Tarinaa ja muistoja Sisu Teamista

  • 120 658
  • 625

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuonna 1993 Sisu Teamin pelaamiin peleihin sarjakaudella lisään vuoden 1993 aikana kyseisen vuoden marraskuussa pelatun Ystävyyden Cupin nimellä kulkeneen turnauksen joka tavallaan oli B-maajoukkueiden turnaus lähtökohtaisesti pois lukien tietenkin Slovakiaa, Valko-Venäjää ja Jääkarhuja eli Norjaa jotka osallistuivat kyseiseen Ystävyyden Cupin nimellä kulkeneeseen turnaukseen A-maajoukkueillaan.

Sisu Teamille koko turnaus oli myrkkyä täynnä joskin tietysti tasoeroja ja hieman koko turnauksen arvoa sinänsä laski todellakin parin-kolmen eri maan kulkeminen A-maajoukkueillaan. Tuolloiselle Norjalle parempien maiden B-maajoukkueet olisivatkin menneet ja olleet lähinnä viihdearvoa isoille maille huolimatta Sisu Teamin omasta perseilystä sitä vastaan, mutta jo Valko-Venäjä puhumattakaan sitten Slovakiasta alkoi osoittautua jo tuolloin aivan liian vaarallisiksi isoille maille jääkiekossa vain pelkillä B-maajoukkueilla pelatessa.

Valko-Venäjänkin kiekkotaso kasvoi huimaa vauhtia ja jo vuoden 1995 tienoilla Valko-Venäjän oikea taso olisi jo riittänyt olemaan A-sarjan hissijoukkuemaa tai säännöllinen B-sarjan voittajatason maa ja Slovakia oli nurinkurisesti jo alun alkaenkin IIHF:n perseilyn uhri sinänsä sen jouduttua aloittamaan vuonna 1993 C-sarjasta taipaleensa joskin sitten pääsi korvaukseksi Hollannin sijasta vieläpä peräti villillä kortilla Lillehammeriin 1994 Talviolympialaisiin tuomaan näyttävyyttä.

Ja jopa vuoden 1995 B-sarjan omissa MM-kotikisoissakin Slovakia oli pieniä vaikeuksia lukuun ottamatta oikeastaan aivan liian hyvä sillekin sarjatasolle joskin Latvia oli melkein Japanin ja Iso-Britannian tapaan luoda omat paikkansa ja tehdä tyhjäksi Slovakian nousuhaaveet. Ei sitten siinä onnistunut aikanaan.

Joka tapauksessa tässä kuitenkin tulokset Ystävyyden Cupista 1993 jossa Sisu Team jäi valitettavalla tavalla koko turnauksen viimeiseksi:

Sisu Team-Slovakia 1-3

Sisu Team-Kanada B 2-4

Sisu Team-Yhdysvallat B 2-5

Sisu Team-Norja 4-8

Sisu Team-Venäjä B 2-7

Sisu Team-Valko-Venäjä 5-2
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1997 Team Karjalan kokoonpanosta tai sen varmuudesta en ole saanut paljonkaan uutta tietoa, mutta ilmeisesti Miikka Kiprusoff pelasi kuitenkin ainakin yhtenä joukkueen maalivahdeista ja ehkä vuodesta 1996 poiketen jopa sen ykkösmaalivahtinakin.

Kun toistaiseksi ainakin jo aiemmin kerrotun näyttöleiriasian lisäksi vuoden 1997 alussa pidettiin lisäksi toinenkin näyttöleiri jonka aikana Team Karjalan päävalmentaja Sakari Pietilä olisi lähtökohtaisesti halunnut koota Team Karjalan SM-Liigan pelaajista mieluummin kuin pelkistä 1. Divisioonan pelaajista vahvistettuna mahdollisesti A-maajoukkueen pudokkailla tai jopa Alle 20-vuotiaiden maajoukkueen pelaajilla.

Team Karjala tiettävästi halusi peleihinsä Miikka Kiprusoffin lisäksi myös Marko Kiprusoffin vuonna 1997. Molemmilla Kiprusoffin veljeksillä oli tuolloin omat pelit myös Ruotsissakin joten mene ja tiedä sitten, että miten asiassa lopulta kävi.

Team Karjala pelasi tiettävästi ainakin 15 ottelua vuoden 1997 aikana ja lisäksi vielä Puolan Turnauksen, mutta mahdollisesti Puolan Turnauksen pelit oli jo laskettu noihin 15 otteluun minkä Team Karjala pelasi sinä vuonna.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1986 aivan lopulla Juhani Tammisen viimeinen Sisu Teamin päävalmentajana valmentama otteluturnaus oli jonkin verran aikaisemmin mainittujen Itä-Saksa-ottelujen jälkeen pelattu Alaska Cup tai toiselta nimeltään muutoin Arctic Cup.

Tähän turnaukseen osallistui Sisu Teamin lisäksi Tsekkoslovakian B-maajoukkue, Neuvostoliiton B-maajoukkue, Yhdysvaltain B-maajoukkue ja kun Vikingarna eli Ruotsin B-maajoukkue ja Kanadan B-maajoukkue eivät päässeet turnaukseen niin sitten kysyttiin vielä molemmilta Saksoilta ja Sveitsiltä halua pelata turnauksessa.

Koska nekään eivät pelanneet niin muista maista haasteen vastaan otti Jääkarhut eli Norja. Tiettävästi tämä turnaus oli ensimmäinen turnaus pitkään aikaan jossa Sisu Team pelasi selvästi nimenomaan Sisu Teamina Jääkarhuja vastaan.

Turnaus pelattiin eriskummallisella tavalla siten, että Yhdysvaltain B-maajoukkue määrättiin suoraan turnauksen loppuotteluun ja muutoin turnauksessa pelattiin alkusarja jonka päätteeksi voittajat pelasivat omassa keskinäisessä välierässä pääsystä korkeintaan kolmiosaiseen loppuottelusarjaan ja häviäjät pelasivat alkusarjan päätteeksi yksinkertaisen turnauksen oman sijoitusottelun ilman panosta muuta kuin maineesta ja kunniasta.

Joka tapauksessa Sisu Team pelasi turnauksessa ottelut seuraavin tuloksin:

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-5

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 3-8

Sisu Team-Norja 8-4

Alaska Cupin Sijoitusottelu:

Sisu Team-Norja 9-3

Laitan tähän loppuun myös Alaska Cupin Välierän tai Sarjafinaalin ennen loppuottelusarjan tuloksia:

Alaska Cupin Välierä/Sarjafinaali:

Neuvostoliitto B-Tsekkoslovakia 4-2

Alaska Cupin Loppuottelut:

1. Finaali: Neuvostoliitto B-Yhdysvallat B 5-0

2. Finaali: Neuvostoliitto B-Yhdysvallat B 4-4

3. Finaali: Neuvostoliitto B-Yhdysvallat B 1-2

Yhdysvaltain B-maajoukkue voitti, Neuvostoliiton B-maajoukkue oli toinen, Tsekkoslovakian B-maajoukkue oli kolmas, Sisu Team oli neljäs ja Jääkarhut eli Norja oli viides ja turnauksen viimeinen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1974 Sisu Team on nyt selvinnyt pelaajistoltaan kokonaisena ja laitankin sen seuraavaksi sitten tähän alle pitkän etsinnän jälkeen. Mielenkiintoisin pelaaja vuoden 1974 Sisu Teamissa oli tietenkin jo maajoukkueessakin tuolloin pelannut Juhani Tamminen.

Tamminen lähti oikeastaan Sisu Teamiin viime hetkellä tuona vuonna kun muista SM-Sarjan seuroista ei suostuttu antamaan Sisu Teamin käyttöön kovia nimipelaajia enempää kuin jo oli annettu ja Leijonista ei enempää apuja tuntunut irtoavan. Sisu Teamin säännöllisesti harjoittelevia reservipelaajia oli vuonna 1974 ainakin yksi eli Jari Kapanen. Sitä en ole saanut selville, että oliko nuorempi Kapanen ainoa reservipelaaja Sisu Teamiin tuona vuonna vai ei. Saattoihan muitakin reservipelaajia toki olla.

Tässä kuitenkin itse Sisu Team vuosimallia 1974:

Maalivahdit: Jorma Valtonen ja Kyösti Majava

Puolustajat: Tapio Flinck, Pekka Rautakallio, Reijo Laksola, Tuomo Martin, Timo Nummelin, Jouko Öystilä, Lasse Litma ja Pentti Karlsson

Hyökkääjät: Matti Murto, Esa Peltonen, Antero Lehtonen, Martti Jarkko, Oiva Oijennus, Hannu Kapanen, Ilpo Kuisma, Juhani Boström, Jari Kaski, Tapio Koskinen ja Juhani Tamminen
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1975 Sisu Team tulee seuraavaksi tässä kokonaisuudessaan:

Maalivahdit: Kyösti Majava, Leo Seppänen ja Jorma Valtonen

Puolustajat: Tapio Flinck, Lasse Litma, Jorma Immonen, Martti Immonen, Ari Kankaanperä, Pentti Karlsson, Tero Räty, Kari Viitalahti ja Martti Narinen

Hyökkääjät: Mikko Leinonen, Jari Kaski, Jari Kapanen, Tapio Koskinen, Timo Turunen, Pentti Hiiros, Rauli Tammelin, Pertti Järvenpää, Pekka Sartjärvi, Oiva Oijennus ja Veli-Matti Ruisma
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1976 Sisu Team on tullut pitkän etsinnän jälkeen kokonaisuudessaan myös löydettyä ja Veli-Matti Ruisma tai Pata-Matenakin tunnettu pelimies jatkoi pelaamista Sisu Teamin luottomiehenä.

Sisu Teamin tuon vuoden pelipaita oli keskimäärin hyvin samanlainen kuin Leijonillakin, mutta erona olivat kuitenkin huomattavasti valkeampi peliasun yläosa olkatoppausten kohdalta, valkoiset paksut raidat hihoissa joiden välissä oli turnauksesta ja pelitapahtumasta riippuen keltaisia tai punaisia pienempiä raitoja kuten esimerkiksi Japania vastaan tuona vuonna pelatussa pelissä, pelipaidan sinisen sävy oli tummempi kuin Leijonilla ja Leijona-kuvio oli kirkkaamman kullankeltainen ainakin Japania vastaan pelatussa pelissä verrattuna esimerkiksi Leijonien pelipaitaan ja lisäksi SUOMI-kirjaimet olivat enemmänkin likaisen tai haalean harmaan vaaleita toisin kuin Leijonien puhtaan valkeat SUOMI-kirjaimet pelipaidassa tummemman kullankeltaisella Leijona-kuviolla varustettuna.

Tässä kuitenkin itse Sisu Team 40 vuoden takaa vuodelta 1976:

Maalivahdit: Kyösti Majava, Hannu Siivonen ja Leo Seppänen

Puolustajat: Tapio Flinck, Arto Kaunonen, Lasse Litma, Tuomo Martin, Hannu Niemi, Tom Pietilä ja Tero Räty

Hyökkääjät: Jari Kapanen, Jari Kaski, Antero Lehtonen, Mikko Leinonen, Tauno Mäkelä, Rauli Tammelin, Juhani Boström, Auvo Väänänen, Keijo Kivelä, Pertti Järvenpää, Yrjö Hakulinen, Markku Hakulinen ja Veli-Matti Ruisma
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1977 Sisu Teamin pelaamista peleistä olen saanut kerätyksi sen verran tietoja, että tiettävästi joukkue perui aiemmin suunnittelemaansa Spengler Cupiin menoon, mutta pelasi pelikaudellaan silti suunnitelmiensa mukaisen Leningradin Turnauksen ainakin.

Tässä tuloksia kyseisestä turnauksesta:

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 2-6

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-10

Sisu Team-Vikingarna eli Ruotsi B 3-4
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Ja lisään seuraavaksi sitten koko tuon vuoden eli 1977 Sisu Teamin kokonaisuudessaan. Vuonna 1977 Sisu Teamin päävalmentajana oli itse Seppo Liitsola ja mies saattoi mahdollisesti olla aiemminkin 1970-luvulla Sisu Teamin päävalmentaja tai myöhemmin myös tekemisissä joukkueen kanssa jossakin muussa ominaisuudessa. Lisäksi vielä yksi maalivahti löytyi lisää joukkueeseen Sisu Teamille kaudella 1977 sen kohdalta eli Kalevi Rantanen.

Tässä kuitenkin itse Sisu Team vuosimallia 1977:

Maalivahdit: Leo Seppänen, Ari Hellgren, Rauno Sjöroos ja Kalevi Rantanen

Puolustajat: Jouni Peltonen, Hannu Niemi, Tuomo Jormakka, Pertti Lehtonen, Lasse Litma, Matti Kaario ja Hannu Helander

Hyökkääjät: Håkan Hjerpe, Tomi Taimio, Yrjö Hakulinen, Matti Hakulinen, Erkki Laine, Hannu Kapanen, Jari Laiho, Olavi Niemenranta, Hannu Kapanen, Jari Kapanen, Antero Lehtonen ja Veli-Matti Ruisma

Päävalmentaja: Seppo Liitsola
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1978 Sisu Teamin pelaamiin peleihin ja turnauksiin sarjakaudelta olen onnistunut tietojen osalta löytämään Leningradin Turnauksen ottelutiedot ja tässä ne tulevat:

Leningradin Turnaus 1978:

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 0-5

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-8

Sisu Team-Vikingarna 3-3
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1978 Sisu Teamin kokoonpanokin on samalla kyseisen vuoden osalta löytynyt kokonaan. Sisu Teamin päävalmentajana toimi totta kai Kaj Rosvall, mutta nyt löytyi lisäksi myös hänen varapäävalmentajansa eli Heikki Erm.

Erm saattoi mahdollisesti olla 1970-luvun puolivälistä lähtien aina vuoteen 1978 ja poikkeuksellisesti vielä vuonna 1980 Sisu Teamin melko säännöllinen varapäävalmentaja ennen käytännön häviämistään jonnekin tuntemattomuuteen.

Erm oli varmasti vuosina 1978 ja 1980 Sisu Teamin varapäävalmentaja kun vuonna 1979 oli Kalevi Numminen.

Tässä kuitenkin Sisu Team vuosimallia 1978:

Maalivahdit: Rauli Sohlman ja Ari Hellgren

Puolustajat: Kari Eloranta, Matti Kaario, Jukka Peitsoma, Tuomo Jormakka, Juha Tuohimaa ja Seppo Pakola

Hyökkääjät: Yrjö Hakulinen, Hannu Koskinen, Pekka Laine, Ilkka Sinisalo, Hannu Kapanen, Tomi Taimio, Seppo Sevon, Arto Jokinen, Risto Kerminen, Jarmo Lilius ja Jouko Kämäräinen

Päävalmentaja: Kaj Rosvall

Varapäävalmentaja: Heikki Erm
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1979 Sisu Teamissa oli paljon potentiaalia, mutta vuoden aikana tosiaan sattui ja tapahtui tietyllä tapaa myös eräs suurimmista aikansa jutuista kun Suomen sen hetken kuuma tulevaisuuden supernimi ja yleinen luonnonlahjakkuus nimeltä Jari Kurri joutui melkoiseen pyöritykseen sillä nuorukainen olisi kovasti halunnut pelata suoraan Leijonissa, monet asiantuntijat oikeastikin ja ns. Kansan Asiantuntijat uskoivat nuorukaisen luovan jopa Leijoniin jotakin uskomattoman hienoa pelillisyyttä ja monet tahot ulkomaillakin olisivat halunneet saada Kurrin seurajoukkueisiinsa pelaamaan.

Valitettavasti Sisu Teamin päävalmentaja Kaj Rosvall oli varsin tiukkaotteinen ja Kurri joutui lopulta pitkän kulissien takaisen neuvottelupelin päätteeksi jäämään Sisu Teamiin. Joskin Kurri vastalauseeksi kohtelulleen pelasi vain erittäin vähän koko joukkueessa ennen nousua parempiin joukkueisiin ja sittemmin jo senkin jälkeen tapahtui pian NHL-sopimus ja loppu olikin historiaa. Muun muassa Kiina-ottelusta mies kieltäytyi tiettävästi ja muutenkin aika monesta tasokkaammastakin ottelusta.

Tämä taas aiheutti vanhemmilla seuraajilla ainakin happamia tuntemuksia tuolloin ja jonkin verran lehdissäkin puhuttiin siitä, että NHL:n houkutus ja maine kihahti hattuun ja liiasta paremmuudentunteestakin juttua riitti. Kurri taisi pelata ainoat Sisu Teamin ottelunsa lähinnä mahdollisesti Leningradin Turnauksessa tai mahdollisesti sitä ennen olleessa yksittäisessä maaottelussa Neuvostoliittoa vastaan. Montaa ottelua ei kyllä pelannut sillä Selänne pelasi kuitenkin silti enemmän kuin Kurri vajaata vuosikymmentä myöhemmin.

Sisu Teamilla toki muutoinkin vuonna 1979 riitti lahjakkuutta ja kiekonkäsittelytaitoa muille asti jaettavaksi. Erikoisista pelaajista edustamassa mukana oli muun muassa sittemmin Australiassa jopa kyseisen maan maajoukkueessakin uransa myöhemmät vuodet pelannut Arto Malste.

Kuitenkin seuraavan kerran todella paljon Sisu Teamin jostakin pelaajasta ja hänen peluuttamisestaan tai pelaamatta jättämisistä puhuttiin vasta vuosina 1988-1990 kun muuan Teemu Selänne tuntui olevan keskiössä siitä, että pääseekö mies Sisu Teamista Leijoniin miten nopeasti ja lopulta tietenkin kysymyksen hipoessa jopa kiusallisen lähellä henkistä räjähdysvaaraa Selänne sitten pääsikin vuoden 1991 kotikisoihin Leijoniin.

Laitan tähän alle joka tapauksessa vuoden 1979 Sisu Team joka tietenkin piti mukanaan myös Jari Kurrinkin kaikesta kohusta ja mielenpahoituksista huolimatta ja osoitti kuitenkin sen, että Sisu Teamillakin oli paikkansa suomalaisessa jääkiekossa vaikka Kurrin kaltaisen lahjakkuuden osalta olisi ehkä tuolloin kannattanut kyllä oikeastikin tehdä poikkeus jopa nuoresta iästäkin huolimatta siinä missä esimerkiksi Selänteellä oli vielä suhteessa omina Sisu Team-aikoinaan 1988-1990 oikeastikin ainakin varsinkin ensimmäisenä Sisu Team-vuonna selviä pelillisiä oppimisen hienouksia viilattavana.

Sisu Team vuosimallia 1979 tulee tässä:

Maalivahdit: Jukka Airaksinen ja Tapio Virhimo

Puolustajat: Hannu Helander, Jari Järvinen, Juha Tuohimaa, Jukka Hirsimäki, Olli Saarinen, Arto Malste ja Jari Hytti

Hyökkääjät: Esa Peltonen, Ilkka Sinisalo, Juha Jyrkkiö, Kari Jalonen, Harri Tuohimaa, Ismo Villa, Jorma Sevon, Jarmo Mäkitalo, Reima Pullinen, Ari Tamminen, Henry Saleva ja Jari Kurri

Päävalmentaja: Kaj Rosvall

Varapäävalmentaja: Kalevi Numminen
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1980 Sisu Teamissa oli jälleen myös paljon mielenkiintoisia nimiä ja samalla jälleen myös kohuja kun sarjakauden aikana Arto Malste poistui ovet paukkuen enemmän tai vähemmän koko Sisu Teamista ja vähän tämän jälkeen muutenkin suomalaisesta jääkiekosta käytännössä kokonaan ulkomaille.

Toki ehkäpä alun perin vain rentoutumismatkaksi tarkoitetusta Australian matkasta tulikin sitten vielä uran jatko tai pikemminkin oikeastaan jo toinen urakin ennen lopullista oikeaa lopetusta vuoden 1980 suuttumiskohun vallassa lausuttuun lopetukseen nähden vasta aivan vuoden 1995 lopulla Australian maajoukkuepaidassa.

Kaj Rosvallilla riitti tosiaan urakkaa ja ajoittain pinna tuntui olevan miehellä kireällä vähän väliä ties mihinkin suuntaan. Varapäävalmentajaksi palasi vielä tuon vuoden ajaksi Heikki Erm. Alle tulee itse Sisu Team vuosimallia 1980 jossa pelaajia riitti moneenkin suuntaan aina 1-Divisioonassa pelanneeseen Aimo Niemiseen saakka ja eräänlainen luottomaalivahti tuntui olevan tuona vuonna muutenkin aika paljon Sisu Teamin historiassa maalivahtipuolella vaikuttanut Jukka Airaksinen.

Tässä siis Sisu Team vuodelta 1980:

Maalivahdit: Jukka Airaksinen, Jari Paavola ja Hannu Lassila

Puolustajat: Harri Nyman, Pekka Lumela, Timo Blomqvist, Aarre-Kari Kourula, Hannu Helander, Arto Malste ja Aimo Nieminen

Hyökkääjät: Kari Jalonen, Jouni Koutuaniemi, Anssi Melametsä, Ilkka Sinisalo, Ari Lähteenmäki, Jukka Koskilahti, Kari Vaihinen, Harri Tuohimaa, Heikki Mälkiä, Auvo Väänänen ja Jari Lindgren

Päävalmentaja: Kaj Rosvall

Varapäävalmentaja: Heikki Erm
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1981 Sisu Team on nyt myös löytynyt kokonaisena joten laitan sen tähän alle sellaisenaan kuin se oli 35 vuotta sitten vuonna 1981:

Maalivahdit: Jukka Airaksinen, Juha Sokkanen ja Rauli Sohlman

Puolustajat: Timo Blomqvist, Kari Heikkilä, Jukka Hirsimäki, Risto Tuomi, Jyrki Seppä, Jari Munck, Jussi Lepistö ja Juha Jyrkkiö

Hyökkääjät: Harri Tuohimaa, Arto Javanainen, Erkki Lehtonen, Jari Lindgren, Heikki Mälkiä, Juha Nurmi, Jarmo Tauriainen, Veli-Pekka Kinnunen, Markku Haapaniemi, Petri Skriko, Kai Suikkanen ja Tony Arima

Päävalmentaja: Kaj Matalamäki
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1993 Sisu Teamin pelaamiin turnauksiin löytyi myös Leningradin Turnaus. Toisaalta vuodesta 1993 eteenpäin Leningradin Turnaus tunnettiin myös nimellä Pietarin Turnaus ja joskus myös Novoil-turnauksen nimellä sponsorin mukaan.

Turnaukseen osallistuivat Sisu Teamin lisäksi Vikingarna eli Ruotsin B-maajoukkue, Venäjän B-maajoukkue, Venäjän C-maajoukkue, Norja ja Valko-Venäjä viime hetken mukaan tulijana kun muun muassa turnaukseen odotetut Yhdysvaltain, Kanadan ja Tsekin B-maajoukkueet yhdessä Slovakian, Saksan ja Sveitsin kanssa peruivat tulonsa. Viime hetkellä turnauksessa alun perin mukana ollut Venäjän A-maajoukkuekin peruutti osallistumisensa. Ymmärrettävästi Norja ja Valko-Venäjä olivat mukana A-maajoukkueillaan.

Tällaisia ottelutuloksia vuoden 1993 Leningradin Turnauksesta löytyi:

Sisu Team-Vikingarna 2-2

Sisu Team-Valko-Venäjä 5-2

Sisu Team-Venäjä B 5-0

Sisu Team-Venäjä C 2-2

Sisu Team-Norja 1-3

Sisu Team oli turnauksen toinen Vikingarnan voitettua turnauksen. Kaikkein huonoin epäonnistuja kaikkiaan turnauksessa ei jälleen vastoin ennakkoa ollut Valko-Venäjä vaan Norja. Jääkarhut hävisivät kaikki pelinsä turnauksessa paitsi Sisu Teamia vastaan voitettua peliä.

Se hävisi Vikingarnalle luvuin 0-7, Valko-Venäjälle äärimmäisen nöyryyttävästi peräti luvuin 0-3, Venäjän B-maajoukkueelle poikkeuksellisen niukasti maalein 1-2 ja lopulta selvemmin Venäjän C-maajoukkueelle luvuin 3-6. Jääkarhut jäivät turnauksen viimeiseksi.

Turnaus oli karmea kaikkiaan myös Venäjän B-maajoukkueelle joka hävisi muun muassa Vikingarnalle luvuin 0-9 ja pystyi vain vaivoin voittamaan Venäjän C-maajoukkueen luvuin 3-2. Turnauksen positiivisin yllättäjä oli Valko-Venäjä joka hävisi Vikingarnalle poikkeuksellisesti vain 0-3 valtavasta tasoerosta huolimatta, Sisu Teamille vain luvuin 2-5 ja sittemmin voitti Venäjän B-maajoukkueen 2-0, Venäjän C-maajoukkueen 3-1 ja Jääkarhut tietenkin luvuin 3-0.

Valko-Venäjä oli siten turnauksen kolmas Venäjän B ja C-maajoukkueiden jäädessä sen taakse. Vikingarnalla oli melko ihmeteltävänkin vaikea ottelu Venäjän C-maajoukkuetta vastaan jonka se voitti vain 4-1. Sinänsä kuitenkin täynnä tähtiä pursunnut Vikingarna oli kyllä aika pitelemätön vaikka virheitä toki tuli heillekin ajoittain liikaa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1995 huhtikuussa Jääkiekon MM-kilpailuihin valmistauduttiin kovaa vauhtia. Siitä huolimatta Sakari Pietilän päävalmentajan ominaisuudessa kipparoima Team Karjala noudatti toki ohjelmaansa muun muassa tuolloin tosin enemmänkin Leningradin Turnauksesta jo hieman enemmän Pietarin Turnauksen nimeen muuttuneen turnauksen osalta. Sen pelaajavaihdokset Leijoniin olivat aivan MM-kisojen kynnykselläkin vielä mahdollisia.

Mahdollisesti juuri Pietarin Turnaus olisi ehkä ollut Petteri Nummelinin tarkoittama turnaus mikäli hän ei olisi Leijoniin tuona tulevana kultakeväänä koskaan päässyt, mutta toki muukin turnaus on mahdollinen. Toisaalta juuri ennen MM-kisoja 1995 ei oikein ollut mitään todella merkittävää suurta turnausta tulossa Team Karjalalla ja vielä sitäkin vähemmän Leijonilla.

Joka tapauksessa vuonna 1995 käytännössä Pietarin Turnauksessa tunnetussa B-maajoukkueiden turnauksessa pelasivat Team Karjala, Vikingarna eli Ruotsin B-maajoukkue, Venäjän B-maajoukkue ja Venäjän C-maajoukkue ja jälleen kerran viime hetken peruuntumiset Yhdysvaltain, Kanadan ja Tsekin B-maajoukkueiden osalta toivat lisäksi Saksan ja Norjan peruttua tulonsa mukaan Sveitsin kun B-Sarjan MM-kilpailuja pelannut Slovakia ei luonnollisesti voinut osallistua turnaukseen eikä Slovakia halunnut lähettää myöskään B-maajoukkuettaan.

Venäjän A-maajoukkue ei myöskään vastoin ennakkoa pelannut turnauksessa ja viime hetkellä Sveitsin A-maajoukkueenkin tilalle vaihtui Sveitsin B-maajoukkue pelaamaan Pietarissa.

Tässä kuitenkin vuoden 1995 Pietarin Turnauksen tuloksia Team Karjalalta:

Team Karjala-Venäjä B 1-4

Team Karjala-Vikingarna 2-4

Team Karjala-Venäjä C 7-5

Team Karjala-Sveitsi B 4-0

Team Karjala oli Pietarin Turnauksen kolmas Venäjän B-maajoukkueen voitettua turnauksen ja Vikingarnan ollessa toinen. Sveitsin B-maajoukkue oli viimeinen viidennellä tilalla ja Venäjän C-maajoukkue oli toiseksi viimeinen neljännellä tilalla. Sveitsin B-maajoukkue hävisi kaikki pelinsä Venäjän B-maajoukkueelle maalein 0-5 Venäjän B-maajoukkueelle, 1-2 Vikingarnalle poikkeuksellisen niukasti, 0-4 Team Karjalalle ja 2-4 Venäjän C-maajoukkueelle.

Vikingarna pelasi myös erittäin hyvin, mutta ainakin 2-5 puppelointi Venäjän C-maajoukkueelle ei ollut hyvää mainosta sille vaikkakin vuoden 1995 Vikingarna ei vuosien 1992-1994 Vikingarnoihin nähden ollut se aivan ylimaallisen tuntuinen supermiestason B-maajoukkue Ruotsilta muutenkaan. Venäjän C-maajoukkue hävisi Venäjän B-maajoukkueellekin vain luvuin 1-3 mikä oli suhteellisen hyvin ja jopa erinomainen tulos.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1995 lopulla Team Karjala huipensi uskomattoman tuntuisen ja ensimmäiseen jääkiekon MM-kultaan Suomelle muutenkin antaneen jääkiekkovuoden ja oman otteluohjelmansa ennen vuoden 1996 alkua ja myöskin pikaista maaottelutaukoaan erikoiseen turnaukseen kahden muun maan kanssa. Revontuli-Turnauksen tai Revontuli-Cupin nimellä kulkeneessa kutsuturnauksessa Team Karjala pelasi Kanadaa ja Venäjää vastaan kolmen maan turnauksen.

Tässä erikoisessa turnauksessa joulukuun lopulla 1995 Venäjä ja Kanada vastasivat Team Karjalan kutsuun myöntävästi joskin pelillisesti Team Karjala sai vastaan A-maajoukkueet B-maajoukkueiden sijaan ja siten turnaus oli varsin vaikea tai niin ainakin sen ennustettiin olevan.

Tässä kuitenkin Revontuli-Turnauksen, Revontuli-Cupin, Pohjanvalo-Turnauksen tai englanniksi Northern Lights International Tournamentin nimellä kulkeneen turnauksen tuloksia vuodelta 1995:

29.12.1995

Team Karjala-Venäjä 3-1

30.12.1995

Team Karjala-Kanada 3-10

28.12.1995 oli pelattu Venäjän ja Kanadan välinen ottelu jonka lopputulos oli Kanadan voitto maalein 5-1. Siten Kanada kohtasi Team Karjalan vielä kerran uudelleen Revontuli-Turnauksen finaalissa uudenvuoden aattona 1995.

31.12.1995

Team Karjala-Kanada 2-5

Kanada voitti Northern Lights International Tournamentin nimellä kulkeneen turnauksen, Team Karjala oli toinen ja Venäjä turnauksen viimeinen kolmannella sijallaan.

Tässä yhteydessä selvisivät myös Team Karjalan vuoden 1995 Varapäävalmentaja ja Apulaispäävalmentaja jonka laitan seuraavaan viestiin mahdollisen tilanpuutteen johdosta...
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä tuleekin sitten kokonainen vuoden 1995 Team Karjala kyseisen vuoden osalta täydennettynä Varapäävalmentajalla, Apulaispäävalmentajalla ja Joukkueenjohtajalla:

Maalivahdit: Pasi Kuivalainen ja Markus Ketterer

Puolustajat: Olli Kaski, Jani Nikko, Erik Kakko, Kari Harila, Jan Latvala, Jarno Kultanen, Jouni Loponen ja Teemu Sillanpää

Hyökkääjät: Mikko Peltola, Jari Korpisalo, Marko Jantunen, Marko Virtanen, Niklas Hede, Semi Pekki, Mika Arvaja, Pekka Tirkkonen, Mika Alatalo, Tony Virta, Kimmo Rintanen, Juha Hautamaa ja Joni Lius

Päävalmentaja: Sakari Pietilä

Varapäävalmentaja: Samu Kuitunen

Apulaispäävalmentaja: Esa Maunula

Joukkueenjohtaja: Hannu Soro

Hannu Soro oli Joukkueenjohtaja Sisu Teamissa vuosina 1992-1994 ja Team Karjalassa vuosina 1995-1997.

Vuoden 1995 Varapäävalmentaja Kuitunen siirtyi muistaakseni tuon vuoden jälkeen rullakiekkoilun puolelle enemmän ja Apulaispäävalmentaja Maunula siirtyi myös muistaakseni enemmän tuon vuoden jälkeen rullakiekkoilun puolelle ja oli muutenkin vuotta 1995 huomioimatta enemmänkin varustehuoltajana eri jääkiekkojoukkueissa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuosien 1993-1994 ajalta löytyy Sisu Teamin mahdollisista pelatuista otteluista jonkin verran epävarmoja ja mahdollisesti peruuntuneitakin turnauksia.

Muun muassa 1993 ainakin Sisu Teamin piti matkustaa Norjan Lillehammeriin kahteenkin erilaiseen turnaukseen joista toinen ja suurempi olisi ollut melkein kuin olisi vuoden 1993 MM-kisoja pelannut uusintana sillä erolla tosin, että kaikilla isoilla kiekkomailla Suomi mukaan lukien olisi ollut B-maajoukkueet niitä edustamassa ja näiden lisäksi olisivat olleet mukana vuoden 1993 Olympiakarsijat Hollannilla lisättynä ja toinen mahdollinen turnaus saattoi olla osallistujamäärältään selvästi pienempi Tele Hockey Cup Norjassa, mutta muistaakseni molemmat peruuntuivat.

Tele Hockey Cupissa saattoi juurikin Sisu Teamin tulon perumisen takia pelata sinä vuonna Jääkukot eli Ranska.

Vuoden 1994 ajalta taas Sisu Team oli ainakin tiettävästi mukana tuolloin huhtikuussa pelatussa Pietarin Turnauksessa eli entisessä Leningradin Turnauksessa. Mahdollisesti tuo Pietarin Turnaus päättyi ennen vuoden 1994 MM-kisoja 18.4.1994. Pietarin Turnauksessa, sen aikana tai sitä ennen Sisu Team hävisi Tsekille tai Tsekin B-maajoukkueelle jonkun yksittäisen maaottelun luvuin 2-6.

Tiettävästi tuon vuoden Pietarin Turnauksessa Sisu Team oli turnauksen toinen ja Venäjän B-maajoukkue oli kolmas. Sijat näistä ratkaistiin tasatilanteen takia keskinäisellä ja muistaakseni Sisu Team oli voittanut Venäjän B-maajoukkueen. Toisaalta en ole vielä onnistunut löytämään vuoden 1994 Pietarin Turnauksen ajankohtaa muilta otteluilta ja siten välttämättä Sisu Team ei siinä pelannut sinä vuonna, mutta voin olla toki myös väärässäkin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Aikanaan Sisu Teamin erikoisista vastustajista puhuttaessa Japanilla totisesti oli melko paljon pelejä kaikkiaan sinänsä tai ainakin potentiaalia oli ajoittain pelata hyvinkin sitä vastaan, mutta aina jotakin uupui.

Aikaisemminkin puhutuista varustepuolen asioista puhuttaessa Japanin maajoukkueella oli aikanaan Kohon mailojen lisäksi muun muassa ainakin Noko-merkkiset hansikkaat ja toisinaan myös käsirannesuojat maalivahdeista puhuttaessa. Japanilaiset itse sanoivatkin noita hanskoja huvittavasti Noko Nokoiksi eli Kilpikonniksi toisinaan.

Välillä Suomen mediassa etenkin japanilaisten maalivahtien omituisen näköisiä käsirannesuojia ja etenkin niiden kädenpäätyjä kutsuttiin nk. Kilpikonna-Tumpuiksi tai Kilpikonnan Rukkasiksi koska ne tavallaan olivat hyvin paksuja ja kömpelöitä motorisessa suhteessa siihen nähden mitkä taas olisivat olleet oikeaoppiset niitä käyttää.

Aikanaan Japanin maajoukkueen pelaajia oli välillä teehetkeä tai joskus jopa kahvilla ihan suomalaiseen tapaan Leijonien tai Sisu Teamin vierailuillaan ainakin Tampereen Valinnan Kesoililla ja huomiota herättäviä sinänsä olivat kyllä.

Aikanaan tuo 15.12.1971 pelattu ensikohtaaminen Leijonien kanssa nimenomaan Suomessa päättyi 0-6 tappioon Japanille. Sittemmin vielä 19.12.1971 Japani kohtasi Vaasassa Suomen Nuorten Maajoukkueen ja suurena yllätyksenä otti ja voittikin Nuorten Maajoukkueen luvuin 5-2.

Vuonna 1972 Japani ei tiettävästi pelannut otteluja Suomen maaperällä, mutta vuonna 1973 Helsingissä Leijonat ja Japani kohtasivat toista kertaa Suomessa 13.3.1973 ja ottelu päättyi tuolloin Japanin tappioon luvuin 0-12. Seuraavana päivänä pelattiinkin sitten aiemmin mainitsemani Sisu Teamin ja Japanin välinen ottelu.

Vuoden 1976 Sisu Teamin historiallisessa Japanille häviämisen ottelussa Japanin päävalmentajana toimi sinä vuonna sittemmin 1980-luvulla tutumpi päävalmentaja Junji Masukawa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1991 lopulla Kehitysjoukkue eli Suomen C-maajoukkue pelasi marraskuussa ja joulukuussa 1991 seuraavat pelit:

Marraskuu 1991:

Suomi C-Kanada B 2-4

Suomi C-Kanada B 6-3

Suomi C-Kanada B 2-2

Joulukuu 1991:

Suomi C-Sveitsi B 4-0

Suomi C-Sveitsi B 3-1

Toisinaan ennen vuonna 1995 lopullisesti virallistunutta nimenvaihdostaan Team Finlandiksi vuosina 1991-1994 Suomen C-maajoukkue tai tuolloisen nimen mukainen Kehitysjoukkue tunnettiin jo tuolloin epävirallisesti nimellä Team Finland. Myös nimitykset Akatemiajoukkue, Veteraanijoukkue, Juniorijoukkue, Uusi Yhdistelmäjoukkue erotuksena alkuperäiseen Yhdistelmäjoukkueeseen ja Uudet Hakkapeliitat erotuksena alkuperäisiin Hakkapeliittoihin olivat olleet ennen vuosien 1991-1994 epävirallista aikaa olleet C-maajoukkueen kutsuniminä aikaisemminkin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1997 Team Karjalan viimeisestä pelaajakokoonpanosta ei ole harmittavasti löytynyt uusia pelaajia. Tiettävästi Sakari Pietilän haluamia pelaajia vuoden 1997 Team Karjalan pelaajistoon olivat ainakin Ville Nieminen ja Timo Ahmaoja ja he saattoivat hyvinkin olla viimeisen Team Karjalan edustajia vuonna 1997...
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vihdoin ja viimein suuren etsinnän jälkeen löytyi hieman lisätietoa Puolan Turnauksen 1997 peleistä. Tosin ei paljoa, mutta parin ottelun tulokset löytyivät kumminkin joista ensimmäisessä pelissä Team Karjala meni häviämään Puolalle luvuin 4-5 ja toisessa pelattiin tasapeli maalein 1-1. Puolan Turnauksen 1997 pelit pelattiin ainakin näiden kahden pelin osalta Opolen Jäähallissa. Mahdollisesti muuallakin Puolassa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1997 kaikkien aikojen viimeinen Team Karjala tulikin sitten löydettyä pikaisen tarkastuksen ja kaikkien pitkien etsintävaiheiden jälkeen kokonaan. Team Karjalan viimeinen joukkue päävalmentajana toimineen Sakari Pietilän osalta oli ainakin hyvin mielenkiintoinen jos ei sitten mitään muuta.

Harmittavasti en kokonaisen joukkueen lopullisen löytymisen ohessa löytänyt Team Karjalan pelaamien ottelujen osalta enempää vuoden 1997 pelejä, mutta kuten jo aiemmin todettua niin 15 ottelua enempää ei Team Karjala pelannut vuonna 1997.

Team Karjala olisi pelannut Tanskaakin vastaan vuonna 1997 pelejä, mutta Team Karjalan peli Tanskaa vastaan huhtikuussa 1997 peruuntui harmittavasti.

Sittemmin Tanska saattoi kohdata joko Team Finlandin eli C-maajoukkueen tai vaihtoehtoisesti pelata muistaakseni jotakin SM-Liigan tai 1-divisioonan joukkuetta vastaan.

Mahdollinen SM-Liigan joukkue olisi ollut Kiekko-Espoo, mutta tämän voin myös muistaa väärinkin. Mahdollisesti Tanska kohtasi 1-divisioonan tai 2-divisioonankin joukkueita.

1-divisioonan K-Karhut saattoivat olla todennäköisin 1-divisioonan joukkue joka sitä vastaan pelasi jos edes sekään. Aika lohdutuspalkintomielessä Tanska kohdattiin siinä mikäli kohdattiin kun Tanskalla oli aika masentunut kiekkovuosi muutenkin vuonna 1997 valtavan työtapaturman ja melkein sarjaputoamisen muodossa.

Maalivahtipuolella ja joukkuepuolella muutenkin Miikka Kiprusoff sai erikoisluvalla ruotsalaiselta seuraltaan pelata Team Karjalassa aina niissä peleissä jotka eivät häirinneet Kipperin peliohjelmaa Elitserienissä.

Niissä otteluissa tai mahdollisissa muissa tilanteissa minkä takia Kiprusoff ei päässyt pelaamaan niin silloin Team Karjalan maalivahtina toimi edellisvuoden 1996 ykkösmaalivahti Jan Lundell ja kaiken varalta hieman kutsuperiaatteella mukana oli kolmosmaalivahtina ja satunnaisena kakkosmaalivahtina toiminut, Pasi Kuivalaisen kieltäytymisen jälkeen hänen tilalleen tullut toinen Pasi eli Pasi Nurminen.

Vaikka Miikka Kiprusoff pääsikin pelaamaan Team Karjalassa poikkeustavalla niin valitettavasti Marko Kiprusoff ei saanut samanlaista lupaa pelata Team Karjalassa pelejä. Kenttäpelaajista kuuluisia tai kuuluisaksi tulevia olivat veteraani Pasi Toivonen tuolloin 33-vuotiaana ja nuori Jarkko Ruutu.

Säännöllisesti harjoittelevat reservipelaajat ja satunnaiset korvaajat loukkaantumisen varalta olivat Team Karjalan viimeisenä pelivuonna Ville Nieminen ja Timo Ahmaoja jotka pääsivät yksittäisiin peleihin pelaamaan vielä viimeisenä pelivuonna.

Team Karjala pelasi viimeisenä pelivuonna harvoin vain aivan täytenä 23 miehen joukkueena mikä oli myös hieman huono asia aiempiin vuosiin nähden. Yleensä Team Karjalassa pelasi vuonna 1997 20-22 kenttäpelaajaa seuraavasta kokoonpanosta jonka pian alle laitan.

Team Karjala 1997 jäi viimeiseksi Suomen B-maajoukkueeksi jääkiekossa ennen vuoden 2000 lopulla paluun tehnyttä ja mahdollisesti vielä edelleen ainakin nimellisesti olemassa olevaa Mestis All-Starsia.

Samalla vuonna 1997 katkesi tiettävästi vuodelta 1950 tai 1951 ollut Suomen B-maajoukkueen perinne joka toki välillä oli tunnettu umpihuonon Olympiajoukkueen nimenkin alla, mutta kaikkein parhaiten se tunnettiin vuosina 1967-1994 Sisu Teamina.

Toisaalta perinteen katkeamispelko oli laskettu vain sen hetken tunnelman perusteella. Ja toisaalta B-maajoukkueiden tarvekin oli sinänsä vähentynyt reilusti.

Harmittavasti Varapäävalmentajaa en tiedä tälle joukkueelle, mutta Sakari Pietilä toimi Päävalmentajana ja Joukkueenjohtajana toimi Hannu Soro.

Tässä Team Karjalan vuoden 1997 ja kaikkien aikojen viimeinen kokoonpano yhtämittaisten B-maajoukkueiden aikakaudelta ennen 2000-lukua ja nykypäivää:

Maalivahdit: Miikka Kiprusoff, Jan Lundell ja Pasi Nurminen

Puolustajat: Jari Raattama, Jussi-Antti Reimari, Kimmo Martikainen, Jaakko Piirainen, Jani Ojala, Kristian Taubert, Kimmo Hyttinen ja Harri Salama

Hyökkääjät: Pasi Toivonen, Jussi Vienonen, Tomi-Pekka Kolu, Jarkko Ollikainen, Vesa Lehtonen, Pasi Nissinen, Sami Vanninen, Jukka Tiilikainen, Petri Lehtonen, Juha Joenväärä, Markku Hurme ja Jarkko Ruutu

Päävalmentaja: Sakari Pietilä

Joukkueenjohtaja: Hannu Soro
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Sisu Teamin pelejä harmittavasti ei löytynyt vuoden 1994 Pietarin Turnauksesta, mutta turnauksessa Sisu Team kohtasi Venäjän B-maajoukkueen, Tsekin B-maajoukkueen, Ruotsin B-maajoukkueen eli Vikingarnan, Sveitsin B-maajoukkueen ja Norjan joka mahdollisesti pelasi ihan Jääkarhuina tai sitten mahdollisesti B-Jääkarhuina turnauksessa. Sveitsi olisi alun perin lähettänyt turnaukseen A-maajoukkueen, mutta Sveitsi pelasi turnauksen aikana B-sarjan MM-kisoja Tanskassa joten se lähetti siksi turnaukseen B-maajoukkueen.

Alustavasti erikoista vuoden 1994 Pietarin Turnauksessa olisi myös ollut se, että turnaus olisi pelaajiensa osalta ollut rajoitettu vain korkeintaan 20 vuotta vanhoihin pelaajiin eli sillä rajoituksella se olisi ollut käytännössä nuorten maajoukkueturnaus, mutta sittemmin rajoituksista kieltäydyttiin. Turnauksessa pelattiin siis lopulta vanhemmillakin pelaajilla vaikka moni pelaaja oli myös nuori iältään.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1996 aikana Team Karjala osallistui tietenkin tuttuun tapaan Pietarin Turnaukseen. Siinä turnauksessa Team Karjala kohtasi Venäjän B-maajoukkueen, Ruotsin B-maajoukkueen eli Vikingarnan, Tsekin B-maajoukkueen ja jälleen myös Sveitsin B-maajoukkueen.

Sveitsi olisi taas kerran alustavasti lähettänyt A-maajoukkueen, mutta valitettavasti se lähetti Pietarin Turnaukseen B-maajoukkueen koska varsinainen Sveitsin A-maajoukkue tietenkin pelasi B-sarjan MM-kisoja Hollannissa.

Team Karjalan pelaamia otteluja muita vastustajia vastaan kuin Venäjän B-maajoukkuetta vastaan en tiedä, mutta Venäjän B-maajoukkueen Team Karjala voitti niukasti 1-0. Turnauksesta tiedän myös kokonaisuudessaan Venäjän B-maajoukkueen pelit jotka päättyivät tuloksiin 4-1 Sveitsin B-maajoukkuetta vastaan, 1-3 tappioon Vikingarnaa vastaan, äsken mainittuun 0-1 tappioon Team Karjalalle ja 1-2 tappioon Tsekin B-maajoukkueelle.

Pietarin Turnaus vuonna 1996 pelattiin huhtikuussa muistaakseni päivämäärinä 7.4-12.4.1996. Voin noista kyllä olla myös väärissä ja vaikka aivan vielä Pietarin Turnauksen alussa B-sarjan MM-kisat eivät olleet Hollannissa alkaneetkaan niin Sveitsi pelasi silti pelit turnauksessa B-maajoukkueellaan.

PS. Vuoden 1995 Pietarin Turnauksen pelipäivät olivat 13.4-17.4.1995 välisellä ajalla. Aikaisemmin en noita pelipäivämääriä ollut kunnolla löytänyt ja harmittavasti tarkkoja Pietarin Turnauksen Team Karjalan pelipäiviä en löytänyt juuri Team Karjalan omilta pelipäiviltä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös