Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Tarinaa ja muistoja Sisu Teamista

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Thusberg, 11.07.2014 klo 21.00.

 1. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Tässä kaikkien aikojen ensimmäinen Sisu Team vuodelta 1967 päivitettynä Päävalmentajallaan ja Sisu Teamin Isällä eli Lasse Heikkilällä:

  Maalivahdit: Urpo Ylönen ja Lasse Kiili

  Puolustajat: Antti Heikkilä, Ilpo Koskela, Leo Äikäs, Kaj 'Kaitsu' Matalamäki ja Raimo 'Rätsy' Määttänen

  Hyökkääjät: Kari Torkkel, Erkki Mononen, Esa Peltonen, Pertti Kuismanen, Juhani Wahlsten, Juhani Jylhä, Reijo Hakanen, Timo 'Timppa' Lahtinen, Pentti Uotila, Markku Eiskonen ja Jaakko Honkanen

  Päävalmentaja: Lasse Heikkilä
   
 2. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Tässä päivitetty vuoden 1968 Sisu Team kaikkien aikojen toisena sellaisena lisättynä Päävalmentajallaan eli Lasse Heikkilällä joka ilman muuta jatkoi pestissään kun Sisu Team nousikin yllättäen erittäinkin suosituksi B-maajoukkueena jonka asemasta se kuitenkin harmittavasti kilpaili kilpailevan B-maajoukkueen eli Hakkapeliittojen kanssa mikä tietenkin oli perustettu vuonna 1967 yhtä aikaa oikeastaan sen kanssa joskin erotuksena siitä Hakkapeliitat olivat kilpaileva ja kokonaan uusi B-maajoukkue kun taas Sisu Team jatkoi vuoteen 1966 asti olleen normaalin Suomen B-maajoukkueen, Suomi B:n tai B-Leijonien perintöä:

  Maalivahdit: Lasse Kiili, Jorma Valtonen ja Mauri Kaukokari

  Puolustajat: Raimo 'Rätsy' Määttänen, Tapani Koskimäki, Timo Nummelin, Antti Heikkilä, Leo Äikäs, Risto Seesvuori, Seppo Laakkio, Kaj Matalamäki ja Pekka Marjamäki

  Hyökkääjät: Kari Torkkel, Juhani Aaltonen, Kari Johansson, Heikki Juselius, Jaakko Honkanen, Seppo Nurmi, Antti Ravi, Pertti Nurmi, Markku Eiskonen ja Juhani Jylhä

  Päävalmentaja: Lasse Heikkilä
   
 3. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Tässä päivitetty vuoden 1969 Sisu Team kaikkien aikojen kolmantena sellaisenaan ja viimeisenä 1960-luvun Suomen B-maajoukkueena tai sen perillisenä pidettynä joukkueena lisättynä Päävalmentajallaan joka tuttuun tapaan oli edelleen Lasse Heikkilä:

  Maalivahdit: Hannu Siivonen ja Stig Wetzell

  Puolustajat: Kaj Matalamäki, Tapio Flinck, Pertti Ahokas, Seppo Laakkio, Hannu Luojola ja Tapani Koskimäki

  Hyökkääjät: Pentti Hiiros, Pertti Nurmi, Timo Turunen, Juhani Aaltonen, Esa Peltonen, Jouni Samuli, Jaakko Marttinen, Jussi Piuhola, Seppo Repo, Kari Torkkel, Mikko Räikkönen ja Pertti Mäkelä

  Päävalmentaja: Lasse Heikkilä
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2017 klo 06.58
 4. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Tässä päivitetty vuoden 1970 Sisu Team ensimmäisenä 1970-luvun Sisu Teamina jota edelleenkin valmensi Lasse Heikkilä:

  Maalivahdit: Hannu Siivonen ja Stig Wetzell

  Puolustajat: Timo Hirsimäki, Paavo Tirkkonen, Tapani Koskimäki, Hannu Lunden, Timo Nummelin, Leo Äikäs, Jorma Aro, Hannu Luojola, Jaakko Marttinen ja Seppo Laakkio

  Hyökkääjät: Jouni Samuli, Kari Johansson, Jarmo Koivunen, Jussi Piuhola, Kari Torkkel, Seppo Repo, Pentti Vihanto, Juhani Aaltonen, Sakari Ahlberg, Mikko Räikkönen ja Ilpo Kuisma

  Päävalmentaja: Lasse Heikkilä
   
 5. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Tässä päivitetty vuoden 1971 Sisu Team lisättynä viimeistä kertaa Sisu Teamia valmentaneella Sisujoukkueen Isällä eli Lasse Heikkilällä:

  Maalivahdit: Leo Seppänen, Jorma Virtanen, Hannu Siivonen, Mauri Kaukokari ja Lasse Kiili

  Puolustajat: Arto Laine, Juhani Ruohonen, Jyrki Turunen, Tapani Koskimäki ja Mikko Mynttinen

  Hyökkääjät: Kari Torkkel, Pertti Mäkelä, Veikko Suominen, Jarmo Koivunen, Timo Turunen, Pentti Hiiros, Timo Sutinen, Jouni Samuli, Erkki Väkiparta, Keijo Puhakka, Seppo Ahokainen, Jyrki Seivo ja Juha Silvennoinen

  Päävalmentaja: Lasse Heikkilä
   
 6. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1973 Sisu Team päivitetään tähän seuraavaksi pitkien etsintöjen jälkeen löytyneillä Päävalmentajallaan ja ensi kertaa näin vanhaan joukkueeseen Sisu Teameista puhuttaessa Varapäävalmentajallaan eli Raimo 'Rätsy' Määttäsellä ja Matti Reunamäellä:

  Maalivahdit: Reijo Heinonen ja Seppo Mäkinen

  Puolustajat: Hannu Palmu, Jorma Immonen, Pentti Karlsson, Tero Räty, Olli T. Hietanen, Seppo Suoraniemi, Hannu Haapalainen, Mikko Erholm, Pertti Ahokas ja Heikki Leppik

  Hyökkääjät: Seppo Mäkinen, Pekka Sartjärvi, Ismo Villa, Matti Hagman, Tapio Koskinen, Erkki Kesäläinen, Reijo Leppänen, Jari Kaski, Martti Jarkko, Jukka Koskilahti ja Pasi Malhonen

  Päävalmentaja: Raimo 'Rätsy' Määttänen

  Varapäävalmentaja: Matti Reunamäki
   
 7. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Laitan seuraavaksi tähän Suomen B-maajoukkueiden, Sisu Teamin ja Team Karjalan tunnetut Päävalmentajat ja Varapäävalmentajat muiden tunnettujen mahdollisten oheishenkilöiden kera vuosien 1950-1997 väliseltä ajalta ja joiltakin vuosilta tietenkin on lisäkysymyksiä ja hyvin paljon on tyhjää toistaiseksi vuosien 1950-1966 väliseltä ajalta joskin vuoden 1963 B-maajoukkuetta valmensi ainakin tiettävästi Teuvo Myyryläinen, mutta joissakin tuon ajan ja nimenomaan sen vuoden lukemissani lehdissä on väitetty muidenkin valmentaneen B-maajoukkuetta sen vuoden väliseltä ajalta joten jatkoa seuraa senkin tiedon varmistuksen osalta melko varmasti.

  Varmempana tietona laitan tähän vuosien 1967-1997 aikavälin Päävalmentajat ja Varapäävalmentajat lisättynä mahdollisilla muilla oheishenkilöillään Sisu Teamista ja Team Karjalasta puhuttaessa ja näitä saa seuraavaksi tuon aikavälin kyseenalaisten vuosien kohdalta vapaasti täydentämään ja toivottavasti joku jäsen näitä vain sattuisi muistamaan tai tietämään paremminkin. Merkkaan kyseenalaiset tietenkin kysymysmerkillä ja laitan mahdolliset selitykset sulkeisiin niiltä vuosilta puhuttaessa.

  Nyt siis vuosien 1967-1997 aikavälin Päävalmentajat, Varapäävalmentajat ja Oheishenkilöt noilta vuosilta toistaiseksi kerättynä ja pikaisesti vuosien 1950-1966 tilanteen mainiten:

  1950-1966: Vuoden 1963 Päävalmentaja B-maajoukkueella oli tiettävästi Teuvo Myyryläinen ja muilta vuosilta ei toistaiseksi ole tullut mitään valmentajatietoja vastaan mitenkään ja vielä vähemmän oheishenkilöstötietoa. Myyryläisen asema vuoden 1963 osalta on myös hieman epävarma.

  1967: Päävalmentaja oli Lasse Heikkilä ja Joukkueen Huoltaja oli Pertti Kontto.

  1968: Päävalmentaja oli Lasse Heikkilä ja Joukkueen Huoltaja oli Pertti Kontto.

  1969: Päävalmentaja oli Lasse Heikkilä ja Joukkueen Huoltaja oli Pertti Kontto.

  1970: Päävalmentaja oli Lasse Heikkilä ja Joukkueen Huoltaja oli Pertti Kontto.

  1971: Päävalmentaja oli Lasse Heikkilä ja Joukkueen Huoltaja oli Pertti Kontto.

  1972? (Tällä vuodella Päävalmentaja saattoi olla Raimo 'Rätsy' Määttänen ja Varapäävalmentaja oli mahdollisesti Matti Reunamäki, mutta toistaiseksi näistä ei ole tietoa. Sisu Teamilla ei tiettävästi ennen vuotta 1972 välttämättä ollut Varapäävalmentajaa tai en ole ainakaan löytänyt tai kuullut ikinä mitään aiemmin Sisu Teamin Varapäävalmentajista mitään tietoa juurikin ennen vuotta 1972. Joukkueen Huoltajana jatkoi toki tuonakin vuonna tietojeni mukaan Pertti Kontto.)

  1973: Päävalmentaja oli Raimo Määttänen ja Varapäävalmentaja oli Matti Reunamäki ja Joukkueen Huoltaja oli Pertti Kontto.

  1974? (Tältä vuodelta ei ole mitään tietoa Päävalmentajasta tai Varapäävalmentajasta muuten kuin sekalaisten ulkomaanuutisten joukossa joissa heidän mahdolliset nimensä olivat päin mäntyä nimettyjä suomalaisnimiä sekaisin muiden maiden pelaajien tai valmentajien tiedoissa muun muassa ainakin vuoden 1974 Spengler Cupin tulosliuskoissa ja tämän saa vapaasti kertoa paremmin asioista tietävät Jatkoajan nimimerkit. Joukkueen Huoltajana jatkoi toki tuonakin vuonna tietojeni mukaan edelleen Pertti Kontto.)

  1975? (Tältä vuodelta ei edelleenkään ole mitään tietoa Päävalmentajasta tai Varapäävalmentajasta muuta kuin sekalaisten ulkomaanuutisten joukossa joissa heidän mahdolliset nimensä olivat päin persettä nimettyjä suomalaisnimiä sekaisin muiden maiden pelaajien tai valmentajien tiedoissa muun muassa ainakin vuoden 1975 Spengler Cupin tulosliuskoissa ja tämän saa vapaasti kerto paremmin asioista tietävät Jatkoajan nimimerkit.

  Joukkueen Huoltajana jatkoi toki tuonakin vuonna tietojen mukaan edelleen Pertti Kontto. Joskus aiemmin luulin Arto Sirviön olleen Sisu Teamin Päävalmentaja vuonna 1975, mutta minun mielestäni herra Sirviö oli kyllä pikemminkin 1970-luvulla aika monena vuotena Sisu Teamin Vastaava Joukkueen Huoltaja eli Pertti Kontton varamies silloin kun aivan joka turnaukseen ei herra Kontto ehtinyt ja silloin kun niin olisi käynyt niin sitten Joukkueen Huoltaja Sisu Teamilla tietenkin olisi ollut Sirviö.)

  1976? (Tältä vuodelta ei edelleenkään ole mitään tietoa Päävalmentajasta tai Varapäävalmentajasta. Huhuja olen kuullut Kaj Rosvallista ja Heikki Ermistä, mutta tiettävästi he eivät olleet Sisu Teamin Päävalmentaja tai Sisu Teamin Varapäävalmentaja kyseisenä vuotena.

  Tämän saa vapaasti korjata asioista paremmin tietävät Jatkoajan nimimerkit. Esimerkiksi Spengler Cupin 1976 osalta ei ole mainittu Sisu Teamin oheishenkilöstön osalta lainkaan edes monienkaan etsimieni ulkomaanlehtienkään jälkeen. Joukkueen Huoltaja tietenkin oli edelleen pitkäaikainen mies eli Pertti Kontto.)

  1977:Päävalmentaja oli Seppo Liitsola, mutta hänen aisapariaan eli Varapäävalmentajaa en ole saanut selville harmittavasti ja tämän saa vapaasti kertoa mikäli vain joku sen muistaa ja Pertti Kontto oli edelleen Joukkueen Huoltaja.

  1978: Päävalmentaja oli Kaj Rosvall ja Varapäävalmentaja oli Heikki Erm ja Joukkueen Huoltaja oli Pertti Kontto.

  1979: Päävalmentaja oli Kaj Rosvall ja Varapäävalmentaja oli Kalevi Numminen ja Joukkueen Huoltaja oli Pertti Kontto.

  1980: Päävalmentaja oli Kaj Rosvall ja Varapäävalmentaja oli Heikki Erm ja Joukkueen Huoltaja oli Pertti Kontto.

  1981: Päävalmentaja oli Kaj 'Kaitsu' Matalamäki, mutta hänen aisapariaan eli Varapäävalmentajaa en ole saanut selville harmittavasti ja tämän saa vapaasti kertoa mikäli vain joku sen muistaa ja Pertti Kontto oli edelleen Joukkueen Huoltaja.

  1982: Päävalmentaja oli Jorma 'Hiljainen Ukkonen' Thusberg ja Varapäävalmentaja oli Pentti Matikainen ja Joukkueen Huoltaja oli Pertti Kontto.

  1983: Päävalmentaja oli Jorma 'Hiljainen Ukkonen' Thusberg ja Varapäävalmentaja oli Pentti Matikainen ja Joukkueen Huoltaja oli Pertti Kontto.

  1984: Päävalmentaja oli Kaj 'Kaitsu' Matalamäki, mutta hänen aisapariaan eli Varapäävalmentajaa en ole saanut selville harmittavasti ja tämän saa vapaasti kertoa mikäli vain joku sen muistaa ja Pertti Kontto oli edelleen Joukkueen Huoltaja.

  1985: Päävalmentaja oli Kaj 'Kaitsu' Matalamäki, mutta hänen aisapariaan eli Varapäävalmentajaa en ole saanut selville harmittavasti ja tämän saa vapaasti kertoa mikäli vain joku sen muistaa ja Pertti Kontto oli viimeistä kertaa Joukkueen Huoltaja Sisu Teamille.

  1986: Päävalmentaja oli Juhani Tamminen ja Varapäävalmentaja oli Erkka Westerlund ja tästä eteenpäin ei tiedossani ole Pertti Kontton seuraajaa Sisu Teamin Joukkueen Huoltajan osalta moneen vuoteen oheishenkilöistä puhuttaessa.

  1987: Päävalmentaja oli Kaj 'Kaitsu' Matalamäki ja Varapäävalmentaja oli Erkka Westerlund.

  1988: Päävalmentaja oli Kaj 'Kaitsu' Matalamäki ja Varapäävalmentaja oli Erkka Westerlund.

  1989: Päävalmentaja oli Kaj 'Kaitsu' Matalamäki ja Varapäävalmentaja oli Jarkko Nurminen.

  1990: Päävalmentaja oli Urpo Ylönen ja Varapäävalmentaja oli Jarkko Nurminen.

  1991? (Tältä vuodelta en ole saanut selville toistaiseksi lainkaan Päävalmentajaa tai Varapäävalmentajaa. Toivottavasti joku nämä voisi muistaa?)

  1992: Päävalmentaja oli Harri Rindell ja Varapäävalmentaja oli Sakari 'Sakke' Pietilä ja Joukkueenjohtaja oli Hannu Soro.

  1993: Päävalmentaja oli Harri Rindell ja Varapäävalmentaja oli Sakari 'Sakke' Pietilä ja Joukkueenjohtaja oli Hannu Soro.

  1994: Viimeinen Sisu Team-ajan Päävalmentaja oli Sakari 'Sakke' Pietilä ja Joukkueenjohtaja oli Hannu Soro. Harmittavasti Pietilän aisaparia eli Varapäävalmentajaa en tiedä tuolta vuodelta harmittavasti.

  Joskus olen sen kuullut olevan yksinkertaisesti vuosien 1992-1993 Sisu Teamin Päävalmentaja eli Harri Rindell, mutta tietääkseni Rindell luovutti juurikin päävastuun Pietilälle ja poistui tuolloin juuri muiden seuravastuiden takia koko Sisu Teamin organisaation pyörittämisestä minkä takia pidän Varapäävalmentajan paikkaa epätodennäköisenä, mutta tämänkin saa tarvittaessa korjata vapaasti.

  1995: Ensimmäinen Team Karjalan Päävalmentaja oli Sakari 'Sakke' Pietilä ja Varapäävalmentaja oli Samu Kuitunen ja Apulaispäävalmentaja oli ainakin itse ensimmäisen sellaisen löytämäni osalta myöskin mahdollisena vuoden 1995 Team Karjalan Joukkueen Huoltajana ja täysin varmasti hän oli myös viimeisenä Team Karjalan Joukkueen Huoltajana vuosina 1996 ja 1997 eli Esa Maunula ja Joukkueenjohtaja oli edelleen Hannu Soro.

  1996: Päävalmentaja oli viimeistä kertaa täysin kiistattoman varmasti Sakari 'Sakke' Pietilä ja Varapäävalmentaja oli Kari Savolainen ja Esa Maunula oli Joukkueen Huoltaja ja Joukkueenjohtaja oli edelleen Hannu Soro.

  1997: Team Karjalan Päävalmentajana oli ainakin tiettävästi viimeistä kertaa melko suurella varmuudella sen viimeisenä toimintavuotena Sakari 'Sakke' Pietilä, mutta hänen aisapariaan eli Varapäävalmentajaa en ole toistaiseksi saanut selville ja viimeistä kertaa Joukkueenjohtajana toimi Hannu Soro ja Joukkueen Huoltajana toimi Esa Maunula.

  Saatan myöhemmin vielä päivittää yksittäisesti noita muita Sisu Teameja oheishenkilöstönsä osalta ja toistaiseksi olen jättänyt Sisu Teamin Joukkuelääkäri Tapani Linnan merkitsemättä koska aivan kaikkia hänen toimivuosiaan Sisu Teamissa en vielä ole saanut kiistattoman tarkasti selville.
   
 8. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Laitan tähän seuraavaksi B-maajoukkueen, Sisu Teamin ja Team Karjalan vuosien 1966-1997 aikaisia pelaajien sijoittumisia nimenomaan siten, että montako noiden vuosien pelaajaa pelasi nimenomaan A-maajoukkueessa tai Leijonissa ja tähän täydennän tietenkin jo aiemmin mainittujen vuosien 1973-1997 pelaajistojen lisäksi myös vuosien 1966-1972 pelaajiston mahdolliset Leijoniin päässeet pelaajat B-maajoukkueesta ja Sisu Teamista nimenomaan perusmiehistöjensä osalta:

  1966: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Suomen B-maajoukkueen, Suomi B:n tai B-Leijonien säännöllisestä perusmiehistöstä

  1967: 5 pelaajaa (Maalivahti Urpo Ylönen, Puolustaja Raimo 'Rätsy' Määttänen ja Hyökkääjät Juhani Wahlsten, Reijo Hakanen ja Esa Peltonen.)

  1968: 1 pelaaja (Hyökkääjä Kari Johansson.)

  1969: 1 pelaaja (Hyökkääjä Esa Peltonen.)

  1970: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1971: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1972: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1973: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1974: 4 pelaajaa (Maalivahti Jorma Valtonen, Puolustaja Jouko Öystilä ja Hyökkääjät Esa Peltonen ja Juhani Tamminen.)

  1975: 2 pelaajaa (Maalivahti Jorma Valtonen ja Hyökkääjä Oiva Oijennus.)

  1976: 1 pelaaja (Puolustaja Tapio Flinck joka mahtui mukaan myös Kanada Cupiin.)

  1977: 2 pelaajaa (Hyökkääjät Antero Lehtonen ja Veli-Matti Ruisma.)

  1978: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1979: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1980: 1 pelaaja (Hyökkääjä Jukka Koskilahti.)

  1981: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä MM-kisoissa mukana, mutta Kanada Cupiin mahtui Sisu Teamista mukaan Hyökkääjä Arto Javanainen

  1982: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1983: 1 pelaaja (Hyökkääjä Tony Arima.)

  1984: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1985: 1 pelaaja (Hyökkääjä Mikko Mäkelä.)

  1986: 3 pelaajaa (Puolustaja Pekka Laksola ja Hyökkääjät Tommi Pohja ja Kai Suikkanen.)

  1987: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä MM-kisoissa mukana, mutta Kanada Cupiin mahtui Sisu Teamista mukaan Hyökkääjä Markku Kyllönen

  1988: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1989: 2 pelaajaa (Maalivahti Markus Ketterer ja Puolustaja Reijo Ruotsalainen.)

  1990: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1991: 1 pelaaja (Maalivahti Sakari Lindfors.)

  1992: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1993: 3 pelaajaa (Maalivahti Ari Sulander ja Hyökkääjät Keijo Säilynoja ja Juha Ylönen.)

  1994: 2 pelaajaa joista 1 eli Maalivahti Pasi Kuivalainen oli niin Talviolympialaisissa 1994 eli Lillehammerissa ja MM-Kisoissa Italiassa ja Hyökkääjä Petri Varis vain Lillehammerissa, mutta ei MM-kisoissa

  1995: Ei yhtään varsinaista pelaajaa nimensä Team Karjalaksi muuttaneen entisen Sisu Teamin perusmiehistöstä

  1996: 1 pelaaja Team Karjalasta (Puolustaja Kimmo Timonen joka mahtui mukaan myös vuoden 1996 Jääkiekon Maailmancupiin eli World Cupiin.)

  1997: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Team Karjalan säännöllisestä perusmiehistöstä
   
 9. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Laitan tähän seuraavaksi vuoden 1993 Sisu Teamin Reservipelaajiston/Oheispelaajiston/Yksittäispelaajiston edustamat eri seurat kauden aikana ja tässä huomioidaan siis per seura muutoin pelaajat ja mikäli tietty pelaaja edusti myös kahta tai useampaa seuraa jotenkin vuoden 1993 aikana niin ne seikat mainitaan tässä myös tavallaan.

  Tässä ne tulevat:

  Vuoden 1993 Sisu Teamin Reservipelaajisto/Oheispelaajisto/Yksittäispelaajisto seuroittain:

  Kiekko-Espoo: 1 pelaaja

  Ässät: 2 pelaajaa

  KalPa: 4 pelaajaa

  Jokerit: 2 pelaajaa

  HPK: 4 pelaajaa

  TPS: 3 pelaajaa

  JyP HT: 1 pelaaja

  Ilves: 1 pelaaja

  Lahden Reipas: 1 pelaaja

  HIFK: 2 pelaajaa

  Lukko: 2 pelaajaa

  TuTo: 1 pelaaja

  Kärpät: 1 pelaaja

  Kiekko-67: 2 pelaajaa (Kimmo Lecklin ja Marko Kiprusoff käväisivät pelaamassa tässä seurassa kauden aikana joista Lecklin selvästi enemmän 9 varmalla ottelulla kun taas Kiprusoff varmasti vain kerran.)

  JHT: 1 pelaaja (Juha Virenius pelasi kauden aikana myös tässä seurassa.)

  VHT: 1 pelaaja (Kari Martikainen pelasi kauden aikana myös tässä seurassa.)

  FPS: 1 pelaaja (Juha Virenius pelasi kauden aikana myös tässä seurassa, mutta korkeintaan vain 2 peliä ja todennäköisemmin vain yhden pelin ja oli merkattu korkeintaan 3-4 ottelun ottelupöytäkirjaan joukkueen viimesijaiseksi maalivahdiksi silloin kuin yksikään muu maalivahti ei olisi pelannut tai yksikään kenttäpelaaja ei olisi pystynyt asettumaan maalivahdin paikalle. Mahdollisesti tämän tiedon osoittautuessa vääräksi korjaan tilanteen ilman muuta.)
   
 10. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Laitan tähän seuraavaksi vuoden 1994 Sisu Teamin Reservipelaajiston/Oheispelaajiston/Yksittäispelaajiston edustamat eri seurat kauden aikana ja tässä huomioidaan siis per seura muutoin pelaajat ja mikäli tietty pelaaja edusti myös kahta tai useampaa seuraa jotenkin vuoden 1994 aikana niin ne seikat mainitaan tässä myös tavallaan.

  Tässä tulee seuraedustukset siltä vuodelta siis:

  Vuoden 1994 Sisu Teamin Reservipelaajisto/Oheispelaajisto/Yksittäispelaajisto seuroittain:

  Kiekko-Espoo: 6 pelaajaa

  JyP HT: 6 pelaajaa

  Ässät: 4 pelaajaa

  KalPa: 4 pelaajaa

  Jokerit: 3 pelaajaa

  HIFK: 3 pelaajaa

  HPK: 2 pelaajaa

  Ilves: 2 pelaajaa

  Tappara: 2 pelaajaa

  Lahden Reipas: 2 pelaajaa

  Karhu-Kissat: 2 pelaajaa (Kimmo Hyttinen ja Mika Rautio edustivat Karhu-Kissoja kauden aikana joista Hyttinen pelasi 16 ottelua ja Rautio 10 ottelua.)

  Hermes: 2 pelaajaa (Jan Latvala ja Pasi Peltonen edustivat Hermestä kauden aikana joista Latvala pelasi 17 ottelua ja Peltonen 2 peliä.)

  TuTo: 1 pelaaja

  SaiPa: 1 pelaaja
   
 11. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Laitan tähän vielä oletetun ja mahdollisesti ehkä pelanneen (En ole varma tästä koska en vain kerta kaikkiaan ole löytänyt kouriintuntuvaa todistetta tästä...) viimeisen Team Karjalan kokoonpanon seurakeskeisesti. Kyseessä on siis vuodeksi 1998 kaavailtu viimeinen, varmasti epävirallinen ja korkeintaan epävarmasti virallinen Team Karjalan kokoonpanon läpikäynti seurakeskeisesti siitä puhuttaessa.

  Poikkeuksellisesti käsittelen tätä Team Karjalan oletettua vuoden 1998 kokoonpanoa myös eri tavalla koska joukkue mikä ilmeisesti joko pelasi tai ei pelannut tällä haavaa koottiin enimmäkseen Nuorten SM-Liigasta, muutamasta 1-Divisioonan pelaajasta, yhdestä Nuorten 1-Divisioonan pelaajasta ja vain parista SM-Liigan Kutsupelaajasta joten tämän tapauksen johdosta laitan joukkueen seuraenemmistön oletetun pelaajiston osalta joukkueet ensisijaisesti tietenkin vuoden 1998 Nuorten SM-Liigan perusteella lisäten ja mainiten toki myös SM-Liigan Kutsupelaajat ja unohtamatta tietenkään 1-Divisioonan pelaajia tai ainoata Nuorten 1-Divisioonan pelaajaa.

  Tällaiselta se sitten näytti Nuorten SM-Liigan pelaajiston osalta:

  TPS Nuoret tai alle 20-vuotiaiden edustusjoukkue: 4 pelaajaa

  HPK Nuoret tai alle 20-vuotiaiden edustusjoukkue: 3 pelaajaa

  HIFK Nuoret tai alle 20-vuotiaiden edustusjoukkue: 2 pelaajaa

  Espoon Blues Nuoret tai alle 20-vuotiaiden edustusjoukkue: 2 pelaajaa

  JYP Nuoret tai alle 20-vuotiaiden edustusjoukkue: 1 pelaaja

  Tappara Nuoret tai alle 20-vuotiaiden edustusjoukkue: 1 pelaaja

  Tällainen oli vuorostaan 1-Divisioonan seurapelaajisto:

  Hermes: 2 pelaajaa (Antti Virtanen ja Timo Pärssinen edustivat Hermestä kauden aikana.)

  Pelicans: 2 pelaajaa (Toni Saarinen ja Marko Ahonen edustivat Pelicansia kauden aikana.)

  TuTo: 1 pelaaja (Markus laine edusti TuTo:n rivejä kauden aikana.)

  Diskos: 1 pelaaja (Miikka Männikkö edusti Diskoksen rivejä kauden aikana.)

  Nuorten 1-Divisioonan ainoa seura ja pelaaja: Jukka-Pekka Holopainen SaiPa Nuoret tai alle 20-vuotiaiden edustusjoukkue

  SM-Liigan Kutsupelaajat: Jyrki Louhi ja Jani Keinänen HPK

  Lähtökohtaisesti siis mikäli SM-Liigan Kutsupelaajia Jyrki Louhea ja Jani Keinästä ei oteta huomioon ja mittarina pidetään pelkästään normaalin Nuorten SM-Liigan seurapelaajamäärää enemmistönä niin viimeisen oletetun Team Karjalan seuraenemmistö vuodeksi 1998 olisi ollut TPS:n Nuorten SM-Liigan joukkueella 4 pelaajalla, mutta muussa tapauksessa viimeisen oletetun Team Karjalan seuraenemmistö vuodeksi 1998 olisi ollut HPK:lla kaikkiaan 5 pelaajan voimin ottaen huomioon siis jo mainitut SM-Liigan Kutsupelaajat Jyrki Louhen ja Jani Keinäsen ja heidän lisäkseen HPK:n Nuorten SM-Liigan joukkueen 3 pelaajaa eli Timo Koskelan, Jussi Tien ja Tomi Källarssonin.

  1-Divisioonan osalta oletetun viimeisen Team Karjalan osalta vuonna 1998 ei olisi ollut seuraenemmistöä vaan Hermes ja Pelicans olisivat jakaneet seuraenemmistön kahdella pelaajallaan seuraa kohti eli Antti Virtasella ja Timo Pärssisellä Hermeksestä puhuttaessa ja Toni Saarisella ja Marko Ahosella Pelicansista puhuttaessa.

  Todennäköisesti joskus mahdollisesti vuoden 1998 oletetun Team Karjalan varmistuessa lopullisen varmasti myös historian viimeiseksi todella pelanneeksi Team Karjalaksi merkitsisin seuraenemmistöjen tekstiin enemmistöjoukkueeksi täten HPK:n näillä näkymin tämän vertailun pohjalta.
   
 12. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Viime aikoina olen löytänyt pitkien etsintöjen jälkeen joitakin 1960-luvun Suomen B-maajoukkueita ja niiden kokoonpanoja joskin en niiden Päävalmentajia miltään vuodelta tai vuoden 1963 osalta Teuvo Myyryläisen aikaa vahvistavaa tietoa. Kaikkiaan tuleviin viesteihin tulevat joukkueet ovat vuosilta 1962-1965 ja kaikki joukkueet 1960-luvun nyrkkisääntönä vaikuttavat olleen hyvin pieniä kokonaisuudessaan pelaajistoltaan koska varsinaiset Leijonatkin tuolloin nimettynä joukkueenakin olivat pelaajistoltaan pienempiä kuin mitä ne myöhemmin tulisivat olemaankin.

  Seuraavasta viestistä eteenpäin laitan nämä joukkueet jäsenineen.
   
 13. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vaikka vuosien 1950-1961 aikaiset Suomen B-maajoukkueet jääkiekossa jäävät vielä toistaiseksi hämärän peittoon niin vuosien 1962-1965 B-maajoukkueet tai B-Leijonat ovat löytyneet.

  Tässä niistä ensimmäinen eli B-maajoukkue vuodelta 1962 harmittavasti ilman Päävalmentajaansa tai muuta oheishenkilöstöä:

  Maalivahdit: Raimo Sepponen, Hannu Elo ja Esko Niemi

  Puolustajat: Matti Haapaniemi, Jorma Suokko ja Matti Lampainen

  Hyökkääjät: Yrjö Hakala, Seppo Vainio, Timo Ahlqvist, Esko Kaonpää, Anssi Salonen, Kyösti Wall, Matti Reunamäki, Jorma Rikala ja Esko Luostarinen
   
 14. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1963 B-maajoukkue näytti vuorostaan tältä näillä näkymin Teuvo Myyryläisen alaisuudessa hänen toimiessaan B-Leijonien Päävalmentajana ja tällä erää B-maajoukkueella oli vain yksi ainoa maalivahti sinä vuonna:

  Maalivahti: Risto Kaitala

  Puolustajat: Mauno Nurmi, Pentti Pynnönen, Matti Lampainen, Rauno Lehtiö ja Jorma Suokko

  Hyökkääjät: Seppo Nyström, Lasse Oksanen, Pertti Nieminen, Yrjö Hakala, Esko Kaonpää, Matti Kaski, Pentti Hyytiäinen, Seppo Nikkilä ja Matti Reunamäki

  Päävalmentaja: Teuvo Myyryläinen
   
 15. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1964 B-maajoukkue näytti vuorostaan tältä ja harmittavasti B-Leijonien Päävalmentajaa ei löytynyt kyseiseltä vuodelta ja siitä puhuttaessa ja jälleen B-maajoukkueella oli käytössään vain yksi maalivahti sinä vuonna:

  Maalivahti: Matti Peltonen

  Puolustajat: Mauno Nurmi, Kari Kinnunen, Antti Heikkilä ja Jorma Suokko

  Hyökkääjät: Pentti Hyytiäinen, Timo Ahlqvist, Kari Aro, Pertti Nieminen, Jaakko Honkanen, Rauno Heinonen, Pentti Jokinen, Esko Luostarinen ja Jorma Seistamo
   
 16. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1965 B-maajoukkue ja toiseksi viimeinen B-Leijonien joukkue ennen Sisu Teamin aikakautta näytti vuorostaan tältä ja harmittavasti B-Leijonien Päävalmentajaa ei löytynyt tältäkään vuodelta ja alustavasti B-maajoukkueessa piti pelata jälleen vain yhtenä ainoana maalivahtina Matti Peltonen, mutta nyt mukaan tuli kuitenkin useita muitakin uusia B-maajoukkueen maalivahteja:

  Maalivahdit: Matti Peltonen, Harri Tervala, Jorma Valtonen, Henrik Granholm ja Pentti Koskela

  Puolustajat: Jorma Suokko, Rauno Lehtiö, Leo Haakana ja Ilkka Mesikämmen

  Hyökkääjät: Tapio Majaniemi, Juhani Peltola, Pertti Ansakorpi, Erkki Harju, Matti Harju, Esa Isaksson ja Jaakko Honkanen
   
 17. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Laitan seuraavaksi joissakin viesteissä tarvittaessa useamman, mutta muuten tietenkin aina tietyn vuoden Sisu Teamin ja pienenä bonuksena lisäksi muitakin kuin vain kaikkien aikojen viimeisen pelkän B-maajoukkueen edustuksen edustukseltaan vuosien 1962-1997 varrelta seurajoukkueittain.

  Tarkoitus toisin sanoen on siis katsoa kunkin vuoden pelaajaenemmistöisin seura mistä seurasta keskimäärin kunkin vuoden B-maajoukkueen, Sisu Teamin ja Team Karjalan perusmiehistön edustajat kunakin edustusvuonna olivat kotoisin tavallaan. Seuranta kattaa tarvittaessa myös muutkin sarjat kuin vain pelkän SM-Sarjan/SM-Liigan eli vanhemmilta ajoilta myös Suomen Sarjat ja niistä ennen pitkää luodut Divisioonatkin.

  Seurannassa en edelleenkään ole ottanut huomioon Sisu Teamin Yksittäispelaajiston/Oheispelaajiston/Reservipelaajiston jäsenistön seuroja. Nekin täydennän ehkä sitten joskus ennen pitkää. Ehkä jonakin päivänä myös vuosien 1950-1961 B-maajoukkueiden pelaajistot löytyisivät, mutta niiden löytäminen ei ole kyllä varmastikaan helppo homma ja muitakin projekteja ainakin omalle osalleni on tulossa vielä todella paljon eteen joten niiden tuleminen voi viivästyä merkittävänkin kauan...

  Laitan tähän viestiin joka tapauksessa lopultakin vuosien 1962-1997 aikaiset B-maajoukkueen tai B-Leijonien, Sisu Teamin ja Team Karjalan seuraenemmistöiset pelaajamäärät kultakin vuodelta:

  1962: Tappara 5 pelaajaa

  1963: TK-V 4 pelaajaa

  1964: Tappara 5 pelaajaa

  1965: Ei seuraenemmistöä vaan Tapparalla ja TK-V:llä oli kullakin 3 pelaajaa

  1966: TuTo 6 pelaajaa

  1967: Ei seuraenemmistöä vaan Ässillä, TPS:llä, Ilveksellä ja Upon Pallolla oli kullakin 3 pelaajaa

  1968:Upon Pallo tai tuolloin nimenomaan UPallona ja joskus myös U-Pallon nimellä tunnetulla seurajoukkueella oli Sisu Teamin aikakauden ensimmäinen historian enemmistöjoukkue 5 pelaajalla

  1969: HJK ja Jokerit 4 pelaajaa

  1970: HJK, TuTo ja TPS 4 pelaajaa

  1971: Jokerit 4 pelaajaa joista 3 aktiivipelaajia pääseurassa ja yksi junioriseurassa kuitenkin jo aikuisten seuraan varattuna eli Jyrki Seivo. Muussa tapauksessa Jokerien lisäksi eniten edustusta oli TPS:llä ja Lukolla joilla oli Jokerien tapaan myös 3 pelaajaa.

  1972: Lukko 4 pelaajaa

  1973: Tappara 4 pelaajaa

  1974: Ässät 5 pelaajaa

  1975: Jokerit 5 pelaajaa

  1976: Ässät 5 pelaajaa

  1977: KiekkoReipas 5-6 pelaajaa vaihtelevasti koska joissakin tilastoissa Markku Hakulinen ehti edustaa samana vuonna KooVeetä ja muussa tapauksessa pelasi veljensä Yrjön kanssa samassa seurassa eli KiekkoReippaassa.

  1978: KiekkoReipas 5 pelaajaa

  1979: Ilves 4 pelaajaa

  1980: Jokerit 3 pelaajaa

  1981: Tappara 4 pelaajaa

  1982: Jokerit 6 pelaajaa

  1983: Jokerit 6 pelaajaa

  1984: Ilves 22 pelaajaa

  1985: Jokerit 6 pelaajaa

  1986: TPS 7 pelaajaa

  1987: Lukko 5 pelaajaa

  1988: Lukko 6 pelaajaa

  1989: Jokerit 5 pelaajaa

  1990: Jokerit 5 pelaajaa

  1991: Jokerit, Ilves ja HPK 3 pelaajaa mikäli mennään täysin kiistattomalla linjalla. Muussa tapauksessa HPK:lla oli vuonna 1991 eniten Sisu Teamissa pelaajia 4 kappaleen voimin koska joissakin tilastoissa Jarkko Varvio ehti edustaa samana vuonna HPK:ta ja Ilvestä.

  1992: HockeyReipas 5 pelaajaa

  1993: Kiekko-Espoo 4 pelaajaa

  1994: Jokerit ja Lukko 6 pelaajaa

  1995: JyP HT 5 pelaajaa

  1996: TPS 5 pelaajaa

  1997: Team Karjala koostui viimeisenä toimintavuotenaan pelaajaenemmistöltään 1-divisioonassa pelanneista Joensuun Kiekko-Karhuista ja Lahden Pelicansista joista mukana oli 5 pelaajaa ja mikäli SM-Liigan enemmistön laskee niin siinä tapauksessa HIFK oli seuraenemmistöisin joukkue Team Karjalan viimeisenä toimintavuotena 3 pelaajalla
   
 18. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Laitan tähän seuraavaksi B-maajoukkueen, Sisu Teamin ja Team Karjalan vuosien 1962-1997 aikaisia pelaajien sijoittumisia nimenomaan siten, että montako noiden vuosien pelaajaa pelasi nimenomaan A-maajoukkueessa tai Leijonissa ja tähän täydennän tietenkin jo aiemmin mainittujen vuosien 1966-1997 pelaajistojen lisäksi myös vuosien 1962-1965 pelaajiston mahdolliset Leijoniin päässeet pelaajat B-maajoukkueesta ja Sisu Teamista nimenomaan perusmiehistöjensä osalta:

  1962: 2 pelaajaa (Puolustajat Jorma Suokko ja Matti Lampainen.)

  1963: 6 pelaajaa (Puolustajat Rauno Lehtiö, Jorma Suokko ja Matti Lampainen ja Hyökkääjät Matti Reunamäki, Pentti Hyytiäinen ja Seppo Nikkilä.)

  1964: 3 pelaajaa (Puolustaja Jorma Suokko ja Hyökkääjät Jouni Seistamo ja Esko Luostarinen.)

  1965: 2 pelaajaa ( Puolustaja Ilkka Mesikämmen ja Hyökkääjä Jaakko Honkanen.)

  1966: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Suomen B-maajoukkueen, Suomi B:n tai B-Leijonien säännöllisestä perusmiehistöstä

  1967: 5 pelaajaa (Maalivahti Urpo Ylönen, Puolustaja Raimo 'Rätsy' Määttänen ja Hyökkääjät Juhani Wahlsten, Reijo Hakanen ja Esa Peltonen.)

  1968: 1 pelaaja (Hyökkääjä Kari Johansson.)

  1969: 1 pelaaja (Hyökkääjä Esa Peltonen.)

  1970: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1971: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1972: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1973: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1974: 4 pelaajaa (Maalivahti Jorma Valtonen, Puolustaja Jouko Öystilä ja Hyökkääjät Esa Peltonen ja Juhani Tamminen.)

  1975: 2 pelaajaa (Maalivahti Jorma Valtonen ja Hyökkääjä Oiva Oijennus.)

  1976: 1 pelaaja (Puolustaja Tapio Flinck joka mahtui mukaan myös Kanada Cupiin.)

  1977: 2 pelaajaa (Hyökkääjät Antero Lehtonen ja Veli-Matti Ruisma.)

  1978: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1979: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1980: 1 pelaaja (Hyökkääjä Jukka Koskilahti.)

  1981: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä MM-kisoissa mukana, mutta Kanada Cupiin mahtui Sisu Teamista mukaan Hyökkääjä Arto Javanainen

  1982: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1983: 1 pelaaja (Hyökkääjä Tony Arima.)

  1984: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1985: 1 pelaaja (Hyökkääjä Mikko Mäkelä.)

  1986: 3 pelaajaa (Puolustaja Pekka Laksola ja Hyökkääjät Tommi Pohja ja Kai Suikkanen.)

  1987: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä MM-kisoissa mukana, mutta Kanada Cupiin mahtui Sisu Teamista mukaan Hyökkääjä Markku Kyllönen

  1988: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1989: 2 pelaajaa (Maalivahti Markus Ketterer ja Puolustaja Reijo Ruotsalainen.)

  1990: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1991: 1 pelaaja (Maalivahti Sakari Lindfors.)

  1992: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1993: 3 pelaajaa (Maalivahti Ari Sulander ja Hyökkääjät Keijo Säilynoja ja Juha Ylönen.)

  1994: 2 pelaajaa joista 1 eli Maalivahti Pasi Kuivalainen oli niin Talviolympialaisissa 1994 eli Lillehammerissa ja MM-Kisoissa Italiassa ja Hyökkääjä Petri Varis vain Lillehammerissa, mutta ei MM-kisoissa

  1995: Ei yhtään varsinaista pelaajaa nimensä Team Karjalaksi muuttaneen entisen Sisu Teamin perusmiehistöstä

  1996: 1 pelaaja Team Karjalasta (Puolustaja Kimmo Timonen joka mahtui mukaan myös vuoden 1996 Jääkiekon Maailmancupiin eli World Cupiin.)

  1997: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Team Karjalan säännöllisestä perusmiehistöstä
   
 19. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Pitkästä aikaa löysin myös päivitettävää vuoden 1987 eli 30 vuoden takaisiin Sisu Teamin sinä vuonna pelaamiin peleihin!

  Tällä kertaa päivitän tähän aikanaan 28.3-30.3.1987 pelatut vuoden 1987 Moravia Cupin pelit tuloksineen. Samalla varmistui, että niin Tsekkoslovakian A-maajoukkue kuin myös Tsekkoslovakian C-maajoukkue peruivat osallistumisensa turnaukseen jolloin sen asemasta peleihin osallistui Tsekkoslovakian Alle 20-vuotiaiden A-maajoukkue.

  Laitan tähän ottelutulokset niiltä osin kuin ne vain ovat löytyneet Neuvostoliiton B-maajoukkueen jonka pelit olen laittanut tuloksineen ennenkin, Sisu Teamin, Tsekkoslovakian B-maajoukkueen tai Tsekkoslovakian Nuorten Maajoukkueen kesken:

  Moravia Cup 1987

  Neuvostoliitto B-Tsekkoslovakian Nuorten Maajoukkue 3-1

  Sisu Team-Tsekkoslovakia B 2-8

  Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-5

  Tsekkoslovakian Nuorten Maajoukkue-Tsekkoslovakia B 1-9

  Sisu Team-Tsekkoslovakian Nuorten Maajoukkue 4-2

  Neuvostoliitto B-Tsekkoslovakia B 2-4

  Tsekkoslovakian B-maajoukkue voitti turnauksen, Neuvostoliiton B-maajoukkue oli toinen, Sisu Team oli kolmas ja Tsekkoslovakian Alle 20-vuotiaiden A-maajoukkue tai Tsekkoslovakian Nuorten Maajoukkue oli neljäs ja viimeinen Moravia Cupissa 1987 kyseisen turnauksen osalta tällä kertaa lopullisen varmistetusti.
   
 20. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Pitkästä aikaa löytyi päivitettävää myöskin vuoden 1989 Sisu Teamin pelikauden aikana pelattujen ottelujen osalta kokonaan löytyneiden Moravia Cupin 1989 ottelutulosten muodossa. Tuossa turnauksessa Sisu Team kohtasi Neuvostoliiton B-maajoukkueen, Tsekkoslovakian B-maajoukkueen ja Vikingarnan eli Ruotsin B-maajoukkueen. Ottelut Moravia Cupin 1989 osalta pelattiin 27.3-29.3.1989 välisenä aikana vuonna 1989:

  Moravia Cup 1989

  Neuvostoliitto B-Vikingarna 2-2

  Sisu Team-Tsekkoslovakia B 6-3

  Sisu Team-Neuvostoliitto B 3-2

  Tsekkoslovakia B-Vikingarna 1-5

  Sisu Team-Vikingarna 1-6

  Neuvostoliitto B-Tsekkoslovakia B 5-1

  Järjestystä en löytänyt turnauksen päätteeksi täysin yksiselitteisen selvästi mistään, mutta ilmeisesti vuonna 1989 ainakin Vikingarna voitti Moravia Cupin 1989, Sisu Team oli toinen toisin kuin vuonna 1988 jolloin Sisu Team ainakin ilmeisesti voitti turnauksen, Neuvostoliiton B-maajoukkue oli kolmas ja Tsekkoslovakian B-maajoukkue oli neljäs ja viimeinen turnauksessa ja Neuvostoliiton B-maajoukkue ja Tsekkoslovakian B-maajoukkue olivat kolmas ja neljäs myös vuonna 1988 joten Sisu Team lienee siis voittanut vuoden 1988 Moravia Cupissa Vikingarnan jollakin tuloksella.
   
 21. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1990 Sisu Teamin peleihin tulee hieman päivitystä aiemmin kokonaan unohtuneen sen vuoden Leningradin Turnauksen muodossa. Tuon vuoden Leningradin Turnauksen osalta on laskettu joitakin Sisu Teamin pelaamia muita ilmeisesti eri tilastoissa sekaisin tarkoittaen niitä ja toisaalta taas välillä ne kiistanalaiset ottelut ovat muutenkin laskettuja niistä erilleen.

  Esimerkiksi välillä yksi Länsi-Saksan peli on laskettu kolmeen kertaan päättyneeksi luvuin 7-5 ja näistä ainakin toisessa epäselvässä ottelussa Länsi-Saksalla oli ottelupöytäkirjoissa niin paljon vuoden 1990 Länsi-Saksan B-maajoukkueen pelaajia Beckerien, Schumannien ja Kramereiden tapaan, että Länsi-Saksa lienee pelannut joko selvällä B-maajoukkueellaan tai sitten A ja B-maajoukkueensa yhdistelmällä eli Länsi-Saksan Yhdistelmämaajoukkueella Sisu Teamia vastaan ainakin yhden pelinsä vuonna 1990 nimenomaan huhtikuun aikana.

  Tuon ajan mahdollinen Yhdistelmämaajoukkue Länsi-Saksalla ainakin noin vuosien 1988-1990 väliseltä ajalta olisi pitänyt keskimäärin sisällään aika paljon A ja B-maajoukkuepelaajia sisällään sisältäen ehkä myös joitakin aivan parhaimpia WDEL:n tai WDEL2:n tai kenties jopa W-Oberligan eli vanhan ajan Länsi-Saksan kolmannen sarjatason maalijyriä hyvin yksittäisesti.

  Toisaalta ennen vuotta 1994 Länsi-Saksan ja Saksan jääkiekossahan ei tavallaan ollut omaa liigaa vaan se oli eräällä tavalla Jääkiekon Bundesliiga, mutta se niistä vertailuista.

  Myöskään Sisu Team ei pelannut aivan niin montaa ottelua Jääkarhuja eli Norjaa vastaan huhtikuussa 1990 kuin mitä aiemmin olen erheellisesti kertonut ja osalla kerroista lienee tarkoitettu muita otteluja tai sitä, että ne ovat merkitty väärin tai samalle vuodelle toiseen aikaan oikeasti pelatuiksi kuin mitä tuolloin mikäli ne ovat oikeita.

  Yksi Sisu Teamin pelaama ottelu huhtikuun 1990 aikana ei myöskään ollut Jääkarhuja vastaan vaan aiemmin kertomieni ottelujen joukossa Norjaa vastaan oli myös yksi B-Jääkarhuja eli Norjan B-maajoukkuettakin vastaan pelattu peli kun kerta kaikkiaan ei siellä sen vuoden kokoonpanossa Jääkarhujen osalta mitään Kristianseneja, Oddeneja, Oddvareja tai Johanseneja paljoa pelannut tai muutoin ne kyllä olisivat näkyneet jo ihan tavallisessa Jääkarhujen tuon vuoden kokoonpanossa jo pelkästään MM-kisoissakin sinä vuonna missä Norja pelasi tuolloin pitkästä aikaa.

  Pahoittelut näistä virheistä jotka tietenkin tulee kyllä ennen pitää korjatuiksi.

  Tähän laitan näillä näkymin Leningradin Turnauksen 1990 tulokset niiden joukkueiden osalta jotka siihen osallistuivat tuolloin 1.4.1990-7.4.1990 pelattujen ottelujen välisenä aikana:

  Leningradin Turnaus 1990

  Sisu Team-Vikingarna 1-2

  Sisu Team-Länsi-Saksa B 7-5

  Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-7

  Sisu Team-Neuvostoliitto C 3-5 Leningradin Turnauksen Sijoitusottelussa

  Kaikkiaan Leningradin Turnaukseen 1990 osallistui 8 joukkuetta eli Neuvostoliiton B-maajoukkue, Neuvostoliiton C-maajoukkue, Vikingarna eli Ruotsin B-maajoukkue, Tsekkoslovakian B-maajoukkue, Kanadan B-maajoukkue, Sisu Team, Länsi-Saksan B-maajoukkue ja B-Jääkarhut eli Norjan B-maajoukkue kun aiemmin ainakin Länsi-Saksan ja varsinkin Norjan piti osallistua omalla A-maajoukkueellaan turnaukseen.

  Leningradin Turnauksen 1990 voitti Neuvostoliiton B-maajoukkue voittamalla Leningradin 1990 Turnauksen Loppuottelussa Tsekkoslovakian B-maajoukkueen maalein 3-0, Tsekkoslovakian B-maajoukkue oli tietenkin toinen, Vikingarna oli kolmas voitettuaan Kanadan B-maajoukkueen Leningradin Turnauksen 1990 Pronssiottelussa maalein 6-5, Kanadan B-maajoukkue oli hävittyään neljäs, Neuvostoliiton C-maajoukkue oli viides Ylemmän Sijoitusottelun voittamisen myötä, Sisu Team oli kuudes hävittyään Ylemmän Sijoitusottelun ja Länsi-Saksan B-maajoukkue oli Leningradin Turnauksen seitsemäs ja toiseksi viimeinen voitettuaan Sijoitusottelussa tai Alemmassa Sijoitusottelussa B-Jääkarhut eli Norjan B-maajoukkueen luvuin 3-2 eli B-Jääkarhut oli turnauksen kahdeksas ja viimeinen.

  Länsi-Saksan B-maajoukkueen muissa otteluissa se hävisi Neuvostoliiton B-maajoukkueelle maalein 0-4 ja Vikingarnalle luvuin 2-4 ja B-Jääkarhut hävisivät vuorostaan turnauksen aikana Tsekkoslovakian B-maajoukkueelle maalein 1-5, Neuvostoliiton C-maajoukkueelle maalein 2-10 ja Kanadan B-maajoukkueelle luvuin 1-4.
   
  Viimeksi muokattu: 10.05.2017 klo 22.38
 22. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1991 Sisu Teamin mahdollisesta Päävalmentajasta olen viime aikoina saanut hieman lisää arveluja, mutta harmittavasti en yhtään konkreettista tai varmaa tietoa. Ennen kauden alkua Urpo Ylösen kerrottiin alustavasti jäävän sivuun kuten ilmeisestikin jäikin Sisu Teamin Päävalmentajan paikalta eikä Varapäävalmentajana toiminut Jarkko Nurminen vielä tuolloin tiennyt, että tuleeko hänestä lehdistön spekuloima Päävalmentaja Sisu Teamille vai ei.

  Sen sijaan tuolloin lähtökohtainen tilanne ainakin Jääkiekkoliiton taholta tuntui, että mahdollisimman johtava SM-Liigan Päävalmentaja jostakin seurasta olisi nimenomaan Sisu Teamin Päävalmentaja vuonna 1991.

  Siksi kysynkin, että olisiko mahdollisesti Sisu Teamin vuoden 1991 Päävalmentaja ollut samalla myös SM-Liigan Päävalmentajia?

  Olen laittanut tähän seuraavaksi Päävalmentajat vuoden 1991 ajalta ja mahdollisten osakausi tai osin lähteestä riippuen myöhemmälle osalle vuotta 1991 ajoittuneen valmennusurakan takia joillakin ehdokkailla eri seuroissa voi olla kaksi nimeä Päävalmentajana ellei sitten tietty seura pitänyt Päävalmentajaa jatkuvasti monen vuoden sopimuksella seurassa.

  Tässä siis tuohon alle vuoden 1991 SM-Liigan Päävalmentajat sillä hetkellä eri seuroissa, ulkomaalaisvalmentajat olen jättänyt pois laskusta joten näin ollen Ässien, Jokerien ja JoKP:n valmennuksesta ei ilmeisesti ollut ketään ehdokasta Sisu Teamin Päävalmentajaksi ja mikäli vain joku nimi soittaa kelloja, että olisiko joku alle tulevista nimistä valmentanut Sisu Teamia vuonna 1991 niin saa kertoa ilman muuta!

  HIFK: Kari Malinen ja Harri Rindell (Rindell ilmeisesti myöhemmällä osalla kautta kuin Malinen.)

  HPK: Hannu Savolainen ja Samu Kuitunen (Kuitunen ilmeisesti myöhemmällä osalla kautta kuin Savolainen.)

  Ilves: Seppo Hiitelä

  JyP HT: Hannu Aravirta

  Lukko: Matti Keinonen

  HockeyReipas: Esko Nokelainen

  SaiPa: Antero Väätämöinen ja Heikki Juselius (Juselius ilmeisesti myöhemmällä osalla kautta kuin Väätämöinen.)

  Tappara: Rauno Korpi ja Kalevi Numminen (Numminen ilmeisesti myöhemmällä osalla kautta kuin Korpi.)

  TPS: Hannu Jortikka

  KalPa: Juha Junno

  Tässäpä nuo Päävalmentajaehdokkaat ainakin alustavasti vuoden 1991 Sisu Teamin Päävalmentajan osalta. Ehkäpä joku heistä oli Päävalmentaja koska muussa tapauksessa Päävalmentaja saattoi olla jopa Divarista...
   
 23. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1995 Team Karjalan pelaamaan Mineraalivesiturnaukseen tai Morgesin Turnaukseen en ole paljoakaan saanut uusia tietoja joskin 4.11.1995 Team Karjala kohtasi Ranskan B-maajoukkueen tai B-Jääkukot ja Team Karjala voitti tämän joukkueen maalein 8-0 ja samana päivänä Sveitsin B-maajoukkue teki melkoisen tempun ja voitti Tsekin B-maajoukkueen maalein 5-1. Harmittavasti 5.11.1995 pelattu Team Karjalan ja Tsekin B-maajoukkueen välinen ottelu ja Sveitsin B-maajoukkueen ja Ranskan B-maajoukkueen välinen ottelu puuttuvat tuloksiltaan. Noiden ottelujen tulokset saa täydentää joku asiasta tietävä vapaasti.

  Ainoana muuna tietona sain tietää, että Mineraalivesiturnaus tai Morgesin Turnaus ainakin tiettävästi pelattiin ensi kerran vuonna 1994 vaikkakin Sisu Teamin mahdollista mukana olemista ei kerrottu ja lisäksi myös varmistui Team Karjalan pelaamattomuus vuoden 1996 Mineraalivesiturnauksessa tai Morgesin Turnauksessa. Vuoden 1996 Mineraalivesiturnauksessa tai Morgesin Turnauksessa pelasivat Sveitsin B-maajoukkue, Ranskan B-maajoukkue, Venäjän B-maajoukkue ja Valko-Venäjän B-maajoukkue Valko-Venäjän A-maajoukkueen sijaan.
   
 24. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1993 talvella ja kevättalvella Hollanti oli varsin yllättäen tulossa maajoukkueellaan eli Ijs-Oranjella Suomeen pelaamaan pelejä. Pitkin vuotta 1993 oikeastaan heti alusta lähtien hiljakseen oltiin mietitty, että millä joukkueella Suomi haluaisi kohdata Ijs-Oranjen. Lopulta vuoden 1993 talven ja kevättalven mietinnöt otteluista Ijs-Oranjea vastaan katkesivat ainakin alkuvaiheessa suomalaispuolen neuvotteluhaluttomuuteen.

  Leijonat eivät edelleenkään halunneet pelata ja Ijs-Oranjen tunnetun Päävalmentajan Larry van Wierenin pettymykseksi jo eräänlaiseksi kilpailukykyiseksi perusvastukseksi osoittautunut Sisu Team ei myöskään halunnut pelata Ijs-Oranjea vastaan. Sisu Team oli pelannut vuosina 1990-1992 aina vähintään Ijs-Oranjea vastaan AGPO 90, AGPO 91 ja AGPO 92-turnauksissa tai toisilta nimiltään Vieralandentoernooissa noina vuosina ja vuoden 1990 aikana joitakin kertoja myös yksittäin.

  Tammikuun ja helmikuun 1993 ajan käytiin kulissien takana kiihkeää keskustelua Kuninkaallisen Kiekkoliiton ja Jääkiekkoliiton välillä otteluista. Lopulta Jääkiekkoliitto tarjosi vastustajaksi Kehitysjoukkuetta tai Suomen C-maajoukkuetta, mutta se taas vuorostaan vastavuoroisesti ei kelvannut Ijs-Oranjelle.

  Neuvottelut otteluista tuntuivat päättyneen 1993 maaliskuussa kunnes yllättäen Larry van Wierenillä oli ilo ilmoittaa korkeimmalle mahdollisimmalle pomolleen eli Frans van Erpille, että Suomesta on suotuttu ottelupeleihin.

  Toisaalta yllätys oli Kuninkaallisessa Kiekkoliitossa melko suurta kun lopulta Jääkiekkoliitto ei suostunut pelaamaan Suomessa, mutta halusi pelata Hollannissa. Lisäksi yllätyksenä oli vielä se, että Ijs-Oranje ei lopulta kohdannut maajoukkuetta Suomesta vaan SM-Liigan vapaavalintaisen seuran koska maaliskuussa 1993 Leijonilla ja Sisu Teamilla oli ilmeisesti muita kiireitä tai jotain ihan onnetonta muuta tekosyypuuhaa nähtävästi vireillä.

  SM-Liigan seuroista Ijs-Oranjea vastaan asettui lopulta Kiekko-Espoo kun moni muu parempi SM-Liigan seura kieltäytyi asettumasta pelaamaan Ijs-Oranjea vastaan ja joillakin seuroista oli toki vielä Playoff-kausi oikeastikin kesken.

  Kiekko-Espoon ja Ijs-Oranjen välisissä kohtaamisissa Ijs-Oranje oli odottamattomankin paljon alakynnessä kun osa tärkeistä pelaajista oli loukkaantuneena ja osa tärkeistä pelaajista oli lepuuttamassa itseään tulevia B-sarjan MM-kisoja varten koska neuvottelujen kestettyä odottamattoman kauan olivat Ijs-Oranjen parhaat pelaajat keskimäärin keskittyneet vallan muihin juttuihin tai omaan Hockey Eredivisien kauden peleihinsä ja parhaiten Ijs-Oranjelle olisi ottelut Suomea vastaan käyneet todellisuudessa 15.1-15.2.1993 välisenä aikana kuin lopulta tapahtuneina päivämäärinä 18.3.1993 ja 19.3.1993.

  Aivan varma en ole, että pelasiko Ijs-Oranjella Kiekko-Espoota vastaan maalin suulla edes Martin Trommelen tai Chad Kambeitz jotka olivat nousseet torjunnoillaan jo pienimuotoiseen ja ainakin tuolloin odotettavissa olleeseen kulttiasemaan Ijs-Oranjen osalta. Tosin jos ei edes toinen näistä pelannut niin tapahtuneet Kiekko-Espoota vastaan pelatut ottelutulokset eivät olisivatkaan olleet kovin ihme.

  Ijs-Oranje parhaimmillaan tuohon aikaan oli Sisu Teamillekin jo erittäin vaarallinen puhumattakaan sitten C-maajoukkueesta tai SM-Liigan seuroista ellei sitten tietenkin ihan kärkiseuroista puhuttu. Kun vaikka liikepeli olisi ollutkin niin paljon parempaa kuin olikin Sisu Teamilla näin esimerkiksi niin se laukausten tarkkuus ja todellakin 1990-luvun alun Ijs-Oranjen trappihelvetti oli sellaista myllytystä, että toimivimmillaan ei siihen kukaan halunnut joutua. Tai sitten piti kiittää itseään siitä, että oli niin hyvä maa kun oltiin jääkiekossa. Muussa tapauksessa olisi katkeruutta ja surua ollut tuolloin odotettavissa.

  Pelattujen ottelujen jälkeenkin Kiekko-Espoon valmennus totesi, että Ijs-Oranje olisi etenkin täydellä huippumiehistöllään todella hyvä harjoitusvastustaja vaikka SM-Liigan Ennakkokauden peleihin ja se oli melko hyvä tuolloin ilman niitäkin vaikkakin pelilliset puutteet olivat kovemmin havaittavissa silloin kun Ijs-Oranjella ei ollut kaikkia huippupelaajiaan tai mahdollisesti myöskään parhaimpia maalivahtejaan saatavilla. Lisäksi Kiekko-Espoon valmennuksen mukaan ärsytettynä Ijs-Oranje otti melko paljon jäähyjäkin mitä ei olisi pitänyt ottaa.

  Joka tapauksessa laitan tähän alle Ijs-Oranjen ja Kiekko-Espoon välillä pelatut ottelut vuoden 1993 maaliskuun osalta koska nuo ottelut olivat lopulta muuttuneen aikataulun mukaan Ijs-Oranjella myös valmistautumista B-sarjan MM-kisoihinkin tai ainakin melkein ja ottelut pelattiin tiettävästi molempien osalta Zoetermeerissä paikallisessa jäähallissa kun Suomeen ei kerta kaikkiaan voinut sillä kertaa otteluja tulla Ijs-Oranje pelaamaan ja kun poikkeuksellisesti ei Sisu Teamia vastaan lopulta pelattukaan:

  Zoetermeerin ottelut 1993 Kiekko-Espoota vastaan:

  18.3.1993: Hollanti-Kiekko-Espoo 2-2

  19.3.1993: Hollanti-Kiekko-Espoo 1-5 (Tässä ottelussa Kiekko-Espoo otti täyden ilon irti vastustajan jäähyistä ja siitä, että ei ollut ainakaan tiettävästi parhaimpia maalivahteja vastustajalla saatavilla. Lisäksi tässä ottelussa ei ainakaan kenttäpelaajista pelannut Ron Berteling eikä Frank Janssen joten siinä mielessä muun muassa keskialue oli turhan avoimena Ijs-Oranjella ja laitapelaaminen oli melko toivotonta. Kiekko-Espoo ei myöskään ensimmäisessä ottelussa ottanut kovinkaan iisisti vaikkakin itsekin ajautui ensimmäisessä pelissä jäähyihin.)
   
 25. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Seuraavassa viestissä tai seuraavasta viestistä vaihtoehtoisesti todettuna eteenpäin voisin koota Sisu Teamin pelaamia otteluja vuosilta 1961-1997 toistaiseksi kertyneiden tulosten varjolla kokonaisuudeksi vaikka varmasti täydennystä tulee näihin otteluihin ennen pitkää lisääkin niin välietappina lienee parasta koota pelit yhteen tai muutamaan seuraavaan viestiin kokonaisuudeksi hieman samaan tapaan kuin mitä aiemmin kokosin Vikingarnan topikkiin.

  Seuraavasta viestistä eteenpäin siis laitan nuo pelimäärät eri vuosilta eri turnauksineen toistaiseksi olevaksi kokonaisuudeksi.

  Tämä viesti jääköön vain tällä erää tiedotukseksi ennen varsinaista asiaa.