Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Väsyneet Omissa ajatuksissani Tapparan viimeinen mahdollisuus pelastaa tämä runkosarja oli taannoinen TPS peli. Sitä ennen Tappara seilasi 6 ottelun voittoputkessa, joskin voitoista vain kaksi oli irronnut varsinaisella peliajalla. TPS näytti tylysti Tapparalle kaapin paikan tuossa ottelussa, neljännen kerran tällä kaudella.

Tappara on pelannut tuon ottelun jälkeen neljä ottelua. Parhaat pelaajansa pois kaupitellut Sport kaatui vieraissa nihkeän esityksen jälkeen maalilla. Seuraaksi kotiottelussa luovutettiin piste Ilvekselle, niin ikään heikon pelin jälkeen. Ässät sai Tapparan näyttämään umpisurkealta. Kärpät ottelu oli kelvollista peliä. Parasta olivat onnistumiset laajalla rintamalla sekä pari ylivoimamaalia. Silti en tuostakaan pelistä jaksa liiemmin intoilla, sillä se oli Kärpille merkityksetön.

Hienoa, jos osa kannattajista jaksaa nauttia siitä, että Tappara voittaa jo luovuttaneen Sportin 2-3 vieraissa tai Ilveksen 3-2 voittolaukauskilpailussa. Itse odotan tällä kokoonpanolla pelaavalta Tapparalta paljon enemmän, joten en jaksa kauheasti hehkutella voittoa yhdestä vastustajalle merkityksettömästi pelistä.
 
Viimeksi muokattu:
1959 1961 1964 1975 1977 1979 1982 1984 1986 1987 1988 2003 2016 2017

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eiköhän ja Haapala siinä toimi maestrona, kun viittilöi hetkeä aiemmin, että "keskelle, Matti, keskelle".
Ylivoima erosi tämän vuoden aiemmista sillä, että nyt yhdellä pelaajista oli ns. vapaa rooli. Haapala viipotti hyökkäysalueella välillä viivassa, välillä playmakerina, välillä maalilla ja välillä maaliviivan takana. On himpun verran vaikeampaa puolustaa, kun tehdään muutakin kuin seistään pakin selän takana odottamassa kuningassyöttöä.

Siltikin edelleen liian usein ylivoimalla pelattiin kiekkoa taaksepäin ennen alueelle pääsemistä. Se Tapparan ja maajoukkueen jätönjätönjättö -haku alkaa olla jo nähty. Yv-prosentti pysyisi kauniimpana, mikäli suurin osa ylivoimasta pelattaisiin hyökkäysalueella oman kenttäpuoliskon sijaan.
 
Se Tapparan ja maajoukkueen jätönjätönjättö -haku alkaa olla jo nähty.
Toisaalta, ei siinä alueelle viennissä näyttänyt pääsääntöisesti ongelmaa olevan. Tapparalla on kuitenkin riittävän hyvin liikkuvia ja taitavia pelaajia, jotka tuon rytmieron saavat hyödynnettyä. Sitten toki täytyy välittömät tukitoimet olla kunnossa, että saa ensimmäiset siirrot tehtyä nopeasti.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onneksi runkosarja on pian ohi ja playoffit alkavat. Joko Tappara alkaa loistaa tai ensimmäisen kerran 6 vuoteen pääsee aikaiselle kesälomalle kiekkotouhuista.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Kuinkahan mones kerta, kun tasuri-Tappara koomailee pisteen vastustajalle? Kauas on tultu niistä ajoista, kun JR:n joukkueessa ei katsottu vapaamatkustajia... Jos on ollut valmennuksessa sanomista, niin on sitä myös pelaajien asenteessa.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers, Venäjä
Nyt äkkiä pitkää jatkosopimusta valmennukselle! Onnistuttiin kaapimaan järkyttävän taistelun jälkeen jatkoajalla voitto suuresta ja mahtavasta Mikkelin Jukureista! Jukureilla oli vielä kuoleman peli, järkyttävät panokset! Tämä vaan lisää tätä suuren voiton merkitystä.. valmennus sai luotua pelaajiin järkyttävän taisteluhalun ja kentällä oikein huoku halu pelata rinnassa roikkuvalle logolle! Kiitos Jukka tästä voitosta!
 

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukurit nyt sattui pelaamaan tämän matsin aika isolla sydämellä monestakin syystä.
Luulitteko tosiaan että Tappara raapii tästä matsista helpot pisteet?
 
Ristosta nyt ei tarvitse enää puhuakaan, mies on messias.. on kuin Jeesus laskeutuisi pilvistä, kun Risto tulee hallille. Nimimerkki Lähemäen Dynamo Dufvasta.

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Nyt äkkiä kenkää koko valmennukselle ja joukkueenjohdolle! Ei runkosarjan kolmannelta sijalta voi pelata hyvää kevättä eikä varsinkaan nousta mestariksi, varmaan tiputaan KalPalle 4-0!! Parempi keskittyä jo ensi kauteen!!!
 
Aika multaa puistot.

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Ei tässä ollut niinkään kyse siitä, että Jukurit vei pisteen, vaan ihan yksinkertaisesti siitä, että tuo Tapparan peli on paikoitellen kaameaa sontaa. Eka erä oli hyvää peli, mutta loput kaksi oli kuraa. Kolmassija ei ole katastrofi, mutta jos katsoo vähääkään sijoituksen taakse, niin kyllähän se rima heiluu aika pahasti. Yli siitä ei ainakaan ole menty.
 
Yllättäen eräs nimimerkki on pysynyt hiljaa eilisen konttauksen jälkeen.. jännä.
Kuka? Tappara voitti taas, vaikka lataus ei selkeästikään ollut edellispelin tasolla. Kotijoukkue taas jätti kaiken kentälle viimeisessä kotipelissään, täyden hallin edessä.

Kuten yllä jo todettiin, tulokset olleet ihan hyviä viime aikoina. Kolmossija näpeissä ja siitä KalPaa vastaan.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Tässä kun aloin selailemaan vieraspelikalenteria niin avautui ettei Tappara ole pelannut tämän vuoden puolella yhtään laadukasta vieraspeliä. Vuoden 2018 puolella Tappara ei ole saanut kolmea pistettä yhdeltäkään playoffeissa (edes sääli) mukana olevalta joukkueelta. Viimeisin vähintään kahden maalin vierasvoitto on puolestaan 1. joulukuuta HPK:ta vastaan.

Onneksi sentään on puolivälieriin kotietu. Lauantaillekin riittää mukavasti panosta, kun todennäköisesti tappiolla vastaan tulee HIFK ja voitolla KalPa.
 

pelimies69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Täällä on ihan ihmeellinen tarve verrata Kärppiä ja Tapparaa. Minua ei huoleta Kärpät vaikka voittikin runkosarjan. Enemän pelkään HIFK:ta. Nyt huomenna vähintään kaksi pistettä ettei saada vastaan heitä. Tietysti Jypin pitää voittaa. Kärpillä nyt huono kausi meneillään ja se on ymmärrettävää, koska varmistivat runkosarjan voiton aikaisin. Peleissä ei ole merkitystä ja sen näkee, joten ei hurrata Kärppä voittoa liikaa. Jukurit peli ei vielä tee meistä mestareita. No katsotaan kun tosi pelit alkaa, mika on Rautakorven ja joukkueen kunto. Vain finaalipaikka riittää ainakin minulle ja perustan sen joukkueen materiaaliin.
 

anamuntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, S-Kiekko
No joo, Kärppiä vastaan on kulkenut koko kauden ihan ok. Jyppiä vastaan ollaan oltu vähän altavastaajia, niissä peleissä ollaan pärjätty 1. erässä. Tepsiä vastaan ei oikein missään erässä missään pelissä. Niistä pitää olla todella huolissaan. HIFKiä vastaan ollaan oltu ihan ok mukana, paikoin viety pelejä. Mutta noi JYP-pelit kuvastaa aika paljon koko kautta. Ollaan oltu kuskin paikalla 1. erä. Eli on tultu ikään kuin paikalle ja todettu että peli riittää. Sama pätee etenkin vieraspelaamiseen laajemminkin. Se, että peli riittää ei kuitenkaan tarkoita, että voitettaisiin, kun 1. erään ei tehdä kuin noin 1 maali. Voi vain toivoa, että homma muuttuu pleijareissa. Useimmiten 2 viimeistä erää on ollut aivan paskaa peliä. Näillä otteilla ei tule pitkää kevättä. Keskiviikon Total Hockey Foreverissä esiteltiin (ilmeisesti ensi viikolla tulevaa Rautakorven haastattelua). Haastattelun keskeinen anti oli se, että Jukka on huolissaan suomikiekkoilijoiden kyvystä pelata jääkiekkoa. Meidän peliä pojat osaa kyllä jauhaa ja videoita katsella, mut jos pitäisi itse ratkoa tilanteita kaukalossa, niin juuri mitään ei tapahdu. Onko tämä se asia minkä kanssa ollaan pelitavan kanssa kamppailtu koko kausi ?

Pitkässä narussa ollaan, mutta josko sitä vielä jaksaisi uskoa, että pleijarit sytyttää ja jätkät jaksaisi pelata lätkää sen vähintään 60 min/peli. Otteet ei viittaa, että näin tapahtuisi, mutta taas pelin 1. erät antaisivat vähän viitä viitteitä. Mut 20 minuutista on pitkä matka 60 (+) minuuttiin. Vaikeaa sitä uskoa on silti vielä kaivaa.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Vain finaalipaikka riittää ainakin minulle ja perustan sen joukkueen materiaaliin.
Kuinka suurella todennäköisyydellä sama jengi etenee kuudennen kerran peräkkäin Liigan finaaleihin? Eikä toi materiaali nyt niin ylivoimainen ole muihin jengeihin verrattuna, paitsi jos on lähtenyt alusta asti mukaan kaikenmaailman medioiden psyykkaukseen.
 
1953 1954 1955 1959 1961 1964 1975 1977 1979 1982 1984 1986 1987 1988 2003 2016 2017

pelimies69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
67 Tomáš Záborský – 11 Matti Järvinen – 71 Kristian Kuusela
81 Jukka Peltola – 44 Jan-Mikael Järvinen – 92 Sebastian Repo
25 Henrik Haapala – 42 Otto Rauhala – 26 Jere Karjalainen
68 Joona Luoto – 61 Juhani Jasu – 20 Niko Ojamäki

33 Veli-Matti Vittasmäki – 13 Valtteri Kemiläinen
78 Niko Mikkola – 4 Mikko Lehtonen
23 Aleksi Elorinne – 9 Aleksi Salonen
Kyllä toi miehistö kokonaisuutena on ehdottomasti liigan paras ainakin paperilla. Ei sen ymmärtämiseen tarvita mediaa. Jos ammattimies ei ole valmis pelaamaan saamaansa palkan eteen, niin kannattaa koutsin laittaa kaverit kävelemään kotiin vieraspeleistä, niin muistavat miksi pelaavat. Mihin latkä on menossa Suomessa, jos kaikki pelit eivät kiinnosta ammattilaisia. Liigan pitäisi herätä ja vähentää pelejä tai joukkueita. Karsinnat ainakin mukaan, niin jokaiselle pelille tulee merkitystä. Taitaa vain olla niin, että mikään mestisseura ei ole tällä hetkellä liigakelpoinen.
Täyttyy kysyä teiltä yltiöpositiivareilta, että millainen tulos teitä tyydyttää tällä kaudella?
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders
Mihin latkä on menossa Suomessa, jos kaikki pelit eivät kiinnosta ammattilaisia. Liigan pitäisi herätä ja vähentää pelejä tai joukkueita. Karsinnat ainakin mukaan, niin jokaiselle pelille tulee merkitystä. Taitaa vain olla niin, että mikään mestisseura ei ole tällä hetkellä liigakelpoinen.
Täyttyy kysyä teiltä yltiöpositiivareilta, että millainen tulos teitä tyydyttää tällä kaudella?
Aivan kuin ammattilaiset, tai heita edeltaneet puoliammattilaiset, olisivat aiemmin pelanneet joka ikisen matsin hampaat irvessa, lajista riippumatta. Se nyt vaan on fakta etta urheilijallakin on joskus maanantaifiilis, se kuuluu ihmisluontoon. Vai sytytko itse joka paiva toihin samalla innolla?

Itse olen ainakin tyytyvainen valierapaikkaan. Vaikkei materiaali ylivertainen ole, on se ehdotonta Liigaeliittia ja silloin pitaa pelata mitaleista. Ja kuten mainittu, kuinka todennakoista on olla kuudennen kerran putkeen finaaleissa? Toki kannu tavoitteena mutta minimissaan valieriin
 
My life is a very complex drinking game

pelimies69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aivan kuin ammattilaiset, tai heita edeltaneet puoliammattilaiset, olisivat aiemmin pelanneet joka ikisen matsin hampaat irvessa, lajista riippumatta. Se nyt vaan on fakta etta urheilijallakin on joskus maanantaifiilis, se kuuluu ihmisluontoon. Vai sytytko itse joka paiva toihin samalla innolla?

Itse olen ainakin tyytyvainen valierapaikkaan. Vaikkei materiaali ylivertainen ole, on se ehdotonta Liigaeliittia ja silloin pitaa pelata mitaleista. Ja kuten mainittu, kuinka todennakoista on olla kuudennen kerran putkeen finaaleissa? Toki kannu tavoitteena mutta minimissaan valieriin
Jos saan siitä palkkaa niin sytyn kyllä, sillä jos en syty olen väärässä paikassa. Joukkue pelissä tärkeä elementti ovat katsojat. Kyllä se on llipunostajalle keskisormen näyttöä, jos puolivaloilla kentällä vetelee. Tietysti ymmärrän, että jokapelissä ei ihan 100 lasissa voi vetää, mutta kyllä moni Tapparan peli on tällä kaudella näyttänyt siltä, ettei välillä ole ollut 50 lasissa.
Toi kuudennen kerran putkeen finaalissa lause on vain tekosyy sille että jos tähtisikermä epäonnistuu, niin on syy mihin vedota. Vaikka olisi voittanut kuusi mestaruutta putkeen, niin kyllä pitää ammattiurheilijalta löytyä nälkää.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders
Jos saan siitä palkkaa niin sytyn kyllä, sillä jos en syty olen väärässä paikassa.
Eli kertaakaan omalla ammattilaisurallasi, mista nyt sitten palkan saatkaan, et ole ottanut rennommin tai keskittyminen ei ole hetkeksikaan pettanyt vaan olet painanut mittari punaisella paivasta, viikosta ja vuodesta toiseen. Justiinsa.
 
My life is a very complex drinking game

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kun täälläkin on puhuttu siitä valmentajan roolista psyykkauksessa jne, niin aika ummikko on Kristian Kuuselakin, kun sanoo “ei siinä hirveät puheet ja tsempit auta, jos et sää ite oo valmis”.
@McTorso
Nythän on niin, että näkemyksemme henkisen valmennuksen suhteen ovat täysin toisistaan poikkeavat ja nuo näkemyserot olemme tässä ketjussa perusteellisesti läpi jankanneet. Annetaan armoa muille palstalaisille, eikä avata turhaan tuota keskustelua uudelleen. Tai siis minä en enää siihen lähde mukaan.

Tapparalla on tänään edessään iso peli. Voitolla puolivälierissä vastaan tulee KalPa, tappiolla todennäköisesti HIFK. Onnea matkaan!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy