Tapparan peliesitykset kaudella 2017–2018

  • 89 291
  • 538

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
TBK tänään kehissä, mutta mitään olennaista eroa normitapparaan ei ollut, ellei sellaiseksi katsota sitä, että Järviset osui maaliin. JMJ täysin tyylinsä vastaisesti leikkasi keskelle ja komia lirutus siitä. Onhan tuon yrittäminen jotain muuta kuin kaksi kierrosta sirklausta vastustajan puolustusalueella, mikä on ollut ko. pelurilla se yleisratkaisu.

Eka puoliaika oli sitä melko tuttua huttua, jossa kiekkoa kuskataan ulkokehällä näyytävästi, mutta raivostuttavan vaaratonta se vastustajille tuntuu olevan. Kyllä siihen jotain ratkaisumalleja pitäisi keksiä. Nytkin oltaisiin suvereenista hallinnasta huolimatta oltu ekan erän jälkeen nollilla ilman vastustajan veskarin lahjaa. Loppua kohti oltiin passiivisia ja ajoittain melkoisessa ahdingossakin mutta tällä kertaa sentään selvittiin. Toivottavasti tuo ei ollut hallittua jäädytysyritystä vaan merkki bensan loppumisesta.

Tuloksellisesti ihan hyvä viikko, vaikka ei tuossa nyt vieläkään mitään loistokkuutta ole.
 

pelimies69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eka erän perusteella uusi hankinta täysi floppi, mutta pitää antaa ehkä hieman enemän aikaa. Montako uutta pelaaja Rautakorven joukkue tarvii, että tänä vuonna ollaan edes välierissä. Meillähän piti olla jo kauden alussa mestaruuden uusiva joukkue, mutta mikä meni pieleen? Kuinka paljon Rautakorpi vaikutti joukkueen rakentamiseen? Tietääkö joku?
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Eka erän perusteella uusi hankinta täysi floppi, mutta pitää antaa ehkä hieman enemän aikaa. Montako uutta pelaaja Rautakorven joukkue tarvii, että tänä vuonna ollaan edes välierissä. Meillähän piti olla jo kauden alussa mestaruuden uusiva joukkue, mutta mikä meni pieleen? Kuinka paljon Rautakorpi vaikutti joukkueen rakentamiseen? Tietääkö joku?

En tiedä paljonko vaikutti kokoamiseen mutta pelaamiseen vaikuttaa.
Kärki 19 ottelua 0+1 Ässissä 29 ottelua 10+10
Hamilton 5 ottelua 0+0 SaiPassa 5 ottelua 2+3
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Eka erän perusteella uusi hankinta täysi floppi, mutta pitää antaa ehkä hieman enemän aikaa.

No ei ole. Koko joukkue vetää Numoa ja Lehtosta lukuun ottamatta päin vittua taas vaihteeksi. Ja kun viime viikko vielä oli niin lupauksia herättävä.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ja mää luulin, että Rautakorpi on julma ja vaativa kaveri. Täällä tosin annetaan uudelle pelaajalle näyttöpaikaksi yksi erä.

Suora voitto olisi useammin mukava, toisaalta keväällä lasketaan voitot, ei pisteitä. Ja jos kahden pisteen keskiarvolla raapisi, niin kohtuullisesti kai sekin olisi.

Mutta uutta äijjää sisään, haukutaan se ja entisetkin sitten. Päätä pensaaseen!
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Koko joukkue vetää Numoa ja Lehtosta lukuun ottamatta päin vittua taas vaihteeksi. Ja kun viime viikko vielä oli niin lupauksia herättävä.

Onhan tuo sen verran räikeää pelitavan pompottelua, että ei voi olla tahatonta. Selkeästi yksi pelityyli toimii, mutta aina muutaman hyvän pelin jälkeen palataan takaisin roiskimiseen ja puskemiseen. Nyt kun jalat eivät ole tukossa, tuollakin tyylillä tulee silti mukavasti pisteitä muilta kuin kärkijoukkueilta.

Se on sitten eri asia, mitä tällä haetaan ja onko saatava hyöty isompi kuin haitat. Jonkun pelin jälkeen Rautakorpi puhui yllätyksellisyydestä. Sitä tosiaan Tapparan peli on, kun ei koskaan tiedä miltä peli minäkin päivänä näyttää. Varmaankin vaikeampi skoutata vastustajalle, mutta ei ole helppoa joukkuepelin kannalta, kun ns. selkäytimessä ei ole mitään. Melkoista uhkapeliä ja se taas ei ole lainkaan tyypillistä Rautakorpea.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Aika lailla samoja juttuja voi Tapparan pelistä kirjoitella nyt kuin loka-/marraskuussa:

-Pelin avaamisessa järjettömän pitkät etäisyydet pakkien ja hyökkääjien välillä. Ja välillä kun etäisyydet näyttää olevan kunnossa, pelaajat eivät ole liikkeessä vaan sitten syötetään seisovilla jaloilla oleville, jolloin tuloksena yleensä on hankalasti kontrolloitava rännipurku keskialueelle. Edelleen on ikävä "wanhoja kunnon" viivalähtöjä. Kiekko maalin taakse, otetaan rauhassa ja koko joukkue yhdessä/samalla sivulla hyökkäykseen. Työkalupakkiin "tylsä lätkä" takas!

-Hyökkäyspäähän pitäisi edelleen saada enemmän variaatioita. Keskustaan ei tunnuta pääsevän millään, ainakaan siten että kontrolloitu laukaus olisi mahdollista suorittaa. Viivan käyttö on edelleen poikkeuksellisen aktiivista.

- Peluutus kummastuttaa. Peltolan kiekollinen vastuu on mielestäni taitoihin ja odotusarvoihin nähden ylisuuri. Zaborsky ei pelannut tänään jatkoajalla, mikä myös kummastutti. Ylivoimakoostumukset ovat kummastuttaneet pitkin kautta kuten mys Nurmen vastuu. Muitakin kummallisuuksia mahtuu mukaan.

Voittoja ja pisteitä on tullut nyt neljästä pelistä putkeen, mikä on tietysti positiivista. HIFK-tuplan ensimmäinen kohtaaminen oli mielestäni kuitenkin Tapparalta parempi peli kuin mikään neljästä viimeisimmästä, joten ei suunta pelillisesti mitenkään vahvassa nousuvireessä ole.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Hamilton muuten vaikutti eilen täysin eri pelaajalta kuin Tappara-aikanaan. Mieshän luisteli vauhdikkaasti, haki ratkaisuja ja oli ns. siellä missä tapahtuu. Suurempi vastuu ja pelituntuman paraneminen lienevät suurimmat syyt, mutta silti harmittaa katsella Hamiltonin ja Kärjen parantuneita otteita muualla. Tuli tässä samalla mieleen, että pitäisikin tsekata, mihin se Redenbach päätyi loppukaudeksi ja miten on sujunut. Mennyt kokonaan ohi allekirjoittaneelta.
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hukattu runkosarja

Runkosarjan osalta tämä kausi alkaa olemaan paketissa. Sarjasijoitus on toistaiseksi kohtuullinen. Valtaosa kiekkomedioista povasi Tapparalle selkeätä runkosarjavoittoa. Nyt tuo paikka on jo 19 pisteen päässä, ja ero kasvanee runkosarjan loppuun mennessä. Sijoitus nykyisillä otteilla voinee myös helposti tippua vielä pari pykälää, mikä tarkoittaisi ettei Tapparalla olisi kotieutua edes puolivälierissä.

Runkosarjan osalta pahinta ovat olleet itse peliesitykset. Pistepottia selittää pääosin hyvä pistekeskiarvo sarjan heikompia joukkueita vastaan. Top 6 joukkueilta on tullut todella rumasti pataan. Nykyinen tekemisen taso on täysin riittämätön, mikäli keväällä mielitään mitaleista pelata. Mestaruudesta ei tässä vaiheessa kannata paljoa höpistä.

Nyt alkavat olemaan ne ajat käsillä, kun pelin on pakko loksahtaa uomiinsa. Harvoin pudotuspelien alkaessa on joukkue muuttanut kurssiaan täysin. Viimeisten viiden kauden aikana runkosarjan voittaja on vienyt mestaruuden kolmesti. Ässillä oli lentokeli päällä 2013 jo runkosarjan lopussa, joka kantoi mestaruuteen asti. Sama oli Ilvekselle viime keväänä, vaikka meno lopulta tyssäsikin Tapparan käsittelyssä.


Synkät pilvet

Jasun ja Rantakarin poissaolot ovat pitkät. Pelikunnosta ei ole tietoa, mikäli ennättävät pudotuspeleihin mennessä edes toipua. Hyökkäyspelaaminen on yhtä surkeaa ollut läpi kauden. Ylivoimakin on Jasun loukkaantumisen myötä kadonnut kuvasta lähes täysin. Synkkiä pilviä on Tapparan organisaation päällä.

Oikeutettua lienee kannattajan tältä keväältä odottaa paljon, sillä Tappara asetti itse tavoitteikseen ennen kauden alkua menestyksen sekä CHL:ssä että Liigassa. CHL taival päättyi hyvissä ajoin jo syksyllä. Liigan runkosarja on pelillisesti vaellettu läpi rimaa hipoen. Jäljellä on enää pudotuspelit. Ilman menestystä siellä voidaan julistaa tämä kausi asetettuihin tavoitteisiin ja odotuksiin nähden suureksi pettymykseksi.
 
Rautakorvelle kenkää? Kaikille kenkää?

Ei saisi lauantain kotipelissä tulla näin pieniä voittoja, saati dominoida avauserää mielinmäärin. Häpeäisivät. Kohta varmaan voittavat taas Kärpät ja vielä Tepsinkin.
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Väsyneet Kädet Itselleni kelpaa vallan mainiosti 2-0 voitto. Peliesitys oli tänään erinomainen, ja numerot olisivat voineet olla paljon rumemmatkin.

Mainitsemasi TPS ja Kärpät pelit ovat hyvä tasonmittari. Pystyykö Tappara haastamaan myös kovemmat seurat? Kärppiä vastaan saldo on 2-1, mutta TPS:ää vastaan murheellinen 0-3. Luulisi hieman hampaankolossa olevan tuosta.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Erittäin tasapainoinen esitys Pelicansia vastaan. Etenkin puolustuspäässä vakuuttavaa tekemistä ja Domille lopulta helppo nollapeli. Sinäänsä hassua, että AV:kin tuntui toimivan paremmin vaikka hyökkääjistä ykkösvalinnat Peltola-Jasu olivat sivussa. YV tosin oli surkuhupaisaa, eikä tuota ykköskoostumusta (Repo-Zaborsky-Kuusela-Nenonen-Vittasmäki) voi ymmärtää edes paperilla. Sääliksi käy erityisesti Nurmea ja Salosta, joille ei syystä tai toisesta vain heru vastuuta.

Hyökkäyspäässä Tappara sai luotua normaalia enemmän huippupaikkoja, joskin Pelicansin höntyily edesauttoi tätä vahvasti. Hyvä esitys joka tapauksessa ja voittoputki jatkuu. Nenonen on muuten kahden pelin otannalla yllättänyt nopeampana kaverina kuin muistin. Ei mikään raketti, mutta helposti pysyy mukana ja tehoillekin yltänyt molemmissa peleissään.
 

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Joo muuten hyvää, paitsi ylivoima ja viimeistelyissä puuttuva tappamisen meininki. Nyt oli pitkästä aikaa myös lukuisa joukko ihan näppärää hyökkäämistä rintamassa ja maalia kohti ja myös hyökkäysalueella hyvillä syötöillä rakennettuja vetopaikkoja. Vielä toivoisi hieman nopeampia syöttöjä niissä ratkaisupaikoissa. Tuntuu, että usein se paras tilanne menee ohi sen vuoksi, että syöttö viipyy liian pitkään. Nyt meni johoasemassa pelaaminenkin ihan hyvin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Aika surkeatahan se taas oli.

Ylivoimasta puuttui 1.+ 2. pakit ja alivoimasta puuttui ykköspari (Peltola-Jasu).

Ja 2-0 voittohan se sieltä... Kyllähän tässä menee kaikki päin vttua.
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparan peli on ollut hieman parempaa nyt Pelicansia ja KalPaa vastaan. Palkitaan nyt joukkuetta sitten yrittämisestä mainitsemalla välillä positiivisiakin asioita.


Maalivahtipeli

Hasek on pelannut läpi kauden omalla vahvalla tasollaan. Pienoisena kysymysmerkkinä kauteen lähdettäessä oli kakkosmaalivahdin paikka. Heljanko on kuitenkin osoittanut, että kiekko tarttuu myös hänen räpyläänsä erittäin varmasti. Tapparalla on erinomainen maalivahtiduo pudotuspelejä ajatellen, vaikka Domi niistä valtaosan terveenä pysyessään tulee pelaamaankin.


Puolustus

Tapparan maalivahdit ovat saaneet kiitettävästi apuja puolustukselta myös tällä kaudella. Luottamus toki toimii molempiin suuntiin, eli puolustuksen on ollut helpompi pelata luotettavan maalivahdin edessä. Tapparan oma alue on pysynyt vähintään kohtalaisesti tukossa koko kauden. Toisinaan jopa erinomaisesti. Osoituksena tästä on sarjassa vähiten päästettyjä maaleja (112 kappaletta) yhdessä Kärppien kanssa. Kotiyleisön edessä Tappara on päästänyt myös vähiten maaleja (42).


Ilveksen kyykyttäminen

Runkosarjassa haluan nähdä Tapparan voittavan erityisesti Ilveksen ja hinkin. Tämän lisäksi haluan nähdä Tapparan pelaavan hyviä otteluita kärkiseuroja vastaan. Tällä kaudella Tappara onkin tutusti kyykyttänyt Ilvestä, otteluvoitoin 5-0 (pisteet 14-1). Myös Liigan suvereeni kärkiseura Kärppien turkki on kynitty otteluvoitoin 2-1 (pisteet 6-3). Molempia vastaan saldoa on vara parantaa jäljellä olevassa kotiottelussa.


Voiton ylivoimapelistä huolimatta

Jasun ja Rantakarin poissaolojen myötä Tapparan ylivoima on vaipunut kaamokseen. Tästä huolimatta voittoja on kairattu viime aikoina melko hyvin. Odottaa sopii, että tämä osa-alue lokdahtaa vielä kohdalleen. Sen verran taitoa Tapparalla on heittää kentälle ylivoimaviisikkoon. Paremmalla ylivoimapelillä Tappara kääntänee tiukat jatkoaika-/voittolaukauskilpailupelit jo varsinaisella peliajalla edukseen.
 

pelimies69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Montako uutta pelaajaa tarvitaan, että voitetaan lopulta mestaruus?!? Haapalan tulon myötä joukkue on jo niin vahva, jotta mestaruus on vain ainoa hyväksyttävä tulos tästä vuodesta, Jos kyseinen tulos ei tapahdu, niin varmaan syy tähänkin on jo keksitty? Meidän ykköshankintamme Zaborsky muuten tehnyt 20 pistettä ja kenkää saannut Kärki 24 pistettä 33 pelisssä Ässissä. No valmennus ei löytänyt roolia hänelle vai miten se meni vai oliko se syy uudessa pelitavassa, joka on muuttunut kauden aikana takas entiseen.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
@pelimies69

Ainakin Otson korvaaja, sentteri ja Vellukin pitää totta kai ottaa, mikäli itseään tyrkyttää. Ehkä sitten alkaa riittää.

No joo... ei haittaisi, vaikkei hankintoja enää tulisi, mutta eipä toisaalta lisähankinnatkaan yllättäisi.

Tappara on toisena ja Ässät jossain sijalla ynnä muut... Ihan kelvollisesti on mennyt viime aikoina. Ylivoima kun saadaan kuntoon, niin päästääneen hyvistä asetelmista pudotuspeleihin.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ja Nenonenkaan ei ole tehnyt maalin maalia. Ja Mikkolakin on ollut tosi tehoton. Vittasmäki, ihan vitsi koko äijä.

Eikä olla saatana edes sarjakärkiä, katastrofikausi!
 

pelimies69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ja Nenonenkaan ei ole tehnyt maalin maalia. Ja Mikkolakin on ollut tosi tehoton. Vittasmäki, ihan vitsi koko äijä.

Eikä olla saatana edes sarjakärkiä, katastrofikausi!
Ei olla ei, vaikka materiaali on parempi, kun kauden alussa Kärpillä. Pelaajat ovat vain kehittyneet kauden aikana Kärpissä ihan uuteen nousuun. Ei olla kun 18 pistettä jäljessä, mutta eihän sillä ole mitään väliä. Trolliahan se oli se uusi nimi vai onko tullut uusia nimiä?
Peli on parantunut viime peleissä pelin sisällä siitä en kiistele. No katsotaan mitä Haapala tuo joukkueeseen. Hyvä koutsi saa varmasti hänessä kaiken positiivisen irti, jos on ammattitaitoinen. Tässä asiassa ei voi epäonnistua.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mä oon ihan tyytyväinen kakkossijaan tai oikeastaan mihin runkosarjasijoitukseen vaan, jos kevväällä nostellaan kannua triplan kunniaksi. Eikä niiden pelaajienkaan niin kovin kehittyä tarvitse, kunhan poika pysyy Mansessa
 

pelimies69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mä oon ihan tyytyväinen kakkossijaan tai oikeastaan mihin runkosarjasijoitukseen vaan, jos kevväällä nostellaan kannua triplan kunniaksi. Eikä niiden pelaajienkaan niin kovin kehittyä tarvitse, kunhan poika pysyy Mansessa
Totta on, että kannun nosto on se tärkein asia kaikille seuroille. Itse vain odotin paljon enemän, kun puhuttiin, että tulee uusi viihdyttävämpi pelitapa. En tiedä ketä uusi pelitapa on tyydyttänyt, mutta ilmeisesti aika montaa, kun tyydytään siihen missä ollaan sarjassa. Ehkä ne jalat aukee sitten poffeissa, kun treenaaminen loppuu?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös