Tarinaa ja muistoja Sisu Teamista

  • 118 402
  • 618

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Sisu Teamin vuoden 1980 piti mennä seuraavasti tietenkin vuoden 1981 keväälle päättyen:

Sisu Team-Vikingarna (14.12.1980 Ruotsissa.)

Sisu Team-Vikingarna (16.12.1980 Ruotsissa.)

Sisu Team-Hollanti tai Hollannin Turnaus 1980 (Ottelu Hollannin kanssa aiottiin järjestää yksittäisenä, mutta myös turnaus oli mahdollinen. Turnauksen peruuntuessa yksittäisottelu olisi järjestetty muutoin 18.12.1980-22.12.1980 välisenä aikana mieluiten Sisu Teamin puolesta puhuen.)

Sisu Team-Japani (13.3.1981 ottelu olisi pelattu tuolloin tietämättömällä paikkakunnalla.)

Sisu Team-Japani (14.3.1981 ottelu olisi pelattu tuolloin tietämättömällä paikkakunnalla.)

Sisu Team-Hollanti (Maaliskuussa 1981 heti kun Japani-ottelut olisi olleet pelattu, mutta viimeistään ennen oletettua Leningradin Turnausta 1981 takarajana 1.4.1981 kun tuolloin Sisu Teamin viimeinen harjoitteluleiri olisi pitänyt olla ohi ja lähtö Moskovaan olisi tullut eteen.)

Sisu Team-Neuvostoliitto (Maaliskuussa 1981 heti kun Japani-ottelut kuten myös Hollanti-ottelu olisi olleet pelattu, mutta viimeistään ennen oletettua Leningradin Turnausta 1981 takarajana 1.4.1981 kun tuolloin Sisu Teamin viimeinen harjoitteluleiri olisi pitänyt olla ohi ja lähtö Moskovaan olisi tullut eteen. Neuvostoliiton osalta puhuen tämä tuntui osin peruutukselta ja vain mikäli Hollanti itse ei pääsisi paikalle tai Sisu Team ei haluaisi ottelua pelata. Vastavuoroisesti Neuvostoliiton itse peruessa Punakoneen lähdön olisi matkaan tähän otteluun lähetetty Punakoneen B-osasto pelaamaan.)

Leningradin Turnaus 1981 (Huhtikuussa 1981 kauden päätteeksi heti kun viimeinen mahdollinen harjoitusleiri tai ottelupäivä eli 1.4.1981 olisi ollut ohi tai sen jälkeen.)

Vertailuksi Leijonille oli varattu kaksi ottelupäivää eli 16.12.1980 ja 12.4.1981 vapaiksi erinäisten turnausten ennakkovastusta varten. Tiedä sitten, että käytettiinkö niitä ikinä.

Lisäksi Leijonille kiitos Jääkiekkoliiton vaatimuksen lipunmyyntipohjaisista syistä vuodelle 1981 puhuen oli se, että Helsinkiin 7.4.1981 ja Kuopioon 9.4.1981 pelattaviin otteluihin täytyi saada vastustajiksi Neuvostoliitto tai Yhdysvallat. Muussa tapauksessa ottelut olisi peruttu, otettu harjoitusleiri, vapaan paikan ottelu etukäteen kotimaassa tai lähdetty jälleen vähän etuajassa silloiseen MM-Ruotsiin Göteborgiin.

Sisu Teamin suhteen yksi tilanne tietysti tuon 1.4.1981 olleen päivämäärän suhteen se oli pääosin tarkoitettu lepäämiseen mitä nyt tietenkin viimeistä mahdollista kausiottelua kotimaassa ei tietenkään aiottu peruakaan täysin pois kuvioista.

Sisu Teamin osalta muutokset tietenkin oli isoja kun peruutuksia jälleen sattui. Etenkin kun Kuopiossa heti kauden alkuun peruuntui syksylle neljän maan turnaus ja samoin yksi Länsi-Saksan A-maajoukkuetta vastaan suunniteltu muu ottelu peruuntui myös mitä nyt myöhemmin pelattiin kyllä sitten Länsi-Saksan B-maajoukkuetta vastaan Hollannissa sen vuoden lopun turnauksessa kun tuo peruttu yksittäisottelu olisi ollut mahdollista siirtää myös vuoden 1981 alkuun.

Maaliskuun 1981 Hollanti-ottelu näillä näkymin selvemmin peruuntui ja täten sitten nähtiin useampi eri Neuvostoliiton maajoukkueita vastaan suunnattu ottelu korvaukseksi.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Sisu Teamin vuoden 1981 piti mennä seuraavasti tietenkin vuoden 1982 keväälle päättyen kun niin sille kuten Leijonillekin suunnitelma tehtiin elokuussa 1981, kuitenkin hyvin lopussa sitä juuri ennen viimein pelattua vuoden 1981 Kanada Cupia ja kun Leijonilla oli erikoisesti kovinkin kiirehdityn oloisesti aloitetun kauden suhteen omat murheensa kuten esimerkiksi eräässä vaiheessa jo majailu Edmontonissa erikoisten piirteiden vallitessa:

Sisu Team-Länsi-Saksa (16.12.1981 Länsi-Saksassa.)

Sisu Team-Länsi-Saksa (17.12.1981 Länsi-Saksassa.)

Sisu Team-Hollanti tai Hollannin Turnaus 1981 (Ottelu Hollannin kanssa aiottiin järjestää yksittäisenä, mutta myös turnaus oli mahdollinen. Turnauksen peruuntuessa yksittäisottelu olisi järjestetty muutoin 19.12.1981-21.12.1981 välisenä aikana mieluiten Sisu Teamin puolesta puhuen.)

Sisu Team-Sveitsi (13.3.1982 Sveitsissä.)

Sisu Team-Sveitsi (14.3.1982 Sveitsissä.)

Sisu Team-Vikingarna (17.3.1982 Ruotsissa.)

Sisu Team-Vikingarna (19.3.1982 Ruotsissa.)

Leningradin Turnaus 1982 (Huhtikuussa 1982 kauden päätteeksi.)

Tietenkin muutoksia tulisi tulemaan muun muassa siksikin, että nimimerkkini mukainen herra eli Jorma Thusbergkin tuli oikeastaan hieman ulkopuolisena Sisu Teamin Päävalmentajaksi kun alkujaan nähtävästi Sisu Teamin vuoden 1982 suhteen valinnasta oli hieman kiistaakin kun liiton halut ei osuneet yhteen siitä alkaneine kyräilyineen ja ihme oli Kaj 'Kaitsu' Matalamäenkin jaksaminen oikein edes vuoden 1981 loppuunkin asti.

Vertailuksi Leijonille oli varattu kolme ottelupäivää eli 3.9.1981, 16.12.1981 ja 29.4.1982 vapaiksi erinäisten turnausten ennakkovastusta varten. Tiedä sitten, että käytettiinkö niitä ikinä.

Koko kausikin tosiaan syksylle 1981 alkoi hieman turhankin varhain ja peräti viisikin eri A-maaottelua oli valmiiksi pelattu suunnitelmia vasten ennen tuota 3.9.1981 ollutta ensimmäistä lähtökohtaista vapaapäivää.

Tuon päivän paikkeilla tietenkin Kanada Cup 1981 toteutuneesti alkoi osin muutenkin, mutta mikäli turnausta olisi vielä vähän lykätty myöhemmäksi syyskuulle 1981 kuten kesällä piti näin käydä niin tuolloin Leijonat kaiketi olisi pelanneet vielä Kanada Cupin 1981 Esiottelun sitten Kanadassa. Järjestäjät tosin eväsivät Suomen lisäksi tiettävästi yhden muun maan turnausaloituslykkäyksen pyynnön joten sekin sitten vaikutti omalta osaltaan tilanteeseen.

Viimeinen eli kauden päätösottelu 29.4.1982 tai siitä eteenpäin oli tarkoitettu kauden päätökseksi Leijonille, teoreettiseksi mitalijuhlaksi tai sitten tietysti Leijonat olisi kohdanneet Helsingissä tai Tampereella Sisu Teamin tai Kehitysjoukkueen eli Suomen C-maajoukkueen.

Sisu Teamille itselleen pettymyksiä kuten muutoksiakin mahtui kauteen.

Pettymysperuutuksia oli esimerkiksi heti kauden alkuun Neuvosto-Ukrainan maajoukkuetta vastaan kaavaillun ottelun suhteen tai sen mennessä muutenkin piloille sitten muutoin suunnitellulle neljän maan turnaukselle Neuvostoliitossa 1981 syksylle.

Yksi tuon turnauksen perumisen syistä sattui kenties olemaan se, että järjestäjät itsepäisesti kieltäytyivät siirtämästä turnaustaan lokakuulle 1981 tai marraskuulle 1981 mikä olisi sopinut paremmin Sisu Teamille.

Syyskuu 1981 tietysti ei käynyt kun Jääkiekon Kanada Cup pelattiin samaan aikaan.

Muun Neuvostoliiton puolen otteluista ei tietoa löytynyt, mutta mikäli ottelu Neuvosto-Ukrainaa vastaan olisi pelattu niin se olisi pelattu Harkovassa.

Lisäksi Yhdysvaltain B-maajoukkuetta vastaan ollut vuoden 1981 lopun tai vuoden 1982 alun suhteen peruuntui.

Minnesotan Turnaus peruuntui kun Hollannin Turnaus 1981 vei sen paikan ja kun Sisu Team muutenkin pelasi vielä yhden jo aiemmin mainitun Hollanti-ottelun jolloin ei voitu niin vain lentää sitten Yhdysvaltoihin.

Vähemmän yllättäen myös Neuvostoliitto kieltäytyi tuolloin kun heilläkin oli vuoden 1982 avaus ennen pitkää suunniteltuna ja pidettynä erikoisesti sen hetken tuttuun tyyliin Hollannissa!

Tietenkin muutoksin kävi toisin mistä kerronkin melko pian erityisesti vuosien 1977-1981 suhteen löytämilleni todellisille uusille tiedoille niiltä osin kun näin oli mahdollista tehdä!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1977 suhteen kun kaikkea miettii niin pitkien tutkimusten jälkeen näillä näkymin Sisu Teamin loputkin kateissa olleet kausiottelut tuolle vuodelle ovat selvinneet!

Kummallista kyllä sen käytännön vuoden päätösottelujen vastustajia eli Japanin B-maajoukkuetta eli Nippon All-Starsia ja kahdestikin Puolaa vastaan pelattuja otteluja ei hirveämmin lehtien palstoilla kerrottu.

Lienee joulukiireet/loppuvuoden muu kiire sitten ollut selitys kun muutenkin tulokset eivät erityisen suuria olleet eikä osin eduksi itse Sisu Teamille.

Kausi sai huonohkon sivumaun sen päätteeksi.

Ne tuleekin sitten seuraavaan viestiin ja siitä sitten kahteen muuhun tulevat vielä päivitykset päätösviesteineen muille löytyneille vuosille kun vuoden 1976, 1978 ja 1980 varmistuivat katsantojen jälkeen lopullisen oikeiksi jolloin mahdollisten muiden hahmotelmien yhteydessä niiden yhteys vastoin kenties Jääkiekkoliiton minimioletuksia kauteen muuttuu tilanteen mukaan.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1977 Sisu Teamin aiemmin kadoksissa olleet kausiottelut olivat siis nämä seuraavat kolme ottelua joiden jälkeen ottelumuotolista täydentyy lopulliseen muotoonsa:

Sisu Team-Puola 1-3 (Tämä pelattiin Varsovassa 14.12.1977. Tämä oli kieltämättä vähän ikävämpi jatke Sisu Teamille muihin kausipeleihin. Varaottelupaikka olisi ollut Varsovan Jäähallissa sen ollessa muissa tehtävissä Gdanskin/Danzigin Jäähallissa vähän myöhemmin joulukuussa 1977 ennen lähtöä Japaniin kauden päätökseen.)

Sisu Team-Puola 4-3 (Tämä pelattiin Varsovassa 15.12.1977. Tämä oli kieltämättä vähän ikävämpi jatke Sisu Teamille muihin kausipeleihin. Tämän ottelun Sisu Team sentään voitti, mutta ei liian helpolla ja yllättävänkin pitkään oltiin 1-3 tappiolla ennen sitten venymistä tasapelistä voittoon. Varaottelupaikka olisi ollut Varsovan Jäähallissa sen ollessa muissa tehtävissä Gdanskin/Danzigin Jäähallissa vähän myöhemmin joulukuussa 1977 ennen lähtöä Japaniin kauden päätökseen.)

Sisu Team-Nippon All-Stars eli Japanin B-maajoukkue 3-4 (Tämä kieltämättä viime hetken vähän nöyryyttävänkin oloinen tappio tietyin ehdoin pelattiin ihan vuoden päätöstä lähellä eli 26.12.1977 Tokiossa. Osin oli hieman jouluvaihtelujen takia kuten myös tietysti paikallisen voitonjuhlainnostuksen seasta hankalaa saada selvää tästä ottelusta sen päivämäärän suhteen. Tämä oli ikävä päätös Seppo Liitsolan valmennusvuodelle Sisu Teamissa.)

Sitten mennäänkin vuoden 1979 lopullisen täydennyksen pariin kun nähtävästi aiemmin esimerkiksi vuosille 1978-1979 luulemani ottelut Yhdysvaltojen B-maajoukkueen tai Kanadan B-maajoukkueen osalta ovat sotkettu nähtävästi muiden kotimaisten joukkueidemme otteluihin Turussa tai Helsingissä ja sama voinee koskea myös Vikingarnan osuutta sitten sen oman aihealueen puolelle.

Mitä ilmeisimmin noiden vuosien monet WHA-ottelut lienevät sotkettu muistoissa keskenään normaalimpiin maajoukkueotteluihin.

Tosin jo kerrotut muut ottelut kyllä pitävät paikkansa esimerkiksi vuosille 1978-1979 tilanteen mukaan.

Yksinkertaisesti kyse olisi vain uusien ottelujen mietintöjen suhteen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1979 Sisu Teamin aiemmin kadoksissa olleet kausiottelut olivat siis nämä seuraavat neljä ottelua joiden jälkeen ottelumuotolista täydentyy lopulliseen muotoonsa:

Sisu Team-Hollanti 4-7 (Tämä ottelu pelattiin vuoden 1979 syyskuussa 6.9.1979 siitä enintään vaihdellen muutamalla päivällä ilmoitusluontoisesti Amsterdamin Jäähallissa. Ottelu oli melkoisen kiihkeää vääntöä ja isäntien Jan Janssen tuntui olevan kuin hurmiossa iskien kypärätempun Sisu Teamin verkkoon. Välillä tilanne näytti hurjemmaltakin ennen kuin Ijs-Oranjen veräjävahti Ted Lenssen alkoi väsyä armotta iskeviin suomalaisiin maalinsa edustalle menneistä kiekkosateista. Ilman erittäin hienosti pelannutta Ijs-Oranjen kakkosketjua tai Janssenia olisi kyllä käynyt isännille melko kylmät.)

Sisu Team-Hollanti B 1-1 (Tämä ottelu pelattiin vuoden 1979 syyskuussa 7.9.1979 siitä enintään vaihdellen muutamalla päivällä ilmoitusluontoisesti Tillburgin Jäähallissa. Ijs-Oranjen B-puoli onnistui pitkälti erittäin rikkonaisen, jäähyjä täynnä olleen, päättäväisen pelin myötä pistämään itsensä tasapeliin käytännössä hyvinkin ylivoimaista vastusta vastaan ja vähemmän yllättäen erittäinkin hyvän maalivahtinsa ansiosta. Ijs-Oranjen B-puolta häiritsi ennen pitkää jatkuvien omien jäähyjensä vuoksi sekin ongelma, että vaikka välillä kiekkoa saatiin melko hyvin sisulaisilta pois niin ikävä kyllä kolmella järkevällä ketjulla ja parilla kunnollisella pakkiparilla oli hankalaa tehdä muutakaan ennen pitkää kuin puolustaa. Silti tasapeli oli melkoinen merkkijuttu edes paikallisesti eri lehdissä. Kuten tietysti edeltänyt Ijs-Oranjen voittokin.)

Sisu Team-Hollanti Alle-20 Vuotiaiden Maajoukkue 4-1 (Tämä ottelu pelattiin vuoden 1979 syyskuussa 8.9.1979 siitä enintään vaihdellen muutamalla päivällä ilmoitusluontoisesti Enscheden Jäähallissa. Mikäli esimerkiksi jo ero Hollannin B-maajoukkueen puoleen oli hyvinkin suuri niin Jong Ijs-Oranjena paremmin tunnettuun ryhmään ero olikin sitten sitäkin suurempi. Lähinnä muutama erittäin hieno junioritähti silloisin mitoin isänniltä ja sisulaisten omat ajoittain ehkä väsymystä tai kiihkeyttä vasten tulleet estelyt tai kampitusjäähyt pitivät ottelun loppulukemat pieninä.)

Sisu Team-Hollanti C 9-0 (Tämä ottelu pelattiin vuoden 1979 syyskuussa 9.9.1979 siitä enintään vaihdellen muutamalla päivällä ilmoitusluontoisesti Haagin Jäähallissa. Hollannin C-maajoukkue tuohon aikaan oli käytännössä koottu Hockey-Eredivisien joukkueista ja sellaisista maajoukkuepelaajista joille ei löytynyt muuta paikkaa tietenkin Ijs-Oranjen A tai B-puolelta. Käytännössä sitä voitiin pitää Hockey-Eredivisien tähdistöjoukkueena huolimatta tietysti maajoukkuenimestään kuten muutamalla pienemmällä maalla oli tuolloin vanhempaan aikaan tapana tehdä. Sitä vähääkin ahdinkoa valmiiksi tähtitieteellisen paljon kovempaa vierailijaa vastaan pahensi se, että sillä ei ollut käytössä noihin aikoihin mestarijoukkueen Feenstra Flyersin miehiä käytössään paljon mitään eikä hyvin harvat juniori/ikämies-pelaajat sieltä siirrettynä peleihin käytännössä aitiosta käsin aiemmin kausipeleistä jäälle siirrettyinä paljon voineet auttaa kokonaisuutta. Ensimmäiseen 15 minuuttiin mennessä ottelu oli ohi kun Sisu Team oli 6-0 johdossa ja enemmän tai vähemmän ottelu meni lekkeripeliksi toki Sisu Teamille voitollisesti päätösotteluksi.)

Hollannin Kiertue vuoden 1979 syksyllä oli täten näillä näkymin korvaus peruuntuneille Yhdysvaltain ja Kanadan Kiertueille Sisu Teamin kausiottelujen suhteen.

Hollanti ehdotti myös kiekkoliittoineen kutsua Sisu Teamille vuoden 1979 lopulle juurikin yleiseen vuoden 1979 Hollannin Turnaukseen.

Tämä Tillburgin, Enscheden tai Haagin Turnauksen nimellä tunnettu tapahtuma olisi tarkoittanut Ijs-Oranjen lisäksi otteluja Jääkarhuja eli Norjaa, Länsi-Saksan B-maajoukkuetta ja Itävaltaa vastaan, mutta tästä ikävä kyllä Sisu Team kieltäytyi.

Ei toisaalta itsessään yllättänyt kun muisti, että olihan Hollannin syksyn 1979 ottelukiertuekin korvaava turnaus erinäisille peruuntuneille turnauksille.

Kiina-ottelut osuivat myös Sisu Teamin ottelujen päälle edes ajatuksellisesti Hollannin Turnausta 1979 miettien.

Mahtuihan monien mielestä enemmän tavoitellumpi Lake Placidin 1980 Esiturnauksenkin peruuntuminen ikävään paikkaan.

Vuodeksi 1979 Hollannin eri joukkueita oli vierailulla muutenkin silloin kovassa nosteessa olevana Suomessakin kun useampi eri joukkue välillä seurajoukkueitakin myöten oli käymässä.

Mielenkiintoista oli muuten myös löytää, että vuoden 1979 lopulla Sisu Teamin piti alkujaan pelata vielä yksi tai useampikin ottelu enintään kolmeen sellaiseen asti lisää Jään Lohikäärmeitä eli Kiinaa vastaan!

Kun näin ei voitu tehdä tasoerollisista tai muista syistä johtuen joulukuussa 1979 niin Jään Lohikäärmeet pelasivat Suomessa olonsa aikana vielä sitten seurajoukkueita vastaan Heinolassa, Savonlinnassa ja Vaasassa.

Heinolan ja Vaasan ottelujen tuloksia en tiedä, mutta näin esimerkkinä Jään Lohikäärmeet hävisivät 23.12.1979 SaPKo:lle maalein 3-5.

Mielenkiintoinen loppuilmiö oli se, että Jään Lohikäärmeet poistuessaan Suomesta siirtyivät vielä Ruotsiin pelaamaan.

Lieneeköhän miten sitten käynyt siellä vuoden 1979 hyvin lopun tai vuoden 1980 alun peleissä?

Vikingarnalle tai Team Sverigelle eli Ruotsin C-maajoukkuepuolelle olisi ollut erikoinen yllätys joko lopettaa tai aloittaa ylipäänsä kiekkovuotensa sitten kiinalaisia vastaan!

Voi toki kyllä myös olla, että Vierumäellä, Heinolassa, Savonlinnassa ja Vaasassa majailtuaan Jään Lohikäärmeet lienevät pelanneen Ruotsissa pelkästään seurajoukkueita vastaan.

Mene ja tiedä siitä kaikesta, mutta nyt viimeinkin vuoden 1979 osuus on löytynyt Sisu Teamin kausiotteluihin kokonaan.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1981 Sisu Teamin kausiohjelmaan löytyi vielä yksi ottelu sittenkin lisää ja yksi erikoinen peruutus koskien erinäisiä kausiotteluja Hollannissa.

Mitä ilmeisimmin jo vuosille 1979-1980, mutta etenkin vuodelle 1981 piti Sisu Teamin kohdata aina Hollannissa käydessään Jään Paholaiset eli Belgia.

Ikävä kyllä tuo ottelu jouduttiin perumaan mitä nyt muutoin kyllä Hollannissa sinänsä pelattiin.

Pitkälti tuota Belgia-vierailua/kohtaamista Brysselin Jäähallin sijaan Hollannissa yritettiin saada aikaan kun pelasihan noina vuosina Kuninkaallisessa Liigassakin suomalaispelaajia ja mielenkiinto silloin osin Hollannin maineikkaan esimerkin myötä oli verraten nousussa ihan sielläkin.

Harmittavasti tosin Jään Paholaiset kärsivät pitkälti liittotasonsa ongelmista silloin.

Itse viimeinen puuttuva B-maaottelu eli Neuvostoliiton B-maajoukkuetta vastaan pelattu viimeinkin löytyi, mutta tietenkin se ei ollut Sisu Teamin Kaj 'Kaitsu' Matalamäkeä kovinkaan imarteleva tulos.

Ottelu pelattiin vielä juuri Leningradin Turnausta 1981 koskien sen jälkeen:

Sisu Team-Neuvostoliitto B 0-10 (Niin huono tilanne tosiaan oli tuolloin eikä paljonkaan voitu mitään tehdä. Ottelu pelattiin lopulta 9.4.1981. Toki muitakin vaihtoehtoja olisi ollut tarjolla. Itse ottelu alkujaan piti pelata tiettävästi juuri ennen turnausta eli 30.3.1981 kun toinen juttu olisi ollut vielä pelata hyvin varhain kyseinen ottelu 31.3.1981 eli juuri turnauksen avauspäivänä hyvinkin aamusta mistä sitten kylläkin Sisu Team edustajineen kieltäytyi. Sittemmin sovittiin, että Sisu Team jää vielä turnausjuhlallisuuksien päätteeksi pelaamaan vielä yhden pelin enemmän tai vähemmän myös ennen lähtöä kesälomille silloin. Se sitten kävikin järkevämmin mitä nyt tietysti pelaajia vähemmän yllättäen väsytti ja osin kyllästytti turnausmenokin.)

Täten tämä erittäinkin hämäriin kotimaisista lehdistä häivytetty, puuttunut ottelu täydentää myös vuoden 1981 Sisu Teamin kausiottelujen sarjan loppuun.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitan seuraavaksi tähän näillä näkymin hyvin pitkän ajan mittaisen tutkinnan jälkeen Sisu Teamin erilaisia kausipelilistauksia tai pikemminkin toisin sanottuna niitä pelejä joita sen oli määrä pelata vähintään kauteen eri vuosina eri tavalla.

Erotan ne seuraavaksi tässä siten, että ne ottelut jotka pitivät olla Jääkiekkoliiton vähintään määrittämiä minimimääriä kauteen niin ne minä laitan sellaisenaan tuohon heti kauden perään ja ne ottelut jotka ovat muutoin tiedossani tai muutoin poikkeavia Jääkiekkoliiton vuosittaisesta vähittäismäärästä niin laitan ne numeroin ja suluin.

Aloitan kaudesta 1976 ja päätän vuoteen 1998 tai oikeammin sanottuna liitän vuodelle 1997 hieman enemmän pelejä ja laitan vielä kysymysmerkillä vuoden 1998 koska uusimpien saamieni tietojen perusteella vuonna 1998 on sittenkin saatettu vielä pelata Team Karjalan osalta otteluja.

Tätä nyt tulevaa vuosien 1976-1997 tai ehdollisesti myös vuosia 1976-1998 koskeva osuus tulee jälleen täsmentymään joskin joiltakin vuosilta kun B-maajoukkueen tai Sisu Team/Team Karjalan aikakaudelta kysyttäessä Jääkiekkoliitto erikseen ilmoitti ottelumäärät minimimäärältään B-maajoukkueelle huomattavankin alakanttiin kuin mitä itse olen löytänyt tai mitä on lehdissä kerrottu olleen selkeänä B-maaotteluna.

Näistä vuosista puhuttaessa sitten käytän useita lukuja ja muista nyt melkein vain pelkästään yhtä lukua ja mahdollisesti perään liitän korkeintaan hieman omia arvelujani ja ottelumääriä ja tietenkin pelejä saa kertoa vapaasti mikäli vain muistaa jotakin niistä.

Lisäksi en ole ottanut tässä huomioon Sisu Teamin/Team Karjalan mahdollisia seurajoukkueita vastaan käytyjä otteluja vaan vain pelkät maaottelut eri maiden A, B tai C-maajoukkueita vastaan.

Tässä ottelumäärät alustavasti ja muutoin merkitysti tulevat siis kun eräät vuodet on viimein pitkien tuskien jälkeen löytyneet kokonaan mitä nyt tulevaan toki töitä riittää:
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
1976: 10-12 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen (12 ottelua) ja kaikki ottelut Sisu Teamin kaudelta Heikki Järnin lähtökohtaisen ainoan Päävalmentajan vuoden ajalta sen ensimmäiseltä kaudelta ovat nyt löydetty kokonaan tämä myös pysyessä näin uusien tietojen jälkeen niiden päätteeksi.

1977: 10 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen (10 ottelua) ja kaikki ottelut Sisu Teamin kaudelta Seppo Liitsolan Päävalmentajan vuoden ajalta sen kaudelta puhuen seurannan toiselta vuodelta ovat nyt löydetty kokonaan tämä myös pysyessä näin uusien tietojen jälkeen niiden päätteeksi. Tällä kaudella epäselvää oli muun muassa Jääkiekkoliiton päivämäärälle 5.4.1977 määrittämä vapaavalintainen Sisu Teamin ottelu jotakin vastustajaa vastaan mitä en saanut selville mikäli Sisu Team enää tuolloin miettien mitään pelasikaan ja kummallisesti sanottuna tuona vuotena myös Leijonille eli A-maajoukkueelle oli määritelty tuolle päivämäärälle eli 5.4.1977 jokin maaottelu tarpeen mukaan pelattavaksi. Tuo päivämäärä oli lopulta näille vapaa eikä mitään pelattu ja mikäli pelattiin niin ehkä Kehitysjoukkue eli Suomen C-maajoukkue on käyttänyt tuon päivämäärän johonkin kauden lopetuspeliinsä tai sitten ei.

1978: 6 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen (16 ottelua) ja tällä kaudella Sisu Team pelasi käytännössä oman aikakautensa ennätyksen ottelumäärissä pelaamalla vuoden aikana 16 ottelua ja niihin ei lopullisen varmistuneiden katsastusten jälkeen tullut enää lisäystä kun jo selvästi epäselvän sotkettu Yhdysvaltain tai Kanadan Kiertueen ottelut kuten myös yhden Japanin tai Kiinan ottelun kanssa ne peruttiin.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
1979: 14 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen vaihtelevasti (14 ottelua) ja tällä kaudella Sisu Teamin ottelut ovat löytyneet viimeinkin täysin. Jääkiekkoliiton osalta tulleen minimimäärän mukaan Sisu Team olisi pelannut vain muka 9 ottelua, mutta siinä se sitten erehtyi.

Yhdysvaltain Kiertueen tai Kanadan Kiertueen osalta ne peruttiin ja korvattiin Hollannin Kiertueen otteluilla. Vain ihme esti ottelumäärää olemasta suurempi ennen kuin sitten loppuvuodesta Suomessa vieraillut Kiina pelasi sitten muiden mahdollisten odotettavissa olleiden ottelujensa sijaan seurajoukkueotteluja.

1980: 14 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen vaihtelevasti (14 ottelua) ja kaikki ottelut Kaj Rosvallin Sisu Teamin Päävalmentajan uran viimeisellä kaudella tietääkseni ovat jo löytyneet vaikkakin Jääkiekkoliiton osalta tulleen minimimäärän mukaan Sisu Team olisi pelannut vain muka 10 ottelua niin se ei näillä näkymin heidän osaltaan pidä paikkaansa kuten ei pitänytkään tarkastusten jälkeen.

1981: 15 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen (17 ottelua) ja tällä kaudella ei enää uusien ottelulöydösten jälkeen Sisu Team pelannut enää koska näillä ottelumäärillään se oli tasoissa vuoden 1978 kanssa ja meni ohi kun vielä yksi Neuvostoliiton B-maajoukkueen välinen ottelu tulokseltaan löytyisi. Siten Jääkiekkoliiton minimimäärä ei ihan pitänyt paikkaansa, mutta lähempänä silti oltiin kuin mitä hetkeen oli oltu.

1982: 14 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen (14 ottelua) ja kaikki ottelut Sisu Teamin kaudelta Hiljaisen Ukkosen ajalta sen ensimmäiseltä kaudelta ovat nyt löydetty kokonaan...

1983: 12 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen (22 ottelua) ja Sisu Team pelasi lopulta yhden ottelun korkeintaan ja sen sijaan peräti kolme ottelua lisää sinä vuonna jolloin kaikki ottelut Sisu Teamin kaudelta Hiljaisen Ukkosen ajalta sen toiselta ja viimeiseltä kaudelta ovat nyt löydetty kokonaan...

1984: 10-20 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen vaihtelevasti (11-14 ottelua) ja mahdollisesti Sisu Team pelasi vielä 6-9 ottelua lisääkin tuona vuonna ja pienimmillään luku on saattanut ehkä tulla jo täyteen ja kaikki uudet mahdolliset tiedot myös lempinimeltään nk. Sisu-Ilveksen alla kulkeneesta joukkueesta sinä vuonna ovat tervetulleita!

1985: 12 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen (12 ottelua) ja mikäli vain tuo Jääkiekkoliiton ilmoittama minimimäärä pitää paikkansa niin Sisu Teamin vuosiottelujen määrät ovat nyt löydetty sitten kokonaan jo vähän aiemmin ja pidän melkein varmana sitä uutta asiaa, että vuoden 1985 aikana pelattavaksi aiottu Sveitsi-ottelu peruuntui eikä oikein muitakaan määriä otteluja lisää ole löytynyt tältä vuodelta edes kaiken jälkeenkään...

1986: 15 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen (21 ottelua) ja mahdollisesti Sisu Team pelasi otteluja vielä enemmänkin koska ainakin yhdestä Itä-Saksa-ottelusta ei löytynyt tietoja ja Juhani Tamminen peluutti Erkka Westerlundin kanssa Sisu Teamia tuohon aikaan tietääkseni ilmeisesti ennätysmääriä vuoteen jolloin puhutaan 25-30 ottelusta tai ehkä enemmästäkin kauteen...

1987: 13 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen (17 ottelua) ja todennäköisesti Sisu Teamin ottelut vuodelta 1987 löytyneen lopullisesti ilman joitakin todella suuren luokan ihmeitä...

1988: 8 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen (9 ottelua) ja toistaiseksi löytymättömät 1988 Moravia Cupin pelit täydellisine tuloksineen nostavat Sisu Teamin pelimäärät 12 otteluun ja vuosi 1988 tuntui B-maajoukkueessa hieman välivuodelta muutenkin mahdollisesti Talviolympialaisten vuoksikin koska tuolta vuodelta pelejä ei ole löytynyt enempää pelejä ja peruutuksia oli paljon kuten Japani Cup 1988 jolloin kaikki ottelut ovat melkein varmasti löytyneet tältä vuodelta...

1989: 15 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen (15 ottelua) ja mahdollisesti, mutta ei melkein vuorenvarman todennäköisesti Sisu Team pelannut mainittua määrää enemmänkin otteluja kauteen.

Tuorein toistaiseksi vahvistamaton ja kuulemani tarina on erään virolaisen tuttuni isäukolta.

Hän kertoi kerran, että kevättalvella 1989 oli aika jolloin mahdollisesti Sisu Team olisi pelannut Neuvosto-Eestissä 4 ottelun sarjan nimenomaan Neuvosto-Viron jääkiekkomaajoukkuetta vastaan.

Mahdollisesti tämä saattoi olla myös Kehitysjoukkueen eli Suomen C-maajoukkueen pelaama ottelusarja mitä tuttuni isä olisi ollut katsomassa siihen aikaan ja kun yli kaksi vuotta oltiin mietitty jo Neuvosto-Viron ja Suomen välistä jääkiekollista yhteistyötä vihdoin ja viimein konkreettisesti käytännössä yli 20 vuoden hiljaisuuden jälkeen kun vuonna 1967 oli ilmeisesti ainakin viimeksi juteltu jotakin ennen sulkeutumista.

Tämän hetken pohjalta mahdollisesti Neuvosto-Eestiä vastaan on otellut myös nk. Divarijengi joten sekään ei lisää mahdollisuutta Sisu Teamin suurempiin ottelumääriin tälle vuodelle ilman ihmeitä jolloin ne ehkä olisivat kokonaisuudessaan löytyneet...

1990: 25 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen (34 ottelua) ja uskaltaisin väittää, että parhaimmillaan otteluja Sisu Team olisi pelannut jopa 40-50 otteluakin kauteen koska suurin piirtein noin vuonna 1990 tai 1991 Sisu Team pelasi kaikkien aikojen suurimmat ottelumääränsä muutenkin ja huipensi suunnan jota oli jatkunut noin vuodesta 1983 eteenpäin siinä mitä ottelumääriin tuli.

Ne ehkä saattavat vielä kasvaa 36 otteluunkin tai enempäänkin tulevaisuudessa kun kaksi Ranskaa vastaan pelattua ottelua ovat erittäin epävarmoja olemaan juuri Sisu Teamin otteluja ja enemmänkin Yhdistelmämaajoukkueen otteluja...

1991: 16 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen (23-26 ottelua) ja toistaiseksi arvioituna Sisu Team pelasi 0-4 ottelua vielä ainakin ja hyvin todennäköisesti myös kaikkien aikojen pelimäärän ennen ottelumäärien tippumista eli ehkä peräti sen 40-50 ottelua eli saman verran kuin mitä vuonna 1990 ainakin suurimmillaan, mutta se ei ole todennäköistä ja määrä on liukuva ainakin kolmen Vierumäellä pelatun ottelun toistaiseksi löytymättömän tuloksen vuoksi...

1992: 13 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen (23 ottelua) ja toistaiseksi arvioituna Sisu Team saattoi pelata vielä tätäkin enemmän joskin ei melkein vuorenvarmasti enää juuri mitenkään kun miljoonan markan vuosibudjetti oli melko rajallinen ja vaikka päivitystä ottelumääriin onkin odotettavissa myös kenties tulevaisuudessa lisää niin ilmeisesti ottelumäärät vuosiin 1990 ja 1991 nähden olivat reilusti pienempiä sinä vuonna...

1993: 11 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen (20 ottelua) ja ilman todella mahtavia ihmeitä Sisu Team ei pelannut enempää vuoteen kun vuosibudjetti oli vain hieman yli miljoona markkaa...

1994: 11-36 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen vaihtelevasti (18-20 ottelua) ja toistaiseksi arvioituna vuoden 1994 Sisu Teamin viimeisen kauden pelejä ei välttämättä ole lisätutkimusten jälkeen paljon jäljellä ja erikoista on, että mahdollisesti Team Karjalaksi muuttuessaan vuosien 1994 ja 1995 ottelumäärät ovat minimimääriensä osalta suhteellisen sekavia ainakin eri lehtien ilmoitusten mukaan.

Jääkiekkoliiton osalta tulleen minimimäärän mukaan Sisu Team olisi viimeisenä vuotenaan koskaan pelannut jopa niinkin vähän kuin vain 11 ottelua mikä olisi kyllä ollut todella pieni määrä sinä vuonna.

Ellei se sitten tietenkin olisi tarkoittanut juurikin pelkästään Sisu Team-nimen alla pelattujen ottelujen kokonaismäärää joka ehkä juuri ja juuri voisi pitää paikkansa, mutta epäilen tätäkin melko vahvasti.

Vuonna 1994 Sisu Teamilla kuitenkin ehkä realistisimmin arvioituna oli 20 ottelua sarjakaudellaan ainakin ilmeisesti ja Team Karjalalla vuonna 1995 tätä itse asiassa nyt tutkimusten jälkeen jopa enemmän, mutta vuoden 1994 viimeisen Sisu Teamin vuoden kohdalla lisäottelujen määrät ovat kyllä mahdollisia tulevaisuudessakin aina 36 otteluun asti...

1995: 11-36 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen vaihtelevasti (23-27 ottelua) ja toistaiseksi arvioituna ensimmäisen Team Karjalan kauden pelit ovat ainakin melkein löytyneet.

Alustavan varmasti vain yksi muu Sveitsin ottelu ja ottelu Saksaa vastaan puuttuvat tuloksiltaan eikä enempää juuri löytynyt.

Mitä nyt tietenkin Team Karjalan mahdollisena ensimmäisenä vastustajana koskaan on ollut heti vuoden 1995 alussa Japanin A-maajoukkue, Nippon All-Stars eli Japanin B-maajoukkue tai japanilainen seurajoukkue joista todennäköisimmin Nagano Eagles, mutta myös joku muukin seurajoukkue on mahdollinen jolloin määrä on aiempaan nähden toistaiseksi liukuva.

Jääkiekkoliiton osalta tulleen minimimäärän mukaan tälle vuodelle erikoisesti Sisu Teamin edelleen säilyessä itsenään ennen nimenmuutosta Team Karjalaksi se olisi vielä pelannut sinä vuotena 11 ottelua vähintäänkin, mutta nimenmuutos toi oman ongelmansa asiaan. Pelimääränä se olisi ollut todella vähän.

Välillä joissakin lehdissä tuo minimimäärä eli Sisu Teamin 11 ottelua ja Team Karjalan 11 ottelua on yhdistetty 22 otteluksi vuoteen tai sarjakaudelle.

Vuoden 1994 tapaan juuri Sisu Teamin kuolema ja Team Karjalan syntymä aiheuttaa edelleen siis melkoista päänvaivaa ja sekaannusta varsinkin asiaa tutkimattomille ja asiasta kiinnostuneille jääkiekon ystäville.

Ilmeisesti näillä näkymin 18 ottelun minimimäärä tälle vuodelle eli vuodelle 1995 oli alustava määrä minkä Team Karjalan piti pelata ja se on pelannut varmasti vuoden 1994 tapaan tietenkin noita enemmän ja tulevaisuudessa määrä voi lisääntyä aina 25-27 otteluun asti ellei korkeammallekin aina sinne 36 otteluun asti...

1996: 13-17 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen vaihtelevasti (22 ottelua) ja Team Karjala pelasi vuonna 1996 pelejä, mutta ei melkein vuorenvarmasti enempää koska sen toiminnan loppumetrit lähestyivät.

Erikoista oli, että Jääkiekkoliiton osalta tulleen minimimäärän mukaan vasta tällä vuodella Team Karjala olisi alun perin haluttu luoda Sisu Teamin korvikkeeksi ja sille oli laskettu pelattavaksi vain 13 ottelua joten päätin laittaa tuon luvun liukuvaksi.

1997: 16-20 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen vaihtelevasti (3 ottelua) ja toistaiseksi Pietarin Turnauksen 1997 pelitietojen löytyessä tulee kyllä ottelumäärin lisäystä. Vuoden 1998 Pietarin Turnaukseen näillä näkymin Team Karjalan piti osallistua, mutta todennäköisesti joukkue perui osallistumisensa ja välillä taas se saattoi pelatakin siellä.

Muussa tapauksessa Team Karjala ilmeisesti pelasi jo vuoden 1997 puolella viimeiset muut ylimääräpelinsä ilmeisesti Vikingarnan ja Jääkarhujen eli Norjan kanssa mahdollisesti lisättynä ehkä yksittäisellä Tanska-ottelulla.

Tämä kaikki olisi tapahtunut siksi kun Team Karjalalle viriteltiin jo vuonna 1997 ja mahdollisesti vuodelle 1998 Pohjola Cupia jossa piti pelata Team Karjala, Vikingarna, Norja ja Tanska ja mahdollisesti Norjalla ja Tanskallakin olisi ollut välillä mukana B-maajoukkueetkin.

Team Karjala pelasi varmasti ainakin vuonna 1997 15 ottelua koska lähes jokaisessa lehdessä kausiohjelman yhteydessäkin ottelumäärä mainittiin, mutta olen liittänyt Team Karjalan mahdollisesti lopettaessa toimintansa jo vuoden 1997 puolella vielä 4 muuta ottelua lisääkin.

Lisäksi vielä Jääkiekkoliiton osalta tullut minimimäärä kertoi, että sen sisältämä yksi uusi ottelu oli Team Karjalan mahdollinen juhlaottelu ja sen historian yhtä mahdollinen päätösottelu Jääkarhuja eli Norjaa vastaan.

Team Karjalasta kerrottiin myös, että mikäli tuo juhlaottelu pelattiin niin sen sijaan vuoden 1998 Pohjola Cup saattoi ehkä peruuntuakin ja lisäksi tuo erikoisottelu Jääkarhuja vastaan olisi pelattu normaalin Team Karjalan vuoden 1997 vuosiohjelman päätteeksi.

Muussa tapauksessa Team Karjalan matka päättyi vasta vuonna 1998 joka nyt vielä liitetään alle:

1998? 4 ottelua korkeintaan ja vain mikäli Team Karjala osallistui Pietarin Turnaukseen tai pelasi Pohjola Cupin sinä vuonna...

Ikävä kyllä vuodesta 1982 eteenpäin en ole vieläkään harmittavasti löytänyt täysin varmentavia otteluhakemustietoja tai tuloksia. Auttaa saa aina tässä ilman muuta!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Sisu Teamin vuosien 1978-1981 suhteen vuodesta riippuen tulee jälleen päivitystä tällä kertaa melko vähäisesti sen oheishenkilöstöstä puhuen mitä nyt tietenkään ei ole kovin paljon erinäisiä muita kyseisen joukkueen taustahenkilöitä jäljellä löydettäväksikään.

Mielenkiintoista nyt uusien tietojen pohjalta oli vuoden 1977 lopulla tehty päätös, että Sisu Team jo tuolloin tarvitsi erinäisen yhteysmiehen jonka vastuulle pistettiin mitä erinäisemmät pelaajahuolet murheineen kuten toki myös iloineen ja jonka tehtävänä oli olla tietysti puhemies ehdottomasti Leijoniin eli A-maajoukkuepuolelle kuten sen yleinen konsultti.

Näillä oli mitä erinäisimmin erinäisiä suunnitelmakausia näillä näkymin tietyille vuosille kuten kolmeksi vuodeksi kerrallaan käyttöön.

Ainakin nyt näillä näkymin löytyneille herroille näin tehtiin.

On paha sanoa, että jatkuiko tuo yhteyshenkilötoiminta miten pitkään ja millä tavoin Sisu Teamin historiassa sitten myöhemmin.

Ensimmäinen yhteysmies kuitenkin oli Seppo Liitsola Sisu Teamin juuri pois lähteneenä Päävalmentajana ja toinen oli myös tuttu herra eli Alpo Suhonen.

Muut vähäiset päivitykset oheishenkilöstöön tulevat vuodesta riippuen niiden perään.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä jälleen 2.7.2019 jälkeen täydennetty Sisu Team vuosimallia 1978 vähän melkein 45 vuoden takaa eli tarkemmin sanoen 44 vuoden kun jälleen löytyi oheishenkilöitäkin kuten uutena virkana tullut nk. Yhteysmiestoimitsija Sisu Teamin ja Leijonien välille.

Näistä Varajoukkuehuoltajakin löytyi kyseiselle vuodelle kun tietysti nk. Yhteysmies oli juuri väistynyt vuoden 1977 Sisu Teamin Päävalmentaja eli Seppo Liitsola:

Maalivahdit: Rauli Sohlman ja Ari Hellgren

Puolustajat: Kari Eloranta, Matti Kaario, Jukka Peitsoma, Tuomo Jormakka, Juha Tuohimaa ja Seppo Pakola

Hyökkääjät: Yrjö Hakulinen, Hannu Koskinen, Pekka Laine, Ilkka Sinisalo, Hannu Kapanen, Tomi Taimio, Seppo Sevon, Arto Jokinen, Risto Kerminen, Jarmo Lilius ja Jouko Kämäräinen

Päävalmentaja: Kaj Rosvall

Varapäävalmentaja: Heikki Järn

Apulaispäävalmentaja: Veli-Pekka 'Vellu' 'Veppu' Roiha

Joukkueenjohtaja: Unto 'Unski' Viitala/Wiitala

Yhteysmiestoimitsija Sisu Teamista Leijoniin: Seppo Liitsola

Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto

Varajoukkuehuoltaja: Hannu Soro

Joukkueenlääkäri: Tapani 'Tapsa' Linna

Varajoukkueenlääkäri: Sakari 'Sakke' 'Saku' Pakarinen
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Sisu Team vuosimallia 1979 43 vuoden takaa tulee tässä täydennettynä jälleen sitten 2.7.2019 nk. Yhteysmiestoimitsijan suhteen Sisu Teamin ja Leijonien välille eli Seppo Liitsolalla:

Maalivahdit: Jukka Airaksinen ja Tapio Virhimo

Puolustajat: Hannu Helander, Jari Järvinen, Juha Tuohimaa, Jukka Hirsimäki, Olli Saarinen, Arto Malste ja Jari Hytti

Hyökkääjät: Esa Peltonen, Ilkka Sinisalo, Juha Jyrkkiö, Kari Jalonen, Harri Tuohimaa, Ismo Villa, Jorma Sevon, Jarmo Mäkitalo, Reima Pullinen, Ari Tamminen, Henry Saleva ja Jari Kurri

Päävalmentaja: Kaj Rosvall

Varapäävalmentaja: Kalevi Numminen

Apulaispäävalmentaja: Heikki Järn

Yhteysmiestoimitsija Sisu Teamista Leijoniin: Seppo Liitsola

Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto

Joukkueenjohtaja: Pentti Katainen

Joukkueenlääkäri: Tapani 'Tapsa' Linna

Varajoukkueenlääkäri: Sakari 'Sakke' 'Saku' Pakarinen
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä täydennetty Sisu Team vuodelta 1980 ja 42 vuoden takaa kun Sisu Teamille löytyi sitten 2.7.2019 oheishenkilöstöä lisää ja kun viimeisen kerran oli nk. Yhteysmiestoimitsijan suhteen Sisu Teamin ja Leijonien välille tuttu mies eli Seppo Liitsolalla päättyi toimivuodet tämän jälkeen ja hänen paikkansa peri seuraavaksi vuodeksi Alpo Suhonen:

Maalivahdit: Jukka Airaksinen, Jari Paavola ja Hannu Lassila

Puolustajat: Harri Nyman, Pekka Lumela, Timo Blomqvist, Aarre-Kari Kourula, Hannu Helander, Arto Malste ja Aimo Nieminen

Hyökkääjät: Kari Jalonen, Jouni Koutuaniemi, Anssi Melametsä, Ilkka Sinisalo, Ari Lähteenmäki, Jukka Koskilahti, Kari Vaihinen, Harri Tuohimaa, Heikki Mälkiä, Auvo Väänänen ja Jari Lindgren

Päävalmentaja: Kaj Rosvall

Varapäävalmentaja: Heikki Järn

Apulaispäävalmentaja: Juhani 'Ruusu-Juhis' 'Jusu' Ruusunen

Joukkueenjohtaja: Unto 'Unski' Viitala/Wiitala

Yhteysmiestoimitsija Sisu Teamista Leijoniin: Seppo Liitsola

Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto

Joukkueenlääkäri: Tapani 'Tapsa' Linna
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1981 Sisu Team on nyt myös täydennetty sitten päivämäärän 2.7.2019 jälleen sen vuoden myötä uudelle toimikaudelle lähteneellä, yhtä uudella nk. Yhteysmiestoimitsijalla eli Alpo Suhosella. Lisäksi viimeinkin löytyi hyvin pitkien etsintöjen jälkeen sittenkin Sisu Teamin vuoden 1981 Apulaispäävalmentaja eli hän oli Matti Väisänen.

Tältä Sisu Team sitten näytti vuonna 1981:

Maalivahdit: Jukka Airaksinen, Juha Sokkanen ja Rauli Sohlman

Puolustajat: Timo Blomqvist, Kari Heikkilä, Jukka Hirsimäki, Risto Tuomi, Jyrki Seppä, Jari Munck, Jussi Lepistö ja Juha Jyrkkiö

Hyökkääjät: Harri Tuohimaa, Arto Javanainen, Erkki Lehtonen, Jari Lindgren, Heikki Mälkiä, Juha Nurmi, Jarmo Tauriainen, Veli-Pekka Kinnunen, Markku Haapaniemi, Petri Skriko, Kai Suikkanen ja Tony Arima

Päävalmentaja: Kaj Matalamäki

Varapäävalmentaja: Pekka Uitus

Apulaispäävalmentaja: Matti Väisänen

Joukkueenjohtaja: Unto 'Unski' Viitala/Wiitala

Yhteysmiestoimitsija Sisu Teamista Leijoniin: Alpo Suhonen

Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto

Joukkueenlääkäri: Tapani 'Tapsa' Linna

Hieroja: Pekka Pitkänen
 

KooVee81

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Kai Rosvall kertoo kirjassa "Kultainen hetki - kantavat siivet" (Lukon 1963 mestarijoukkueen kuulumisista vuonna 2003 kirjoitettu kirja) että hänen ollessaan Sisu Teamin valmentajana ja joukkueen valmistautuessa WHA-joukkueiden kohtaamiseen, suomalaiset harvat ammattilaiskiekkoilijat yrittivät lietsoa paniikkia joukkueeseen. Kun Sisu Team leireili Helsingissä, Heikki Riihiranta oli mennyt joukkueen pukukoppiin ennakoimaan rumia selkäsaunoja tulevista koitoksista. Sitten Hexi oli ruvennut opettamaan suomalaisille tappelemisen taitoa ja kuinka paidasta pitää ottaa kiinni kun matsi alkaa, jolloin Ruise oli ajanut Hexin ulos kopista ja käskenyt tätä opettamaan noita taitoja HIFKin pelaajille.

Sisu Team pelasi viisi peliä WHA:n joukkueita vastaan ja voitti niistä kolme. Yhtään tappelua ei peleissä nähty suomalaisammattilaisten ennakoinneista huolimatta ja paikalliset olivat yllättyneitä paitsi Jukka Airaksisen Ilves-maskista myös suomalaisten luistelutaidosta. Etenkään nuorta Reijo Ruotsalaista paikalliset eivät lakanneet ihmettelemästä ja Ruisen mukaan pitivät Reksaa lähes yli-ihmisenä.

Ilmeisesti Ruise sekoitti Ruotsalaisen johonkin toiseen pelaajaan. Jääkiekkokirjan mukaan Reksa ei noissa peleissä pelannut, tai sitten Jääkiekkokirjan tilastoista puuttuu nuo pelit seurajoukkueita vastaan vaikka tulokset onkin listattu "muihin B-maajoukkueen peleihin", nehän eivät kai mitään varsinaisia maaotteluja olleet kun seurajoukkue oli vastassa.

Jääkiekkokirjan tulokset peleistä:

18.3.78 Birmingham: Birmingham Bulls - Sisu 2-3
19.3.78 Houston: Houston Aeros - Sisu 6-4
22.3.78 Indianapolis: Indianapolis Racers - Sisu 3-4
25.3.78 Cincinnati: Cincinnati Stingers - Sisu 3-8
28.3.78 Springfield: New England Whalers - Sisu 7-3
Tiedän vastailevani vanhaan viestiin, mutta ketjua kuitenkin päivitelty enkä vastausta tähän löytänyt.

Kyllä Reksa tuolla turneella pelasi (ja myöhemmässä videossa myös pelaa). Erinäisistä sanomalehdistä olen pystynyt varmistamaan nämä pelaajat tästä Sisu Teamin joukkueesta. Tämä ei siis tarkoita koko joukkuetta, mutta pelaajat jotka otteluraportteihin on päässyt.

Joukkueessahan on jokunenkin kaveri jotka pääsivät myöhemmin änärissä uraa tekemään.

Hyökkääjät
Henry Saleva (C), Yrjö Hakulinen, Ilkka Sinisalo, Markku Kiimalainen, Jouko Kämäräinen, Tomi Taimio, Seppo Ahokainen, Seppo Sevon, Pekka Laine, Toivanen (Harri), Arto Jokinen, Koskinen (Hannu)

Puolustajat
Pertti Lehtonen, Olli Saarinen, Reijo Ruotsalainen, Juha Tuohimaa, Kari Eloranta, Matti Kaario, Seppo Pakola

Maalivahdit
Jorma Virtanen, Ari Hellgren, Rauli Sohlman

Kyseessä siis jollain tavoin vahvisteltu Sisu Team. Ja kyllä Rexi tuolloin jo ihastusta herätti. Henry Saleva myöskin ihastutti tehoillaan. Rauli Sohlman pääsi Oilersien seurantalistalle koskien 1979 draftia.

Stingersien Suomen vierailusta tiedän, että se oli sovittu vasta matkan aikana. Ja että joukkue oli hieman pettynyt Turun lentokentän vastaanottoon verrattuna muihin paikkoihin missä vierailivat. :D

Tuolta turneelta löytyy myös videota ekasta erästä Houston Aerosia vastaan.


 

KooVee81

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Vaikka hieman ohi aiheen meneekin haluaisin nostaa joukkueen veteraani pelaajista Seppo Ahokaisen. Hän on ehkä hieman vähemmän tunnettu 70-luvun kärkipelaaja. Mutta hän herätti paljon kiinnostusta rapakon takana.

Vuoteen 1977 (kevääseen) NHL:ssä oli käytössä "negotiation list". Tämä tarkoitti, että joukkue pystyi valitsemaan 4 varaamatonta pelaajaa listalle jota NHL ylläpiti joidenka neuvotteluoikeudet he sen jälkeen omisti. Mutta maksimimäärän takia joutuivat useasti pudottamaan pelaajia lisätäkseen uusia. Tätä käytettiin usein Eurooppalaisiin.

Ahokainen keräsi vuosien varrella kiinnostusta muutamissakin seuroissa. Niin NHL:ssä kuin WHA:ssa

Cliff Fletcher syksynä 1974 joka toimi silloin Atlanta Flamesissa, kun Flames laittoi hänet listalleen
According to Fletcher, Ahokainen is a 22-year-old forward "who isn´t far from being ready for the NHL."

Murray Williamson talvella 1976. Pitkäaikainen USA:n maajoukkueen toimija, joka toimi North Starsin scouttina. North Stars myös lisäsi hänet listalleen.
"Ahokainen is a speedy left-winger who scored two goals and had an assist when the Finns beat the Russians 5-2 in a pre-Olympics game." said Williamson. "There´s no doubt in my mind that he could help the North Stars now. He has agreed to come over the United States for just his expenses to try out with the North Stars. The big problem is that he cannot speak English and an English-speaking friend who was going to accompany his has backed out.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Sisu Teamin vuoden 1979 otteluihin ei sinänsä nyt tule lisäystä kun nehän löytyivät aiemmin sellaisenaan kokonaan.

Sen sijaan vuoden 1979 mielenkiintoinen muu lisähuomio tulee kyllä uutena mukaan löydettynä:

Jään Lohikäärmeet eli toisin sanoen Kiina omalla jääkiekkomaajoukkueellaan pelasi tunnetusti Suomessa silloin.

Ei pelkästään Sisu Teamia vastaan Jään Lohikäärmeet pelanneet vaan myös ihan kotimaisia seurajoukkueita vastaan!

Joulukuussa 1979 kun Sisu Team ei ikävästi jatko-otteluihin enää suostunut niin Jään Lohikäärmeet pelasivat vielä ylimääräisen Suomessa olemisen aikansa takia otteluja sitten suomalaisia seurajoukkueita vastaan ennen poistumista Ruotsin puolelle pelaamaan vuoden 1979 hyvin lopuksi tai heti vuoden 1980 aluksi.

Tämä siis jo aiemminkin kerrottuna kun tuolloin kerrottiin jo Savonlinnan ottelun tulos SaPKo:n suhteen, mutta nyt löytyikin aiemmin puuttunut Vaasan ottelu Vaasan Sportia vastaan!

Tämän myötä puuttuukin enää vain Heinolassa pelatun ottelun tulos kun Vaasan ottelun nyt uutena mukaan löydettynä tulostietona lopputulos oli tämä:

Sport-Kiina 4-5 (Jään Lohikäärmeet kieltämättä nolasivat Sportin niukallakin voitolla 2436 katsojan läsnä ollessa tuohon otteluun mitä ilmeisimmin Tapaninpäivänä 1979 eli 26.12.1979 pelattuna.

Mikäli kuitenkin tämä ottelu pelattiin aikaisemmin niin se pelattiin muutoin 24.12.1979 tai 25.12.1979 kun tulostieto tuli tuossakin jossain määrin ilmi nolosti lähinnä hyvin pienellä ilmaisten.

Kun nöyryytys oli mitä ilmeisimmin vähän turhan kova juttu silloin Vaasan lehdissä eikä oikein muissakaan lehdissä kovin paljon suuremmin mainittu tai yritettiin häivyttää kieltämättä erikoisen merkittävä tilanne sivu-uutisten puolelle.

Vähän isommissakin uutisissa haukuttiin närästystä ja liikoja joulupyhien herkkuja pötsissä Sportin tappion syyksi kun huonoimmillaan kiinalaiset viilettivät jäällä jo 3-0 johdossa ja johto oli mennä suurempiinkin lukemiin ennen kuin viimein Heikki 'Hexa' Autio teki maalin Staffan Nyqvistin ja Matti 'Kyttä-Masa' Skyttälän syötöstä minkä jälkeen sitten ääni oli kellossa toinen.

Siinä sitten toden totta Jään Lohikäärmeiden maalivahtiosasto sai tämän jälkeen hyppiä sydämensä kyllyydestä Sportin laukausten edestä torjuen niitä suurimmalta osin kuin muuri. Syöttöjä teki paljon ja Jään Lohikäärmeiden voittomaalin myös verkkoon teki myöhempi menestysvalmentaja Kiinalle jääkiekossa etenkin 1980-luvun lopulla ja 1990-luvulla eli Wu Keqiang.)

Ikävä kyllä vielä Heinolan ottelun tulos puuttuu joukosta vuoden 1979 Jään Lohikäärmeiden Suomen-vierailun yhteydestä.

Mielenkiintoinen loppuilmiö oli se, että Jään Lohikäärmeet poistuessaan Suomesta siirtyivät vielä Ruotsiin pelaamaan.

Lieneeköhän miten sitten käynyt siellä vuoden 1979 hyvin lopun tai vuoden 1980 alun peleissä?

Vikingarnalle tai Team Sverigelle eli Ruotsin C-maajoukkuepuolelle olisi ollut erikoinen yllätys joko lopettaa tai aloittaa ylipäänsä kiekkovuotensa sitten kiinalaisia vastaan!

Voi toki kyllä myös olla, että Vierumäellä, Heinolassa, Savonlinnassa ja Vaasassa majailtuaan Jään Lohikäärmeet lienevät pelanneen Ruotsissa pelkästään seurajoukkueita vastaan.

Mene ja tiedä tästä kaikesta kun viime päivinä olen saanut tietää myös sen, että vuodeksi 1975 Vikingarna on silloinkin jo pelannut Kiinaa vastaan jääkiekossa.

Katson toki vielä niitä tietoja kun voi myös olla, että mikäli tiedot olisi oikeita pelien suhteen niin vastustaja on toki voinut olla Ruotsin C-maajoukkuekin eli Team Sverige silloin!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Näin viime aikoina pitkien etsintöjen jälkeen on löytynyt mahdollisia uusia päivityksiä koskien vanhempien päivien Sisu Teamia, Team Karjalaa tai alkuperäisempää B-maajoukkuettamme jääkiekossa.

Tosin ongelmana välillä on se, että onko ne tiedot aivan täysin vuorenvarmasti varmennettavissa huolimatta niiden toki melko varmasta paikkansa pidosta tai kysymyksenä on myös ennen kaikkea mahdollinen päivämäärähakemusvarmistuminen koskien esimerkiksi kirjeenvaihtoa/lupavahvistusta erikseen haulle Jääkiekkoliitosta sen eri henkilöille?

Pitkälti siis tulevat lisäykset olisivat jälleen lähinnä valmennuspuolta koskevia henkilöitä jolloin joillakin alkaisi tai olisi periaatteessa alkaneet heidän valmennuskautensa hieman aiemmin tai tietenkin siitä päivästä kun toimeksianto olisi mainittu niin he kyseiset henkilöt olisi siitä eteenpäin sitten valmentaneet välittömästi näin esimerkkinä Sisu Teamia.

Näin esimerkiksi muuan Juhani Tamminen olisi saanut vuoden 1986 Sisu Teamin valmentamista koskevia lupavahvistuksia mahdollisella silloisella Leijonien valmennusehdolla suitsuttaen jo vuoden 1985 puolella ja samoina päivinä tai ehdoilla tietysti melko lähellä samanlaista ehtoa yritettiin sovittaa myös nuorelle Erkka Westerlundille lähinnä sitten varavalmennuspuolelle.

Myös erinäiset mahdolliset valmennusehtojen päättymiset joskus oli mielenkiintoisia kun hyvin nimellisesti ne olivat ylettyviä kestämään esimerkiksi yksivuotisiksi/ei-jatketuksi sopimuksiksi myös valmennusvuotta koskevan vuoden ulkopuolelle tai tarpeen mukaan riippuen esimerkiksi päivämääriin nimetyn valmennusedustuksen estymisen yhteydessä kun ihan aina ei kaikki uudetkaan valmentajat ehtineet niin vuoden alkuun aloittaa pestejään.

Vanhin ja tietyin ehdoin vaikein uusi tieto olisi se, että Teuvo 'Tepi' Myyryläinen näyttää olleen B-maajoukkueen valmentaja jo vuoden 1962 puolella kun kirjeenvaihdon/lupavahvistuksen yhteydessä kuten myös poislähdön saatevahvistuksen yhteydessä vuodeksi 1964 todettiin Myyryläisen vaikuttaneen ennenkin veteraanien ja nuorempien pelaajien kootussa yhteisjoukkueessa jollaiseksi B-maajoukkue miellettiin niille jotka eivät silloin Leijoniin mahtuneet.

Mikäli päivitän niin saatan laittaa Myyryläisen osuuden Päävalmentajan asemaa koskien kysymysmerkillä.

Yksi mahdollisesti kokonaan uusi, toki Porista tuttu jääkiekon entinen pelaaja ja myöhempi oheishenkilö löytyi 1980-luvun lopun ja hyvin 1990-luvun alun Sisu Teamiin esimiespuolelle kun luulin tämän henkilön aiemmin olleen jo kokonaan jääkiekon ulkopuolella tai keskittyneen enää alasarjoihin eikä niin, että hän olisi mennyt korkeampiin sarjoihin maajoukkuepuolesta sitten puhumattakaan enää niissä toimimaan.

Kysymyksen muodostaa lähinnä se, että mikä hänen asemansa ehkä oli Sisu Teamissa silloin?

Oliko hän kenties Sisu Teamin yhteishenkilö, Sisu Teamin Joukkueenjohtaja, Sisu Teamin Valmennuspäällikkö vai peräti Sisu Teamin Joukkueenjohtaja eli periaatteessa esimerkiksi Kaj 'Kajtsu' Matalamäen ja Urpo Ylösen pomo?

Sitten löytyi vielä yksi muu tieto koskien tietysti Sisu Teamin hyvin loppua ja Team Karjalan hyvin alkupuolta:

Vuosina 1994-1995 oli melko levotonta noiden kahden ryhmittymän kuoleman ja syntymän välissä.

Etenkin oheispuolella kun tosiaan pelaajapuolta on löytynyt myös, mutta sen ollessa epäselvää on sitäkin mielenkiintoisempaa näiden kahden seuraavan henkilön välinen suhde kun he olivat siis Joukkueen Huoltajia Sisu Teamissa tai tulevassa Team Karjalassakin:

Millainen oli Lasse Laukkasen ja Esa Maunulan suhde juurikin tuossa tilanteessa?

Olivatko he Joukkueen Huoltajina välillä yhteisvastuullisia sellaisia, oliko Laukkanen Maunulan eräänlainen vanhempi välitön esimies vai oliko homma huvittavasti ehkä hetken toisin päin?

Lisäksi siinä kaikessa on vielä mitä ilmeisimmin ollut sekin seikka, että jossakin välin Laukkanen lähti väliaikaisesti eli näillä näkymin vuodeksi 1994 Joukkueen Huoltajan paikalta Sisu Teamista poiskin.

Ehkä virkavapaalle tai jonnekin muualle ellei sitten Laukkasen muu pääseura itse työnantajana väliaikaisesti suostunut antamaan häntä Sisu Teamin tai muun Kiekkoliiton sen hetken suuremman työpaikan käyttöön.

Tämän eston tai ainakin silloin kun Laukkasen Lassen sanottiin olleen siis muualla niin on herännyt itselleni sellainen kysymys, että olisiko Esa Maunula sitten ollut Laukkasen nk. Lomittaja Sisu Teamissa juurikin vuodeksi 1994?

Kun näillä näkymin toki vieläkin tiettyjä lisätietoja asiaan odottavana on tullut ilmi, että Maunula oli lähtökohtaisesti kyllä Sisu Teamissa mukana tiettyyn rajaan asti hyvinkin pitkään vuonna 1994 kunnes sitten 25.10.1994 olleissa lupahakemus-saatteissa oli maininta Laukkasen paluusta Sisu Teamiin välittömästi alkaen siitä päivämäärästä vuoden loppuun asti voimassa erikseen.

Vuoden 1995 Team Karjalasta oli myös jo tuolloin suunnitelmat valmiina joskin vielä silloin oli epävarmaa tietenkin Laukkasen jatko juuri palanneena eikä Maunulankaan jatko mitenkään äärimmäisen kiveen hakattua silloin ollut.

Pelaajapuolta ei juuri harmittavasti löytynyt vaikka muutoin on melko monta muuta erinäistä lisätietoa löytynyt kuten myös tosiaan aiemmin osin kerrotut Sisu Teamin Isän eli Lasse Heikkilän ja Pertti Konton silloista tulevan Sisu Teamin Joukkueen Huoltajan asemaa koskevia kirjeenvaihtohakemuksia ja keskusteluja.

On paha sanoa, että milloin päivitän noita tietoja kun hyvin pitkästä aikaa noita isommin löytyi etenkin taas valmennuspuolelle tai oheishenkilöstöön.

Lisänä tietysti juurikin tuo Sisu Teamin viimeinen mahdollinen oheispelaajisto ja mahdollinen Team Karjalan ensimmäinen mahdollinen oheispelaajisto tai testimiehistö vuodeksi 1995 piti sisällään melko monta tulevien aikojen tuttua nimeä.

Nimekkäimpänä taisi olla muuan Jere Karalahti, mutta mene ja tiedä sitten pelaamisista edes noissa oheispelaajiston otteluissa silloin siis kun nk. Perusmiehistöstä joku olisi ollut estynyt tai kiinni esimerkiksi SM-Liigan peleissä silloin.

Päivitetään tilannetta kun vain ehditään ja toki saa aina kertoa lisätietoa koskien noita Sisu Teamin tai Team Karjalan vuosia!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Murheellisesti kun miettii Sisu Teamin tai Team Karjalan toimintaan osallistuneita vaikuttajia joilta olisi voinut kuulla tai on kuullutkin tarinoita vuosien ja vuosikymmenten mittaan on jälleen poistunut keskuudestamme.

Hannu 'Hanski' Soro poistui murheellisesti keskuudestamme kuluneen viikon aikana muutama päivä sitten.

Herra Soro oli muun muassa Sisu Teamin viimeinen ja kuten myös sen seuraajan eli Team Karjalan ensimmäinen ja viimeinen Joukkueenjohtaja seuraajajoukkueen lyhyinä edustusvuosina ennen kuin sitten muutenkin päätettiin B-maajoukkuetoiminta selkeän selvänä jääkiekossamme lopettaa.

Kun Mestis All-Stars ja vastaavat joukkueet ovatkin olleet jo B-maajoukkuepuolella selvästi vähemmän tiukempia ja löyhempiä kokonaisuuksia noihin kahteen ja etenkin Sisu Teamin selkeimpiin mainevuosiin verrattuna.

Levätköön rauhassa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös