Tappara-HIFK 13.2.2003 klo 18.30

  • 15 245
  • 167
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Pelin kulminaatiopisteet (latteuksien latteus?)

Viestin lähetti TheAnimal


Pakko todeta, että jos ison Mrazekin liike olisi niin huonoa kuin on jatkuvasti pyritty väittämään, niin HIFK ei olisi tilanteesta tehnyt maalia. Kokoisekseen hän liikkuu kuitenkin yllättävän hyvin ja pinnat lähti Stadiin.
[/B]

Tarjosit päivän parhaat naurut!!! Miten iso mies voi noin sinisilmäisesti edelleen puolustaa Matikaisen loistavaa hankintaa??

Harmi ettet voi enää vedota siihen että Mrazek pelaa piste per peli tahdilla.
 

Jaakkima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Reporiparallaa

Enpä huomannut katsoa kuka oli tuomarina etukäteen, olisin kyllä jäänyt kotio. Eikö tuota kaveria voi laittaa pihalle liigasta ? Molemmat joukkueet kärsi Reposesta.

Useita virheitä, hupaisin oli kun JOjanen hyökkaysalueella menetti mailansa ja aikoi poimia sen takaisin itselleen niin IFK:n pelaaja nappasi sen joten Janne ei päässyt peliin takaisin mukaan. Repo ja linjamiehet vain katselivat kun IFK:n pelaajalla oli 2 mailaa melko pitkään...

Suhosen kommentteja on vaikea ymmärtää, ei tainnut olla samassa pelissä mukana (henkisesti ainakaan).

Tietääkö muuten kukaan miten loukkaantuneiden pelaajien kävi ? Saravo ei nähdäkseni pelannut taklauksen jälkeen ollenkaan.
 

susi

Jäsen
Fakta: Tappara oli aivan paska ja saa syyttää tappiostaan vain itseään.

Totuuden nimissä pitää kuitenkin lisätä, että molemmat kentällä esiintyneet joukkueet eivät olisi ansainneet yhtään pisteitä noilla esityksillä.

Mutta sitten case Repo. Ehdottomasti SM-liigan paskin tuomari. Naurettavin asia oli tuo Pikkaraisen tilanne. Tilanteessa ei Pikkaraisen loukkaantuminen naurattanut vaan se, että mies itse luisteli ja kaatui päin Tapparan maalin kehikkoja. Mäntylä sattui olemaan vain siinä vieressä joten sai jäähyn. Ihme kun ei sitten saanut ottelurangaistusta estämisestä. Niin ja tämä näytettiin hallin käytävillä videolla moneen otteeseen joten näin siinä todella kävi.

Tapparan maali siis hylättiin potkumaalina , ei ollut kyse maalivahdin alueella olemisesta jne. Tilanne on vielä videolla, joten pitää tarkistaa, mutta muistini mukaan Jämsen ei ollut edes maalialueella.

Jotta maali voidaan hylätä potkumaalina, eikö se silloin vaadi sitä, että pelaaja suorittaa luistimellaan ns. potkuliikkeen? Jos joku sellaisen videolta näkee, niin kertokaapa minulle oikein tarkasti. Pakkohan Jämsenin oli jarruttaa maalille tullessaan, jotta ei olisi tehnyt ns. pikkaraisia. Potkuliikkeen tulisi olla vähintään luistimen asennon vaihto, jotta kiekko kimpoaisi luistimesta toiseen suuntaan tai sitten selvä luistimen potkuliike, jolla kiekko siirretään maaliin. Mitään näistä tilanteessa ei tapahtunut. Lisäksi Repo ensin hyväksyi maalin ja vasta Hifkin pelaajien protestoidessa lähti soittelemaan videonuijalle. Tykkään enemmän Levonen/Mäkelä tyylisistä tuomareista jotka heti näyttävät, että ok katotaan videolta tai osaavat tehdä päätöksen tuomiosta heti.

Järvisen tilanteesta sen verran, että myös minä en tilannetta kunnolla nähnyt. Kuitenkin tilanteessa kiekko oli jo kauan ollut hallussa Mäntylällä, joten Saravo ei ollut enää kiekollinen mies. Yleensä Saravo ei myöskään taklauksista hätkähdä mutta tässä tilanteessa ei varmaan enää odottanut taklausta.

Tällä pelillä ei hyvä hurraa. Kun meillä on Tarvaisen kaltainen puukäsi ykkösketjun mukamas maalipyssynä, niin olkaa te tyytyväisiä vain Mrazekkeihin ja kumppaneihin. Jopa Kimmo Salminen saisi varmaan Tarvaisen paikalla enemmän aikaan.
 
Viimeksi muokattu:

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Se on kuulkaas aivan sama oliko se Jämsen maalivahdin alueella vai ei, kun maali hylättiin potkumaalina. Samaan hengenvetoon voitaisiin keskustella niistä (tilannetta edeltäneistä) Ojaseen kohdistuneista koukkauksista tai siitä, kuinka Jämsenin mailasta pidettiin kiinni. Mutta onneksi Ilveksen kannattajat olivat paikan päällä ja tulevat kertomaan meille sivullisille asioiden oikaean laidan. Ettei vaan ollut yksi teikäläisistä siellä videon ääressä... Ainoa fakta on se, että kiekko meni maaliin luistimesta, mutta ei selkeällä potkulla vaan osuttuaan luistimeen.

On se jännä, kuinka nuo säännöt ja niiden tulkinnat muuttuvat kesken kauden. Välillä hyväksytään maali, kun se menee selkeästi luistimesta ja välillä (esim. eilen) maali hylätään.

Pikkaraisen maalia päin kaatuminen ja sitä seurannut Mäntylän jäähy oli luokatonta Repoa selkeimmillään. Mies ei ilmeisestikään näe tilanteita, vaan arpoo jäähyjä puhtaasti tunnepohjalta.

Saravoa taklannut Järvinen(?) sai tämän kauden linjan mukaisen jäähyn, vaikka taklasi puhtaasti. Saravo nukkui tilanteessa ja tuli hiukan kumarassa. Pekka oli tosin jonkin verran irti laidasta, mutta silti, pidetään se pää ylhäällä. Voitaisiin haluttaessa keskustella taas taklaajan vastuusta, sillä minä näin koko tilanteen kunnolla ja Saravon tuli niin pitkään pää nuokuksissa, että olisi se Järvisenkin pitänyt panna se merkille. Olkapää kopsahti Saravon päähän ja ilvesläiset vaatisivat tässä tilanteessa parkamäkiselle lisäsanktioita (ai niin, mutta eihän tässä Kuparinen ollutkaan taklauksen kohteena, my mistake).

Peksi nousi tuettuna ylös ja jatkoi peliä hetken huilattuaan.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Onnitelut Hifkille 2 pisteestä. Stathos oli kentän kunkku tänään ja piti nämä leivojan tituleeraamat porkkanaperseet aisoissa. Hifki pelasi muutenkin hyvin varsinkin ensimmäisessä erässä, jonka myöhemmin Tappara otti haltuun, kiitos 5min jäähyn. Itse en taklausta kunnolla nähnyt, muuta kuin vähän silmäkulmasta, mutta kyllä se äkkiä katsottuna 5min arvoiselta näytti.

Toisessa erässä kävi hyvin erikoinen tapaus. Olen kannattanut aina videotuomareita koska heidän päätöksiään ei voi kyseinalaistaa, he näkevät varmasti tilanteen miten se oli. Nyt kuitenkin ihmetyttää tämä tuomio. Näin tilanteen kentällä ja vielä monta kertaa erätauolla. Jämsen mielestäni jarruttaa maalille jo ennen kuin syöttö lähtee ja hän ei missään vaiheessa muuta jalkansa asentoa. Mielestäni Jämsen ei ollut maalialueella ennen kiekkoa, muistaakseni kiekko kulki koko syötön ajan maalivahdinalueella. Voin myös muistaa väärin. Yhtäkaikki Repo oli tässä(kin) tilanteessa täysin kuutamolla ja heräsi vasta kun Dave ui rintaa.

Olen Jukan kanssa siitä samaa mieltä, että Tappara paransi peliä kokoajan loppua kohti ja oli nyt sääli, että peli kaatui tälläiseen hasardiin. Paikkoja oli ratkaista ottelu jo moneen kertaan, mutta kun ei niin ei. Käsittämätöntä tämä tehottomuus. Tapparassa tänään ei ollut oiken muita hyviä kuin Pirnes, joka jaksaa kyllä loistaa ottelusta toiseen, mutta ei hänkään voi yksin otteluita ratkaista, pitäisi hivenen saada apuja muiltakin.

Repo ei kyllä mitenkään esiintynyt edukseen. Kentällä sai käyttää mailaa ja estää lähes niin paljon kuin haluaa. Sanoiko joku Apen kritisoineen tapparan peliä? Ei kai? Ape tosiaankin lunasti niitä lupauksiaan joita hän kertoi ennen maajoukkuetaukoa "vien pojat painileirille" meinaan siltä se aika-ajoin näytti. En väitä että Tappara olisi, niin puhtaasti ja kauniisti pelannut, mutta ei se mitenkään kauheasti poikennut Hifkin pelistä. Tämä kitinä vastustajasta tuntuu olevan jo vähän tapa.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Parahin HN,

ei ole paha olo, mutta en voinut jättää vastaamatta niille keskusteluun osallistuneille ilveksen kannattajille, jota esittivät vääriä tulkintojaan tuolla edempänä.

En koe tyydytystä saati kateutta siitä, että Ilves on liigassa viimeisenä. Ehkä sinun ajatuskuviosi sitten kulkeekin tuota linjaa. Vaan on ollut sinullakin sitten hiljaisempi kausi tällä foorumilla. Itse asiaan et nytkään ottanut kantaa, mutta pääsitpä sentään vähän purkamaan tuntojasi.

Nyt tiedänkin, kuka sitä videoruutua eilen tuijotteli.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Juu, Mrazek teki maalin omasta ribaristaan saatuaan kiekon lahjaksi. Nyt hän on muuttunut loistavaksi hankinnaksi. Jos näitä räkämaaleja tulisi edes joka toiseen otteluun, olisi mies kohtalainen hankinta. Mutta seurataan ja katsellaan - toisaalta tämä taisi olla Mrazekin viimeinen ottelu, jos Vopat on paluukunnossa?
 

axe

Jäsen
Siitä Jämsenin mahdollisesta maalivahdin alueella olemisesta. Eikös se juuri viime vuoden finaaleissa tehty selväksi, että sinne takatolpalle liukuva pelaaja saa tulla alueelle ennen kiekkoa jos ei häiritse maalivahtia?

Jämsenillä kyllä on ilmeinen tulevaisuus jalkapalloilijana. Kun luistimet jalassa jäällä takajalan sisäsyrjäpotku lattanalla kiekolla lähtee tuohon malliin yläkulmaan, niin mitähän Lasse saisi aikaan nurmella kengät jalassa ja isolla pallolla? Veikkausliigan maaliennätykset ropisisisisivat.

Suhonen on kyllä hassu. Vai että halonhakkuustako se Pikkarainen sitten loukkaantui? Olisin voinut lyödä vaikka vetoa, että loukkaantuminen tapahtui siinä tilanteessa missä hän omia aikojaan kaatui takaviistosta tulleen yhdessä kädessä mailaansa pitäneen Mäntylän mailan päälle ja liukui siitä sitä tolppaa päin. Mutta ei kai sitten. Olikohan se sellainen kirvesisku, jonka Stevie Wonderkin olisi nähnyt?

Mutta Ape on kyllä valmentanut NHL:ssä, se pitää muistaa, eikä siellä saa pelata näin.

Järvisen tilannetta en nähnyt -- kuten ilmeisesti ei noin 90 prosenttia muistakaan hallissa -- koska se tosiaan tapahtui niin hirvittävän kauan syötön jälkeen, kun kiekko oli jo niin paljon muualla, ettei taklaus osunut kunnolla edes näkökentän rajoille. Eikä mahtunut kiekkoa seuraavaan kameraankaan. Matlock ei olettamuksia salli, mutta eiköhän se siis taas kerran teknisesti puhdas taklaus ollut, jossa vastaanottaja ei ollut valmis, mutta ulosajo tapahtuneen loukkaantumisen takia oli kyllä siksi ok, että se taklaus tuli todella myöhään.

Kenellehän Grönvall yritti sitä syöttöä, mistä MOjanen tekio tasoituksen? Ainakaan se syöttö ei oikein sopinut Reten muuhun syöttölinjaan tässä pelissä, jos se meni sillä kertaa kohdalleen. Pelasiko Tapparalla mm. Alanen, Mäkinen, Venäläinen ollenkaan? Hyvin pystyivät ainakin pysyttelemään näkymättömissä. Tarvainen sen sijaan kävi ilmottautumassa viimeisellä minuutilla, kun ei suostunut tasoittamaan peliä. Tyhjään maaliin on kuulemma ihan tyhmä tehdä maalia. Molarin hassuttaminen on hauskempaa.

Ja yhdyn myös haukkumaan Revon. Tämä oli mulle tällä kaudella kolmas ottelu, jonka muistan mieheltä nähneeni ja jokainen niistä on ollut täysin luokaton. Oli sitten maalitilanteen tai jäähytilanteen tuomio, niin aina Repo tarvitsee joltakin instanssilta apua ratkaisun tekemiseen, yleisö, joukkueet, linjatuomarit, videotuomari. Ja sitten 1-1 -tilanteessa tapahtunut linjanmuutos ja päätös jättää kaikki tilanteet viheltämättä oli kyllä taas aivan järjettömän raju. Täsmälleen samanlainen kuin silloin HPK:ta vastaan, mitä Jukka Jalonenkin naureskeli. Voi vain olettaa (anteeksi, Ben), että jos Luoma ei olisi kompuroinut ja peli olisi mennyt jatkoajalle, niin IFK olisi luultavasti saanut sen kolmannessa erässä moneen kertaan antamatta jääneen jäähyn. Aivan niin kuin tapahtui silloin HPK-pelissäkin.

Sitä paitsi Matlock saa olettaa ja olettaakin, jos vaan tuomari ja syyttäjä sallivat sen.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos pelistä on löytynyt kulminaatiopiste ei Tapparalla ollut toivoakaan - tämä on rosterimme erikoisosaamista.

Älyttömän tärkeät pisteet, kiitos siitä.
 

Ilpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara ja HIFK

Elisen perusteella paljon saa molempien otteet parantua, jotta menestystä kevään kuhinassa olisi odotettavissa. Siksi huonoa peliä molemmat esittivät.

Oikea joukkue voitti ja siitä onnittelut HIFKille. Tappara saa syyttää vain omaa surkeuttaan ja maalintekonsa vaikeutta.

Sokerina pohjalla Tapparan nro 5 - Mikko Luoma. Alas on liigan taso mennyt, jotta Luoma pitää paikkansa maajoukkueessakin.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti susi


Mutta sitten case Repo. Ehdottomasti SM-liigan paskin tuomari.

Tähän en malta olla puuttumatta. Olen nimittäin sitä mieltä että liigasta löytyy kolme PALJON HUONOMPAA tuomaria kuin Repo. Tuo Revolle tarjoamasi titteli kuulu ehdottomasti Juha Pajuselle, joka ei tunne kuin yhden rikkeen: Estäminen. Senkin mies tulkitsee, niin että aina kun pelaaja kaatuu, tulee lähimpänä olevalle vastustajalle antaa jäähy. Lisäksi Kimmo "homer" Siipo sekä Timo "pikkuseppo" Favorin ovat mielestäni selkeästi Repoa heikompia viheltäjiä.
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Huomio! Tämän viestin alkuosa ei enää suoranaisesti liity eiliseen kamppailuun!

Ensinnäkin Repo: voi olla että Siipo tai Rönn ovat vieläkin huonompia, mutta Repo on onnistunut epäonnistumaan karkeasti nimenomaan Tapparan kotipeleissä, joka kyllä laittaa miehen ainakin omalla ranking-listallani aivan viimeiseksi.

Ja sitten vielä tuosta maalin hylkäys -säännöstä. Kyselin eilen siitä että milloin sääntöä on muutettu niin että tahattomasti luistimesta mennyt maali voidaankin hylätä. Vastausta ei ole kuulunut, ainoat tähän viittaavat viestit ovat luokkaa "kuulin aiemmin päivällä" tai "kuulemma on joulutauolla muutettu" (eivät ole sanatarkkoja lainauksia). Eli TIETÄÄKÖ joku, onko tätä sääntöä jotenkin muutettu?

Vai onko todellakin käynyt taas kerran niin että tulkinta venyy kuin yhden tietyn finaalisarjan sisällä? Mikäli kukaan ei pysty kertomaan uskottavasti (= lainaamaan jostain) sääntömuutoksesta, niin ei voi kuin sanoa että meni viimeinenkin usko videotuomareihin eilen.

Ja vielä toistan sen mitä otsikossa: tämä EI koske ensisijaisesti eilistä peliä, ENKÄ sano että Tappara hävisi Revon ja videotuomarin toiminnan takia. Tappara hävisi ihan omiin tumpulointeihinsa.

Eilisestä pelistä vielä sen verran, että on uskomatonta miten joidenkin peluriemme taso voi heitellä niin hirveästi. Tosin Luoma on ollut heikko melkein koko ajan joulun jälkeen. Grönvallilta eilen aivan järkyttävä peli ja olen taipuvainen olemaan samaa mieltä axen kanssa että varmaan yritti siinä maalisyötössäänkin jotain ihan muuta. Myös hyökkääjien toiminta oli välillä aivan kamalaa. Jos joku limutus onnistuikin, ja päästiin pakista heittämällä ohi, niin tämä etu käytettiin viemällä kiekko kulmaan. Onko Tapparalla reenivuoro sellaisessa raossa jossa kenttämiesten työvuoro loppuu, ja he unohtavat maalit jäädytyksen jäljiltä sinne kulmaan? Sitten ihmetellään kun kuviot eivät onnistu vaikka reeneissä tulee maaleja solkenaan.

Marusak ei ole vielä lunastanut niitä odotuksia Jutila-mallisena liiderinä joita asetti ekassa pelissään. Taso kuitenkin pysyy jotakuinkin korkealla jatkuvasti. Eilen kärsi kohtuuttoman paljon siitä, että joutui pelaamaan täysin yössä olevan Grönvallin parina pitkät pätkät pelistä.

Mitähän sille Tarvaiselle oikein pitäisi tehdä? Hypnoosia? Optikko?

Ja loukkantumisista, Saravo ainakin pelasi myöhemmin ottelussa ihan täysipainoisesti joten mitään pahempaa ei onneksi tainnut sattua. Pikkaraista en siellä havainnut, mutta tilanteessa mies minunkin nähdäkseni kaatui aivan itse. Tietenkin tahattomasti, koska kukaan ei varmasti filmaa vastustajalle jäähyä kaatumalla päin maalia. Toivottavasti ei käynyt kuinkaan. Jäähyn syy "estäminen" on noissa tilanteissa juuri se mihin turvaudutaan kun tuomari ei ole nähnyt tilannetta.

Ja vielä yksi huomio: Pärssinen pari kertaa diskreetisti kävi ajelemassa Kuivalaista, ja lisäksi filmaili oikein urakalla. Kukaan ei loppumatsista enää uskaltanut mennä miehen lähelle kun ei tiennyt millainen hyppy sieltä tulee. Bravuuri on se että ottaa toisen mailasta kiinni ja jää "polkemaan paikalleen". En ole Pärssisestä aiemmin moista näin räikeänä havainnut eikä kyse siis ollut mistään "katotaas nyt filmaako se Pärä" -havainnoinnista, vaan pisti ihan muuten vain silmään.

Onnea vaan pisteistä sinne Helsinkiin. Tuolla pelillä niitä ei kuitenkaan tule kovin montaa lisää, ainakaan jos Stathos laskeutuu tavallisen kuolevaisen tasolle.

Meidän kannaltamme täytyy vain toivoa sitä perinteistä, eli että tauon kova reeni painaa. Niin aina, juu.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Monet (tapara-fanit) ovat olleet kovasti paljon sitä mieltä, että koska Jämsen jarrutti ei hän tarkoituksellisesti millään voinut ohjata kiekkoa luistimella. Minä lupaan Jämsenin palkalla tulla pelaamaan Tapparaan, sillä minä vakuutan osaavani jarruttaa juuri niin oikea aikasesti, että kiekko kimpoaa tarvittaessa luistimesta maaliin. Itseasiassa lupaudun puolella palkalla, sikäli lätkän pelaamisen lopetin itse c-junnuna (mainostan vielä että olisin eilisessä pelissä kahdessa erässä ollut jaetulla kärkisijalla Tapparan maalintekijätilastossa).
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Haluaisin vielä sanoa oman mielipiteeni siitä että mitä sana "tarkoituksellisesti" tarkoittaa luistinohjauksen yhteydessä.

Mielestäni se tarkoittaa sitä, että pelaaja nähdessään kiekon tulevan tahallisesti tekee luistimellaan jotain (potkaisee, muuttaa asentoa, muuttaa liikerataa tms.) joka aiheuttaa kiekon siirtymisen toivottuun suuntaan.

Eilisessä maalissa Jämsen jarrutti jo ennen kuin Ojasen syöttö lähti, eikä reagoinut tulevaan syöttöön luistimillaan millään tavalla. Tässä siis tarkoituksellista oli se missä kohtaa Jämsen seisoi tai miten hän jarrutti. Tilannetta voidaan verrata siihen, että pelaaja seisoo maskissa ja kiekko menee hänen luistimensa kautta maaliin. Maalin edessä vedon tullessa seisova pelaaja toki tietää että on mahdollista että kiekko tulee päin, ja saattaapa hän jopa toivoa sitä että se osuisi hänen luistimeensa. Saattaapa jopa sieltä siniviivalta laukova heppu toivoa/yrittää osumaa maskissa olevan miehen luistimeen tai perseeseen, jotta kiekko kimpoaisi siitä maaliin. Näitä ei kuitenkaan pidetä tarkoituksellisina ohjauksina, ellei se maskissa oleva pelaaja vedon lähdön jälkeen tee jotakin muuttaakseen kiekon suuntaa.

Terveisin "tapara-fani"
 

axe

Jäsen
Viestin lähetti dana77
Monet (tapara-fanit) ovat olleet kovasti paljon sitä mieltä, että koska Jämsen jarrutti ei hän tarkoituksellisesti millään voinut ohjata kiekkoa luistimella. Minä lupaan Jämsenin palkalla tulla pelaamaan Tapparaan, sillä minä vakuutan osaavani jarruttaa juuri niin oikea aikasesti, että kiekko kimpoaa tarvittaessa luistimesta maaliin.

Niin, joku vuosi sitten tuo jalkamaalisääntö muutettiin siitä "kaikki hylätään jos vaan osuu jalkaan, oli tahaton tai ei" -systeemistä tähän nykyiseen. Sitä ei ehkä sanatarkasti säännöissä sanota, mutta mun mielestäni on hyvin selkeästi annettu ymmärtää niin kiekkoauktoriteettien puheissa kuin jäällä nähdyissä tilanteissa, että jalalla saa tehdä maalin tarkoituksella, kunhan ei potkaise. En tiedä mitä nämä sääntökirjan pilkulleen tuntevat ovat asiasta mieltä teoriassa, mutta käytännössä niin kaikki mun näkemäni hyväksytyt ja hylätyt jalkamaalit on ratkaistu. Oikein tahallisilta jalkaohjauksiltakin näyttäneet on hyväksytty jos jalka ei tee sitä potkuliikettä.

Siis sellainen tahallaan syötön eteen jarruttaminen on sallittua, jos sitä potkuliikettä ei ole. Se hyväksyttävyys on ilmeisesti perusteltu sillä, että tahallisuutta ja tahattomuutta tuollaisessa ohjauksessa on hyvin vaikea näyttää todeksi, mutta sen sijaan se potkuliike pitäisi olla havaittavissa helposti.

Niinhän se noissa videotuomariohjeissakin lukee. Videolta voi tarkistaa potkaistiinko kiekko maaliin, ei sitä ohjautuiko se luistimesta maaliin.


Alpo Suhonen muuten on huvittava mies. Siis tarkoitan nyt sananmukaisesti sillä lailla naurattava, en millään lailla ilkeästi "pelle"-tyyliin, kuten monet Tappara-fanit esim. Jukka Jalosta ovat nimitelleet. Lukekaa nyt miehen kommentit Iltalehdestä. Tai ei ne niille varmaan niin hauskoja ole, jotka eivät itse olleet eilen pelissä ja nähneet mitä jäällä tapahtui ja kaikkein täsmällisimmin siinä Pikkaraisen tilanteessa, mutta meille jotka senkin näimme Suhosen kommentit ovat todella ratkiriemukkaan hauskoja. Ei kai Ape ole pahasti punaviineissä siellä vaihtoaitiossa?

Tapparan keskustelussa oli kyllä hyvin kirjoitettu, että se mikä joskus oli ilkeä IFK on nyt Suhosen myötä enää itkevä IFK.
 

jarppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Iltalehdessä Ape kertoo näkemyksiään eilisen pelin tapahtumista. Mä taisin olla jossain ihan muussa pelissä...


HIFK:n valmentaja Alpo Suhonen kritisoi voimakkaasti Tapparan pelityyliä. – Hirveetä halonhakkuuta. En voi ymmärtää, että näin voi saada pelata.

Suhosta närästi erityisesti kaksi Juha Revon tuomiota.

– Turo Järvinen sai puhtaasta taklauksesta pelirangaistuksen. Tappara ei mitään, vaikka niiden pelaaja (Tuukka Mäntylä) kantoi meidän hyökkääjän (Ilkka Pikkarainen) puolesta kentästä maalikehikkoa päin. Mihin jääkiekko on oikein menossa? Ape äimisteli.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti axe

Tapparan keskustelussa oli kyllä hyvin kirjoitettu, että se mikä joskus oli ilkeä IFK on nyt Suhosen myötä enää itkevä IFK.

Apen narinoista taitaa iso osa kannattajista olla samaa mieltä. Turhaa jatkuvaa kitinää.

ps katselin pikaisesti, että noin 80 % ottelun jälkeen ketjuun tulleista Tapparan kannattajien kirjoituksista itkee enemmän tai vähemmän hylättyä maalia. Kröhm.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Suhonen on täysi pelle. Joka ottelun jälkeen katkeria kommentteja vastustajan pelitavasta. Pikkarainen kaatui omaan vauhtiinsa jo paljon ennen maalikehikkoa ja liukui päin maalia. Repomaisesti lähin mies sai jäähyn, koska toista pelaajaa sattui. Kolmannessa erässä Revon linja muuttui täysin, eikä sitomisesta ja hakkaamsiesta vihelletty enää ollenkaan. Vierasjoukkue oli tosiaan Suhosen lupausten mukaisesti käynyt opettelemassa painin alkeet Pohjanmaalla. Ja tehokkaasti oli oppi mennyt perille.

Tapparalla oli kuitenkin taas vaikka kuinka paljon paikkoja ratkaista ottelu. Kiekko pomppi useasti lähellä maaliviivaa, mutta kukaan ei ikinä onnistunut tekemään sitä viimeistä sohausta. Ylivoima oli totutun surkeaa. Kiekon tuonti alueelle onnistui jotenkin, mutta sen jälkeen kiekko ei enää pysynyt lavassa. Peliä ei saatu rauhoitettua millään. Näillä otteilla ratkaisupelit päättyvät nopeasti. Siellä ylivoiman on oltava kunnossa.

Tarvainen jatkaa tuttua linjaa. Pari tehtyä maalia heikkoja vastustajia vastaan ei paljon lohduta, kun kovemmissa peleissä kiekko ei mene edes tyhjään maaliin. Ylivoimassa vastustaja osaa jo kovin helposti eliminoida hänet neliön keskeltä. Jussin paikka on tällä hetkellä nelosketjussa. Maajoukkuepakki Luoma oli myös aivan sekaisin. Kiekko polttaa joka paikassa lavassa ja purut ovat todella hätäisiä. Miten mies voi olla näin surkea verrattuna viime kauteen?

Vaikka kuinka yön yli on nukuttu, niin silti minusta tuomari oli todella huono....
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kyllä tässä ihan oikeesti jo hävettää HIFK-fanien puolesta että teillä on tuollainen valmentaja. Siis tuo puhe Tapparan eilen mukamas harrastamasta halonhakkuusta ei kertakaikkiaan pidä paikkaansa. Ape heittää Iltalehdessä täysin totuudenvastaiset kommentit pohjaten perustelunsa aivan suoraan valheeseen. Mediapeliä Blegin tapaan vai ajanvaraus Alpolle sinne optikolle?

Kuten aina, vierasjoukkue on yleensä ottelussa se passiivisempi osapuoli ja joutuu sitomaan/kahvaamaan enemmän. Kaikki joukkueet tekevät näin. Eilen HIFK joutui tekemään tätä enemmän, koska oli enemmän alakynnessä. Esim. Hedberg ei voimanpuutteessaan muuta osannut tehdä kuin huitoa mailalla ja roikkua heijastimena hihassa.

Siitä maalista vielä. Tuota on nyt tullut veivattua videolla parikytä kertaa ja siitä huomioita. Janne syöttää vähän liian myöhään ja Jämsenin kätisyyden takia kiekko tulee liian taakse ja mailan käyttö on myöhäistä. Syöttö tulee kuitenkin suht nopeasti joten Lasse ei edes ehdi siihen kunnolla reagoimaan, kun kiekko jo pomppaa luistimesta maaliin. Ja Jämsen ei edelleenkään ole maalivahdin alueella. Tällä hetkellä en edes tiedä oliko tuomio oikea vai väärä, kun se sääntötulkinta on nyt kaikilta täysin pimennossa. Potkumaali? Never.



Sen verran surkeasti Tapparan kotiottelut ovat tällä kaudella menneet, että ihan hyvä ettei pleijareihin saada minkään valtakunnan kotietua.
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti Senior

ps katselin pikaisesti, että noin 80 % ottelun jälkeen ketjuun tulleista Tapparan kannattajien kirjoituksista itkee enemmän tai vähemmän hylättyä maalia. Kröhm.

Voi olla, mutta löydätkö montaa, jossa väitetään ottelun ratkenneen siihen? Mielestäni selvästä suuresta tuomarivirheestä mainitseminen on ihan paikallaan.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Gagarin
Voi olla, mutta löydätkö montaa, jossa väitetään ottelun ratkenneen siihen? Mielestäni selvästä suuresta tuomarivirheestä mainitseminen on ihan paikallaan.

En. Enkä edes ala kinastelemaan tilanteesta pelkästään TV:stä nähtyäni. Kyllähän minä kannattajalasit ymmärrän, ei siinä mitään. Kunhan kiinnitti huomiota. Käänteisessä tilanteessa poru voisi olla yhtälainen.
 

Kunkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tuomarit
Re: Re: Pelin kulminaatiopisteet (latteuksien latteus?)

Viestin lähetti conti
Jep. Potkumaali varmaankin edellyttää sitä itseään, mutta hylättiinkö maali potkuna? Säännöt kai kuitenkin kieltää kiekon ohjaamisen maaliin luistimella, ja ohjaaminen voi tapahtua potkaisemattakin. Maalin hylkääminen vaikutti ihan oikealta ratkaisulta. Mikä on Jatkoajan tuomareiden tulkinta?

Määrävä tekijä on "kicking action", eli mikäli potkuliikettä ei ole, niin maali hyväksytään.
Luistimella saa tarkoituksellisesti ohjata kiekon maaliin, luistimen saa siirtää tai kääntää kiekon eteen, mutta "potkuliike" on määrävä tekijä, kun päätetään maalin hylkäämisestä tai hyväksymisestä.
 

NK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti Gagarin
Ja vielä yksi huomio: Pärssinen pari kertaa diskreetisti kävi ajelemassa Kuivalaista, ja lisäksi filmaili oikein urakalla.

Tähän asiaan liittyen; lllan erikoinen nähtiin ensimmäisessä erässä, aivan HIFKin vitosen alussa. Tilanteessa Pärssinen tapansa mukaan kaatui ja liukui "vahingossa" Tapparan maalia päin (kuten niin monta kertaa muutenkin pelin aikana) jolloin Tapparan maali siirtyi pois paikaltaan. Tappara käynnisti kuitenkin vastahyökkäyksen ja peliä käytiin jo toisessa päässä, kun Kuivalainen sekä toinen linjatuomari asettelivat vielä Tapparan maalia takaisin paikoilleen! Eikö peli pitäisi viheltää poikki jos maali on kuitenkin selvästi pois paikoiltaan?
Entä jos Tappara olisi tehnyt kyseistestä hyökkäyksestä maalin? Olisiko se jälkikäteen hylätty koska peli olisi pitänyt viheltää jo aikaisemmin poikki? Jos tämä maali olisi taas hyväksytty, olisi siinä ollut puolestaan Suhoselle (kerrankin perusteltua) itkun aihetta.

Tämä Pikkaraisen loukkaantuminen lähti muuten myös samanlaisesta "ajelu"tilanteesta. HIFKin hyökkääjillä tuntui olevan tässä pelissä tavaramerkkinä se että otetaan suunta maalia kohti, kaadutaan, ja ajaudutaan maalivahtia/maalia päin. No ei siinä mitään, onhan sekin tapa hankkia hyökkäyspään aloituksia ja yrittää kuumentaa maalivahtia. Ei tosiaan mitään törkeitä maalivahdin ajeluja mutta ärsyttävää toimintaa joka tapauksessa.

Ja Suhonen. Voi voi. Kukaan ei häntä tunnu täälläkään arvostavan, mutta siitä huolimatta hän on varmasti liigan yliarvostetuin valmentaja. HIFK on yksi liigan perinteikkäimmistä, värikkäimmmistä ja mielenkiintoisimmista joukkueista, ja toivon todella että siihen joukkueeseen hankitaan ensi kaudeksi oikea valmentaja.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Viestin lähetti Henkka
Kyllä tässä ihan oikeesti jo hävettää HIFK-fanien puolesta että teillä on tuollainen valmentaja.

Joo, meitäkin hävettää teidän valmentajanne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös