Tampereen Tappara Suomen mestarit 2023 –onnitteluketju

  • 10 238
  • 144

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Ei jäänyt jossiteltavaa kumpi oli parempi. Pelicansilta aivan uskomaton venyminen kutosmatsiin mutta eiköhän Tampereen robottiarmeija vaan kammennut pakkovoiton. Onnittelut sinne suuntaan faneille! Tuntuuko tuo voittaminen edes kummoiselta nykyään? Televisiokuvista välittyi vähän sellainen tunnelma areenalta että mahat olisi täynnä. Vai oliko kyse vaan siitä suomalaisesta arki-illan pönötyksestä?
 

Voltti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Vilpittömät onnittelut Tapparalle. Oli kyllä niin vakuuttavaa menoa tänä vuonna, että ei oikeastaan juurikaan vituttanut hävitä.

Ainoastaan yksi asia jäi harmittamaan. Sen kerran kun oma joukkue on saatu viritettyä humaan tikkiin, niin vastustajalla on kasassa kenties kaikkien aikojen joukkue.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Onnittelut Tampereen Tapparalle Suomen mestaruudesta. Vakuuttavaa menoa tällä kaudella, runkosarjan voitto, CHL:n voitto ja Suomen mestaruus.

Teette paljon asioita oikein. Juhlikaa ja nauttikaa nyt tästä. Jo toinen peräkkäinen Suomen mestaruus, siihen ei ihan helpolla ylletä. Onnittelut.
 

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Vielä kerran isot onnittelut Tappara ketjuun. Olette Tampereen ykkönen, Suomen ykkönen ja Euroopan ykkönen. Ja se miten kunnioitatte täpärästi eilen taipunutta pikkuseuraa ja sen faneja on vielä suurempaa. En ole havainnut minkäänlaista lällättelyä teidän suunnalta. Ainoastaan jokunen teidän naapuriseuran fani on tullut hieman soittamaan poskea, kun ei ole vielä välierätappiota sulattanut. Tulosta pitää kunniottaa aina se miten pienestä kiinni tahansa miten katkeraa tahansa. Paras aina lopulta kannua nostaa..
 

pappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aina kun Tappara voittaa Suomen mestaruuden, niin omistan sen syöpään kuolleen velipojan muistolle. Velipoika oli intohimoinen Tappara fani ja joskus väänsimme kättä Jokereiden ja Tapparan kohdatessa. Ostin hänelle aikoinaan Timo Susi fanipaidan.
 

Dynamo_FIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Aivan loistavaa! Pienestä pojasta saakka kannatettu intohimoisesti (liigajoukkueista) juurikin porkkanaa. Ei ollut kyynel kaukana eilen. Onnittelut Tampereelle.
 

Jumalpaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Tietysti sitä jo vaihtelun vuoksi toivoisi, että välillä joku muukin jo voittaisi mestaruuden, mutta Tapparan leirissä on vedetty tuo voittamisen kulttuuri aivan omiin sfääreihin kun jengi ei häviä edes vahingossa, viimeistään sitten viimeisellä sekunnilla tasoihin kun ottelusarja uhkaa venyä. Eilenkin meinattiin pupeltaa, mutta.. Jengiä ei hetkauta niinkun mikään, nähty jo aiemminkin lähimenneisyydessä. Toisaalta tämä ilmiö ärsyttää eikä ihan vähänkään, kun Tappara ei kuitenkaan ole liigasuosikki. Kierolla lailla pakko kuitenkin jotenkin myös arvostaa. Ei voi siis kuin onnitella, taas kerran! Joka sektorilla huikeaa työtä, Tapolalla olisi varmana kosolti annettavaa vaikka Leijonillekin jos sitä seuraavaa steppiä miettii.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Aika siistiä, että Ässät on nyt tavallaan Suomen mestari. Ja euroopan mestari. Voitti ainoana joukkueena Tapparan useammin kuin hävisi. Voitot 3-1 Ässille. Taas sykkii patasydän.
 
Suosikkijoukkue
Hyvää viihdyttävää lätkää pelaava jääkiekkojoukkue
Onnea Tappara ja sen kannattajat. Syksystä alkaen ihan selvä mihin tämä kausi johtaa, tyylikäs mestaruus kertakaikkiaan. Onnea Pelicansille myös huikeasta suorituksesta.
Syksyllä jatketaan!
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Hassu pikku tilastoknoppi muuten, tämä oli Tapparalle vasta kolmas jatkoajalla ratkennut mestaruus, ja ensimmäinen nimenomaan Tampereella ratkennut jatkoaikamestaruus. Edelliset:
- 1984 neljäs finaali Porissa, Ekku Lehtonen ratkaisee
- 2003 kolmas finaali Oulussa, Esa Pirnes päättää kasvattajaseuransa kauden hopeaan
 

Petteri74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
En ole Tappara-fani, eikä tule. :) Hienoa pelaamista koko kauden Tapparalla. Selkeästi Euroopan paras joukkue tällä kaudella. Onneksi olkoon!
 

Tappara #27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
”On mahdotonta olla nöyrä, kun on jatkuvasti paras!”

Tappara voitti tällä kaudella runkosarjan, Suomen mestaruuden, CHL:n, U20 Suomen mestaruuden ja U16 Suomen mestaruuden. Käsittämättömän kovaa suorittamista organisaatiolta!

Kun playoffsit alkoivat, olin varsin luottavainen joukkueeseen. Odotuksissa oli se Mansen finaali, jota ei oltu vielä koettu. Muuten voittamista on päässyt maistamaan kymmenen vuoden aikana ihan kivasti.

Kun Ilves muni tämän unelman Mansen finaaleista, homma lässähti omassa mielessäni. Kuulostan varmaan ylimieliseltä, kun mielestäni viime kevään mestaruus tuli vähän helpolla (Lukko, KooKoo ja TPS; 4-1 kaikki sarjat). Nyt mentiin aikalailla samalla tapaa (4-0, 4-1, 4-1). Siiä huolimatta mestaruuden uusiminen on kova juttu! Kaikki haluavat voittaa mestarin, joka ilta runkosarjasta playoffseihin.

Tämän mestaruuden pelasti onneksi tapa jolla se tuli. Ja siitä kuuluu kiittää huikeaa Pelicansin nuorta joukkuetta! Ratkaisevaan finaaliin kirjoitettu draamankaari kuvastaa vähän koko kevään asetelmia. Kaikki näyttää ensi helpolta, rallatellaan 3-0 johtoon näytöstyyliin. Ajatus inhimillisesti karkaa, Pelsujen nuori ja ennakkoluuloton joukkue Hölön kanssa haistaa mahdollisuuden ja latoo seuraavat neljä maalia. Huppistakeikkaa, kellossa aika hupenee. Kuitenkin joukkue osoittaa suuruutensa ja painaa väkisin ottelun viimeisellä sekunnilla tasoihin, ja jatkoilla voittoon.

Menestyksen (ja varmaan iänkin) myötä sitä on oppinut luottamaan Tapparaan. Syksyllä ja runkosarjassa ylipäänsä ei kannnata hirveästi hyperventiloida vaikka peli ei heti naksahtaisikaan uomiinsa. Siksi sitä ei anna esim. naapurin fanien länkyttämisen runkosarjassa vaikuttaa mitenkään. Omalle pojalle olen opettanut silloin kun Ilves on voittanut jonkun runkosarjan paikallisen, että ”on syksyn joukkueita, ja on kevään joukkueita”.

Tappara tarvitsee Ilvestä, ja Ilves Tapparaa. Näiden kahden nokittelu on erittäin tärkeää! Me Tapparalaiset voidaan taas kerran kuitata, että niin kauan kunnes voitatte keväällä, pysytte pikkuveljenä. Tarkastelkaa ja hehkuttakaa yleisömääriänne, someosaamistanne ja syyskauden runkosarjaanne, jne. Menestys on se jota tavoitellaan, sitä ei tullut teille tänäkään vuonna. ”Kesä on Ilves-fanin parasta aikaa”, tapaa sanoa hyvä työkaverini ja Ipan mies. Toiveet taas uudesta mahdollisuudesta, onko tämä se meidän kausi! Ei ollut taaskaan. Vastustajien viha on ansaittava. Tappara on ollut niin kauan, niin hyvä, että tietenkin ärsytys kaikkea tuota menestystä kohtaan kasvaa ympäri Suomen.

Kuten viime keväänä lohdutin ja kirjoitin kauden jälkeen: kaikki dynastiat loppuvat joskus. Tapparan dynastia on taas kerran kauden lähempänä loppuaan. Muistakaa muiden joukkueiden kannattajat, että voittaminen tuntuu hyvältä ja aina vain paremmalta, kun on ensin joutunut syömään sitä pettymyksen tuskaa. Meilläkin on kokemusta mm. kolmesta peräkkäisestä hopeasta ja gamesevenin jatkoajoista. Niissä rakennetaan se pohja menestykselle!

Ensi kaudelle on odotettavissa isompia muutoksia kuin kertaakaan dynastian aikana. Tapparan dynastian loppuminen on nyt todennäköisempää kuin kertaakaan aikaisemin. Vai onko? Väitän että ratkaiseva asia on nöyryys. Löytyykö sitä? Aloitin Urheilucastin sitaatilla ”Vaikea olla nöyrä kun on jatkuvasti paras”. Itse uskon ja ajattelen niin, että on kyettävä olemaan nöyrä ollakseen paras. Koko organisaatiossa täytyy pysyä erittäin kova vaatimustaso, ja pitää pystyä kriittisesti katsomaan omaa tekemistään. Missä voimme parantaa? Missä naapuri tai joku toinen kilpailija on edellä tai minkä he tekevät paremmin? Tapparassakin on paljon asioita joita pitäisi kehittää.
Nyt ei mennä kuitenkaan niihin, vaan juhlitaan ansaittua Suomen mestaruutta!
 
Viimeksi muokattu:

Patamaja97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toivoin mestaruutta jonnekkin ihan muualle kuin Tampereelle mutta eipä tuo tapparan mestaruus suuri vääryys ollut.

Voidaan kyllä hyvällä omatunnolla sanoa että tämän kauden paras seurajoukkue euroopassa joten suuret hatunnostot sinneppäin.

Toisaalta, eihän tuolta kokoonpanolta lopulta olisi mitään muuta kuulunutkaan odottaa kuin sitä kirkkainta.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aikamoista. Kaksi vuotta peräkkäin Tappara on ollut suorastaan ylivoimainen. Pitää muiden ruveta parantamaan tai Tapparaa virittää triplan. Rima on korkealla, kuten pitääkin. Onneksi olkoon tapparalaisille!
 

Leevander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät,Leijonat
Onnea Tapparalaiset! Jäätävää tekemistä läpi organisaation.Kateellinen saa olla,ilkeä ei...olen ilonen onnellisuudestanne,pytty ansaitusti hallussanne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös