Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Tarinaa ja muistoja Sisu Teamista

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Thusberg, 11.07.2014 klo 21.00.

 1. Anzi Jäsen

  Lainaus:

  Kiinnostavaa, että Sisu-Teamissa 1974 on ollut MM 1974 kotikisajoukkueesta Pekka Rautakallio, Jouko Öystilä, Esa Peltonen, Matti Murto ja Juhani Tamminen. Jorma Valtonen oli myös, mutta tavallaan hänen paikkansahan MM 1974-joukkueessa oli kolmosmaalivahti, eli Sisu-Teamin ykkösmaalivahdin paikka. (Ja sittenhän kun Valtonen oli maalilla ja Leppänen loukkaantunut polvesta sekä Wetzell suljettu efedriini-jutun takia kisoista, niin hyökkääjä Seppo Repo oli Suomen varamaalivahtina.)

  Mitenköhän tuo noin suuri A-maajoukkueen edustus Sisu Teamissa vielä kotikisavuonna on noin ollut?
   
 2. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Lainaus:
  Osittain tilanne tuolloin ainakin ymmärtääkseni on ollut sikäli kiusallinen ainakin Leijonien Päävalmentajien osalta siinä mielessä, että Kiekkoliitosta oli alkanut tulla vähän painostusta sille kun Sisu Teamin nk. Perusmiehistöstä ei ollut otettu pitkään aikaan pelaajia vaikka olisi ollut syytäkin.

  Lisäksi tietenkin oli kotikisat kyseessä ja muutaman alkuperäisen Leijona-pelaajan loukkaantuminen tai oletettu puolikuntoisuus missä asiassa ei Kalevi Numminen ryhtynyt peruuttelemaan lainkaan kun alkoi olla pudokkaita joiden tilalle sitten otettiin Sisu Team-pelaajia tilanteen mukaan pitkin kautta.

  Toki lopullinen kisavalinta joidenkin Sisu Teamin nk. Perusmiehistön pelaajien kohdalla oli varmistunut jo pitkän aikaa ennen täysin lopullista valintaa ja joissakin valinnoissa Numminen melko tarkkaan kuunteli Matti Reunamäen hehkutusta selvästi paremmin kuin hänen edeltäjänsä Leijonissa.

  Lisäksi ehkä kun miettii Reunamäkeä niin mikäli Reunamäki olisi ollut jo suoraan Päävalmentaja kun Lasse Heikkilä vetäytyi Sisu Teamin Päävalmentajan paikalta vuonna 1972 niin ehkä suosittelutapa olisi ollut toimivampi kun Raimo 'Rätsy' Määttäsellä se homma ainakin vaikutti aina olevan varovaisempaa ja mikäli ei niin jostain syystä tuntui aina jäävän paitsioon pelaajaneuvotteluissa.

  Edellisen kerran tosiaan ennen vuotta 1974 vain Sisu Teamin avausvuonna 1967 ja sitäkin ennen Suomen B-maajoukkueella vuonna 1963 tuntui olevan reilusti tilausta Leijoniin.

  Leijonien lopullinen päätös kotikisojen pelaajista tai edes viimeisen vakavan leirin eli nk. Helsinki-leirin pelaajisto päätettiin 28.3.1974 ennen MM-kisoja ja mikäli vielä silloinkin olisi ollut epäselvyyttä valinnoista niin ne päätettiin sitten ihan viimeistään tuon nk. Helsinki-leirin jälkeen eli tuolloin puhutaan mitä tahansa 31.3.1974 jälkeen menevältä ajalta kuitenkin ennen MM-kisoja kun tuo nk. Helsinki-leiri pidettiin 29.3.1974-31.3.1974.

  Melkoisenkin myöhään päätöksiä puitiin kun osa nk. Perusmiehistön pudokkaista halusi ihan välttämättä vielä päästä mukaan ja se söi niin Reunamäen kuin Nummisenkin hermoja.

  Nummisen osalta sen mitä minä muistan tai olen kuullut niin joidenkin Sisu Teamin nk. Perusmiehistön jäsenten painostuksen myötä oli jäädä pois vielä periaatteessa hyväksytyistä pelaajista ainakin Jouko Öystilä ja kertaalleen hyväksytty, mutta sittemmin vähäksi aikaa jopa jälleen Leijonista ulos keskellä tuota kohua joutunut Seppo Repo.

  Lopulta Nummisen sana jäi voimaan toteutuneesti kaikkien pelaajien osalta mitkä kotikisoihin pääsivät jolloin myös Öystilä ja Repo ihan kisoissa nähtiin.
   
  Viimeksi muokattu: 16.07.2019 klo 10.46
 3. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Viime aikojen ja etenkin viime päivien uusimmat ottelulisäykset Sisu Teamiin ovat tosiaan ilman äärettömän suuria ihmeitä, vaihtoehtoisesti kenties Lontoon pään eli tässä tapauksessa Yhdistyneiden Kuningaskunnan Jääkiekkoliiton virhettä tai muuta erittäin hyvää lisätietoa asiaan ovat osoittautumassa Sisu Teamin ehkäpä kaikkien aikojen erikoisimmiksi ja samalla myös tietyllä tavalla noloimmiksi otteluiksi sen historiassa.

  Etenkin kun vastassa oli tuolloin hyvin aallonpohjassa rypevä Yhdistyneiden Kuningaskuntien eli Iso-Britannian jääkiekkomaajoukkue vuosimallia 1973.

  Toisaalta taas mikäli kaikki yksityiskohdat toistaiseksi pitävät paikkansa niin vaihtoehtoisesti nolouden syy voisi olla myös jo legendaariseksi nousseiden Tricolori Hochein eli Romanian tappioiden tapaan melkoisen iloisessa virkistävän oluen käytössä.

  Joskin legendaarisissa 1960-luvun tai 1970-luvun alun Romania-tappioissa myös Conducatorin läsnäolo oli vahvistava tekijä ja tietenkin oluen sijaan taisi väkijuoma olla Palinkaa tai Palinka Romanaa eli Palincaa mikä kyllä varmasti Leijonissa tai Sisu Teamissa jätti vahvatkin miehet aika kylmäksi tai pahoinvoiviksi ryyppyillan jälkeen ja ainakin 1:n tai 2:n matsin osalta näissä kolmesta myös krapulassa pelaamisessa tai melkoisen heikossa palautumisessa sitten ryyppyiltojen ja krapulan jälkeen kun puhutaan siis brittipeleistä vuodelta 1973.

  Toisaalta vuoden 1973 aikana britit kyllä erinomaisesti nuijivat harjoituskauden aikana ennen hyvin huonoja C-sarjan MM-kisojaan sinä vuonna esimerkiksi Hollannin, Belgian ja jopa Itävallankin kaltaisia joukkueita maanrakoon. Itävalta hävisi esimerkiksi jopa jo maalein 8-2 briteille harjoituskaudella vaikka senkin sanottiin olevan jääkiekossaan aallonpohjassaankin valovuosia edellä kun se sentään pelasi jo B-sarjan MM-kisoissa!

  Tyrmäävää Iso-Britannialta oli voittaa harjoituskaudella Hollantikin eräässä vaiheessa 16-3 vain sitten hävitäkseen C-sarjan MM-kisoissa Hollannissa tietenkin Ijs-Oranjen kotiyleisön edessä maalein 3-13!

  Lopultahan Iso-Britannia pelasi C-sarjan MM-kisoissa vuonna 1973 yleensä ainakin ottelujen ensimmäiset erät mallikkaasti eikä edes Jääkarhut eli Norja sinä vuonna muutoin aallonpohjassaan kyennyt ensimmäisessä erässä karkaamaan yhtään sen kauemmaksi kuin 5-1 johtoon vaikka ottelun lopulta voittikin voimiaan säästäen maalein 11-3.

  Muutoin Iso-Britannia pelasikin vain Tanskan kanssa 8-8 tasapelin ainoana valopilkkunaan turnauksessa missä Tanskakaan ei kyennyt toiseksi huonoimpana C-sarjan MM-kisojen maana ja koko MM-ohjelman toiseksi huonoimpana maana voittamaan mitään joukkuetta vaan pelaamaan korkeintaan tasan myöskin jo mainitun ottelun lisäksi myös Jään Lohikäärmeiden eli Kiinan kanssa maalein 3-3.

  Itse Sisu Teamin otteluihin palatakseni ainakin näillä näkymin kieltämättä ottelujen lopputulokset olivat järkyttäviä ja löivät kyllä aikanaan paljon kirkkaasti laudalta huonoimpana Sisu Teamin otteluna pidetyn vuoden 1992 Slovenia-ottelun 1-1 tasapelin.

  Toisaalta katastrofiin liekkiä tuntuivat lyövän myös jo tuolloin joidenkin Sisu Teamin pelaajien näyttöpaineet vuoden 1974 A-sarjan MM-kotikisoihin ja järkyttävä jäähyily Sisu Teamin toimesta silloin kun briteiltä hädin tuskin nähtiin jäähyjä lainkaan peleissään.

  Kaikkiaankin juuri nuo järkyttävän huonot lopputulokset tuntuivat toimivan myös Leijona-valintojen esteenä vuodeksi 1974 kotikisoihin hyvin tehokkaasti ja kieltämättä Sisu Teamin Päävalmentaja 'Rätsy' eli Raimo Määttänen kävi enemmänkin kun vähemmän kuumana kuin hellankoukku näiden ottelujen jälkeen ja kiistaa tuli myös Varapäävalmentajan eli Matti Reunamäenkin kanssa pelaajien rankaisutoimenpiteistä siihen mitä jatkoon olisi tullut kun Kiekkoliitossakaan asiasta ei pidetty.

  Tässä olisivat nyt kuitenkin tulokset näistä otteluista:

  Sisu Team Iso-Britanniassa 1973

  Sisu Team-Iso-Britannia 2-7 (Tämä ottelu pelattiin näillä näkymin 1.11.1973 1.11.1973-6.11.1973 välisenä aikana Lontoon Jäähallissa ja varsinkin tässä ottelussa tuntui kaikki menevän Sisulaisten osalta lekkeripeliksi järkyttävän jäähymäärän ja keskittymiskyvyttömyyden takia mitä tunnuttiin pidettävän silloin edellisillan juhlimisen ja jopa krapulassa pelaamisen syynä koska britit olisi ilman hyviä suomalaismaalivahtien torjuntoja tehneet enemmänkin maaleja.)

  Sisu Team-Iso-Britannia 1-3 (Tämä ottelu pelattiin näillä näkymin 3.11.1973 1.11.1973-6.11.1973 välisenä aikana Lontoon Jäähallissa ja tämäkin ottelu oli kaikkiaan huono ja yhtä lekkeripeliä Sisu Teamin osalta vaikka sentään lopputulos olikin nyt parempi, mutta ei tappiota silti yhden sensaatiotappion jälkeen olisi pitänyt tulla enää mitenkään kun sitä maalin sensaatiotappiota aina hyvin teoreettisen mahdollisena pidettiin mikäli vastustajan tuntemattomuuden tai ihan äärettömän perseilyn myötä niin vain sattuisi käymään. Tähän otteluun mennessä nollaustaukoa oli kyetty pitämään vaikka joidenkin juttujen mukaan tässäkin ottelussa Sisulaiset tuntuivat yrittävän selvitä kohmelosta.)

  Sisu Team-Iso-Britannia 6-6 (Tämä ottelu pelattiin näillä näkymin 4.11.1973 1.11.1973-6.11.1973 välisenä aikana Lontoon Jäähallissa ja tässä ottelussa Sisu Team sentään johti brittejä jo selvästi kaikkiaan ja melkein ottelun loppuun asti, mutta siltikin lopputulosta ja kaventuneen johtoaseman 6-4 muuttumista tasapeliksi 6-6 tunnuttiin paheksuvan laajalla rintamalla. Etenkin ottelun viimeiset kaksi minuuttia juurikin johtoaseman menetyksen lisäksi ottelussa tuntuivat olevan erityisen paheksuttavaa kun otettiin vielä loppumetreillä jäähyjäkin tarpeettomasti ja kun olisi pitänyt johtoasemassakin olla ainakin kriittisten näkökantojen mukaan olla toistakymmentä tai kolmattakymmentä maalia aina brittien edellä.)

  Sisu Teamin osalta puhuttaessa nämä ottelut olivat tosiaan melkoisia nolauksia sinänsä kun aiemmin oltiin kieltäydytty selvästi brittejä vahvempien Jään Lohikäärmeiden eli Kiinan kohtaamisesta samana vuonna Suomessa käsin lokakuussa 1973 ja ainakin britti-ottelujen perseilylläkin sellaisenaan heitä vastaan olisi voinut käydä kylmät tai tragikoomisesti olisi kannattanut vaikka kohdata sitten heidätkin mieluummin kun kuitenkin ihan kotiareenoillaan kaikkensa peliin laittaneita romuluisen hyvää fyysistä ja syöttöpelissään tarkkaa peliä pelaavia brittejä.
   
 4. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Ei varsinaisesti mitään uutta Sisu Teamista pelillisesti, mutta itse topikin otsikon mukaisesti vaihteeksi tarinaa ja muistoja tällä kertaa 40 vuoden takaa vuodelta 1979.

  Muistelussa oleva asia oli aikanaan melkoisen kohun aiheuttanut tapahtuma Sisu Teamissa.

  Sen siemenet luotiin jo lokakuun 1978 aikana ja sen varsinainen kylväminen alkoi joulukuun 1978 aikana Pekingin Turnauksen ja Sapporon Turnauksen välissä kuin selvisi, että Unto 'Unski' Viitala/Wiitala ei jatka Sisu Teamin Joukkueenjohtajana.

  Vuodeksi 1979 kutsun Sisu Teamin Joukkueenjohtajaksi hyväksyi Pentti Katainen.

  Pentti Katainen eli Pena tai myös Kiukki tunnettiin valitettavasti noihin aikoihin myös Jokerien lyhyestä ja myrskyisästä valmennuksesta.

  Penan tai nk. Pena-Sämplyn valmennustavoista ei vain kerta kaikkiaan tunnuttu pitävän Jokereista puhuttaessa ja hänen edellytys Sisu Teamin Joukkueenjohtajanakin tuntui aiheuttavan melkoisia kohuja.

  Itse asiassa niin isoja kohuja, että mahdollisesti juuri niidenkin takia Katainen ei jatkanut Sisu Teamin Joukkueenjohtajana niiden takia vuonna 1980 vaikka sopimusta olisi voitukin jatkaa.

  Kun siihen vielä lisäsi Kai Rosvallin eli Ruisen kovaotteisuuden kurinpitäjänä ja sanojana niin soppa oli valmis kun osa nuoremmista Sisu Team-pelaajista ei halunnut kuunnella ohjeita ja järjesti omat menonsa joukkueen etuja vastaan.

  Toisaalta taas suuremmaksi ongelmaksi eivät tulleet oikeastaan nuorempien pelaajien uhoamiset vaan sellaiset huippuluokan johtajina pidetyt pelaajat joilla oli menossa omat vakavat vaiheensa elämässä niin jäällä kuin sen ulkopuolella jolloin levottomuutta ei siedetty.

  Tammikuun 1979 ja maaliskuun 1979 välisenä aikana toden totta nähtiin Sisu Teamissa kohu jota kai voisi nimittää nk. Matti-kohuksi.

  Tuolla kertaa vielä kyseessä ei ollut tuolloin melkein täysin tuntematon nuori mäkihyppääjän alku nimeltä Matti Nykänen äärimmäisenä poikasenakaan vaan itse Matti 'Hakki' Hagman.

  Hagmanista toivottiin Sisu Teamille jopa Joukkuekapteenia ja esimerkkiä nk. Perusmiehistön osalle kauden peleihin, mutta lukemattomat tempaukset suurilta osin alkoholin aiheuttamana vaikkakin välillä myös ilman sitä aiheuttivat tietenkin kestämättömiä rettelöitä Sisu Teamin johdon ja tähtipelaajaksi arvioidun Hagmanin kesken.

  Hagmanin onnistui myös puhua puolelleen muutamia muita nuorukaisia jotka tuntuivat tekevän nk. Likaisen Työn hänen puolestaan milloin vain viattomassa kujeilussa ja pukukoppihuumorissa vaikkakin myös pahimmillaan joko nk. Pena-Sämplyn haukkumisessa tai silloin kun ei se onnistunut tai Ruise puolusti Penaa liikaa niin sitten esiin astui Hakki suunsoiton estradille joka päättyi muutamankin kerran kaudella Ruisen suorittamaan raiveliin kiinni käymiseen.

  Kerran kävi Hakkiin kiinni jopa itse nk. Pena-Sämplykin kun mitta tuli täyteen parin kuukauden mittaista 'Hakin' suorittamaa uhoa ja keisarointia silloin kun pullo saneli teot niin jäällä kuin pukukopissa.

  Ennen noita tapahtumia 'Hakki' oli jo kauan sitten menettänyt nk. Perusmiehistön pääpaikan ja joutunut tyytymään vain nk. Oheispelaajiston/Yksittäispelaajiston rooliin.

  Katainen saikin uuden lempinimen tuon 'Hakin' raiveliin kiinni käymisen jälkeen jolloin häntä alettiin kutsua toisen lempinimensä eli 'Kiukin' sijaan 'Kiukku-Penaksi'!

  Muiden pelaajien oli kiusallista niin nk. Perusmiehistön kuin Yksittäispelaajistonkin osalta asettua joukkueessa vallitsevaan tilanteeseen ilman liiallista tuomionantoa.

  Osa pelaajistosta yritti painaa koko kohun niin villaisella kuin pystyi ja osa sitten yritti löytää liennytystä ja lieventää Hakin tulevia vaikeuksia.

  Jostakin syystä pelaajat ymmärsivät paremmin Ruisen mentaliteettia ja jopa käsiksi käymisiä kun Rosvall tunnetusti kävi kuumana eikä Hakin kanssa suoritettu painiminen tai jopa läppäisyt kovastikin olalle, päähän tai jopa poskiinkaan tilanteen ollessa toisinaan melkein ilmiselvän tappelun tasalla ollut uutta kun Rosvall oli ennenkin antanut huutia muun muassa Hexi Riihirannalle, useille muillekin huonosti käyttäytyville pelaajille jotka jostain syystä tuntuivat aina olevan HIFK:stä tai Ässistä aina kun oli tällaisia kohuja ja Sapporon Turnauksen terjuminen Ruiselta muun muassa Japani-ottelun älyttömän ensimmäisen erän tappiolukujen myötä oli lievästi sanottuna nostanut niskakarvat pelossa pystyyn pelaajistosta puhuttaessa.

  Silti Ruisea erittäin suuresta itsepäisyydestä ja ajoittain miehen äärettömänkin pahoista raivokohtauksista huolimatta tunnuttiin kunnioittavan, mutta nk. Pena-Sämply ei tuntunut saavuttavan kenenkään kunnioitusta silloinkin kun häntä kohtaan ei esiintynyt mitään ongelmaa.

  Joidenkin näkökantojen mukaan syynä oli nimenomaan turhankin kova kuivakkuus ja pedanttisuus Kataisen osalta minkä takia hän oli niin sämply kuin oli, mutta ainakin osin siihen taisi vaikuttaa myös ennen Sisu Team-aikaa ollut Jokerit-kohukin.

  Vaikka välillä nk. Pena-Sämply sai paljon myötätuntoakin ja kauden mittaan kohut tietenkin laantuivat niin siltikin väitteet väärän joukkueen laiminlyömisestä, muut jo valmiiksi useiden rettelöiden aiheuttamat muut ongelmat joihin Katainen joutui puuttumaan kun tilanne esimerkiksi Ruisen tai Hakin kesken oli ihan oikeastikin mennä tappeluksikin ja muut erinäiset kurinpitopalaverit joita muka pelaajien mielestä pidettiin sen ajan oloissa kohtuuttoman paljon verrattuna vanhempiin aikoihin jäivät elämään.

  Ne kaikki tapahtumat saivat pelaajat väittämään myöhemmissä Kiekkoliitonkin käynnistämissä tutkimuksissa Kataisen käyttäneen mielivaltaa sen vuoden Sisu Teamissa.

  Sisu Teamin alustava nk. Perusmiehistö vuodeksi 1979 piti alun perin sisällään sen, että siinä ei olisi ollut seuraenemmistöä vaan pelaajia olisi ollut yhtä monta suurimmillaan Tampereen Ilveksen ja Lahden Kiekkoreippaan välillä.

  Pienimmilläänkin vaikutti siltä, että Ilveksen ja Kiekkoreippaan pelaajia olisi ollut neljä pelaajaa molempia ja HIFK:stä olisi ollut kolme pelaajaa Joukkuekapteenina tietenkin Hagman.

  Tosin jo heti vuoden 1979 alkupäiviä ennen aivan vuoden 1978 lopulla noita muutettiin rajustikin sillä tavalla, että lopulta vain Ilveksen osalta oli sen vuoden Sisu Teamissa nk. Perusmiehistössä seuraenemmistö edelleen neljällä pelaajalla.

  Ilveksen ja Kiekkoreippaan miehistöä karsittiin niin paljon, että monista muista seuroista nk. Perusmiehistöön pääsi enemmän pelaajia kuin mitä piti päästä. Toisaalta vastineeksi Ilveksen pelaajia ei otettu sitten kauden muihin peleihin Oheispelaajistoon porukkaa kuin mitä herrat Katainen ja Rosvall olivat alun perin aikoneet.

  Siten HIFK:stä ulos jäi muun muassa Hagman ja Kiekkoreippaasta ulos jäivät Pekka Laine ja alkuperäinen Sisu Teamin nk. Perusmiehistön kolmosmokke kauden peleihin eli Jorma Virtanen.
   
 5. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Sisu Teamin vanhempien aikojen oheishenkilöitä on jälleen selvinnyt pitkän ajan jälkeen ja kysymys koskee Sisu Teamin vanhempien aikojen Joukkueenjohtajaa joka ilman muita erittäin vahvoja todisteita on ollut myös useamman vuoden ajan eli tässä tapauksessa vuosien 1973-1977 ajan Sisu Teamin Joukkueenjohtaja ennen Unto 'Unski' Viitalaa/Wiitalaa.

  Hänen nimensä on Erkki Turunen.

  Seuraaviin viesteihin vuosien 1973-1977 Sisu Teamin nk. Perusmiehistöihin täydennän sitten hänet ja herra Turunen saattoi olla ehkä kenties ensimmäinen tai erittäin ensimmäisiä Sisu Teamin Joukkueenjohtajia koska aivan varma en ole, että oliko alkuvuosina Sisu Teamilla lainkaan edes säännöllisempää Joukkueenjohtajaa kun vanhemman ajan Joukkueenjohtaja Suomen B-maajoukkueesta vuodelta 1960 eli Emil Vuorimaa tai myös Emil Vuorenmaa joissakin kirjoituksissa oli mitä ilmeisimmin vain satunnaisesti sellainen eikä siitä eteenpäin moneen vuoteen 1960-luvulla ole ainakaan näillä näkymin mitään viitteitä niiden virkojen olemassa olemisesta niin B-maajoukkueessa kuin Sisu Teamissakin.

  Ellei sitten ehkä tietyllä tapaa Lasse Heikkilä Sisu Teamin isänä olisi alkuvuosina pitänyt tuotakin virkaa itsellään osana Sisu Teamin Päävalmentajan virkaansa, mutta menee vaikeaksi sanoa mitään tarkkaa ainakaan tässä vaiheessa.
   
 6. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1973 Sisu Team täydennetään tähän Joukkueenjohtajan eli Erkki Turusen muodossa:

  Maalivahdit: Reijo Heinonen ja Seppo Mäkinen

  Puolustajat: Hannu Palmu, Jorma Immonen, Pentti Karlsson, Tero Räty, Olli T. Hietanen, Seppo Suoraniemi, Hannu Haapalainen, Mikko Erholm, Pertti Ahokas ja Heikki Leppik

  Hyökkääjät: Seppo Mäkinen, Pekka Sartjärvi, Ismo Villa, Matti Hagman, Tapio Koskinen, Erkki Kesäläinen, Reijo Leppänen, Jari Kaski, Martti Jarkko, Jukka Koskilahti ja Pasi Malhonen

  Päävalmentaja: Raimo 'Rätsy' Määttänen

  Varapäävalmentaja: Matti Reunamäki

  Joukkueenjohtaja: Erkki Turunen

  Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto

  Joukkueenlääkäri: Tapani 'Tapsa' Linna
   
 7. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1974 Sisu Teamin Joukkueenjohtaja tosiaan löytyi ja hän oli Erkki Turunen.

  Tuon vuoden aikana Sisu Teamin Päävalmentaja Matti Reunamäki tosiaan jaksoi hehkuttaa myös Juhani Tammisen otteita kauden peleissä ja olihan tuonna kyseisenä vuotena paljon muutakin kehitystä Sisu Teamilla suhteessa aiempaan nähden vaikkakin jääkiekon ammattilaisuuden lisääminen olikin melkoinen puheenaihe ja ennen kaikkea sen todellinen jaksoittaminen kun haasteitakin edessä tuntui olevan liikaakin ainakin ajoittain.

  Tässä siis itse päivitys Sisu Teamin vuoden 1974 nk. Perusmiehistön osalta:

  Maalivahdit: Jorma Valtonen ja Kyösti Majava

  Puolustajat: Tapio Flinck, Pekka Rautakallio, Reijo Laksola, Tuomo Martin, Timo Nummelin, Jouko Öystilä, Lasse Litma ja Pentti Karlsson

  Hyökkääjät: Matti Murto, Esa Peltonen, Antero Lehtonen, Martti Jarkko, Oiva Oijennus, Hannu Kapanen, Ilpo Kuisma, Juhani Boström, Jari Kaski, Tapio Koskinen ja Juhani Tamminen

  Päävalmentaja: Matti Reunamäki

  Varapäävalmentaja: Heikki Järn

  Apulaispäävalmentaja ja Pelaaja-Valmentaja: Jorma 'Jorse' Suokko

  Joukkueenjohtaja: Erkki Turunen

  Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto

  Joukkueenlääkäri: Tapani 'Tapsa' Linna
   
 8. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1975 Sisu Team tulee seuraavaksi tässä täydennettynä Joukkueenjohtajallaan eli Erkki Turusella:

  Maalivahdit: Kyösti Majava, Leo Seppänen ja Jorma Valtonen

  Puolustajat: Tapio Flinck, Lasse Litma, Jorma Immonen, Martti Immonen, Ari Kankaanperä, Pentti Karlsson, Tero Räty, Kari Viitalahti ja Martti Narinen

  Hyökkääjät: Mikko Leinonen, Jari Kaski, Jari Kapanen, Tapio Koskinen, Timo Turunen, Pentti Hiiros, Rauli Tammelin, Pertti Järvenpää, Pekka Sartjärvi, Oiva Oijennus ja Veli-Matti Ruisma

  Päävalmentaja: Matti Ruohonen

  Varapäävalmentaja ja Virkaa Toimittava Päävalmentaja Tarpeen Mukaan: Heikki Järn

  Apulaispäävalmentaja ja Pelaaja-Valmentaja: Jorma 'Jorse' Suokko

  Joukkueenjohtaja: Erkki Turunen

  Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto

  Joukkueenlääkäri: Tapani 'Tapsa' Linna
   
 9. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1976 Sisu Teamin täydennys siltä vuodelta on Joukkueenjohtaja tällä erää eli Erkki Turunen.

  Tämän hetken tiedon pohjalta vieläkin hieman kysymysmerkkien alla, mutta ilman jotain todella kouriintuntuvia muita todisteita tämän vuosikerran Sisu Teamin Päävalmentajana oli ainutkertaisesti useimmiten lähinnä Sisu Teamin Varapäävalmentajana tai Apulaispäävalmentajana toiminut Heikki Järn.

  Vaikka Joukkueen Huoltajankin, Joukkueenlääkärin, Varajoukkueenlääkärinkin ja Joukkueenjohtajankin nyt tiedän niin valitettavasti kuitenkaan herra Järnin aisaparia eli Sisu Teamin Varapäävalmentajaa tai Sisu Teamin Varapäävalmentajan omaa aisaparia eli Sisu Teamin Apulaispäävalmentajaa tälle vuodelle en harmittavasti ole saanut selville.

  Huhuja toki olen kuullut Kaj Rosvallista ja Kaj Matalamäestä juurikin noina Varapäävalmentajana ja Apulaispäävalmentajana, mutta tässä vaiheessa tietojen puutteessa en voi vieläkään vahvistaa asiaa.

  Mikä tahansa lisätieto on tätä vuotta koskien aina tervetullutta mikäli vain joku muistaa näistä valmennuspuolen asioista jotain!

  Tässä kuitenkin täydennys vuoden 1976 osalta:

  Maalivahdit: Kyösti Majava, Hannu Siivonen ja Leo Seppänen

  Puolustajat: Tapio Flinck, Arto Kaunonen, Lasse Litma, Tuomo Martin, Hannu Niemi, Tom Pietilä ja Tero Räty

  Hyökkääjät: Jari Kapanen, Jari Kaski, Antero Lehtonen, Mikko Leinonen, Tauno Mäkelä, Rauli Tammelin, Juhani Boström, Auvo Väänänen, Keijo Kivelä, Pertti Järvenpää, Yrjö Hakulinen, Markku Hakulinen ja Veli-Matti Ruisma

  Päävalmentaja: Heikki Järn

  Joukkueenjohtaja: Erkki Turunen

  Joukkueenlääkäri: Tapani 'Tapsa' Linna

  Varajoukkueenlääkäri: Tom 'Blommi' Sjöblom

  Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto
   
 10. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Sisu Teamin vuoden 1977 osalta täydennystä tulee siihen tietenkin Joukkueenjohtajalla eli viimeistä kertaa tuolloin sellaisessa virassa toimineella Erkki Turusella.

  Tällä kyseisellä vuodella myös herrat nimeltä Kaj Rosvall ja Kaj Matalamäki muodostivat juuri sinä vuonna lempinimeltään melkoisen valmennusduon eli Team Kaitsun/Team Kajtsun Varapäävalmentajan ja Apulaispäävalmentajan ominaisuudessa hieman nimityksestä ja kirjoitustavasta riippuen.

  Tässä täydennetty Sisu Team kun Sisu Teamin Päävalmentajana oli itse Seppo Liitsola vuonna 1977:

  Maalivahdit: Leo Seppänen, Ari Hellgren, Rauno Sjöroos ja Kalevi Rantanen

  Puolustajat: Jouni Peltonen, Hannu Niemi, Tuomo Jormakka, Pertti Lehtonen, Lasse Litma, Matti Kaario ja Hannu Helander

  Hyökkääjät: Håkan Hjerpe, Tomi Taimio, Yrjö Hakulinen, Matti Hakulinen, Erkki Laine, Hannu Kapanen, Jari Laiho, Olavi Niemenranta, Hannu Kapanen, Jari Kapanen, Antero Lehtonen ja Veli-Matti Ruisma

  Päävalmentaja: Seppo Liitsola

  Varapäävalmentaja: Kaj Rosvall

  Apulaispäävalmentaja: Kaj Matalamäki

  Joukkueenjohtaja: Erkki Turunen

  Joukkueenlääkäri: Tapani 'Tapsa' Linna

  Varajoukkueenlääkäri: Tom 'Blommi' Sjöblom

  Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto