutta ei MM-kisoissa

1995: Ei yhtään varsinaista pelaajaa nimensä Team Karjalaksi muuttaneen entisen Sisu Teamin perusmiehistöstä

1996: 1 pelaaja Team Karjalasta (Puolustaja Kimmo Timonen joka mahtui mukaan myös vuoden 1996 Jääkiekon Maailmancupiin eli World Cupiin.)

1997: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Team Karjalan säännöllisestä perusmiehistöstä
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Ei varsinaisesti mitään uutta Sisu Teamista ole viime aikoina sinänsä tullut vastaan, mutta olisikohan nuo alkuvuoden 1979 ottelut esimerkiksi Tre Kronoria ja Vikingarnaa vastaan liittyneet Jääkiekkoliiton 50-vuotisjuhlatapahtumiin? Tuolloinhan oli ainakin suunnitelmissa pitää tai pelata useita otteluja ympäri Suomea ja jossain välin paikkakuntana oli myös Raumakin niiden ottelujen osalta jonne niitä oli tarkoitus tuoda kansan nähtäville...
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Sisu Teamin osalta aiemmin kerrottujen juttujen yhteydessä harmittavasti unohtui mainita sellainenkin seikka, että sittemmin enemmän Leijonien ensimmäisenä mitalipäävalmentajana sinänsä toiminut Pentti Matikainen oli kuitenkin jo vuosina 1982-1983 Hiljaisen Ukonilman Oppipoika. Toisin sanoen siis Jorma Thusbergin ajan Varapäävalmentaja ja lähin vastaava Päävalmentaja Sisu Teamille silloin kun Thusberg ei ollut paikan päällä.

Toisaalta Matikainen teki jotakin kaiketi olevinaan tai tiettävästi väärin liittopomojen mukaan tuolloin tai sitten ei vain jotenkin sytyttänyt niin paljon, että häntä olisi aikanaan oikein kelpuutettu Leijonien Päävalmentajaksi ainakaan niin nopeasti ennen vuoden 1987 Päävalmentajavalintaa. Ja ainahan sitä tiettyä vierastusta tuntui riittävän huolimatta Matikaisen hyvistäkin otteista ellei aivan alkukautta Leijonien Päävalmentajana tai todella surullista loppua Leijonien Päävalmentajana eli vuotta 1993 lasketa jolloin ainakin osa tuntui menevän sen vuoden huonoudesta myös liittosavustuksen ja miehen itsensä stressaamisen piikkiin.

Laitan tähän päivitetyn Sisu Teamin vuodelta 1982 ja seuraavaan viestiin vuoden 1983 Sisu Teamin päivitettynä Varapäävalmentajallaan eli Matikaisella:

Tässä kuitenkin Sisu Team 1982:

Maalivahdit: Rauli Sohlman ja Kari Takko

Puolustajat: Jussi Lepistö, Arto Ruotanen, Markus Lehto, Jyrki Seppä, Simo Saarinen, Juha Jyrkkiö ja Harri Nyman

Hyökkääjät: Risto Jalo, Timo Susi, Arto Sirviö, Petri Skriko, Raimo Summanen, Jarmo Huhtala, Anssi Melametsä, Mika Helkearo, Pekka Tuomisto, Hannu Järvenpää, Mauno Koivisto, Kai Suikkanen ja Tony Arima

Päävalmentaja: Jorma Thusberg

Varapäävalmentaja: Pentti Matikainen
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä vielä Sisu Teamin vuoden 1983 kokoonpano lisättynä Varapäävalmentajallaan eli Pentti Matikaisella:

Maalivahdit: Kari Viljanen, Kari Kaupinsalo ja Jouni Rokama

Puolustajat: Ari Kuisma, Harri Nyman, Simo Saarinen, Arto Ruotanen, Ville Siren ja Timo Jutila

Hyökkääjät: Erkki Laine, Heikki Mälkiä, Hannu Oksanen, Risto Kerminen, Jouni Koutuaniemi, Pekka Tuomisto, Sakari Petäjäaho, Jari Lindroos, Teppo Virta, Ari Tamminen, Erkki Huttunen, Kai Suikkanen, Tony Arima ja Esa Tikkanen

Päävalmentaja: Jorma 'Callado Trueno' Thusberg

Varapäävalmentaja: Pentti Matikainen
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitan seuraavissa viesteissä parin tunnetun Sisu Teamin vuoden ja tavallaan viimeiseksi aiotun, mutta sittemmin perutun Team Karjalan pelikauden kokoonpanon. Aloitan tällä viestillä vuoden 1993 muista Sisu Teamin pelaajista niiden Sisu Teamissa pelanneiden pelaajien osalta jotka eivät kuuluneet varsinaiseen, säännölliseen Sisu Teamin perusmiehistöön sinä vuonna ja jotka kuitenkin pelasivat yksittäisiä Sisu Teamin otteluja sille.

Vuoden 1993 Sisu Teamin yksittäiset maaottelumiehet tulevat seuraavaksi tässä ja tiettävästi nämä olivat sen vuoden loput muut Sisu Teamissa ylipäänsä jollakin tavalla jotenkin mukana olleet pelaajat ja tätä listaa saa tarvittaessa täydentää tai korjata vapaasti mikäli jokin pelaaja ei sittenkään pelannut tai oli väärältä vuodelta väärässä kokoonpanossa tai sinne suuntaan erheellinen pelaaja.

Nämä pelaajat harjoittelivat myös kaudella vaihtelevasti joko erittäin säännöllisesti Sisu Teamin kanssa tai vaihtoehtoisesti erittäin epäsäännöllisesti tai ei käytännössä lainkaan Sisu Teamin kanssa.

Muutama pelaaja oli myös säännöllisempi ehdokas Reservipelaajaksi vaikkakin varsinaiset Pääsääntöiset Reservipelaajat vuoden 1993 Sisu Teamissa olivat lopulta tietenkin vallan muita miehiä.

Laitan tähän oheispelaajiston laajuuden takia hieman erilaiset merkinnät kuin mitä tavallisesti olen normaaliin kokoonpanoviestiin laittanut:

Sisu Teamin Reservipelaajisto/Oheispelaajisto/Yksittäispelaajisto 1993

Maalivahdit: Iiro Itämies, Pasi Kuivalainen, Kimmo Lecklin, Mika Rautio, Ari-Pekka Siekkinen ja Juha Virenius

Puolustajat: Kari-Pekka Friman, Marko Kiprusoff, Kari Martikainen, Niko Marttila, Timo Nykopp, Pasi Sormunen ja Marko Tuulola

Hyökkääjät: Juha Jokiharju, Jari Korpisalo, Valeri Krykov, Jari Laukkanen, Hannu Mattila, Jouko Myrrä, Harri Suvanto, Pekka Tirkkonen, Tommi Varjonen, Janne Virtanen, Sami Wikström ja Saku Koivu
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitan tähän seuraavaksi vuoden 1994 eli viimeisen Sisu Teamin vuoden ne pelaajat jotka eivät kuuluneet Sisu Teamin perusmiehistöön sinä vuonna, mutta pelasivat kuitenkin joukkueelle yksittäisiä otteluja tai olivat muulla tavalla joukkueen toiminnassa mukana. Jotkut pelaajat olivat jälleen ehdokkaita myös Reservipelaajaksi vaikkakin nimetyt Reservipelaajat olivatkin vallan muita miehiä.

Petteri Nummelinin jätän pois laskuista koska hän ei tiettävästi vuonna 1994 päässyt pidempienkään etsintöjen jälkeen lainkaan pelaamaan vaan hänen pelinsä Sisu Teamin kanssa tiettävästi joka kerta peruuntui kun hän oli sinne ehdolla myös yksittäistenkin pelien osalta.

Petteri Nummelinin kohtalon koki ainakin alustavasti myös Pasi Määttänen jolta myös peruttiin tiettävästi pelattavaksi aiotut pelit ja joka aina korvattiin Nummelinin tapaan aina pelattavaksi aiotussa pelissä toisella pelaajalla. Nummelin ja Määttänen jäävät siis pois laskuista ellei sitten toki asiasta löytyisi jotakin uutta tietoa.

Vuoden 1994 nk. Sisu-Eliitin viimeinen mieskin selvisi tutkimusten aikana ja sen muodostivat vuonna 1994 Juha Jokiharju, Niklas Hede, Sami Nuutinen ja Joni Lius.

Laitan tähän oheispelaajiston laajuuden takia hieman erilaiset merkinnät kuin mitä tavallisesti olen normaaliin kokoonpanoviestiin laittanut:

Sisu Teamin Reservipelaajisto/Oheispelaajisto/Yksittäispelaajisto 1994

Maalivahdit: Mika Rautio, Mika Manninen ja Marko Leinonen

Puolustajat: Janne Grönvall, Kimmo Hyttinen, Olli Kaski, Kalle Koskinen, Jan Latvala, Sami Lehtonen, Sami Nuutinen, Pasi Peltonen, Vesa Ponto, Teemu Sillanpää ja Jere Karalahti

Hyökkääjät: Juha Jokiharju, Niklas Hede, Mika Arvaja, Jokke Heinänen, Tommy Kiviaho, Petro Koivunen, Tero Lehterä, Sami Mettovaara, Tommi Miettinen, Juha Nurminen, Veli-Pekka Nutikka, Marko Ojanen, Mikko Peltola, Timo Saarikoski, Ari Saarinen, Keijo Säilynoja, Jukka Tiilikainen, Pekka Tirkkonen, Pekka Virta, Tony Virta ja Marko Virtanen
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Pitkän etsinnän jälkeen ja hieman vuoden 1997 Hesareita viime aikoina tutkineena niin HS Arkiston kuin mikrofilmienkin kautta olenkin miettinyt kovasti sitä, että milloin aivan tarkalleen Suomen Jääkiekon B-maajoukkue lakkautettiin sinä vuonna?

Ja löytänyt toki joskin vain arviopohjalta mahdollisen, vielä yhden muun vakituisen ja oletetun Team Karjalan kokoonpanon jota en itse ikinä uskonutkaan löytäväni!

Kuitenkin...

Vuodeksi 1998 Team Karjalalla oli alustavasti suunnitelmissa pelata vielä yksi kausi, mutta joukkue lakkautettiin ilmeisesti joko kesäkaudella 1997 tai myöhemmin syksyllä tai alkutalvesta 1997.

Aivan aikaisintaan Team Karjala lakkautettiin aivan kaikkien aikojen viimeisen pelin jälkeen vuonna 1997 ennen sen vuoden MM-Kisoja tietenkin Suomessa, tuolloin 15 pelatun kausiottelun jälkeen ja aivan lopullisen viimeistään joko aivan vuoden 1997 lopussa tai ehkä aivan juuri ja juuri vuoden 1998 tammikuussa vuoden 1998 alkupäivinä.

Team Karjalan huhuttu peliohjelma tuolle lopulliselle ja viimeiselle alustavalle pelikaudelle oli todella pieni. Ainoastaan 4 ottelua aiottiin pelata todella kääpiömäisellä toimintabudjetilla ja pelaajistokin oli oletetulle viimeiselle kaudelle todella muuttunut, hyvin nuorekas, keskimäärin suurilta osin koottu Nuorten SM-Liigasta, 1-Divisioonasta ja lisäksi yksi pelaaja Nuorten 1-Divisioonasta pääsi mukaan alustavasti.

Lisäksi pari lupaavaa SM-Liigan kutsupelaajaa pääsi tähän joukkueeseen mukaan erillisen muun SM-Liigan ja 1-Divisioonan pelaajille tarkoitetun harjoitusleirin jälkeen kesäkauden 1997 lopulla tai viimeistään syyskauden 1997 alussa.

Täytenäkään ei Team Karjalaa aiottu pitää sen oletetullakin viimeisellä kaudella vaan pelkästään 22 pelaajaa aiottiin ottaa mukaan eikä välttämättä kaikkia nimettyjä pelaajiakaan.

Alustavasti Päävalmentajana Team Karjalalla piti olla tuttuun tapaan Sakari Pietilä, mutta Pietilä saattoi olla myös lähtenyt Team Karjalan Päävalmentajan paikalta yhdessä toistaiseksi omiin silmiini osumattoman Varapäävalmentajansa kanssa ja ainakin Joukkueenjohtaja Hannu Soro oli jo lähtenyt Team Karjalasta. Mahdollisesti tuo Pietilän kanssa yhteistyössä ollut Varapäävalmentaja olisi ollut Team Karjalan Päävalmentaja sen oletetulla viimeisellä kaudella, mutta mene ja tiedä sitten tuostakaan...

Team Karjalan arveltiin pelaavan viimeiset pelinsä SM-Liigan tai 1-Divisioonan joukkueiden kanssa enimmäkseen ja muutoin Tre Kronoria, Vikingarnaa ja Team Sverigeä eli Ruotsin C-maajoukkuetta vastaan tai oikein viime kädessä Jääkarhuja eli Norjaa vastaan joka viime aikojen muistini pinnistelyissä oli tiettävästi niin koko Suomen B-maajoukkueen koskaan ensimmäinen kohtaama vastustaja ja ehkä myös mahdollisesti viimeinen vastustajakin nimenomaan sen pelatessa Team Karjalaa vastaan jossain välin vuotta 1997.

Tosin noista muistini pinnistelyistä voin myös jälkimmäisen osalta erehtyä ja ensimainitusta en muutoin lähde veikkaamaan mitään, mutta joskus vain olen kuullut kauan sitten Jääkarhujen olleen B-Leijonien ensimmäinen vastustaja 1950-luvulla.

Laitan tähän seuraavaksi vuoden 1998 oletetun Team Karjalan lisättynä mahdollisesti Päävalmentajana yhtä oletetusti jatkaneella Sakari Pietilällä. Tätä asiaa saa paremmin tietävät ja muistavat korjata vapaasti!

Tässä siis oletettu Team Karjala vuodelta 1998 sellaisenaan kuin se vuoden 1997 kesäkauden lopun ja vuoden 1997 syyskauden alun alustavissa arvioissa vuoden 1997 talvea lähestyttäessä olisi ollut:

Maalivahdit: Timo Kinnunen ja Markus Vasarainen (Vasarainen on syntynyt Brasilian Rio de Janeirossa aikanaan...)

Puolustajat: Marko Ahonen, Marko From, Juha Gustafsson, Jukka-Pekka Holopainen, Pasi Kuusisto, Tomi Källarsson, Markus Laine ja Pekka Saravo

Hyökkääjät: Niklas Hagman, Janne Hauhtonen, Jani Keinänen, Timo Koskela, Jyrki Louhi, Miikka Männikkö, Jussi Pesonen, Timo Pärssinen, Toni Saarinen, Jussi Tie, Marco Tuokko ja Antti Virtanen

Päävalmentaja: Sakari Pietilä
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Sisu Teamin oheishenkilöistä olen harvemmin kirjoittanut näissä jutuissa isommin vaikkakin yleensä Päävalmentajat, Varapäävalmentajat ja Joukkueenjohtajat ovat melko usein tulleetkin selville.

Sisu Teamilla oli aikanaan melko merkittävä tai pitkäaikainen Joukkuelääkärikin. Huomattavasti ehkä paremmin Oulun Kärppien Joukkuelääkärinä toiminut Tapani Linna oli aikanaan 1970-luvulla ja 1980-luvullakin Sisu Teamin Joukkuelääkäri. Linnan huomattavan pitkä ura jääkiekon lääkäritoiminnassa ja Joukkuelääkärinä takasi työpaikkoja ja ilmestymisiä mitä erilaisimmissa paikoissakin. Hänhän oli myös Oulun Kärppien SM-Liigan mestaruusvuoden 1981 ajan Joukkuelääkäri.

Tiettävästi Linna ehti jossain välin olla maajoukkuetasollakin Joukkuelääkärinä ja mahdollisesti myös (Tai sitten olen sekoittanut tämän asian mahdollisesti seuraavan lauseen mukaan yhtä seuraavissa maissa pelattuihin turnauksiin niissä maissa joissa hän oli korkeintaan mukana Sisu Teamin Joukkuelääkärinä ja tämän saa vapaasti korjata mikäli näin olikin.) Linna ehti toimia uransa aikana Kanadan, Norjan ja Kiinan Joukkuelääkärinä.

Norjan Joukkuelääkärinä hän olisi ollut vähän aikaa juurikin vuosina 1984-1985 mikäli oli koska tuohon aikaan Jääkarhuihin oli tulossa Jorma Virtanen ja lisäksi Jääkarhuilla oli noiden vuosien pelikauden aikana palkkalistoillaan muutamia suomalaisia konsultoivia yksityislääkäreitä ja toki erilaisia huoltomiehiä ja teknikoita.

Vastaavasti Jään Lohikäärmeiden eli Kiinan mahdollisesta urasta siellä ei ole melkein mitään aavistustakaan. Lähinnä veikkaisin sen aikakauden olleen mikäli olikaan niin joko 1980-luvun lopussa tai vaihtoehtoisesti 1990-luvun puolenvälin ja lopun ajan Jääkiekkoliiton Kiina-hankkeen aikaan. Todennäköisesti kyse oli 1980-luvun tilanteista missä joitakin suomalaisia muita jääkiekkoilun parissa toimineita lääkäreitä yritettiin houkutella Kiinaan juurikin parantamaan paikallista maajoukkuetoimintaa ja sitä kautta myös lääkinnällistä toimintaa. Linna oli näiden lääkäreiden joukossa joskin ei hän tainnut sinne kuitenkaan mennä.

Tosin tämänkin asian voi vapaasti oikaista tarvittaessa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Sisu Teamin oheishenkilöstöstä puhuttaessa myös Joukkueen Huoltajillakin on aikanaan ollut oma merkityksensä sen hoidossa. Ensimmäinen Sisu Teamin virallinen Joukkueen Huoltaja saikin sitten olla kerralla putkeen 18 vuotta Joukkueen Huoltaja vuodesta 1967 lähtien. Ensimmäinen Sisu Teamin Joukkueen Huoltaja oli tietenkin Pertti Kontto. Kontto tutustui Sisu Teamiin siihen aikaan kun mies suurilta osin oli Porissa ja Forssassa ja kaiketi tiettävästi ajautui mukaan kun Sisu Teamilla ei vain ollut juuri tavallaan virallisen lempinimen saaneena omaa Joukkueen Huoltajaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös