Mainos

Tampa Bay Lightning 2019–2020

  • 105 958
  • 322

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Noniin, eikös täältäkin palstalta porukkaa mennyt paikan päälle Globeniin. Voisi kuvitella, että aika kova buugi tällä hetkellä siellä?
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Olihan hyvää peliä Tampalta viikonloppuna. Etenkin Gourden liike osui silmään, kun näki koko kenttää katsella, kovasti tekee duunia. Maroonilta myös hyvät pelit, on kyllä kova kaveri tuohon neloseen ja muutenkin aikamoinen roolipelaaja. Ihme ettei kukaan lyönyt sitten isoa tarjousta pöytään muutamaksi vuodeksi. Hedmanilta tietty myös hyvää peliä, mutta siihen nyt onkin tottunut.

Volkov vaikuttaa vähän turistilta, mutta ainakin raamit olisi olla hyvä hyökkääjä ja selvästi potentiaalia kuitenkin löytyy. Toivotaan parasta.

Puitteet itsessään ihan maistuvat, Globenilla ensimmäistä kertaa ja todella hyvä näkyvyys oli kentälle, vaikka olikin halvat paikat. Kulkeminen oli myös helppoa, eikä lauantaina ollut ainakaan yhtään ruuhkia missään vaiheessa, edes hallilla. Pitää jatkossakin käydä katsomassa enemmän urheilua Tukholmassa, tunnelma itse pelissä oli aika vastavaa kuin Helsingissä pl. molemmilla seuroilla oli selkeät fanikatsomot mistä hieman chanttia huudettiin. Pisteet siitä.
 

LAcostee12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat & Tampa Bay Lightning
Samaa mieltä Aessin kanssa pelit oli viihdyttäviä ja puitteet kunnossa Globenilla. Hinnatkin huomattavasti halvemmat kun Hartwalilla ja juomien vieminen katsomoon (ainakin tämän tapahtuman ajan) iso plussa.

Tampa oli tosi pirteä ja varsinkin ekan pelin eka erä ehkä parasta Tampaa tällä kaudella. Kokonaisuutena ykkönen oli kyllä vähän pimennossa molemmat pelit mutta muut kentät paikkaa hyvin. Gourdelta tosissaan hyvää peliä ja enteilee hyvää jatkoa ajatellen. Hiukan eri mieltä Hedmanista vaikka peruspeli oli hyvää niin aika monta syötön haltuunotto ja pientä käsitelly virhettä tuli ainakin perjantain pelissä. Mutta ei hätää siis varmasti tuo pelaamattomuus vähän näkyi.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Global Series tosiaan ohi ja olihan tuo hieno kokemus. Hieman alkuun pelotti, että mitenköhän tuolta C10-katsomosta näkee kentälle, mutta paikat olivatkin ihan loistavat. Itselle oli positiivinen yllätys, miten paljon hallilla oli Tampan faneja. Meidän porukan hotellissa oli myös varmaan sata jenkeistä saapunutta Tampafania ja heidän kanssaan oli mahtavaa jutustella parin ohrapirtelön kera. Pitivät meitä hieman sekaisin olevina, kun kerroin mihin aikaan Suomessa aina Boltsin otteita telkkarista ihmetellään ;)

Pelaajista parhaiten jäi mieleen Maroonin dominointi fyysisellä olemuksellaan, sekä esimerkiksi Pointin ja Gourden jalkanopeus, mikä oli livenä vieläkin paremman näköistä. Buffalo saatiin kummassakin matsissa pidettyä aika aseettomana ja oli muutenkin sen näköistä peli, että kohta ollaan jo pudotuspeliviivan paremmalla puolella. Tästä on hyvä jatkaa. Luulisi, että tuollainen viikon reissu ja täydet pisteet tekee aika hyvää joukkuehengelle tahmean alkukauden jälkeen.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Oli mahtava kokemus ja oma reissu oli kokonaisuudessaan onnistunut. Oman porukan paikat oli B katsomossa kulmassa, josta näki kyllä loistavasti. Peli ei lopulta hirveästi hienouksia tarjonnut, vaikka maaleja nähtiin. Molemmat Kucherov ja Stamkos eivät oikeen näkyneet hirveästi pelissä, mutta onneksi muut ketjut hoitivat maalinteon. Maroon vaikuttaa kyllä juuri siltä mitä tilattiin, harmi kun ei saanut hattua vaan viiminen heitto tyhjiin osu tolppaan. Myös kansallislaulut oli hieno kokemus ja Tampa fanien määrä oli myös ilahduttava. Tulihan sitä muutaman kanssa jutusteltua ja aika yleinen konsensus oli se että Cooper ei riitä tälle jengille. Kyllähän tuo myös sai aika hyvät vihellykset esittelyissä.

Hieman jäi vituttaan että hallilta ei saanut kunnon olutta, mutta onneksi oltiin varustauduttu suomalaiseen tapaan omilla eväillä. Meillä oli hotellissa myös suhteellisen paljon NHL faneja, mutta eipä tullut paljoa juteltua. Mutta jatkon kannalta 4 tärkeää pistettä tästä viikonlopusta kyllä antaa odottaa että kurssi saadaan käännettyä takaisin playoff raiteille.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Volkov lähetetty takaisin farmiin. Hänestä pitikin kirjoitella muutama sana lauantain ottelun jälkeen. Neljän pelin otanta on suht pieni, mutta mielestäni tuo riittää analyysiin, että Volkov ei vielä ole valmis NHL:ään. Ei ainakaan kahden ensimmäisen ketjun rooliin. Volkovilla on hyvät raamit, fyysisyyttä löytyy jo nyt ja laukaus on kelvollinen. Muissa ominaisuuksissa riittääkin kehitettävää. Tälle tasolle vaadittavassa luistelunopeudessa, räjähtävyydessä ja pelikäsityksessä on työmaata. AHL:ssä suurempaan ruutuun ja painotus kehityskohteisiin. Toki vähäinen pelituntuma loukkaantumisen jäljiltä toi mukanaan lisähaasteita. Volkov on ohittanut teinivuodet (22), mutta on tuossa vielä aikaa ottaa kunnon stepit ennen kuin todennäköisyydet alkavat laskea. Tuskin hänestä mitään 30 maalin ja 60 pisteen linkoa tulee, mutta taalakaukaloista vakiopelipaikan ottava kylläkin.

6. puolustajan paikasta on kehkeytymässä hyvä kilpailutilanne. Coburn, joka oli kieltämättä surkea ennen Ruotsin-reissua, huilasi molemmat Buffalo-ottelut. Häntä tuuranneet Schenn ja Rutta esiintyivät varsin mallikkaasti. Takalinjojen huilivuorot ja kierrätyspolitiikka alkanevat pyöriä taas. Viime kaudella se koski kaikkia muita paitsi Hedmania ja McDonaghia joukkueen ollessa terve.

Kutsherovilta hyviä steppejä lähemmäs tyydyttävää tasoa. Kaikki loistokkuus puuttuu edelleen, mutta nyt mies sentään jaksoi tehdä töitä kiekottomana. Se on hyvä merkki silloin kun Kutsherov raskii takakarvata tai taistella kulmaväännöissä. Syöttöjen laadussa kohennusta, kiekollisena vähemmän menetyksiä ja ylivoimapelissä totuttua juonikkuutta. Johnson - Point - Kutsherov -koostumus osoitti merkkejä viime kauden toimivuudestaan.

Tampalle Globenin kamppailut tulivat tähän väliin enemmän kuin hyvään saumaan. Uusi ympäristö ja useamman päivän hyvä harjoittelujakso loivat perustan sangen ehjälle suoritustasolle. 3. ja 4. ketjut olivat avainasemassa. Tasaisella peluutuksella energiaa riitti myös toisena pelipäivänä. Gourden antama lisäulottuvuus neloseen vaikutti siihen, että Maroon pääsi käyttämään parhaita aseitaan hyökkäysalueella ja samalla suurin heikkous eli hitaus ei näkynyt pahemmin. Nyt kun Volkov passitettiin farmiin, niin kokoonpanossa Stamkosin toinen laita on täytettävä. Gourde on luultavasti tyrkyllä siihen ensimmäisenä, vaikka nelonen hajoaisikin.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Ruotsin-reissun jälkeen murskavoitto NY Rangersista ja sitten kaksi tappiota organisoituja Winnipegiä ja St. Louisia vastaan. 9-3-voitto ei tehnyt pelkästään hyvää joukkueelle, sillä seurauksena oli selvästi keskinkertainen valmistautuminen seuraavaan koitokseen. Se näkyi kaikessa tekemisessä ja korostui pieniin yksityiskohtiin. Hyökkääjillä tuntui olevan ylitsepääsemättömän vaikeaa merkata omat miehet ja neutraloida vastustajan nousevien puolustajien aikeet.

Kun joukkue on rakennettu nopeuden ja taidon varaan, niin puolustuspelaaminen ei luonnollisestikaan kuulu vahvimpiin osa-alueisiin. St. Louisilla ei ollut hankaluuksia kotikaukalossaan, vaikka Tampa sinnitteli tuloksellisesti kannassa. Blues kontrolloi ja piti painopisteen vieraiden puoliskolla. Etenkin laitojen läheisyydessä tuo ero tuli hyvin esiin. Nuotit jauhoivat pitkien hyökkäysten kautta useita A-luokan tilanteita maalin edustalle. Sen sijaan Bolts junnasi kulmissa ja veräjän läheisyyteen ei ollut asiaa 4. ketjua lukuun ottamatta. Hyökkäyspelin yksityiskohtana mainittakoon puskeminen miesalivoimaisena. Joukkue ei hyökkää viisikkona, vaan lyö päätä seinään esim. 2 vs. 4 -vajeella. Tuolla tavoin päätykiekkojen voittaminen on vieläkin epätodennäköisempää.

Hyvään vireeseen päässyt Chicago vastassa tulevana yönä. Kutsherov joutui St. Louisissa Schennin kolaamaksi viime ottelussa, eikä venäläinen enää palannut kaukaloon. Tampa lähtee peliin 11 hyökkääjällä ja 7 puolustajalla. Conacher tekee debyyttinsä tällä kaudella. Verhaeghe vilttiin. McBackup aloittaa maalilla.

Otteluohjelma on loppuvuoden osalta kotipainotteinen. Tampa pelaa kotona 14 kertaa ja vieraissa neljästi Chicago-mittelön jälkeen. Toivottavasti tässä ratkeaa myös Cooperin asema. Pistekeskiarvo on joka tapauksessa hilattava playoffs-tahdin yläpuolelle.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Ketjuja on viilattu hieman. Stamkos palaa kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen ja ottaa paikan erittäin vahvaa jaksoa pelaavan Cirellin laidalta. Huikeaan vireeseen äitynyt nelonen Maroon - Paquette - Gourde on nimellisesti nyt kolmonen. Tampa lähtee keskiyön Washington-peliin 11 hyökkääjällä ja 7 puolustajalla, kuten on menty viimeisissä kamppailuissa. Cernak edelleen pelikiellossa, joten Sergatshev jatkaa McDonaghin kanssa pakkiparina. Toinen kärkiduo Hedman - Shattenkirk. Jämäkoomikko Coburn, Rutta ja Schenn hoitelee sen reilut 10 minuuttia per nuppi.

Aamujäiden ketjut:

Palat - Point - Kutsherov
Killorn - Cirelli - Stamkos
Maroon - Paquette - Gourde
Verhaeghe - Johnson - Joseph (Verhaeghe putoaa kokoonpanosta)

Kolmen ottelun orastava voittoputki katkesi toissayönä St. Louisia vastaan, mutta asiat etenevät oikeaan suuntaan. Tappiosta huolimatta ottelu oli mielestäni yksi kauden parhaista. Viihdyttävä taisto, jossa paremmuus ratkesi pieniin marginaaleihin.

Muutamia huomioita. Kutsherovilta selvästi kauden vahvin esitys. Hän hääri joka puolella kenttää ja oli Tampan näkyvin pelaaja. Kolmen tehopisteen ilta vastasi täysin sitä mitä jäällä nähtiin. Onnistujia oli muitakin. Cirellilltä ja Sergatshevilta erinomaiset iltapuhteet. Tehot karttoivat Cirelliä ensimmäiset 13 ottelua, mutta nyt viimeiseen 8:aan kamppailuun tehot 5+5=10. Puolustusvelvoitteet eivät ole kärsineet, vaikka pisteitä on alkanut ropista. Cirelli hoitelee 200 jalan -velvollisuudet tunnollisesti.

Sergatshev sai lentävän startin kauteen, sitten lyhyt tasapaksu vaihe ja nyt erinomainen vire on löytynyt uudelleen. Yksittäisenä mainintana Sergatshevin pitkä vaihto St. Louisia vastaan siinä vaiheessa, kun joukkue haki 4-4-tasoitusta ilman maalivahtia. Venäläisen loistavan viivapelaamisen ansiosta Tampa venytti hyökkäysaikaa ja kiekko pysyi pitkään Blues-päädyssä. Hedman vaihdettiin Sergan tilalle viimeisen 30 sekunnin ajaksi. Olisin nähnyt hänet siellä loppuun saakka. Kutsherov hääri toisena viivamiehenä maanmiehensä kanssa ennen kuin Hedman komennettiin askiin.

Maroon - Paquette - Gourde -trio vie paineen erittäin korkealla prosentilla vastustajan kenttäpuoliskolle. Joskus lokakuun lopulla tuli annettuan Gourdelle pyyhkeitä, mutta miehellä on ollut Ruotsin-reissusta lähtien varsinainen lentokeli. Aivan kuten koko ketjulla. Se oli jännä, miten pelaajat löysivät heti toisensa ensimmäisistä vaihdoista lähtien. Lukittu koostumus kevääseen - ja toivottavasti alkukesään - saakka. Ketju ei pelkästään tyydy tulosneutraaliin lopputulokseen, vaan se on tehtaillut liudan osumia vastustajan verkkoon. Viimeiset 9 mittelöä: Maroon 4+3=7, Paquette 2+5=7, Gourde 4+5=9.

Parannettavaa on toki joka sektorilla, mutta eniten toivomisen varaa on Vasilevskilla. Vezina-taso on kaukana. Tiedä sitten onko valtavan jatkopestin allekirjoittaminen kolahtanut alitajuntaan ja fokus itse kaukalotapahtumin on vielä hieman kadoksissa. Fakta on kuitenkin se, että Vasilevski ei ole torjunut Tampalle ainuttakaan voittoa henkilökohtaisella panoksellaan. Viime kaudella niitä nähtiin helposti toistakymmentä. St. Louisia vastaan neljästä häkistä yksi meni helposti, yksi oli täysin torjuttavissa ja yhden maalin hän olisi estänyt parhaana päivänään. Vasilevski vaikuttaa ajoittain epävarmalta ja raukealta veräjällä. Siinä ei ole totuttua terävyyttä. McBackup on ollut hyvä kakkonen, joten olisiko taakan väliaikaisessa keventämisessä ideaa?
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Boltsin otteet ovat tosiaan hiljalleen parantuneet Ruotsin reissun jälkeen. Nelonen on ollut joukkueen ehdotonta parhaimmistoa, minkä lisäksi Kuch on alkanut heräilemään. Erityismaininta täytyy antaa Cirellille, joka on hyvän puolustuspelin lisäksi alkanut keräämään myös tehopisteitä siihen tahtiin, mitä ainakin allekirjoittanut odotti.

Puolilta öin onkin sitten todella hyvä testi edessä, kun pelataan Washingtonissa. Kummatkin joukkueet ovat saaneet levätä eilen, joten tuosta on lupa odottaa ihan kelpo ottelua. Vaikka Boltsilla nyt ei varsinaisesti mitään hätää ole, niin tästäkin matsista olisi hyvä saada edes piste raavittua.

Vasysta oikeastaan muuten samaa mieltä, mutta mielestäni viime lauantain pelissä Ducksia vastaan Vasy pelasi Boltsille pisteet. Etenkin 2 ensimmäistä erää kotijoukkue oli aika vastaantulija ja taisivat laukauksetkin olla about 10-25 vieraille.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Kucherov on taas yli 100 pisteen vauhdissa, vaikka pistepörssin kärki meneekin 21 pisteen päässä.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
No eipä se sittenkään oikeen tunnu lähtevän tuo Boltsin pelaaminen. Viimeiseen viiteen peliin yksi voitto ja vastassa on kuitenkin ollut sellaisia joukkueita, jotka lähtökohtaisesti ovat "pakkovoittoja", etenkin kotijäällä.

Alan olemaan sitä mieltä, että pistetään Cooper kilometritehtaalle, ellei tästä nyt yhtäkkiä nykäistä jotain 5-10 pelin voittoputkea. Vaikka tästä joukkue itsensä playoffeihin kampeaisi, niin itseltäni on mennyt luotto siihen, että Cooper on se kaveri, kuka saa tuosta porukasta ulosmitattua edes lähelle kaiken sen potentiaalin, mitä joukkueessa ihan kiistatta on.

En edes muista, millon viimeksi Bolts olisi heti ensimmäisestä erästä alkaen ottanut kuskin paikan ottelussa. Sen sijaan oikeastaan joka pelissä tunnutaan aina heräävän mukaan vasta toiseen erään ja kuten vaikkapa viime yönä, niin vastustaja on silloin jo vähintään maalin verran edellä. Oman alueen puolustuspelaaminen varsinkin tuottaa suurta tuskaa ja vastustajat pääsevät kerta toisensa jälkeen aivan Vasyn naaman eteen yrittämään maalintekoa, kun Boltsin pelaajilla ei tunnu olevan mitään tietoa siitä, missä oma pelaaja menee ja ketä pitäisi ylipäätään puolustaa. Tuo pelaaminen on mielestäni hyvin saman kaltaista, kun viime kaudella, mutta ero tulee nyt siitä, että Vasy on taantunut tavallisen kuolevaisen tasolle, eikä pysty enää kantamaan joukkuetta harteillaan.

Kuluva kuukausi tulee mielestäni määrittämään hyvin pitkälti Boltsin kautta. Voittoja on yksinkertaisesti pakko alkaa napsimaan, mielellään sellaisella 2/3 tahdilla. Seuraavat pari viikkoa kertovat paljon, kun pelataan mm. Islandersia, Capseja ja Bruinsia vastaan kotona. Toivottavasti BriseBois osaa tehdä oikeat johtopäätökset ajoissa, mikäli tuo meno ei tuosta yhtään parane.
 
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, symppis Nashville Predators
Itse kyllä uskon, että tää kausi katotaan Cooperin kanssa loppuun mikäli mahdollisuus poffeihin on kokoajan olemassa. Kuitenkin viime keväänä rustattiin jatkosoppari. Eli Cooper lähtee kesken kauden vain jos tulee pitkä slump tai sitten kauden päätteeksi jos poffeista ulos jäädään.

Sitä en osaa sanoa onko Cooper oikea valmentaja viemään joukkuetta päätyyn asti. Pienestä se on kiinni aikaisemminkin ollut, mutta voi olla, että työkalupakki on syöty jo tyhjäksi. Aika siis näyttää.

Aika moni peli nyt kääntynyt maalin erolla suuntaan jos toiseenkin, meidän harmiksi /onneksi vain useammin poistuttu häviäjänä kaukalosta.

Ei tuolla valmentaja markkinoilla ole sellaista nimeä, jota haluaisi korvaamaan Cooperin. En usko, että esim Babcock olis meille se oikea tai edes hyvä vaihtoehto.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Mielestäni tuo on aika jännä juttu, että 5 vs. 5 -pelissä puolustuspelaaminen on kuraa omalla alueella. Alivoima on kuitenkin parantunut merkittävästi umpisurkean lokakuun jälkeen. Eivät nämä aina kulje käsi kädessä, mutta nyt vain toinen on kohentunut.

Viime otteluissa on menty 11/7 -systeemillä. Se on ollut vähän pakon sanelemaa, sillä Maroon - Paquette - Gourde on ollut niin hyvä, ettei heitä ole haluttu hajottaa. Samalla kakkosketjuun ei ole löytynyt mitat täyttävää hyökkääjää. Verhaeghe ei valitettavasti pärjää NHL-tasolla. Hänestä ei ole kolmeen ensimmäiseen ketjuun ja jarrumiehen tontti ei sovellu AHL:n viime kauden pisteykköselle. Josephilla ei riitä peliäly, ja hän on valahtunut alle 10 minuutin mieheksi. Aika klassinen toinen NHL-kausi. Tulokassesongilla näytti yhdessä vaiheessa siltä, että Joseph menee 25 maaliin. Myös Cernakin taso on lopahtanut viime kaudesta. Ei hän mitenkään huonosti pelaa, sillä hänet komennetaan jäälle kaikissa tärkeissä puolustusaloituksissa. Kiekonmenetysten ja epätarkkojen syöttöjen määrä on kuitenkin suuri. Tavallaan hyvä asia, kun jatkosopimusta ollaan tekemässä.

Stamkosilla on saanut virtahevon selkäänsä sen jälkeen, kun 400. maali lävähti tauluun. Mistään ei nyt mene sisään, vaikka paikkoja on riittänyt. Useita tolppia ja avomestoja, mutta verkko ei ole heilunut. Itse kallistun sen kannalle, että Cirellistä saadaan suurin hyöty 3. ketjun sentterinä. Nyt hän on Stamkosin kanssa samassa kolmikossa. Ongelma on juuri tuo, kun yksi TOP6-tason oikea laitahyökkääjä puuttuu. Se on siis osatekijänä sille, että kokoonpanoformaatti on 11/7 ja Stamkos pelaa laitaa.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Verhaeghe ei valitettavasti pärjää NHL-tasolla. Hänestä ei ole kolmeen ensimmäiseen ketjuun ja jarrumiehen tontti ei sovellu AHL:n viime kauden pisteykköselle.

Noh, nyt kun viimein sai vastuuta tulosketjusta ja vielä Stamkosin rinnalla niin alkoi tulosta tulla. Kapteenilta vielä kovat kehut muutenkin miehen pelistä ja yritteliäisyydestä, kyllä tässä vielä luottoa on, että nyt ketsuppipurkki aukesi ja saadaan viimein se tutkapari Stamkosille.

Killorniakin pitää nyt hehkuttaa, kun aina palstoilla saa niin paljon kuraa niskaan, yöllä neljä pistettä ja ihme on jos ei tällä kaudella tule omaa ennätystä tekemään.

Jos en nyt ihan väärin muista niin ketjuthan olivat:

Palat-Point-Kucherov
Verhaeghe-Stamkos-Johnson
Killorn-Cirelli-Joseph
Gourde-Paquette-Maroon
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Viime otteluissa on menty 11/7 -systeemillä. Se on ollut vähän pakon sanelemaa, sillä Maroon - Paquette - Gourde on ollut niin hyvä, ettei heitä ole haluttu hajottaa. Samalla kakkosketjuun ei ole löytynyt mitat täyttävää hyökkääjää. Verhaeghe ei valitettavasti pärjää NHL-tasolla. Hänestä ei ole kolmeen ensimmäiseen ketjuun ja jarrumiehen tontti ei sovellu AHL:n viime kauden pisteykköselle. Josephilla ei riitä peliäly, ja hän on valahtunut alle 10 minuutin mieheksi. Aika klassinen toinen NHL-kausi. Tulokassesongilla näytti yhdessä vaiheessa siltä, että Joseph menee 25 maaliin. Myös Cernakin taso on lopahtanut viime kaudesta. Ei hän mitenkään huonosti pelaa, sillä hänet komennetaan jäälle kaikissa tärkeissä puolustusaloituksissa. Kiekonmenetysten ja epätarkkojen syöttöjen määrä on kuitenkin suuri. Tavallaan hyvä asia, kun jatkosopimusta ollaan tekemässä.
Nämä Josephin ja Cernakin odotettua vaikeammat alkukaudet voivat olla BriseBoisille pienoinen helpotus, kun kesällä tosiaan pitäisi taas solmia jatkosopimuksia. Cirelli on pelannut mielestäni niin hyvin, että hän tulee todennäköisesti saamaan jonkun 4-5,5M kaudesta, mikä tarkoittaa sitä, että tiukilla ollaan palkkakaton kanssa. Josephille voi näillä esityksillä lyödä naaman eteen miljoonan lapun ja sanoa ota tai jätä. Cernakille sitten joku 2X3M siltasopimus ja parin vuoden päästä sitten isommille rahoille. Killornin NTC muuttuu ensi kaudeksi niin, että mies voidaan treidata 16 mahdolliseen joukkueeseen, ja näillä esityksillä luulisi menevän kaupaksi. Toki en mitenkään riemusta kiljuen olisi miehestä luopumassa, mutta tuolla tavalla saataisiin helposti 4,5M lisää tilaa kattoon.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Mielestäni tuo on aika jännä juttu, että 5 vs. 5 -pelissä puolustuspelaaminen on kuraa omalla alueella. Alivoima on kuitenkin parantunut merkittävästi umpisurkean lokakuun jälkeen. Eivät nämä aina kulje käsi kädessä, mutta nyt vain toinen on kohentunut.
en nyt väitä tietäväni yhtään mitään mutta onhan siinä mentaalipuolella aika merkittävä ero siis 5v5 ja 4v5.
Katsojana ja pelaajana niin sanotusti pelkää että tulee maali kun oma joukkue on av:lla joka helposti johtaa siihen että tiimi pelaa paremmin tai ainakin yrittää enemmän.
jos jotenkin järkevästi voisi suhteuttaa menestyksen av/yv suhteeseen niin luulisin että huonolla tiimillä se olisi parempi.
On myös eri asia tajusiko kukaan mitä meinasin tuolla suhteen suhteella.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Kutsherovin jalkavamma on osoittautunut pelättyä lievemmäksi. Hän on day-to-day -statuksella ja paluun tositoimiin pitäisi tapahtua ennen joulua. Kutsherov sai Carlsonin kovan lämärin nilkan seudulle viime la-su-yön ottelussa Washingtonia vastaan. Johnson voisi olla pelikuntoinen jo ti-ke-yön Ottawa-pelissä, kertoi päävalmentaja Cooper. Stephens lähetetty alas farmiin.





en nyt väitä tietäväni yhtään mitään mutta onhan siinä mentaalipuolella aika merkittävä ero siis 5v5 ja 4v5.
Katsojana ja pelaajana niin sanotusti pelkää että tulee maali kun oma joukkue on av:lla joka helposti johtaa siihen että tiimi pelaa paremmin tai ainakin yrittää enemmän.
jos jotenkin järkevästi voisi suhteuttaa menestyksen av/yv suhteeseen niin luulisin että huonolla tiimillä se olisi parempi.
On myös eri asia tajusiko kukaan mitä meinasin tuolla suhteen suhteella.
Vastataan, vaikka vähän myöhässä. Toki 5 vs. 5 ja 4 vs. 5 -tilanteissa on eroa. Sekä taktillisella että mentaalisella puolella. Alivoimatilanteet pelataan yleensä kolmella hyökkääjäkaksikolla ja kahdella pakkiparilla. Koostumukset edustavat joukkueen parhaimmistoa puolustusosaamiseltaan. On eri asia, kun parempi puolisko hoitelee av-tilanteet ja tasakentällisin jäällä käytetään koko repertuaaria.

Alivoimapeliä voidaan myös harjoitella helpommin ja hienosäätää taktiikkaa vastustajan mukaan. Tampa Bayn joukkuepuolustuksen ongelmana on se, että pelaajat empivät omalla alueella. Puolustuspelaamisen pitäisi lähteä selkäytimestä. Jokaisella tulisi olla selvillä, miten valmennus haluaa heidän toimivan kaukalossa. Tampa pelaa ihmeellistä mies- ja aluevartioinnin yhdistelmää, joka tuntuu sekoavan siinä vaiheessa, kun ensimmäinen pelaaja putoaa kärryiltä. Puolustustyöskentelyä ei helpota myöskään hapuileva maalivahtipeli, joka luo turhaa epävarmuutta kenttäpelaajien korvien väliin.

Aivan perusasiat, kuten oman miehen merkkaaminen, tilanteisiin reagoiminen ja kommunikointi sakkaavat. Kuinkakohan monta maalia vastustaja on tehnyt tällä kaudella jonkun perusosa-alueen petettyä. Milloin se on ollut vapaaksi jäänyt vastustaja, hidas reagointi tai epäselvyys pidettävässä miehessä. Viime kaudella Tampan alivoima ja joukkuepuolustus olivat erittäin hyvää tavaraa. Toissa kaudella taas heikkoa. Ne kulkivat rinta rinnan. Tällä sesongilla alivoima on toimninut - joukkuepuolustus ei.
 
Viimeksi muokattu:

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Tuo Kuchin tilanne on kyllä mukava yllätys. Peliä katsellessa ja tilanteen uusintana nähneenä olin varma, että muutamaan viikkoon ei tarvitse miestä odotella kentälle.

Tulosten valossa joukkue on jatkanut aika lailla samaa taaperrusta, kun alkukaudestakin. Peliesitykset ovat mielestäni kohentuneet jonkin verran, mutta esimerkiksi Capitalsia vastaan tuo ei vaan realisoitunut tulostaululle. Tämän vuoden puolella pelataan vielä 5 kotiottelua (Senators, Stars, Panthers, Canadiens ja Red Wings), sekä vieraspeli Capitalsia vastaan tämän viikon lauantaina. Nuo kotiottelut ovat aika lailla pakkovoittoja, koska tällä hetkellä idän pudotuspeliviivalla on monta joukkuetta sen verran tiiviissä nipussa, että esimerkiksi Panthersille ja Canadiensille ei missään nimessä saisi antaa pisteitä. Tällä hetkellä joukkue tarvitsisi kipeästi voittavaa maalivahtipeliä, mutta Vasylle tuntuu pelistä toiseen lipsahtavan vähintään yksi helppo kiekko sisään.

Pelaajapuolella viime aikojen esitysten valossa täytyy kyllä kehua Hedmania ja Killornia. Hedman on tällä kaudella mielestäni saanut lisää röyhkeyttä hyökkäyspeliinsä. Nykyään mies ei enää ensisijaisesti etsi aina Stamkosia ja Kucherovia syöttö mielessään, vaan nyt hän uskaltaa hakea rohkeasti omaa ratkaisua, minkä ansiosta Bolts sai esimerkiksi Capitalsia vastaan tukun hyviä maalipaikkoja. Hedmanin hyvästä vireestä hyvänä osoituksena 29 pelissä syntyneet 7+21=28. Killorn on ollut viime aikoina todella hyvä ja mielestäni hänen liikkeensä on parantunut edellisistä kausista huomattavasti, minkä takia mies pääsee paremmin kiinni vastustajan pakkeihin, joista sitten syntyy tilanteita.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Yksi kauden parhaista otteluista, mutta tuloksena 3-4-jatkoaikatappio Dallasille. Ei tarvitse mainita erikseen syytä häviöön. Tässä on tullut mietittyä, että mitä ihmettä Vezina-voittajalle on tapahtunut viime kauden jälkeen. Vasilevski on itseluottamuksen menettänyt seula tällä hetkellä. Tulittiko Columbus hänet viime keväänä sellaiseen henkiseen takalukkoon, joka on yhä päällä 8 kuukautta myöhemmin? Ei aina voi kulkea, mutta Vasilevski on ollut lähes koko kauden epävarma. Sen huomaa kaikesta työskentelystä. Tilanne on hankala, sillä keskinkertaisella veräjänvartijapelillä joukkue putoaa auttamattomasti ulos pudotuspelikilvasta. Siinä ei auta hyvä kenttäpelikään, kun vastustajalle annetaan jo ennen ottelua pari eteen. McBackup ei pysty asettumaan McStarterin rooliin. Itseluottamuksen jälleenrakennukseen ei ole oikotietä. Lähinnä tässä on kyse siitä, riittääkö aika.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Kyllähän se alkaa pikkuhiljaa olla aika ruveta tosissaan taistelemaan siitä playoff paikasta, tänään on iso peli Floridaa vastaan ja sen voittamalla saataisiin eroa kurottua mukavasti. Metron puolella kilpailu Wild Card paikoista on kovaa kun Philly ja Pens ovat molemmat ulkona, joten sen varaan ei parane jättää saumoja. Edellä tai samoissa pisteissä Atlanticissa ovat vielä Buffalo ja Montreal, jotka pitää myös voittaa kilpajuoksussa. En epäile etteikö Vasilevsky pysty nostamaan peliään viime kauden tasolle, mutta tapahtuuko se tarpeeksi ajoissa on hyvä kysymys niinkuin vetoo edellä mainitsi.

Mielestäni trade deadlinella olisi hyvä hankkia hyökkäyspäähän rental vahvistusta, hieman toivoisin Tyler Toffolia tuohon nippuun kevääksi jos vaan hinta on sopiva. Moni muukin tiimi on hänestä ilmeisesti myös kiinnostunut. Joseph ei ole ottanut toivottuja kehitysaskelia ja pelaa tällä hetkellä AHL puolella, joten olisko tuossa sopiva treidipalikka?

Killornin nappikausi saattaa osoittautua arvokkaaksi, kun ensi kesänä aletaan taas miettiä sopimuskuvioita kun cap tilaa pitää saada raivattua ja Killornilla alkaa Modified-NTC sopimuksesta. Johnson on sitten vuorossa 2021-2022, ensi kaudelle pitää hänelle löytää pelipaikka top 6, jotta tehot saadaan taas nostettua entiselle tasolle :)
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Footelta pari maalia harjoituspelissä Suomea vastaan. Etenkin ekasta maalista tulee eräs toinen #29 mieleen.

 
Footelta pari maalia harjoituspelissä Suomea vastaan. Etenkin ekasta maalista tulee eräs toinen #29 mieleen.

Nyt vasta tajusin, että siellähän on molemmat Footen veljekset samassa organisaatiossa. Hyvä peli Footelta Suomea vastaan ja toivottavasti kehkeytyy yhtä kova veljeskakko kirkkaisiin valoihin, mitä Tkachukin veljekset ovat.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
On tämä jääkiekko kyllä ihmeellinen peli. Viime yön ottelussa Canadiensia vastaan Bolts oli avauserässä pahiten telineissä, mitä on ollut koko alkukaudella. Bolts sai ensimmäisen maalia kohti suuntautuneen laukauksen noin 13 minuutin kohdalla laukausten siinä vaiheessa ollessa 0-18 vieraille. Joka ikinen kaksinkamppailu tunnuttiin häviävän, minkä lisäksi vieraat olivat valehtelematta 15 kertaa erän aikana, joko 2 vs 1 tai 3 vs 2 vastahyökkäyksessä.

Killorn sai onneksi sudittua ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla kavennusosuman maalin edustalta ja tuo saattoi antaa tarvittavan ripauksen tsemppiä tekemiseen, koska jälkimmäiset 2 erää jäällä oli aivan toisenlainen Bolts. Etenkin kolmas erä ja sen puolustuspelaaminen olivat mielestäni sillä tasolla, mitä näiden otteluiden voittaminen vaatii, jonka lisäksi Vasy piti luukut kiinni, eikä imaissut sitä perinteistä yhtä helppoa osumaa.

Ensi viikko on jälleen kerran elintärkeä, kun pelataan Sabresia ja Canadiensia vastaan. Boltsin onneksi nämä pelit saman divarin joukkueita vastaan tuntuvat menevän hyvin, mikä olisikin elintärkeää, kun Leafs, Panthers, Sabres ja Canadiens ovat kaikki muutaman pisteen sisällä toisistaan.

Voitosta huolimatta pidän todella hälyttävänä tuota tapaa, miten Bolts tuohon viime yön matsin ensimmäiseen erään tuli. Koko joukkue näytti siltä, kun se olisi kesätauon jälkeen herätetty keskellä yötä kaukaloon ja kenelläkään ei ollut ihan tarkkaa tietoa omasta pelipaikastaan. Cooper tietysti samaan aikaan seisoi penkillä ilmekään värähtämättä, vailla tietoa minkäänlaisesta joukkueen herättelystä. Tämä edellinen peli ei todellakaan lisännyt omaa luottoani valmennusta kohtaan, mutta tällä hetkellä ei vaan oikeen taida olla ketään tekijämiehiä vapaana valmennushommiin, minkä takia Cooperilla tullaan varmaan menemään hamaan loppuun saakka, kävi miten kävi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös