Tapahtuiko Jatkoaika.comin tahto Genovassa?

  • 7 191
  • 116

Tapahtuiko Jatkoaika.comin tahto Genovassa?

  • Terroristeja kun ovat, [B]kukaan[/B] mielenosoittajista ei ansaitse elää.

    Ääniä: 15 16,1%
  • Genovan poliisi ansaitsi [B]palkankorotuksensa,[/B] muuten koko asialla ei ole minulle väliä.

    Ääniä: 26 28,0%
  • Minä juon nyt [B]kahvia.[/B]

    Ääniä: 33 35,5%
  • Tapahtunut on [B]loukkaus[/B] ihmisyyttä kohtaan. Tätäkö on demokratia?

    Ääniä: 19 20,4%

  • Äänestäjiä
    93

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti rapster
Minua ainakin ramasee työpäivän, todellisuudessa päivän tämän threadin kimpussa, päätteeksi aikasta paljon, tämä on yllättävän väsyttävää taistelua, koittaa oikaista ihmisten harhakäsityksiä.

Sotkeutumatta sen enempää kesken tulleena mielenkiintoiseen keskusteluunne, saanen todeta rapsterista, kuten useista muistakin idealisteista, että totisesti takaa paistaa heidän harhainen käsityksensä ehdottomasta oikeassa olemisesta. Mielestäni järkevän keskustelun kannalta tuo kommentti harhakäsityksistä on suorastaan kanssakeskustelijan älykkyyttä loukkaava, samoin kuin gallupissa olleet vaihtoehdot, joista jokainen on jollain tapaa johdatteleva, gallupin tekijän mielestä hyvään tai pahaan. Minua ei ainakaan tuollainen ote vakuuta.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
mun mielestä ne olivat vain hauskoja nuo gallupin vaihtoehdot...

ja vaikken selkeästi ole varmasti kaikesta samaa mieltä, en silti pidä eri mieltä olemista ja eri tietolähteisiin luottamista loukkaavana. mutta minä olenkin vain laiska, enkä ymmärrä koko touhua ja sen järkiperäisyyttä.
 

MM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
Nelonen rajauksin

Osallistuinpa vielä äänestykseen. Televisiouutisten kuvamateriaalin pohjalta mielestäni poliisin toiminta loukkasi ihmisoikeuksia: kun viranomainen antaa kenkää maassa makaavan niskaan, kyse ei ole sellaisesta voimankäytöstä, johon poliisi yhteiskunnassa määrättyjen edellytysten vallitessa on oikeutettu. Poliisin toiminta näytti lähinnä aggressioiden ja turhautumien purkamiselta. Ehkä poliisi halusi "näyttää" voimaansa.

Mitenköhän Suomessa käy, jos tänne tulee joskus jotain EU-pomoja kokoustaan pitämään. Södermanhan ehti jo kyseenalaistaa kokoustenpidon järkiperäisyyden.
 

Pitkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti flintstone
"Edelleen kirjan mukaan 80% nälkäänäkevistä asuu maissa, joissa ruoasta on ylituotantoa. "

Siis miten esimerkiksi Etiopia tai monet muut Afrikan nälkää näkevät maat muka tuottavat liikaa ruokaa?

Olisiko tässä tilastossa kyse niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin ylituotannon määritelmästä? Ylituotantoa on käsittääkseni kaikki se, mitä ei saada myytyä kotimaan markkinoilla. Kyllä kehitysmaissa tuolle ruoalle syöjiä riittäisi, mutta niin kauan kuin viljelijä saa ulkomaille myydystä tuotteesta huomattavasti enemmän rahaa (vaikka vientihintakaan ei vastaa lähellekään oikeaa arvoa), ja siten viljellyn tuotteen hinta nousee kotimaan markkinoilla liian korkeaksi, jää kehitysmaiden nälkäinen väestönosa ilman ateriaansa. Olisihan todella jaloa, mikäli kehitysmaiden viljelijät voisivat jakaa kättensä työn nälkää näkeville ilmaiseksi, mutta silloin he jäisivät ilman sitäkin vähää toimeentuloa, jolla nykyään itsensä elättävät. Tällainen kädestä-suuhun -järjestelmä ei myöskään voisi toimia kovinkaan kauan, koska viljelijöiden määrällinen suhde ruokittavaan kansaan nähden laskisi koko ajan.

Samanlaisista syistä monissa kehitysmaissa kaikkein viljavimmilla alueilla viljellään kahvia, tupakkaa ym. pelkästään vientiin kulkeutuvaa tavaraa samalla, kun suuri osa väestöstä jää ilman ravintoa. Jotta toiminnasta tulisi edes hieman kannattavaa, ei noissa maissa myöskään pahemmin välitetä luonnonsuojelu-, eikä muistakaan näkökohdista.

Kehitysmaille annettava rahallinen avustus pitäisikin siksi kohdentaa tuotantotukiin siten, että kotimaahan myytävästä tuotteesta viljelijän saama hinta nousisi korkeammaksi kuin mitä vientituotteen hintataso on. Käytännössä se tarkoittaisi koko hinnan kattamista tukiaisin. Maissa, joissa ei ole toimivaa hallitusta, ja joissa vallitsee sotatilan takia täysi anarkia, ei tällaisten tukien kohdentumista voitaisi kuitenkaan valvoa, eikä sitä, että tukiaisin viljeltyjä tuotteita ei vietäisi kaikesta huolimatta ulkomaille.

Sikäli, kun rapster lienee aiheesta lukenut enemmän, voinee hän kommentoida, olenko aivan hakoteillä tämän ajatuksen kanssa.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
hmm.. olisikohan kannattavinta vain antaa näiden "valtioiden" olla omissa oloissaan, nähdä nälkää, sotia ja kärsiä. tätä kautta evoluutio hoitaisi homman kotiin pitkällä tähtäimellä, ja vahvimmat ja parhaat selviytyisivät. valtio joka ei osaa pitää yllä kestävää kehitystä ei kovin pitkään kestäisi. velat anteeksi ja jätetään afrikka oman onnensa nojaan. vuosisadan kuluttua voitaisiin ottaa yhteyttä sinnekin päin, ja katsottaisiin ketkä on jäljellä. olisiko tilalla utopia vaiko sodissa elinkelvottomaksi tuhoutunut manner?
tämä alkaa nyt jo hieman livahtaa topicin ulkopuolelle, mutta leimatkaa minut kylmäksi jne pahan lähettilääksi tai miksikä vain, minua ei nimittäin kiinnosta pätkän vertaa, miten afrikassa ihmisillä menee. he eivät oikein säväytä minua yleisellä käytöksellään, ainakaan nämä keskenään sotivat umbalakambala heimo-henkilöt. kaverit saa AK47:n ja siihen korkeintaan lippaallisen panoksia ja luulee olevansa ylimpiä jumalia. ja sitten lähetään naapurisavimajakylään ja lahdataan kaikki, koska naapurikylänpäällikön tytär ei antanut vaikka samalle tielle osuikin. tiedän, että kaikki afrikkalaiset eivät ole tällaista porukkaa, mutta minä olen ainakin saanut tarpeeksi sotimisesta, ja tekopyhästä teeskentelystä, että välittäisin siitä kakan vertaa, mitä jossain maapallon toisella puolella älyllisesti kehittymättömät "soturit" tekevät toisilleen ja sivullisille. minulla ei ole valtaa estää heitä, ja se on joka tapauksessa eri maailma siellä kuin täällä. minä haluan nokian 6210:n nimikilven, kun siitä on jo yli kuukausi kun sen tilasin clubnokialta. mieleeni on painunut ikuisiksi ajoiksi helsingin sanomien joko sunnuntainumerossa tai kuukausiliitteessä jokunen aika sitten ollut kuva, jossa rivi ilmeisen vajaapäisiä henkilöitä marssii AK:t tanassa, repaleisissa vaatteissa ilman kenkiä aavikolla jossa ainoa mainittava infrastruktuuri oli takana lepattavat teltat. näiden "sotureiden" kasvoilla oli hullu ilme, aivan kuin he nyt pääsisivät sitten vihdoinkin kostamaan niille naapurikyläläisille kohtaamansa vääryydet.
pointti on se, että jos valtio koostuu tällaisista henkilöistä, tai jos valtio antaa tällaisten henkilöiden riehua ympäriinsä, sen valtion kehityskaari on lyhyt kuin ruotsalaisen keihäänheittäjän kaari. tällöin ko valtio sortuu. tilalle saattaa tulla vielä huonompi järjestelmä, joka myös sortuu, mutta ajan mukaa varmasti joko a) kehittyy toimiva järjestelmä jolla on järjelliset mahdollisuudet selvitä, tai b) naapurivaltio ottaa asiat hoidettavakseen.
jos länsivaltiot (tai muut kehittyneemmät valtiot) koittavat auttaa näitä valtioita, apu kääntyy yleensä pitkässä juoksussa haitaksi. ikään kuin lintujen syöttäminen. jos syötät lintuja silloin kun ne voisivat saada muutenkin ravintonsa, ne pian oppivat, ettei niiden tarvitse itse edes yrittää. ja sitten kun sinulta loppuu ruoka, linnut ovat aivan pulassa.

mutta minä olenkin vain minä, äärimmäisen skeptinen afrikan maiden kehityksen suhteen ja helposti mielikuvilla ohjailtavissa. tyhmä, kylmä ja sadisti. epäinhimillinen hedonisti joka ei muista paljoakaan välitä. juu.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Back to basics.

Ensinnä tuohon nälänhätäkeskusteluun:

Ajatus siitä, että nälkä ja aliravitsemus voitaisiin poistaa kaikkialta maailmasta on utopistinen. Sama, kun väittäisi yhden miehen pystyvät tekemään kaikki maailman naiset raskaaksi. Siittiöiden lukumäärä sen kyllä mahdollistaisi, mutta jakelujärjestelmä ei.


Äänestin juovani kahvia.

Bandiitit ovat bandiitteja ja poliisi tekee työtään. Olen kovasti samaa mieltä Predatorin, JanJ:n ja Pitkän kanssa. Todelliset vaikuttimet ovat ihan muualla kuin huolessa demokratiasta.

Eräs toimittajaystäväni oli kesäkuussa työmatkalla Göteborgissa mellakoiden aikaan. Hän kertoi, että mielenosoitus ei ollut suuren joukon kaoottista anarkiaa, vaan häkellyttävän hyvin organisoitua ja päämäärätietoista terroria. Sympatiat, joita hänellä oli mielenosoittajia kohtaan ennen Göteborgia, muuttuivat sääliksi ja ärtymykseksi.

Ike
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Nälkäinen Afrikka

Viestin lähetti Eisenhower
Ajatus siitä, että nälkä ja aliravitsemus voitaisiin poistaa kaikkialta maailmasta on utopistinen. Sama, kun väittäisi yhden miehen pystyvät tekemään kaikki maailman naiset raskaaksi. Siittiöiden lukumäärä sen kyllä mahdollistaisi, mutta jakelujärjestelmä ei.

Niin, ei kai sotiakaan pystytä ikinä maailmasta poistamaan. Tämä ei minusta kuitenkaan voi olla syy olla tekemättä asian hyväksi mitään. Et ehkä tätä kirjoituksessasi tarkoitakaan, mutta tällainen siitä tuli ensiksi mieleen...

Viestin lähetti vilpertti
hmm.. olisikohan kannattavinta vain antaa näiden "valtioiden" olla omissa oloissaan, nähdä nälkää, sotia ja kärsiä. tätä kautta evoluutio hoitaisi homman kotiin pitkällä tähtäimellä, ja vahvimmat ja parhaat selviytyisivät. valtio joka ei osaa pitää yllä kestävää kehitystä ei kovin pitkään kestäisi. velat anteeksi ja jätetään afrikka oman onnensa nojaan. vuosisadan kuluttua voitaisiin ottaa yhteyttä sinnekin päin, ja katsottaisiin ketkä on jäljellä. olisiko tilalla utopia vaiko sodissa elinkelvottomaksi tuhoutunut manner?

Vaikka laskenkin itseni (ainakin tässä keskustelussa) sinne maailmanparantajapuolelle, olen ajatellut samaa. Viimeksi tämä tuli mieleen Ruandan kansanmurhan aikaan, koska siinä ihmisten julmuus oli niin häkellyttävää, että teki mieli laittaa vain ovet lukkoon, pitää telkkari kiinni aina uutisten aikaan ja keskittyä vain siihen, mitä laittaisi seuraavana päivänä ruoaksi.

Mitä sitten tarkoittaisi jättäminen oman onnensa nojaan? Jotta Afrikka todella jätettäisiin yksin, tarkoittaisi se myös kaiken kaupankäynnin lopettamista. Nythän länsimaat paitsi avustavat Afrikkaa, myös hyötyvät siitä. Tämä voisi olla oikeastikin ihan toimiva ratkaisu. Kahviplantaasit suljettaisiin, Shell vetäytyisi lopullisesti öljymaista...

Tämä kuitenkaan ei liene kovin realistinen vaihtoehto, koska kahvi, kaakao ja banaanit maistuvat hyvältä eikä öljyä korvaavaa polttoainetta ole vielä keksitty. Sitä paitsi saattaa olla harhaista ajatella, että sotiminen tuhoaisi mantereen. Ainakaan väestönkasvua sotiminen ei ruumisröykkiöistä huolimatta ole hillinnyt - ei Afrikassa eikä missään muuallakaan. Vanhemmat hankkivat paljon lapsia, jotta edes joku jäisi henkiin ja auttaisi heitä selviämään. Eli sama kituutus jatkuu.

Sinulla on toki oikeus ajatella afrikkalaisista mitä vain, mutta kannattaa muistaa, mitä kautta mielikuva konekivääreitä heiluttavista lapsisotilaista tavallisina afrikkalaisina syntyy: median. Ja sillä taas on tapana nostaa näyttävimmin esille negatiiviset uutiset, etenkin kun kyse on kaukaisista ja taloudellisesti merkityksettömistä maailmankolkista.

Samoin kannattaa muistaa, että Afrikassa on kohtalaisesti toimivia, huonosti toimivia ja täysin toimimattomia valtioita. Ei kaikissa maissa sodita ja kuolla nälkään.

pointti on se, että jos valtio koostuu tällaisista henkilöistä, tai jos valtio antaa tällaisten henkilöiden riehua ympäriinsä, sen valtion kehityskaari on lyhyt kuin ruotsalaisen keihäänheittäjän kaari. tällöin ko valtio sortuu. tilalle saattaa tulla vielä huonompi järjestelmä, joka myös sortuu, mutta ajan mukaa varmasti joko a) kehittyy toimiva järjestelmä jolla on järjelliset mahdollisuudet selvitä, tai b) naapurivaltio ottaa asiat hoidettavakseen.

Suomalaisille tästä on tietysti turha puhua, kun meillä ei onneksi ole synkeää siirtomaamenneisyyttä (pitkän metsäläiskauden etuja kuten tämä puhdas ympäristökin), mutta nämä Afrikan valtiothan ovat lähes poikkeuksetta eurooppalaisten paperille piirtämiä. Ei ihme, että tulee etnisiä konflikteja, kun samassa valtiossa elää kymmeniä eri kansoja, näinhän "sivistyneet" eurooppalaisetkin toimivat Balkanilla... Ei sillä, että tämä sinänsä velvoittaisi esim. suomalaisia antamaan penniäkään Afrikkaan, emmehän me siellä ole käyneet sotkemassa paikkoja, mutta näin länsimaiden antamaa kehitysapua yleisemmin tarkasteltaessa tämä on hyvä pitää mielessä.


jos länsivaltiot (tai muut kehittyneemmät valtiot) koittavat auttaa näitä valtioita, apu kääntyy yleensä pitkässä juoksussa haitaksi. ikään kuin lintujen syöttäminen. jos syötät lintuja silloin kun ne voisivat saada muutenkin ravintonsa, ne pian oppivat, ettei niiden tarvitse itse edes yrittää. ja sitten kun sinulta loppuu ruoka, linnut ovat aivan pulassa.

Saattaa olla näin - tai sitten apua on annettu liian vähän. Joka tapauksessa alkaa olla selvää, että nykyinen kehitysapupolitiikka ei Afrikkaan tuo mitään merkittävää parannusta. Manner on jäänyt muista köyhistä maailmankolkista vain entisestään jälkeen.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
enpä minä oikeasti luulekkaan, että länsimaat joskus voisivat vetäytyä afrikasta ja jättää sen oman onnensa nojaan.

tässä voidaankin miettiä hieman kärjistettyä esimerkkiä, johon olen törmännyt IRCssä keskustellessani.
Maksaisitko 100 markkaa, jos sillä voisit pelastaa 10 000 afrikkalaista? (monet vastannee "kyllä")
Entä maksaisitko 1000 markkaa, jos sillä voisit pelastaa 100 000 afrikkalaista? (monille vielä tässäkin vaiheessa vastaus on: "kyllä")
Mitenkä olisi, maksaisitko 10 000 markkaa, jos sillä pelastaisit miljoona afrikkalaista? Tässä vaiheessa alkaa jo porukkaa tippumaan. kybätonni on iso kasa markkoja.
Jäljellejääneet, askel eteenpäin ja korvat hörölle. Maksaisitteko 100 000 markkaa, jos sillä pystyisi pelastamaan 10 000 000 afrikkalaista? Katsopas, alun suuresta joukosta enää muutama, jos sitäkään, on jäljellä.
Kuka jäljellejääneistä maksaisi miljoonan, jos sillä voisi pelastaa satamiljoonaa afrikkalaista? ai, ei kukaan, kun ei rahat riitä? erikoista.

Kumulatiivisesti varmasti saataisiin aikaan suuriakin tuloksia, mutta ketä kiinnostaa, kun ei sillä omalla panoksella saa kuitenkaan hirveitä aikaan? ei voi olla nimeltämainittu sankari, vastine rahoille on melkopitkälle nollilla.

Jos maksan satasen omista pienistä tuloistani, ja pelastan sillä rahalla pienen joukon afrikkalaisia riisitaudista kärsiviä naperoita, mitä merkitystä sillä on, noin niinkuin suuremmassa mittakaavassa? kuukauden päästä heillä on edessään sama tilanne. tietysti on traagista kun telkkarissa näytetään kuvaa, jossa valkoihoinen mies käy astelemassa savimajakylässä ja voivottelee asukkaiden kanssa. antaa sitten vielä poliorokotteen ja on hyvä ihminen. minä en voi olla se. mistä voin tietää, että juuri se minun antamani satanen menee juuri sille yhdelle isosilmäiselle kakaralle jonka näin näköradiosta, eikä se mene esimerkiksi lentokoneen vuokraamiseen tai mahdollisen tapahtuman promootioksi järjestetyn televisioshown juontajan puvun vuokraan? tai jollekkin, kenelle se raha ei todellakaan kuuluisi.

Stalin aikoinaan taisi todeta: "yhden ihmisen kuolema on tragedia. miljoonan ihmisen kuolema on tilasto".

ja tässä ollaan jo edetty aika pitkälle topicista :)
 

Pitkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin pukkasi Vilpertti
olisikohan kannattavinta vain antaa näiden "valtioiden" olla omissa oloissaan, nähdä nälkää, sotia ja kärsiä.

Olisi varmasti ollut kannattavinta alun perin antaa näiden maiden olla omissa oloissaan. Ihmisen ääretön tyhmyys on nykyisissä kehitysmaissa nähtävissä synkimmillään. Ei noissa maissa ollut nälänhätää eikä ylikansoitusta ennen kuin sinne vietiin "kehittyneen maailman sivistys" koko kirjossaan. Afrikan maat ovat viivoja kartalla, joilla on jaettu maanosa eri siirtomaavaltojen kesken; yritä siinä sitten luoda yhteinen hallinto eri heimojen, jotka janoavat toisilleen verikostoa, kesken.

Eikä niitä Kalashnikoveja suinkaan noissa maissa ole valmistettu.

Viestin lähetti Ike
Ajatus siitä, että nälkä ja aliravitsemus voitaisiin poistaa kaikkialta maailmasta on utopistinen.

Länsimailla on vastuu kolmannen maailman valtioista. Se vastuu on siksi, että yhdistäessään voimansa läntisellä talousmahdilla olisi mahdollisuudet ainakin pyrkiä korjaamaan tilanne. Vasta sitten, kun on edes yritetty jotakin, on oikeus vaipua pessimismiin tai todeta, että yrittäminen ei kannata.

Yhteiseen toimintatapaan pääseminen onkin sitäkin hankalampaa. Mielipiteeni on ollut jo esillä. Päämäärä ei pyhitä keinoja, eikä oikeuta minkään itsekkäiden pyrkimysten ajamista hyvän asian ohella.

Kuten Viikatekin jossakin vaiheessa mainitsi, globalisaation vastustajina esiintyy myös joukko huippupoliitikkoja. Olkoot kuinka huippupoliitikkoja tahansa, useimpia heistä yhdistää aatemenneisyys. He ovat taustaltaan poikkeuksetta jyrkästi vasemmistolaisia. Siis joukossa on samoja entisiä vasemmistoradikaaleja, jotka vaahtosivat 70-luvulla itäsaksalaisen virastohallinnon ja Neuvostoliiton talousjärjestelmän ylivertaisuuden nimiin, ja jotka ovat myöhemmin nousseet korkeisiin virkoihin maltillisemmin esiintyvän vasemmistoliikkeen keulakuvina. On ollut vähintäänkin liikuttavaa huomata, kuinka nämä kommunistipuolueen vanhat karvalakit ovat vanhoilla päivillään lämmenneet kantamaan huolta kehitysmaiden nälkää näkevistä. Etenkin, kun tuohon huoleen vedoten on ollut helppo vaatia sosialististen tarkoitusperien täytäntöön panoa länsimaissa.

Tiedän, tiedän. Intoilen ja kärjistän asiaa taas hieman enemmän kuin hieman. Pointtini onkin lähinnä se, että vaikka vallalla oleva järjestelmä herättää aina vastarintaa, yksikään nykyaikainen talousjärjestelmä ei pysty kumoamaan itsekkyyttä, enkä siten ymmärrä voimakasta hyökkäystä markkinatalouden toteutumista vastaan. Lähinnä nauran niille pelleille, jotka heiluivat Genovassa punalippujen kanssa, vaikkakin motiivina heillä mitä ilmeisimmin olikin osoittaa mieltä Yhdysvaltoja vastaan, eikä niinkään sosialistisen aatteen puolesta

Globalisaatiota voidaan kontrolloida myös aiheuttamatta ylenmääräistä haittaa vapaan markkinatalouden toteutumiselle - ajatus, jota juuri kukaan ei ole tuonut julkisuuteen. En väitä, että vasemmistoaatteisten globalisaation vastustajien mielipiteissä ei olisi paljon hyvääkin, mutta monet tarjotuista ratkaisumalleista ovat sellaisia, että niitä ei tulla ikinä toteuttamaan, koska ne sotivat aatemaailmaltaan liian paljon taloudellista ja polittista valtaa edustavien eturyhmien aatteita vastaan. Viis siitä, ovatko ne oikeassa, jos ne eivät koskaan toteudu. Mielenosoituksista välittyneen mielikuvan perusteella näissä uusissa uskonsodissa ollaan hyvin kaukana siitä, että voitaisiin saavuttaa yhtäkään kompromissiratkaisua, jolla todella voitaisiin parantaa maailman tilaa. Ja jos ei päästä yhteenkään konkreettiseen ratkaisuun, mitä hyötyä on sellaisesta pelkästä mielipidevaikuttamisesta, joka lietsoo aateryhmien välistä vihaa?

Kuka voitti, jos Genovan mellakoiden takia sekä aktivistien puolesta että heitä vastaan olevat hyväksyvät nyt paljon helpommin väkivallan käytön "oikean" aatteen ajamiseksi, nähtiin "oikeaksi" sitten aktivistien väkivaltaisen alaryhmän tai Italian oikeistohallituksen joukkojen toimet?

Harva puhuu koskaan yhteisvastuullisuudesta. On paljon helpompi vaatia pääomien ja rahavirtojen sosialisoimista. Se on aate, johon kansan syvimpien rivien on paljon helpompi samaistua kuin se, jossa jokaisen pitäisi laittaa omat markkansa likoon. Eniten ärsyttää kuitenkin se mielikuvasota, jolla jokaisen hiemankin oikeistolaisesti ajattelevan otsaan pyritään lyömään itsekkyyden leima. Tällöin ei voi edes esittää yhtään ajatusta, koska se ajatus kuolee kapitalistisena ja ennen kaikkea epäintellektuellina ja kritiikittömänä öykkäröintinä ennen kuin on päästy edes lauseen loppuun.

En edes ottanut Vilpertin kommenttia liian tosissani, se oli groteskiudessaan jopa ironinen. Suosittelen silti lämpimästi Philip Gourevitchin kirjaa "Huomenna meidät ja perheemme tapetaan". Se kirja kertoo yksityiskohtaisesti Ruandan kansanmurhasta, ja sen taustoista. Antaa ajattelemisen aihetta sen suhteen, onko syytä tuomita mitään ihmisten asuttamaa aluetta sellaiseksi, jota ei pitäisi auttaa.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
en halua olla kirjasintyyli. enkä ollut nyt aivan 100% tosissani sitä mieltä, ettei länsimaiden tulisi auttaa kehitysmaita. mutta näiden kehitysmaiden tulisi antaa jotain takeita siitä, että ne pystyvät taistelemaan korruptiota ja väkivaltaa vastaan. minä alan nimittäin olla kyllästynyt siihen, kun jokainen afrikasta välitetty uutiskuva on sotaisa tai nälkäinen. en halua nähdä sitä enää tippaakaan enempää.
 

rapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kolarin Turmio
Ungghh. Poden parhaillaan kahden päivän krapulaa johtuen neljästä (4) täydestä erästä kurkohuikkaa lauantaina. Pää ei toimi sen entisenkään vertaa, mutta yritetäänpä:

Nöyrät anteeksipyynnöt torstaina esittämistäni kommenteista niille, jotka loukkaantuivat. Olin todella väsynyt, ja vihainen. Mielipiteitäni en tietenkään vaihda, asiani olisin kyllä voinut esittää huomattavasti hienotunteisemminkin. Tuo nälkämyyteistä "kirjan takakansin" keskusteleminen (molemmin puolin) kävi hieman ahdistamaan meikäläistä, sillä tuli tunne että kumpikin osapuoli voisi tietää asioista NIIN paljon enemmän ennen siitä puhumista. Sama leimaa oikeastaan koko tätä threadia, mutta kuten sanoin, en ainakaan koe itseäni minkään sortin asiantuntijaksi (enkä haihattelijaidealistiksi sen enempää, jalkani ovat varsin tukevasti maan pinnalla, kiitos) mutta ei kai mahda mitään.
Koitan onkia sen Ruandakirjan haaviini jostain. Ruandan kansanmurha on aikakautemme "unspoken tragedieseja" hirvittävyydessään. Se järjestelmällisyys, millä ihmisiä tuhottiin, ja nimenomaan termillä "tuhottiin", niin kuin rottia tai torakoita tai muurahaisia tuhotaan, on mielenkiintoinen ilmiö postmodernissa ajassamme ollessaan niinkin äärimmäinen verrattuna (anteeksi) vaikkapa Balkanin pikku kansanmurhiin - mikä saa ihmisolennot käyttäytymään tuolla tavalla? Siinäpä äärimmäinen humanistinen kysymys...

Pitkä osunee oikeaan veikkauksessaan ylituotannon määritelmästä, mikäli ystäviäni Maan ystävissä on uskominen. Jos vain saisin houkuteltua heitä esitelmöimään tänne.... Monessa paikassa joudutaan viljelemään niitä kaikkein rahakkaimpia kasveja (kahvi, tupakka, banaanit(?) jne.) jotta viljelijä perheeneen pystyy säilyttämään edes jonkinlaisen elintason. Ilmeisesti nälkä ei houkuttele kauhean paljon ostovoimaista kansaa lähelleen? (poikkeuksena eksploitaation harhoittajat)

Hoh, jos keksimäärin jokainen länsimaalainen maksaisi edes kymmenentuhatta (toiset enemmän ja toiset vähemmän) en edes uskalla kuvitella kuinka paljon asioita sillä rahamäärällä saataisiin tapahtumaan. Niin ei vain koskaan tule käymään.

Genovasta, en usko väkivaltaisuuksien lisääntyvän suhteessa jatkossa. Tunteiden viiletessä uskon ration pysyvän/palaavan osaksi mielenosoitusten valmisteluja, ja väkivallan vastustaminen ON OLLUT vahvasti tapetilla sitä periaattessa vastustavien puheissa. Sen sijaan uskon ihmisten kiinnostuksen sekä "vaastustuksen" että "kannatuksen" lisääntyneen siinä mielessä tavallisen kananosan keskuudessa, että kiihkoton mielipiteiden ilmaisu tulee valtaamaan alaa yhä jatkuvassa määrin.

Kuuntelisin mielelläni Iken tunteman toimittajan kertomuksia, voisinpa tehdä hänestä haastattelun lehteemmekin... onko häneen mahdollista ottaa yhteyttä jotenkin?
Kummallisia suunnitelmia, ja niiden toteuttamisia, varmasti tehtiin puolin ja toisin. Viime päivien valtamedioissakin vihdoinkin uutisoidut jutut, joista olen täällä suu vaahdossa puhunut pitkin viime viikkoa, antavat tästä osviittaa. Kuten jossain ilmaisin, ei siellä VAI:ssakaan mitään turhaa nonsenseä julkaista.

http://www.observer.co.uk/global
http://www.dn.se/DNet/jsp/Crosslink.jsp?d=214&a=218422


Ja mitä tulee gallupin vaihtoehtoihin, ne todellakin ovat tahallisen provosoivia, näennäisen humoristisia, ja kärjistyksiä - puolin ja toisin. Johdattelevia ne eivät ole, ehkä hieman hätäisesti kyhättyjä kylläkin. Jos niittaannuit niistä, niin en mahda mitään. Taikalasein katsomalla maailmasta havaitsee vaikka minkälaisia jänniä juttuja.
 

rapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kolarin Turmio
Nostetaanpa puolirikollisesti tätä ketjua vielä ylöspäin, jotta kaikki saavat varmasti antaa äänensä...
Lisättäköön, että Genovauutisten mediakritiikkiä penänneiden äänet ovat muuten viime päivinä kummasti hiljentyneet, kun näitä faskistipoliisiuutisia on alkanut tulla lisää ja lisää "valtamedioissakin".
Ai niin, ja uutinen tietää kertoa, että Attacille on perustettu Suomessakin nyt vastaliike, joka kantaa nimeä Defens - sama sanahan esiintyy mm. Rankka Päivä -elokuvan päähenkilön auton rekisterikilvessä.
Ja Raija Julkuselta on tullut kirja nimeltään "Suunnanmuutos. 1990-luvun sosiaalipoliittinen reformi Suomessa" joka ruotii hyvinvointivaltion asteittaista alasajoa lamanaikaisella ja -jälkeisellä 90-luvulla. Pitänee lukea, oiva arvostelu löytyypi osoitteessa http://www.utu.fi/agricola/nyt/arvos/ ja napista arvostelut aikajärjestyksen mukaan tjsp.
 

Pitkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jos tarkoitat minua noilla hiljentyneillä, niin hiljaiselo ei ole johtunut siitä, että olisin yhtään hämmentynyt uutisista, tai muuttanut juuri mieltäni. Jos joitakin aiempia vastakkaisia ajatuksia on herännyt, niin ne ovat liittyneet lähinnä julkisen oikeutuksen hakemiseen väkivallan käytölle, johon syyllistyvät mustavalkoista vastakkainasettelua luoden molemmat osapuolet, myös Italian oikeistohallinto. Johtaako se mahdollisesti jatkossa siihen, että valtiovallan etua aletaan Italiassa ajaa muissakin asioissa voimakeinoin?

Julkusen nimi on jotenkin tuttu. Ehdin nopeasti lukaista tuon arvostelun työnteon ohessa, ja kommentoin sitä varmasti enemmän huomenna. En kyllä tiedä, miten paljon Suomen sisäpolitiikka edes liittyy alkuperäiseen aiheeseen. Haitko takaa kenties ajatusta, että suomalainen hyvinvointi on kärsinyt, koska maan taloutta on ajettu määrätietoisesti kohti globaalia talousjärjestelmää? Tätä ajatusta en varauksetta hyväksy, vaan näen pääasialliset syyt muualla. Joka tapauksessa, palaan asiaan. Katsotaan, montako ihmistä saan tällä kertaa suuttumaan (muutenkin kuin siksi, että rinkulalla tippuu kiekko huomenna ensi kertaa ja minä vain jauhan politiikkaa).
 

rapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kolarin Turmio
Aamen. Off topicciin menee, mutta olkoon tämä (tai joku muu, jos joku jaksaa aloittaa sellaisen) sitten vaikka JA:n "virallinen" politiikkathreadi.
Tiedätkö, voitaisiin kumpainenkin koittaa hankkia/lukea tuo kirja ja laittaa aikaraja, tyyliin 2 kuukautta, jonka jälkeen palataan tänne jakamaan sen mahdollisesti herättämistä ajatuksista?
Kukaan ei tietääkseni täälläkään ole vielä hakenut julkista oikeutusta väkivallan käytölle. Toivottavasti sellaista flametusta emme täällä myöskään jatkossa näe.
Ville Itälä tosin esitti "mielenkiintoisen" ajatuksen, että aktivistien tulisi jatkossa boikotoida väkivaltaisia mielenosoituksia, ja että tällaisiin mielenosoituksiin osallistuneilta kansalaisjärjestöiltä pitäisi ottaa valtionavut pois. :) Ei tainnut kaimani tietää mihin soppaan lusikkansa tunki, eli aika tietämättömän oloisia heittoja. Ehdotus onkin aikalailla tyrmätty kaikkialla, enkä ihmettele: Mitäpä jos joku vihreän liiton jäsen osallistuisi väkivaltaiseen mielenosoitukseen? Pitäisikö vihreiden valtionapu (puoluetuki) lakkauttaa? Koskisiko sama Kansallista kokoomusta? Sitä paitsi, mistä ihminen voi tietää ennalta, osallistuuko hän väkivaltaiseen mielenosoitukseen? Aika paha ilmaisunvapauden rajoitusyritys/pelottelu Vildemarilta, sanoisin.
Jään odottelemaan Ville Itälän seuraavaa Bushismia.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
onkohan tämä thread jo loppuunkäsitelty? kyllähän se poliisi käytti tarpeetonta väkivaltaa ainakin niiden uutiskuvien perusteella, mutta niissä tuntui näkyvän vain toinen puoli asiasta, eli poliisin käyttämä väkivalta. väkivallan käyttö on aina turhaa, ja se synnyttää aina lisää väkivaltaa. oi kunpa kaikki ihmiset voisivat elää huoletta ja iloisesti niinkuin suomalaiset :)
 

Nakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa (+Kalpa), Leijonat sukupuoleen katsomatta
Ihan pakko kommentoida

Hyvä, että poliisti joutuvat vastuuseen toimistaan. Noin ei todellakaan toimita demokratiassa. Lisäksi ottaisin ne äidin huomiota vaille jääneet pikkukakarat (siis ne riehuvat terroristit, en suinkaan rauhallisia poliiseja tai mielenosoittajia) hellään syleilyyni, pyllyn paljaaksi (heiltä) ja saisivat oikein kunnolla selkäänsä. En ampuisi, en ajaisi autolla päälleen, antaisin vain kunnon, vanhanaikaisen selkäsaunan.

Vaikka minut useasti leimataan "kettutytöksi" tiettyjen valintojeni perusteella (ja tämä taas on ihan toinen tarina), niin en kerta kaikkiaan voi ymmärtää tuollaista toimintaa, mitä jotkut kansalaisliikkeet harjoittavat.

Joskus herää epäilys, että kukahan siellä todella aiheuttaa nämä mellakat. Ehkä tämä on vain suurta salaliittoa ja siellä on joukossa suuryritysten soluttamia lietsojia. Kukapa näistä koskaan tietää. Minä löydän suuren salaliiton joka asiasta.

Turkoosi-Nakke
 

rapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kolarin Turmio
600 Natsisoluttautujaa Genovassa

Ja jälleen "uutta" tietoa tuosta menneestä Genova-hässäkästä, sikäli kun moni piti täytenä paranoiana minunkin esittämiä infiltraattoriajatuksia, niin nyt se poliisin infiltraattorien käyttö sitten on vahvistettu oikein Genovan erotetun poliisijohtajankin taholta. Tämähän on vanha juttu jo kahdessakin mielessä, eli yhtäältä asiaa on täälläkin spekuloitu vailla parempia tietoja ja varmuutta, ja toisaalta tämä uutinen on jo muutaman päivän ikäinen, mutta päätin odotella vähän josko siitä puhuttaisiin Suomessa. Niin ei käynyt: asia uutisoitiin italialaisessa valtakunnallisessa lehdessä, ja Suomessa - kuinkas muuten - Vaikuttavassa, vaan eipä missään muualla.

Ainakin osia jutusta englanniksi käännettynä osoitteessa http://vaikuttava.net/article.php?sid=1010&mode=thread&order=0
ja alkuperäisversio tuolla.

Jos tämä ei käännä päitä niin ei sitten varmaan mikään. Manipulaatio, valtamediat, poliisi, Giulianin murha, väkivalta ja siihen agitointi agitointi... kaikki oli osa valtiovallan isoa suunnitelmaa mielenosoitusten mustamaalaamiseksi ja niiden agendojen ja sanoman tukahduttamiseksi. Oletteko ihmiset vielä samoilla kannoilla asioista kuin ennen vai ovatko nämä mielenosoitusten jälkeen valuneet tiedot muuttaneet mahdollisesti käsityksiänne jostain?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös