Tarinaa ja muistoja Sisu Teamista

  • 118 403
  • 618

Anzi

Jäsen
Vuoden 1974 Sisu Teamin Joukkueenlääkäri tosiaan löytyi ja hän oli Tapani 'Tapsa' Linna.

Tuon vuoden aikana Sisu Teamin Päävalmentaja Matti Reunamäki tosiaan jaksoi hehkuttaa myös Juhani Tammisen otteita kauden peleissä ja olihan tuonna kyseisenä vuotena paljon muutakin kehitystä Sisu Teamilla suhteessa aiempaan nähden vaikkakin jääkiekon ammattilaisuuden lisääminen olikin melkoinen puheenaihe ja ennen kaikkea sen todellinen jaksoittaminen kun haasteitakin edessä tuntui olevan liikaakin ainakin ajoittain.

Tässä siis itse päivitys Sisu Teamin vuoden 1974 nk. Perusmiehistön osalta:

Maalivahdit: Jorma Valtonen ja Kyösti Majava

Puolustajat: Tapio Flinck, Pekka Rautakallio, Reijo Laksola, Tuomo Martin, Timo Nummelin, Jouko Öystilä, Lasse Litma ja Pentti Karlsson

Hyökkääjät: Matti Murto, Esa Peltonen, Antero Lehtonen, Martti Jarkko, Oiva Oijennus, Hannu Kapanen, Ilpo Kuisma, Juhani Boström, Jari Kaski, Tapio Koskinen ja Juhani Tamminen

Päävalmentaja: Matti Reunamäki

Varapäävalmentaja: Heikki Järn

Apulaispäävalmentaja ja Pelaaja-Valmentaja: Jorma 'Jorse' Suokko

Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto

Joukkueenlääkäri: Tapani 'Tapsa' Linna


Kiinnostavaa, että Sisu-Teamissa 1974 on ollut MM 1974 kotikisajoukkueesta Pekka Rautakallio, Jouko Öystilä, Esa Peltonen, Matti Murto ja Juhani Tamminen. Jorma Valtonen oli myös, mutta tavallaan hänen paikkansahan MM 1974-joukkueessa oli kolmosmaalivahti, eli Sisu-Teamin ykkösmaalivahdin paikka. (Ja sittenhän kun Valtonen oli maalilla ja Leppänen loukkaantunut polvesta sekä Wetzell suljettu efedriini-jutun takia kisoista, niin hyökkääjä Seppo Repo oli Suomen varamaalivahtina.)

Mitenköhän tuo noin suuri A-maajoukkueen edustus Sisu Teamissa vielä kotikisavuonna on noin ollut?
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Kiinnostavaa, että Sisu-Teamissa 1974 on ollut MM 1974 kotikisajoukkueesta Pekka Rautakallio, Jouko Öystilä, Esa Peltonen, Matti Murto ja Juhani Tamminen. Jorma Valtonen oli myös, mutta tavallaan hänen paikkansahan MM 1974-joukkueessa oli kolmosmaalivahti, eli Sisu-Teamin ykkösmaalivahdin paikka. (Ja sittenhän kun Valtonen oli maalilla ja Leppänen loukkaantunut polvesta sekä Wetzell suljettu efedriini-jutun takia kisoista, niin hyökkääjä Seppo Repo oli Suomen varamaalivahtina.)

Mitenköhän tuo noin suuri A-maajoukkueen edustus Sisu Teamissa vielä kotikisavuonna on noin ollut?

Osittain tilanne tuolloin ainakin ymmärtääkseni on ollut sikäli kiusallinen ainakin Leijonien Päävalmentajien osalta siinä mielessä, että Kiekkoliitosta oli alkanut tulla vähän painostusta sille kun Sisu Teamin nk. Perusmiehistöstä ei ollut otettu pitkään aikaan pelaajia vaikka olisi ollut syytäkin.

Lisäksi tietenkin oli kotikisat kyseessä ja muutaman alkuperäisen Leijona-pelaajan loukkaantuminen tai oletettu puolikuntoisuus missä asiassa ei Kalevi Numminen ryhtynyt peruuttelemaan lainkaan kun alkoi olla pudokkaita joiden tilalle sitten otettiin Sisu Team-pelaajia tilanteen mukaan pitkin kautta.

Toki lopullinen kisavalinta joidenkin Sisu Teamin nk. Perusmiehistön pelaajien kohdalla oli varmistunut jo pitkän aikaa ennen täysin lopullista valintaa ja joissakin valinnoissa Numminen melko tarkkaan kuunteli Matti Reunamäen hehkutusta selvästi paremmin kuin hänen edeltäjänsä Leijonissa.

Lisäksi ehkä kun miettii Reunamäkeä niin mikäli Reunamäki olisi ollut jo suoraan Päävalmentaja kun Lasse Heikkilä vetäytyi Sisu Teamin Päävalmentajan paikalta vuonna 1972 niin ehkä suosittelutapa olisi ollut toimivampi kun Raimo 'Rätsy' Määttäsellä se homma ainakin vaikutti aina olevan varovaisempaa ja mikäli ei niin jostain syystä tuntui aina jäävän paitsioon pelaajaneuvotteluissa.

Edellisen kerran tosiaan ennen vuotta 1974 vain Sisu Teamin avausvuonna 1967 ja sitäkin ennen Suomen B-maajoukkueella vuonna 1963 tuntui olevan reilusti tilausta Leijoniin.

Leijonien lopullinen päätös kotikisojen pelaajista tai edes viimeisen vakavan leirin eli nk. Helsinki-leirin pelaajisto päätettiin 28.3.1974 ennen MM-kisoja ja mikäli vielä silloinkin olisi ollut epäselvyyttä valinnoista niin ne päätettiin sitten ihan viimeistään tuon nk. Helsinki-leirin jälkeen eli tuolloin puhutaan mitä tahansa 31.3.1974 jälkeen menevältä ajalta kuitenkin ennen MM-kisoja kun tuo nk. Helsinki-leiri pidettiin 29.3.1974-31.3.1974.

Melkoisenkin myöhään päätöksiä puitiin kun osa nk. Perusmiehistön pudokkaista halusi ihan välttämättä vielä päästä mukaan ja se söi niin Reunamäen kuin Nummisenkin hermoja.

Nummisen osalta sen mitä minä muistan tai olen kuullut niin joidenkin Sisu Teamin nk. Perusmiehistön jäsenten painostuksen myötä oli jäädä pois vielä periaatteessa hyväksytyistä pelaajista ainakin Jouko Öystilä ja kertaalleen hyväksytty, mutta sittemmin vähäksi aikaa jopa jälleen Leijonista ulos keskellä tuota kohua joutunut Seppo Repo.

Lopulta Nummisen sana jäi voimaan toteutuneesti kaikkien pelaajien osalta mitkä kotikisoihin pääsivät jolloin myös Öystilä ja Repo ihan kisoissa nähtiin.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Viime aikojen ja etenkin viime päivien uusimmat ottelulisäykset Sisu Teamiin ovat tosiaan ilman äärettömän suuria ihmeitä, vaihtoehtoisesti kenties Lontoon pään eli tässä tapauksessa Yhdistyneiden Kuningaskunnan Jääkiekkoliiton virhettä tai muuta erittäin hyvää lisätietoa asiaan ovat osoittautumassa Sisu Teamin ehkäpä kaikkien aikojen erikoisimmiksi ja samalla myös tietyllä tavalla noloimmiksi otteluiksi sen historiassa.

Etenkin kun vastassa oli tuolloin hyvin aallonpohjassa rypevä Yhdistyneiden Kuningaskuntien eli Iso-Britannian jääkiekkomaajoukkue vuosimallia 1973.

Toisaalta taas mikäli kaikki yksityiskohdat toistaiseksi pitävät paikkansa niin vaihtoehtoisesti nolouden syy voisi olla myös jo legendaariseksi nousseiden Tricolori Hochein eli Romanian tappioiden tapaan melkoisen iloisessa virkistävän oluen käytössä.

Joskin legendaarisissa 1960-luvun tai 1970-luvun alun Romania-tappioissa myös Conducatorin läsnäolo oli vahvistava tekijä ja tietenkin oluen sijaan taisi väkijuoma olla Palinkaa tai Palinka Romanaa eli Palincaa mikä kyllä varmasti Leijonissa tai Sisu Teamissa jätti vahvatkin miehet aika kylmäksi tai pahoinvoiviksi ryyppyillan jälkeen ja ainakin 1:n tai 2:n matsin osalta näissä kolmesta myös krapulassa pelaamisessa tai melkoisen heikossa palautumisessa sitten ryyppyiltojen ja krapulan jälkeen kun puhutaan siis brittipeleistä vuodelta 1973.

Toisaalta vuoden 1973 aikana britit kyllä erinomaisesti nuijivat harjoituskauden aikana ennen hyvin huonoja C-sarjan MM-kisojaan sinä vuonna esimerkiksi Hollannin, Belgian ja jopa Itävallankin kaltaisia joukkueita maanrakoon. Itävalta hävisi esimerkiksi jopa jo maalein 8-2 briteille harjoituskaudella vaikka senkin sanottiin olevan jääkiekossaan aallonpohjassaankin valovuosia edellä kun se sentään pelasi jo B-sarjan MM-kisoissa!

Tyrmäävää Iso-Britannialta oli voittaa harjoituskaudella Hollantikin eräässä vaiheessa 16-3 vain sitten hävitäkseen C-sarjan MM-kisoissa Hollannissa tietenkin Ijs-Oranjen kotiyleisön edessä maalein 3-13!

Lopultahan Iso-Britannia pelasi C-sarjan MM-kisoissa vuonna 1973 yleensä ainakin ottelujen ensimmäiset erät mallikkaasti eikä edes Jääkarhut eli Norja sinä vuonna muutoin aallonpohjassaan kyennyt ensimmäisessä erässä karkaamaan yhtään sen kauemmaksi kuin 5-1 johtoon vaikka ottelun lopulta voittikin voimiaan säästäen maalein 11-3.

Muutoin Iso-Britannia pelasikin vain Tanskan kanssa 8-8 tasapelin ainoana valopilkkunaan turnauksessa missä Tanskakaan ei kyennyt toiseksi huonoimpana C-sarjan MM-kisojen maana ja koko MM-ohjelman toiseksi huonoimpana maana voittamaan mitään joukkuetta vaan pelaamaan korkeintaan tasan myöskin jo mainitun ottelun lisäksi myös Jään Lohikäärmeiden eli Kiinan kanssa maalein 3-3.

Itse Sisu Teamin otteluihin palatakseni ainakin näillä näkymin kieltämättä ottelujen lopputulokset olivat järkyttäviä ja löivät kyllä aikanaan paljon kirkkaasti laudalta huonoimpana Sisu Teamin otteluna pidetyn vuoden 1992 Slovenia-ottelun 1-1 tasapelin.

Toisaalta katastrofiin liekkiä tuntuivat lyövän myös jo tuolloin joidenkin Sisu Teamin pelaajien näyttöpaineet vuoden 1974 A-sarjan MM-kotikisoihin ja järkyttävä jäähyily Sisu Teamin toimesta silloin kun briteiltä hädin tuskin nähtiin jäähyjä lainkaan peleissään.

Kaikkiaankin juuri nuo järkyttävän huonot lopputulokset tuntuivat toimivan myös Leijona-valintojen esteenä vuodeksi 1974 kotikisoihin hyvin tehokkaasti ja kieltämättä Sisu Teamin Päävalmentaja 'Rätsy' eli Raimo Määttänen kävi enemmänkin kun vähemmän kuumana kuin hellankoukku näiden ottelujen jälkeen ja kiistaa tuli myös Varapäävalmentajan eli Matti Reunamäenkin kanssa pelaajien rankaisutoimenpiteistä siihen mitä jatkoon olisi tullut kun Kiekkoliitossakaan asiasta ei pidetty.

Tässä olisivat nyt kuitenkin tulokset näistä otteluista:

Sisu Team Iso-Britanniassa 1973

Sisu Team-Iso-Britannia 2-7 (Tämä ottelu pelattiin näillä näkymin 1.11.1973 1.11.1973-6.11.1973 välisenä aikana Lontoon Jäähallissa ja varsinkin tässä ottelussa tuntui kaikki menevän Sisulaisten osalta lekkeripeliksi järkyttävän jäähymäärän ja keskittymiskyvyttömyyden takia mitä tunnuttiin pidettävän silloin edellisillan juhlimisen ja jopa krapulassa pelaamisen syynä koska britit olisi ilman hyviä suomalaismaalivahtien torjuntoja tehneet enemmänkin maaleja.)

Sisu Team-Iso-Britannia 1-3 (Tämä ottelu pelattiin näillä näkymin 3.11.1973 1.11.1973-6.11.1973 välisenä aikana Lontoon Jäähallissa ja tämäkin ottelu oli kaikkiaan huono ja yhtä lekkeripeliä Sisu Teamin osalta vaikka sentään lopputulos olikin nyt parempi, mutta ei tappiota silti yhden sensaatiotappion jälkeen olisi pitänyt tulla enää mitenkään kun sitä maalin sensaatiotappiota aina hyvin teoreettisen mahdollisena pidettiin mikäli vastustajan tuntemattomuuden tai ihan äärettömän perseilyn myötä niin vain sattuisi käymään. Tähän otteluun mennessä nollaustaukoa oli kyetty pitämään vaikka joidenkin juttujen mukaan tässäkin ottelussa Sisulaiset tuntuivat yrittävän selvitä kohmelosta.)

Sisu Team-Iso-Britannia 6-6 (Tämä ottelu pelattiin näillä näkymin 4.11.1973 1.11.1973-6.11.1973 välisenä aikana Lontoon Jäähallissa ja tässä ottelussa Sisu Team sentään johti brittejä jo selvästi kaikkiaan ja melkein ottelun loppuun asti, mutta siltikin lopputulosta ja kaventuneen johtoaseman 6-4 muuttumista tasapeliksi 6-6 tunnuttiin paheksuvan laajalla rintamalla. Etenkin ottelun viimeiset kaksi minuuttia juurikin johtoaseman menetyksen lisäksi ottelussa tuntuivat olevan erityisen paheksuttavaa kun otettiin vielä loppumetreillä jäähyjäkin tarpeettomasti ja kun olisi pitänyt johtoasemassakin olla ainakin kriittisten näkökantojen mukaan olla toistakymmentä tai kolmattakymmentä maalia aina brittien edellä.)

Sisu Teamin osalta puhuttaessa nämä ottelut olivat tosiaan melkoisia nolauksia sinänsä kun aiemmin oltiin kieltäydytty selvästi brittejä vahvempien Jään Lohikäärmeiden eli Kiinan kohtaamisesta samana vuonna Suomessa käsin lokakuussa 1973 ja ainakin britti-ottelujen perseilylläkin sellaisenaan heitä vastaan olisi voinut käydä kylmät tai tragikoomisesti olisi kannattanut vaikka kohdata sitten heidätkin mieluummin kun kuitenkin ihan kotiareenoillaan kaikkensa peliin laittaneita romuluisen hyvää fyysistä ja syöttöpelissään tarkkaa peliä pelaavia brittejä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Ei varsinaisesti mitään uutta Sisu Teamista pelillisesti, mutta itse topikin otsikon mukaisesti vaihteeksi tarinaa ja muistoja tällä kertaa 40 vuoden takaa vuodelta 1979.

Muistelussa oleva asia oli aikanaan melkoisen kohun aiheuttanut tapahtuma Sisu Teamissa.

Sen siemenet luotiin jo lokakuun 1978 aikana ja sen varsinainen kylväminen alkoi joulukuun 1978 aikana Pekingin Turnauksen ja Sapporon Turnauksen välissä kuin selvisi, että Unto 'Unski' Viitala/Wiitala ei jatka Sisu Teamin Joukkueenjohtajana.

Vuodeksi 1979 kutsun Sisu Teamin Joukkueenjohtajaksi hyväksyi Pentti Katainen.

Pentti Katainen eli Pena tai myös Kiukki tunnettiin valitettavasti noihin aikoihin myös Jokerien lyhyestä ja myrskyisästä valmennuksesta.

Penan tai nk. Pena-Sämplyn valmennustavoista ei vain kerta kaikkiaan tunnuttu pitävän Jokereista puhuttaessa ja hänen edellytys Sisu Teamin Joukkueenjohtajanakin tuntui aiheuttavan melkoisia kohuja.

Itse asiassa niin isoja kohuja, että mahdollisesti juuri niidenkin takia Katainen ei jatkanut Sisu Teamin Joukkueenjohtajana niiden takia vuonna 1980 vaikka sopimusta olisi voitukin jatkaa.

Kun siihen vielä lisäsi Kai Rosvallin eli Ruisen kovaotteisuuden kurinpitäjänä ja sanojana niin soppa oli valmis kun osa nuoremmista Sisu Team-pelaajista ei halunnut kuunnella ohjeita ja järjesti omat menonsa joukkueen etuja vastaan.

Toisaalta taas suuremmaksi ongelmaksi eivät tulleet oikeastaan nuorempien pelaajien uhoamiset vaan sellaiset huippuluokan johtajina pidetyt pelaajat joilla oli menossa omat vakavat vaiheensa elämässä niin jäällä kuin sen ulkopuolella jolloin levottomuutta ei siedetty.

Tammikuun 1979 ja maaliskuun 1979 välisenä aikana toden totta nähtiin Sisu Teamissa kohu jota kai voisi nimittää nk. Matti-kohuksi.

Tuolla kertaa vielä kyseessä ei ollut tuolloin melkein täysin tuntematon nuori mäkihyppääjän alku nimeltä Matti Nykänen äärimmäisenä poikasenakaan vaan itse Matti 'Hakki' Hagman.

Hagmanista toivottiin Sisu Teamille jopa Joukkuekapteenia ja esimerkkiä nk. Perusmiehistön osalle kauden peleihin, mutta lukemattomat tempaukset suurilta osin alkoholin aiheuttamana vaikkakin välillä myös ilman sitä aiheuttivat tietenkin kestämättömiä rettelöitä Sisu Teamin johdon ja tähtipelaajaksi arvioidun Hagmanin kesken.

Hagmanin onnistui myös puhua puolelleen muutamia muita nuorukaisia jotka tuntuivat tekevän nk. Likaisen Työn hänen puolestaan milloin vain viattomassa kujeilussa ja pukukoppihuumorissa vaikkakin myös pahimmillaan joko nk. Pena-Sämplyn haukkumisessa tai silloin kun ei se onnistunut tai Ruise puolusti Penaa liikaa niin sitten esiin astui Hakki suunsoiton estradille joka päättyi muutamankin kerran kaudella Ruisen suorittamaan raiveliin kiinni käymiseen.

Kerran kävi Hakkiin kiinni jopa itse nk. Pena-Sämplykin kun mitta tuli täyteen parin kuukauden mittaista 'Hakin' suorittamaa uhoa ja keisarointia silloin kun pullo saneli teot niin jäällä kuin pukukopissa.

Ennen noita tapahtumia 'Hakki' oli jo kauan sitten menettänyt nk. Perusmiehistön pääpaikan ja joutunut tyytymään vain nk. Oheispelaajiston/Yksittäispelaajiston rooliin.

Katainen saikin uuden lempinimen tuon 'Hakin' raiveliin kiinni käymisen jälkeen jolloin häntä alettiin kutsua toisen lempinimensä eli 'Kiukin' sijaan 'Kiukku-Penaksi'!

Muiden pelaajien oli kiusallista niin nk. Perusmiehistön kuin Yksittäispelaajistonkin osalta asettua joukkueessa vallitsevaan tilanteeseen ilman liiallista tuomionantoa.

Osa pelaajistosta yritti painaa koko kohun niin villaisella kuin pystyi ja osa sitten yritti löytää liennytystä ja lieventää Hakin tulevia vaikeuksia.

Jostakin syystä pelaajat ymmärsivät paremmin Ruisen mentaliteettia ja jopa käsiksi käymisiä kun Rosvall tunnetusti kävi kuumana eikä Hakin kanssa suoritettu painiminen tai jopa läppäisyt kovastikin olalle, päähän tai jopa poskiinkaan tilanteen ollessa toisinaan melkein ilmiselvän tappelun tasalla ollut uutta kun Rosvall oli ennenkin antanut huutia muun muassa Hexi Riihirannalle, useille muillekin huonosti käyttäytyville pelaajille jotka jostain syystä tuntuivat aina olevan HIFK:stä tai Ässistä aina kun oli tällaisia kohuja ja Sapporon Turnauksen terjuminen Ruiselta muun muassa Japani-ottelun älyttömän ensimmäisen erän tappiolukujen myötä oli lievästi sanottuna nostanut niskakarvat pelossa pystyyn pelaajistosta puhuttaessa.

Silti Ruisea erittäin suuresta itsepäisyydestä ja ajoittain miehen äärettömänkin pahoista raivokohtauksista huolimatta tunnuttiin kunnioittavan, mutta nk. Pena-Sämply ei tuntunut saavuttavan kenenkään kunnioitusta silloinkin kun häntä kohtaan ei esiintynyt mitään ongelmaa.

Joidenkin näkökantojen mukaan syynä oli nimenomaan turhankin kova kuivakkuus ja pedanttisuus Kataisen osalta minkä takia hän oli niin sämply kuin oli, mutta ainakin osin siihen taisi vaikuttaa myös ennen Sisu Team-aikaa ollut Jokerit-kohukin.

Vaikka välillä nk. Pena-Sämply sai paljon myötätuntoakin ja kauden mittaan kohut tietenkin laantuivat niin siltikin väitteet väärän joukkueen laiminlyömisestä, muut jo valmiiksi useiden rettelöiden aiheuttamat muut ongelmat joihin Katainen joutui puuttumaan kun tilanne esimerkiksi Ruisen tai Hakin kesken oli ihan oikeastikin mennä tappeluksikin ja muut erinäiset kurinpitopalaverit joita muka pelaajien mielestä pidettiin sen ajan oloissa kohtuuttoman paljon verrattuna vanhempiin aikoihin jäivät elämään.

Ne kaikki tapahtumat saivat pelaajat väittämään myöhemmissä Kiekkoliitonkin käynnistämissä tutkimuksissa Kataisen käyttäneen mielivaltaa sen vuoden Sisu Teamissa.

Sisu Teamin alustava nk. Perusmiehistö vuodeksi 1979 piti alun perin sisällään sen, että siinä ei olisi ollut seuraenemmistöä vaan pelaajia olisi ollut yhtä monta suurimmillaan Tampereen Ilveksen ja Lahden Kiekkoreippaan välillä.

Pienimmilläänkin vaikutti siltä, että Ilveksen ja Kiekkoreippaan pelaajia olisi ollut neljä pelaajaa molempia ja HIFK:stä olisi ollut kolme pelaajaa Joukkuekapteenina tietenkin Hagman.

Tosin jo heti vuoden 1979 alkupäiviä ennen aivan vuoden 1978 lopulla noita muutettiin rajustikin sillä tavalla, että lopulta vain Ilveksen osalta oli sen vuoden Sisu Teamissa nk. Perusmiehistössä seuraenemmistö edelleen neljällä pelaajalla.

Ilveksen ja Kiekkoreippaan miehistöä karsittiin niin paljon, että monista muista seuroista nk. Perusmiehistöön pääsi enemmän pelaajia kuin mitä piti päästä. Toisaalta vastineeksi Ilveksen pelaajia ei otettu sitten kauden muihin peleihin Oheispelaajistoon porukkaa kuin mitä herrat Katainen ja Rosvall olivat alun perin aikoneet.

Siten HIFK:stä ulos jäi muun muassa Hagman ja Kiekkoreippaasta ulos jäivät Pekka Laine ja alkuperäinen Sisu Teamin nk. Perusmiehistön kolmosmokke kauden peleihin eli Jorma Virtanen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Sisu Teamin vanhempien aikojen oheishenkilöitä on jälleen selvinnyt pitkän ajan jälkeen ja kysymys koskee Sisu Teamin vanhempien aikojen Joukkueenjohtajaa joka ilman muita erittäin vahvoja todisteita on ollut myös useamman vuoden ajan eli tässä tapauksessa vuosien 1973-1977 ajan Sisu Teamin Joukkueenjohtaja ennen Unto 'Unski' Viitalaa/Wiitalaa.

Hänen nimensä on Erkki Turunen.

Seuraaviin viesteihin vuosien 1973-1977 Sisu Teamin nk. Perusmiehistöihin täydennän sitten hänet ja herra Turunen saattoi olla ehkä kenties ensimmäinen tai erittäin ensimmäisiä Sisu Teamin Joukkueenjohtajia koska aivan varma en ole, että oliko alkuvuosina Sisu Teamilla lainkaan edes säännöllisempää Joukkueenjohtajaa kun vanhemman ajan Joukkueenjohtaja Suomen B-maajoukkueesta vuodelta 1960 eli Emil Vuorimaa tai myös Emil Vuorenmaa joissakin kirjoituksissa oli mitä ilmeisimmin vain satunnaisesti sellainen eikä siitä eteenpäin moneen vuoteen 1960-luvulla ole ainakaan näillä näkymin mitään viitteitä niiden virkojen olemassa olemisesta niin B-maajoukkueessa kuin Sisu Teamissakin.

Ellei sitten ehkä tietyllä tapaa Lasse Heikkilä Sisu Teamin isänä olisi alkuvuosina pitänyt tuotakin virkaa itsellään osana Sisu Teamin Päävalmentajan virkaansa, mutta menee vaikeaksi sanoa mitään tarkkaa ainakaan tässä vaiheessa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1973 Sisu Team täydennetään tähän Joukkueenjohtajan eli Erkki Turusen muodossa:

Maalivahdit: Reijo Heinonen ja Seppo Mäkinen

Puolustajat: Hannu Palmu, Jorma Immonen, Pentti Karlsson, Tero Räty, Olli T. Hietanen, Seppo Suoraniemi, Hannu Haapalainen, Mikko Erholm, Pertti Ahokas ja Heikki Leppik

Hyökkääjät: Seppo Mäkinen, Pekka Sartjärvi, Ismo Villa, Matti Hagman, Tapio Koskinen, Erkki Kesäläinen, Reijo Leppänen, Jari Kaski, Martti Jarkko, Jukka Koskilahti ja Pasi Malhonen

Päävalmentaja: Raimo 'Rätsy' Määttänen

Varapäävalmentaja: Matti Reunamäki

Joukkueenjohtaja: Erkki Turunen

Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto

Joukkueenlääkäri: Tapani 'Tapsa' Linna
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1974 Sisu Teamin Joukkueenjohtaja tosiaan löytyi ja hän oli Erkki Turunen.

Tuon vuoden aikana Sisu Teamin Päävalmentaja Matti Reunamäki tosiaan jaksoi hehkuttaa myös Juhani Tammisen otteita kauden peleissä ja olihan tuonna kyseisenä vuotena paljon muutakin kehitystä Sisu Teamilla suhteessa aiempaan nähden vaikkakin jääkiekon ammattilaisuuden lisääminen olikin melkoinen puheenaihe ja ennen kaikkea sen todellinen jaksoittaminen kun haasteitakin edessä tuntui olevan liikaakin ainakin ajoittain.

Tässä siis itse päivitys Sisu Teamin vuoden 1974 nk. Perusmiehistön osalta:

Maalivahdit: Jorma Valtonen ja Kyösti Majava

Puolustajat: Tapio Flinck, Pekka Rautakallio, Reijo Laksola, Tuomo Martin, Timo Nummelin, Jouko Öystilä, Lasse Litma ja Pentti Karlsson

Hyökkääjät: Matti Murto, Esa Peltonen, Antero Lehtonen, Martti Jarkko, Oiva Oijennus, Hannu Kapanen, Ilpo Kuisma, Juhani Boström, Jari Kaski, Tapio Koskinen ja Juhani Tamminen

Päävalmentaja: Matti Reunamäki

Varapäävalmentaja: Heikki Järn

Apulaispäävalmentaja ja Pelaaja-Valmentaja: Jorma 'Jorse' Suokko

Joukkueenjohtaja: Erkki Turunen

Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto

Joukkueenlääkäri: Tapani 'Tapsa' Linna
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1975 Sisu Team tulee seuraavaksi tässä täydennettynä Joukkueenjohtajallaan eli Erkki Turusella:

Maalivahdit: Kyösti Majava, Leo Seppänen ja Jorma Valtonen

Puolustajat: Tapio Flinck, Lasse Litma, Jorma Immonen, Martti Immonen, Ari Kankaanperä, Pentti Karlsson, Tero Räty, Kari Viitalahti ja Martti Narinen

Hyökkääjät: Mikko Leinonen, Jari Kaski, Jari Kapanen, Tapio Koskinen, Timo Turunen, Pentti Hiiros, Rauli Tammelin, Pertti Järvenpää, Pekka Sartjärvi, Oiva Oijennus ja Veli-Matti Ruisma

Päävalmentaja: Matti Ruohonen

Varapäävalmentaja ja Virkaa Toimittava Päävalmentaja Tarpeen Mukaan: Heikki Järn

Apulaispäävalmentaja ja Pelaaja-Valmentaja: Jorma 'Jorse' Suokko

Joukkueenjohtaja: Erkki Turunen

Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto

Joukkueenlääkäri: Tapani 'Tapsa' Linna
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1976 Sisu Teamin täydennys siltä vuodelta on Joukkueenjohtaja tällä erää eli Erkki Turunen.

Tämän hetken tiedon pohjalta vieläkin hieman kysymysmerkkien alla, mutta ilman jotain todella kouriintuntuvia muita todisteita tämän vuosikerran Sisu Teamin Päävalmentajana oli ainutkertaisesti useimmiten lähinnä Sisu Teamin Varapäävalmentajana tai Apulaispäävalmentajana toiminut Heikki Järn.

Vaikka Joukkueen Huoltajankin, Joukkueenlääkärin, Varajoukkueenlääkärinkin ja Joukkueenjohtajankin nyt tiedän niin valitettavasti kuitenkaan herra Järnin aisaparia eli Sisu Teamin Varapäävalmentajaa tai Sisu Teamin Varapäävalmentajan omaa aisaparia eli Sisu Teamin Apulaispäävalmentajaa tälle vuodelle en harmittavasti ole saanut selville.

Huhuja toki olen kuullut Kaj Rosvallista ja Kaj Matalamäestä juurikin noina Varapäävalmentajana ja Apulaispäävalmentajana, mutta tässä vaiheessa tietojen puutteessa en voi vieläkään vahvistaa asiaa.

Mikä tahansa lisätieto on tätä vuotta koskien aina tervetullutta mikäli vain joku muistaa näistä valmennuspuolen asioista jotain!

Tässä kuitenkin täydennys vuoden 1976 osalta:

Maalivahdit: Kyösti Majava, Hannu Siivonen ja Leo Seppänen

Puolustajat: Tapio Flinck, Arto Kaunonen, Lasse Litma, Tuomo Martin, Hannu Niemi, Tom Pietilä ja Tero Räty

Hyökkääjät: Jari Kapanen, Jari Kaski, Antero Lehtonen, Mikko Leinonen, Tauno Mäkelä, Rauli Tammelin, Juhani Boström, Auvo Väänänen, Keijo Kivelä, Pertti Järvenpää, Yrjö Hakulinen, Markku Hakulinen ja Veli-Matti Ruisma

Päävalmentaja: Heikki Järn

Joukkueenjohtaja: Erkki Turunen

Joukkueenlääkäri: Tapani 'Tapsa' Linna

Varajoukkueenlääkäri: Tom 'Blommi' Sjöblom

Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Sisu Teamin vuoden 1977 osalta täydennystä tulee siihen tietenkin Joukkueenjohtajalla eli viimeistä kertaa tuolloin sellaisessa virassa toimineella Erkki Turusella.

Tällä kyseisellä vuodella myös herrat nimeltä Kaj Rosvall ja Kaj Matalamäki muodostivat juuri sinä vuonna lempinimeltään melkoisen valmennusduon eli Team Kaitsun/Team Kajtsun Varapäävalmentajan ja Apulaispäävalmentajan ominaisuudessa hieman nimityksestä ja kirjoitustavasta riippuen.

Tässä täydennetty Sisu Team kun Sisu Teamin Päävalmentajana oli itse Seppo Liitsola vuonna 1977:

Maalivahdit: Leo Seppänen, Ari Hellgren, Rauno Sjöroos ja Kalevi Rantanen

Puolustajat: Jouni Peltonen, Hannu Niemi, Tuomo Jormakka, Pertti Lehtonen, Lasse Litma, Matti Kaario ja Hannu Helander

Hyökkääjät: Håkan Hjerpe, Tomi Taimio, Yrjö Hakulinen, Matti Hakulinen, Erkki Laine, Hannu Kapanen, Jari Laiho, Olavi Niemenranta, Hannu Kapanen, Jari Kapanen, Antero Lehtonen ja Veli-Matti Ruisma

Päävalmentaja: Seppo Liitsola

Varapäävalmentaja: Kaj Rosvall

Apulaispäävalmentaja: Kaj Matalamäki

Joukkueenjohtaja: Erkki Turunen

Joukkueenlääkäri: Tapani 'Tapsa' Linna

Varajoukkueenlääkäri: Tom 'Blommi' Sjöblom

Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Viime aikoina on löytynyt hieman ristiriitaisia, mutta myös mahdollisia uusia jääkiekon merkkihenkilöitä mahdollisesti olemaan kaikkien aikojen viimeisessä Team Karjalassa vuodeksi 1998 ja nämä samat henkilöt ovat jollakin tapaa olleet ehkä mahdollisesti sen toiminnassa mukana jo vuonna 1997.

Team Karjalan loppuvaiheet kun tunnetusti ainakin näillä näkymin ovat olleet hyvinkin tuulisia ja yllättävänkin suuressa hiljaisuudessa Team Karjalan ja sitä edeltäneiden Sisu Teamin ja B-maajoukkueen pitkäaikainen tie vuosien 1950-1997 tai 1950-1998 aikana kyllä päättyi.

Ainakin lopulta jos ei muuten.

Apulaispäävalmentajaksi tai jopa Kari Elorannan aisapariksi eli Varapäävalmentajaksi ehdolla Team Karjalaan oli vuosiksi 1997-1998 Teijo 'Teikka' 'Teukka' Räsänen.

Näistä vuoden 1997 Apulaispäävalmentajana muistikuvissani kummittelee herra Räsänen erittäinkin vahvasti joskin valitettavasti vuoden 1998 kohdalla tilanne on vaikeampi. Mahdollisesti sai kyllä tosiaan ylennyksen Varapäävalmentajaksi Team Karjalaan kun 'Sakke' Pietilä otti ja lähti.

Pari huhua olen kyllä kuullut jopa siitä, että muka Elorantakaan ei olisi jaksanut valmentaa enää vuonna 1998 ja sitten olisi ollut Räsänen Päävalmentajana Team Karjalassa.

Enemmän pitäisin kuitenkin todennäköisempänä sitä seikkaa, että herra Räsänen olisi ollut nimenomaan se Team Karjalan nk. Millenium-valmentaja vuodeksi 1999 tai 2000 mikäli ei Team Karjalaa olisi lopetettu jo vuonna 1997 sen vuoden lopussa tai sitten 1998.

Vuodeksi 1998 Apulaispäävalmentajaksi ja Virkaa Tekeväksi Apulaispäävalmentajaksi olivat ehdolla Team Karjalaan tutut nimet eli Kari Jalonen ja Juha Hietanen.

Vuoden 1997 lopulla lehdissä oli useita juttuja tosiaan, että Apulaispäävalmentajaksi tai jopa Varapäävalmentajaksi myös Kari Elorannan epäselvästä vuoden 1998 tilanteesta johtuen ainakin osaltaan kelpaisivat vain Jalonen tai Hietanen kun kaikki muut potentiaaliset ehdokkaat olivat jo muissa töissä kiinni tai jotenkin liian konservatiivisia muka sopeutumaan Team Karjalan sen hetken tilanteeseen.

Joukkueenlääkärin osalta mahdollinen Team Karjalan historian viimeinen sellainen oli Timo 'Timpe' 'Timppa' Saarikivi juurikin vuodeksi 1997 tai 1998 ja on voinut olla myös tätäkin aiemmin Team Karjalan Joukkueenlääkäri aina pisimmillään vuoteen 1995 saakka.

Kuntovalmentaja ja Fysioterapeutti yhteisesti viimeistä kertaa Team Karjalan osalta sellaisenaan mahdollisesti oli Timo 'Timpe' 'Timppa' Hakala juurikin vuodeksi 1997 tai 1998 ja on voinut olla kenties tätäkin aiemmin.

Viimeinen uusi epävarma oheishenkilö on ollut vuodeksi 1997 Team Karjalan Apulaisjoukkueenhuoltaja tai Virkaa Tekevä Varajoukkueenhuoltaja ja mikäli vuonna 1998 oli vielä Team Karjala varmasti olemassa niin sen joukkueen historian varmasti viimeinen Joukkueen Huoltaja olisi siinä tapauksessa ollut itse Kari 'Kartsa' 'Brusa' Brusin.

Näistä tämän hetken oheishenkilöistä puhuttaessa useat näistä henkilöistä olivat vahvasti HPK-taustaisia.

Juha Hietanen, Teijo Räsänen, Timo Saarikivi ja Kari Brusin ainakin ovat erittäin vahvasti olleet uriensa aikana sidoksissa HPK:n tai Hämeenlinnan alueeseen muutenkin.

Timo Saarikivi oli esimerkiksi yhtämittainen HPK:n Joukkueenlääkäri 20 vuoden ajan ja kaikkiaan yli 40 vuotta 1970-luvun alusta lähtien noin vuosilta 1970-1973 alemmissa lääkärin viroissa aina myös Varajoukkueenlääkärin ajan laskien.

Edeltäjäkin Saarikivellä oli legendaarinen HPK:n ja Hämeelinnan Tarmon jääkiekon ja jalkapallonkin Joukkueenlääkäri Leo 'Vuolu-Leksa' Vuolio joka tosiaan toimi siviilivirassaan herra Saarikiven nuoruusaikoinaan Hämeenlinnan Lääninlääkärinä.

'Vuolu-Leksasta' olen joskus kuullut juttua myös mahdollisena Suomen B-maajoukkueen Joukkueenlääkärinä ja jopa kenties Sisu Teaminkin ensimmäisenä sellaisena, mutta se menee kyllä valitettavasti erittäin vaikeaksi selvittää.

Toki 'Vuolu-Leksa' yleni moniin muihin virkoihin lääkintäalan virkaurallaan ja niin yleni 1970-luvun nuori herra Saarikivikin aina ainakin Ylilääkäriksi asti.

Tosin herra Saarikivellä oli sitä kunnon ja näyttävää uraa vuosina 1984-2000 kun sittemmin työsarka meni vähäisemmäksi aivoverenvuodon ja pienen verisuonen puhkeamisen takia. Hengissä siitä selvittiin ja kuntokin säilyi kun onneksi se puhjennut verisuoni oli erittäin pientä luokkaa joskin ei kivuitta eikä täysin ihan ilman seurauksitta.

Juurikin tuon kaiken seurauksena Saarikivi joutui alustavasti pääosin eläkkeelle vaikka satunnaiset työt kevyemmissä viroissa siviililääkärinä ja tietenkin urheilulääkärinä jatkuivat aina ainakin vuoteen 2013 asti jolloin oli ihan pakko jäädä ainakin pääosin eläkkeelle.

Vaikkakin taitaa hän vieläkin kenties jotain hyvin pientä vastaanottopuolta tai tilauslääkärin toimia harjoittaa.

Viimeiset aktiivilääkärin hommat urheilulääkärinä olivat Suomen Naarasleijonien ja Suomen Naisten Lentopallomaajoukkueen juttuja hänen osaltaan.

Saarikivi oli ainakin mahdollista esi-isien puolta huomioimatta sukuhaaroittain tietääkseni sukunsa ensimmäinen lääkäri.

Tietääkseni ainakin muut puolet hänen suvustaan muistaakseni isänsä puolen jotain isomummon luokkaa tai juurikin sen isomummonsa suorien vanhempien äitiä huomioimatta hänen isänsä ja äitinsä puolelta miehet olivat kivityömiehiä tai metsätyömiehiä useiden sukupolvien ajan Tuulokselta, Hämeenlinnasta ja niiden monista pienistä aluekylistä tai rajakylistä vailla suurempaa halukkuutta urheilutaustaan.

Jääkiekon ulkopuolelta herra Saarikivi muistetaan ainakin myös moottoriurheilun puoleltakin eri lajien kisalääkärinä, mutta varsinkin Ahveniston Moottoriradan Lääkärinä ja kuuluisan vuoden 1984 Ahveniston Helikopterionnettomuuden pelastustoiminnan Johtavana Lääkärinä.

Kari 'Kartsa' 'Brusa' Brusin taas oli vuosina 1989-2014 HPK:n Joukkueen Huoltaja ja Joukkueen Huoltajan erinäiset alemmat virat aina Varajoukkueenhuoltajaan ja vuoteen 1988 asti ulottuneeseen virkaan asti alkoivat jo vuonna 1979 eli 40 vuotta sitten.

Tuolloin kerta kaikkiaan miehen itsensä peliura vihdoin ja viimein päättyi niin HPK:n kuin TJV:n riveissä Tikkurilassa päin.

Vuonna 1981 ja siitä eteenpäin vuoteen 1988 alkoi se määrätietoisempi alempien HPK:n Joukkueen Huoltajien viroissa pyöriminen kun hänen kyvyt oli sitä ennen huomattu ainakin veljenpoikansa juniorijoukkueessa hänen toimiessa siellä ihan Joukkueen Huoltajana vuosina 1979-1980.

'Kartsan' tai myös 'Brusan' isäukko tietenkin pelasi Viipurin Susissa ja JPS Riennossa tietenkin jalkapalloa ja ura loppui Pieksämäen Palloseuran veteraanipeleihin sen seuran perustajajäsenenä.

Pelasipa 'Kartsan' tai myös 'Brusan' isäukko koemielessä jääkiekkoakin urallaan, mutta taitotaso esimerkiksi 'Jönni-Jusun' eli Johan Hollstenin isäukkoon nähden oli lievästi sanottuna erittäin huono eikä ukko Brusin todellakaan siitä mitenkään hirvittävästi nauttinut ainakaan aikalaispuheissa.

Tosin voi olla, että herra Brusin oli tuolloin kyllä jo melko iäkäs eikä se tilanne muutenkaan ollut kuin osin leikkimielistä pelaamista enemmän kuin todella vakavempaa menoa joko Maakuntasarjassa tai Perussarjassa siihen aikaan.

Nuorempana herra Brusin olisi kyllä ihan hyvinkin voinut pärjätä jääkiekossakin, mutta hänen nuoruusvuosina enemmän jalkapallo, pesäpallo ja talvisin jääpallo olivat silloisessa Suomessa enemmän urheilijoita mukaansa vetäneitä lajeja.

Näinä päivinä Timo Saarikivi täyttää ennen pitkää 27.11 tänä vuonna 76 vuotta ja Kari Brusin on jo täyttänyt 73 vuotta 11.1 tänä vuonna.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Viime aikoina ei paljoakaan uutta ole harmittavasti tullut ilmi vuosien 1997-2009 väliseltä ajalta koskien Suomen C-maajoukkueen eli Team Finlandin pelaamia kiekkotapahtumia ilmi.

Vastustajina tuolla aikavälillä on ainakin eri maista puhuttaessa ollut Espanja, Kreikka, Saksan huomattavan alemmat maajoukkueet ja erinäiset heikompien sarjatasojen seurajoukkueet, useampaan kertaan Australia, Iso-Britannia, Etelä-Afrikka, Meksiko ja Uusi-Seelanti.

Espanja kohdattiin näillä näkymin vuosina 1997-1998, Kreikka vuonna 1999, Saksan alempia maajoukkueita ja erinäisiä heikompia sarjatason seurajoukkueita vuosina 2000-2001, Australia vuosina 2001-2003, Iso-Britannia vuosina 2004-2005, Etelä-Afrikka vuonna 2006, Meksiko vuonna 2007 ja Uusi-Seelanti vuosina 2008 ja 2009.

Team Finlandilla oli epävarma maaottelujen sarja 1990-luvun ihan lopussa tai muutoin vuonna 2002 tai vuosina 2004-2005 Turkissakin mikä on myös ollut viime päivinä selvittelyn alla.

Mikäli Team Finland ei kohdannut Turkkia niin sen sijaan Turkin olisi kohdannut siinä tapauksessa vaasalainen seurajoukkue SR-Team tai myöhempi HC Storm hieman vuodesta riippuen, mutta kuitenkin aikavälillä 1997-2005 milloin nuo seurat olivat olemassa ja muutoin sitten porvoolainen veteraanijääkiekkojoukkue Toldboys/HC Toldboys.

Team Finland voitti Kreikan ottelusarjassaan näillä näkymin ilman muita ihmeitä maalein 10-2 ja 7-3 ja Kiekko-Pantterit eli Etelä-Afrikka voitettiin ainakin yhdessä pelissä maalein 5-4 vuonna 2006, mutta toisesta tai useammasta ottelusta en tiedä harmittavasti enempää huolimatta aikanaan niiden melko laajasta uutisoinnista.

Niitä tosin pelattiin ympäri Etelä-Afrikkaa Johannesburgissa, Pretoriassa ja Kapkaupungissa.

Olisi kyllä mukavaa saada tietoa noista tapahtumista lisää.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Aiemmin etsittyjen, vuosien 1987-1992 Sisu Teamin ajan laajamittaisten otteluetsintöjen innoittamana sen ollessa osana Kolmostelevision ajan NHL-ottelujen myös yhtä laajamittaista selvitystä olen päättänyt etsiä lähipäivien aikana, mahdollisesti tulevan viikon sisällä ja enintään ensi kuulle tai huonommassa tapauksessa talvikauden alkuun asti ulottuvalla ajalla nuo vuosien 1993-1997 ajan Sisu Teamin ja myöhemmän Team Karjalan ajan ottelut kutakin kautta kohti.

Vuoden 1993 osalta on tosin todettava, että etsin aiemmin viime vuoden puolella sen vuoden talvikauden ja kevätkauden otteluja eikä niitä silloin enää juuri löytynyt tai ne olivat hyvin epävarmoja joten nyt alkava etsintä keskittyy Sisu Teamin syyskauteen ja vuoden 1993 loppuun asti jatkuen siitä eteenpäin sitten vuosille 1994-1997.

Tällä ajanjaksolla olisi tarkoitus ennen kaikkea selvittää ottelujen ihan tarkka määrä tai löytää riittävän monta ottelua vastaamaan aiemmin mainitsemiani ottelulistoja ja muun muassa Sisu Teamin historian viimeinen ottelu vuodelta 1994 ja Team Karjalan ihan ensimmäinen ottelu vuodelta 1995.

Tällä ajanjaksolla myös vuoden 1997 verraten erikoistakin tilannetta Team Karjalan osalta olisi toivottavasti mahdollisuus saada selkeämmäksi kyseisen joukkueen mahdollisesti viimeisen vuoden osalta sen tilannetta vuoden 1998 tilanteen ollessa siihen verrattuna edelleen valitettavasti epäselvä.

Vuoden 1997 puolella kun tässä vaiheessa on melko selvää ilman ihmeitä, että juurikin vuoden 1997 alku lienee ollut erittäin ottelurikasta aikaa Team Karjalalle ennen kuin sitten oli Puolan Turnaus ja Pietarin Turnaus sinä vuonna maaliskuun ja huhtikuun aikana.

Toki myös aiemmin mainitut kateissa olevat ottelut Sisu Teamilta myös noin vuosista 1976 ja 1977 eteenpäin kiinnostavat.

Etenkin vuoden 1977 loput ottelut vaikka uudemmat sinne vuoteen 1986 ja Juhani Tammisen Sisu Team-vuoteen astikin kiinnostaisivat ja siihen vielä olisi mukava selvittää näillä näkymin runsaimmin pelatun Sisu Teamin vuoden 1990 kaikki ottelut.

Tosin vuonna 1990 pelattiin kyllä sen verran paljon otteluja, että paljoa niitä ei voi enää olla jäljellä kun mitä tahansa 40-50 ottelun väliltä pelattiin ja tällä hetkellä on tietoja 34 ottelun verran.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1993 Sisu Teamin osalta on nyt etsitty kaikki mahdolliset ottelupäivät myös syyskaudelta ja talvelta 1993 vuotta 1994 kohti mentäessä.

Se tarkoittaa sitä, että uusia otteluja ei löytynyt ja lopullinen määrä Sisu Teamin pelaamia otteluja oli 20 kappaletta kun Kiekkoliiton minimimäärä sille kaudelle olisi pitänyt olla niinkin vähän kuin vain 11 ottelua kuin vuotta aiemmin vuonna 1992 oli ollut 13 ottelua minimimäärä.

Pari uutta asiaakin löytyi nyt myös melkoisten 1. Divisioonan/1-divisioonan ja 2. Divisioonan/2-divisioonan jääkiekon sen ajan taloudellisia tilanteita koskevien etsintöjen lisäksi.

Ensimmäinen näistä uusista asioista oli tietenkin jälleen yksi uusi nk. Divarijengin ottelu TPS:ää vastaan vuonna 1993 minkä se hävisi maalein 3-7.

Divarijengin ehkäpä näyttävin pelaaja oli jälleen yhden paluun ihan SM-Liigaankin tehnyt Jään Viulisti eli Timo 'Timppa' Nummelin.

Tuota nk. Divarijengin ottelua luulin ensiksi Sisu Teamin otteluksi TPS:ää vastaan muuten vaan sarjapelinä, mutta niin ei tosiaan ollut kun Jään Viulistin otteista vaan puhuttiin ja paljon oli K-67:n pelaajia muutenkin sinä vuonna nk. Divarijengin porukassa.

Täten ainakin siis vuosina 1987-1993 nk. Divarijengi eli 1. Divisioonan/1-divisioonan All Stars-joukkue on varmasti pelannut SM-Liigan joukkuetta vastaan.

Ja on muuten viikko sitten Jään Viulistikin täyttänyt jo 71 vuotta!

Jääkiekon divareitten osalta on todettava ainakin se, että tutkittaessa noita 1980-luvun lopun ja 1990-luvun alun vuosia tosiaan Sisu Team-ottelujen etsinnän sivussa varmaankin sarjakausi 1989-1990 lienee 1. Divisioonan/1-divisioonan kaikkien aikojen rahakkain kausi ollut pelaajille ostovoimakorjattunakin kun sitä vertaa myöhempiin divariaikoihin tai edes koko Mestiksenkään aikakauteen ihan Mestiksen alkuvuosia huomioimatta pelaajapalkoista puhuen.

Nurinkurista oli myös se, että esimerkiksi sarjakaudella 1993-1994 1. Divisioonan/1-divisioonan otteluissa oli massiiviset määrät lipputuloja verrattuna tuohon kaikkien aikojen lähtökohtaiseen rahasarjakauteen kun pelaajapalkat itsessään kyntivät pohjamudissa tai olivat ensi kertaa aikoihin todella vakavasti sidottuja lipputuloihin, palkkaturviin tai muihin vastaaviin asioihin!

Toinen ja viimeinen uusi asia oli myös vuoden 1993 Apulaispäävalmentajan eli Seppo Suoraniemen löytyminen mukaan Sisu Teamiin sille vuodelle.

Mahdollisesti Suoraniemi oli mukana myös vuoden 1992 Sisu Teamissa Apulaispäävalmentajana, mutta se jää vielä nähtäväksi kun varmistettua tietoa siitä nyt vuodesta 1993 poiketen ei ole vielä tarpeeksi.

Seppo Suoraniemelle tehtiin noina vuosina tarjous siirtyä myös Japanin J-Liigaan minne houkuteltiin myös uransa aikana Linjatoimitsijana kuin Päätoimitsijana tunnettua Teemu Kautostakin. Suoraniemi olisi tietysti valmentanut ja Kautonen toiminut Toimitsijan virassa tai vaihtoehtoisesti tuomaritoiminnan tarkkailijana J-Liigassa kansainvälisenä konsulttina.

Kautosen hankkeesta sinne Japaniin siirtymisestä puhuttaessa olivat sitä puuhailemassa tiettävästi itse Kalervo Kummola, Japanin sen hetken Kiekkoliiton Puheenjohtaja ja mikäli ei J-Liiga olisi kelvannut Kautoselle niin Nagoyaan paikalliseen seuraan olisi halunnut ainakin sen vuoden pormestari Takeyoshi Nishio Kautoselle paikan antaa ja suosittaa.

Herra Nishio kun oli pitkään muutenkin yrittänyt houkutella suomalaisia toimitsijoita aina SM-Liigan tasoa myöten tulemaan Japaniin kehittämään niin J-Liigan kuin maan alempienkin kiekkosarjojen toimitsijatoimintaa ennenkin ja pelaajista herra Nishio tunsi erittäin hyvin Seppo Revon, Juhani Tammisen ja ilman muuta myös Seppo Suoraniemen kuten myös useimmat Sisu Team-pelaajat, mutta ei liian hyvin kuitenkaan Leijonien pelaajia varsinkaan sen hetken nuoremmasta päästä.

Näin siis vuosista 1993-1997 puhuttaessa vuoden 1993 ottelut ovat löytyneet ja enää jäljellä etsinnöissä ovat vain vuodet 1994-1997.

Näistä vuosista puhuttaessa tarkoitus olisi lähtökohtaisen kunnolla selvittää etenkin vuodet 1994-1996.

Vuosi 1997 kun on ehkä ihan alkuvuotta huomioimatta erittäinkin hankala selvittää kun jostakin syystä tuon vuoden pelejä ei vain tunnuttu paljonkaan merkittävän mihinkään kun ennemmin luulisi jonkun 1950-luvun tai 1960-luvun ottelukauden olevan sellainen mihin ei olisi pelejä merkitty tai niiden olevan häivytetty historian hämäriin ja ajoittain noita hyvinkin vanhojen aikojen ottelutietoja on tullut löydettyä paremmin kuin noita uudempien aikojen vastaavia.

Lisäksi vuoden 1997 osalta painaa myös mahdollinen jatko vuodelle 1998 Team Karjalan osalta epäselvyytenä vaakakupissa ilman muuta lisätietoa asiaan!

Lähiaikoina varmaankin vuodet 1994-1995 Sisu Teamin viimeisenä ja Team Karjalan ensimmäisenä vuotena tulevat löydetyksi ja sitten hieman pidemmällä aikavälillä noin viikon-kahden sisällä ilman muita kiireitä tulee löydettyä nuo vuodet 1996-1997 mistä oletan vuoden 1996 löytyvän paremmin kuin vuoden 1997, mutta ainahan voin olla siitä hieman väärässäkin ja mukava noita vuoden 1997 ottelujakin olisi löytää tarkemmin etenkin muun muassa tuloksiltaan kateissa olevan Pietarin Turnauksen osalta.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Pienenä päivityksenä ennen tämän päivän, huomisen tai viimeistään ylihuomisen sisään selviävää vuoden 1994 lähtökohtaisen lopullista Sisu Teamin viimeisen vuoden ottelumäärien selviämistä on todettava, että talvella ja kevätkaudella 1994 Sisu Team ei pelannut näillä näkymin ainuttakaan ottelua tammikuussa 1994.

Ainoat ottelut mitä se yleensäkään pelasi ennen vuoden 1994 Pietarin Turnausta oli vain ottelut Jääkarhuja eli Norjaa ja Sveitsiä vastaan.

Nuo ottelut ovat siis ne jotka olen aiemmin maininnut ja jotka Sveitsin osalta vieläkin ovat valitettavan epäselviä taustaltaan.

Nehän tosiaan pelattiin helmikuussa ja maaliskuussa 1994 kun vuoden 1994 Pietarin Turnaus pelattiin sen vuoden huhtikuussa.

Vuoden 1994 Sisu Teamin viimeisen vuoden ottelumäärien äärimmäisin mahdollinen luku pienimpänä sellaisena oli 11 ottelua Jääkiekkoliiton minimin mukaan, mutta sittemmin se oli ainakin 18 ottelua, mieluiten siitä suurenevasti 22 otteluun asti ja aivan enintään yläraja oli vuoden 1995 Team Karjalan tapaan 36 ottelua kauteen.

Tosin välillä tuntuu siltä, että vuoden 1994 ja 1995 Sisu Teamin viimeisen vuoden ja Team Karjalan ensimmäisen vuoden ottelumäärät olisivat jotenkin menneet noiden vuosien ylimenoajalta yhteen tai ehkä olleet jonkinlainen virhe.

Tällä hetkellä ennen ratkaisevan syyskauden ja talvikauden 1994 osalta ennen vuotta 1995 kohti mentäessä Sisu Team oli pelannut historiansa loppua kohti 18-20 ottelua hieman vaihtelevasti riippuen noista Sveitsi-ottelujen tilanteesta 29.3.1994 ja 31.3.1994 pelattuina ja vuoden 1995 Team Karjalan osalta se pelasi ainakin 23 ottelua sinä vuonna kun takaraja ainakin ihan äärimmillään on ollut vuonna 1995 jopa 36 ottelua.

Lisäksi vuoden 1994 osalta mielenkiintoista on juurikin selvittää Sisu Teamin historian viimeinen ottelu ja se, että päättyikö taival jo Kanadassa pidettyyn New Brunswick Cupin otteluihin vai ei.

Sama selvitys on myös Team Karjalan historian ensimmäisen pelaaman ottelun osalta näillä näkymin tammikuussa 1995, mutta se on voinut pelata ensimmäisen pelinsä myös myöhemminkin talvella 1995.

Vuoden 1995 Team Karjalan kauden pelit selviävät aikaisintaankin huomenna ja ne ovat enimmäkseen vasta ylihuomisen tai sitä ylihuomisen päivän asioita selviävyydeltään.

Tämä siis vertailuna vuoden 1994 Sisu Teamiin jonka ottelut ovat lähtökohtaisen erittäin varmasti selvinneet huomiseen tai ylihuomiseen mennessä mikäli tämä päivä ei siihen riittäisi.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
13:sta etsintäpäivän jälkeen olen tosiaan saanut valmiiksi nuo Sisu Teamin kuten myös Team Karjalan ottelujen etsinnät laajemmin vuosilta 1993-1997.

Näistä aiemmin vuosi 1993 jo mainittiin kokonaisuudessaankin joten selvyydet ja epäselvyydet keskittyvät vuosiin 1994-1996 ensisijaisesti tässä viestissä vuoden 1997 valitettavan löytymättömän tilanteen takia kun niitä ei ollut mihinkään lisää merkitty.

Paljon muitakin asioita tosiaan matkan varrella löytyi kuten esimerkiksi 1. Divisioonan/1-divisioonan budjettitilanteita eri vuosille ja ainakin yksi PiTa:n eli Pitäjänmäen Tarmon yleisbudjetti ajalta ennen nousua 1. Divisioonan/1-divisioonan pienimmän yleisbudjetin seuraksi kun sillä oli vuonna 1995 vain 150 000 markkaa yleisbudjetti 2. Divisioonassa/2-divisioonassa.

Vuoden 1994 Sisu Teamin viimeisen vuoden osalta selviytyi oikeastaan näiden etsintöjen ainoana hyvänä ja selvänä uutisena kaikkiaan myös viimeinen kadoksissa ollut Sisu Teamin ottelu Kanadan B-maajoukkuetta vastaan.

Sitä vastaan onkin sitten paljon epäselvyyttä kuten jo aiemmin mainittu mahdollinen Sisu Teamin osuus vuodelta 1994 Sveitsi-otteluja vastaan.

Vuoden 1994 Sisu Teamin tarina ilman erittäin kouriintuntuvaa muuta todistetta, vielä yhtä etsintää joskus toiste tai ilman jotakin muuta vankkaa tulostilastoa lienee päättynyt jo New Brunswick Cupiin 1994.

Siinä tapauksessa Sveitsi-ottelujen selvitessä alustavan lopullinen ottelumäärä on ollut 18-20 ottelua, mutta edelleen pidätän oikeuden myös 36 ottelun äärirajassa vaikka se vaikuttaakin olevan vain jonkinlainen yhteenlaskenta vuoden 1995 Team Karjalan ottelujen kanssa tai jopa laskuvirhe.

Se voi olla myös vähän vähemmän tuo alustavan lopullinen ottelumäärä mikäli Sveitsi-ottelujen kokoonpano kotimaisittain puhuttuna jostakin löytyisi.

Ja etenkin kun aina oletetut Sisu Team-ottelut paljastuivat muuksi kuten vaikka Nuorten Leijonien otteluiksi Jääkukkoja tai Nuoria Jääkukkoja eli Ranskaa tai Ranskan Alle 20-Vuotiaiden Maajoukkuetta vastaan ja esimerkiksi Sisu Teamin sijaan Jokereita vastaan harjoitusottelussa tuntui enemminkin treenaavan vuonna 1994 nk. Divarijengi ja jopa itse Leijonatkin kuin Sisu Team.

Myös oheishenkilöitäkin vuoden 1994 Sisu Teamin viimeiselle vuodelle löytyi lisää etenkin varahenkilöpuolelle.

Team Karjalan osalta vuodelta 1995 onkin paljon vielä mietittävää.

Team Karjalan mahdollinen ensimmäinen vastustaja koskaan on saattanut olla nimittäin jälleen Suomessa sarjakautensa kenties aloittanut ja vieraillut Japanin A-maajoukkue josta tulen kyllä puhumaan myöhemmin.

Muilta osin Team Karjalan muut ottelut vuodelta 1995 ovat jääneet harmittavan epäselväksi kun yhtä ottelua huhtikuun 1995 B-maaottelujen sarjasta ennen Pietarin Turnausta ei edelleenkään löytynyt kun leirivastustajat olivat Venäjän ja Kanadan B-maajoukkueet.

Kaikki muutkin potentiaaliset ottelut paljastuivat joksikin muuksi otteluksi tai ovat ainakin paljastumassa joksikin muuksi kuin Team Karjalan pelaamiksi otteluiksi.

Muun muassa elokuun 1995 Puola-ottelut joita luulin Team Karjalan pelaamiksi ovat näillä näkymin olleet ehkäpä viimeiset nk. Divarijengin pelaamat ottelut koskaan.

Vuosina 1981-1995 ja varmasti ainakin vuosina 1982-1995 Suomessa oli 1. Divisioonan/1-divisioonan Tähdistöjoukkue/All-Stars/Divari All-Stars eli paremmin nk. Divarijenginä tunnettu joukkue joka pelasi monia kymmeniä kappaleita kaikkiaan erilaisia maaotteluja tai seurajoukkueotteluja ja perinteisenä hyväntekeväisyysotteluna vuosina 1987-1993 jokaista SM-Liigan parasta yksittäistä joukkuetta vastaan.

Ilman erittäin kouriintuntuvaa muuta todistetta, vielä yhtä etsintää joskus toiste tai ilman jotakin muuta vankkaa tulostilastoa alustavan lopullinen ottelumäärä on ollut 23 ottelua vuonna 1995, mutta edelleen pidätän oikeuden myös 36 ottelun äärirajassa vaikka se vaikuttaakin olevan vain jonkinlainen yhteenlaskenta vuoden 1994 Sisu Teamin ottelujen kanssa tai jopa laskuvirhe.

Mahdolliset tämän hetken uudet yksittäisottelut ikimuistoisen vuoden 1995 ja Team Karjalan osalta tällä hetkellä ovat Sveitsiä ja Saksaa vastaan pelatut ottelut, mutta lisätietoa tarvittaisiin kuten myös aika monen Kiinankin ottelun kanssa kun se tosiaan vuonna 1995 pelasi Suomen alempia maajoukkueita tai seurajoukkueita vastaan sittenkin paljon enemmän kuin mitä aiemmin luulin.

Vuoden 1996 Team Karjalan osuus on vuosien 1994-1995 osuuteen enemmän vuoden 1993 Sisu Teamin tapainen eli vähän selkeämpi.

Erityisen epävarmoja uusia ottelujakaan ei löytynyt enempää kun talvikaudella ja keväällä 1996 ei ainakaan näyttänyt olevan mitään erityisempiä lisäotteluja ennen Pietarin Turnausta.

Vain joitakin epävarmoja viittauksia Japanin, Norjan ja Tanskan suuntaan oli, mutta ei paljon sen enempää. Kiinankin kanssa oli jälleen paljon liikettä vaikkakin pelejä ei välttämättä ihan Team Karjalalta sitä vastaan ollut ehkä ainuttakaan kun ne ovat voineet mennä Team Finlandille eli Suomen C-maajoukkueelle tai seurajoukkueille.

Yksi Team Karjalan pelaamaksi luulemani ottelu paljastukin otteluvaihdoksi kun Liiga All-Stars pelasikin Team Karjalan sijaan suoraan itse Leijonia vastaan yhden harjoitusottelun.

Se tarkoittaisi kaiken jälkeen alustavan lopullisesti 22 ottelua vuodelle 1996 ilman erittäin kouriintuntuvaa muuta todistetta, vielä yhtä etsintää joskus toiste tai ilman jotakin muuta vankkaa tulostilastoa Team Karjalalle kun Savoien Turnauksen jälkeen ei alustavasti ainakaan ollut tarkoitus pelata enempää otteluja ennen kuin vasta Naganon Turnauksessa tai Isä David Bauer Cupissa vaikkakin niitä ennen lopulta Team Karjala hieman pelasi muita pelejä sentään.

Vuoden 1996 osalta Team Karjalalle löytyi myös yksi uusi oheishenkilö jonka aion lisätä tietenkin ennen pitkää joukkueen nk. Perusmiehistöön.

Vuoden 1997 osalta tulos oli odotetun pelätty kun jostakin syystä sen pelaamien ottelujen tuloksia ei vain ilmoitettu lehtiin enempää.

Aiemmin Team Karjalan peleiksi luulemat useat Japanin ja Kiinan ottelua kuten myös pari luulemaani Tanskan ottelua osoittautuivat naisten vastaaviksi peleiksi kahden ensimmäisen maan osalta runsaissa määrin ja nuo Tanska-ottelut mahdollisesti yleensäkin peruttiin kenties kokonaan kun ei oikein seurajoukkueetkaan jostain syystä halunneet Tanskaa kohdata.

Ainoa lievästi hyvä asia oli vuoden 1997 Team Karjalan Apulaispäävalmentajan tilanteen selventyminen parempaan suuntaan joskin se ei vieläkään riitä lähinnä koko joukkueen tuon vuoden aaltoilevien loppuvaiheiden tarkkaan selvittämiseen.

Pitää laittaa tosiaan päivityksiä lähiviesteissä moneenkin otteeseen näistä tilanteista ja lisätiedot ovat aina ilman muuta tervetulleita.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä joka tapauksessa vuoden 1992 täydennetty Sisu Team kun sen Apulaispäävalmentaja löytyi ja hän tietenkin oli uusien ja varmistuneiden tietojen pohjalta Seppo Suoraniemi:

Maalivahdit: Iiro Itämies ja Mika Rautio

Puolustajat: Kari-Pekka Friman, Timo Nykopp, Niko Marttila, Olli Kaski, Teemu Sillanpää ja Karri Kivi

Hyökkääjät: Valeri Krykov, Joni Lius, Jokke Heinänen, Toni Sihvonen, Harri Suvanto, Marko Jantunen, Pasi Määttänen, Tero Lehterä, Tommi Varjonen, Jari Laukkanen, Juha Jokiharju, Sami Wikström, Hannu Mattila, Jari Korpisalo ja Petri Varis

Päävalmentaja: Harri Rindell

Varapäävalmentaja: Sakari Pietilä

Apulaispäävalmentaja: Seppo Suoraniemi

Joukkueenjohtaja: Hannu Soro

Varajoukkueenjohtaja: Jorma Niemelä

Joukkueen Huoltaja: Lasse Laukkanen
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1993 Sisu Team tulee tähän täydennettynä nyt myös oheishenkilöillään joista uusin on tietenkin vihdoin ja viimein löytynyt Apulaispäävalmentaja eli Seppo Suoraniemi:

Maalivahdit: Mikko Leinonen ja Ari Sulander varalta ja pääsääntöisesti maalivahtina toimi Mika Manninen

Puolustajat: Erik Kakko, Olli Kaski, Jari Grönvall, Karri Kivi, Jani Nikko, Robert Salo, Sami Nuutinen, Mika Yli-Mäenpää ja Teemu Sillanpää

Hyökkääjät: Toni Sihvonen, Marko Jantunen, Ville Peltonen, Joni Lius, Sami Kapanen, Jokke Heinänen, Pasi Määttänen, Keijo Säilynoja, Marko Virtanen, Sami Wahlsten, Petri Varis, Tero Lehterä ja Juha Ylönen

Päävalmentaja: Harri Rindell

Varapäävalmentaja: Sakari Pietilä

Apulaispäävalmentaja: Seppo Suoraniemi

Joukkueenjohtaja: Hannu Soro

Varajoukkueenjohtaja: Jorma Niemelä
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1994 Sisu Team oli aikansa viimeinen Sisu Team.

Sen monet eri oheishenkilöt tuli selville jälleen kerran sen otteluja etsittäessä ja vieläkin joitakin oheishenkilöitä kuten aivan viimeinen Joukkueen Huoltaja Sisu Teamille puuttuu yhä.

Sen sijaan Sisu Teamin historian monet viimeiset varahenkilöt ovat nyt selvinneet. Kuten myös Sisu Teamin historian toiseksi viimeinen Apulaispäävalmentaja selvisi jo aiemmin vuosille 1992-1993 Seppo Suoraniemen muodossa jolloin hän siis oli Sisu Teamin historian toiseksi viimeinen Apulaispäävalmentaja.

Siinä tapauksessa, että vuonna 1991 ei mahdollisesti Sisu Teamilla olisi ollut Apulaispäävalmentajaa tai vaikka olisi ollutkin niin ainakin Samu Kuitunen sellainen oli Sisu Teamin historian viimeinen sellainen.

Tässä kuitenkin 25 vuoden takainen vuoden 1994 Sisu Team joka jäikin viimeiseksi ennen joukkueen muuttumista Team Karjalaksi:

Maalivahdit: Pasi Kuivalainen ja Ari Sulander

Puolustajat: Jani Nikko, Joni Lehto, Kari Martikainen, Pasi Sormunen, Mika Yli-Mäenpää, Toni Porkka, Jouni Loponen, Tuomas Grönman ja Karri Kivi

Hyökkääjät: Pasi Saarela, Juha Lind, Harri Sillgren, Kalle Sahlstedt, Kai Nurminen, Sami Ahlberg, Kimmo Rintanen, Joni Lius, Juha Riihijärvi, Antti Törmänen, Juha Ylönen ja Petri Varis

Päävalmentaja: Sakari Pietilä

Varapäävalmentaja: Esko Nokelainen

Apulaispäävalmentaja: Samu Kuitunen

Joukkueenjohtaja: Hannu Soro

Varajoukkueenjohtaja: Timo 'Timppa' 'Timpe' Bäckman

Joukkueenlääkäri: Tapio 'Tapsa' Mäkinen

Varajoukkueenlääkäri: Tapio 'Tapsa' 'Marja-Tapsa' Marin

Fysioterapeutti: Ari Rajaranta

Varafysioterapeutti: Pentti 'Pena' 'Lilli-Pena' 'Pena-Lilli' Lillfors
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitan tähän täydennetyn koko Team Karjalan kokoonpanon vuodelta 1996 myös oheishenkilöiden osalta joista Apulaispäävalmentaja Team Karjalalle oli erittäinkin tunnettu nimi kotimaisessa kiekossa varsin yllättäen kun muitakaan halukkaita tehtävään ei löytynyt ja joka kykyjensä puolesta olisi voinut olla vaikkapa ihan Team Karjalan Päävalmentajakin mikäli vain niin olisi halunnut olla:

Maalivahdit: Jan Lundell ja Miikka Kiprusoff

Puolustajat: Sami Salo, Jarno Kultanen, Juha Hautamaa, Robert Salo, Jan Latvala, Teemu Sillanpää, Kimmo Timonen, Tommi Rajamäki ja Marko Tuulola

Hyökkääjät: Antti Aalto, Kimmo Salminen, Toni Mäkiaho, Juha Ikonen, Sakari Palsola, Niko Halttunen, Mikko Konttila, Niko Mikkola, Kimmo Rintanen, Vesa Viitakoski, Tero Lehterä ja Joni Lius

Päävalmentaja: Sakari Pietilä

Varapäävalmentaja: Kari Savolainen

Apulaispäävalmentaja: Hannu Jortikka

Joukkueen Huoltaja: Esa Maunula

Varajoukkueenhuoltaja: Lasse Laukkanen

Joukkueenjohtaja: Hannu Soro
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Ja täydennysten päätteeksi laitan tähän vielä vuoden 1997 Team Karjalan joka tällä hetkellä on tietääkseni viimeinen Team Karjala ellei sitten toistaiseksi vieläkin epävarmaa vuoden 1998 Team Karjalaa sellaiseksi lasketa.

Samalla on täydennystä luvassa, mutta varsin vähän tällä kertaa kun muutama muu epäilemäni oheishenkilö tätä nyt varmasti ja lapsuuteni muistikuvat sittenkin oikeaksi osoittautuneena vahvistavaa oheishenkilöä huolimatta edelleen ovat lisätutkinnan alla.

Tässä siis näillä näkymin vuoden 1997 Team Karjala täydennettynä Apulaispäävalmentajallaan eli Teijo Räsäsellä ja muulla oheishenkilöstölläkin:

Maalivahdit: Miikka Kiprusoff, Jan Lundell ja Pasi Nurminen

Puolustajat: Jari Raattama, Jussi-Antti Reimari, Kimmo Martikainen, Jaakko Piirainen, Jani Ojala, Kristian Taubert, Kimmo Hyttinen ja Harri Salama

Hyökkääjät: Pasi Toivonen, Jussi Vienonen, Tomi-Pekka Kolu, Jarkko Ollikainen, Vesa Lehtonen, Pasi Nissinen, Sami Vanninen, Jukka Tiilikainen, Petri Lehtonen, Juha Joenväärä, Markku Hurme ja Jarkko Ruutu

Päävalmentaja: Sakari Pietilä

Varapäävalmentaja ja Päävalmentaja Tarpeen Mukaan Team Karjalalle: Kari Eloranta

Apulaispäävalmentaja ja Varapäävalmentaja Tarpeen Mukaan Team Karjalalle: Teijo 'Teikka' 'Teukka' 'Tepi' Räsänen

Joukkueen Huoltaja: Esa Maunula

Varajoukkueenhuoltaja: Lasse Laukkanen

Joukkueenjohtaja: Hannu Soro
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä vuoden 1994 Sisu Teamin Kanadan Ottelukiertueen kadonneena ollut ja nyt etsintöjen jälkeen puuttunut ottelun lopputulos ennen vuoden 1994 New Brunswick Cupia sen sinetöidessä Sveitsi-otteluja huomioimatta nyt myös alustavan lopulliset ottelumäärät Sisu Teamin viimeiseltä vuodelta 1994:

Sisu Team-Kanada B 4-7 (Tämä ottelu pelattiin 15.12.1994 St. Johnin Jäähallissa.)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vähän aiemmin mainitsin, että Team Karjalan vuoden 1995 ensimmäinen vastustaja on tosiaan saattanut ja saattaa olla ennen selvää lisätietoa asiaan koskaan Japanin A-maajoukkue!

Japanin A-maajoukkueen vuoden 1987 tai 1988 tapaan olleesta nk. Suomen Kiertueesta oli myös vuoden 1995 nk. Suomen Kiertueessa mahdollista se, että Japanin A-maajoukkueen sijaan olisi sen sijaan tullut nk. Suomen Kiertuetta viettämään myös Nippon All Stars eli Japanin B-maajoukkue tai vielä senkin sijaan hieman vuosien 1987-1988 nk. Suomen Kiertueista poiketen seurajoukkue joka tällä kertaa ei olisi ollut Kokudo Keikaku vaan jokin muu seurajoukkue.

Japanin A-maajoukkue, Nippon All-Stars tai muu seurajoukkue Japanista, näillä näkymin ilman muita ihmeitä Nagano Eagles J-Liigaa alemmalta sarjatasolta ja Japanin toiseksi korkeimmalta sarjatasolta enintään, mutta hyvin todennäköisesti kuitenkin edes Japanin kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta olisi tullut Suomessa käymään pelaamassa Team Karjalaa vastaan mahdollisesti ainakin kaksi ottelua.

Aivan vuoden 1994 lopulla ennen vuotta 1995 joulukuussa 1994 Japanin A-maajoukkue, Nippon All-Stars tai muu seurajoukkue Japanista eli tässä tapauksessa ilman muita ihmeitä Nagano Eagles tuli tosiaan majailemaan Suomeen ja joku näistä japanilaisista joukkueista on tosiaan ollut Suomessa.

Etenkin kun Asahi Shimbunista ja muutamasta muusta japanilaisesta sanomalehdestä puhuttaessa mainintoja oli sen majoittumisesta ja oleskelusta Suomessa Helsingissä ja Espoossa päin.

Sitten aivan vuoden 1995 alkuun olisi tosiaan Japanin A-maajoukkue, Nippon All-Stars ja ehkä kenties Nagano Eagles tai muu seurajoukkue halunnut pelata Team Karjalaa vastaan heti uuden joukkueen kunniaksi.

Leijonat kun eivät tietenkään halunneet pelata mitään näitä joukkueita vastaan pelejään mikä kyllä ainakin oli sääli varsinkin mikäli Japanilta olisi tullut ihan A-maajoukkue pelaamaan tietojen varmentuessa kun Leijonat kyllä ikimuistoisen kautensa aikana pelasivat kuitenkin muun muassa Slovakiaa, Puolaa ja Italiaakin vastaan ja näistä Puola oli B-sarjan MM-kisoissa pelaamassa sinä vuonna.

Ja etenkin kun Japanilla oli vuonna 1995 oikeastaan viimeisen kerran pitkään aikaan mitenkään erityisen iskukykyinen joukkuekin koossa.

Joka tapauksessa Team Karjala mahdollisesti tosiaan pelasi japanilaisia vierailijoita vastaan.

Mikäli ei pelannut niin se olisi ainakin ollut heti alkuun juuri uuden ja käytännössä jo melko pitkään epävirallisena nimenä olleen nimensä virallistaneen eli Suomen C-maajoukkueen Team Finlandin ottelu.

Muussa tapauksessa se sitten on ollut suomalaisten seurajoukkueiden ottelu joita oli ainakin kaksi mikäli SM-Liigan Kiekko-Espoo ei olisi suostunut tosiaan japanilaisia kisavieraita vastaan pelaamaan kuten ei suostunut ainakaan näillä näkymin:

EPS

Jäähonka

Näiden joukkueiden sarjataso taisi olla enintään 2. Divisioonan/2-divisioonan tasoa ja muutoin pyörittiin 3. Divisioonassa/3-divisioonassa, kenties alemmallakin sarjatasolla tai sitten ei ehkä ollut edes pelejäkään tuolloin koska välillähän nämä olivat osa Kiekko-Espoota ja pelasivat toisinaan vain perinnepelejä, veteraanipelejä tai junioripelejä.

Ottelupaikat näille otteluille olisivat olleet Matinkylän Jäähalli ja Espoonlahden Jäähalli 1.1.1995 sunnuntaina ja 2.1.1995 maanantaina.

Nuo ottelupaikat tosiaan koskivat siis näitä kaikkia joukkueita suomalaisuudesta tai japanilaisuudesta huolimatta.

Ne olisivat kiinnostavaa selvittää, mutta pahalta kyllä näyttää ainakin alustavasti ja varsinkin mikäli nämä eivät olisi olleet heti alkuun Team Karjalan otteluja.

Mikäli nuo tosiaan olisivat Team Karjalan otteluja niin niitä tulisi sitten yhteensä kaikkiaan jo 25 ottelun verran kun nyt niitä on 23 ottelua.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1976 näillä näkymin viimeinen kadoksissa ollut ottelu Sisu Teamin osalta on nyt löytynyt, se olisi ollut Itä-Saksaa tai DDR:ää vastaan ja nostanut Sisu Teamin ottelut juuri ja juuri maksimiin mitä sanottiin niitä olleen sinä vuonna eli 12 otteluun.

Ottelu on pelattu näillä näkymin todennäköisimmin enemmin Itä-Saksassa tai DDR:ssä kuin Suomessa tai mikäli sittenkin on Suomessa pelattu helmikuussa 1976 ja näillä näkymin 14.2.1976-16.2.1976 välisenä aikana todennäköisimmin niin sen on täytynyt olla varsin pieni jäähalli ilman ihmeitä sillä merkittävimmissä jäähalleissa oli tuolloin menossa muita pelillisiä tai pelien ulkopuolisia menoja.

Myöhempikin päivämäärä on voinut olla mahdollinen ja ottelu on päättynyt Sisu Teamin tappioon seuraavin lukemin:

Sisu Team-DDR 9-11

Seuraavasta viestistä eteenpäin aion jälleen päivittää tuota suurta ottelulistaa aikaväliltä 1950-1997 useiden viestin ajan lisäten siihen tietenkin nyt paljastuneita uusia otteluja.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Päivitän jälleen Sisu Teamin vuosien ja vuosikymmenten välillä pelaamia eri otteluja ja turnauksia aikaväliltä 1950-1997 kun uutena mukaan tulevat 1970-luvun ottelut Iso-Britanniaa ja DDR:ää tai Itä-Saksaa vastaan vuosilta 1973 ja 1976 ja 1990-luvulta ennen pitkää vuoden 1994 ja 1997 päivitys.

Joinakin vuosina tuloksia ja kertomuksia on enemmän ja joistakin on vähemmän. Lisäksi Sisu Team on välillä vain myös B-maajoukkue ja välillä loppuvuosinaan tietenkin Team Karjala. Olympiajoukkueenakin Sisu Team tunnettiin, mutta nimen huonouden takia en viitsi laittaa sitä sellaisenaan kun muuten menee sekaisin varsinaisten Olympialaisten joukkueidenkin kanssa.

Mikäli vuosiluvut ja ottelumäärät eivät mahdu valtavuuden takia niin sitten teen samoin kuin esimerkiksi Vikingarnan topikissa eli laitan ne turnaukset eri vuosille ja vuosikymmenille eri viesteihin. Laitan aina B-maajoukkueen, Sisu Teamin tai Team Karjalan ensiksi ottelulistaan vaikka välillä se olisi ollutkin vierasjoukkueena. Tarvittaessa myöhempien turnausvuosien osalta erotan myös muut maajoukkuepelit niin ne eivät mene sekaisin turnauspelien kanssa.

Tähän viestiin tulee Sisu Teamin tai B-maajoukkueen 1950-luvun pelit vuosilta 1950-1959, 1960-luvun pelit vuosilta 1960-1969 ja 1970-luvun pelit vuosilta 1970-1979 ja muutoin otteluja siitä eteenpäin tarpeen ja merkkimäärän riittävyyden mukaan seuraaviin viesteihin ja tarpeen mukaan 1950-luvun pelit kerrotaan erillisessä yksittäisviestissä mikäli ne eivät tähän mahdu sellaisinaan:

1950

Suomi B-Jääkarhut 0-8 (Tämä ottelu pelattiin joko Helsingissä tai Oslossa joko 7.2.1950 tai 10.12.1950 ja tämä ottelu oli Suomen B-maajoukkueen historian ensimmäinen ottelu. Tämä myös on näillä näkymin periaatteessa Suomen minkäänasteisen maajoukkueen suurin tappio Jääkarhuille jääkiekossa, mutta tuon ajan Jääkarhujen iskukyvyn ja myös Suomen B-maajoukkueen hatarien ensiaskeleiden johdosta tappio ei ollut yllätys. Norjalaislehdissä jopa ihmeteltiin tappion pienuutta täysin vasta-aloittelevalle B-maajoukkueelle kun muun muassa Jääkarhujen tähtipelaajien eli Gulbrandsenin, Brändsetterin ja Voigtin olisi pitänyt suurin piirtein iskeä vaikka kaksikin kypärätemppua miestä kohti ja ainoaksi Suomen B-maajoukkueen tähdeksi ottelussa sanottiin olleen sen maalivahti.)

Suomi B-Jääkarhut B 1-8 (Tämä ottelu pelattiin joko Helsingissä tai Oslossa joko 8.2.1950 tai 12.12.1950 ja tämä ottelu Suomen B-maajoukkueen historian toinen ottelu yleensäkin ja ensimmäinen ottelu Jääkarhujen B-maajoukkuetta vastaan. Suomen B-maajoukkue oli käytännöllisesti katsoen täysin loppu jäällä ja ilman suomalaisten maalivahdin eli ilmeisesti Unski Wiitalan/Viitaltan tai Wrangnellin muutamia onnella tehtyjä torjuntoja Jääkarhut olisivat menneet jopa omalla B-maajoukkueellaan 20 maalinkin johtoon koska niin huonolta tuntui Suomen B-maajoukkueen kenttätyöskentely, jatkuva jäähyily jopa useiden tappelujen muodossa ja yleinen väsymyksen aiheuttama kurittomuus.)

1951

Suomi B-Ruotsi A eli Tre Kronor 4-5 (Tämä ottelu pelattiin Tranåsissa 23.2.1951 ja se oli Suomen B-maajoukkueen ensimmäinen ottelu Ruotsin A-maajoukkuetta eli Tre Kronoria vastaan koskaan ja isännät ottivat Ruotsissa uuden joukkueen vastaan äärimmäisen rennosti vaikka halutessaan murskatappio olisi voinut olla suomalaisten B-maajoukkueelle erittäinkin järkyttävä.)

Suomi B-Ruotsi B 3-4 (Tämä ottelu pelattiin Karlskogassa 24.2.1951 ja se oli Suomen B-maajoukkueen ensimmäinen ottelu Ruotsin B-maajoukkuetta ja myöhempää Vikingarnaa vastaan koskaan ja isännät jatkoivat edelleen äärimmäisen rentoja otteitaan vaikkakin ruostalaisten B-maajoukkuetta vastaan hieman enemmän niin suomalaisten B-maajoukkue pystyi haastamaan niin edelleen halutessaan ruotsalaiset olisivat voineet järjestää erittäinkin tuhoisan murskatappion.)

Suomi B-Jääkarhut B eli Norjan B-maajoukkue 0-2 (Tämä ottelu pelattiin Oslossa 26.2.1951.)

Suomi B-Jääkarhut eli Norja 1-3 (Tämä pelattiin Oslossa 27.2.1951.)

1952

Suomi B-Jääkarhut eli Norja 1-2 (Tämä ottelu pelattiin Porissa 6.2.1952.)

Suomi B-Jääkarhut B eli Norjan B-maajoukkue 2-2 (Tämä ottelu pelattiin Raumalla 7.2.1952.)

Suomi B-Ruotsi B 0-1 (Tämä ottelu pelattiin Jyväskylässä 17.2.1952.)

Suomi B-Ruotsi B 0-5 (Tämä ottelu pelattiin Vaasassa 19.2.1952.)

Suomi B-Ruotsi B 3-5 (Tämä ottelu pelattiin Tukholmassa 26.2.1952.)

1953

B-maajoukkueiden turnaus Suomessa tammikuussa 1953 Tampereella ja Helsingissä

Suomi B-Neuvostojen Sosialististen Tasavaltojen Joukkue 1-8 (Tässä maajoukkueessa pelasi tosiaan erikoisen nimensä mukaisesti lukemattomien eri neuvostotasavaltojen pelaajia. Erikoisimmat pelaajat olivat Neuvosto-Armenian Jääkiekkomaajoukkueen tuolloiset tähtipelaajat Mkrtytshan ja Karatchian joista ensimainitulla oli kuulemma Paholaisen Parta ja kuin Don Quijotella ja toinen oli kuin olisi tullut jäälle lavendelin tuoksuisten leskirouvien muotilehdistä vaikkakin tämän Karatchianin sanottiin olleen puuseppä ammatiltaan ja ottelujen ulkopuolella hänellä sanottiin olleen rusentavin kädenpuristus pelaajista puhuttaessa ja tutuin pelaaja varsinkin suomalaisesta näkökulmasta edes jotenkin oli Neuvosto-Eestin Jaan Ahi eli Andrus Ahin isäukko.

Neuvosto-Venäjän mahdollisia pelaajia tässä erikoisessa joukkueessa korkeintaan oli vuotta myöhempi maailmanmestari ja tuon vuoden A-maajoukkueessa eli tuon ajan käytännön mukaisessa Moskovan Kaupunkijoukkueessa myös pudokkaana pelannut Dmitri Ukolov, mutta jääaikaa ei Ukolov välttämättä saanut tässä ottelussa lainkaan tai muutenkaan. Tämä ottelu pelattiin Tampereella 29.1.1953 ja on venäjänkielisissä lähteissä ja näillä näkymin myös suomalaisissa lähteissä laskettu kautta aikojen ensimmäiseksi B-maaotteluksi ja muussa tapauksessa vuotta myöhemmin vasta oli ensimmäinen virallinen B-maaottelu Neuvostoliiton varsinaista B-maajoukkuetta vastaan.)

Suomi B-Ruotsi B 2-7 (Tämä ottelu pelattiin Helsingissä 30.1.1953.)

B-maajoukkueiden turnauksen Suomessa päätti 31.1.1953 pelattu Helsingin ja Tampereen Turnauksen 1953 Finaali jossa Neuvostojen Sosialististen Tasavaltojen Joukkue voitti Ruotsin B-maajoukkueen maalein 8-2.

Suomi B-Ruotsi B 2-11 (Tämä ottelu pelattiin Söderhamnissa 13.2.1953.)

Suomi B-Ruotsi B 4-4 (Tämä ottelu pelattiin Sundsvallissa 14.2.1953.)

Suomi B-Ruotsi B 4-4 (Tämä ottelu pelattiin Lappeenrannassa 16.2.1953.)

Suomi B-Jääkarhut B eli Norjan B-maajoukkue 1-4 (Tämä ottelu pelattiin Oslossa 18.2.1953.)

Suomi B-Jääkarhut eli Norja 0-6 (Tämä ottelu pelattiin Oslossa 19.2.1953.)

1954

Suomi B-Jääkarhut B eli Norjan B-maajoukkue 2-3 (Tämä ottelu pelattiin Raumalla 18.2.1954.)

Suomi B-Ruotsi B 2-5 (Tämä ottelu pelattiin Turussa 20.2.1954.)

Suomi B-Ruotsi B 4-5 (Tämä ottelu pelattiin Västanforsissa 22.2.1954.)

Suomi B-Neuvostoliitto B 1-2 (Tämä ottelu pelattiin Moskovassa 26.2.1954 ja se näillä näkymin venäjänkielisten lähteiden mukaan ja myös suomenkielisten lähteiden mukaan tämä oli ensimmäinen Suomen B-maajoukkueen ja Neuvostoliiton B-maajoukkueen virallinen kohtaaminen ja välillä molempien kieliryhmien eri lähteissä tätä ottelua tuona kyseisenä päivänä on nimitetty myös B-maajoukkueiden Katsastusotteluksi kun ei sellaista varsinaista kokemusta juuri ollut kuin yhdestä ainoasta, vuotta aiemmin olleesta ottelusta Suomen maaperällä jossa lisäksi Neuvostoliiton B-maajoukkueella oli ollut hyvinkin erikoinen nimi ja jossa ei pelannut juurikaan ihan Neuvosto-Venäjän pelaajiakaan kuin nimeksi.)

Suomi B-Jääkarhut eli Norja 0-4 (Tämä ottelu pelattiin Oslossa 10.12.1954.)

Suomi B-Jääkarhut B eli Norjan B-maajoukkue 1-4 (Tämä ottelu pelattiin Oslossa 12.12.1954.)

1955

Suomi B-Jääkarhut B eli Norjan B-maajoukkue 4-4 (Tämä ottelu pelattiin Skarassa 19.2.1955.)

Suomi B-Ruotsi B 5-5 (Tämä ottelu pelattiin Linköpingissä 20.2.1955.)

Suomi B-Jääkarhut eli Norja 2-5 (Tämä ottelu pelattiin Lappeenrannassa 22.2.1955.)

Suomi B-Neuvostoliitto 2-7 (Tämä ottelu pelattiin Lappeenrannassa 23.2.1955 ja tätäkin ottelua sanottiin Suomen B-maajoukkueen ja Neuvostoliiton A-maajoukkueen Katsastusotteluksi koska tätä ennen Neuvostoliiton A-maajoukkue ei venäjänkielisten lähteiden mukaan koskaan ollut pelannut Suomen B-maajoukkuetta vastaan mitenkään.)

Suomi B-Ruotsi B 3-3 (Tämä ottelu pelattiin Helsingissä 27.2.1955.)

1956

Suomi B-Ruotsi B 0-2 (Tämä ottelu pelattiin Uppsalassa 18.2.1956.)

Suomi B-Jääkarhut B eli Norjan B-maajoukkue 1-3 (Tämä ottelu pelattiin Oslossa 22.2.1956.)

Suomi B-Jääkarhut eli Norja 3-6 (Tämä ottelu pelattiin Oslossa 24.2.1956.)

Suomi B-Ruotsi B 2-4 (Tämä ottelu pelattiin Oslossa 25.2.1956.)

Suomi B-Neuvostoliitto B 1-2 (Tämä ottelu pelattiin Moskovassa 26.2.1956.)

Suomi B-Neuvostoliitto 1-7 (Tämä ottelu pelattiin Moskovassa 27.2.1956 ja tätä ottelua nimitettiin toisinaan Suomen B-maajoukkueen ja Neuvostoliiton A-maajoukkueen Katsastusotteluksi koska tätä ennen varsinkin venäjänkielisten lähteiden mukaan Neuvostoliiton A-maajoukkue oli pelannut vain erittäin harvoin tai ei lainkaan Suomen B-maajoukkuetta vastaan. Kotimaisten lähteiden perusteella Suomen B-maajoukkue oli Neuvostoliiton A-maajoukkueen tätä ennen vain kerran aiemmin Lappeenrannassa vuonna 1955.)

1957

Suomi B-Jääkarhut B eli Norjan B-maajoukkue 2-2 (Tämä ottelu pelattiin Oslossa 8.2.1957.)

Suomi B-Ruotsi B 2-3 (Tämä ottelu pelattiin Mikkelissä 11.2.1957.)

Suomi B-Jääkarhut eli Norja 3-4 (Tämä ottelu pelattiin Oslossa 28.2.1957.)

Suomi B-Ruotsi B 3-6 (Tämä ottelu pelattiin Porissa 2.3.1957.)

Suomi B-Ruotsi B 3-6 (Tämä ottelu pelattiin Raumalla 3.3.1957.)

Suomi B-Neuvostoliitto B 1-6 (Tämä ottelu pelattiin Helsingissä 4.3.1957.)

1958

Suomi B-Jääkarhut eli Norja 3-7 (Tämä ottelu pelattiin Oslossa 6.2.1958.)

Suomi B-Ruotsi B 1-5 (Tämä ottelu pelattiin Sandvikenissä 7.2.1958.)

Suomi B-Ruotsi B 2-2 (Tämä ottelu pelattiin Bollnäsissä 8.2.1958.)

Suomi B-Ruotsi B 2-6 (Tämä ottelu pelattiin Linköpingissä 21.2.1958.)

Suomi B-Ruotsi B 1-3 (Tämä ottelu pelattiin Motalassa 23.2.1958.)

Suomi B-Jääkarhut B eli Norjan B-maajoukkue 8-9 (Tämä ottelu pelattiin Oslossa 28.2.1958.)

Suomi B-Neuvostoliitto B 3-5 (Tämä ottelu pelattiin Lappeenrannassa 2.3.1958.)

Suomi B-Neuvostoliitto B 4-5 (Tämä ottelu pelattiin Helsingissä 3.3.1958.)

1959

Suomi B-Ruotsi B 1-2 (Tämä ottelu pelattiin Kouvolassa 12.2.1959.)

Suomi B-Ruotsi B 1-3 (Tämä ottelu pelattiin Varkaudessa 13.2.1959.)

Suomi B-Neuvostoliitto B 1-1 (Tämä sensaatiomainen tasapeliin päättynyt ottelu pelattiin Moskovassa 17.2.1959.)

Suomi B-Neuvostoliitto B 2-2 (Tämä sensaatiomainen tuplatasapeliin päättynyt ottelu pelattiin edelleen Moskovassa 18.2.1959.)

Suomi B-Jääkarhut B eli Norjan B-maajoukkue 0-1 (Tämä ottelu pelattiin Ystadissa 20.2.1959.)

Suomi B-Ruotsi B 2-3 (Tämä ottelu pelattiin Hälsingborgissa 22.2.1959.)

Suomi B-Jääkarhut eli Norja 1-4 (Tämä ottelu pelattiin Växjössä 25.2.1959.)

Suomi B-Ruotsi B 0-4 (Tämä ottelu pelattiin Tukholmassa 26.2.1959.)

1960

Tammikuu 1960 ottelut ilmeisesti ennen Ruotsin B-maajoukkuetta ja Neuvostoliiton B-maajoukkuetta vastaan käytyjä otteluja Norjan A-maajoukkuetta eli Jääkarhuja vastaan

Suomi B-Jääkarhut 0-5

Suomi B-Jääkarhut 0-6

Helmikuu 1960 B-maaottelu Ruotsin B-maajoukkuetta vastaan ilmeisesti ennen Ruotsin B-maajoukkuetta ja Neuvostoliiton B-maajoukkuetta vastaan käytyjä otteluja

Suomi B-Ruotsi B 0-13

Suomi B-Neuvostoliitto B 4-6

Suomi B-Neuvostoliitto B 1-3

Suomi B-Ruotsi B 4-5

Suomi B-Ruotsi B 2-5

Marraskuu 1960 B-maaottelu Ruotsin B-maajoukkuetta vastaan

Suomi B-Ruotsi B 1-7

Joulukuu 1960 B-maaottelut Norjan B-maajoukkuetta eli B-Jääkarhuja vastaan

Suomi B-Jääkarhut B 2-4

Suomi B-Jääkarhut B 1-4

1961

Suomi B-Ruotsi B 2-5

Suomi B-Norja B 6-1

Suomi B-Norja B 4-1

Suomi B-Ruotsi B 0-4

Suomi B-Tsekkoslovakia B 4-2

Suomi B-Tsekkoslovakia B 3-9

Suomi B-Itä-Saksa 4-2

Suomi B-Länsi-Saksa B 6-3

1962

Suomi B-Ruotsi B 2-3

Suomi B-Ruotsi B 4-4

Suomi B-Norja B 8-2

Suomi B-Norja 4-4

Suomi B-Länsi-Saksa 4-2

1963

Suomi B-Ruotsi B 0-8

Suomi B-Norja B 7-4

Suomi B-Norja B 8-2

Suomi B-Ruotsi B 2-3

Suomi B-Tsekkoslovakia B 2-5

1964

Suomi B-Puola 2-2

Suomi B-Suomi C 3-1

Suomi B-Suomi C 3-1

Suomi B-Puola B 5-1

Suomi B-Puola B 4-4

1965

Suomi B-Yhdysvallat 4-1

Suomi B-Ruotsi B 4-6

Suomi B-Ruotsi B 2-5

Suomi B-Ruotsi B 3-5

Suomi B-Neuvostoliitto B 2-6

Suomi B-Neuvostoliitto B 2-7

Suomi B-Norja B 5-0

Suomi B-Norja B 8-0

Suomi B-Ruotsi B 5-8

Suomi B-Puola 2-2

1966

Suomi B-Tsekkoslovakia B 2-4

Suomi B-Neuvostoliitto B 3-8

Suomi B-Neuvostoliitto B 1-12

Tällä kaudella Suomen B-maajoukkue oli viimeistä kertaa pelkästään B-maajoukkueen nimellä tunnettu sillä vuodesta 1967 lähtien nimi muuttui Sisu Teamiksi joten tästä eteenpäin vuoteen 1994 laitan tähänkin joukkueen Sisu Teamina.

1967

Sisu Team-Yhdysvallat B 5-3

Sisu Team-Yhdysvallat B 5-1

Sisu Team-Sveitsi 4-5

Sisu Team-Kanada B 1-3

Sisu Team-Neuvostoliitto B 4-4

Sisu Team-Sveitsi 9-2

Sisu Team-Sveitsi 4-5

Sisu Team-Sveitsi 9-2

Sisu Team-Yhdysvallat B 2-2

Sisu Team-Neuvostoliitto B 1-3

Sisu Team-Yhdysvallat 1-5

Sisu Team-Italia 13-0

Sisu Team-Itä-Saksa B 5-3

Sisu Team-Norja 3-1

1968

Sisu Team-Neuvostoliitto B 1-4

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-11

Sisu Team-Neuvostoliitto B 5-8

Sisu Team-Neuvostoliitto B 4-6

Sisu Team-Neuvostoliitto C 9-0

Sisu Team-Ruotsi B 0-1

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 2-5

Sisu Team-Sveitsi 8-2

Sisu Team-Sveitsi 7-4

Sisu Team-Ruotsi B 1-7

Sisu Team-Kanada B 2-9

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 3-6

Sisu Team-Ruotsi B 5-4

Sisu Team-Ruotsi B 4-5

1969

Sisu Team-Sveitsi 4-5

Sisu Team-Sveitsi 9-2

1970

Sisu Team-Puola 3-1

Sisu Team-Neuvostoliitto B 1-4

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-11

Sisu Team-Neuvostoliitto B 5-8

Sisu Team-Neuvostoliitto B 4-6

Sisu Team-Neuvostoliitto B 9-0

Sisu Team-Yhdysvallat B 5-3

Sisu Team-Yhdysvallat B 5-1

Sisu Team-Ruotsi B 1-7

Sisu Team-Kanada B 2-9

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 3-6

Sisu Team-Ruotsi B 4-5

Sisu Team-Ruotsi B 5-4

1971

Sisu Team-Neuvostoliitto B 1-1

Sisu Team-Neuvostoliitto B 4-10

Sisu Team-Ruotsi B 5-3

Sisu Team-Ruotsi B 6-3

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 1-2

Sisu Team-Ruotsi B 0-9

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 2-5

Sisu Team-Ruotsi B 1-4

Sisu Team-Sveitsi 5-2

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 1-3

Sisu Team-Länsi-Saksa B 6-0

Sisu Team-Neuvostoliitto B 1-7

Sisu Team-Ruotsi B 0-6

Sisu Team-Hakkapeliitat 3-2 (Sisu Team pelasi kilpailevaa Suomen Jääkiekon B-maajoukkuetta eli Hakkapeliittoja vastaan ja välillä Hakkapeliitat tunnettiin myös Yhdistelmäjoukkueen nimelläkin ja tässä ottelussa kyse oli ilmeisesti tasonmittausottelusta Spengler Cupia tai jotain muuta tärkeää turnausta varten.)

1972

Sisu Team-Neuvostoliitto B 0-7

Sisu Team-Neuvostoliitto B 1-5

Sisu Team-Länsi-Saksa B 6-5

Sisu Team-Norja 9-2

Sisu Team-Ruotsi B eli Vikingarna 7-3

Sisu Team-Vikingarna 3-7

Sisu Team-Vikingarna 1-5

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 1-4

Sisu Team-Hakkapeliitat 3-2 (Tämä ottelu oli viimeinen ottelu Suomen kilpailevalle B-maajoukkueelle eli Hakkapeliitoille tai välillä myös nimensä vuoksi Yhdistelmäjoukkueena tunnettuna jääkiekossa. Tämän ottelun jälkeen loppuvuodesta 1972 Hakkapeliitat hajotettiin vuosien 1967-1972 ajan kestäneen toimintansa päättymisen merkiksi ja niissä pelanneet pelaajat palasivat kukin seuroihinsa tai jälleen esimerkiksi muihin maajoukkueen toiminnallisiin osiin vaihdellen aina hyvin nuorekkaasta Poikamaajoukkueesta aina keskimäärin melko iäkkääseen Kehitysjoukkueeseen, Veteraanijoukkueeseen tai Ukkomaajoukkueeseen eli C-maajoukkueeseen asti.)

1973

Sisu Team-Japani 7-2

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 4-5

Sisu Team-Neuvostoliitto B 7-7

Sisu Team-Neuvostoliitto B 4-9

Sisu Team Iso-Britanniassa 1973

Sisu Team-Iso-Britannia 2-7 (Tämä ottelu pelattiin näillä näkymin 1.11.1973 1.11.1973-6.11.1973 välisenä aikana Lontoon Jäähallissa ja varsinkin tässä ottelussa tuntui kaikki menevän Sisulaisten osalta lekkeripeliksi järkyttävän jäähymäärän ja keskittymiskyvyttömyyden takia mitä tunnuttiin pidettävän silloin edellisillan juhlimisen ja jopa krapulassa pelaamisen syynä koska britit olisi ilman hyviä suomalaismaalivahtien torjuntoja tehneet enemmänkin maaleja.)

Sisu Team-Iso-Britannia 1-3 (Tämä ottelu pelattiin näillä näkymin 3.11.1973 1.11.1973-6.11.1973 välisenä aikana Lontoon Jäähallissa ja tämäkin ottelu oli kaikkiaan huono ja yhtä lekkeripeliä Sisu Teamin osalta vaikka sentään lopputulos olikin nyt parempi, mutta ei tappiota silti yhden sensaatiotappion jälkeen olisi pitänyt tulla enää mitenkään kun sitä maalin sensaatiotappiota aina hyvin teoreettisen mahdollisena pidettiin mikäli vastustajan tuntemattomuuden tai ihan äärettömän perseilyn myötä niin vain sattuisi käymään. Tähän otteluun mennessä nollaustaukoa oli kyetty pitämään vaikka joidenkin juttujen mukaan tässäkin ottelussa Sisulaiset tuntuivat yrittävän selvitä kohmelosta.)

Sisu Team-Iso-Britannia 6-6 (Tämä ottelu pelattiin näillä näkymin 4.11.1973 1.11.1973-6.11.1973 välisenä aikana Lontoon Jäähallissa ja tässä ottelussa Sisu Team sentään johti brittejä jo selvästi kaikkiaan ja melkein ottelun loppuun asti, mutta siltikin lopputulosta ja kaventuneen johtoaseman 6-4 muuttumista tasapeliksi 6-6 tunnuttiin paheksuvan laajalla rintamalla. Etenkin ottelun viimeiset kaksi minuuttia juurikin johtoaseman menetyksen lisäksi ottelussa tuntuivat olevan erityisen paheksuttavaa kun otettiin vielä loppumetreillä jäähyjäkin tarpeettomasti ja kun olisi pitänyt johtoasemassakin olla ainakin kriittisten näkökantojen mukaan olla toistakymmentä tai kolmattakymmentä maalia aina brittien edellä.)

Riika Cup 1974 Esiturnaus

Sisu Team-Neuvostoliitto B 0-2

Sisu Team-Vikingarna 4-9

Sisu Team-Kanadan Seuramaajoukkue 4-3

Sisu Team-Yhdysvallat B 2-0

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 4-1

1974

Sisu Team-Neuvostoliitto B 3-7

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-2

Riika Cup 1974

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-6

Sisu-Team Vikingarna 4-9

Sisu Team-Kanadan Seuramaajoukkue 4-3

Sisu Team-Yhdysvallat B 5-1

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 6-4

Jääkarhujen Kotipesän eli Norjan Jääkiekkoliiton 40-Vuotisjuhlaturnaus 1974

Sisu Team-Neuvostoliitto B 3-9

Sisu Team-Vikingarna 3-5

Sisu Team-Jääkarhut eli Norja 11-6

Spengler Cup 1974

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 3-3

Sisu Team-Puola 2-3

Sisu Team-Hollanti 7-2

Sisu Team-Sveitsi 6-1

1975

Riika Cup 1975

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 1-5

Sisu Team-Neuvostoliitto B 3-5

Sisu Team-Vikingarna 3-5

Spengler Cup 1975

Sisu Team-Puola 2-2

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 1-3

Sisu Team-Norja 7-2

Sisu Team-Sveitsi 9-1

Muut Sisu Teamin pelaamat ottelut 1975:

Sisu Team-DDR 6-11

Sisu Team-DDR 5-9

1976

Leningradin Turnaus 1976 (Turnaus pelattiin 27.3-30.3.1976 ja olen aiemmin maininnut muissa maaotteluissa vahingossa juuri tämän turnauksen pelejä ja niiden tuloksia.)

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 2-7

Sisu Team-Neuvostoliitto B 3-5

Sisu Team-Vikingarna 4-6

Spengler Cup 1976

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-6

Sisu Team-Japani 3-4

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 4-1

Sisu Team-Sveitsi 1-2

Muut Sisu Teamin pelaamat ottelut 1976:

Sisu Team-Neuvostoliitto B 0-9

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 2-2

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 3-3

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 6-3

Sisu Team-Itä-Saksa 9-11

1977

Leningradin Turnaus 1977

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 2-6

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-10

Sisu Team-Vikingarna eli Ruotsi B 3-4

Muut Sisu Teamin pelaamat ottelut 1977:

Sisu Team-Yhdysvallat B 4-8

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 6-1

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 1-7

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 3-2

1978

Leningradin Turnaus 1978

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 0-5

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-8

Sisu Team-Vikingarna 3-3

Pekingin Turnaus 1978

Sisu Team-Japani 16-1

Sisu Team-Romania 3-3

Sisu Team-Kiina 12-1

Sisu Team-Länsi-Saksa B 6-2

Sapporon/Hokkaidon/Tomakomain/Tokion/Japanin Turnaus 1978

Sisu Team-Länsi-Saksa B 2-1

Sisu Team-Japani C 9-3

Sisu Team-Japanin Seuramaajoukkueiden Tähdistöjoukkue eli Japanin Seuramaajoukkueiden All-Stars 8-2

Sisu Team-Nippon All-Stars eli Japanin B-maajoukkue 14-3

Sisu Team-Japani 7-8

Muut Sisu Teamin pelaamat ottelut 1978:

Sisu Team-Neuvostoliitto B 1-2 tammikuussa 1978

Sisu Team-DDR 7-1

Sisu Team-DDR 2-2

Sisu Team-Yhdysvallat B 3-7

1979

Leningradin Turnaus 1979 (Turnaus pelattiin 30.3.1979-2.4.1979 Leningradissa joten yksi aiempi Sisu Teamin muu ottelu Neuvostoliiton B-maajoukkueen kanssa paljastui Leningradin Turnauksen aikaiseksi peliksi eli tuo 0-9 tappio-ottelu.)

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 2-5

Sisu Team-Neuvostoliitto B 0-9

Sisu Team-Vikingarna 2-3

Helsingin Turnauksen 1979 Esiottelu

Sisu Team-Kanada B 5-4

Helsingin Turnaus 1979

Sisu Team-Kanada B 4-3

Sisu Team-Kanada B 7-3

Muut Sisu Teamin pelaamat ottelut 1979:

Sisu Team-Vikingarna 2-8

Sisu Team-Vikingarna 2-2

Sisu Team-Kiina 10-2

Sisu Team-Kiina 11-4 (Mahdollinen pelattu ottelu joka on vielä hieman epäselvä koska vuonna 1993 sanottiin Kiinan pelanneen Sisu Teamia vastaan vuonna 1989 ja toistaiseksi eniten olen löytänyt samaa tulosta kyllä, mutta vain vuodelta 1979 eli mahdollisesti se on sekoittunut noihin ja täten toistaiseksi merkitsen nämä Sisu Team-Kiina ottelut tuloksella 11-4 näihin kokoomaviesteihin.)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös