Tappara päästi koronaan sairastuneet juniorit harjoittelemaan

  • 194 362
  • 1 661

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Mitä suomen kielistä ilmaisua itse käyttäisit tiedotetta laatiessasi, olisiko se sittenkin se "synti" tai "kuolemansynti". Mitäpä sanoisit kun Tappara toteasisi tiedotteessaan että teimme "uskomattoman törkeän idioottomaisen ylimielisen lakien vastaisen teon". Tyydyttäisikö se? Eikö se olisi hieman kornia?
Virheestä puhuminen kuulostaa ns vahingolta. Ihan ku Johaug ja huulirasva. Omat kannattajat haluaa uskoa pahoittelut ja vähän säälii.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Virheestä puhuminen kuulostaa ns vahingolta. Ihan ku Johaug ja huulirasva. Omat kannattajat haluaa uskoa pahoittelut ja vähän säälii.
Yritykset, urheilijat tai muut vastaavat julkisuudesta elävät tahot tuppaavat tällä linjalla menemään. Myönnetään se, mikä on aivan pakko. Eivät nämä tahot lähde ylimääräistä häpeärangaistusta itselleen ottamaan, yritetään mennä pienimmän riesan kautta eteenpäin. Turha vahingossa antaa lisää aseita käteen, kun lynkkausmieliala on päällä muutenkin. (Tappara tosin epäonnistui tässäkin.) Fanit ovat taipuvaisempia ymmärtämään, joku muu sitten päin vastoin. Suuri massa asettunee jonnekin ehdottoman ymmärryksen ja ikuiseen kadotukseen tuomitsemisen välimaastoon. Joku Rautakorpi nyt on tästä loistava esimerkki niin hyvässä kuin pahassakin. Aika polarisoiva hahmo kyseessä kuitenkin. Ei tuo ole yksiselitteistä hyväksyntää oikein saanut edes Tappara-fanien keskuudessa, vaan verbaalisesti on lyöty aika kovaa, jos pienikin sauma on ollut.

Se Tapparan korjattu tiedote lienee ainoa askel, josta Tapparaa ei tarvitse tässä kuviossa kivittää. Toki siinäkin oli ongelma, että ensin puskettiin ulos jotain muuta. Ei virallisluontoisessa tiedotteessa asian muotoilu "tehtiin virhe..." -muotoon nähdäkseni ole mitenkään vähättelyä. Se on vain normaali tapa. Pyritään asiallisempaan linjaan värikkäämmän tai vahvemman itseruoskinnan sijaan

Tässä farssissa on ihan riittävästi tarttumapintaa muutenkin. Ei tarvitse enää saivartelemaan lähteä yksittäisestä sanasta, päästääkseen Tapparaa moittimaan.
 

kurttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitä suomen kielistä ilmaisua itse käyttäisit tiedotetta laatiessasi, olisiko se sittenkin se "synti" tai "kuolemansynti". Mitäpä sanoisit kun Tappara toteasisi tiedotteessaan että teimme "uskomattoman törkeän idioottomaisen ylimielisen lakien vastaisen teon". Tyydyttäisikö se? Eikö se olisi hieman kornia?

Puutun keskusteluun, mutta itse käyttäisin vaikka ilmaisua: "Teimme väärin". Sitten asiaa voisi ihan katua ja pahoitella. Siis nimenomaan sitä väärintekemistä, ei niitä tunteita, mitä muille siitä seurasi. Näin tiedotteesta saisi vähän nöyremmän kuvan ja edes alustavan ajatuksen siitä, että organisaatio osoittaa aitoa katumusta tästä väärinteosta. Ei mitään virheitä tai vahinkoja, koska ne eivät tässä tapauksessa todellakaan kuulu asiaan, puhumattakaan siitä, että pahoitellaan niitä tunteita mitä TOISILLE tästä keissistä syntyi.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mitäpä sanoisit kun Tappara toteasisi tiedotteessaan että teimme "uskomattoman törkeän idioottomaisen ylimielisen lakien vastaisen teon". Tyydyttäisikö se? Eikö se olisi hieman kornia?
Tuo olisi itse asiassa totuudenmukainen kuvaus tapahtuneesta. En ehkä aivan noita sanoja laittaisi tiedotteeseen, mutta sanotaanko vaikka näin, että tuossa on vakavuusaste kohdillaan.

Kornia on se, että puhutaan jostain Tappara-sydämistä ja mielipahasta, kun on jääty housut kintuissa kiinni lainvastaisesta toiminnasta.
 

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Puutun keskusteluun, mutta itse käyttäisin vaikka ilmaisua: "Teimme väärin". Sitten asiaa voisi ihan katua ja pahoitella. Siis nimenomaan sitä väärintekemistä, ei niitä tunteita, mitä muille siitä seurasi.

OK, olen samaa mieltä, ehkäpä näin olisi ollut parempi, koska "virhe" on tulkinnanvarainen vaikka ei olekaan synonyymi vahingolle ja kaikki ymmärtää, että vahingossa ne pelaajat eivät voineet siellä hallissa olla. Ihmiset on huonoja tunnustamaan tekemiään vääryyksiä ja oganisaatiot näköjään myös.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Hyvää tietoa on tullut kriisiviestinnästä. Nyt kuitenkin asiat toistavat itseään. Tapparan julkaisemat lausunnot ovat olleet valtaosan mielestä riittämättömiä ja huonoja. Jos nyt mennään sillä olettamuksella että Rautakorven työsuhdetta ei irtisanota, niin miten jatko hoidetaan kriisinhallinnan puolelta oikeaoppisesti? Vai onko sitä mahdollista hoitaa hyvin ilman irtisanomista (tai useampia)? Ja jos irtisanotaan, niin olen ymmärtänyt että liian myöhään sekin tapahtuisi.

Onko mitään mahdollisuutta mennä nykyisillä tiedoilla ja tehdyillä toimenpiteillä eteenpäin? Se että toistetaan kuinka olisi pitänyt toimia jne. ei ainakaan asiaa miksikään muuta. Vai haetaanko tässä jotain "painostusta" Jatkoaikaa lukevien päättäjien ja median suuntaan? Joka sekin toisten mielestä on huono asia koska pelätään oman seuran ja koko lajin imagon puolesta. Eli pitäisi pitää meteliä mutta olla hiljaa.
Voisi esim. vetäytyä poliisitutkinnan taakse - ilmoittaa, ettei asiaa voida nyt kommentoida koska tutkinta on kesken, mutta että organisaatio ottaa varmasti tästä opikseen ja muutoksia tulee, mutta että poliisille työrauha. Sitten vain odottamaan sitä, että kohu laantuu ja toivomaan, ettei tule lisää huonoja uutisia esim. tukijoiden lähdön muodossa jne. Monesti mielenkiinto laantuu nopeastikin, jos liekit eivät saa lisähappea vaan tilanne pysyy staattisena. Esimerkki täydestä omasta maalista oli tuo Tapolan täysin tarpeeton kommentti, joka oli helposti tulkittavissa ylimieliseksi ja piittaamattomaksi. Nyt pitäisi ulospäin olla nöyrillä mielin ja mahdollisimman mitäänsanomaton.
 
Viimeksi muokattu:

Pioni

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja TPS Juniors
Kuulin just et manselaisessa äänistudiossa veivataan uutta hurmos henkistä uutta maalilaulua. Menee kuulemma jotenkin näin, sävel vanha tuttu;

Tappara on terästä, tappara on terästä, vitut nakkaa koko koronast!

tappara on terästä, tappara on terästä, muut tulee saamaan Koronan perästä!
 

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Voisi esim. vetäytyä poliisitutkinnan taakse - ilmoittaa, ettei asiaa voida nyt kommentoida koska tutkinta on kesken, mutta että organisaatio ottaa varmasti tästä opikseen ja muutoksia tulee, mutta että poliisille työrauha.

Tässä kaikessa yksinkertaisuudessaan sellainen reaktio seuralta, jonka olisin odottanut kun asia selvisi. Uskon, että 95% tännekin kirjoittaneista tämä olisi riittänyt.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä Tapparan toiminta ja osan sen faneista harrastama seuran toiminnan vakavuuden vähättely ja puolustelu ovat todistaneet, että moni ottaa kaiken omaa seuraa kohtaan osoitetun arvostelun hyvin henkilökohtaisesti. Mutta se on vahvan yhteisön miinuspuoli, kun ihmiset kokevat, että he ovat yhtä kuin seura. Mikä tavallaan onkin totta, mutta sitten kuitenkaan ei ole. Vahvat sokeat lampaat-vibat tästä kyllä tulee ja korostaa sitä, miten suuri vastuu seuralla onkaan sen sidosryhmiä kohtaan tai suhteessa niihin. Siihen kuuluu paljon valtaa ja sitä valtaa pitäisi osata käyttää vastuullisesti. Itse en ole ihan varma, onko tätä ihan täysin Tapparassakaan ymmärretty ja sisäistetty. Jos kysymyksessä olisi HIFK, olisin aivan raivona ja myös näyttäisin sen. Luottamus olisi todellakin mennyt ja kyllä seura saisi ihan tosissaan todistaa olevansa luottamukseni arvoinen jatkossa. Millään ylimielisillä "Olemme pahoillamme"-heitoilla tästä ei todellakaan selvittäisi, sillä kysymyksessä on myös arvopohjaiset asiat. Vuosien varrella kannattaminen on muuttunut tuloskeskeisyydestä tunnekeskeiseksi ja jos seura toimisi omien arvojeni vastaisesti, ei siinä paljon lämmittäisi, että voitettiin viimeisin peli 6-2. Moni on valmis hyväksymään asioita oman seuransa tekeminä, joita ei muussa ympäristössä hyväksyisi. Maalitolpat siirtyy, harmaa alue kasvaa... Tunne vie voiton. Se on osin luonnollista, mutta myös vaarallista, jos seurat eivät aidosti ymmärrä vastuutaan. Ja siihen ymmärtämiseen kuuluu se, että esim. pelaajia valittaessa pitää tuntea pelaaja jo ennen sopimustarjouksen jättämistä niin hyvin, että hänen tiedetään sopivan kaikella tavalla seuran arvomaailmaan. Nämä ovat verrattain uusia juttuja mietittäväksi, koska some tuo pelaajat ajatuksineen ja mielipiteineen kaiken kansan olohuoneisiin. Hrachovinasta tulee loistava esimerkki-case kaikille muillekin seuroille.

Seurat eivät voi ratsastaa kaksilla rattailla: esim. lainsäädännöstä ei voi valita tiettyjä osia, joita kannattaa, mutta osaa ei ollenkaan. Tavallaan sellainenkin olisi ihan ok, jos sitten kuitenkin sanottaisi suoraan: "Meillä ei tartuntatautilaista juurikaan välitetä", "Meille sinun foliohattusi on ihan jees" , "Meillä lääkärit eivät estä sinua harjoittamasta ammattiasi, jos itse haluat niin sairaanakin tehdä" tai "Meillä voit ajaa vähän kännissä, kunhan et jää kiinni", mutta eihän tällaista tietenkään tapahdu. Mutta, jos näin tehtäisiin, silloin ihmiset tietäisivät etukäteen, että sieltä voi sitten tulla mitä tahansa ja joko hyväksyvät sen tai eivät hyväksy. Nythän meillä Suomessa kuitenkin odotusarvo on se, että lakeja ja yhteisiä sääntöjä noudatetaan ja toiminta on muutenkin moraalisesti ja eettisesti kestävää ja seurat tätä myös mielellään itse aina mahdollisuuksien tullen korostavat.

Mun sympatiani on tällä hetkellä niiden tapparalaisten puolella, jotka suhtautuvat tilanteeseen vakavasti ja ovat koko ajan tehneet duuninsa taustalla hyvin ja ottaneet koronan huomioon toiminnassa. Nyt heidätkin on leimattu ja moni on varmasti myös pettynyt oman seuran toimintaan. Sellainen aiheuttaa varmasti surua, vihaa ja ehkä joillekin myös katkeruutta, varsinkin, jos se näkyy jotenkin ihmisten suhtautumisessa itseensä. Seura koostuu aina ihmisistä. Yhdellä ihmisellä voi olla aivan mieletön vaikutus siihen, miten seura koetaan. Yksi kusipäinen lausunto vaikuttaa muiden kokemuksiin seurasta ja se vaikuttaa myös siihen, miten ihmiset esim. suhtautuvat muihin seuran työntekijöihin. Se on tietenkin eri asia, jos seurassa on yhteisesti sovittu, että ollaan kusipäitä kaikki, jolloin ihminen voi itse valita, onko se itselle ok. Harvoinpa näin kuitenkin tehdään.

Kukaan ei ole suurempi kuin seura, mutta kaikissa seuroissa on aina merkittäviä hahmoja. Itse ihmettelen kovasti, miksi Tappara hirttäytyi nyt Rautakorpeen. Onko seurassa johtajuusvajetta Leinosen lähdön jälkeen? Tarvitaan joku, joka on ollut seurassa pitkään ja JR on se hahmo, joka puhuttelee tiettyja sidosryhmiä ja Rautakorpi on ainoa, joka tähän pystyy? Rohkenen epäillä, vaikka näkyvyydessä ja "uskottavuudessa" Rautakorpi varmasti kovin luu onkin. Kun Leinonen lähti, tänne Helsingin perukoille on ollut täysin selvää, että Tappara on Rautakorven show, vaikka JR ja hänen metodinsa ovat tuulahduksia menneisyydestä. Uskooko joku, että nämä toimet, mitä Tapparassa on nyt tehty, olisivat jonkun muun kuin Rautakorven ideoita?

Ennustan, että Rautakorvesta tulee Tapparalle vielä suuri rasite eikä tämä pääty Tapparan kannalta lopulta hyvin, vaan Rautakorvesta on pakko hankkiutua tavalla tai toisella eroon. Jukka Rautakorpi ei tule muuttumaan, mutta Tapparan on pakko. Jos ei nyt, niin lähivuosina. Miksikö? Koska maailma ympärillä muuttuu ja siihen on sopeuduttava, jos aikoo pysyä kehityksen mukana ja ennen kaikkea menestyä. Urheilullisen menestymisen lisäksi tarvitaan menestystä myös muilla saroilla. Muuttuva Tappara vs. Jukka Rautakorpi- taistelussa toisen on annettava periksi ja nyt näyttää siltä, että se periksiantaja ei ole Rautakorpi. Tässähän olisi ollut Tapparalle oiva vaihtoehto päästä Rautakorvesta helposti eroon, mutta nyt valittiin se tie, että seistään hänen torspoilujensa takana ja otetaan vakava mainehaitta seuralle kaupan päälle. Tämä tilanteessa, missä kaikilla on taloudellisia haasteita ja jokaisesta merkittävästä yhteistyökumppanista käydään taistelua. Kyllä niitä joukkueita osaa muutkin rakentaa kuin JR. Pikaista apua voisi pyytää vaikka päävalmentajalta ja rekrytä rauhassa Rautakorvelle korvaaja, mutta nyt valittiin hyvin lyhytnäköinen toimintatapa. Mulla on sellainen fiilis, että tätäkään asiaa ei ole ehditty tai haluttu miettiä, vaan on luotettu siihen, että tästä selvitään voittajana ihan vain siksi, koska ollaan suurseura ja kaikki muu on kateellisten panettelua. Olisihan se hienoa, jos Rautakorpi löytäisi yhtäkkiä nöyryyttä ja ymmärtäisi, mistä tässä lopulta on kysymys, mutta en pidätä hengitystäni.
 

Rene Saari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hamilton Mustangs
Noloa täällä on ainoastaan nämä valkopesuyritykset. Samaa tasoa kuin Jukan vastuunkanto. Terveystalo jo huomasi, että kuinka vakavasta asiasta on kyse. Varmaan Ilvesleirin aikaansaannoksia sekin...
Ei tää @Kukko voi kovin tosissaan näitä kirjoitella. Tai sitten on vielä oman elämänsä alkutaipaleella kipuileva. Sen verran kypsymätöntä tekstiä suoltaa.
Näin sini-oranssien lasienkin takaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Rene Saari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hamilton Mustangs
Nyt alkaa juttu kyllä paisua, vaikka Rautakorpi yrittikin nopeasti reagoida ja nostaa kättä pystyyn. Olis vaan alusta asti pitäny olla rehellinenki, kuka aloitteen harjoitukselle tehnyt. Nyt on vaan ajan kysymys, milloin monon kuva tulee takalistoon, yhden pitää virheestä vastuu kantaa ja nykymaailmassa se vastuun kantaminen pääsääntöisesti käytännössä tarkoittaa joku eroamista tehtävästä tai potkuja.
Tässä homman ”juju” onkin. Rautakorven esimies Aro ei reagoinut tilanteeseen kuten olisi pitänyt. Rautakorpi teki (jälkikäteen) sen minkä voi. Suoraselkäisintä olisi varmaan ollut irtisanoutua itse, mutta harvalla meistä olisi båålsseja tehdä sitä itse hyväpalkkaisesta, oman intohimon kohteena olevasta duunista.
Itse kohdistan katseeni Aroon.
 

kepardi

Jäsen
Voisi esim. vetäytyä poliisitutkinnan taakse - ilmoittaa, ettei asiaa voida nyt kommentoida koska tutkinta on kesken, mutta että organisaatio ottaa varmasti tästä opikseen ja muutoksia tulee, mutta että poliisille työrauha. Sitten vain odottamaan sitä, että kohu laantuu ja toivomaan, ettei tule lisää huonoja uutisia esim. tukijoiden lähdön muodossa jne. Monesti mielenkiinto laantuu nopeastikin, jos liekit eivät saa lisähappea vaan tilanne pysyy staattisena. Esimerkki täydestä omasta maalista oli tuo Tapolan täysin tarpeeton kommentti, joka oli helposti tulkittavissa ylimieliseksi ja piittaamattomaksi. Nyt pitäisi ulospäin olla nöyrillä mielin ja mahdollisimman mitäänsanomaton.
Tämähän olisi varmasti ollut hyvä linja. Tosin siitäkin revitään otsikoita ja pahaa mieltä jos ei kommentoi mitään tai vetoaa tutkinnan keskeneräisyyteen.

Noin yleisesti ottaen olen aina pitänyt Tapparan maltillista tapaa tiedotuksissa hyvänä. Tässä tapauksessa meni ensimmäinen ulostulo pieleen. Kiireellä piti saada jotain ulos. Toinen lausunto oli parempi. Tapola puolestaan vastasi kun kysyttiin ja olisi pitänyt olla maltillisempi. Oma näkemys on tietysti subjektiivinen, mutta kun ensin luin täältä aiheesta ja menin katsomaan haastattelua, niin odotin paljon pahempaa. Luulin tulevan kiukkuista avautumista mutta olikin aika rennon oloinen haastattelu. Yhtä kaikki, ei sopinut tulkinnanvaraiset sanavalinnat tähän kohtaan ja olisi parempi ollut olla kommentoimatta koko aihetta.

Teoriassa ja näppäimistön takaa on muuten aika helppoa hommaa kertoa kuinka olisi pitänyt toimia. Vähän kuin tuomareiden arvostelu kotisohvalta muutaman hidastuksen jälkeen. Tilanteen ollessa päällä ei valmiita vastauksia tai loppuun asti mietittyjä toimintatapoja valitettavasti aina löydy.

Sellainen ajatus vielä että kun nyt valtaosan mielestä mediaesiintyminen on ollut heikkoa, eikä ilmeisesti ammattilaisia käytetä apuna, niin sulkeeko tämä automaattisesti pois sen ettei itse asiaan kuitenkin suhtauduttaisi vakavasti ja yritettäisi kaikin mahdollisin tavoin hoitaa tästä eteenpäin asiat niin ettei vastaavaa enää tapahdu? Rautakorpea kun luultavasti kaikki pitävät joka tapauksessa ylimielisenä eikä Tapolakaan tämän foorumin suosikkeja ole.
 

Rene Saari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hamilton Mustangs
Kuinka tyhmiä siellä oikeasti ollaan? Mokataan oikein viimeisen päälle ja sitten aletaan vittuilemaan tukijoille. Kannattaisikohan sitä kriiviestintää ihan oikeasti opetella edes hitusen verran.

Juttu ja Tapolan haastattelu löytyy maikkarin uutissivuilta Nyt repäisi Jussi Tapola! Katso millaisen piikin hän heitti koronakohun takia lähteneelle Tapparan tukijalle
Olen pitänyt Tapolaa kovana jätkänä. Ei kuitenkaan pystynyt olemaan ”puolustamatta” oppi-isäänsä. No, ehkä tämä on ymmärrettävää.
Mutta nyt oli kyllä vääränlainen ulostulo väärään aikaan.
Nyt ne suut suppuun!
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Teoriassa ja näppäimistön takaa on muuten aika helppoa hommaa kertoa kuinka olisi pitänyt toimia. Vähän kuin tuomareiden arvostelu kotisohvalta muutaman hidastuksen jälkeen. Tilanteen ollessa päällä ei valmiita vastauksia tai loppuun asti mietittyjä toimintatapoja valitettavasti aina löydy.

Sellainen ajatus vielä että kun nyt valtaosan mielestä mediaesiintyminen on ollut heikkoa, eikä ilmeisesti ammattilaisia käytetä apuna, niin sulkeeko tämä automaattisesti pois sen ettei itse asiaan kuitenkin suhtauduttaisi vakavasti ja yritettäisi kaikin mahdollisin tavoin hoitaa tästä eteenpäin asiat niin ettei vastaavaa enää tapahdu? Rautakorpea kun luultavasti kaikki pitävät joka tapauksessa ylimielisenä eikä Tapolakaan tämän foorumin suosikkeja ole.

Minun neuvoni ja kommenttini tänne on ainakin puhtaasti jälkiviisastelua. Ja tiedostan kyllä että tällaisen myrskyn silmässä on vaikea toimia ns. oikein, mutta uskoisin että tämänkin tapauksen asianosaisilla palkka on sillä tasolla että jonkinlaista johdonmukaisuutta toiminnassa voidaan vaatia. Tällä hetkellä vaikuttaa että joko Tapparan arvot ovat sellaiset että koronaa vähätellään tai sitten ylin johto ei ole tehtäviensä tasolla. Haluaisin uskoa jälkimmäiseen.

Itse en pidä Rautakorpea itseasiassa edes suurimpana syypäänä. TukkaJukan intohimo jääkiekkoa ja menestystä kohtaan on yleisesti tiedetty, siksi mies onkin organisaatiolleen arvokas. Syyttävä sormeni osoittaakin siihen tahoon jonka olisi pitänyt asettaa Rautakorvelle rajat. Jos taas sitten levitellään käsiä ettei voitu tietää että Rautakorpi voisi jotain tällaista tehdä, niin päästään taas siihen ylemmän johdon osaamiseen; tai sen puutteeseen.

Olisihan se oikea surkuhupaisuuden huippu mikäli Tappara olisi koko viime viikon oikeasti tehnyt konkreettisia toimia toimintatapojensa parantamiseksi ja oikeita paukkuja muutoksien toteuttamiseksi käytetty; ja samalla viestintä ulos näyttää siltä että organisaatiossa vallitsee täysin hälläväliä asenne koronarajoituksia kohtaan.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Toki olisi ehkä tekopyhää Rautakorpi kenkiä, koska on hyvin todennäköistä että tämä kaikki on tapahtunut johdon tietäen. Tuskin edes oikeasti on ollut ainoa kerta.
 
J

Just-Ice-Hockey

Ei Tappara enää tässä vaiheessa voi Rautakorvelle antaa kenkää, ellei tälle tule tapauksen johdosta rikosoikeudellisia seuraamuksia. Varoitus on annettu ja sillä pitää nyt mennä eteenpäin. Linjan muuttaminen tässä vaiheessa asettaisi Tapparan sisäisen selvityksen vähintäänkin kyseenalaiseksi, minkä lisäksi potkujen antaminen tässä kohtaa todennäköisesti maksaisi ihan sievoisen summan. Rikostuomio voisi noita seikkoja muuttaa, mutta ei Tappara kyllä silloinkaan kuivin jaloin selviäisi.
 

A - P

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itseäni huvittaa joidenkin Tappara-fanien väite kateudesta suurempaa seuraa kohtaan. Olen aivan varma jos TPS tai IFK olisi tehnyt ( toivottavasti ei ole) vastaavan kämmin niin kohu olisi ollut paljon pahempi.
 

Kyle

Jäsen
Faktahan on se, että kausi 2020-21 tullaan muistamaan korona-kautena. Tyhjät katsomot, karenssit, pistekeskiarvo, koko maskit yms. Tuskin tätä Rautakorven sekoilua kukaan muista kaiken koronan tuoman mullistusten keskeltä. Paitsi, jos Tappara nappaa mestaruuden.
Tämän jälkeen kausi muistetaan siitä, että koronan myötä liigassa nähtiin ennennäkemättömän tarkat turvatoimet jota kaikki joukkueet noudattivat, paitsi Tappara.

Toki nyt Tapparan vire ei ole kova ja omat fanit varmasti sitä mieltä, että ei ole pelkoa että Tappara veisi mestaruuden. No tällöisen kauden jälkeen liigan kannalta pahin imagollinen tappio olisi kuitenkin se, että Tappara pytyn veisi.

Tästä syystä Tapparalta pitäisi mitätöidä 30 pistettä, jotta varmistetaan että Tappara ei voita koronakautta.
 
Muutama ajatus asiasta ihan puhtaasti huippu-urheilun näkökulmasta. Aivan selvä juttu että asianosaiset ovat toimineet asiassa väärin ja tuottaneet merkittävää haittaa fyysisesti niille jotka ovat toiminnan takia mahdollisesti koronalle altistuneet ja totta kai imagollisesti niin seuralle, sen yhteistyökumppaneille kuin myös Liigalle ja lajille ylipäätään. Ymmärrän niitä joiden mielestä Rautakorpi pitäisi erottaa ja mikäli hän asiasta jonkin näköisen tuomion yhteiskunnalta saa, on paine sen siihen varmasti aika kova Tapparan toimistolla. Ymmärrän kuitenkin myös Tapparaa ja sen johtoa tässä. Kyseessä on ammattiala, jossa tuon kompetenssin omaavia ihmisiä ei hirveästi toimi ja puhtaasti urheilua ajatellen seura ottaa ainakin hetkellisesti isoakin takapakkia jos he joutuvat uutta ihmistä etsimään tähän pestiin.

Se mihin itse haluan ottaa kantaa on väitteet näiden urheilijoiden vaarantamisesta. Olen aivan satavarma, että mikäli näiden pelaajien harjoittelu olisi tuottanut heille minkäänlaista terveydellistä riskiä koronan suhteen, niin Tappara tai Rautakorpi ei olisi antanut heidän harjoitella. Edelleen iso osa nuorista ihmisistä ja urheilijoista kokevat koronan oireettomana ja sitä kautta suurin osa harjoittelee aivan normaalisti (toki eristettynä ja tuottamatta vaaraa muille) myös koronakaranteenin tai eristyksen aikana. Sitä varten myös tämän luokan organisaatioissa on lääkärit joiden kanssa asiasta varmasti keskustellaan ennen kuin joku jossain harjoittelee koronan saatuaan. Se että joku harjoittelisi sairaana tässä tilanteessa on totta kai jo moraalisesti täysin kestämätöntä ja väärin ja myös ihan urheilun business mielessä haitallista seuralle koska tällöin seuran sopimuspelaajan kehitys voi vaarantua tai lopulta pysähtyäkin lopullisestikin.

Muihin maihin verrattuna urheilun ja koronan suhde on vaikea sarjojen läpiviennin kannalta. Karanteenit ovat selkeästi pidempiä kuin muissa maissa ja pelaajien takaisin tulo karanteeneista tai eristyksistä on hitaampaa. Myös karanteeneihin määrääminen tuntuu täällä selkeästi mielivaltaisemmalta kuin muissa Euroopan maissa. Muissa maissa testaamisella on selkeästi isompi rooli ja sitä kautta "turhia" karanteeni päiviä tulee vähemmän kuin Suomessa.
 

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
.... koska on hyvin todennäköistä että tämä kaikki on tapahtunut johdon tietäen. Tuskin edes oikeasti on ollut ainoa kerta.

Tällaset heitot on pelkkää urpoilua, jos ei ole lyödä faktaa pöytään ja näinhän ei kirjoiteta jos sellaista on. Yks kun höpisee tällaista todennäköisyyttä ja otaksumaa niin seuraavalle se on muodostunut jo palstatotuudeksi ja kohta on foliohattuväellä uusi totuus päiviteltänä, "koska kukaan ei ole todistanut että näin ei olisi". Vai sekö tässä on tarkoituskin?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lukko, Rönnin ihan saatana paska pumppu
Se mihin itse haluan ottaa kantaa on väitteet näiden urheilijoiden vaarantamisesta. Olen aivan satavarma, että mikäli näiden pelaajien harjoittelu olisi tuottanut heille minkäänlaista terveydellistä riskiä koronan suhteen, niin Tappara tai Rautakorpi ei olisi antanut heidän harjoitella. Edelleen iso osa nuorista ihmisistä ja urheilijoista kokevat koronan oireettomana ja sitä kautta suurin osa harjoittelee aivan normaalisti (toki eristettynä ja tuottamatta vaaraa muille) myös koronakaranteenin tai eristyksen aikana.

Se tässä suurin riski on että samaan halliin missä nämä urheilijat ovat urheilleet menee seuraava pienryhmä harjoittelemaan. Korona säilyy pinnoilla ja ilmassa pitkään, jolloin riski sairastua on huomattava.

Esimerkiksi, Pekka VIrta 27 vrk sairaalassa. Entinen esimies "triathlonisti", pystyy nykyään 2 kuukautta koronan jälkeen jo kävelemään ilman hengitystaukoja.

En ymmärrä minkä takia tätä oikeasti kehdataan millään tapaa puolustella / selitellä. Aiheutettu, ulkopuolisille vaaraa päästämällä taudinkantajat halliin, Liigalle mittava imago haitta, annettu aluevirastoille lyömäase seuraavien lähiviikkojen jääharjoittelulle.

Tapparan tulisi seurana kantaa vastuunsa ja tehdä korjaavat toimenpiteet.

EDIT: lisäätty taudin kuvaa
 
Viimeksi muokattu:

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Se mihin itse haluan ottaa kantaa on väitteet näiden urheilijoiden vaarantamisesta. Olen aivan satavarma, että mikäli näiden pelaajien harjoittelu olisi tuottanut heille minkäänlaista terveydellistä riskiä koronan suhteen, niin Tappara tai Rautakorpi ei olisi antanut heidän harjoitella. Edelleen iso osa nuorista ihmisistä ja urheilijoista kokevat koronan oireettomana ja sitä kautta suurin osa harjoittelee aivan normaalisti (toki eristettynä ja tuottamatta vaaraa muille) myös koronakaranteenin tai eristyksen aikana. Sitä varten myös tämän luokan organisaatioissa on lääkärit joiden kanssa asiasta varmasti keskustellaan ennen kuin joku jossain harjoittelee koronan saatuaan. Se että joku harjoittelisi sairaana tässä tilanteessa on totta kai jo moraalisesti täysin kestämätöntä ja väärin ja myös ihan urheilun business mielessä haitallista seuralle koska tällöin seuran sopimuspelaajan kehitys voi vaarantua tai lopulta pysähtyäkin lopullisestikin.

Varmaan Rautakorpi on omassa ylhäisyydessään näin voinutkin kuvitella. Toivottavasti nyt edes on jo lakki kourassa.

Sehän tästä puuttuisikin, että Rautakorpi olisi keskustellut asiasta jonkun lääkärin kanssa etukäteen ja silti reenautettu niitä poikia.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
OK, olen samaa mieltä, ehkäpä näin olisi ollut parempi, koska "virhe" on tulkinnanvarainen vaikka ei olekaan synonyymi vahingolle ja kaikki ymmärtää, että vahingossa ne pelaajat eivät voineet siellä hallissa olla. Ihmiset on huonoja tunnustamaan tekemiään vääryyksiä ja oganisaatiot näköjään myös.

Ongelma on vain siinä, että jos "virhe" myönnettäisiin tahalliseksi, olisi vaikea enää perustella "virheen" tekijän jatkamista Tapparassa. Myös mahdollisen rikostutkinnan näkökulmasta voisi olla tyhmää tunnustaa julkisesti kaikkea, vaikka se olisikin moraalisesti ryhdikästä.

Nopeimmin pöly olisi laskeutunut, jos Rautakorpi olisi lähtenyt Tapparasta ainakin toistaiseksi. Olisihan hän voinut palata Tapparaan myöhemmin (joskus pandemian ollessa jo historiaa) ja siinä vaiheessa olisi voitu korostaa, että tässä on ollut aikaa miettiä asioita ja menneistä on otettu opiksi.

Tuntuu oudolta, että yksi utj voi olla seuralle niin korvaamaton, että seura on häntä suojellakseen valmis ottamaan loputtomasti paskaa niskaan ja menettämään sponsoreita. En usko, että esimerkiksi Tepsin palkkalistoilla on ketään, jolle ei sopivan skandaalin sattuessa voitaisi näyttää ovea.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Sehän tästä puuttuisikin, että Rautakorpi olisi keskustellut asiasta jonkun lääkärin kanssa etukäteen ja silti reenautettu niitä poikia.

Jos siis uskomme tätä nimimerkkiä, niin näihän on pakko olla tapahtunut? Tuo nimimerkin "ehdottomuus ja satavarmuus" vaatii muutakin kuin se, että junnuikäinen pelaaja itse oloaan fiilistelle toteaa, että kyllä mä voin ihan hyvin treenata.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös