Ilmoitukset

Nimimerkki Nahkizz paljastui heti palstauransa aluksi trolliksi, joten passitimme hänet saman tien ulkoruokintaan.

Nimimerkin killswitch tuotanto ei ollut tarpeeksi hyvällä tasolla ja hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Nimimerkki sporttipappa on laitettu viikoksi katsomon puolelle rauhoittumaan Jokerit-osioon kirjoitetun henkilökohtaisen hyökkäyksen jäljiltä.

Nimimerkki Cobol kuittasi itselleen viikon pelikiellon turhasta ja provosoivasta ketjunavauksestaan Jokerit-osiossa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki BlackWolf on viikon ajan poissa muonavahvuudesta kirjoitettuaan henkilökohtaisen hyökkäyksen "Liigan yleisömäärät kaudella 2018-2019"-ketjuun.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin g0447u on saanut pysyvän pelikiellon. Olimme huomauttaneet häntä sekä heikosta sisällöstä että huonosta kieliasusta, ja edellisyön todennäköisesti humalatilassa kirjoitetut turhat viestit olivat meille viimeinen pisara.

Sulje ilmoitus

Nimimerkit Huikko ja KooJii_#1 kirjoittivat hyvän maun vastaisen viestin, ja tämän vuoksi he ovat seuraavan viikon ajan kokoonpanon ulkopuolella.

Nimimerkkiä Ippenator ei puolestaan nimetä pelaavaan kokoonpanoon seuraavan kahden viikon aikana offtopicin ja itsemoderoinnin vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti päätökseemme.

Sulje ilmoitus

Torstain otteluseuranta tuotti lukuisia pelikieltoja.

Nimimerkit Mensonge ja Eric Rooslind saivat viikon pelikiellon henkilökohtaisista hyökkäyksistään.

Nimimerkki Tifosi puolestaan sai viikon pelikiellon mauttomasta ja hyvän maun vastaisesta viestistä.

Nimimerkki Roger Moore huilaa viikon ajan provosointiensa ja turhailujensa vuoksi.

Lisäksi nimimerkki Äksönn kuittasi itselleen viikon pelikiellon provosoituaan Mika Pyörälän loukkaantumisella sekä otteluseurannassa että otteluketjussa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Päätykiekko opettelee seuraavat kolme kuukautta käytöstapoja katsomon puolella, sillä hänen antinsa Pelicans-osiossa oli silkkaa flametusta ja pään aukomista. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen.

Nimimerkki Katajanokan spanieli saa miettiä seuraavan viikon ajan, pitäisikö myös otteluseurannassa kirjoittaa asiallisesti.

Nimimerkki Mike on saanut viikon pelikiellon hyvän maun vastaisesta viestistä SKA Pietari - Jokerit -ketjussa.

Nimimerkki Finlandi_36 hakee seuraavan viikon ajan sisältöä viesteihinsä vaihtopenkiltä.

Nimimerkin Fernando viime aikojen tuotanto on ollut silkkaa provosointia ja pään aukomista, viimeisimpänä esimerkkinä hänen viestinsä Jesse Puljujärven ketjuun. Mittavan rikehistorian vuoksi palkitsimme hänet urakastaan kuukauden huilitauolla.

Sulje ilmoitus

Tarinaa ja muistoja Sisu Teamista

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Thusberg, 11.07.2014 klo 21.00.

 1. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Laitan tähän vielä B-maajoukkueen, Sisu Teamin ja Team Karjalan vuosien 1950-1997 aikaisia pelaajien sijoittumisia oli siten, että montako noiden vuosien pelaajaa pelasi nimenomaan A-maajoukkueessa tai Leijonissa ja tähän täydennän tietenkin jo aiemmin mainittujen vuosien 1953-1997 pelaajistojen lisäksi myös vuosien 1950-1952 pelaajiston mahdolliset Leijoniin päässeet pelaajat B-maajoukkueesta/Sisu Teamista nimenomaan perusmiehistöjensä osalta kun ne nyt viimein löytyivät laitettaviksi.

  Vuosi 1950 on vuoden 1953 ja 1956 tapaan poikkeus joukossa koska Leijonat eivät koskaan menneet Englannissa pelattuihin MM-Kisoihin sinä vuonna ja Leijonat ymmärtääkseni joutuivat tai pikemmin sanottuna tässä tapauksessa ja vuosista 1953 ja 1956 poiketen mahdollisesti joutuneet pelaamaan tuon ajan sääntöjen mukaisia Eurooppa-kriteerin otteluja säästääkseen paikkansa A-sarjassa tai sitten se muiden joukkueiden poissaolojen takia säilytti sarjapaikkansa A-sarjassa poisjäännistään huolimatta vuodeksi 1951.

  Tuolloin vasta koko Eurooppa-kriteerin ottelut tulivat ylipäänsä olemaan koska ne olivat karsintaluonteisia otteluja joiden idea syntyi samaan aikaan kuin koko Jääkiekon MM-Kisojen B-sarjakin joka sekin syntyi varsin viime hetkellä hieman ennen Pariisissa pidettyjä MM-Kisoja joihin liittyi vielä viime hetkellä muutenkin itse A-sarjan kisaisäntä Ranska jolloin Suomi sai osin siitäkin syystä sitten vapaalipun mennä A-sarjaan.

  Se ei kuitenkaan ollut itsestään selvä.

  Erinäisten tilanteiden johdosta mikäli Suomen ja Ranskan välillä ei olisi päästy selvyyteen pelaamisesta niin ne olisivat ehkä pelanneet Eurooppa-kriteerin ottelun ennen kisoja keskenään tai sitten vielä Italiakin olisi liittynyt mukaan samaan ottelukiistaan jolloin olisi pelattu muu keskinäinen karsinta ennen Eurooppa-kriteerin ottelua.

  Tosin 1950-luvulla B-sarjaa Jääkiekon MM-Kisojen osalta ei aina pelattu ja sinne joutuneiden tai sieltä nousseiden joukkueiden tasoon tuli aina tiedotusta myös tuolloisista Eurooppa-kriteerin pisteistä jotka määrittelivät myös silloista sarjaoikeutta.

  Vuoden 1953 mahdollinen Eurooppa-kriteerin ottelu näin esimerkiksi olisi ollut Suomella erikoisesti haastamisoikeuttaan käyttäneen Belgian kanssa. Vuonna 1955 Eurooppa-kriteerin haasteita esittivät joillekin A-sarjan maille ainakin Ranska, Jugoslavia ja Unkari joista joku ainakin oli valmistautunut kohtaamaan myös Suomen tarpeen mukaan.

  Joka tapauksessa laitan vuoden 1950 kohdalle vuoden 1953 ja 1956 tapaan poikkeuksellisesti kysymysmerkin joskin selvennän sitä asiaa sulkeissa koska tiettävästi Leijonat ehdittiin kyllä alustavasti nimetä vuoden 1950 MM-Kisoihin ennen kun peruutuskäsky sitten tuli ilmeisesti taloudellisista syistä johtuen ja Leijonat jäivät Suomeen:

  1950: ? (Suomi ei pelannut Englannissa järjestetyissä MM-Kisoissa vuonna 1950, mutta alustavasti Maalivahti Unto Unski Wiitala/Viitala, Puolustajat Pentti Isotalo, Jukka Wuolio/Vuolio, Matti Rintakoski, Paul Väinjärvi-Kutti, Pentti Karumaa ja Aarno Hietanen ja Hyökkääjät Kalle Havulinna, Aarno Hiekkaranta, Tero Jaakkola, Matti Karumaa, Keijo Kuusela, Esko Tie, Yrjö Hakala, Lofti 'Nasib' Nasibullen ja Eero Saari ainakin olivat Leijonien kisakoneessa mukana siihen mitä B-maajoukkueen Perusmiehistön osalta tuli eli 16 pelaajaa.

  Mahdollisesti vielä 1 pelaaja olisi tullut mukaan ja hän olisi ollut tietenkin B-maajoukkueen kanssa korkeintaan jotain harjoitusotteluja tai keskinäisiä harjoituksia jos niitäkään pelannut Aarne 'Dynamo' Honkavaara jolloin mikäli hän todella olisi vain pelannut Jääkarhujen A:ta ja B:tä eli Norjan A ja B-maajoukkuetta vastaan olisi mahdollisten B-maajoukkueen nk. Perusmiehistön pelaajamäärä noussut Leijonissa jo 17 pelaajaan.

  Toisaalta taas muutoin pelaajaluku tietenkin olisi tietenkin ollut 16. Aiemmin ja vain silloin kun ennen Norjan A ja B-maajoukkuetta eli Jääkarhujen A:ta ja B:tä vastaan oli otteitaan ja näyttöjään Suomen A-maajoukkueelle esitellyt muut aiemmin nimeämäni seurat kuin mistä haettiin pelaajia niin silloin alasarjojen pelaajien kanssa pelatessaan edes harjoitusottein ainoa Leijoniin asti kohoava pelaaja olisi ollut Leijonien päättäjien mukaan Maalivahti Unto Unski Wiitala/Viitala.

  1 pelaaja siis ainakin kuitenkin oli Leijonien lopulta lähtemättömään kisakoneeseen Lontooseen matkalla. Toisaalta paljon tietenkin oli kiinni Hämeenlinnan Tarmon ja Ilveksen yllättävästä pelaajavirrasta nk. Perusmiehistöön kun ei esimerkiksi Wiitala/Viitalasta poiketen Puolustaja Matti Rintakosken tai Hyökkääjä Aarno Hiekkarannan paikka Leijonissa ollut kovinkaan varma ja oli enemmänkin erittäin epävarma.

  Lisäksi tuohon aikaan puhuttiin myös yhdesta sen ajan maalivahdista eli Matti Naapurista joka ei vain päässyt pelaamaan B-maajoukkueessa tai varmistamaan pääsyään Leijoniin. Naapuri oli kuitenkin joihinkin alustaviin kokoonpanoihin merkitty vuoden 1950 aikana Kotiin Jääväksi Varamieheksi niin B-maajoukkueen kuin A-maajoukkueen osalta. Mikäli tilanne jostakin muusta yhteydestä selviää tarkemmin tai lisätietoa muuta kautta tulee asian suhteen riittävän paljon niin muutan toki tämän vuoden asian ilman muuta toiseksi.)

  1951: 2 pelaajaa (Maalivahti Unto Unski Wiitala/Viitala ja Puolustaja Matti Rintakoski.)

  1952: 2 pelaajaa (Maalivahti Unto Unski Wiitala/Viitala ja Puolustaja Matti Rintakoski.)

  1953: ? (Suomi ei pelannut Sveitsissä järjestetyissä MM-Kisoissa vuonna 1953, mutta alustavasti Maalivahdit Unto Unski Wiitala/Viitala, Isto Virtanen ja Esko Niemi, Puolustajat Matti Rintakoski, Matti Lampainen ja Ossi Kauppi ja Hyökkääjät Yrjö Hakala, Teuvo Takala, Lauri Silvan ja Erik Sjöberg ainakin olivat Leijonien kisakoneessa mukana siihen mitä B-maajoukkueen Perusmiehistön osalta tuli eli 10 pelaajaa.

  Mahdollisesti vielä 1-2 pelaajaa B-maajoukkueen enemmistöseuran eli TBK:n pelaajista oli lisäksi myös mukana lopullisen alustavassa nimilistassa ennen kun peruutus tuli. Välillä vuoden 1956 tilanteesta poiketen Leijoniin haluttiin ehdottoman varmasti esimerkiksi vain Maalivahdit Wiitala/Viitala ja Virtanen ja Puolustaja Rintakoski ja Hyökkääjät Hakala ja Sjöberg jolloin Leijoniin olisi tullut vain 5 pelaajaa.

  Lisäksi tuohon aikaan puhuttiin myös yhdesta sen ajan hyökkääjälupauksesta eli Seppo Liitsolasta joka ei vain vielä nähty riittävänä pääsemään pelaamaan B-maajoukkueessa tai puhumattakaan sitten vielä Leijonista. Liitsola oli kuitenkin joihinkin alustaviin kokoonpanoihin merkitty vuoden 1953 aikana Kotiin Jääväksi Varamieheksi niin B-maajoukkueen kuin A-maajoukkueen osalta. Mikäli tilanne jostakin muusta yhteydestä selviää tarkemmin tai lisätietoa muuta kautta tulee asian suhteen riittävän paljon niin muutan toki tämän vuoden asian ilman muuta toiseksi.)

  1954: 6 pelaajaa (Maalivahti Esko Niemi, Puolustajat Ossi Kauppi ja Matti Lampainen ja Hyökkääjät Yrjö Hakala, Teuvo Takala ja Lauri Silvan.)

  1955: 3 pelaajaa (Maalivahti Esko Niemi ja Hyökkääjät Yrjö Hakala ja Seppo Liitsola.)

  1956: ? (Suomi ei pelannut Italiassa järjestetyissä Talviolympialaisissa ja MM-Kisoissa vuonna 1956, mutta alustavasti Maalivahti Esko Niemi ja Hyökkääjät Yrjö Hakala ja Pertti Nieminen ainakin olivat Leijonien kisakoneessa mukana siihen mitä B-maajoukkueen Perusmiehistön osalta tuli eli 3 pelaajaa. Mahdollisesti 1-3 pelaajaa B-maajoukkueen enemmistöseuran eli TPS:n pelaajista oli lisäksi myös mukana lopullisen alustavassa nimilistassa ennen kun peruutus tuli. Mikäli tilanne jostakin selviää tarkemmin tai lisätietoa muuta kautta selviää asian suhteen niin muutan toki tämän vuoden asian ilman muuta toiseksi.)

  1957: 3 pelaajaa (Maalivahti Esko Niemi ja Hyökkääjät Yrjö Hakala ja Pertti Nieminen.)

  1958: 3 pelaajaa (Maalivahti Esko Niemi ja Hyökkääjät Yrjö Hakala ja Pertti Nieminen.)

  1959: 3 pelaajaa (Maalivahti Esko Niemi ja Hyökkääjät Yrjö Hakala ja Pertti Nieminen.)

  1960: 3 pelaajaa (Hyökkääjät Voitto Soini, Juhani Wahlsten ja Kalevi Rassa.)

  1961: 3 pelaajaa (Hyökkääjät Anssi Salonen, Seppo Vainio ja Jorma Rikala.)

  1962: 2 pelaajaa (Puolustajat Jorma Suokko ja Matti Lampainen.)

  1963: 6 pelaajaa (Puolustajat Rauno Lehtiö, Jorma Suokko ja Matti Lampainen ja Hyökkääjät Matti Reunamäki, Pentti Hyytiäinen ja Seppo Nikkilä.)

  1964: 3 pelaajaa (Puolustaja Jorma Suokko ja Hyökkääjät Jouni Seistamo ja Esko Luostarinen.)

  1965: 2 pelaajaa ( Puolustaja Ilkka Mesikämmen ja Hyökkääjä Jaakko Honkanen.)

  1966: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Suomen B-maajoukkueen, Suomi B:n tai B-Leijonien säännöllisestä perusmiehistöstä

  1967: 5 pelaajaa (Maalivahti Urpo Ylönen, Puolustaja Raimo 'Rätsy' Määttänen ja Hyökkääjät Juhani Wahlsten, Reijo Hakanen ja Esa Peltonen.)

  1968: 1 pelaaja (Hyökkääjä Kari Johansson.)

  1969: 1 pelaaja (Hyökkääjä Esa Peltonen.)

  1970: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1971: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1972: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1973: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1974: 4 pelaajaa (Maalivahti Jorma Valtonen, Puolustaja Jouko Öystilä ja Hyökkääjät Esa Peltonen ja Juhani Tamminen.)

  1975: 2 pelaajaa (Maalivahti Jorma Valtonen ja Hyökkääjä Oiva Oijennus.)

  1976: 1 pelaaja (Puolustaja Tapio Flinck joka mahtui mukaan myös Kanada Cupiin.)

  1977: 2 pelaajaa (Hyökkääjät Antero Lehtonen ja Veli-Matti Ruisma.)

  1978: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1979: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1980: 1 pelaaja (Hyökkääjä Jukka Koskilahti.)

  1981: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä MM-kisoissa mukana, mutta Kanada Cupiin mahtui Sisu Teamista mukaan Hyökkääjä Arto Javanainen

  1982: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1983: 1 pelaaja (Hyökkääjä Tony Arima.)

  1984: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1985: 1 pelaaja (Hyökkääjä Mikko Mäkelä.)

  1986: 3 pelaajaa (Puolustaja Pekka Laksola ja Hyökkääjät Tommi Pohja ja Kai Suikkanen.)

  1987: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä MM-kisoissa mukana, mutta Kanada Cupiin mahtui Sisu Teamista mukaan Hyökkääjä Markku Kyllönen

  1988: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1989: 2 pelaajaa (Maalivahti Markus Ketterer ja Puolustaja Reijo Ruotsalainen.)

  1990: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1991: 1 pelaaja (Maalivahti Sakari Lindfors.)

  1992: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

  1993: 3 pelaajaa (Maalivahti Ari Sulander ja Hyökkääjät Keijo Säilynoja ja Juha Ylönen.)

  1994: 2 pelaajaa joista 1 eli Maalivahti Pasi Kuivalainen oli niin Talviolympialaisissa 1994 eli Lillehammerissa ja MM-Kisoissa Italiassa ja Hyökkääjä Petri Varis vain Lillehammerissa, mutta ei MM-kisoissa

  1995: Ei yhtään varsinaista pelaajaa nimensä Team Karjalaksi muuttaneen entisen Sisu Teamin perusmiehistöstä

  1996: 1 pelaaja Team Karjalasta (Puolustaja Kimmo Timonen joka mahtui mukaan myös vuoden 1996 Jääkiekon Maailmancupiin eli World Cupiin.)

  1997: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Team Karjalan säännöllisestä perusmiehistöstä

  Kaiken tämän jälkeen on vielä todettava, että vuoden 1998 mahdollisen Team Karjalan osalta odottelen mitä tahansa mahdollista lisätietoa sen pelaamista peleistä ennen kuin joko aion lisätä sen tähän isoon viestiin tai olla lisäämättä mikäli vain todella löytyy riittävän vankkaa tietoa siihen, että Team Karjalan toiminta olisi päättynyt jo vuoden 1997 puolella.

  Tosin ei tuon alustavan vuoden 1998 Team Karjalan säännöllisestä perusmiehistöstä käytännössä yksikään ollut pääsemässä Naganon Talviolympialaisiin tai MM-Kisoihin Sveitsiin sinä vuonna.
   
 2. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Laitan tähän seuraavaksi Sisu Teamin ja Team Karjalan vuosilta eli tarkemmin sanottuna vuosilta 1974-1997 pelaajia joita eri Sisu Teamin tai Team Karjalan eri vuosien Päävalmentajat aina halusivat joukkueeseensa varattavan 1. Divisioonasta/1-divisioonasta ensisijaisesti eri vuosilta silloin kun SM-Liigan miehiltä vain tulisi jäämään paikkoja auki. Jotkut varatuista pelaajista pelasivat myös Sisu Teamin tai Team Karjalan nk. Perusmiehistöissäkin ja jotkut olivat vain Sisu Teamin tai Team Karjalan Oheispelaajia/Yksittäispelaajia/Reservipelaajia eri vuosilta.

  Koska valinnat aikanaan olivat vain ensisijaisia niin muutokset ovat ja olivat toteutuneestikin joskus toisenlaisia kuin mitä ennakoissa ja joskus huomattavastikin. Mahdollisesti jonakin päivänä yritän koota jonkinlaista listaa kaikista mahdollisista aikanaan Sisu Teamissa tai Team Karjalassa edes jollakin tavalla pelanneista tai siihen ehdollakin olleista pelaajista sarjatasosta riippumattakin.

  Mahdollista eri pelivuosien täsmennystä tulee ajoittain eri vuosilta lisää tarpeen mukaan sulkuihin toki Sisu Teamin tai Team Karjalan Päävalmentajan maininnan mukaan. Joinakin vuosina Sisu Teamin Päävalmentaja ei alustavasti halunnut ottaa joukkueeseensa pelaajia 1. Divisioonasta/1-divisioonasta. Uutta aiempaan tosiaan on nyt se, että jokainen Päävalmentaja ainoastaan pientä vuoden 1976 epäilystä huomioimatta on nyt näiltä kohta alle tulevilta aikavälien vuosilta löytynyt.

  Muiden päivitysten suhteen taas...

  Niiden aika ja paikka on jokin toinen kerta kuitenkin.

  Tässä alustavat eri vuosien Päävalmentajien valinnat lähtökohtaisesti Divarista vuosilta 1974-1997:

  1974: Jorma Valtonen FoPS ja Tom Pietilä Sport (Sisu Teamin Päävalmentaja Matti Reunamäki halusi ehdottomasti nämä pelaajat mukaan joukkueeseensa.)

  1975: Kari Eloranta, Erkki Laine ja Pekka Laine KiekkoReipas, Tomi Tainio, Raimo Hirvonen, Pertti Lehtonen, Pertti Savolainen ja Arto Hile Pitäjämäen Tarmo, Vesa Kolehmainen, Ari Lappalainen, Jukka Peitsoma ja Ari Mikkola SaiPa ja Pekka Saikkonen JyP HT (Sisu Teamin Päävalmentaja Matti Ruohonen halusi ehdottomasti nämä pelaajat mukaan joukkueeseensa.)

  1976: Ari Hellgren JyP HT ja Håkan Hjerpe Sport (Sisu Teamin melkein täysin varma Päävalmentaja Heikki Järn halusi ehdottomasti nämä pelaajat mukaan joukkueeseensa.)

  1977: Håkan Hjerpe Sport (Sisu Teamin Päävalmentaja Seppo Liitsola halusi ehdottomasti tämän pelaajan mukaan joukkueeseensa.)

  1978: Ari Tamminen SaPKo (Sisu Teamin Päävalmentaja Kaj Rosvall halusi ehdottomasti tämän pelaajan mukaan joukkueeseensa.)

  1979: Heikki Mälkiä SaiPa, Timo Härkönen ja Ari Tamminen SaPKo (Sisu Teamin Päävalmentaja Kalevi Numminen halusi ehdottomasti nämä pelaajat mukaan joukkueeseensa.)

  1980: Jari Munck Sport (Sisu Teamin Päävalmentaja Kaj Rosvall halusi ehdottomasti tämän pelaajan mukaan joukkueeseensa.)

  1981: Mauno Koivisto HPK (Sisu Teamin Päävalmentaja Kaj Matalamäki halusi ehdottomasti tämän pelaajan mukaan joukkueeseensa.)

  1982: Erkki Huttunen JoKP (Sisu Teamin Päävalmentaja Jorma Thusberg halusi ehdottomasti tämän pelaajan mukaan joukkueeseensa.)

  1983: Ei alustavia pelaajavalintoja 1. Divisioonasta/1-divisioonasta (Sisu Teamin Päävalmentaja Jorma Thusberg ei alustavasti halunnut ottaa pelaajia Divarista joukkueeseensa, mutta oli valmis muuttamaan mielipidettään vuoden aikana tarpeen mukaan.)

  1984: Risto Kurkinen JyP HT (Sisu Teamin Päävalmentaja Kaj Matalamäki halusi ehdottomasti tämän pelaajan mukaan joukkueeseensa.)

  1985: Jari Järvinen ja Jari Paavola KalPa ja Ville Kentala Karhu-Kissat (Sisu Teamin Päävalmentaja Kaj Matalamäki halusi ehdottomasti nämä pelaajat mukaan joukkueeseensa.)

  1986: Teppo Kivelä HPK, Juha Virtanen TuTo ja Timo Turunen KooKoo (Sisu Teamin Päävalmentaja Juhani Tamminen halusi ehdottomasti nämä pelaajat mukaan joukueeseensa.)

  1987: Teppo Kivelä HPK (Sisu Teamin Päävalmentaja Kaj Matalamäki halusi ehdottomasti tämän pelaajan mukaan joukkueeseensa.)

  1988: Petro Koivunen Kiekko-Espoo, Tero Arkiomaa ja Kimmo Nurro JoKP ja Teemu Selänne ja Mika Strömberg Jokerit (Sisu Teamin Päävalmentaja Kaj Matalamäki halusi ehdottomasti nämä pelaajat mukaan joukkueeseensa.)

  1989: Arto Heiskanen Ässät (Sisu Teamin Päävalmentaja Kaj Matalamäki halusi ehdottomasti tämän pelaajan mukaan joukkueeseensa.)

  1990: Juha Riihijärvi, Marko Lapinkoski ja Marko Pieniniemi Kärpät, Petri Matikainen JoKP ja Harri Aho KooKoo (Sisu Teamin Päävalmentaja Urpo Ylönen halusi ehdottomasti nämä pelaajat mukaan joukkueeseensa.)

  1991: Ei alustavia pelaajavalintoja 1. Divisioonasta/1-divisioonasta (Sisu Teamin Päävalmentaja Pekka Rocky Rautakallio ei alustavasti halunnut ottaa pelaajia Divarista joukkueeseensa, mutta oli valmis muuttamaan mielipidettään vuoden aikana tarpeen mukaan.)

  1992: Jouko Myrrä TuTo (Sisu Teamin Päävalmentaja Harri Rindell halusi ehdottomasti tämän pelaajan mukaan joukkueeseensa.)

  1993: Pekka Virta TuTo ja Veli-Pekka Nutikka SaiPa (Sisu Teamin Päävalmentaja Harri Rindell halusi ehdottomasti nämä pelaajat mukaan joukkueeseensa.)

  1994: Petri Varis Haukat ja Toni Sihvonen K-67 (Sisu Teamin Päävalmentaja Sakari Pietilä halusi ehdottomasti nämä pelaajat mukaan joukkueeseensa ja erikoista oli se, että Varis ja Sihvonen olivat vain vierailevia tähtiä Divarissa sinä vuonna kun Varis pelasi enin osin vuottaan Jokerien kanssa SM-Liigassa ja Sihvonen pelasi enin osin vuottaan TPS:n kanssa SM-Liigassa.)

  1995: Ei alustavia pelaajavalintoja 1. Divisioonasta/1-divisioonasta (Sisu Teamista nimensä Team Karjalaksi muuttaneen Suomen B-maajoukkueen Päävalmentaja Sakari Pietilä ei alustavasti halunnut ottaa pelaajia Divarista joukkueeseensa, mutta oli valmis muuttamaan mielipidettään vuoden aikana tarpeen mukaan.)

  1996: Esa Pirnes, Jaako Niskavaara ja Petri Isotalus Kärpät, Juha-Pekka Rinkinen SaiPa ja Jussi Salminen Reipas, Miika Elomo, Kimmo Rintanen, Teemu Numminen, Marko Mäkinen, Sami Salonen, Tomi Kallio, Mikko Tamminen ja Mikko Markkanen TPS/K-67 ja Tomi Hirvonen Ilves/KooVee, Tuomas Reijonen Tappara/KooVee, Vesa Toskala Ilves/KooVee, Mika Manninen Ilves/KooVee, Antti Rahkonen Tappara/KooVee, Sami-Ville Salomaa Tappara/KooVee ja Pekka Kangasalusta Ilves/KooVee (Team Karjalassa tiettävästi oli ehkäpä jopa koko B-maajoukkueen/Sisu Teamin/Team Karjala-aikakauden suurin pelaajamäärä. Tietääkseni tämän vuoden aikana Team Karjalassa pelasi jopa yli satakin pelaajaa vuoden aikana jossakin kohtaa sitä.

  Team Karjalan Perusmiehistön lisäksi Team Karjalan Oheispelaajistoon/Yksittäispelaajistoon/Reservipelaajistoon kuului ainakin 77 eri pelaajaa ja ehkä kenties enemmänkin. Divarimiehistä puhuttaessa varsinaisia Divarimiehiä oli ainakin mukana viisi kappaletta ja osin SM-Liigasta lainalla Divariin olleita pelaajia 15 kappaletta eli yhteensä 20 pelaajaa toistaiseksi.

  Merkitsen SM-Liigan ja Divarin välillä säännöllisesti pelanneet pelaajat poikkeavalla tavalla kuin normaalisti mainiten ensin Divarin pelaajat ja lopuksi SM-Liigan ja Divarin lainapelaajat. Kaikki heidät Team Karjalan Päävalmentaja Sakari Pietilä halusi ehdottomasti mukaan joukkueeseensa. Pelaajamäärät voivat muuttua vielä tulevaisuudessa.)

  1997: Miikka Kiprusoff AIK ja Marko Kiprusoff MIF Redhawks (Team Karjalan Päävalmentaja Sakari Pietilä halusi ehdottomasti nämä pelaajat mukaan joukkueeseensa, mutta ruotsalaisista seuroista vain AIK päästi lopulta Miikkan vapaaksi pelaamaan aina silloin tällöin Team Karjalaan silloin kun pelit eivät osuneet sen seuran kanssa yhteen ja MIF Redhawks kieltäytyi pitkistä neuvotteluista huolimatta päästämästä Markoa mukaan Team Karjalaan pelaamaan mitenkään.

  Mikäli Kiprusoffin veljekset olisivat pelanneet Suomessa niin TPS/K-67 olisivat olleet seurat mistä heidät lähtökohtaisesti olisi löytänyt sinä vuonna koska molemmat osin pohtivat muutenkin pelaaja-asemaansa sinä vuonna tarkkaan ja varsinkin Miikka pohtikin niin kun oli vielä niin nuori kaveri tuolloin.)

  Vuoden 1997 lopulla mahdollisesti ehkä vielä vuonna 1998 pelanneeseen viimeiseen Team Karjalaan ehdolla oli TPS/K-67:n ja AIK:n kanssa sopimustaistoon joutuneen Miikka Kiprusoffin lisäksi myös Divarista Hermeksen Antti Virtanen ja Timo Pärssinen ja Diskoksen Miikka Männikkö.

  Näitä kaikkia pelaajia niin Team Karjalan lähtökohtaisesti väistyvä Päävalmentaja Sakari Pietilä kuin myös mahdollinen viimeinen Team Karjalan Päävalmentaja koskaan vuoden 1997 lopulla tai 1998 aikana eli Kari Eloranta halusi ehdottomasti mukaan joukkueeseensa.

  Mahdollisesti Sakari Pietilä saattoi kyllä olla Team Karjalan viimeinen Päävalmentaja sen tuulisilla loppumetreilläkin vuoden 1997 lopulla tai 1998 aikana, mutta en ole päässyt ehdottomaan varmuuteen tästä asiasta vieläkään pitkän ajan jälkeen.
   
 3. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Laitan seuraavaksi tähän Suomen B-maajoukkueiden, Sisu Teamin ja Team Karjalan tunnetut Päävalmentajat ja Varapäävalmentajat muiden tunnettujen mahdollisten oheishenkilöiden kera vuosien 1950-1997 väliseltä ajalta päivitettynä pitkästä aikaa.

  Joiltakin vuosilta tietenkin on lisäkysymyksiä ja hyvin paljon on tyhjää toistaiseksi vuosien 1950-1966 väliseltä ajalta joskin vuoden 1963 B-maajoukkuetta valmensi ainakin tiettävästi Teuvo Myyryläinen ja vuoden 1960 B-maajoukkuetta valmensi Matti Vento, mutta joissakin tuon ajan ja nimenomaan vuoden 1963 lukemissani lehdissä on väitetty muidenkin valmentaneen B-maajoukkuetta sen vuoden väliseltä ajalta joten jatkoa seuraa senkin tiedon varmistuksen osalta melko varmasti.

  Varmempana tietona laitan tähän vuosien 1967-1997 aikavälin Päävalmentajat ja Varapäävalmentajat lisättynä mahdollisilla muilla oheishenkilöillään Sisu Teamista ja Team Karjalasta puhuttaessa ja näitä saa seuraavaksi tuon aikavälin kyseenalaisten vuosien kohdalta vapaasti täydentämään ja toivottavasti joku jäsen näitä vain sattuisi muistamaan tai tietämään paremminkin. Merkkaan kyseenalaiset tietenkin kysymysmerkillä ja laitan mahdolliset selitykset sulkeisiin niiltä vuosilta puhuttaessa.

  Nyt siis vuosien 1967-1997 aikavälin Päävalmentajat, Varapäävalmentajat ja Oheishenkilöt noilta vuosilta toistaiseksi kerättynä ja pikaisesti vuosien 1950-1966 tilanteen mainiten:

  1950-1966: Vuoden 1960 Päävalmentaja B-maajoukkueessa oli Matti Vento ja Joukkueenjohtaja oli Emil Vuorimaa tai joskus myös eri lähteissä tämän herran nimi oli kirjoitettu muotoon Eemil Vuorimaa ja 1963 Päävalmentaja B-maajoukkueella oli tiettävästi Teuvo Myyryläinen ja muilta vuosilta ei toistaiseksi ole tullut mitään valmentajatietoja vastaan mitenkään ja vielä vähemmän oheishenkilöstötietoa. Myyryläisen asema vuoden 1963 osalta on myös hieman epävarma.

  1967: Päävalmentaja oli Lasse Heikkilä ja Joukkueen Huoltaja oli Pertti Kontto.

  1968: Päävalmentaja oli Lasse Heikkilä ja Joukkueen Huoltaja oli Pertti Kontto.

  1969: Päävalmentaja oli Lasse Heikkilä ja Joukkueen Huoltaja oli Pertti Kontto.

  1970: Päävalmentaja oli Lasse Heikkilä ja Joukkueen Huoltaja oli Pertti Kontto ja mahdollinen Joukkuelääkäri oli Tapani Linna. (Ensi kertaa muutamissa lehdissä jo esiintyi Linnan nimi Joukkuelääkärinä ja hän ainakin tästä vuodesta eteenpäin alkoi esiintyä enemmän oheishenkilöstön maininnoissa ja pysyi siinä koko 1970-luvun enemmän tai vähemmän.)

  1971: Päävalmentaja oli Lasse Heikkilä ja Joukkueen Huoltaja oli Pertti Kontto.

  1972: Päävalmentaja oli Raimo Määttänen ja Varapäävalmentaja oli Matti Reunamäki ja Joukkueen Huoltaja oli Pertti Kontto.

  1973: Päävalmentaja oli Raimo Määttänen ja Varapäävalmentaja oli Matti Reunamäki ja Joukkueen Huoltaja oli Pertti Kontto.

  1974: Päävalmentaja oli Matti Reunamäki ja Varapäävalmentaja oli aiemman Heikki Ermin sijaan korjatusti Heikki Järn ja Apulaispäävalmentaja ja Pelaaja-Valmentaja oli Jorma Suokko ja Joukkueen Huoltaja oli Pertti Kontto.

  1975: Päävalmentaja oli Matti Ruohonen ja Varapäävalmentaja Virkaa Toimittava Päävalmentaja Tarpeen Mukaan oli aiemman Heikki Ermin sijaan korjatusti Heikki Järn ja Apulaispäävalmentaja ja Pelaaja-Valmentaja oli Jorma Suokko ja Joukkueen Huoltaja oli Pertti Kontto. (Joskus aiemmin luulin Arto Sirviön olleen Sisu Teamin Päävalmentaja vuonna 1975, mutta minun mielestäni näin kaiken jälkeen Matti Ruohosen ja Heikki Järnin aseman selvittyä kuten myös jo osin alustavien tietojenkin perusteella herra Sirviö oli kyllä pikemminkin 1970-luvulla aika monena vuotena Sisu Teamin Vastaava Joukkueen Huoltaja eli Pertti Kontton varamies silloin kun aivan joka turnaukseen ei herra Kontto ehtinyt ja silloin kun niin olisi käynyt niin sitten Joukkueen Huoltaja Sisu Teamilla tietenkin olisi ollut Sirviö.

  Tosin Sirviön tarkat vuodet juurikin Sisu Teamin Vastaavana Joukkueen Huoltajana ovat epäselvät Tapani Linnan Joukkuelääkärin paikan tapaan joten siksi en vielä ole isommin päivittänyt niin Sirviön tai Linnan osuutta tämän vuoden tai osin monen muunkaan 1970-luvun vuoden kohdalla.)

  1976: Päävalmentaja oli aiemman Heikki Ermin sijaan korjatusti Heikki Järn ja Joukkueen Huoltaja oli Pertti Kontto (Tältä vuodelta ei edelleen Päävalmentajasta tai Varapäävalmentajasta ole tietoa. Huhuja olen kuullut Kaj Rosvallista ja Kaj Matalamäestä, mutta kovin vahvoja ne eivät ole olleet vielä pitkän ajan jälkeenkään joten paha mennä siitä sitten sanomaan. Heikki Järnin Päävalmentajan pestin Sisu Teamin osalta voin sanoa sen melkein varmaksi ilman sitten jotain todella kouriintuntuvaa todistetta siitä, että hän ei nimenomaan olisi valmentanut.)

  1977: Päävalmentaja oli Seppo Liitsola ja Varapäävalmentaja oli Kaj Rosvall ja Apulaispäävalmentajana oli Kaj Matalamäki ja Pertti Kontto oli Joukkueen Huoltaja.

  1978: Päävalmentaja oli Kaj Rosvall ja Varapäävalmentaja oli aiemman Heikki Ermin sijaan korjatusti Heikki Järn ja Joukkueen Huoltaja oli Pertti Kontto. (Myös vuonna 1978 Joukkuelääkärinä Sisu Teamissa ainakin melko vahvasti toimi Tapani Linna, mutta toistaiseksi odottelen parempia lisätietoja niiltä jotka sitä mahdollisesti osaavat kertoa tämän asian suhteen.)

  1979: Päävalmentaja oli Kaj Rosvall ja Varapäävalmentaja oli Kalevi Numminen ja Apulaispäävalmentajana oli aiemman Heikki Ermin sijaan korjatusti Heikki Järn ja Joukkueen Huoltaja oli Pertti Kontto. (Myös vuonna 1979 Joukkuelääkärinä Sisu Teamissa ainakin melko vahvasti toimi Tapani Linna, mutta toistaiseksi odottelen parempia lisätietoja niiltä jotka sitä mahdollisesti osaavat kertoa tämän asian suhteen.)

  1980: Päävalmentaja oli Kaj Rosvall ja Varapäävalmentaja oli aiemman Heikki Ermin sijaan korjatusti Heikki Järn ja Joukkueen Huoltaja oli Pertti Kontto.

  1981: Päävalmentaja oli Kaj 'Kaitsu' Matalamäki ja Varapäävalmentaja oli Pekka Uitus ja Joukkueen Huoltaja oli Pertti Kontto ja Joukkuelääkäri oli Tapani 'Tapsa' Linna..

  1982: Päävalmentaja oli Jorma 'Hiljainen Ukkonen' Thusberg ja Varapäävalmentaja oli Pentti Matikainen ja Apulaispäävalmentaja oli Reino 'Reksa' 'Pappa' 'Pappa-Reksa' 'Ukko-Reksa' Ruotsalainen, Joukkueenjohtaja oli Unto 'Unski' Wiitala/Viitala ja Joukkueen Huoltaja oli Pertti Kontto.

  1983: Päävalmentaja oli Jorma 'Hiljainen Ukkonen' Thusberg ja Varapäävalmentaja oli Pentti Matikainen ja Apulaispäävalmentaja oli Reino 'Reksa' 'Pappa' 'Pappa-Reksa' 'Ukko-Reksa' Ruotsalainen, Joukkueenjohtaja oli Unto 'Unski' Wiitala/Viitala ja Joukkueen Huoltaja oli Pertti Kontto. (Tänä kyseisenä vuonna Tapani 'Tapsa' Linnan ainakin mainittiin vahvasti olleen SIsu Teamin Joukkuelääkäri, mutta aivan tarkkoja tietoja en ole saanut selville asian osalta vielä tässä vaiheessa.)

  1984: Päävalmentaja oli Kaj 'Kaitsu' Matalamäki ja Varapäävalmentaja oli Lasse Vanhanen ja Apulaispäävalmentaja oli Lasse Väliaho ja Joukkueenjohtaja oli Heikki Riihiranta ja Varajoukkueenjohtaja oli Lalli Partinen ja Pertti Kontto oli Joukkueen Huoltaja ja Ilkka Repo oli Varajoukkueenhuoltaja ja Jukka Laaksonen oli Sisu Teamin Yhdistetty Kuntovalmentaja, Hieroja ja Fysioterapeutti. (Mahdollisesti joko Tapani 'Tapsa' Linna oli viimeistä kertaa Sisu Teamin Joukkuelääkäri ja muutoin Sisu Teamin Joukkuelääkäri saattoi jo olla Seppo Savolainen ja muussa tapauksessa joku aivan toinen henkilö oli Sisu Teamin Joukkuelääkärinä tuona kyseisenä vuotena.)

  1985: Päävalmentaja oli Kaj 'Kaitsu' Matalamäki ja Varapäävalmentaja oli Lasse Väliaho ja Apulaispäävalmentaja oli Lasse Vanhanen ja Joukkueenjohtaja oli Heikki Riihiranta ja Varajoukkueenjohtaja oli Lalli Partinen ja Pertti Kontto oli viimeistä kertaa Joukkueen Huoltaja Sisu Teamille ja Ilkka Repo oli Varajoukkueenhuoltaja ja Jukka Laaksonen oli Sisu Teamin Yhdistetty Kuntovalmentaja, Hieroja ja Fysioterapeutti ja Joukkuelääkäri oli Seppo Savolainen.

  1986: Päävalmentaja oli Juhani Tamminen ja Varapäävalmentaja oli Erkka Westerlund ja Apulaispäävalmentaja oli Mölli Keinonen ja Joukkueenjohtaja oli Heikki Riihiranta ja Joukkueen Huoltaja oli Ilkka Repo ja Varajoukkueenhuoltaja oli Jukka Laaksonen ja Joukkuelääkäri oli Seppo Savolainen.

  1987: Päävalmentaja oli Kaj 'Kaitsu' Matalamäki ja Varapäävalmentaja oli Erkka Westerlund ja Apulaispäävalmentaja oli Olli T. Hietanen ja Joukkueenjohtaja oli Heikki Riihiranta ja Joukkueen Huoltaja oli Ilkka Repo ja Varajoukkueenhuoltaja oli Jukka Laaksonen.

  1988: Päävalmentaja oli Kaj 'Kaitsu' Matalamäki ja Varapäävalmentaja oli Erkka Westerlund ja Apulaispäävalmentaja oli Sakari 'Sakke' Pietilä. (Joukkueen Huoltajasta Sisu Teamiin 30 vuoden takaa ei ole aivan täyttä varmuutta, mutta ehdokkaita on näillä näkymin ollut kaksi eli vielä kerran Ilkka Repo tai sitten ensi kertaa Lasse Laukkanen olisi ollut Joukkueen Huoltaja.)

  1989: Päävalmentaja oli Kaj 'Kaitsu' Matalamäki ja Varapäävalmentaja oli Jarkko Nurminen ja Apulaispäävalmentaja oli Sakari 'Sakke' Pietilä ja Joukkueen Huoltaja oli Lasse Laukkanen.

  1990: Päävalmentaja oli Urpo Ylönen ja Varapäävalmentaja oli Jarkko Nurminen ja Apulaispäävalmentaja oli Sakari 'Sakke' Pietilä ja Joukkueen Huoltaja oli Lasse Laukkanen.

  1991: Päävalmentaja oli Pekka 'Rocky' Rautakallio ja Varapäävalmentaja oli Sakari 'Sakke' Pietilä. (Lasse Laukkasesta olen kuullut hänen mahdollisesti tuolloin olleen Sisu Teamin Joukkueen Huoltaja tuonakin vuotena, mutta aivan varma en ole tästä asiasta kun aiemmin löytyneiden tietojen pohjalta ei kuitenkaan hänen täysin kiistattomasti sanottu olleen Sisu Teamissa sinä vuonna.

  Tämän vuoden osalta oli erittäin pitkään äärimmäisen vaikeaa löytää oikein mitään paikkansa pitävää tietoa ja välillä luulin Sisu Teamin käyttävän samaa ratkaisua kuin mitä Ruotsin Vikingarna käytti samana vuonna eli Kiertävää Päävalmentajaa kauden peleissä joka tietenkin olisi vaihtunut vähän väliä ja jolloin vain hyvin vähän olisi ollut sama Päävalmentaja kauden peleissä peräkkäin.

  Ja tunnetustihan siihen ratkaisuun päädyttiin kun Vikingarnan Päävalmentaja vuosimallia 1991 eli Timo 'Timppa' Lahtinen oli aika lailla kiinni omissa seurapeleissään hieman liiankin paljon.)

  1992: Päävalmentaja oli Harri Rindell ja Varapäävalmentaja oli Sakari 'Sakke' Pietilä ja Joukkueenjohtaja oli Hannu Soro ja Varajoukkueenjohtaja oli Jorma Niemelä ja Joukkueen Huoltaja oli Lasse Laukkanen.

  1993: Päävalmentaja oli Harri Rindell ja Varapäävalmentaja oli Sakari 'Sakke' Pietilä ja Joukkueenjohtaja oli Hannu Soro ja Varajoukkueenjohtaja oli Jorma Niemelä. (Näillä näkymin Joukkueen Huoltaja Sisu Teamissa 25 vuotta sitten oli ainakin joku muu kuin Lasse Laukkanen. Tosin mitään uutta ja konkreettista tietoa ei ole mahdollisesta Sisu Teamin Joukkueen Huoltajasta löytynyt.)

  1994: Viimeinen Sisu Team-ajan Päävalmentaja oli Sakari 'Sakke' Pietilä ja viimeinen Sisu Team-ajan Varapäävalmentaja oli Esko Nokelainen ja viimeinen Sisu Team-ajan Apulaispäävalmentaja oli Samu Kuitunen ja viimeinen Sisu Team-ajan Joukkueenjohtaja oli Hannu Soro ja viimeine Sisu Team-ajan Joukkueenlääkäri oli Tapio 'Tapsa' Mäkinen ja viimeinen Sisu Team-ajan Fysioterapeutti oli Ari Rajaranta. .

  1995: Ensimmäinen Team Karjalan Päävalmentaja oli Sakari 'Sakke' Pietilä ja ensimmäinen Varapäävalmentaja oli Samu Kuitunen ja ensimmäinen Apulaispäävalmentaja ja Joukkueen Huoltaja oli Esa Maunula ja ensimmäinen Varajoukkueenhuoltaja oli Lasse Laukkanen ja Joukkueenjohtaja oli ensimmäisenä myös Team Karjalassa Hannu Soro.

  1996: Päävalmentaja oli viimeistä kertaa täysin kiistattoman varmasti Sakari 'Sakke' Pietilä ja Varapäävalmentaja oli Kari Savolainen ja Esa Maunula oli Joukkueen Huoltaja ja Varajoukkueenhuoltaja oli Lasse Laukkanen ja Joukkueenjohtaja oli Hannu Soro.

  1997: Team Karjalan Päävalmentajana oli ainakin tiettävästi viimeistä kertaa melko suurella varmuudella sen viimeisenä toimintavuotena Sakari 'Sakke' Pietilä ja Varapäävalmentaja ja Päävalmentaja Tarpeen Mukaan Team Karjalalle oli Kari Eloranta joka saattoi periä myös Team Karjalan mahdollisen viimeisen vuoden eli vuoden 1998 Team Karjalan Päävalmentajan paikan ja viimeistä kertaa Joukkueenjohtajana toimi Team Karjalassa Hannu Soro ja Joukkueen Huoltajana viimeistä kertaa Team Karjalassa toimi Esa Maunula ja Varajoukkueenhuoltajana viimeistä kertaa Team Karjalassa toimi Lasse Laukkanen.

  Saatan myöhemmin vielä päivittää yksittäisesti noita muita Sisu Teameja oheishenkilöstönsä osalta ja toistaiseksi olen jättänyt Sisu Teamin Joukkuelääkäri Tapani Linnan aika monelle vuodelle merkitsemättä koska aivan kaikkia hänen toimivuosiaan Sisu Teamissa en vielä ole saanut kiistattoman tarkasti selville.

  Samanlainen ongelmatapaus on myös Sisu Teamin historian varrelta Arto Sirviön tarkka rooli Varajoukkueenhuoltajana 1970-luvulla ja vuoden 1998 Team Karjalan ja Kari Elorannan tilanne koska välillä Elorannasta puhuttiin myös Team Karjalan mahdollisesti päätettyä toimintansa vuonna 1997 juurikin Team Karjalan Päävalmentajana viimeiseen mahdolliseen otteluun eli jonkinlaiseen juhlaotteluun Jääkarhuja eli Norjaa vastaan.

  Tämä kaikki toki vain ja ainoastaan mikäli Team Karjalan vaiheet päättyivät jo vuonna 1997 kun muutoin ne päättyivät vuonna 1998 vaikkakin vuonna 1998 Team Karjalan osalta ainakin puhuttaessa Sakari 'Sakke' Pietilä oli jo kauan sitten lähtenyt ja silloin ainakin Kari Eloranta valmensi Team Karjalaa jos valmensi.
   
 4. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Viime aikoina tietooni on tullut mahdollisia, mutta myös ristiriitaisia uusia ottelutapahtumia ja turnauksia Suomen C-maajoukkueelta eli vanhan ajan Kehitysjoukkueelta ja myöhemmältä Team Finlandilta.

  Uudet päivitykset koskevat 1990-lukua, mutta näistä kohta lueteltavissa ainakin viimeinen voi olla hyvinkin vain suomalaisen seurajoukkueenkin ottelu.

  Joka tapauksessa vuonna 1992 Kehitysjoukkue eli Suomen C-maajoukkue on saattanut pelata Unkaria vastaan maaliskuussa 1992 tai viimeistään huhtikuussa 1992 riippuen siitä, että halusiko Unkarin maajoukkue pelata tuon mahdollisesti pelatun turnauksen osana harjoituskauttaan ennen Jääkiekon MM-Kisojen C-sarjaa vai vasta huhtikuussa 1992 sitten niiden jälkeen. Toki tuo mahdollisesti pelattu turnaus on voinut olla myös hyvin lopussakin maaliskuuta 1992 sen jälkeen kun Unkari olisi palannut Isosta-Britanniasta pidetyistä MM-kisojen alemman sarjan koettelevasta turnauksestaan.

  Tuo ottelutapahtuma pitää vielä yrittää löytää mahdollisista unkarilaisista sanomalehdistä mikäli vain mahdollista niin tuloksiltaan koska muutoin sitä ei mahdollisesti ole pelattu.

  Tuo tapahtuma olisi ollut Jegkorong Magyar-kupa 1992 tai Jegkorong Budapest-kupa 1992 eli toisin sanoen Jääkiekon Unkarin Cup 1992 tai Jääkiekon Budapest Cup 1992.

  Tuossa olisi siis pelannut tietenkin itse Unkarin lisäksi Kehitysjoukkue, Kanadan C-maajoukkue ja Riihimäen Kiekko-Nikkarit eli tuolloiset Nikkarit.

  Kehitysjoukkueessa eli Suomen C-maajoukkueessa tuona vuonna pelasi yllättävänkin monta pelaajaa tuon vuoden Kolmannen Divisioonan joukkueista eli Pitäjänmäen Tarmosta ja jokunen pelaaja Riihimäen Kiekko-Nikkareista eli tuolloin Nikkareista pelasi Kehitysjoukkueessa niiltä osin jos ne olivat sellaisia pelaajia jotka eivät varsinaisesti mahtuneet omaan joukkueeseensa yleisellä kotimaisella sarjakaudella tai tuota turnausta ajatellen eivät mahtuneet juurikaan Kehitysjoukkueeseen kun tuon vuoden Kehitysjoukkueessa oli myös korkeampienkin divarien joukkueista pelaajia.

  Toisaalta harvoissa kotimaisissa lähteissä tuon erittäin vaikeasti tiedoiltaan saatavissa olevasta mahdollisesta turnauksesta puhuttaessa Unkarin kärsimät tappiot olivat kuitenkin yllättävänkin pienilukuisia ja myös Nikkarit Unkarin sanottiin voittaneen mikä viittaa siihen, että Unkarin maalilla hyvin todennäköisesti pelasi tuon ajan Szuperman eli György Poznik joten sikäli se viittaisi turnaukseen sen ikinä ollessa pelattukaan maaliskuussa 1992 ennen C-sarjan sen vuoden MM-Kisoja ennemmin kuin huhtikuussa 1992 koska Poznik näin esimerkiksi vietti tuolloin lasaretissa aikaansa merkittävien polviin ja sääriin kohdistuneiden vammojen kuntoutumisessa jotka osaltaan olivat myöhemmin lopettamassa myös hänen maajoukkueuraansa.

  Ja Unkarin tuon ajan muut maalivahdit Karoly Ban ja Zsolt Juhasz olisivat varsinkin ensin mainitun osalta olleet ehkä jopa liiankin haastavissa oloissa.

  Joka tapauksessa Unkari tuolloin ainakin hävisi Kehitysjoukkueelle maalilla, Kehitysjoukkue taas hävisi niukasti maalilla Kanadan C-maajoukkueelle, Kanadan C-maajoukkue voitti Unkarin tuolloin varsin säästeliäästi pelaten ja myös mitä ilmeisimmin erittäin hurjassa vedossa olleen Poznikin ansiosta vain 2-3 maalilla ja lopuksi tietenkin Unkari voitti ilmeisen niukasti Istvan Kalteneckerin vetämällä tarkalla rannelaukauksella Nikkarit ja Nikkarit hävisivät turnauksen aikana selvin rökälenumeroin Kanadan C-maajoukkueelle ja pelasi tasan Kehitysjoukkueen kanssa.

  Muuta suurempaa ja edes jotenkin kotimaisissa lehdissä ratkaisevaa vihjettä ei tuosta turnauksesta ole tulut paitsi se, että joku Kehitysjoukkueessa pelannut Pitäjänmäen Tarmoa edustaneen tuon ajan kauden joukkuepelaaja loukkaantui tuon turnauksen jälkeen olleessa isäntäjoukkueen ratsastusonnettomuudessa kun tosiaan Unkarin Jääkiekkoliitto kustansi tuon turnauksen joukkueille sen jälkeen ratsastusmatkan. Tuolle kyseiselle pelaajalle tuli tiettävästi selkävamma ja munuaisvika kun pudottiin kovassa vauhdissa hevosen selästä.
   
 5. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Seuraava muu viime aikojen mahdollinen Kehitysjoukkueen eli Suomen C-maajoukkueen ja myöhemmän Team Finlandin pelaama tapahtuma tai turnaus on saattanut olla marraskuussa 1993, milloin tahansa 15.11.1993 eteenpäin pelattu Jääkiekon Eesti Cup 1993 Virossa.

  Jääkiekon Eesti Cupia ei tässä tapauksessa tule sotkea 1990-luvun aikana pelattuun, vuonna 1998 lähtökohtaisesti lopetettuun pois lukien yksittäistä vuoden 2007 piipahdusta tehneeseen Jääkiekon Viron Cupiin joka tietenkin aikanaan oli myös Jääkiekon Neuvosto-Viron Cup jota pelattiin tietenkin Viron miehitysvuosina.

  Lähinnä siis tuo vuoden 1993 Jääkiekon Eesti Cup 1993 Virossa oli vapaamielisempi turnaus koska tuon ajan varsinainen Jääkiekon Viron Cup vakavampana turnauksena sisälsi vain seurajoukkueita esikuvanaan tietenkin vahvasti vanhemman ajan Jääkiekon Suomen Cup.

  Joka tapauksessa Eesti Cup 1993 on saattanut olla ehkä myös vain kotimaisia seurajoukkueita sisältänyt turnaus joskin ei ihan niin todennäköisesti kun mitä kohta tuleva seuraava ja viimeinen uusi päivitys viime ajoilta.

  Eesti Cupissa 1993 oli tietääkseni pelaamassa Kehitysjoukkue eli Suomen C-maajoukkue, Viro, Helsingin Kosken Pojat eli KoPo joka tuolloin pelasi joko Toista Divisioonaa tai Kolmatta Divisioonaa ja Kohtlajärvi virolaisena seurajoukkueena.

  Tuon vuoden Kehitysjoukkue ainakin tiettävästi koottiin jälleen yllättävänkin monesta Pitäjänmäen Tarmon ja KoPo:n sellaisesta pelaajasta jotka eivät mahtuneet omaan varsinaiseen edustusjoukkueeseensa tulevaa kotimaista sarjakautta ajatellen vaikkakin myös korkeampienkin divarien pelaajia oli tuohon aikaan Kehitysjoukkueessa.

  Pitäjänmäen Tarmo pelasi tuolloin Toista Divisioonaa.

  Kehitysjoukkueen osalta se voitti tuossa turnauksessa KoPo:n maalein 3-1 ja Kohtlajärven maalein 6-0. Viro taas voitti ainakin näillä näkymin KoPo:n maalein 7-3 ja Kohtlajärven peräti maalein 14-1. KoPo:lla ja Kohtlajärvellä ottelu päättyi KoPo:n voittoon 6-3.

  Tuon turnauksen viimeisen ottelun osalta on kuitenkin ristiriitaista tietoa kun välillä Kehitysjoukkueen sanottiin voittaneen Viron peräti maalein 7-2, välillä sen olleen jopa toisin päin kun Kehitysjoukkueelta turnauksen aikana olivat muun muassa loukkaantuneet molemmat tuon ajan järkevät maalivahdit jolloin sitten Kehitysjoukkue olisi käyttänyt joko omaa nimettyä kolmosmaalivahtiaan tai sitten lainannut pikavauhtia erikoisen tilanteen johdosta KoPo:n maalivahtia kärsien toki myös osittain muustakin kenttäpelaajiston loukkaantumisista ja sitten Viron on sanottu voittaneen myös niukasti maalein 4-3 Kehitysjoukkueen.

  Jos tuon tarkan lopputuloksen vain löytäisi niin se olisi hyvä joskin vaatii myös vielä virolaislehtien tarkastusta isommin.

  Tuo mahdollinen KoPo:n maalivahdin lainaus olisi johtunut myös siitä, että tuon vuoden Kehitysjoukkueen kolmosmaalivahti ei olisi ollut pelannut vielä minuuttiakaan kauden peleissä ja kun vastapuolella oli paljon tuon ajan Viron tähtipelaajia ja vielä peräti Andrus Ahi veräjänvahtina etelänaapurilla niin varmistellakin haluttiin, että ei vain kävisi liian huonosti.

  Saa sitten nähdä, että miten tilanne on lopulta mennyt ja kaikki turnauksen ottelut pelattiin Tallinnan Jäähallissa tuolloin.
   
  Viimeksi muokattu: 18.12.2018 klo 17.44
 6. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Team Finlandin eli tuolloin tietenkin jo muutamaa vuotta aiemmin jo vuonna 1995 uudelleen nimetyn Suomen C-maajoukkueen tai Kehitysjoukkueen osalta vuonna 1998 tämä viimeinen mahdollinen uusi ottelutieto on ollut sellaista jääkiekkomaata kuin Etelä-Afrikkaa vastaan.

  Team Finland toki pelasi vuonna 2005 tai 2006 hyvinkin tunnetun tai ainakin aiemmin itse tietämäni ottelumatkan kyllä Etelä-Afrikkaa vastaan jota tuolloin noina vuosina mainostettiin kuulemma ensimmäiseksi Suomen Jääkiekkomaajoukkueen otteluksi sitä vastaan kun tietenkään Leijonat tai Mestis All-Stars eivät halunneet tuolloin pelata Etelä-Afrikkaa vastaan, mutta vuoden 1998 tämä mahdollinen uusi ottelutieto varsinkin maajoukkuetason pelinä olisi jotain todella uutta mikäli näin on todella tapahtunut!

  Tämä ottelutieto on kylläkin kaikkein epävarmin näistä kahdesta aiemmin mainitusta muusta uudesta ottelutiedosta poiketen ainakin juurikin alemman tason maajoukkuepelinä.

  Mikäli tämä ottelu ikinä pelattiin niin se ilman muuta pelattiin joulukuussa 1998 silloin kun Suomen eri jääkiekkosarjat viettivät yleistä joulutaukoaan.

  Mahdollisesti Team Finlandkin saattoi perua tämän ottelun, mutta mikäli se olisi sen perunut niin sen tilalla Etelä-Afrikkaa vastaan olisi pelannut suomalainen seurajoukkue.

  Ja siinä tapauksessa Etelä-Afrikan Hokkie-Luipeerdin, Hokkie-Tierin ja Hokkie-Bergtierin eli tuttavallisemmin näin suomalaisittan jääkiekolliselta lempinimeltään Kiekkopantterit kohtasi tai olisi kohdannut Krugersdorpin Jäähallissa tai Pretorian Jäähallissa Pitäjänmäen Tarmo.

  Tuohon aikaan Pitäjänmäen Tarmo pelasi Toista Divisioonaa josta se jäämällä seiskapaikalle sinä sarjavuonna seuraavan vuoden puolella nousi kun nousikin niukasti tuolloin perustettuun kokonaan uuteen Suomi-Sarjaan.

  Harmittavasti tuosta joulukuun 1998 ottelusta Etelä-Afrikkaa vastaan joko Team Finlandin tai Pitäjänmäen Tarmon osalta ei löytynyt ottelutulosta.

  Oikein viime kädessä jos ei vain mistään löydy niin tiedä sitten, että löytyisikö näin huvin vuoksi vaikka itse Kiekkopanttereiden omasta Kiekkoliitosta Pretoriasta tietoa?

  Tosin heillä ei ihmeitä tosin paljoakaan ole tallessa aineistoa tai materiaalia kun pelipaidatkin ovat olleet aina aikamoisia harvinaisuuksia jos löytyy heiltä.
   
 7. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Tässä vuoden 1991 Sisu Team kokonaisuudessaan täydennettynä nyt myös muutamalla oheishenkilöllä kun vihdoin ja viimein löytyi myös muutama oheishenkilö jotka tuon vuoden Sisu Teamissa hoitivat myös yhdistettyjä virkojakin ja Hannu Soro oli Sisu Teamin Joukkueenjohtaja myös vuonna 1991 mikä oli hieman erikoista kun jostain syystä herra Soroa ei vain tuon vuoden osalta mainita olleen Sisu Teamin Joukkueenjohtaja vaikkakin vuosien 1992-1997 ajalta niin Sisu Teamin kuin Team Karjalankin Joukkueenjohtajan viran osalta mainitaan:

  Maalivahdit: Kari Rosenberg, Ari-Pekka Siekkinen ja Sakari Lindfors

  Puolustajat: Jari Haapamäki, Veli-Pekka Kautonen, Petri Günther, Erik Kakko, Pasi Sormunen, Marko Kiprusoff, Mika Strömberg ja Karri Kivi

  Hyökkääjät: Markku Piikkilä, Marko Lapinkoski, Marko Tuomainen, Tero Lehterä, Jarkko Varvio, Sakari Palsola, Mikko Luovi, Marko Virtanen, Mika Välilä, Keijo Säilynoja, Marko Palo ja Tommi Pullola

  Päävalmentaja: Pekka Rocky Rautakallio

  Varapäävalmentaja: Sakari Sakke Pietilä

  Joukkueenjohtaja: Hannu Soro

  Yhdistetty Joukkuelääkäri ja Varajoukkueenjohtaja: Juhani Ikonen

  Yhdistetty Kuntovalmentaja ja Fysioterapeutti: Pekka Pitkonen
   
 8. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1998 Team Finlandin eli Suomen C-maajoukkueen tai mahdollisesti sen sijaan Team Finlandin mahdollisesti peruessa pelinsä Pitäjänmäen Tarmon ja Etelä-Afrikan maajoukkueen, Hokkie-Luipeerdin eli Kiekkopanttereiden kohtaamisesta keskenään joulukuulta 1998 ei paljoakaan ole löytynyt uutta tietoa.

  Päivämäärät ovat mahdollisesti löytyneet kun Suomen jääkiekossa oli tuolloin tavallaan kaksi joulutaukoa.

  Ensimmäinen, pidempi ja selvempi joulutauko Suomen jääkiekossa merkittävimpien sarjojen osalta oli aikavälillä 16.12.1998-26.12.1998 ja toinen lyhyempi joulutauko oli 28.12.1998 ollutta taukopäivää huomioimatta muutoin aikavälillä 30.12.1998-1.1.1999.

  Näistä toisella tosiaan Etelä-Afrikan jääkiekkomaajoukkuetta vastaan ainakin mitä ilmeisimmin käytiin pelaamassa.

  Kiekkopanttereiden Kiekkoliitoltakin toistaiseksi tulleen lyhyen ilmoituksen mukaan ottelu on kyllä pelattu vastoin aiemmin luulemaani ja mahdollisesti juurikin tuolla pidemmällä joulutauolla, mutta vahvistavaa tietoa ei ole tullut aivan tarkasta pelipäivämäärästä tai myöskään ottelujen määrästä.

  Lähtökohtaisesti Kiekkopantterit on kuitenkin kohdattu ainakin pari kertaa tuolloin.