Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Tampereen paikallinen – Tappara vs. Ilves

  • 300 075
  • 1 853

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suzanne Hanrahan, Ogie Ogilthorpe
Vrt. Töölön Vesa jatkoi edelleen olemassaoloaan vaikka 1967 kiekkotoiminta lopetettiin kun Antti Mäkinen osti sen pois ja perusti Jokerit, ei tuolloin narrit peirneet Vesan historiaa vaan se alkoi puhtaalta pöydältä.
Ei nyt sentään Antti vaan Aimo.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Laitetaan tähän nyt vielä tämäkin lehtileike,

Hienosti tosiaan liite näkyy lainatessa....

Mutta siis yhdistysrekisterin mukaan TBK ei ole muuttanut nimeään, mutta sen sijaan uusi yhdistys nimeltään Tappara ry. perustaminen on saapunut yhdistysrekisteriin 24.11.1955

Kyse siis ei ole ollut yhdistyksen nimenmuutoksesta (tällöin TBK ry. olisi lakannut olemasta, ja rekisterissä olisi nimenmuutos) vaan uuden yhdistyksen, eli organisaation, Tappara ry, perustamisesta.

Miten aikalaisuutisessa sitten puhutaan nimenmuutoksesta, jos kuitenkin kyse on ollut uuden yhdistyksen perustamiskokouksesta? Dunmo.
 

Bronco

Jäsen
Lopettakaa, oikeasti.

En pidä itsekään Tapparan mestaruuksia tai perustamisvuotta minään sydämenasiana, mutta siitä käyty keskustelu on mielenkiintoista seurattavaa. Varmasti myös muille kuin tamperelaisille - ainakin sillä perusteella miten tässäkin ketjussa kommentoi myös muiden seurojen kannattajia. Selkeästi tulkinnanvaraa ja täten aihetta keskusteluun on, koska hyviä perusteluita puolin sekä toisin riittää vielä tänä päivänäkin. Ihmettelen, mistä kumpuaa tällainen vaatimus sensuurinomaiseen menneiden hiljaiseen hautaamiseen? Tai millä tavalla asiallinen keskustelu aiheesta on tulkittavissa vittuiluksi?

Hyvää ystävänpäivää myös naapurileiriin!
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Ihmettelen, mistä kumpuaa tällainen vaatimus sensuurinomaiseen menneiden hiljaiseen hautaamiseen?
Kuka haluaa haudata menneet? Tappara-fanitko, jotka linkkaavat ketjuun pöytäkirjoja ja lehtiartikkeleita vuodelta 1955 ja nojaavat argumenttinsa melkein sata vuotta yhtäjaksoisesti ylläpidettyihin virallisiin tilastoihin?
 

Kyle

Jäsen
[sarkasmia]

Kymmenenä kautena vuosina 1950-59 Ilves voitti mestaruuden viisi(5) kertaa, Tappara neljä(4) kertaa, TBK kolme(3) kertaa ja TPS kerran.

VAI

Kymmenenä kautena vuosina 1950-59 Ilves voitti mestaruuden viisi(5) kertaa, Tappara neljä(4) kertaa ja TPS kerran.

VAI

Kymmenenä kautena vuosina 1950-59 Ilves voitti mestaruuden viisi(5) kertaa, TBK kolme(3) kertaa, Tappara ja TPS kerran.

Jos TBK:n mestaruudet luetaan Tapparalle, niin eikö se ole sama asia kuin sanottaisiin että TBK ei ole voittanut kertaakaan. Kuitenkaan en ole nähnyt kirjoitusta, jossa TBK:n mestaruuksia olisi kiistetty. Ehkä tälläinen päinvastainen kysymys voisi olla, että jos TBK:n mestaruudet lasketaan TBK:lle, niin miksi ne pitää laskea myös Tapparalle. Ei -50 luvulla jaettu 13 mestaruutta. Vaikka nyt 70 vuotta myöhemmin näin halutaan sanoa. Eli TBK on voittanut 3 mestaruutta (fakta) ja Tappara 17 mestaruutta(sis. TBK:n mestaruudet). Eli kolmella kaudella mestaruus lasketaan kahdelle joukkueelle?

[/sarkasmi]
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
[sarkasmia]

Kymmenenä kautena vuosina 1950-59 Ilves voitti mestaruuden viisi(5) kertaa, Tappara neljä(4) kertaa, TBK kolme(3) kertaa ja TPS kerran.

VAI

Kymmenenä kautena vuosina 1950-59 Ilves voitti mestaruuden viisi(5) kertaa, Tappara neljä(4) kertaa ja TPS kerran.

Tappara voitti 50-luvulla neljä (4) kertaa, joista kolme (3) nimellä TBK ja yhden (1) nimellä Tappara. Näin mä sen muotoilisin.

Tai vaihtoehtoisesti jos olisit aikamatkaaja tulevaisuudesta vierailemassa vuodessa 1955, niin voisit ennustaa että TBK muuten tulee voittamaan vielä neljännenkin mestaruuden tällä vuosikymmenellä. Tosin eri nimellä.
 

axe

Jäsen
Niin, kuten tässä on yritetty kovasti sanoa ja todistella, niin Tapparan mestaruuksien määrä on ollut ongelma vasta hyvin vähän aikaa. Siihen aikaan kun asiat oikeasti tapahtuivat ja ihmismuisti oli vielä voimissaan, ei tarvinnut miettiä tuliko TBK ja Tappara laskettua nyt kahtena ja kuinka monta mestaruutta 50-luvulla nyt jaettiinkaan. Homma oli kaikille täysin kirkas ja selkeä.

Koska tuo kuvien liittäminen ei kunnolla onnistu, niin pistetään tekstinä. Joudutte vaan luottamaan siihen, että en esim. jätä pois niitä kohtia missä kyseenalaistetaan mestaruuksien määrää tai muuta. Ei niitä vain ole. Ja nämä kaikkihan on tässä vuosien mittaan kerrottu ja linkattu moneen kertaan, mutta tässä on sama kuin kaikissa muissakin salaliittoteorioissa, että sen oikean faktan jakamista ei kannata koskaan lopettaa, vaikka "itsenäiset ajattelijat" eivät mitään uskokaan. Ei tälläkään todistelulla ole mitään vaikutusta heidän ajatteluunsa, vaan pian tulee joku semantiikka-seppo taas kertomaan, että eihän se noin voi olla. Ja tämän ketjun tai ketjunkohdan rauhoituttua kuluu vuosi pari ja taas joku keksii nokkelasti että mites se Tappara on muuten voinut voittaa mestaruuksia ennen perustamisvuottaan ja TBK:han on ihan eri seura, ei niiden mestaruuksia voi noin vaan varastaa ja pitäiskö Ilveksenkin laskea KooVeen mestaruus itselleen.

Tässä lyhyitä lainauksia aikalaislehdistä. Ei tarvitse varmaan alleviivata oikeita kohtia mutta alleviivaanpa sittenkin, hahahaa.

Kansan Lehti 29.11.1955 (ensimmäinen ottelu Tapparana)
TK-V piti Tapparaa tiukalla jääkiekkokauden avauksessa - Mestareille vain 3-2 voitto. Jääkiekkokauden avaus tapahtui Tampereella eilen, jolloin Koulukadun kiekkoradalla ottivat yhteen TK-V ja tämän vuoden mestarijoukkue Tappara (ent. TBK).

Helsingin Sanomat 30.11.1955
Tappara Ilvestäkin parempi - voitti 5-2. Jääkiekkoilun avajaissarjaa jatkettiin tänään Tampereella paukkuvan pakkasen merkeissä. Vastakkain olivat kolminkertainen Suomen mestari Tappara ja viime keväänä mestaruussarjaan noussut Ilves.

Helsingin Sanomat 5.12.1955
TBK:lle tarjolla pitkä kiertue Keski-Eurooppaan. Suomen mestari TBK, joka muutama viikko sitten muutti nimensä Tapparaksi, on pitänyt harjoituksia miltei viime kauden päättymisestä lähtien....

Helsingin Sanomat 2.3.1959
Tampereen Tappara leivottiin tänään jääkiekkoilun 1959 Suomen mestariksi joukkueen pelattua 3-3 pahimman vastustajansa TK-V:n kanssa. Se riitti Tapparalle ja toi joukkueelle neljännen Suomen mestaruuden.

Aamulehti 17.2.1961
Tapparan jääkiekkomiehistö varmisti eilen voittaessaan Vesan tililleen viidennen Suomen mestaruutensa. Aikaisemmat kultamitalinsa seura on saanut 1953-55 sekä 1959.

Helsingin Sanomat 7.3.1964
Tappara kruunattiin komeiden ulkonaisten puitteiden valossa tänään Suomen jääkiekkomestariksi v. 1964. Pitkälti toistakymmentätuhatta katsojaa osoitti 6. Suomen mestaruutensa saavuttaneille kirvesrintaisille vilpittömästi suosisiotaan....

Näitä esimerkkejä riittäisi vaikka kuinka, tosin SM-liigan aloitettua vuonna 1975 lehtiä ei kiinnostanut enää oikeastaan kuin SM-liiga-ajan mestaruudet.

Ensimmäinen soraääni on tammikuulta 1989, kun paikallislehti Tamperelainen julkaisi jutun otsikolla "Tappara omi TBK:n mestaruudet" kysyen mm. "miten Tappara on voinut voittaa mestaruuksia ennen kuin seura on perustettu" ja kertoen että "Tapparalla ja TBK:lla ei historiallisista taustoistaan huolimatta ole mitään tekemistä keskenään", vaan "ne ovat erillisiä ja avoimia seuroja". Ansiokkaasti mukaan on saatu myös hypoteettinen hassuttelu, että Ilveshän voisi myös omia TaPan mestaruuden, tosin ei kerrota millä perusteella. Mutta aika klassiset pointit on kyllä löydetty heti käyttöön. Lisäksi kirjoittajan (Hannu Kauhanen [ei Kauhala]) taustoista kenties paljastanee jotain sekin, että hän on hassuttelussaan valmis laittamaan TBK:n mestaruudetkin Ilveksen ansioksi, koska sodan jälkeen Ilves pääsi nopeammin jaloilleen ja heidän ylijäämäpelureitaan ja jääpalloilijoitaan siirtyi TBK:hon ja voittivat myöhemmin mestaruuksia.

--
Tuolla aiemmin mainitsemani Tammerfors Aftonbladetin juttu (myöhemmin liitetty myös TBK:n historiikkiteokseen) kertoo myös sen, kuinka TBK täydellä siunauksellaan halusi Tapparan jatkavan omaa perintöään samalla kun itse lopettaa edustustason sarjapelaamisen ja keskittyy nuorten liikuntakasvatukseen. Taidokkaasti googletransleittorin kanssa ruotsin-englannin-suomen välillä seilaten suomennettuna avainkohdiltaan näin:

TBK:n vanha kaarti, "Jaeckelin pojat", kerääntyi parinkymmenen huolitellun herrasmiehen vahvuisena kokoukseen Ruotsalaiselle klubille. Läsnäolijoiden joukossa oli kolme, jotka olivat allekirjoittamassa Bollklubbenin perustamiskirjaa: Birger Calonius, Gunnar Ernholm ja Lasse Sandbacka.

Kokouksen pääaihe oli keskustelu yhdistyksen tulevaisuudesta. Keskustelu oli vilkasta. Sen yleinen konsensus oli hyväksyä täysin hallituksen toteuttamat toimenpiteet, ts. vanha kaarti antoi siunauksensa jääkiekko- ja jalkapallojaostojen irtaantumiseen yhdistyksestä ja onnitteli sydämellisesti uutta seuraa Tapparaa, joka ottaa jatkaakseen emoseuran perinnön.

Samanaikaisesti yhdistys jakoi suuret kiitokset sen puheenjohtajalle Harry Lindbladille ja Jarl Ohlsonille, jotka ainutlaatuisella tavalla johtivat yhdistyksen jääkiekkojaoston kultaan ja kunniaan. Myös Elis Hagfors on ansainnut saman suuressa määrin, kun hän vei seuran jalkapalloa täysin yllättäen eteenpäin niin että tänä vuonna kolmen kovan finaaliottelun jälkeen Suomi-sarjaan nousu jäi yhden maalin päähän.

Uusi yhdistys perii Bollklubbenin paikat jääkiekko- ja jalkapallosarjoissa, joista TBK luopuu.

Mitä tulee seuran jalkapalloon ja jääkiekkoon tulevaisuudessa, ne siirretään ihan toisenlaiselle, nuoruutta korostavalle perustalle. Kansallisten sarjojen yhä kovenevassa kilpailussa ruotsinkielisellä joukkueella Tampereella ei ole kovin suuria mahdollisuuksia pärjätä, minkä vuoksi TBK aikoo tulevaisuudessa melkein alkuperäisen tarkoituksensa mukaisesti edistää liikuntaa kaupungin ruotsalaisten nuorten keskuudessa. Voidaan siis sanoa, että toimittuaan nykyiseen tapaan kymmenen vuotta koko kaupungin nuorison parissa, Tammerfors Bollklubb palaa alkuperäiseen tarkoitukseensa ja jatkaa työtä omassa ympäristössään, Svenska Samskolanin piirissä.


Jutussa mainittu ennen Tapparan perustamista TBK:n puheenjohtajana ollut Harry Lindblad toimi perustamisen jälkeen Tapparan puheenjohtajana. Jutun alussa mainittu perustamiskokouksessa mukana ollut Lasse Sandbacka oli myös mukana Tapparan ensimmäisessä johtokunnassa. Kukaan ei vaatinut, että Tappara ei sitten muuten omi TBK:n mestaruuksia. Ja jos haluaa käydä ihailemassa kultamitaleja vuosilta 1953-55, ei kannata mennä TBK:n toimistolle vaan Tapparan toimistolle Kissanmaankadulle, koska TBK tosiaan antoi kaiken jääkiekkohistoriansa ja -perintönsä vallanvaihdon yhteydessä Tapparan haltuun 1955.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Marja-Liisa Hämäläinen voitti Sarajevossa, Helmikuussa 1984, 3 hiihdon Olympiakultaa.

Sarajevon kisojen jälkeen, elokuussa 1984 Marja-Liisa Hämäläinen meni naimisiin Harri Kirvesniemen kanssa.

Hän muutti nimensä Marja-Liisa Kirvesniemeksi.

Tuon jälkeen Marja-Liisa Kirvesniemi voitti 10 hiihdon arvokisamitalia lisää. Pari kultaista (Lahti 1989).

Onko Marja-Liisa Kirvesniemellä oikeus laskea Marja-Liisa Hämäläisen nimellä voitetut Olympiakullat omiin nimiinsä?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Totta kai on.

Eli TBK:n mestaruudetkin on Tapparan mestaruuksia. Näin päästiin yhteisymmärrykseen.

Mutta mitenköhän mahtaa olla, jos Marja-Liisalta kysyy nyt hänen ikäänsä. Ilmoittaako 65 vuotta laskien syyskuusta 1955 vai 36 vuotta laskien elokuusta 1984?

Mitäs veikkaat mitä lukee ajokortissa?

Tappara ilmoittaa jostain syystä ikänsä nimenmuutoksen kohdalta, mutta Marja-Liisa ei.

Silti sama organisaatio ja sama ihminen. Vain nimi muuttui.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eli TBK:n mestaruudetkin on Tapparan mestaruuksia. Näin päästiin yhteisymmärrykseen.
Edelliseen vastaan, että mielestäni kyllä. Jälkimmäisen osalta en oikein tiedä, mitä tarkoitat.
Mitäs veikkaat mitä lukee ajokortissa?

Tappara ilmoittaa jostain syystä ikänsä nimenmuutoksen kohdalta, mutta Marja-Liisa ei.

Silti sama organisaatio ja sama ihminen. Vain nimi muuttui.
Veikkaan, että ajokortissa (jos sellainen on) lukee 1955, ja että Marja-Liisa itsekin laskee sen mukaan. Pirun vaikea nähdä, mikä voisi olla fiksu "jokin syy", miksi korostaisi nimenmuutosta, ja hautaisi syntymän piiloon. Varsinkin, jos nimenomaan tarkoituksena olisi jatkaa perintöä, eikä aloittaa nimenvaihdoksen myötä uutta.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Totta kai on. Mutta mitenköhän mahtaa olla, jos Marja-Liisalta kysyy nyt hänen ikäänsä. Ilmoittaako 65 vuotta laskien syyskuusta 1955 vai 36 vuotta laskien elokuusta 1984?

Niin kuin axen laittamat lehtileikkeet osoittavat, aikalaiset näkivät Tappara-TBK:n jatkumona: Tapparan katsottiin voittaneen neljännen mestaruutensa vuonna 1959.

Tappara juhli vuonna 1982 50-vuotisjuhliaan (TBK perustettu 1932).

Sitten, vuosikymmeniä nimenmuutosta myöhemmin, joku TBK:n edustaja yhtäkkiä nerokkaasti huomaakin, että tämä ei olekaan ollut ok, ja vaatii, että TBK:n mestaruudet eivät kuulu Tapparalle ja Tappara ei voi pitää vuotta 1932 perustamisvuotenaan (tämän ulkopuolisen vaatimuksen vuoksi Tappara juhli 50-vuotisjuhliaan myös vuonna 2005).

Kiteytettynä: aikalaiset pitivät jatkumoa selvyytenä mutta vuosikymmeniä näin ei jonkun mielestä ollutkaan. Mieleen tulevat Holokaustin kieltäjät: Ei sinne uuniin mitään laitettu. puita korkeintaan.

Edellä kirjoittamani on kirjoitettu tässä ketjussa moneen kertaan aiemmin ja tullaan kirjoittamaan moneen kertaan myös myöhemmin.
 

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Nythän on tullut selväksi, että TBK on Tapparan emoseura, ihan aikalaislehtileikkeitä myöten todistettuna. Tappara erkaantui emoseurastaan ja palstatotuuden mukaan TBK luovutti kabinettipäätöksellä mestaruutensa Tapparalle. Mutta myöhemmin emoseura vaatikin mestaruutensa takaisin koska käynnisteli jäkistoimintaansa uudelleen ja halusi historiansa itselleen takaisin ja nyt sama logiikka ei jostain syystä pädekkään, eli emoseura voi siirrellä mestaruuksia siitä erkaantuneelle seuralle mutta nyt yhtäkkiä sama temppu ei onnistukkaan toisin päin, eli emoseura ei voi kabinettipäätöksellään siiirtää mestaruuksiaan takaisin itselleen. Tappara voisi julkaista sloganin "Logiikka ei asu meissä". Tapaus on yhtä koominen kuin se, että joku varastaa sinulta polkupyörän ja kun haet sen takaisin, varas väittää sinun varastavan häneltä polkupyörän. Joku voisi yrittää perustella asiaa rikoksen vanhentumisella..
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Mutta myöhemmin emoseura vaatikin mestaruutensa takaisin koska käynnisteli jäkistoimintaansa uudelleen ja halusi historiansa itselleen takaisin ja nyt sama logiikka ei jostain syystä pädekkään, eli emoseura voi siirrellä mestaruuksia siitä erkaantuneelle seuralle mutta nyt yhtäkkiä sama temppu ei onnistukkaan toisin päin, eli emoseura ei voi kabinettipäätöksellään siiirtää mestaruuksiaan takaisin itselleen.

Jos sinun mielestäsi loogisuus-käsitettä voidaan käyttää sellaisessa yhteydessä, että organisaatio voi antaa toiselle organisaatiolle hyväksynnän jatkuvuudesta ja 40 vuoden kuluttua sanoa, että ette saakaan, niin mun puolesta voitte pitää tällaisen loogisuus-käsitteen tulkinnan ihan vapaasti itsellänne ja voitte vapaasti tulkita sitä omaksi hyväksenne niin paljon kuin lystäätte.
 

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Jos sinun mielestäsi loogisuus-käsitettä voidaan käyttää sellaisessa yhteydessä, että organisaatio voi antaa toiselle organisaatiolle hyväksynnän jatkuvuudesta ja 40 vuoden kuluttua sanoa, että ette saakaan, niin mun puolesta voitte pitää tällaisen loogisuus-käsitteen tulkinnan ihan vapaasti itsellänne ja voitte vapaasti tulkita sitä omaksi hyväksenne niin paljon kuin lystäätte.

Omaksi hyväksihän tuossa on tasan yksi seura toiminut tämän epäloogisuutensa kanssa, ja se ei ole se oikea alkuperäinen TBK. Lainat (tästähän koko asiassa on kyse käytännössä) on joskus maksettava takaisin. Jos ei maksa, sellaiselle toiminnalle on ihan oma nimikin. Sitten sitä toimintaa kaikenlaiset nimimerkit selittelee parhain päin foorumeilla.
 

axe

Jäsen
Oon kyllä hyvin hämmentynyt tämän viimeisimmän käänteen jäljiltä. Ei oikein osaa sanoa mitään näihin päättömyyksiin. Mutta jos nyt jätetään noi hölmöt laina- ja varkausvertaukset huomioimatta ja keskitytään vaihtoehtoisten faktojen kumoamiseen, niin TBK ei "halunnut historiaansa takaisin" aloittaessaan jääkiekon alasarjoissa uudelleen, vaan se pelasi sovussa menneisyytensä kanssa pari vuosikymmentä ennen kuin muutospuheet alkoivat toisenlaisten ihmisten taholta.
 

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Ilvesläisten salaliitto siis, kuinkas muuten :)

Ja samalla joku TBK:ssa kasvatti muskelit ja vaati omiaan takaisin. Ja sekös kyrsii joitakuita.
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Palstalle tulleiden viimeaikaisten viestien perusteella kyse on juuri tästä. Olet päässyt kärryille.

Itse näkisin tämän analogian näin: Tapani perustaa jääkiekkojoukkueen, josta vuosikymmenen saatossa tulee menestystarina, joka huipentuu kolmeen peräkkäiseen mestaruuteen. Toiminnan jatkamiseksi hän näkee välttämättömänä nimenmuutoksen. Nimi muutetaan seuraavalle kaudelle, mutta mikään muu jääkiekkojoukkueen toiminnassa ei muutu. Aikaisempi historia seuraa luontevasti mukana ja uutta menestystäkin syntyy roppakaupalla. Tapani menehtyy noin kolme vuosikymmentä nimenvaihdoksen jälkeen, eikä koskaan sano poikkipuolista sanaa tekemästään muutoksesta tai seuran toiminnan jatkamisestä uudella nimellä. Tästä vuosia myöhemmin Tapanin kaima perustaa harrastemielessä saman nimisen joukkueen kuin aiemmalla Tapanilla on ollut. Hän alkaa kaverinsa Ilpon säestämä vaatimaan vuosikymmenen takaista menestystä itselleen, vaikka ei ole ollut sitä mitenkään rakentamassa.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Jatkoajan paras ikiliikkuja on kyllä kaikessa naurettavuudessaan omaa kastiaan.
Kummankaan joukkueen mestaruuksia ennen vuotta -76 ei pitäisi edes huomioida, ainakaan viirien muodossa. Tuohon aikaan kun riitti että ilmestyy paikalle niin sai mitalin.

Ilveksen kolme sodan jälkeen tullutta mestaruutta tulivat kahdeksan ottelun runkosarjan jälkeen ilman pudotuspelejä.
Kaikki kunnia menneille sukupolville mutta pitkän viikonlopun pituiset kaudet ei pitäisi roikkua katossa nykyisten kanssa.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
HIFK vs HPK
  • 1.95
  • 4.15
  • 3.35
K-Espoo vs Ässät
  • 2.36
  • 4.15
  • 2.82
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös