Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Tarinaa ja muistoja Sisu Teamista

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Thusberg, 11.07.2014 klo 21.00.

 1. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuonna 1996 Team Karjala kohtasi muutaman muunkin kerran Japanin kuin vain Naganon Turnauksessa. Se pelasi ainakin kaksi peliä sitä vastaan jotka se voitti 3-0 ja 3-1 jossakin välin vuotta 1996.
   
 2. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuonna 1996 Team Karjalan kokoonpanon miehistöstä on selvinnyt Robert Salo, Sakari Palsola, Jan Latvala, Niko Halttunen, Mikko Konttila, Teemu Sillanpää, Niko Mikkola, Jan Lundell, Miikka Kiprusoff, Kimmo Timonen, Kimmo Rintanen, Vesa Viitakoski, Tommi Rajamäki, Marko Tuulola, Tero Lehterä ja Joni Lius. Helsingin Sanomia selaamalla vuoden 1996 löytyivät ennen pitkää pitkän etsinnän jälkeen nuo pelaajat. Harmittavasti tosin ei juurikaan uusia Team Karjalan pelaamia pelejä tai niiden tuloksia.

  Tämän kaiken myötä kun lisää aiemmin mainitsemiini Team Karjalan joukkuepelaajiin niin koko joukkue on kasassa vuoden 1996 osalta. Lisäksi selvisi myös Team Karjalan varapäävalmentajan nimi ja hän oli vuonna 1996 Kari Savolainen. Vuoden 1996 osalta Team Karjalan säännöllisesti harjoitteleviin reservipelaajiin kuului ainakin Timo Salonen kenttäpelaajista.

  Suurimman osan vuoden 1996 Team Karjalan peleistä maalivahtina oli Lundell, mutta Kiprusoffin taidot olivat tuohon aikaan sen verran huikeita, että Kiprusoffia oltiin viemässä jopa A-maajoukkueeseenkin asti. Suoraankin ilman Team Karjalassa pelaamistakin tai sitten vain 1-3 ottelun jälkeen.

  Pietilä kuitenkin pisti lehdistölle ja varsinkin sensaatiolehdistöille jäitä hattuun koska huolimatta Team Karjalan höllentyneistäkin pelaajavalinnoista ja pelaajien päästämisistäkin Leijoniin suhteessa vanhempiin aikoihin nähden jopa vielä Team Karjalan tai vastaavien Suomen jääkiekon B-maajoukkueiden loppumetreilläkin Pietilä teroitti, että kaikkien pelaajien on keskimäärin aina pakko pelata riittävä määrä ennakkopelejä Team Karjalassa ennen pääsyä Leijoniin.

  Ainoastaan vain aivan kaikkein huippuluokan äärimmäisin superlahjakkuus pystyi tai olisi voinut Pietilän mukaan päästä suoraankin maajoukkueeseen, mutta sellaista ei juuri koskaan ollut tullut koska jopa itse Teemu Selännekin joutui pelaamaan vuosina 1988-1990 Sisu Teamissa joskin Selänne pelasi kaikkiaan noina vuosina pelejä todella vähän moniin muihin pelaajiin verrattuna.

  Laitan tähän vielä koko Team Karjalan kokoonpanon vuodelta 1996:

  Maalivahdit: Jan Lundell ja Miikka Kiprusoff

  Puolustajat: Sami Salo, Jarno Kultanen, Juha Hautamaa, Robert Salo, Jan Latvala, Teemu Sillanpää, Kimmo Timonen, Tommi Rajamäki ja Marko Tuulola

  Hyökkääjät: Antti Aalto, Kimmo Salminen, Toni Mäkiaho, Juha Ikonen, Sakari Palsola, Niko Halttunen, Mikko Konttila, Niko Mikkola, Kimmo Rintanen, Vesa Viitakoski, Tero Lehterä ja Joni Lius

  Päävalmentaja: Sakari Pietilä

  Varapäävalmentaja: Kari Savolainen
   
 3. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuonna 1966 eli 50 vuotta sitten Suomen viimeinen B-maajoukkue ennen nimen muuttumista käytännössä Sisu Teamiksi oli hyvin nuorekas kaikkiaan ja täynnä ennen pitkää Suomen jääkiekossa tunnetuksi tulleita nimiä. Omaan aikaansa nähden jopa hyvinkin nuorekas.

  Pelaajia ei sinä vuonna B-maajoukkueessa paljoa ollut ja aivan varma en ole siitä, että olisikohan pelaajat tuon vuoden B-maajoukkueessa todella jääneet vain 17 kenttäpelaajaan yhteensä mukaan lukien maalivahdit Harri Tervala ja Jorma Valtonen?

  Muut pelaajat B-Leijonista vuodelta 1966 tulevat tässä ja tarvittaessa olen valmis täydentämään listaa, mutta ainakin nämä muut pelaajat olivat B-Leijonissa vuonna 1966 pelaamassa säännöllisesti kaudella:

  Pekka Marjamäki

  Timo Lahtinen

  Veikko Savolainen

  Pekka Leimu

  Jarmo Rantanen

  Kari Johansson

  Veli-Pekka Ketola

  Henry Leppä

  Hannu Niittoaho

  Seppo Nurmi

  Esa Peltonen

  Kari Torkkel

  Jorma Kallio

  Seppo Laakkio

  Hannu Luojola
   
 4. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuonna 1971 Sisu Team oli edelleen melko nuorekas joskin pienen poikkeuksen muodostivat muun muassa Kari Torkkel ja joukkueen vanhin pelaaja tuolloin eli Mikko Mynttinen. Aivan varma en ole siitä, että olisiko tuon vuoden Sisu Teamissa pelannut enempää kuin korkeintaan 18 pelaajaa mukaan lukien Sisu Teamin tuon vuoden maalivahdit Leo Seppänen ja Jorma Virtanen?

  Muut pelaajat Sisu Teamista vuoden 1971 osalta tulevat tässä, mutta vuoden 1966 tapaan olen valmis tarvittaessa täydentämään listaa ja tässä tulevatkin sitten ainakin säännöllisesti vuonna 1971 muutoin Sisu Teamissa pelanneet pelaajat:

  Kari Torkkel

  Pertti Mäkelä

  Veikko Suominen (Yksi lupaavimpia pelaajia aikanaan joka joutui ongelmiin ennen pitkää jos ei urallaan niin ainakin yksityiselämän tai muun elämän puolella ja päätyi oman käden kautta tapahtuneeseen traagiseen lähtöön...)

  Jarmo Koivunen

  Arto Laine

  Juhani Ruohonen

  Jyrki Turunen

  Timo Turunen

  Pentti Hiiros

  Timo Sutinen

  Jouni Samuli

  Erkki Väkiparta

  Keijo Puhakka

  Tapani Koskimäki

  Mikko Mynttinen

  Seppo Ahokainen
   
 5. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1972 Sisu Team oli jälleen suhteellisen nuorekas, mutta kokemustakin joukkueesta alkoi löytyä. Etenkin kun muutama pelaaja jäi Sisu Teamiin pelaamaan sille vuodelle edellisen vuoden tapaan. Jaakko Marttinen edusti vanhimman joukkueen pelaajan asemaa sinä vuonna.

  Huumorillisesti Sisu Teamia nimiteltiin tuona vuonna kiekkopiireissä Team Rauteeksi tai Rautee Teamiksi koska veljekset Matti ja ja Pekka pelasivat joukkueessa. Rauteen veljekset olivatkin vuonna 1972 Sisu Teamissa melko kovassa nosteessa pelitavoiltaan muutenkin. Ja tekivät paljon tärkeitä tehopisteitä otteluissa missä Sisu Team sinä vuonna pelasi.

  Aivan varma en ole vieläkään vuoden 1972 joukkueen kokonaispelaajamääristä vuoden 1966 ja vuoden 1971 tapaan siitä, että pelasiko vuoden 1972 Sisu Teamissa enempää kuin korkeintaan 19 pelaajaa mukaan luettuna Sisu Teamin sen vuoden maalivahdit Leo Seppänen ja Hannu Siivonen?

  Vuosien 1966 ja 1971 tapaan vuoden 1972 Sisu Teamin pelaajamääriin saattaa tulla täydennystä tulevaisuudessa, mutta tässä kuitenkin lista sinä vuonna säännöllisesti pelanneista Sisu Teamin pelaajista:

  Henry Leppä

  Timo Sutinen

  Pertti Ahokas

  Jukka Alkula

  Juhani Boström

  Hannu Haapalainen

  Arto Laine

  Jaakko Marttinen

  Matti Rautee

  Tommi Salmelainen

  Juha Silvennoinen

  Veikko Suominen

  Seppo Suoraniemi

  Pekka Rautee

  Mikko Räikkönen

  Rauli Tammelin

  Mikko Erholm
   
 6. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1975 Sisu Teamin pelaajistosta en ole saanut harmittavasti selville paljonkaan uutta joskin vuonna 1975 Sisu Teamissa pelanneet maalivahdit olen saanut selville.

  Maalivahteina toimivat Kyösti Majava, Leo Seppänen ja Jorma Valtonen.
   
 7. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1976 Sisu Teamin pelaajistosta en ole saanut harmittavasti selville paljonkaan uutta vuoden 1977 Sisu Teamin pelaajiston tapaan joskin vuonna 1976 ja vuonna 1977 pelanneet Sisu Teamin maalivahdit olen saanut selville.

  Vuoden 1976 maalivahdit Sisu Teamista tulevat tässä:

  Hannu Siivonen, Kyösti Majava ja Leo Seppänen

  Ja vuoden 1977 maalivahdit Sisu Teamista tulevat tässä:

  Leo Seppänen, Ari Hellgren ja Rauno Sjöroos

  Toivottavasti noiden vuosien 1975-1977 Sisu Teamin kenttäpelaajiakin saisi joskus vielä selville paremmin. Tiettävästi noina vuosina ja varmasti ainakin vuonna 1977 pelasi itse Pata-Mate eli Veli-Matti Ruisma Sisu Teamissa.
   
 8. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1984 osalta varmasti tai melkein varmasti ja mahdollisesti ainakin alustavasti vuodeksi 1985 Sisu Team vaikuttaa olleen hyvin pitkälti ja melkein täysin Tampereen Ilveksen miehistä koottu joukkue. Varmoja Sisu Teamin miehiä vuonna 1984 olivat ainakin hieman paremmin löytyneiden uusien tietojen perusteella aiemmin etunimet piilossa olleet Jari Viitala, Matti Rautiainen ja Mikko Mäkelä.

  Uusia nimiä Sisu Teamiin siltä vuodelta kerättynä päätelmä oli, että Sisu Teamissa vuonna 1984 pelasivat myös sinä vuonna Ilveksessä pelanneet Jarmo Jamalainen, Ari-Pekka Lehtonen, Pasi Ruponen ja ainakin toinen Sisu Teamin maalivahti sinä vuonna oli Jarmo Myllys Ilveksestä. Mahdollisesti Myllys oli Sisu Teamin kolmosmaalivahti tai ehkä jopa päämaalivahtikin. Kaikki nämä pelaajat eli Viitala, Rautiainen, Mäkelä, Jamalainen, Lehtonen ja Ruponen olivat mukana myös vuoden 1985 Sisu Teamissa.

  Sen sijaan Helminen ei tainnut olla enää vuonna 1985 Sisu Teamissa ja Myllyksen olo myös vuonna 1985 on äärimmäisen epävarmaa. Epävarmana tietona pidän Raimo Helmisen olemista Sisu Teamissa vuonna 1984 joskin en mahdottomana koska tuohon aikaan Sisu Teamissa käytännössä täytyi pelata ennen kuin mitenkään pääsi Alpo Suhosen Leijoniin. Vuonna 1984 Leningradin Turnauksessa ainakin Sisu Team pelasi ja muutamassa muussa ottelussa.

  Kiinnostavasti vuoden 1984 lopulla tai aivan vuoden 1985 alkupuolella Sisu Team pelasi myös kaksi erilaista Kiovan Turnausta joista ensin normaalisti Neuvostoliiton B-maajoukkuetta vastaan ja myöhemmin toisessa turnauksessa Sisu Team kohtasi Neuvostoliiton C-maajoukkueen.

  Vuosina 1984 ja 1985 Neuvostoliiton C-maajoukkue koottiin jostakin syystä niinä vuosina lähtökohtaisesti ukrainalaisista pelaajista, mutta erikoisuutena Neuvostoliiton C-maajoukkueessa oli noina vuosina kiertävän järjestelmän mukaan vähintään yksi pelaaja jokaisesta neuvostotasavallasta mukana.

  Neuvosto-Virostakin oli tiettävästi joku pelaaja mukana, mutta suurimman osan nyky-päivän tai ainakin 1990-luvun virolaisista jääkiekon maajoukkuepelaajista aloittivat Neuvosto-Viron osalta vasta vuotta myöhemmin 1986 joten voi olla melko hankalaa saada selville tuota kyseistä virolaispelaajaa.

  Vuonna 1985 Neuvostoliiton C-maajoukkueessa oli tiettävästi ensimmäinen virolainen pelaamassa kuitenkin sitten vuoden 1982 ja vuosina 1986-1991 ennen Viron uudelleenitsenäistymistä neuvostovallan aikana Neuvostoliiton C-maajoukkueessa olikin sitten hieman enemmän virolaisia, mutta ei paljon.

  Vuosien 1984 ja 1985 Sisu Teamien osalta puhuttaessa vielä pitää sanoa, että Ilveksen vaikutus joukkueeseen oli vahva myös oheishenkilöstöpuolella koska Ilveksen päävalmentaja Seppo Hiitelä toimi jonkinlaisena konsulttina, neuvonantajana tai mahdollisesti jopa toimitusjohtajana Sisu Teamissa vaikka päävalmentaja Sisu Teamilla noina vuosina oli itse Kaj Kaitsu Matalamäki.

  Mahdollisesti mikäli vuonna 1984 Sisu Team todella koostui melkein aivan kokonaan Ilveksen pelaajista niin ainoa ulkopuolinen pelaaja listalla oli valitettavasti ilman nimeä ollut Hämäläinen joka voisi mahdollisesti olla Erik Eetu Hämäläinen tai sitten Jokipojissa pelannut Jari Hämäläinen. Mahdollisesti toki joku muukin Hämäläinen.
   
  Viimeksi muokattu: 16.03.2016 klo 03.30
 9. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1992 Sisu Team on juuri löytynyt kokonaisuudessaan melko pitkän etsinnän jälkeen. Viimeiset puuttuneet pelaajat olivat Karri Kivi, Hannu Mattila ja tietenkin pitkään mietteissäni ollut Jari Korpisalo. Korpisalo ei kovin monessa ottelussa mukana ollut kaudella minkä takia Sisu Team pelasi toisinaan kaudella 1992 1-3 miestä vajaisempana ja eniten säännöllisiä poissaoloja oli Korpisalolla.

  Toisaalta taas valmentajat Harri Rindell ja Sakari Pietilä eivät aina vuonna 1992 nähneet tarvetta aivan täydelle Sisu Teamille pelivuoden aikana muutenkaan joten vahinko ei sinänsä ollut suuren suuri. Korpisalo pelasi kuitenkin Sisu Teamissa ainakin vuoden toisessa pelissä Ranskaa vastaan 28.8.1992 jossa Korpisalo teki kaksikin maalia.

  Tässä kuitenkin pelaajat vuoden 1992 melko näyttävästä Sisu Teamista joka onnistui suurin vaikeuksin myös eräänlaiseksi kannoksi kaskeen muuttuneesta Ijs-Oranjesta pääsemään etulyöntiasemaan 4-1 voiton merkeissä loppuvuodesta 1992:

  Maalivahdit: Iiro Itämies ja Mika Rautio

  Puolustajat: Kari-Pekka Friman, Timo Nykopp, Niko Marttila, Olli Kaski, Teemu Sillanpää ja Karri Kivi

  Hyökkääjät: Valeri Krykov, Joni Lius, Jokke Heinänen, Toni Sihvonen, Harri Suvanto, Marko Jantunen, Pasi Määttänen, Tero Lehterä, Tommi Varjonen, Jari Laukkanen, Juha Jokiharju, Sami Wikström (Vahingossa mainitsin aiemmin Wikströmin Wickströminä joten pahoittelut siitä.), Hannu Mattila, Jari Korpisalo ja Petri Varis

  Päävalmentaja: Harri Rindell

  Varapäävalmentaja: Sakari Pietilä
   
 10. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1991 Sisu Teamista en ole harmittavasti paljonkaan onnistunut löytämään enempää pelijäseniä joskin uudet löytämäni pelaajat tuolta vuodelta olivat Erik Kakko, Pasi Sormunen ja Marko Virtanen.
   
 11. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1991 Sisu Teamista unohtui tosiaan vielä mainitsematta Marko Kiprusoff uusista pelaajista. Pahoittelut siitä.

  Vuoden 1992 Zoetermeerin Turnauksesta tai vaihtoehtoisesti AGPO Vierlandentoernooista 92 puhuttaessa Ijs-Oranjen kompastelut olivat kaikkiaan melkoisia tilanteen huomioon ottaen ja ehkä positiivisin yllättäjä oli kaikkiaan Slovenian maajoukkue joka onnistui järkyttämään Ijs-Oranjenkin 3-3 tasapelillä. Ja oma häpeälukunsa tai naurettavuutensa asiasta riippuen oli toki Sisu Teamilla Sloveniaa vastaan pelattu 1-1 tasapeli...

  Tanska vuorostaan turnauksen aikana paransi Sisu Teamin edessä kolhiutunutta mainettaan voittamalla Ijs-Oranjen maalein 6-4 mikä ainakin sai siitä turnauksen toiseksi parhaan maan muutenkin.

  Kun vuoden 1992 tai 1990-luvun alkupuolelta aina vuoteen 1995 asti olleita Tanskan maajoukkueita miettii jääkiekossa niin välillä Tanska oli 1990-luvun alussa tai 1980-luvun loppupuolellakin Tanskan alkaessa muuttua vakituiseksi B-sarjan maaksi ikään kuin eräänlainen versio nykypäivän Islannista jääkiekossa sillä Tanskalla oli tietyllä tapaa hyvin samanlaisia peliolemuksen tasoja toki vaihtelevin pelikirjaelementein jääkiekossa.

  Vahvoja ja voimakkaita pelaajia toki oli nykypäivän Islannin tapaan Tanskalla ja ei pelaajien pihteihin kannattanut jäädä, mutta muun muassa Sisu Teamin ylivertaisuus perustui nopeaan pelitavalliseen osaamiseen jäällä johon Tanska ei osannut vastata joskin taas Tanska taas pystyi jähmeydestään huolimatta voittamaan jopa Ijs-Oranjen kaltaisen huomattavasti suhteessa voimakkaamman joukkueen. Ja tämä siis vuonna 1992 jolloin Tanska oli virallinen Albertvillen 1992 Olympiakarsija.

  Islannista nykypäivänä puhuttaessa tuntuu maata vaivaavan vähän samanlaiset ongelmat kuin mitä Tanskaa tavallaan vaivasi 1990-luvun alkupuolelta noin puoleenväliinkin asti eli ei oikein se nopeusosaaminen tunnu olevan järin hyvää ja lisäksi Tunturihaukat tuntuvat olevan melko kurittomiakin ajoittain suhteessa 1990-luvun alun tai puolenvälin tanskalaiseen jääkiekkoon jolloin tietysti Per Holten Möllerin valmennuskaudella luotiin ennen pitkää perusta nykypäivän tanskalaiselle jääkiekolle.

  Toki tanskalaiset syyllistyivät joskus vakaviin ylilyönteihin eri osa-alueiden kurittomuuksien ohella 1990-luvulla jääkiekossa maajoukkueen osalta sen hakiessa lopullista onnistumistaan ja nousua B-sarjan ammattilaistuessa muutenkin, mutta vuoden 1997 karmeaa perseilyn vuotta huomioimatta Tanskalla alkoi pikemminkin vuodesta 1995 lähtien olla enemminkin sen näkemisestä jääkiekon A-sarjassa ja sen odottelun osalta sana koska enemmän huulilla kuin milloin mikäli joukkueen kehittymistä vain yhtään halusi seurata.
   
 12. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1991 Sisu Team 25 vuoden takaa on nyt tullut löydettyä hauskalla tavalla kokonaan joskin harmittavana puolena hauskuuden ohella oli se, että joukkueen valmentajia ei löytynyt harmittavasti vieläkään.

  Tuosta vuoden 1992 Zoetermeerin turnauksesta löytyi tosiaan aiemmin tietoa Passionhockeyn kautta, mutta Sisu Teamin pelejä tai tuloksia yleensäkään ei ollut merkitty jolloin tiedot löytyivät sitten Sisu Teamin osalta Helsingin Sanomien ja hollantilaislehdistä Dagsbladin ja Leidse Courantin kautta.

  Laitan tähän tällä kertaa poikkeuksellisesti pelaajiston vaikka valmentajia vuoden 1991 Sisu Teamista en valitettavasti löytänyt tai tiedä. Monta eri valmentajaehdokasta B-maajoukkueellakin toki oli. Ja luonnollisesti lisään valmentajan tai valmentajat muun mahdollisen oheishenkilöstön ohella heti kuin vain löytyvät. Tai mikäli joku ne vain muistaa tai tietää.

  Tässä kuitenkin 25 vuoden takainen vuoden 1991 Sisu Team kokonaisuudessaan pelaajien osalta:

  Maalivahdit: Kari Rosenberg, Ari-Pekka Siekkinen ja Sakari Lindfors

  Puolustajat: Jari Haapamäki, Veli-Pekka Kautonen, Petri Günther, Erik Kakko, Pasi Sormunen, Marko Kiprusoff, Mika Strömberg ja Karri Kivi

  Hyökkääjät: Markku Piikkilä, Marko Lapinkoski, Marko Tuomainen, Tero Lehterä, Jarkko Varvio, Sakari Palsola, Mikko Luovi, Marko Virtanen, Mika Välilä, Keijo Säilynoja, Marko Palo ja Tommi Pullola
   
 13. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Ei varsinaisesti pelaajiin liittyvää uutta tietoa tai asiaa, mutta aiemmin unohdin tosiaan mainita sen, että Erkka Westerlund pyöri tosiaan Sisu Teamin Varapäävalmentajana Kaj Matalamäen aisaparina myös vuosina 1987-1988 ennen kuin lähti sitten muualle jolloin vuonna 1989 Matalamäellä oli aisaparinaan Sisu Teamissa joku muu varapäävalmentaja.
   
 14. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1989 Sisu Teamissa tiettävästi kaikki sen pelaajat olivat tuttuun tapaan melko lailla SM-Liigan tai Leijonien pudonneita pelaajia täynnä. Kuitenkin Sisu Teamin parhaimmistoon eli nk. Sisu-Eliittiin tai Eliitti-Sisulaisiin nousi kuitenkin tietyllä tapaa kovasta pelikauden maineestaan huolimatta silti pienenä yllätyksenä koko vuoden 1989 Sisu Teamin ainoa divaripelaaja ja eräällä tavalla myös Kaj Matalamäenkin eniten vakuuttanein pelaaja muutenkin ehkäpä Teemu Selänteen nousevaa mainetta huomioimatta eli itse Arto Heiskanen Ässistä.
   
 15. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1995 säännöllisesti pelanneen Team Karjalan kokoonpanon laitan tähän seuraavaksi alle kun aiemmin en ole laittanut. Team Karjalassa säännöllisesti harjoittelevina reservipelaajina olivat vuonna 1995 maalivahdeista Fredrik Norrena, Petteri Nummelin joka kuuluisalla tavalla ehti pelatakin alkuvuodesta 1995 Team Karjalassa ja oli pelata jonkun suuren turnauksen ennen pääsyään Leijonien Kultamiehistöön ja Pekka Peltola.

  Pienin poikkeuksin tai ehkäpä juuri tämä joukkue oli myös vuoden 1995 Izvestian edustusjoukkue:

  Maalivahdit: Pasi Kuivalainen ja Markus Ketterer

  Puolustajat: Olli Kaski, Jani Nikko, Erik Kakko, Kari Harila, Jan Latvala, Jarno Kultanen, Jouni Loponen ja Teemu Sillanpää

  Hyökkääjät: Mikko Peltola, Jari Korpisalo, Marko Jantunen, Marko Virtanen, Niklas Hede, Semi Pekki, Mika Arvaja, Pekka Tirkkonen, Mika Alatalo, Tony Virta, Kimmo Rintanen, Juha Hautamaa ja Joni Lius

  Päävalmentaja: Sakari Pietilä
   
 16. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1982 Sisu Teamin onnistuin löytämään pitkän etsinnän jälkeen kokonaan. Jorma Thusbergin valmentamassa Sisu Teamissa oli tuttuun tapaan varsin paljon mukana lahjakkaita pelaajia ja kuuluisiakin sellaisia ainakin ennen pitkää jos ei sitten ihan niin äkkiä tuolloin.

  Tässä kuitenkin Sisu Team 1982:

  Maalivahdit: Rauli Sohlman ja Kari Takko

  Puolustajat: Jussi Lepistö, Arto Ruotanen, Markus Lehto, Jyrki Seppä, Simo Saarinen, Juha Jyrkkiö ja Harri Nyman

  Hyökkääjät: Risto Jalo, Timo Susi, Arto Sirviö, Petri Skriko, Raimo Summanen, Jarmo Huhtala, Anssi Melametsä, Mika Helkearo, Pekka Tuomisto, Hannu Järvenpää, Mauno Koivisto, Kai Suikkanen ja Tony Arima

  Päävalmentaja: Jorma Thusberg
   
  Viimeksi muokattu: 16.03.2016 klo 00.22
 17. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1983 Sisu Teamin onnistuin löytämään myös pitkän etsinnän jälkeen kokonaan. Jorma Thusbergin valmentamassa joukkueessa ainakin kuuluisa kohupelaaja sinä vuonna onnistui olemaan Esa Tikkanen joka pelasi jossakin välin vuotta Sisu Teamissa Norjaa vastaan. Kuuluisana muuna pelijäsenenä vuoden 1983 Sisu Teamissa mukana oli myös Timo Jutila.

  Leningradin Turnauksen onnistuneimmat pelaajat Sisu Teamista Thusbergin Teesien mukaan olivat Heikki Mälkiä, Erkki Laine, Sakari Petäjäaho, Ari Tamminen, Risto Kerminen, Hannu Oksanen, Erkki Huttunen, Jouni Koutuaniemi, Simo Saarinen, Ari Kuisma ja tietenkin itse maalivahti Kari Viljanen.

  Myöhemmin isompaankin peliarvoon ja kuuluisuuteen nousseet Tikkanen ja Jutila erottuivat omalla tavallaan selvästi muista pelaajista joskin Tikkasesta vaikutti tulevan todella suurikin ilmiö jäällä kun taas Jutilalla pelaaminen Sisu Teamissa lähti käyntiin selvästi vaikeammin, mutta kehittyi myöhemmin paremmaksi.

  Tässä kuitenkin itse kokoonpano:

  Maalivahdit: Kari Viljanen, Kari Kaupinsalo ja Jouni Rokama

  Puolustajat: Ari Kuisma, Harri Nyman, Simo Saarinen, Arto Ruotanen, Ville Siren ja Timo Jutila

  Hyökkääjät: Erkki Laine, Heikki Mälkiä, Hannu Oksanen, Risto Kerminen, Jouni Koutuaniemi, Pekka Tuomisto, Sakari Petäjäaho, Jari Lindroos, Teppo Virta, Ari Tamminen, Erkki Huttunen, Kai Suikkanen, Tony Arima ja Esa Tikkanen

  Päävalmentaja: Jorma 'Callado Trueno' Thusberg
   
 18. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1984 Sisu Team näyttäisi ilmeisesti todellakin olleen löytämieni tietojen perusteella tosiaan poikkeuksellisesti vuonna 1984 koottu melkein yksinomaan Tampereen Ilveksen pelaajista. Muutama Ilveksen edustuspelaaja jäi harjoittelemaan reservipelaajaksi samalle vuodelle ja saattoi pelata muissa turnauksissa tai otteluissa saman vuoden aikana.

  Osa pelaajista jatkoi myös vuoden 1985 Sisu Teamiin jossa sittemmin oli reilusti muitakin seurapelaajia kuin vain Ilveksen pelaajia tai melkein yksinomaan Ilveksen pelaajia. Leningradin Turnauksen onnistujiin aiemmin nimeämieni pelaajien lisäksi kuului Kaj Matalamäen valmentaman Sisu Teamin listalla sinä vuonna Reijo Laksola ja Ari Haanpää. Pari Ilveksen junioriakin pääsi pelaamaan Sisu Teamiin mikä nähtiin rohkeana liikkeenä Matalamäeltä toteuttaa.

  Tässä kuitenkin Sisu Team vuosimallia 1984:

  Maalivahdit: Jarmo Myllys, Jukka Tammi ja Petri Vuorinen

  Puolustajat: Matti Kaario, Reijo Laksola, Hannu Helander, Hannu Henriksson, Ari-Pekka Lehtonen, Pasi Ruponen ja Jouni Vuorinen

  Hyökkääjät: Matti Rautiainen, Ari Haanpää, Antti Heikkilä, Mikko Mäkelä, Jari Viitala, Jari Neuvonen, Reima Pullinen, Jarmo Jamalainen, Juha Rajala, Hannu Kuronen, Juha Järvenpää, Mika Nieminen ja Jari Hämäläinen

  Päävalmentaja: Kaj Matalamäki
   
 19. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1985 Sisu Team on löytynyt vihdoin ja viimein kokonaisena. Kaj Matalamäen Sisu Teamissa tosiaan puhtia ja mainetta riitti pelikaudella. Sillä oli myös poikkeuksellisen paljon harjoittelevia reservipelaajia jotka mahdollisesti pelasivat muissa yksittäisissä B-maajoukkueen peleissä kaudella 1985. Pettymystäkin pudokkailta ilmeni järjestelmään jonkin verran vaikka muutoin tiettävästi hyvin monet pelaajat saivatkin pelata vuonna 1985 muutoin.

  Uusia pelitietoja en harmittavasti onnistunut löytämään, mutta miehistön ja jopa joukkueen maalivahditkin onnistuin löytämään ottelusta jossa Sisu Team löi Leijonat maalein 5-4. Samat maalivahdit olivat läpi kauden 1985 Sisu Teamissa, mutta ainoaksi harmiksi jäi tuon Leijonien tappioon ja Sisu Teamin riemujuhlaan päättyneen matsin tarkka maalivahti.

  Sisu Teamin säännöllisesti harjoittelevat reservipelaajat ja mahdolliset muut yksittäiset B-maajoukkuemiehet vuonna 1985 olivat Kari Tuiskula, Vesa Salo, Ossi Lairi, Jari Härkälä, Jari Munck, Jari Neuvonen, Jarmo Kuusisto, Harri Laurila, Risto Kurkinen, Jari Torkki, Hannu Henriksson, Paul Högbacka ja Ari Haanpää.

  Näistä puolustajia olivat Vesa Salo, Ossi Lairi, Jari Munck, Jarmo Kuusisto, Hannu Henriksson ja Harri Laurila ja näistä hyökkääjiä olivat Kari Tuiskula, Jari Härkälä, Jari Neuvonen, Risto Kurkinen, Jari Torkki, Paul Högbacka ja Ari Haanpää.

  Tässä kuitenkin Sisu Team vuosimallia 1985:

  Maalivahdit: Ari Timosaari ja Jarmo Myllys

  Puolustajat: Jukka Virtanen, Petteri Kanerva, Ari-Pekka Lehtonen, Pasi Ruponen ja Erik Hämäläinen

  Hyökkääjät: Jari Lindroos, Esa Keskinen, Kari Kanervo, Jukka Vilander, Harry Nyström, Ari Vuori, Markku Tiinus, Risto Kerminen, Arto Sirviö, Jari Viitala, Matti Rautiainen, Mikko Mäkelä, Jarmo Jamalainen, Kari Laitinen, Ari Tuppurainen ja Matti Kautto

  Päävalmentaja: Kaj Matalamäki
   
  Viimeksi muokattu: 16.03.2016 klo 07.39
 20. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1986 aikana Juhani Tammisen ja Erkka Westerlundin luotsaama Sisu Team pelasi pelivuoden aikana myös Leningradin Turnauksessa Neuvostoliitossa.

  Siellä Sisu Team kohtasi Neuvostoliiton B-maajoukkueen, Tsekkoslovakian B-maajoukkueen, Ruotsin B-maajoukkueen eli Vikingarnan ja vielä lisäksi sääntöjenmukaisesti takaisin B-maajoukkueensa pelkästään turnaukseen mukaan tuoneen Kanadan B-maajoukkueen. Leningradin Turnaus pelattiin 1.4-6.4.1986.

  Tässä tuloksia turnauksesta:

  Sisu Team-Kanada B 2-4

  Sisu Team-Tsekkoslovakia B 3-6

  Sisu Team-Neuvostoliitto B 3-6

  Sisu Team-Vikingarna 4-6

  Sisu Team jäi valitettavasti potentiaalistaan huolimatta turnauksen viimeiseksi viidennellä tilallaan Neuvostoliiton B-maajoukkueen voittaessa, Tsekkoslovakian B-maajoukkueen ollessa toinen, Ruotsin B-maajoukkueen ollessa kolmas ja Kanadan B-maajoukkueen ollessa neljäs.
   
 21. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1987 Sisu Team on nyt tullut myös sitten löydettyä vihdoin ja viimein. Aiemmin olen kyseisestä Sisu Teamista sen valmentajien lisäksi tiennyt vain kaksi pelaajaa eli molemmat Karit Kanervo ja Laitinen pelasivat Jokerien miehistä Sisu Teamissa toki vuonna 1987.

  Vuonna 1987 Sisu Teamin mahdollisesti hyvinkin suurista ottelumääristä en valitettavasti ole saanut tietooni paljoakaan joskin ehkäpä syyskauden pelitietoja vuodelta 1987 jossain vaiheessa vielä löytyisi Helsingin Sanomien tai jonkun muun lehden sivuilta paremmin.

  Joka tapauksessa Sisu Team pelasi tuona kyseisenä vuonna ainakin perinteisessä Leningradin Turnauksessa Neuvostoliitossa.

  Leningradin Turnaukseen osallistui Neuvostoliiton B-maajoukkue, Tsekkoslovakian B-maajoukkue, Vikingarna eli Ruotsin B-maajoukkue, Kanadan B-maajoukkueen sijaan yllättäen Yhdysvaltain B-maajoukkue ja aivan viime hetkellä A-maajoukkueensa sijaan B-maajoukkueensa lähettänyt Länsi-Saksa ja tietenkin itse Sisu Team.

  Sisu Team pelasi siis täten seuraavat pelit Leningradin Turnauksessa 1987 joka pidettiin 31.3.1987-7.4.1987:

  Sisu Team-Tsekkoslovakia B 4-2

  Sisu Team-Vikingarna 3-6

  Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-8

  Sisu Team-Yhdysvallat B 6-6

  Sisu Team-Länsi-Saksa B 6-3

  Sisu Team oli turnauksessa kolmas Neuvostoliiton B-maajoukkueen voittaessa turnauksen ja Tsekkoslovakian B-maajoukkueen ollessa toinen. Ruotsin B-maajoukkue eli Vikingarna jäi neljänneksi, Yhdysvaltain B-maajoukkue viidenneksi ja Länsi-Saksan B-maajoukkue jäi kuudenneksi ja viimeiseksi turnauksessa.

  Toivottavasti jossakin vaiheessa saisi vielä lisää noita mahdollisia pelitietoja muista tuon vuoden Sisu Teamin peleistä, mutta tässä kuitenkin itse joukkue vuosimallia 1987:

  Maalivahdit: Jouni Rokama ja Sakari Lindfors

  Puolustajat: Kai Rautio, Vesa Salo, Antti Tuomenoksa, Ossi Piitulainen, Markus Lehto, Timo Turunen ja Erik Hämäläinen

  Hyökkääjät: Markku Kyllönen, Teppo Kivelä, Timo Norppa, Mauri Eivola, Pauli Järvinen, Esa Keskinen, Arto Heiskanen, Juha Virtanen, Jari Härkälä, Kari Tuiskula, Matti Kautto, Esa Tommila, Kari Kanervo ja Kari Laitinen

  Päävalmentaja: Kaj Matalamäki

  Varapäävalmentaja: Erkka Westerlund
   
  Viimeksi muokattu: 16.03.2016 klo 07.37
 22. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1988 Sisu Team on nyt tullut myöskin kokonaan löydettyä. Kyseisen vuoden Sisu Team oli hyvin kuuluisa ainakin jälkikäteen katsoen sillä nimittäin itse Teemu Selänne pelasi kyseisenä vuonna Sisu Teamissa. Harmittavasti paljoa enempää Sisu Teamin pelaamia pelejä vuodelta 1988 en löytänyt enempää vaikkakin tuttujen valmentajiensa luotsaama Sisu Team pelasi jälleen kerran tuttuun tapaan Leningradin Turnauksessa Neuvostoliitossa.

  Sisu Teamin lisäksi turnaukseen osallistuivat Neuvostoliiton B-maajoukkue, Ruotsin B-maajoukkue eli Vikingarna ja Tsekkoslovakian B-maajoukkue.

  Leningradin Turnaus pidettiin aikaisemmin vuonna 1988 kuin yleensä Talviolympialaisten ja Thayer Tutt Trophyn takia.

  Leningradin Turnaus pelattiin vuonna 1988 31.1.1988-4.2.1988 seuraavin tuloksin:

  Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-9

  Sisu Team-Tsekkoslovakia B 1-6

  Sisu Team-Vikingarna 2-9

  Sisu Team-Tsekkoslovakia B 3-4 jatkoajan jälkeen Leningradin Turnauksen Sijoitusottelussa

  Sisu Team jäi Leningradin Turnauksen viimeiseksi neljännellä tilallaan, Neuvostoliiton B-maajoukkue voitti Vikingarnan eli Ruotsin B-maajoukkueen 2-1 jatkoajan jälkeen Leningradin Turnauksen Finaalissa jonka jälkeen Vikingarna oli toinen ja Tsekkoslovakian B-maajoukkue oli kolmas muutoin. Sisu Teamilla oli myös jälleen kerran melkoisen paljon käytössään säännöllisesti pelikaudella harjoittelevia reservipelaajia.

  Sisu Teamin säännöllisesti harjoittelevat reservipelaajat ja mahdollisissa yksittäisissä muissa B-maaotteluissa esiintyneet pelaajat vuonna 1988 olivat Jari Järvinen, Petteri Lehto, Ari-Pekka Lehtonen, Esa Välioja, Ari Suutari, Veli-Pekka Pekkarinen, Petteri Kaartinen, Mikko Tavi, Heikki Nyyssönen, Jouni Rinne, Kenth Vesterlund, Jari Härkälä, Jari Pulliainen, Jukka Holtari, Mikko Laaksonen, Vesa Savolainen, Tero Arkiomaa, Jari Suvinen ja Janne Kekäläinen.

  Näistä puolustajia olivat Jari Järvinen, Petteri Lehto, Ari-Pekka Lehtonen, Esa Välioja, Ari Suutari, Veli-Pekka Pekkarinen, Petteri Kaartinen, Mikko Tavi ja Heikki Nyyssönen ja näistä hyökkääjiä olivat Jouni Rinne, Kenth Vesterlund, Jari Härkälä, Jari Pulliainen, Jukka Holtari, Mikko Laaksonen, Vesa Savolainen, Tero Arkiomaa, Jari Suvinen ja Janne Kekäläinen.

  Toivottavasti jossakin vaiheessa saisi vielä lisää noita mahdollisia pelitietoja muista tuon vuoden Sisu Teamin peleistä, mutta tässä kuitenkin itse joukkue vuosimallia 1988:

  Maalivahdit: Kari Rosenberg ja Jouni Rokama

  Puolustajat: Erik Hämäläinen, Kai Rautio, Vesa Salo, Timo Kulonen, Ossi Piitulainen, Antti Tuomenoksa, Petri Pulkkinen ja Marko Allen

  Hyökkääjät: Arto Heiskanen, Pekka Tirkkonen, Esa Tommila, Pauli Järvinen, Mika Nieminen, Jari Laiho, Lasse Nieminen, Tero Toivola, Ilkka Kares, Markku Kyllönen, Juha Järvenpää, Ari Matilainen ja Teemu Selänne

  Päävalmentaja: Kaj Matalamäki

  Varapäävalmentaja: Erkka Westerlund
   
 23. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1989 Sisu Team on nyt myöskin täydennetty kokonaiseksi.

  Sen kohta teenkin, mutta sitä ennen laitan hieman tuloksia ja muuta pientä taustaa Sisu Teamista joka tietenkin pelasi paljon pelejä sarjakaudellaan ja jonka mukana tietenkin jatkoi Teemu Selänne. Vuoden 1988 tapaan Sisu Teamilla oli alustavasti vuodeksi 1989 panostusta vain pelkkään KalPan seurapelaajista koottuun joukkueeseen, mutta lopulta suurin osa joukkueesta koottiin jälleen tasaisesti jokaisesta joukkueesta joskin painotus oli äärimmäisen vahvasti SM-Liigan joukkueissa koska ainoa divaripelaaja joukkueesta oli edelleenkin aiemmin todetusti Arto Heiskanen.

  Paljoa enempää uusia pelejä tai tietoa niistä en saanut löydettyä, mutta jälleen kerran tuttuun tapaan Leningradin Turnaukseen Sisu Team tietenkin matkusti.

  Leningradin Turnauksessa 1989 Neuvostoliitto erikoisesti pelasi molemmilla maajoukkueellaan eli Punakoneella ja sitten tietenkin Leningradin Turnauksen normaaliin tapaan B-maajoukkueellakin. Muut joukkueet turnauksessa olivat Ruotsin B-maajoukkue eli Vikingarna, Kanadan B-maajoukkue, Tsekkoslovakian B-maajoukkue, Yhdysvaltain B-maajoukkue ja Länsi-Saksan B-maajoukkue tietenkin Sisu Teamin ohella.

  Leningradin Turnaus 1989 pelattiin 1.4.1989-7.4.1989 seuraavin tuloksin:

  Sisu Team-Neuvostoliitto B 0-5

  Sisu Team-Kanada B 2-3

  Sisu Team-Tsekkoslovakia B 2-3

  Sisu Team-Länsi-Saksa B 8-1 Leningradin Turnauksen Sijoitusottelussa

  Sisu Team jäi koko turnauksen toiseksi viimeiseksi ja seitsemänneksi kokonaistilastossa. Neuvostoliiton molemmat maajoukkueet varasivat itselleen paikan Leningradin Turnauksen Finaaliin jossa Punakone voitti B-Punakoneen 8-2 voittaen myös turnauksen Neuvostoliiton B-maajoukkueen ollessa toinen, Ruotsin B-maajoukkue eli Vikingarna oli kolmas voitettuaan Leningradin Turnauksen Sijoitusottelussa Kanadan B-maajoukkueen jolloin Kanada oli neljäs, Tsekkoslovakian B-maajoukkue oli viides voitettuaan Leningradin Turnauksen Sijoitusottelussa Yhdysvaltain B-maajoukkueen joka jäi sittemmin kuudenneksi ja turnauksen viimeiseksi jäi kasipaikalla Länsi-Saksan B-maajoukkue joka jälleen kerran oli lähetetty varsin myöhään alkuperäisen A-maajoukkueen sijaan.

  Alun perin myös Juhani Tammisen valmentama Sveitsin B-maajoukkue oli tulossa Leningradin Turnaukseen, mutta jätti sen lopulta väliin. Myöskään Sveitsin A-maajoukkue ei tullut huhuista huolimatta Leningradin Turnaukseen.

  Sisu Teamilla oli myös jälleen kerran melkoisen paljon käytössään säännöllisesti pelikaudella harjoittelevia reservipelaajia. Säännöllisesti harjoittelevina reservimaalivahteina vuonna 1989 toimivat Kehitysjoukkueessakin eli C-maajoukkueessa nuorimpana maalivahtina ollut Pasi Kuivalainen ja Ari Hilli.

  Sisu Teamin säännöllisesti harjoittelevat reservipelaajat ja mahdollisissa yksittäisissä muissa B-maaotteluissa esiintyneet pelaajat vuonna 1989 olivat kenttäpelaajista Harri Aho, Kari Harila, Juha Marttila, Juha Tuohimaa, Jari Järvinen, Markku Jokinen, Ari-Pekka Lehtonen, Ari Suutari, Veli-Pekka Pekkarinen, Jyrki Mönkkönen, Petteri Leskinen, Raine Tuononen, Juha Jokiharju, Timo Saarikoski, Jouni Rinne, Jari Lindgren, Jari Härkälä, Kenth Vesterlund, Jukka Holtari, Jari Hämäläinen, Vesa Savolainen, Janne Kekäläinen, Hannu Oksanen, Jani Rautio, Kimmo Ahonen, Juha Pomell ja Kimmo Hattunen.

  Näistä pelaajista erikoisin oli Kehitysjoukkueen eli C-maajoukkueen nuorimpiin pelaajiin kuulunut Hattunen joka olisi ilman muuta hieman enemmän peliaikaa saaneena ja paremmalla valmistautumisella voinut olla vaikka Sisu Teamissakin vuonna 1989, mutta ei sittemmin päässyt. Nousi kuitenkin Kehitysjoukkueeseen hyvin nopeasti aikanaan mikä oli myös hyvä asia tavallaan. Yhtä rakettimainen urakehitys tuntui olevan myös Kehitysjoukkueen eli C-maajoukkueen Pasi Kuivalaisellakin tuolloin maalivahtipuolella.

  Näistä luettelemistani pelaajista Harri Aho, Kari Harila, Juha Marttila, Juha Tuohimaa, Jari Järvinen, Markku Jokinen, Ari-Pekka Lehtonen, Ari Suutari, Veli-Pekka Pekkarinen, Jyrki Mönkkönen, Petteri Leskinen ja Raine Tuononen olivat puolustajia ja Juha Jokiharju, Timo Saarikoski, Jouni Rinne, Jari Lindgren, Jari Härkälä, Kenth Vesterlund, Jukka Holtari, Jari Hämäläinen, Vesa Savolainen, Janne Kekäläinen, Hannu Oksanen, Jani Rautio, Kimmo Ahonen, Juha Pomell ja Kimmo Hattunen olivat hyökkääjiä.

  Toivottavasti jossakin vaiheessa saisi vielä lisää noita mahdollisia pelitietoja muista tuon vuoden Sisu Teamin peleistä, mutta tässä kuitenkin itse joukkue vuosimallia 1989:

  Maalivahdit: Timo Lehkonen, Markus Ketterer ja Mika Rautio

  Puolustajat: Mika Strömberg, Waltteri Immonen, Heikki Riihijärvi, Erik Hämäläinen, Reijo Ruotsalainen, Timo Kulonen, Markku Heikkinen ja Antti Tuomenoksa

  Hyökkääjät: Keijo Säilynoja, Sami Wahlsten, Vesa Karjalainen, Petro Koivunen, Mika Paananen, Pekka Peltola, Jari Pulliainen, Pekka Tirkkonen, Tero Arkiomaa, Arto Heiskanen, Jari Multanen ja Teemu Selänne

  Päävalmentaja: Kaj Kaitsu Matalamäki

  Varapäävalmentaja: Jarkko Nurminen
   
 24. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1990 Sisu Teamin pelaamien pelien osalta olen saanut hieman tietoja lisää. Huhtikuussa 1990 Sisu Teamilla vaikutti olevan erityisen kiireistä ja pelillisesti vilkasta aikaa.

  Sisu Team pelasi huhtikuun 1990 aikana ainakin seuraavat pelit:

  Sisu Team-Ruotsi B eli Vikingarna 1-2

  Sisu Team-Neuvostoliitto C 10-2

  Sisu Team-Neuvostoliitto 2-7

  Sisu Team-Kanada B 4-1

  Sisu Team-Tsekkoslovakia B 6-2

  Sisu Team-Tsekkoslovakia B 3-0

  Sisu Team-Tsekkoslovakia 5-6

  Sisu Team-Länsi-Saksa B 7-3

  Sisu Team-Norja 2-3

  Sisu Team-Norja 4-4

  Sisu Team-Norja B 6-5

  Sisu Team-Norja 3-3

  Sisu Team-Norja 4-5

  Sisu Team-Norja B 10-2
   
 25. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1991 Leningradin Pravda-turnauksesta puuttui Sisu Teamin osalta yksi ottelu vielä.

  Nimittäin Sisu Team pelasi myös kyseisessä turnauksessa Ruotsin B-maajoukkuetta vastaan ja hävisi harmittavasti luvuin 1-5.