Tappara kaudella 2021–2022

  • 204 413
  • 791

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kuitenkin sentään viiteen viimeiseen +4. Alku oli aika tyrmäävä HPK-pelin jälkeen, 5 peliä +0 -9.

Niin, pakotettiin pelaamaan oikealla puolella, kun tainnut aina aiemmissa jengeissä olla vasemmalla. Tuulola ja Jyrgens omasi aiempaa kokemusta oikeana pakkina, mutta Seppälälle haluttiin aintaa tällainen epämukavuusalueen jakso heti alkuun.

Seppälää haluttiin siis kehittää pelaajaksi kokonaisuutena, koska osaamista oikealla puolella ei ollut. Puolenvaihdon jälkeen takaisin vasemmalle, kääntyi tilastotkin plussalle.

Tappara siis tietoisesti kehitti yksilöä, joukkuepelaamisen kustannuksella. Ja tämä taitaa olla aika iso asia seuran toimintapolitiikassa. Meille tullaan kehittyämään, siihen koko pelaajaimu perustuu ja se tarkoittaa menemistä epämukavuusalueelle. Suurin osa pelaajista ei tule Tapparaan suorittamaan parhaalla mahdollisella tasolla, niin hullulta kuin se kuulostaakin. Meille tullaan kehittymään. Ja näitä tämmöisiä epämukavuusalueen juttuja suorittaa sitten kukin vuorollaan.

Oikein vai väärin toimittu? Jokainen päätelkööt itse.
 
Viimeksi muokattu:

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos kaikki asiat olisivat noin vinksallaan niin miten ihmeessä Tappara kuitenkin tuloksellisesti edelleen huonoinakin kausina on järjestäen Liigan top 6 joukkue?

Tappara on saanut kaadettua rahaa Liigassa A-korin pelaajiin. Tappara ei ole materiaaliltaan suorittanut yläkanttiin, tai edes sen mukaisesti edellisen mestaruuskauden jälkeen. Tappara ei kyennyt edes haastamaan Kärppiä 2018 kevään finaaleissa, vaikka paperilla joukkueiden piti olla vähintään tasavertaiset. HPK nöyryytti selkeästi nimettömämmällä nipulla Tapparaa 2019 keväänä. 2021 puolestaan Lukkoa vastaan ei lopulta ollut mitään jakoa, ja KalPakin tuotti jo vaikeuksia.

Runkosarjassa sijoitukset ovat aikajaksolla olleet 3., 2., 3. ja 4. Sinällään ihan kelposijoituksia, mutta varsinaisesti peli ei ole häikäissyt kuin yksittäisissä pyrähdyksissä (lukuunottamatta tuota 2019 syyskautta). Tapparan valtteja ovat olleet ylivoimapelaaminen sekä viimeistelyn tehokkuus. Tappara on saanut näiden avulla tehtyä tarpeelliset maalit ottelujen voittamiseen, vaikka pelitilanteet olisivat olleetkin vastustajan eduksi.


Mielestäni Tappara on tehnyt systemaattista työtä pelitavan kehityksessä, mutta 2020 pelaamatta jääneet playoffit jättävät ikävän sivumauen kaikkeen. Joukkue vaikutti olevan hyvässä kunnossa keväälle tultaessa. Playoffit kuitenkin jäivät pelaamatta, joten on toki typerää jossittelua, mihin tuo olisi riittänyt. Runkosarjassa pelaaminen lopun sulamisia lukuun ottamatta oli kuitenkin erinomaista.

Tappara oli paremmassa kunnossa syyspuolella kautta 2019-2020. Tuolloin otettiin 20 ensimmäiseen otteluun 17 voittoa. Kevätkin meni vielä kohtalaisesti, mutta selkeästi taantumuksellisesti. Nuo loppuhetkien sulamiset kertoivat paljon Tapparan puolustuspelin haavoittuvuudesta.


Viime kaudella joukkueessa epäonnistuivat kaikki - se on selvä asia. Hankinnat eivät menneet putkeen, mutta eihän kausikaan ollut mikään peruskausi. Osa kaudesta yleisölle, iso osa kaudesta puolestaan pelattiin tyhjille katsomoille. Kyllä se vaan niin on, että sekin muuttaa peliä. Playoffeissa Tappara puolestaan mittasi varsin mitättömästä materiaalistaan aivan maksimit ulos, enempää ei oikein voi pyytääkään.

Tapparalla mitätön materiaali viime kaudella? Aika moni valmentaja olisi vaihtanut omat pelaajansa päikseen Tapparan kanssa. Selkeästi parempi pelaajisto taisi olla ainoastaan Lukolla. Rahaa oli tuohonkin joukkueeseen käytetty, mutta ilmeisesti valmennus ei tiennyt mitä pelinappuloita kaipasi ja mitä niillä tulisi tehdä.


Tämä erikoinen aika monella tavalla ohjaa ja kaventaa ajattelua. Enemmänkin Tapparan kohdalla on ollut ongelma se, että peli on muuttunut. Tappara jäi aavistuksen liian pitkään hiihtelemään tutulla taktiikalla, joka ei enää vuosiin oikein ole toiminut. Pelkästään viivelähdöt ja trap eivät oikeastaan enää tuottaneet mitään.

Tappara muutti pelitapaansa täysin syyskaudelle 2017. Tämä ei selkeästikään toiminut, ja kevättä kohden otettiin mukaan aiempien kausien menestyselementtejä. Tuloksena lopulta ansaitut hopeamitalit, mutta ei pienintäkään mahdollisuutta mestaruuteen. Itseäni ihmetyttää yhä, miten vuodessa mestaruuksia taanneesta pelitavasta piti luopua täysin. Pelitapaakin voi uudistaa, muuttamatta sitä täysin. Tästä esimerkkeinä Pekka Virran KalPa ja Lukko.


Viime kaudesta tehtiin paljon analyyseja ja varmasti urheilujohto sekä valmennus miettivät, millaisia ongelmakohtia havaittiin ja miten niitä lähdetään korjaamaan. Nyt joukkueen rakenne tukee paremmin sitä lätkää, jolla tulevaisuudessa voi jotain voittaa. Se ei sinänsä vielä tarkoita mitään. Joukkueen täytyy edelleen käydä samat kasvuprosessit läpi ja treenipankin täytyy kehittyä. Lukko näytti viime kaudella suuntaa, mutta ei se tyhjästä ilmestynyt. Kyllä heilläkin näitä asioita harjoiteltiin vuosia.

Ei ole ihan helppoa lähteä pelaamaan aivan toisenlaista lätkää kuin se, mitä aikaisemmin on pelattu. Viime kaudella jouduttiin tekemään liian monta kompromissia.

Toistaiseksi Tapparan tekemisessä jäällä ei ole näkynyt mitään kehitystä. Ehkä siellä on mietitty ja yritetty, mutta osaaminen ei riitä. Tai vaihtoehtoisesti vain höpisty muutoksesta, tekemättä työtä sen eteen. En tiedä, mutta peliesitykset jäällä kertovat kaiken.

Kasvuprosesseista puheenollen. Tappara on nyt kasvattanut tätä pelisysteemiään jo reilut neljä kautta. Kausi kaudelta vain syvemmälle upoten. Pelisysteemi, jota ammattilaiset eivät sisäistä vajaassa kaudessa on täysin turha.

Hyvänä esimerkkinä muutoksesta, joka saatiin kerralla ajettua läpi, on Mannerin Kärpät. Marjamäen pelikirjasta ei montaa sivua mukaan poimittu, ja peli alkoi toimia heti. Kärpät rallatteli runkosarjan 2017-2018 voitosta voittoon ja lopulta poimi helpon mestaruuden. Ei pelitavan uudistaminen aina vaadi viisivuotissuunnitelmaa, kunhan siinä on järkeä.


Mainitsemasi Vauhkonen olisi ollut loistava lisä sellaiseen pelitapaan, jota Tapparassa ei haluttu pelata. On varmasti olemassa syitä siihen, miksi kaikki joukkueet haluavat paremman keskikaistan ja nopeamman pakiston. Tapparan viime kauden suoritus noinkin hyvälle tasolle oli pitkälle kiinni Kemiläisestä. Ei varmasti ole myöskään vahinko, että Tapparasta "poistetut" pelaajat eivät ole säkenöineet muuallakaan.

Miksi sitten pelaajat tyyliin Vauhkonen ja Blood hankittiin Tapparaan? Tapolan valmentajapesti oli jo selvillä, kun heidät joukkueeseen hankittiin. Harvalla valmentajalla on yhtä suurta mahdollisuutta ollut pitkäjänteisesti vaikuttaa joukkueen kokoamiseen, kuin Tapolalla nyt. Syyllinen löytyy peiliin katsomalla.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparaan? Tapolan valmentajapesti oli jo selvillä, kun heidät joukkueeseen hankittiin. Harvalla valmentajalla on yhtä suurta mahdollisuutta ollut pitkäjänteisesti vaikuttaa joukkueen kokoamiseen, kuin Tapolalla nyt. Syyllinen löytyy peiliin katsomalla.

Tässä mitään syyllisiä tarvita mihinkään. Olen aivan varma, että Tapparan uudistunut nopea pelitapa tulee olemaan avain tuleviin mestaruuksiin, jos sellaisia on tulossa. Jos joukkue voittaa joka pelissä maalipaikat niin silloin valmennuksen osuus on kunnossa, näin minä sen ajattelen. Ei valmentaja voi sille yhtikäs mitään, jos äijät laittavat jokaisesta mahdollisesta paikasta ohitse ja yli.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Ei valmentaja voi sille yhtikäs mitään, jos äijät laittavat jokaisesta mahdollisesta paikasta ohitse ja yli.

Valmentais niitä vaikka tekeen maaleja. Sitä varten niillä on valmentajia, että ne olisi parempia.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vaikea ymmärtää että Tappara tulee Nordikselle katselemaan avauserän, ja käytännössä häviää pelin siihen. Kokenut valmennus ja yhdinryhmä, mutta tällaisiin miinoihin ajetaan silti kerta toisensa jälkeen. Ottaa päähän ankarasti ja tämä joukkue kyllä ansaitsee täysin sijan 10 sarjataulukossa minkä se on pystynyt 12 pelin aikana hankkimaan. Joskus on asenne kunnossa, enimmäkseen ei. Kyllä tuolla materiaalilla pitäisi vasemmalla kädelläkin nousta sarjataulukossa, mutta toisaalta ihan oikein että neppailulla ei pisteitä oteta. En tiedä miten tuo joukkue aikoo vakiinnuttaa perustasonsa siihen, missä sen pitäisi olla sarjan kalleimmalla ryhmällä. Ehkä se ei kertakaikkiaan onnistu, ja säälipleijarit on Tapparalle tämän kauden mestaruus?
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Virveliä kainaloon joskus harvoin kanssasi eri mieltä.

Minulla on sitten varmasti heikko luonne näitä seuratessa, mutta ei minulle oikein avaudu tämä negatiivisuuden määrä (ei siis koske sinua.) Tiistaina kauden paras peli ja tänään muutama virhe, joista IFK rankaisi. Mutta en pysty edes hyvällä sydämellä sanomaan, että IFK olisi ollut tänään lähelläkään parempaa joukkuetta. Tapparan tilannetta auttaisi merkittävästi, jos saataisin pikapuoliin ainakin Rantakari kokoonpanoon. Muuta tukistettavaa en oikein löydä, mutta kiekollinen pelaaminen viivalla kaipaa todella paljon juuri hänen panostaan.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Mutta en pysty edes hyvällä sydämellä sanomaan, että IFK olisi ollut tänään lähelläkään parempaa joukkuetta.

No IFK oli huono, muttei Tappara ollut tarpeeksi hyvä. Tulosurheilussa pitäisi kuitenkin pystyä valmentamaan urheilijoita siihen, että voitetaan pelejä, eikä vain siihen, että hallitaan pelejä.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Itseäni ihmetyttää yhä, miten vuodessa mestaruuksia taanneesta pelitavasta piti luopua täysin.
Tätä huudettiin jatkoaikaa ja jokaista palstaa myöten, halutaan hyökkäävämpää kiekkoa. Lähes kisuviiksien mantraa, että viihdyttävä kiekko ennen menestystä. Ehkä Jukka ja Jussi totesivat, että sillä yhdellä ja samalla viedään mestaruudet 3/5 ja halusivat haastetta, halusivat voittaa mestaruuksia eri tavalla. Halusivat voittaa sellaisella pelillä, jota pelaajat haluavat pelata. Mitään faktaa minulla ei ole, omaa mutua ja luettua. Eivät ne hikiset 1-0 voitokaan, jossa kummallakaan ei ollut yhtään maalipaikkaa aina niin suurta juhlaa ollut katsoa. Nyt on pelit pääosin olleet edes viihdyttäviä ja kun se ajoitus osuu napsun verran kohdalleen, tulevat Tappara-fani viihtymään suuresti
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Torsti tämä lienee yksi tapparalainen "elämän" kulmakivi, että aina vaan meillä haikaillaan takaisin tuota "trap & vastahyökkäykset peliä". Se nähtiin jo Rautakorven kahdella ensimmäisellä kaudella, että kun oli vaikeaa niin aina muutamat johtavat pelaajat yrittivät sitä alkaa pelaamaan. Tulokset nähtiin playoffeissa mm. Kärppiä vastaan finaalissa sekä seuraavalla kaudella jo välierissä HPK:ta vastaan.

Pelitapa on toki vain yksi pienen pieni osa jääkiekkoa, mutta kyllä minä haluan nähdä mieluummin tällaista Tapparaa kuin sitä ikävystyttävää hinkkausta, jota suurin osa Liigajoukkueista pelaa vieläkin. Jos tätä muutosta ei nyt vieläkään saa ajaa pelitavaksi asti niin koska se muutos oikein tehdään? Ei tuolla trapilla & vastahyökkäyksillä taideta enää mestaruuksia voittaa. Nostalgiapöhössä on hyvä muistella sitä, mutta tosiasia on se, että kyllä se pelitapa on jo katsottu läpi ja sillä ei taida mestaruuksia enää tulla.

Pelissä riittäisi ihan loistavasti saada YV tuloskuntoon ja jätkät pelaamaan koko 60 minuuttia. Kun näitä oman pään koomailuja on saatu vähemmälle niin silloin ei tietysti kestetä sitä, jos Heljanko päästää näitä kaukolaukauksia sisään. Viittaan nyt esim. @ljpp ansiokkaaseen kommenttiin co:n puolella, että maalivahdin rooli on aika iso. Tänään jokaisen maalin olisi pitänyt jäädä ja se olisi riittänyt voittoon. Mutta näinhän tämä menee myös oikeassa elämässä - ilman kynsiä ja hampaita. Kun on vaikeaa niin sitten on vaikeaa ja yleensä yhden osa-alueen korjaaminen saattaa syödä toisesta kokonaan tehot.

Sen sijaan, kun tuota valmennuksen roolia on nosteltu niin toki jollakin tavalla pitäisi saada yksilöt hereille. Tapparalla ei ole varaa siihen, että nämä kalliit runkopelaajat ovat pelistä toiseen varjojen mailla.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuosta maalivahtihommasta tuli pelin aikana mieleen, että päävalmentaja Rautakorpi ei olisi tähän asti katsellut nykytilannetta. Ainakaan voimansa tunnossa 20 vuotta sitten. Heljanko on huippuveskari ratkaisupeleihin, mutta runkosarjassa tarvittaisiin tasaista suorittamista illasta toiseen. Tähän Heljanko ei pysty, joten joku oikeasti kova kirittäjä tähän tilanteeseen olisi kova juttu. Urheilujohtaja Rautakorven pitää reagoida tilanteeseen, hänellä jos kenellä on kokemusta maalivahtipelin merkityksestä sekä runkosarjassa, että kevään ratkaisupeleissä.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Corkscrew aika ikävä olla tästä samaa mieltä. Heljanko on ollut parhaimmillaan aivan loistava maalivahti, mutta tämä kausi on jälleen tuonut ikävällä tavalla heikkoudet esiin. Heljangon ongelmaksi ovat koituneet jälleen kerran nämä laukaukset, jotka eivät edes ole mitään huipputasoa pienistä kulmista sekä perinteinen b-pisteen kaarilta menee luvattoman usein kiekko sisään. Jos kuitenkin jotain positiivista niin Heljanko on mennyt kyllä siinä eteenpäin, että usein hän pystyy kokoamaan itsensä.

Toisaalta eipä voi ainoastaan Heljankoa syyttää, koska kovalla kuormalla on oletettavaa, että virheitä tulee. Se, mikä tilanteesta tekee erikoisen niin Piiroiseen joko ei ole yhtään luottoa tai sitten häneltä on syöty kaikki luottamus pois. On aivan uskomatonta, että Tappara EDES lähtee Helsinkiin sellaisessa tilanteessa, että penkille otetaan mukaan maalivahti, jonka ei anneta missään tilanteessa pelata. Heljanko ei ole osoittanut parhaimmillaan olevansa yksinvaltias vaan hän on osoittanut, että yksi tasoa ylläpitävä elementti on aina ollut voimakas kilpailu. Nyt sitä sisäistä haastetta ei tähän peliin annettu.

Kuitenkin tällä hetkellä näkisin ongelmien järjestyksen hieman toisin kaikesta huolimatta. Heljangon pelaaminen nykyiselläänkin on riittävää, mutta tarvitaan aivan ehdottomasti nyt koko joukkue mukaan maalintekotalkoisiin. Tapparalla ei ole varaa siihen, että joka toisessa pelissä puolet tuloksentekoyksiköstä katoaa kuin tuhka tuuleen. Muutaman pelin näytti jo siltä, että Tappara olisi saamassa kaikki kolme ketjua toimimaan, mutta tänään palattiin vanhaan tuttuun.

Kuvasta katoavat: Bertrand, Platzer, Morley, Kuusela & Levtchi. Tältä osastolta on pakko saada toisteisempi panos hyökkäyspelaamiseen. Tuossa on varmaan 1,5 miljoonan edestä kiinni rahaa hyökkääjissä, mutta kaikki katoavat aivan kummallisesti pelissä. Tanusta on arvosteltu, mutta hän sentään on näkynyt myös hyvällä tavalla pelissä toisteisesti. Saman voi sanoa Virrasta, joka myös on saanut kritiikkiä osakseen. Nelosketju on joka pelissä tehnyt oman osuutensa viimeisen päälle. Tapparan palasilla YV:n on oltava tätä parempaa ja maaleja pitää alkaa syntyä aivan toisella tavalla.

Jos maalinteko on tätä luokkaa niin Heljangon pitäisi olla ylijumalallinen jokaisessa pelissä, jota hän ei ole. Kyllä Heljankoa akuutimpi ongelma on tuo maalinteon käsittämättömän heikko tulostehokkuus.
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tätä huudettiin jatkoaikaa ja jokaista palstaa myöten, halutaan hyökkäävämpää kiekkoa.

Myönnetään. Tuon kaltaisia kommentteja on kyllä osunut silmiini. Itse pidän viihdyttävänä, kun Tappara pitää vastustajan nollilla, ja tekee itse maalin tai pari.


Eivät ne hikiset 1-0 voitokaan, jossa kummallakaan ei ollut yhtään maalipaikkaa aina niin suurta juhlaa ollut katsoa.

Itselleni nuo olivat suurta juhlaa, kunhan vastassa oli joko paikallisvastustaja tai Liigan kärkipään joukkue. Itselleni se on se ja sama voitetaanko joku Jukurit 2-8 vai SaiPa 0-1 vieraissa. Mieluummin ne pienimaaliset voitot, kun tietää pelisysteemin kantavan myös kovempia seuroja vastaan. Nykyisin tietää, että lähes jokainen kovempi ottelu hävitään pystyyn.


Nyt on pelit pääosin olleet edes viihdyttäviä ja kun se ajoitus osuu napsun verran kohdalleen, tulevat Tappara-fani viihtymään suuresti

Tästä en aivan ota selvää. Tapparan peli ei ole omiin silmiini ollut viihdyttävää. Lähes jokainen ottelu täyttä kuraa alusta loppuun. Ehkä mielipiteeseen vaikuttaa se, kun näkee ettei tuolla pelisysteemillä, intensiteetillä ja tekemisellä tulla ottelua voittamaan. Sama miten sitä kouhkataan kulmissa.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Täyttä kuraa alusta loppuun? Taitaa vahvasti olla tulosorientoitunut katsominen kyseessä sitten. Eilenkin 30 torjuntaa vastustajan maalivahdilla eikä ne ihan kulmista tulleet sentään laukaukset. Selvästi viihdyttävämpää peliä kuin vaikka vuosi sitten. Ei kai eilisellä maalivahtipelillä oikeen ois ketään voitettu, toki paikat munittiin ihan ite muttei Heljanko pelastanu yhtään. Päinvastoin.

Yllätyksellisyyttä toki toivoisin hyökkäyspäähänKIN. Tilanteet on ennalta arvattavan näköisiä pääsääntöisesti. Jätetään antamatta se nopea yllättävä syöttö ja sen sijaan perinteitä vaalien viivaan kiekko.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Apa

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestistä on annettu turhana rikepiste.
Tunnustan: Olen kosketellut Jussin pippelin vartta
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Täyttä kuraa alusta loppuun? Taitaa vahvasti olla tulosorientoitunut katsominen kyseessä sitten. Eilenkin 30 torjuntaa vastustajan maalivahdilla eikä ne ihan kulmista tulleet sentään laukaukset. Selvästi viihdyttävämpää peliä kuin vaikka vuosi sitten. Ei kai eilisellä maalivahtipelillä oikeen ois ketään voitettu, toki paikat munittiin ihan ite muttei Heljanko pelastanu yhtään. Päinvastoin.

Yllätyksellisyyttä toki toivoisin hyökkäyspäähänKIN. Tilanteet on ennalta arvattavan näköisiä pääsääntöisesti. Jätetään antamatta se nopea yllättävä syöttö ja sen sijaan perinteitä vaalien viivaan kiekko.

Vaarattomia vetoja maalintekosektorin ulkopuolelta. Joskus menee, ehkä parikin pelissä. Mitenkään systemaattisesti tuolla roiskimisella maaleja ei tehdä. Tapparahan itse harrasti tuota takavuosina, antoi vastustajan laukoa sektorin ulkopuolelta.

Laukaisukartta ei vetojen vaarallisuudesta kauheasti kerro. Huomattavaa silti on, että Tapparan "hallinnasta" huolimatta parhaalta sektorilta vastustaja voitti laukaukset noin 10-5.

Vastustaja iskee heti ensimmäisellä ylivoimallaan. Samaan aikaan Tapparan ylivoimapeli on mainitsemasi kaltaista, mielikuvituksetonta. Mitään todellista uhkaa ei tunnu olevan. Koko peli jahdattiin, ja tekeminen oli näennäisen hyvää. Valitettavasti ei ollut halua eikä kykyä päästä maalinedustalle ratkaisupaikkoihin. Kyllä itse laitan tuon pelin kategoriaan "kuraa alusta loppuun".
 

Liitteet

  • 1634288508012.png
    1634288508012.png
    100 KB · kertaa luettu: 92

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vastustaja iskee heti ensimmäisellä ylivoimallaan. Samaan aikaan Tapparan ylivoimapeli on mainitsemasi kaltaista, mielikuvituksetonta. Mitään todellista uhkaa ei tunnu olevan.

Tässähän tehtiin useampiakin YV-maaleja sen pitkän kuivan kauden jälkeen, mutta jos suinkin oikein muistan, niin enin osa niistäkin oli pikemminkin ylivoiman aikana tehtyjä normaaleja pelitilannemaaleja kuin suunnitellun tai harjoitellun ylivoimapelin tuottamia. Osassa vielä mukana joku meille erittäin suotuisa pomppu (joiden ei väitä olevan pelkkää tuuria). Kyllä sellainen maalintekemisen meininki ja vaara puuttuu.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kirjoittelin blogiini ajatuksia CHL:stä, IFK:sta, Tapparasta sekä pelitavasta.

On tämä Liiga sillä tavalla mielenkiintoinen, että välillä tuntuu, ettei täällä voi pärjätä edes vähän alkua, jos yrittää pelata liikkuvaa ja kiekollista jääkiekkoa. Sen verran voimakkaana koko Liigan DNA:ssa on tuo bussi oman maalin eteen ja vastahyökkäyksiä. Liekö Tappara itse syyllinen mestaruuksillaan siihen, että tämä on se way to go.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei sitä bussia ainakaan ulkopuolella pimputtelemalla murreta, tähän Tappara on syyllistynyt niissä peleissä missä vastustaja pelaa pragmaattisesti vain keskustan kiinni ja iskee vastaan. Ihan turha syyllistää sarjaa tai valmentajia, nykytilanne vain on se että meillä on 15 joukkueen sarja, johon nippanappa riittää huippupelaajia. Ja joka kesä parhaat kuoritaan päältä isompiin ympyröihin. Silloin on ihan selvää että keskikastista alaspäin olevat joukkueet eivät voi lähteä iloisesti ja rohkeasti hyökkäämään Tapparaa vastaan.

Sanoisin että nuo bussit murretaan laittamalla haalarit päälle joka ilta ja haastamalla rohkeammin keskustaa kohti 1-1-tilanteissa. Tämä lähtee jo siitä kun ylitetään punaviiva. Hienot syöttökombinaatiot ja taitopeli toimii sitten paremmin kärkipään joukkueita vastaan, jos ne lähtevät pelaamaan Tapparaa vastaan eikä sumputtamaan. Tämä näin rajusti yksinkertaistettuna. Tappara on hävinnyt tällä kaudella monta peliä koska sillä on vain yksi omaan kiekollisuuteen ja syöttämiseen perustuva hyökkäyspelitapa, joka ei loppujen lopuksi tuota riittävästi laatupaikkoja bussijoukkueita vastaan. Toki on hävitty myös sellaisia pelejä joissa pelitapa on toiminut, mutta onni ei ole suosinut. Sen takia tilanne sarjataulukossa näyttää huonommalta kuin oikeasti on.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Ei sitä bussia ainakaan ulkopuolella pimputtelemalla murreta

Tapolalle voisi laittaa VHS-kasetilla taltioinnit kevään 2012 Mestarien liigan välieristä ja finaalista. Jääkiekossa vastustajan muodon haastaminen on kuitenkin helpompaa kuin jalkapallossa.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Mielenkiintoinen sisäinen pistetilasto tässä vaiheessa kautta. Top4 omia kasvatteja (Levtchi, Tanus, Merelä, Rauhala) ja Luotokin aloittanut piste/ottelutahtiin. Ai mitäkö tällä tuli haettua, no ainakin sitä, että potentiaalia pitäisi löytyä, kunhan "vierastyöläiset" alkavat paikoistaan osumaan! Ja kyllä, olen sitä mieltä, että se on vain ajan kysymys!
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ai mitäkö tällä tuli haettua, no ainakin sitä, että potentiaalia pitäisi löytyä, kunhan "vierastyöläiset" alkavat paikoistaan osumaan! Ja kyllä, olen sitä mieltä, että se on vain ajan kysymys!

Ajan kysymys, milloinka poistuvat Tapparasta takomaan pisteitiä muihin seuroihin? Nykymenolla todennäköisesti kesken sopimuskauden. Smejkal osui hyvin Jukureita vastaan ja aloittanut muutenkin kauden pirteästi.
 
Viimeksi muokattu:

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sairastuvan ovet käy jälleen. Morley palaa kokoonpanoon, mutta sivuun jää Rauhala ja Tanus. Ennestään sivussa Peltola, Jürgens, Rantakari ja pelikiellossa vielä tänään oleva Kinnunen.

Saa nähdä nähdäänkö yhtäkään peliä tällä kaudella parhaalla kokoonpanolla?
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Huomasin just että Tapparalla on marraskuussa yksi neljän pelin viikko. Tiistaina 23.11. Växjö CHL:n pleijareiden toisessa osaottelussa, keskiviikkona KalPa, perjantaina Ässät ja lauantaina HPK. Onneksi sentään noista kolme on kotona eikä neljäskään Poria kauempana. Tuo on muuten myös Hakametsän viimeinen viikko.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Huomasin just että Tapparalla on marraskuussa yksi neljän pelin viikko. Tiistaina 23.11. Växjö CHL:n pleijareiden toisessa osaottelussa, keskiviikkona KalPa, perjantaina Ässät ja lauantaina HPK. Onneksi sentään noista kolme on kotona eikä neljäskään Poria kauempana. Tuo on muuten myös Hakametsän viimeinen viikko.
Hakametsä saa arvoisensa viimeisen Liigamatsin. Jos siis Tapparan pelaajat jaksavat saapua paikalle
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös