Tarinaa ja muistoja Sisu Teamista

  • 106 485
  • 613

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1987 Sisu Team tulee seuraavaksi täydennettynä tässä ja jonkin verran epävarmuutta tämän vuoden osalta on edelleen siinä, että tuliko Sisu Teamin Joukkueen Huoltajaksi jo tuolloin Lasse Laukkanen vai ei.

Mikäli ei niin mahdollisesti Joukkueen Huoltaja vuosina 1986-1987 eli Ilkka Repo saattoi olla Sisu Teamin Joukkueen Huoltaja myös vuonna 1988. Niiltä osin en ehkä välttämättä täydennä Joukkueen Huoltajaa lainkaan vuodelle 1988 tai laitan sille kohdalle sitten lisähuomioita.

Seppo Savolaisen osalta on selvinnyt, että hän ei enää jatkanut Joukkueenlääkärinä tästä vuodesta eteenpäin vaan hänen asemansa Joukkueenlääkärinä otti vuoden 1986 Sisu Teamin Varajoukkueenlääkäri eli Timo 'Timppa' Kolu.

Varmistetuksi Sisu Teamin merkkihenkilöksi tässä vaiheessa on ainakin Sisu Teamin vuoden 1986 Yhdistetyn Kuntovalmentajan, Hierojan ja Fysioterapeutin eli Jussi 'Jusu' Luoman jatko Sisu Teamissa nyt myös vuonna 1987 varmistunut kuten myös vuosille 1988-1989 joten hänet täydennetään nyt tähän viestiin kuten myös tuleviin vuosien 1988 ja 1989 vastaaviin viesteihin.

Johan 'Jusu', 'Jönni-Jusu' tai 'Hölli' Hollsten vuorostaan jatkoi Sisu Teamin Varajoukkueenjohtajan asemassa vuoden 1986 mukaisesti myös vuonna 1987.

Tässä joka tapauksessa jälleen täydennetty Sisu Team vuodelta 1987:

Maalivahdit: Jouni Rokama ja Sakari Lindfors

Puolustajat: Kai Rautio, Vesa Salo, Antti Tuomenoksa, Ossi Piitulainen, Markus Lehto, Timo Turunen ja Erik Hämäläinen

Hyökkääjät: Markku Kyllönen, Teppo Kivelä, Timo Norppa, Mauri Eivola, Pauli Järvinen, Esa Keskinen, Arto Heiskanen, Juha Virtanen, Jari Härkälä, Kari Tuiskula, Matti Kautto, Esa Tommila, Kari Kanervo ja Kari Laitinen

Päävalmentaja: Kaj Matalamäki

Varapäävalmentaja: Erkka Westerlund

Apulaispäävalmentaja: Olli T. Hietanen

Joukkueenjohtaja: Heikki Riihiranta

Varajoukkueenjohtaja: Johan 'Jusu' 'Jönni-Jusu' 'Hölli' Hollsten

Joukkueen Huoltaja: Ilkka Repo

Varajoukkueenhuoltaja: Jukka Laaksonen

Joukkueenlääkäri: Timo 'Timppa' Kolu

Sisu Teamin Yhdistetty Kuntovalmentaja, Hieroja ja Fysioterapeutti: Jussi 'Jusu' Luoma
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1988 Sisu Team tulee täydennettynä oheishenkilöillään tähän viestiin. Joukkueenlääkäriksi vuonna 1988 tuli vielä yhden vuoden ajaksi hyvinkin tuttu mies eli Seppo Savolainen kun Timo 'Timppa' Kolu oli kuin olikin Calgaryssa 1988 Talviolympialaisissa Leijonien Joukkueenlääkärinä mikä yhdistettynä TPS:n SM-Liigan Joukkueenlääkärinä pyörimiseen kaiken tuon lisäksi oli kuin olikin sittenkin liikaa kaudessa minkä takia Sisu Teamiin kauden ajaksi tuli vielä tätä tilannetta tilapäisesti paikkaamaan Seppo Savolainen.

Sisu Teamin Yhdistetyksi Kuntovalmentajaksi, Hierojaksi ja Fysioterapeutiksi paljastui edelleen sopimustaan jatkanut Jussi 'Jusu' Luoma joten hänkin täydentyy listaan.

Lisäksi Sisu Teamilla oli vuonna 1988 myös Varajoukkueenjohtaja ja hän oli sinä vuonna Jarkko Pakkanen.

Valitettavasti epävarmojakin merkkihenkilöitäkin oli mukana ja niitä tulee pian myös tuohon alle vaikkakin ei itse erillisiin nimikkeisiin.

Tässä kuitenkin jälleen oheishenkilöiltään täydennetty vuoden 1988 Sisu Team:

Maalivahdit: Kari Rosenberg ja Jouni Rokama

Puolustajat: Erik Hämäläinen, Kai Rautio, Vesa Salo, Timo Kulonen, Ossi Piitulainen, Antti Tuomenoksa, Petri Pulkkinen ja Marko Allen

Hyökkääjät: Arto Heiskanen, Pekka Tirkkonen, Esa Tommila, Pauli Järvinen, Mika Nieminen, Jari Laiho, Lasse Nieminen, Tero Toivola, Ilkka Kares, Markku Kyllönen, Juha Järvenpää, Ari Matilainen ja Teemu Selänne

Päävalmentaja: Kaj Matalamäki

Varapäävalmentaja: Erkka Westerlund

Apulaispäävalmentaja: Sakari 'Sakke' Pietilä

Joukkueenjohtaja: Johan 'Jusu' 'Jönni-Jusu' 'Hölli' Hollsten

Varajoukkueenjohtaja: Jarkko Pakkanen

Joukkueenlääkäri: Seppo Savolainen

Sisu Teamin Yhdistetty Kuntovalmentaja, Hieroja ja Fysioterapeutti: Jussi 'Jusu' Luoma

PS. Joukkueen Huoltajaa Sisu Teamin osalta juuri vuodelle 1988 en tiedä tarkasti, mutta ehdokkaita ainakin järkevästi oli tasan kaksi miestä eli joko vuosien 1986-1987 Joukkueen Huoltaja eli Ilkka Repo tai sitten ensi kerran jo tuolloin Lasse Laukkanen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1989 Sisu Team tasan 30 vuoden takaa täydentyy nyt melko monellakin oheishenkilöllään joita ei aiemmin ole ollutkaan.

Sisu Teamiin täydentyvät nyt sen Joukkueenjohtaja, Varajoukkueenjohtaja, Joukkueenlääkäri ja Sisu Teamin Yhdistetty Kuntovalmentaja, Hieroja ja Fysioterapeutti jotka kaikki olivat varsin tuttuja nimiä.

Joukkueenjohtajana jatkoi kuin jatkoikin Johan 'Jusu' 'Jönni-Jusu' 'Hölli' Hollsten, Varajoukkueenjohtajaksi tuli Jarkko Pakkasen sijaan Timo 'Timppa', 'Timpe', 'Tinpe' ja 'Räpsä' Haapaniemi, Joukkueenlääkäriksi palasi täksi kaudeksi TPS:n SM-Liigan joukkueen Joukkuelääkäri eli Timo 'Timppa' Kolu ja Sisu Teamin Yhdistettynä Kuntovalmentajana, Hierojana ja Fysioterapeuttina näillä näkymin tuona vuonna muutenkin umpeutuneen sopimuksen päätökseen asti toimi kaiken jälkeen Jussi 'Jusu' Luoma.

Vuoden 1989 Sisu Team tulee viimein täydennettynä tähän alle:

Maalivahdit: Timo Lehkonen, Markus Ketterer ja Mika Rautio

Puolustajat: Mika Strömberg, Waltteri Immonen, Heikki Riihijärvi, Erik Hämäläinen, Reijo Ruotsalainen, Timo Kulonen, Markku Heikkinen ja Antti Tuomenoksa

Hyökkääjät: Keijo Säilynoja, Sami Wahlsten, Vesa Karjalainen, Petro Koivunen, Mika Paananen, Pekka Peltola, Jari Pulliainen, Pekka Tirkkonen, Tero Arkiomaa, Arto Heiskanen, Jari Multanen ja Teemu Selänne

Päävalmentaja: Kaj 'Kaitsu' Matalamäki

Varapäävalmentaja: Jarkko Nurminen

Apulaispäävalmentaja: Sakari 'Sakke' Pietilä

Joukkueenjohtaja: Johan 'Jusu' 'Jönni-Jusu' 'Hölli' Hollsten

Varajoukkueenjohtaja: Timo 'Timppa' 'Timpe' 'Tinpe' 'Räpsä' Haapaniemi

Joukkueenlääkäri: Timo 'Timppa' Kolu

Sisu Teamin Yhdistetty Kuntovalmentaja, Hieroja ja Fysioterapeutti: Jussi 'Jusu' Luoma

Joukkueen Huoltaja: Lasse Laukkanen

PS. Johan Hollstenin jatko vuoden 1990 Sisu Teamiin on vielä toistaiseksi epäselvä. Mikäli jatkoi myös sille vuodelle niin hän olisi siinä tapauksessa Sisu Teamin historian toiseksi viimeinen Joukkueenjohtaja kun Hannu Soro oli niin Sisu Teamin kuin näillä näkymin myös sitä seuranneen Team Karjalan historian viimeinen Joukkueenjohtaja.

Jussi 'Jusu' Luoma tietääkseni ei jatkanut enää vuoden 1990 Sisu Teamiin, mutta mikäli jostakin syystä jatkoi niin saa kertoa toki niin korjaan sen heti tai vaikka vähän myöhemminkin mikäli oli lisävuosiakin vuoden 1990 jälkeen vaikka mielestäni 'Jusu' kyllä keskittyi 1990-luvulta lähtien ja ainakin Saku Koivun noustua TPS:n joukkueeseen viimeistään kyllä hyvin vahvasti lopullisesti juurikin lähinnä SM-Liigan puolelle.

Se kaikki on melko epävarmaa tai ainakin ne vuodet 1990-1992 lienevät olleen niitä viimeisiä milloin 'Jusu' pyöri myös Sisu Teamissa mikäli pyöri.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Sisu Teamin oheishenkilöstöä on jälleen löytynyt lisää ja uudet henkilölöydökset koskevat vuosien 1978, 1980 ja 1981 Sisu Teamia.

Vuoden 1981 Sisu Teamin osalta löytyi Hieroja joukkueelle ja vuoden 1978 ja 1980 Sisu Teamien osalta löytyi asia mitä en niillä aiemmin olettanut olevan lainkaan koska melkein koskaan niitä ei kerta kaikkiaan mainittu melkein missään mitenkään.

Näin ei suinkaan ollut asia joskin se jättää avoimeksi ainakin toistaiseksi valitettavasti sen seikan, että olisiko vuonna 1981 Sisu Teamissa ollut sittenkin myös jo tällainen oheishenkilö.

Seuraaviin viesteihin nämä kaikki uudet asiat tulevat julki.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1981 Sisu Team on nyt myös täydennetty sen vuoden Hierojallaan eli Pekka Pitkäsellä.

Tältä Sisu Team sitten näytti vuonna 1981:

Maalivahdit: Jukka Airaksinen, Juha Sokkanen ja Rauli Sohlman

Puolustajat: Timo Blomqvist, Kari Heikkilä, Jukka Hirsimäki, Risto Tuomi, Jyrki Seppä, Jari Munck, Jussi Lepistö ja Juha Jyrkkiö

Hyökkääjät: Harri Tuohimaa, Arto Javanainen, Erkki Lehtonen, Jari Lindgren, Heikki Mälkiä, Juha Nurmi, Jarmo Tauriainen, Veli-Pekka Kinnunen, Markku Haapaniemi, Petri Skriko, Kai Suikkanen ja Tony Arima

Päävalmentaja: Kaj Matalamäki

Varapäävalmentaja: Pekka Uitus

Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto

Joukkueenlääkäri: Tapani 'Tapsa' Linna

Hieroja: Pekka Pitkänen

PS. Vuosien 1978 ja 1980 osalta Sisu Teamille löytyi kuin löytyikin vihdoin ja viimein kauan kateissa olleet ja melkein olemattomaksi luulemani Apulaispäävalmentajat mikä pistää mietityttämään, että olikohan vuonna 1981 sittenkin myös virkana Sisu Teamissa käytössä Apulaispäävalmentaja?

Se kysymys jää valitettavasti ainakin toistaiseksi vaille vastausta ellei sitten joku sitä satu tietämään tai muistamaan minkä saa toki kertoa mikäli näin vain on.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä täydennetty Sisu Team vuosimallia 1978 vähän yli 40 vuoden takaa kun vihdoin ja viimein Sisu Teamin pitkään olemattomaksi luulemani Apulaispäävalmentajan virka löytyi sittenkin ja hän oli sinä vuonna Roihan 'Vellu' tai myös 'Veppu' eli Veli-Pekka Roiha:

Maalivahdit: Rauli Sohlman ja Ari Hellgren

Puolustajat: Kari Eloranta, Matti Kaario, Jukka Peitsoma, Tuomo Jormakka, Juha Tuohimaa ja Seppo Pakola

Hyökkääjät: Yrjö Hakulinen, Hannu Koskinen, Pekka Laine, Ilkka Sinisalo, Hannu Kapanen, Tomi Taimio, Seppo Sevon, Arto Jokinen, Risto Kerminen, Jarmo Lilius ja Jouko Kämäräinen

Päävalmentaja: Kaj Rosvall

Varapäävalmentaja: Heikki Järn

Apulaispäävalmentaja: Veli-Pekka 'Vellu' 'Veppu' Roiha

Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto

PS. Myös vähän yli 40 vuotta sitten olleen Sisu Teamin osalta sen Joukkueenlääkärinä kerrottiin Tapani Linnan toimineen melko vahvasti. Muita tällä hetkellä epävarmoja nimiä ovat Sisu Teamin vuoden 1978 Joukkueenjohtajan osalta Pentti Katainen tai Unto 'Unski' Viitala/Wiitala ja saa nähdä, että olivatko he mukana Sisu Teamissa sinä vuonna vai eivät ainakaan siinä asemassa jos lainkaan.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä korjattu ja täydennetty Sisu Team vuodelta 1980 kun Sisu Teamille löytyi kuin löytyikin pitkään olemattomaksi luulemani Apulaispäävalmentajan virka ja sitä virkaa hallitsi sinä vuonna Ruususen 'Jusu' tai myös 'Ruusu-Juhis' eli Juhani Ruusunen:

Maalivahdit: Jukka Airaksinen, Jari Paavola ja Hannu Lassila

Puolustajat: Harri Nyman, Pekka Lumela, Timo Blomqvist, Aarre-Kari Kourula, Hannu Helander, Arto Malste ja Aimo Nieminen

Hyökkääjät: Kari Jalonen, Jouni Koutuaniemi, Anssi Melametsä, Ilkka Sinisalo, Ari Lähteenmäki, Jukka Koskilahti, Kari Vaihinen, Harri Tuohimaa, Heikki Mälkiä, Auvo Väänänen ja Jari Lindgren

Päävalmentaja: Kaj Rosvall

Varapäävalmentaja: Heikki Järn

Apulaispäävalmentaja: Juhani 'Ruusu-Juhis' 'Jusu' Ruusunen

Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto

PS. Sisu Teamin muista oheishenkilöistä puhuttaessa Joukkueenlääkäri mahdollisesti jälleen tällä hetkellä epävarmasti oli Tapani 'Tapsa' Linna ja Joukkueenjohtaja mahdollisesti jälleen tällä hetkellä epävarmasti oli Unto 'Unski' Viitala/Wiitala edellyttäen, että Pentti Katainen ei saanut jatkoa Sisu Teamin Joukkueenjohtajana vuoden 1979 jälkeen.

Toki mahdollisesti Joukkueenjohtaja on voinut olla joku muukin kuin Viitala/Wiitala tai Katainen, mutta vaikea on kuitenkin ollut löytää mitään järkevän vapaita ehdokkaita tuolloin kun he ovat olleet kiinni joko Leijonissa tai Kehitysjoukkueessa eli Suomen C-maajoukkueessa.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Pitkien etsintöjen jälkeen on vahvistetusti selvinnyt Tapani 'Tapsa' Linnan asema Sisu Teamin Joukkueenlääkärinä ja se on ollut ennalta arvellusti hieman vuodesta riippuen enemmän tai vähemmän erittäin merkittävä.

Herra Linna tosiaan oli Sisu Teamissa mukana jo aiemmin arvellusti vuodesta 1970 lähtien ja viimeisen kerran vuonna 1983.

Tässä yhteydessä selvisi, että 1970-luvun jälkipuoliskollakin Sisu Teamissa oli ainakin muutamana loppupuolen vuonna jo Varajoukkueenlääkärikin jotka tietenkin toimivat herra Linnan aisapareina.

Harmittavasti tässä yhteydessä ei selvinnyt vuosien 1980-1982 mahdollisia Varajoukkueenlääkäreitä.

Herra Linnalla tietenkin on myös poikakin eli myös pitkään urheilutoimittajana äärimmäisenä poika-avustajana jo vuodesta 1980 lähtien ja ehkä myös tätäkin ennen toiminut ja tänä vuonna Fair Play-lehden päätoimittajaksi tai muuksi lehtijohtajaksi noussut Kari Linna joka on tänä vuonna täyttänyt 54 vuotta.

Mikäli en vain erehdy vanhempien aikojen lehtijuttujen vuosiluvuista ja mikäli ne vain pitävät paikkansa siinä, että 'Tapsa' alkoi suurin piirtein toimia Sisu Teamin Joukkueenlääkärinä kun Kari olisi ollut viiden vanha vaikka joissakin lehtijutuissa muutaman vuoden ajan tätä 'Tapsan' Sisulaisten lekurina toimimisen selvittelyä miettiessä on ollut juttuja myös sen pestin alkamisesta vasta Karin ollessa kuuden tai seitsemänkin vanha eli vuosina 1971-1972.

Vaikka näillä näkymin Tapani Linna on kyllä aloittanut jo vuonna 1970 kun vuoden 1969 lokakuussa hänelle tuli, muistaakseni 8.10.1969 tuo Sisu Teamin Joukkuelääkärin virallinen kutsulappu jossa kehotettiin antamaan vastaus viimeistään sen vuoden loppuun mennessä ja muutoin tietenkin mahdollisimman pian liittyä seuraavan kauden joukkueeseen.

Ja tietenkin sellainen suurempi julkisuuteen tulo 'Tapsalta' tuli vasta vuosien 1978-1981 yhteydessä monien eri vaiheiden kautta huipentuen tietenkin tuohon Kärppien SM-Liigan joukkueen Joukkueenlääkärinä olemiseen kuten hän kai oli ollut pitkään sitä ennenkin ja myös sen jälkeen.

Myöhemmin 'Tapsalla' taisi ura kulua muihinkin lääkärinvirkoihin ja ortopedistina olemiseen ja lopulta tietenkin ennen pitkää hän on nyt sittemmin ollut eläkkeellä ellei hän sitten vielä vanhoilla päivillään toimisi vieläkin Kunniakonsulttina joillekin lääkintämaailman silmäätekeville.

Tapani Linnan selvittelyjen lisäksi myös vuosien 1978, 1980 ja 1981 Sisu Teamin Joukkueenjohtajakin on nyt selvinnyt ja hänet merkitään sitten tulevien vuosiviestien päätteeksi.

Seuraavasta viestistä eteenpäin päivityksiä riittää alkaen vuodesta 1970 ja päättyen vuoteen 1981.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä täydennetty vuoden 1970 Sisu Team ensimmäisenä 1970-luvun Sisu Teamina jota edelleenkin valmensi Lasse Heikkilä ja jota nyt lisätään Joukkueenlääkärillä eli Tapani 'Tapsa' Linnalla joka aloitti pitkän Sisu Teamissa toimimisen taipaleensa:

Maalivahdit: Hannu Siivonen ja Stig Wetzell

Puolustajat: Timo Hirsimäki, Paavo Tirkkonen, Tapani Koskimäki, Hannu Lunden, Timo Nummelin, Leo Äikäs, Jorma Aro, Hannu Luojola, Jaakko Marttinen ja Seppo Laakkio

Hyökkääjät: Jouni Samuli, Kari Johansson, Jarmo Koivunen, Jussi Piuhola, Kari Torkkel, Seppo Repo, Pentti Vihanto, Juhani Aaltonen, Sakari Ahlberg, Mikko Räikkönen ja Ilpo Kuisma

Päävalmentaja: Lasse Heikkilä

Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto

Joukkueenlääkäri: Tapani 'Tapsa' Linna
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä täydennetty vuoden 1971 Sisu Team jolloin viimeistä kertaa Sisu Teamia valmensi Sisujoukkueen Isä eli Lasse Heikkilä, Joukkueen Huoltajana jatkoi tietenkin edelleen Pertti Kontto ja Joukkueenlääkärikin löytyi ja varmistui aiempien huhujen mukaisesti Tapani 'Tapsa' Linnaksi:

Maalivahdit: Leo Seppänen, Jorma Virtanen, Hannu Siivonen, Mauri Kaukokari ja Lasse Kiili

Puolustajat: Arto Laine, Juhani Ruohonen, Jyrki Turunen, Tapani Koskimäki ja Mikko Mynttinen

Hyökkääjät: Kari Torkkel, Pertti Mäkelä, Veikko Suominen, Jarmo Koivunen, Timo Turunen, Pentti Hiiros, Timo Sutinen, Jouni Samuli, Erkki Väkiparta, Keijo Puhakka, Seppo Ahokainen, Jyrki Seivo ja Juha Silvennoinen

Päävalmentaja: Lasse Heikkilä

Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto

Joukkueenlääkäri: Tapani 'Tapsa' Linna
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tältä Sisu Team näytti täydennettynä Joukkueenlääkärillään eli Tapani 'Tapsa' Linnalla vuonna 1972:

Maalivahdit: Leo Seppänen ja Hannu Siivonen

Puolustajat: Pertti Ahokas, Hannu Haapalainen, Arto Laine, Jaakko Marttinen, Seppo Suoraniemi ja Mikko Erholm

Hyökkääjät: Henry Leppä, Timo Sutinen, Jukka Alkula, Juhani Boström, Tommi Salmelainen, Juha Silvennoinen, Veikko Suominen, Mikko Räikkönen, Rauli Tammelin, Antero Lehtonen, Ismo Villa, Jukka Koskilahti, Timo Viljanen, Matti Rautee ja Pekka Rautee

Päävalmentaja: Raimo 'Rätsy' Määttänen

Varapäävalmentaja: Matti Reunamäki

Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto

Joukkueenlääkäri: Tapani 'Tapsa' Linna
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1973 Sisu Team täydennetään tähän Joukkueenlääkärin eli Tapani 'Tapsa' Linnan muodossa:

Maalivahdit: Reijo Heinonen ja Seppo Mäkinen

Puolustajat: Hannu Palmu, Jorma Immonen, Pentti Karlsson, Tero Räty, Olli T. Hietanen, Seppo Suoraniemi, Hannu Haapalainen, Mikko Erholm, Pertti Ahokas ja Heikki Leppik

Hyökkääjät: Seppo Mäkinen, Pekka Sartjärvi, Ismo Villa, Matti Hagman, Tapio Koskinen, Erkki Kesäläinen, Reijo Leppänen, Jari Kaski, Martti Jarkko, Jukka Koskilahti ja Pasi Malhonen

Päävalmentaja: Raimo 'Rätsy' Määttänen

Varapäävalmentaja: Matti Reunamäki

Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto

Joukkueenlääkäri: Tapani 'Tapsa' Linna
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1974 Sisu Teamin Joukkueenlääkäri tosiaan löytyi ja hän oli Tapani 'Tapsa' Linna.

Tuon vuoden aikana Sisu Teamin Päävalmentaja Matti Reunamäki tosiaan jaksoi hehkuttaa myös Juhani Tammisen otteita kauden peleissä ja olihan tuonna kyseisenä vuotena paljon muutakin kehitystä Sisu Teamilla suhteessa aiempaan nähden vaikkakin jääkiekon ammattilaisuuden lisääminen olikin melkoinen puheenaihe ja ennen kaikkea sen todellinen jaksoittaminen kun haasteitakin edessä tuntui olevan liikaakin ainakin ajoittain.

Tässä siis itse päivitys Sisu Teamin vuoden 1974 nk. Perusmiehistön osalta:

Maalivahdit: Jorma Valtonen ja Kyösti Majava

Puolustajat: Tapio Flinck, Pekka Rautakallio, Reijo Laksola, Tuomo Martin, Timo Nummelin, Jouko Öystilä, Lasse Litma ja Pentti Karlsson

Hyökkääjät: Matti Murto, Esa Peltonen, Antero Lehtonen, Martti Jarkko, Oiva Oijennus, Hannu Kapanen, Ilpo Kuisma, Juhani Boström, Jari Kaski, Tapio Koskinen ja Juhani Tamminen

Päävalmentaja: Matti Reunamäki

Varapäävalmentaja: Heikki Järn

Apulaispäävalmentaja ja Pelaaja-Valmentaja: Jorma 'Jorse' Suokko

Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto

Joukkueenlääkäri: Tapani 'Tapsa' Linna
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1975 Sisu Team tulee seuraavaksi tässä täydennettynä Joukkueenlääkärillään eli Tapani 'Tapsa' Linnalla:

Maalivahdit: Kyösti Majava, Leo Seppänen ja Jorma Valtonen

Puolustajat: Tapio Flinck, Lasse Litma, Jorma Immonen, Martti Immonen, Ari Kankaanperä, Pentti Karlsson, Tero Räty, Kari Viitalahti ja Martti Narinen

Hyökkääjät: Mikko Leinonen, Jari Kaski, Jari Kapanen, Tapio Koskinen, Timo Turunen, Pentti Hiiros, Rauli Tammelin, Pertti Järvenpää, Pekka Sartjärvi, Oiva Oijennus ja Veli-Matti Ruisma

Päävalmentaja: Matti Ruohonen

Varapäävalmentaja ja Virkaa Toimittava Päävalmentaja Tarpeen Mukaan: Heikki Järn

Apulaispäävalmentaja ja Pelaaja-Valmentaja: Jorma 'Jorse' Suokko

Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto

Joukkueenlääkäri: Tapani 'Tapsa' Linna
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1976 Sisu Teamin täydennys siltä vuodelta on Joukkueenlääkäri tällä erää eli Tapani 'Tapsa' Linna ja lisäksi myös tänä kyseisenä vuonna herra Linnalla oli aisaparikin eli Varajoukkueenlääkäri joka oli Tom 'Blommi' Sjöblom.

Tämän hetken tiedon pohjalta vieläkin hieman kysymysmerkkien alla, mutta ilman jotain todella kouriintuntuvia muita todisteita tämän vuosikerran Sisu Teamin Päävalmentajana oli ainutkertaisesti useimmiten lähinnä Sisu Teamin Varapäävalmentajana tai Apulaispäävalmentajana toiminut Heikki Järn.

Vaikka Joukkueen Huoltajankin, Joukkueenlääkärin ja vielä Varajoukkueenlääkärinkin nyt tiedän niin valitettavasti kuitenkaan herra Järnin aisaparia eli Sisu Teamin Varapäävalmentajaa tai Sisu Teamin Varapäävalmentajan omaa aisaparia eli Sisu Teamin Apulaispäävalmentajaa tälle vuodelle en harmittavasti ole saanut selville.

Huhuja toki olen kuullut Kaj Rosvallista ja Kaj Matalamäestä juurikin noina Varapäävalmentajana ja Apulaispäävalmentajana, mutta tässä vaiheessa tietojen puutteessa en voi vieläkään vahvistaa asiaa.

Mikä tahansa lisätieto on tätä vuotta koskien aina tervetullutta mikäli vain joku muistaa näistä valmennuspuolen asioista jotain!

Tässä kuitenkin täydennys vuoden 1976 osalta:

Maalivahdit: Kyösti Majava, Hannu Siivonen ja Leo Seppänen

Puolustajat: Tapio Flinck, Arto Kaunonen, Lasse Litma, Tuomo Martin, Hannu Niemi, Tom Pietilä ja Tero Räty

Hyökkääjät: Jari Kapanen, Jari Kaski, Antero Lehtonen, Mikko Leinonen, Tauno Mäkelä, Rauli Tammelin, Juhani Boström, Auvo Väänänen, Keijo Kivelä, Pertti Järvenpää, Yrjö Hakulinen, Markku Hakulinen ja Veli-Matti Ruisma

Päävalmentaja: Heikki Järn

Joukkueenlääkäri: Tapani 'Tapsa' Linna

Varajoukkueenlääkäri: Tom 'Blommi' Sjöblom

Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Sisu Teamin vuoden 1977 osalta täydennystä tulee siihen tietenkin Joukkueenlääkärin eli Tapani 'Tapsa' Linnan lisäksi myös hänen aisaparillaan eli Varajoukkueenlääkäri Tom 'Blommi' Sjöblomilla.

Tällä kyseisellä vuodella myös herrat nimeltä Kaj Rosvall ja Kaj Matalamäki muodostivat juuri sinä vuonna lempinimeltään melkoisen valmennusduon eli Team Kaitsun/Team Kajtsun Varapäävalmentajan ja Apulaispäävalmentajan ominaisuudessa hieman nimityksestä ja kirjoitustavasta riippuen.

Tässä täydennetty Sisu Team kun Sisu Teamin Päävalmentajana oli itse Seppo Liitsola vuonna 1977:

Maalivahdit: Leo Seppänen, Ari Hellgren, Rauno Sjöroos ja Kalevi Rantanen

Puolustajat: Jouni Peltonen, Hannu Niemi, Tuomo Jormakka, Pertti Lehtonen, Lasse Litma, Matti Kaario ja Hannu Helander

Hyökkääjät: Håkan Hjerpe, Tomi Taimio, Yrjö Hakulinen, Matti Hakulinen, Erkki Laine, Hannu Kapanen, Jari Laiho, Olavi Niemenranta, Hannu Kapanen, Jari Kapanen, Antero Lehtonen ja Veli-Matti Ruisma

Päävalmentaja: Seppo Liitsola

Varapäävalmentaja: Kaj Rosvall

Apulaispäävalmentaja: Kaj Matalamäki

Joukkueenlääkäri: Tapani 'Tapsa' Linna

Varajoukkueenlääkäri: Tom 'Blommi' Sjöblom

Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä jälleen täydennetty Sisu Team vuosimallia 1978 vähän yli 40 vuoden takaa kun vihdoin ja viimein Sisu Teamin osalta pystyi varmistamaan Tapani 'Tapsa' Linnan toimineen tuolloin Joukkueenlääkärinä ja lisäksi löytyivät myös Tapani 'Tapsa' Linnan aisapari eli Varajoukkueenlääkäri ja Joukkueenjohtajakin Sisu Teamiin.

Näistä Varajoukkueenlääkäri oli vähän tuntemattomampi nimi yleisessä kotimaisessa jääkiekkojulkisuudessa ainakin yleensä joskin vanhemman ajan SaiPa:n kannattajille erittäinkin tuttu mies eli Sakari 'Sakke' ja 'Saku' Pakarinen joka ehti toimia siinä joukkueessa niin Varajoukkueenlääkärinä kuin myös varsinaisenakin Joukkueenlääkärinä ja Joukkueenjohtaja oli kuin olikin Unto 'Unski' Viitala/Wiitala:

Maalivahdit: Rauli Sohlman ja Ari Hellgren

Puolustajat: Kari Eloranta, Matti Kaario, Jukka Peitsoma, Tuomo Jormakka, Juha Tuohimaa ja Seppo Pakola

Hyökkääjät: Yrjö Hakulinen, Hannu Koskinen, Pekka Laine, Ilkka Sinisalo, Hannu Kapanen, Tomi Taimio, Seppo Sevon, Arto Jokinen, Risto Kerminen, Jarmo Lilius ja Jouko Kämäräinen

Päävalmentaja: Kaj Rosvall

Varapäävalmentaja: Heikki Järn

Apulaispäävalmentaja: Veli-Pekka 'Vellu' 'Veppu' Roiha

Joukkueenjohtaja: Unto 'Unski' Viitala/Wiitala

Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto

Joukkueenlääkäri: Tapani 'Tapsa' Linna

Varajoukkueenlääkäri: Sakari 'Sakke' 'Saku' Pakarinen
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Sisu Team vuosimallia 1979 40 vuoden takaa tulee tässä täydennettynä Joukkueenlääkärillään varmistuneesti eli Tapani 'Tapsa' Linnalla ja hänen aisaparillaan eli Varajoukkueenlääkäri Sakari 'Sakke ja 'Saku' Pakarisella:

Maalivahdit: Jukka Airaksinen ja Tapio Virhimo

Puolustajat: Hannu Helander, Jari Järvinen, Juha Tuohimaa, Jukka Hirsimäki, Olli Saarinen, Arto Malste ja Jari Hytti

Hyökkääjät: Esa Peltonen, Ilkka Sinisalo, Juha Jyrkkiö, Kari Jalonen, Harri Tuohimaa, Ismo Villa, Jorma Sevon, Jarmo Mäkitalo, Reima Pullinen, Ari Tamminen, Henry Saleva ja Jari Kurri

Päävalmentaja: Kaj Rosvall

Varapäävalmentaja: Kalevi Numminen

Apulaispäävalmentaja: Heikki Järn

Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto

Joukkueenjohtaja: Pentti Katainen

Joukkueenlääkäri: Tapani 'Tapsa' Linna

Varajoukkueenlääkäri: Sakari 'Sakke' 'Saku' Pakarinen
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä täydennetty Sisu Team vuodelta 1980 ja melkein 40 vuoden takaa kun Sisu Teamille löytyi kuin löytyikin selvemmin sen Joukkueenjohtaja eli Unto 'Unski' Viitala/Wiitala ja lopullisen varmistuneesti sen Joukkueenlääkäri eli Tapani 'Tapsa' Linna:

Maalivahdit: Jukka Airaksinen, Jari Paavola ja Hannu Lassila

Puolustajat: Harri Nyman, Pekka Lumela, Timo Blomqvist, Aarre-Kari Kourula, Hannu Helander, Arto Malste ja Aimo Nieminen

Hyökkääjät: Kari Jalonen, Jouni Koutuaniemi, Anssi Melametsä, Ilkka Sinisalo, Ari Lähteenmäki, Jukka Koskilahti, Kari Vaihinen, Harri Tuohimaa, Heikki Mälkiä, Auvo Väänänen ja Jari Lindgren

Päävalmentaja: Kaj Rosvall

Varapäävalmentaja: Heikki Järn

Apulaispäävalmentaja: Juhani 'Ruusu-Juhis' 'Jusu' Ruusunen

Joukkueenjohtaja: Unto 'Unski' Viitala/Wiitala

Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto

Joukkueenlääkäri: Tapani 'Tapsa' Linna
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1981 Sisu Team on nyt myös täydennetty sen vuoden Joukkueenjohtajallaan eli Unto 'Unski' Viitalalla/Wiitalalla.

Tältä Sisu Team sitten näytti vuonna 1981:

Maalivahdit: Jukka Airaksinen, Juha Sokkanen ja Rauli Sohlman

Puolustajat: Timo Blomqvist, Kari Heikkilä, Jukka Hirsimäki, Risto Tuomi, Jyrki Seppä, Jari Munck, Jussi Lepistö ja Juha Jyrkkiö

Hyökkääjät: Harri Tuohimaa, Arto Javanainen, Erkki Lehtonen, Jari Lindgren, Heikki Mälkiä, Juha Nurmi, Jarmo Tauriainen, Veli-Pekka Kinnunen, Markku Haapaniemi, Petri Skriko, Kai Suikkanen ja Tony Arima

Päävalmentaja: Kaj Matalamäki

Varapäävalmentaja: Pekka Uitus

Joukkueenjohtaja: Unto 'Unski' Viitala/Wiitala

Joukkueen Huoltaja: Pertti Kontto

Joukkueenlääkäri: Tapani 'Tapsa' Linna

Hieroja: Pekka Pitkänen

PS. Sisu Teamin osalta pistää edelleen lisätutkimusten jälkeenkin mietityttämään, että olikohan vuonna 1981 sittenkin myös virkana Sisu Teamissa käytössä Apulaispäävalmentaja?

Se kysymys jää valitettavasti ainakin toistaiseksi vaille vastausta ellei sitten joku sitä satu tietämään tai muistamaan minkä saa toki kertoa mikäli näin vain on.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuonna 1997 eli Suomen Jääkiekon alkuperäisen B-maajoukkueen joko viimeisenä tai toiseksi viimeisenä toimintavuotena mahdollisen vuoden 1998 osoittautuessa vielä yhdeksi varmaksi toimintavuodeksi nähtiin ainakin sinä vuonna Lahdessa uskomaton shokkiesitys mitä pidettiin joko uskomattoman upeana ja hienona asiana tai sitten nimenomaan häiritsevänä asiana ja ilonpilaajana pilaamaan tuolloiset tulevat valtavat unelmat.

Vuonna 1997 B-maajoukkue eli tietenkin vuoden 1994 päätteeksi vuodeksi 1995 nimensä Sisu Teamista Team Karjalaan vaihtanut hyvinkin tunnettu joukkue pelasi nimensä alla monien mielestä ehkä kehuttavimman Team Karjalan aikakauden pelinsä.

Toisin sanoen Team Karjala pelasi tasapelin itse Leijonien eli A-maajoukkueemme kanssa.

Team Karjalan pelaamaa ottelun lopputulosta tietenkin hehkutettiin loistoesitykseksi ja Leijonia moitittiin liikaa siitä, että se käytännössä esitti 4 vuoteen huonointa kiekkoa jäällä tavallaan kun millään ei tunnuttu oikein onnistuvan ratkaisuissa jäällä.

Ei niin maalinteossa kuin missään muussakaan.

Tosin vuoden 1993 harjoitusottelujen pahimpiin painajaistunnelmiin sentään ei palattu Lahdessa olleen Team Karjalan aiheuttaman ottelupainajaisen myötä ja ainakin Curt 'Curre' Lindströmin ehdotuksia Leijonat ymmärsivät kuunnella vuonna 1997 ollessaan haluttomimmillaankin jäällä toisin kuin Matikaisen Penan aikaan vuonna 1993 jolloin esiintyi ihan avointa sooloilua ja uhmailua jäällä kauden harjoitusotteluissa.

Lisäksi Leijonien tähtimiesten sanottiin mokanneen ottelussa Team Karjalaa vastaan aika pahastikin joskin kaikkiaan Leijonien tähtimiehiä kotikisoihin 1997 lähdettäessä haukuttiin vähemmän kuin miten vuonna 1993 silloisia Leijonan tähtimiehiä oli haukuttu.

Silti Leijonille miinuksena pidettiin liikaa riippuvuutta Marko Jantusen otteista jäällä kun Jantunen pelasti Leijonat vuonna 1997 nololta tappiolta Team Karjalalle tekemällä tasoitusmaalin.

Tasapeliä pidettiin osin häiritsevänä asiana kun kotikisoihin oli tähdätty unelma silloisesta maailmanmestaruudesta itse kotikisoissa kun pari vuotta aiemmin Globen oli Ruotsissa ikimuistoisesti vallattu maailmanmestaruuden muodossa ja 1996 Wienissä oli mennyt maailmanmestaruuden puolustus pilalle.

Lisäksi myöhemmin syytettiin 'Currea' tai vaihtoehtoisesti Leijonien muita oheishenkilöitä konservatiivisuudesta siinä, että Team Karjalasta ei otettu ketään kyvykkäitä pelaajia nk. Perusmiehistöstä pelaamaan Leijonissa tuona kyseisenä vuotena kotikisoissa.

Etenkin kun sellainen huikea taistelunäytös oli pelattu Lahdessa sen ja Leijonien osalta saman vuoden aikana!

Tässä pienenä juttuna vielä itse ottelutulos:

Team Karjala-Leijonat 1-1 (Ottelu pelattiin 26.3.1997 Lahdessa.)

PS. Team Karjalan osalta on nyt tiedossa 3 varmaa ottelutietoa tämän erikoisen ottelun ja Puolan Turnauksen 1997 kaksi ottelua mukaan laskien. Valko-Venäjääkin vastaan Team Karjala ehti vuonna 1997 pelata ja myös ainakin Pietarin Turnauksen 1997 jolloin epävarmana tietona tällä hetkellä ottelutuloksia on 8:n ottelun verran.

Kaikkiaan Team Karjala pelasi riippuen sen lakkauttamistilanteen johdosta mahdollisesti kaikkiaan vuoden 1997 aikana minkä tahansa määrän otteluja 15-21 ottelun väliltä ja enemmän tietenkin ainakin näillä näkymin mikäli sen taival päättyi jo vuoden 1997 päätteeksi.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tältä tilanne tosiaan toistaiseksi näyttää vuoden 1997 Team Karjalan osalta toistaiseksi pelattujen ottelujen suhteen:

1997

Puolan Turnaus

Team Karjala-Puola 4-5

Team Karjala-Puola 1-1

Tämän lisäksi yksittäisotteluista puhuttaessa Team Karjala pelasi ainakin yhden ottelun Valko-Venäjää vastaan vuonna 1997, mutta siitä ottelusta en tiedä tulosta harmittavasti.

Vuonna 1997 Team Karjala pelasi myös Pietarin Turnauksen, mutta harmittavasti minulla on tiedossa toistaiseksi vain päivämäärät ilman tuloksia ja laitan ne tähän alle mikäli joku muistaisi jotakin:

Pietarin Turnaus 1997

Team Karjala-Sveitsi B 15.4.1997?

Team Karjala-Tsekki B 17.4.1997?

Team Karjala-Venäjä B 18.4.1997?

Team Karjala-Vikingarna eli Ruotsi B 19.4.1997?

Team Karjalan pelaamat yksittäismaaottelut 1997

Team Karjala-Leijonat 1-1

Mikä tahansa lisätieto Team Karjalan vuoden 1997 otteluista tai myös mahdollisesta, lopullisen viimeisestä vuodesta eli vuodesta 1998 ja sen otteluista on aina tervetullutta!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuonna 1969 ja myös vuonna 1970 eli kaikkiaan vuosina 1969-1970 Sisu Teamilla oli mielenkiintoinen mahdollinen otteluturnaus vireillä.

Tämä otteluturnaus olisikin ollut kovimmista kovin tavallaan ja ainakin edes osittain joidenkin turnausmaiden osalta.

Kyseessä kun olisivat olleet noina vuosina mahdollisesti Suomessa pelattavat Jääkiekon MM-kisat.

Suomen MM-hanke tuolloin olisi tarkoittanut pelaamista Tampereella ja Helsingissä jossa kautta linjan olivat vuoden 1965 tilanteeseen nähden jo parannetut jäähallin tilat.

Suomi oli myös nimetty varaisännäksi ja periaatteessa vuoden 1970 tilanteessa varaisännän varaisännäksi joka kohosi varaisännäksi kun Kanada ei alkuperäisenä turnausisäntänä pelannut ja Ruotsi järjesti lopulta vuonna 1970 putkeen MM-kisat.

Pitkään noina vuosina varaisäntämaaksi ja vuonna 1970 myös kisaisännäksi ehdolla oli myös lähtökohtainen B-sarjan ja C-sarjan MM-kisojen yhteisisäntä eli Sveitsi jolle ei kuitenkaan mitenkään käynyt vuosille 1969-1970 A-sarjan MM-kisat koska tuolloin järjestäjän täytyi järjestää myös B-sarjan ja C-sarjan MM-kisat.

Lopulta tietenkin Jugoslaviassa pidettiin vuoden 1969 B-sarjan ja C-sarjan MM-kisat huolimatta toki Jugoslavian Kiekkoliiton erittäin oikuttelevasta ja kovin selkeitä vastauksia välttelevästä asenteesta ja kun Ruotsi ei halunnut niitä järjestää niiden mukana.

Sveitsin oikuttelujen jatkuessa myös vuodelle 1970 pidettiin B-sarjan ja C-sarjan MM-kisat lopulta Romaniassa. Romania yritti kaapata myös A-sarjan MM-kisoja sille vuodelle sillä ehdolla, että sille olisi myönnetty automaattinen sarjapääsy A-sarjaan isäntävuodeksi vaikkakin siihen ei IIHF suostunut. Romania kun olisi Sveitsistä ja Ruotsista poiketen ollut Suomen ohella ainoa joka olisi järjestänyt ainakin lähtökohtaisesti mahdollisesti myös Jugoslavian ohella myös A-sarjan MM-kisat.

Vuonna 1969 tuolloin kuumin puheenaihe oli tietenkin MM-kisojen A-sarjan kutistuminen kuuden maan kisoiksi aiheuttaen jyrkkiä vastalauseita etenkin pienemmissä jääkiekkomaissa ja tuolloin puhe oli niiden jäämisestä vain yhden kerran kokeiluksi tai enintään kahden kerran kokeiluksi vuoteen 1971 asti jolloin todella olisi voitu palata 8 maan MM-kisoihin takaisin.

Lisää vastalauseita tuotti muun muassa myös Kanadan vetäytyminen vuonna 1970 jolloin tilapäistäkään laajentumista 8 maan kisoiksi ei sallittu.

Huippumaista edes jollakin tavalla pidetty Yhdysvallat tietenkin halusi kisojen laajenemista 8 maan kisoiksi edes tilapäisesti, mutta sitä ei sallittu vaikka periaatteessa pitkään IIHF:n herrojen suhtautuessa myönteisimmillään Yhdysvaltojen pyyntöön yritettiinkin Kanadan vetäytyessä saada muutoin erikoisoikeudella Yhdysvallat pelaamaan Kanadan sijaisena jolloin Puola olisi jäänyt pois kisoista kun MM-kisojen laajentumista 8 maan kisoiksi tilapäisesti ei edelleenkään olisi suostuttu.

Lopulta ei palattu 8 maan kisoihin ennen kuin vasta vuonna 1976!

Ajoittain Suomella oli myönteinen kanta laajentumiseen takaisin edes 8 maan kisoiksi ja välillä jopa kielteinen vuosina 1969-1975 vaikka tippumisvaara oli käytännössä hyvinkin todellinen mikäli jotakin olisi mennyt vikaan vähänkin enemmän kuin mitä meni ja aina oli pelastavaa onneakin matkassa.

8 maan A-sarjan MM-kisoissa olisivat pelanneet seuraavat maat vuosina 1969 ja 1970:

A-sarjan MM 8 maalla 1969

Neuvostoliitto

Ruotsi

Tsekkoslovakia

Kanada

Suomi

Yhdysvallat

Itä-Saksa

Puola

A-sarjan MM 8 maalla 1970 kun Kanada vetäytyi

Neuvostoliitto

Ruotsi

Tsekkoslovakia

Suomi

Itä-Saksa

Puola

Yhdysvallat

Länsi-Saksa

Vuodeksi 1971 tultaessa Kanadan kiukuttelun jatkuessa Itä-Saksa yllättäen vetäytyi ja putosi lähtökohtaisesti B-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1972 ennen kuin pudotusta muutettiin koskemaan jo heti vuotta 1971 johtuen liian aikaisesta vetäytymisestä sen tapahtuessa jo marraskuussa 1970 aivan kuun alkupuolella.

Sen myötä järjestettiin kaikkien aikojen viimeiset nk. Eurooppa-kriteeriottelut Puolan ja Länsi-Saksan välillä kun Länsi-Saksa vastusti suoraa Puolan nousua ja kun sen vaatimuksiin tilapäisestä A-sarjan laajentamisesta se edellyttäen ei suostuttu.

Toisaalta Länsi-Saksa myös nousi Puolan sijaan vuodeksi 1971 A-sarjan MM-kisoihin kun kaksiosaisen ja enintään kolmiosaiseksi tarkoitetun nk. Eurooppa-kriteeriottelujen karsintasarja päätettiin Puolan raivostuneita protesteja vasten päättää maalierolla.

Vuoden 1971 jälkeen Jääkiekon MM-kisoissa ei ollut karsintoja ennen kuin vasta vuonna 1997 kun ne tuotiin takaisin lajiin muutaman vuoden ajaksi ennen kuin niistäkin luovuttiin 2000-luvun alussa!

Suomen vuosien 1969 ja 1970 MM-kisoihin ei koskaan suostuttu, mutta toisaalta Suomen MM-kisojen isännöinti-innokkuus pantiin merkille ja osin vuosien 1969-1970 MM-halujen nojalta myönnettiinkin Suomelle lupa sen toisiin MM-kisoihin vuodeksi 1974 ja siihen mennessä koskemaan A-sarjan MM-kisoja yleensä ja pelkästään kun osin vuosien 1969-1971 MM-kisojen isännöintisotkujen ja kustannusten takia IIHF päätti jokaisen eri MM-kisojen sarjatasojen järjestäjän olevan aina vain pelkästään pääjärjestäjän jokaisella eri sarjatasolla erikseen.

Toisin sanoen A-sarjan kisat järjesti vain A-sarjan maa tai oletettava lähivuosien A-sarjan maa, B-sarjan kisat järjesti vain B-sarjan maa tai oletettava lähivuosien B-sarjan maa ja C-sarjan MM-kisat järjestettiin erikseen IIHF:n määrittelemällä kriteerillä tai vapaaehtoishalukkuuden pohjalta yllättävänkin pitkään ja tietenkin niitä kisoja järjestivät vain C-sarjan maat.

Tähän päädyttiin kun vuonna 1971 Sveitsi järjesti viimein MM-kisat A ja B-sarjan osalta, mutta ei C-sarjan MM-kisojen osalta mitkä lopulta järjesti Hollanti milloin IIHF:lle riitti monivuotinen sotku jatkuvista kisaisäntien jännityksistä.

Mikäli kuitenkin vuoden 1969 ja 1970 Suomen MM-kisahanke olisi onnistunut niin Sisu Teamia olisi Suomen Jääkiekkoliitto arvellut peluuttaa tuon ajan suunnitelman mukaan näytösotteluissa seuraavia maita vastaan B-sarjan MM-puolella:

Sisu Teamin vastustajat 1969 B-sarjan MM-kisoissa 1969 Helsingissä tai Tampereella tilanteen mukaan

Itä-Saksa

Puola

Jugoslavia

Länsi-Saksa

Norja

Romania

Itävalta

Italia

Sisu Teamin vastustajat 1970 B-sarjan MM-kisoissa 1970 Helsingissä tai Tampereella tilanteen mukaan

Yhdysvallat

Länsi-Saksa

Norja

Jugoslavia

Japani

Sveitsi

Romania

Bulgaria

Osan noista vastustajista Sisu Team olisi todennäköisesti voittanut erittäin helposti, mutta ei ehkä ihan kaikkia niin välttämättä. Toisaalta vuosien 1969-1970 ajan Sisu Team oli kyllä jo parempi kuin mitä periaatteessa olisi ollut vuoden 1965 teoreettinen Sisu Team yhtä teoreettisissa vuoden 1965 MM-kisojen B-sarjan näytösotteluissa joita myös harkittiin ennen kuin Jääkiekkoliitto piti niitä turhana asiana järjestää.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1978 Sisu Teamin osalta joukkueen pelipaita oli periaatteessa hyvin samanlainen näin muistoista puhuttaessa kuin mitä Leijonillakin.

Tosin erojakin oli.

Esimerkiksi olkainepoletit olivat Leijonien vastaaviin verrattuna hieman enemmän raidakkaammat yhä valkoisen värisinä ja hihamerkkien keskiviiva oli ohuempi kuin Leijonien vastaava myös valkoisen värisinä.

Myös sponsorinimet erottuivat Sisu Teamilla hieman Leijonia paremmin kun niitä yritettiin nimenomaan luoda erottamiseksi Leijonista.

Valkoisella kirjoitettu GEE JEANS oli ainakin erittäin erottuva sponsorinimi.

Lisäksi Sisu Teamin yksi erottava tekijä Leijonista oli vyötärölinjasta säärin ja juuri polven alkuun ulottuva, peliasun housuissa ollut laskeva valkoinen kiilaraita jossa oli viisi ruutukuviota tai vaihtoehtoisesti viisi timanttikuviota tai myös viisi salmiakkikuviota hieman nimityksestä riippuen.

Yleensä ruutu/timantti/salmiakki-kuviot olivat punaisia, mutta myös sinisiä ja jopa mustiakin vastaavia oli pelikauden turnauksista riippuen.

Selkeimmät erot Sisu Teamilla Leijoniin verrattuna erottuivat vuonna 1978 peliasun selkäpuolella:

Koska etuosa peliasusta oli sama eli punaisella SUOMI ja tuttu nk. Pörrö-Leijona sen ajan pienten lasten hokeman mukaan kuin Leijonilla jolloin Sisu Teamin tunnusta ei voitu laittaa järkevästi peliasun etuosaan niin selkäpuolella tulivat erot.

Erona Leijoniin oli peliasun housujen selvästi tavallista sinistä väriä tummempi, jopa savunharmaan sinertävän musta osa jolle oli GEE JEANS-sponsorista merkitty pelkkä GEE normaalin sponsorikuvion takaosaan polvitaivelinjaan enintään ulottuen ja sitten tärkein eli itse valkoisella, laatikkomaisella kuviolla ympäröityyn alueeseen suurin piirtein normaalin pelaajan sukunimen kohdalle oli sinä vuonna yksinkertaisesti kirjattu valkoisella Sisu Teamin tunnus eli SISU isolla kirjoitettuna.

Siinä tapauksessa, että joissakin turnauksissa oli pakotettua pitää pelaajien sukunimeä esillä niin silloin pelaajien sukunimi merkittiin heti SISU-sanan sisältävän valkean laatikkokuvion alle.

Ei klassisin tunnus, mutta huonompiakin Sisu Teamin peliasuja oli olemassa kuin mitä vuoden 1978 vastaava peliasu oli.

Turnauksesta riippuen variaatioitakin oli:

Pekingin Turnauksessa 1978 Kiinassa Sisu Teamin peliasussa oli solisluun kohdalla Pekingin Turnauksen 1978 tunnus kiinalaisin merkein kirjoitettuna, mustalla värillä heti SUOMI-sanan yläpuolella ja olkaepolettien valkoisellekin raidalle asti ajoittain ulottuen.

Vaihtoehtoisesti Pekingin Turnauksessa 1978 Kiinassa Sisu Teamin peliasussa oli edelleen solisluun kohdalla Pekingin Turnauksen 1978 tunnuksen sijaan kullan punainen pieni ärjyvä ja pienesti tulta syöksevä Pin Long eli Jään Lohikäärme heti SUOMI-sanan yläpuolella ja olkaepolettien valkoisellekin raidalle asti ajoittain ulottuen etenkin lohikäärmetunnuksen pään, siipien tai liekkien tasalla tietenkin kisaisäntä Kiinaa kunnioittaen joiden tuon vuoden peliasussa oli myös sellainen lohikäärmetunnus.

Japanin Turnauksessa 1978 Sisu Teamin pelipaita oli hyvin samanlainen kuin Leijonillakin mitä nyt värisävy oli hieman tummemman sininen joskin Japanin pelipaitaan verrattuna silti vaaleamman sininen ja lisäksi sillä oli pelipaidassa lumihiutale jonka sisällä oli pieni Japanin lippumerkki ja kisajärjestäjiä kunnioittava Japanin Jääkiekkoliiton Sakura eli Kirsikankukka tai Japaninkirsikankukka ja Japanin Jääkiekkoliiton Krysanteemi rintapielessä tai pelipaidan hihoissa vaihtelevasti turnauksen aikana.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1973 Sisu Teamin osalta olen tällä hetkellä saanut toistaiseksi vahvistamattomia tietoja siitä, että Iso-Britannia olisi vuonna 1973 sen ajan ja sen hetken huonoimpana MM-jääkiekon ohjelmassa pelanneena joukkueena pelannut tosiaankin Suomen Sisu Teamia vastaan aikanaan kolme ottelua heti sen jälkeen kun Sisu Team kieltäytyi yhdessä Suomen A-maajoukkueen kanssa pelaamasta ensi kertaa Kiinaa vastaan vuoden 1973 lokakuussa.

Tämän hetken huhujen mukaan Sisu Team olisi suostunut pelaamaan brittejä vastaan kolme ottelua marraskuussa 1973 heti sen jälkeen kun suostumuskirje olisi tullut briteistä ja se olisi tullut tämän hetken tilanteen mukaan 18.10.1973 eli juurikin noihin aikoihin kun Jään Lohikäärmeet eli Kiina valmistautui tulemaan vuoden 1973 Suomen Kiertueelleen pelaamaan tuolloin oletettuja Maakuntasarjan seurajoukkueita vastaan, mutta lopultahan aiemmin kerrotusti Jään Lohikäärmeet eli Kiina pelasi Maakuntasarjan seurajoukkueiden sijaan Suomen Sarjan/Suomensarjan seurajoukkueita vastaan ja vielä niiden päätteeksi Suomen C-maajoukkuetta eli Kehitysjoukkuetta vastaan!

Mikäli Sisu Team olisi tosiaan pelannut brittejä vastaan niin se olisi sensaatio kun vaikka myöhemmin brittejä vastaan on kaiketi pelattu tai on ollut ainakin suunnitelmissa pelata niin Sisu Teamin kuin Team Karjalankin aikoina niin erittäin harvinaisia ovat olleet ne toteutuneet pelit ainakin toistaiseksi olleiden ottelujen tai löydettyjen ottelujen osalta.

Toisaalta voi myös olla, että se on vain perunut ne ottelut tai vaihtoehtoisesti perunut ja luovuttanut ottelut Suomen C-maajoukkueelle eli Kehitysjoukkueelle.

Ottelujen tämän hetken epävarmat päivämäärät ovat olleet 1.11.1973-6.11.1973 välisenä aikana 1.11.1973, 3.11.1973 ja 4.11.1973.

PS. Pari päivää sitten tulikin kuluneeksi jo 5 vuotta tämän topikin perustamisesta 11.7.2014 ja 6.7.2014 vihdoin ja viimein hyväksytyksi tulosta tänne palstalle kun oli ollut tuolloin neljä yritystä takana yhteensä 5 vuotta ja viikko sitten viidennen kerran sitten tärpätessä ja onneksi ei tosiaan tullut luovutettua tai vaihdettua palstaa enemmän pääsääntöisesti kansainväliselle puolelle tai muille kilpaileville kotimaisille kiekkopalstoille.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Anzi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös