Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, symppis Nashville Predators
Taas se alkaa, ennen aikojaan, kun uuden kausiketjun tehdä saa...

Viimevuotisen tapaan kausi päätyi ennen aikojaan, tällä kertaa vain todella "nololla" tavalla. Runkosarja meni melkein kuin elokuvissa, mutta sitten tärkeimmällä hetkellä paletti hajosi totaallisesti. Tuloksena oli historiallinen saavutus, kun Tampasta tuli ensimmäinen President Trophyn voittaja, joka lähtee suoraan sweepillä lauluun.. Tavoitteisiin päästiin ja oli kertakaikkiaan todella historiallinen kausi!

Päätöspressit pidetty ja niiden yhteenveto voisi vetää seuraavat viivat.
- BriseBoisilla luotto Cooperin löytyy ja Cooper jatkaa penkin takana myös ensi kaudella jauhamassa jenkkiä.
- Joukkueen core on tarpeeksi hyvä voittaakseen cupin.
- Mitään yhtä syytä häviölle ei ole ja tilanteiden läpikäynti ja analysointi jatkuu yhä.
- Joukkue "puulla päähän lyöty"
- Joukkue ei löytänyt playoffeissa playoff moodia (focus puuttui)
- Columbus pelasi hyvin ja ansaitsi paikkansa jatkoon.

Laitan vielä alle linkit exit haastatteluihin. Linkit vie NHL:n Tampan sivuille, josta nämä haastattelut löytyy.
Exit Interview | Julien BriseBois
Exit Interview | Jon Cooper
Stamkos on Not Making Excuses
Exit Interview | Alex Killorn
Hedman on Taking Responsibility
Kucherov on going the right way
Point on Being Driven in Summer

Jotenkin noista exit haastattelusta tulee aikamoinen flashback viimevuoden samaan. Viimevuonna kaadetiin "helposti" Boston ja sitten hieman takkiauki Washingtonia vastaan. Nyt sitten koko vuosi ns helpolla kaasulla taitokiekkoa ja merkityksettömiä pelejä yli kaksi kuukautta ja tuloksena suora sweeppi avaus kierroksella. Harmitus ei ole vieläkään poistunut ja tuskin tulee hetkeen poistumaan. Stamkos sanoi ihan hyvin tuossa haastattelussa, että "We got beat by a team that was better than us during that six-day stretch. There's really not much we can say." Koko kausi pelattu hyvin ja sitten tulee ensimmäinen "slumppi" ja golf viheriöt kutsuu.

No yhtä kaikki.. Spekulointi jatkuu vielä varmaan useamman viikon, kun sen verran oli uniikki tapaus tämä exit. Tarvitsee toivoa, että miehet saa kasattua itsensä kesän aikana ja saadaan ensi kaudella nauttia taas hyvästä pelistä. Jottei nyt liikaa märehditä menneessä niin aletaan suuntaamaan katsetta kohti ensi kautta.

Hypätään hetkeksi sitten BB:n saappaisiin ja katsotaan joukkuen palkkarakennetta (lähde Capfriendly):

Hyökkäys (10sopimusta):
Nikita Kucherov 25v $9,500,000 (2027 UFA)
Steven Stamkos 29v $8,500,000 NMC (2024 UFA)
Ryan Callahan 34v $5,800,000 NMC (2020 UFA)
Ondrej Palat 28v $5,300,000 NTC (2022 UFA)
J.T Miller 26v $5,250,000 (2023 UFA)
Yanni Gourde 27v $5,166,666 (2025 UFA)
Tyler Johnson 28v $5,000,000 NTC (2024 UFA)
Alex Killorn 29v $4,450,000 NTC (2023 UFA)
Anthony Cirelli 21v $728,333 (2020 RFA)
Mathieu Joseph 22v $728,333 (2020 RFA)

Puolustus (4 sopimusta):
Victor Hedman 28v $7,875,000 NMC (2025 UFA)
Ryan McDonagh 29v $6,750,000 M-NTC(2025 UFA)
Mikhail Sergachev 20v $894,166 (2020 RFA)
Erik Cernak 21v $697,500 (2020 RFA)

Maalivahdit (2 sopimusta):
Andrei Vasilevsky 24v $3,500,000 (2020 RFA)
Louis Domingue 27v $1,150,000 (2020 UFA)

Ulosostot:

Matthew Carle $1,833,333 2020 asti.

RFA pelaajat:

Brayden Point
Cedric Paquette
Adam Erne
Danick Martel

UFA pelaajat:
Anton Strålman
Dan Girard
Braydon Coburn
Jan Rutta

Capissa noilla sopimuksilla on tilaa noin 9miljoonaa, jos cappi nousee ennustettuun 82miljoonaan. Hyökkäyksessä nykyisillä sopimuksilla on kiinni jo hieman päälle 50miljoonaa ja tuohon päälle Pointin 7,5m-9,5m soppari niin ollaankin jo lähellä 60miljoonaa. Pointin tuleva soppari tulee täyttämään Capin ja silti pitäisi vielä sopimuksia rustata ainakin kahden hyökkääjän ja 2-3 pakin kanssa. Jotain liikkeita BB saa kesällä tehdä, että saadaan joukkue mahtumaan capin alle.

GM:nä nuijisin Pointille 5v x 7,5-8miljoonnan sopparin tai jos otetaan kaikki vuodet eli 8v x 9miljoonaa. Ernelle voitaisiin tehdä 1-2v jatko 750k sopparilla. Pakeista sitten voisin melkein jokaisen päästää menemään. Strålman noista varmaan halutuin muidenkin joukkueiden keskuudessa, mutta suoritustaso omastamielestäni alkanut jo laskemaa ja eikä ole pitkään aikaan enää kasassa pysynyt. Jos nyt mies itse haluaisi Tampan lämmössä jatkaa niin voisin tehdä max 2 miljoonan jatkon ja kestoltaan 1-2v. Coburn pakeista on pysynyt mutuiluna pisimpään ehjänä, mutta hänellä vain "yleinen" hitaus alkaa näkymään. Hänellekkin voisi olla juuri 6 pakkina käyttönä max 15min peliajalla, mutta itse jättäisin jatkon kirjoittamatta ja kiittäisin panoksesat Tampan puolesta kuluneina kausina. Girard, Rutta ja Paquette saa mielestäni jatkaa menemään. Yhdessäkään ei menetetä mitään sellaista, mitä ei omista voitaisi korvata.

Näiden peliliikkeiden jälkeen ollaan capin (82mil) yli noin 3miljoonaa ja silti ei ole rosteri vielä täynnä. Hyökkäys luultavasti saadaan täydennettyä omalla junnullu (lue Alex Barre-Boulet tai Alexander Volkov). Pakistossa Foote on melkovarmasti ensi kaudella ylhäällä, koska oikein muuta lupaavaa prospektia ei ole tarjolla. Foote kun pakistoon on lisätty niin ollaan se kuusi pakkia saatu kasaan, jolloin yksi rotaatiopakki tarvittaisiin. En tiedä riittääkö Gauncella silmä ja kädet pelaamaan ylhäällä koko kautta vaikka stunttasi ihan ok kauden lopussa.

Yhteenveto näillä päästää sellaiseen lopputulemaan, että rosteriin uppoaa väkisin se 86-87miljoonaa, joka ylittää capin noin 5 miljoonalla. Ratkaisu tähän on Callahan, jolla vielä vuosi sopimusta jäljellä rajattu NTC ja NMC hieman sotkevat hänen kaupittelua, mutta uskoisin miehellä vielä pelihaluja riittävän, jolloin siirto toiseen seuraan voisi onnistua ihan mukavasti. Maksajaksi Tampa tässä kaupassa kuitenkin joutuu, joten se varmaankin maksaa jonkun lupaavan prospektin (Stephens? tai Raddysh?) tai sitten pickkejä. Itse tarkastelisin myös Palatin, Johnsonin ja Millerin tilannetta. Kaksi ensimmäistä vaan on Cooperin suosiossa sen verran paljon, että vaikea uskoa heidän kauppaamisia. Miller taas hieman kallis all-around pelaajaksi. Omasta mielestäni kaveri ei ole oikein sopivaa paikkaa kokoonpanosta löytänyt ja pelaa yleensä 3-4 kentässä ja loukaantumisien tullessa stunttaa 1-2 kentässä.

Toivottavasti BB kuulee toiveeni ja sorvaa Pointin kanssa sopparin jo hyvissä ajoin kesäkuussa, että vältytään varmasti mahdollisilta offer sheeteiltä.

Tampan seuraava virallinen ohjelma on kesän draft, jossa joukkueella on tällä hetkellä 1, 3, 4, 6 ja 7x2 kierroksen varaukset. Draftista ei ole luvassa mitään ihmeellistä ja toivoa sopii, että scoutit onnistuvat jonkun timantin löytämään. Draftia seuraavasta UFA markkinoista en odota yhtään sopimusta, kun tiedetään CAP tilanne. Olisihan se tosin mehukasta saada E.Karlsson kirjoitettua 7vx10mil sopparilla, mutta nyt menee jo uneksemisen puolelle.

Mielestäni Cooperilla jatkaminen on tähän hätään ihan ok ratkaisu. Uskoisin, että kauden puolivälissä nähdään mihin suuntaan laiva on kallistumassa. Mutta ulospäin näyttää, että Cooperilla on vielä pelaajien ja GM:n tuki.

Niin ja PS. Tampa pelaa ensi kaudella Tukholmassa 8-9.11 Buffaloa vastaan back-to-back pelit. Itselläni liput molempiin matseihin ja ilmeisesti muutama muukin täältä sinne lähdössä. Voitais varmaan porukalla mennä pelin jälkeen Cooperin juttusille, että saatais nyt kaveri tajuamaan millasta kiekkoa siellä playoffeissa pitää pelata, että saatais se kannu taas Tampaan!
 

SS#91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Kiitos hyvä avaus.

Olen samaa mieltä Palatista Johnsonista ja Milleristä. Palatista tykkäsin pari - kolme kautta sitten kun jotenkin hänestä tuli mieleen nuori Marian Hossa joka pelasi hienosti kahteen suuntaan. Nykyään enempi vähempi klesana kauden aikana ja Point pelaa hienosti kahteen suuntaan.

En tiedä miksi, mutta tykkäsin Cernakista kauden aikana ihan hulluna toivoisin hänet näkevän enemmän takalinjoilla.

Detroit odotetusti palkkasi Yzermanin GM:ksi, tietysti harmittaa, mutta tämä oli odotettua.

Itsekin tulossa Tukholmaan katsastamaan kummatkin pelit ja kiinnostunut miitistä.
 

Tornados

Jäsen
Hieno ja mielenkiintoinen avaus!

Olen yrittänyt miettiä syitä murskatappioon pudotuspeleissä ja koen, että joukkueesta puuttuu henkistä johtajuutta. Jonkun pitäisi herätellä joukkue taisteluun huonoillakin hetkillä, nyt tuntuu että joukkue pelkkää liikaa tappiota ja takaiskut lamauttavat joukkueen. Osaltaan tämä menee valmentajan piikkiin, mutta osaltaan varmaan pelaajistostakin puuttuu sopivia pelaajia. Joukkueen tähtipelaajista ainakin Kucherov ja Stamkos tuntuvat heikentyvän huomattavasti pudotuspeleissä.

Periaatteessa Tampan ei pitäisi olla vaikeuksissa tuomarilinjan kanssa. Runkosarjassa Tampa oli yksi eniten jäähyilleistä joukkueista kun taas Columbus otti hyvin vähän jäähyjä. Lisäksi Tampa varmaankin pudotuspelejä silmällä pitäen kovensi pelityyliään ja erityisesti lisäsi taklauksia. Jatkossa yrittäisin siis värvätä erityisesti henkisesti vahvoja pelaajia ja mielellään uusisin kapteenistoakin. Kannattaa myös huomioida, että Hedman ei ollut pudotuspeleissä 100- prosenttisessa kunnossa ja tällä oli liiankin suuri vaikutus joukkueeseen. Kaikille joukkueille sattuu kuitenkin loukkaantumisia. Lopullisesti ottelusarjan ratkaisi alivoimapeli, joka ainakin tilastollisesti epäonnistui täysin (kannattaa kuitenkin huomioida, että sattumalla voi olla osuutta tähän).

Vaikka runkosarjassa joukkue oli mieletön, niin koen että esitys pudotuspeleissä ei ollut vain kolikonheittotyylistä sattumaa, vaan joukkue on kokonaisuudessaan heikompi pudotuspeleissä, ja Stanley cup ei ole todennäköinen ilman muutoksia kokoonpanossa. Ongelma tullee kuitenkin olemaan tulevillakin kausilla, sillä joukkueen tähdet Stamkos ja Kucherov pysynevät joukkueessa ja he ovat osa tätä ongelmaa. Itse olisin jopa valmis luopumaan Stamkosista jos joukkue saisi tilalle henkisen johtajan ja uuden kapteenin, mutta näin tuskin tullee tapahtumaan. Pointille saadaan toivottavasti leivottua hyvä sopimus ja toivottavasti hänkään ei vaadi ihan mahdottomia. En sitten tiedä olisiko se offer sheet kuitenkaan ihan katastrofi jos sillä saisi neljä ykköskierroksen varausta joltain heikolta joukkueelta.

Pidän joukkueen puolustuksesta ja olisin valmis antamaan jatkon Strålmanille, Girardille ja Ruttalle. Rutta onnistui mielestäni hyvin joukkueessa ja jopa pudotuspeleissä. Hän on mielestäni aliarvostettu pelaaja, joka sopii paremmin Tampan alakenttiin kuin moneen muuhun joukkueeseen. Cernak kuuluu myös tykkäämiini pelaajiin.

Hyökkäykseen hakisin siis aggressiivisemmin muutosta vaikka runkosarjamenestyksen kustannuksella. Nuorista haluaisin pitää kiinni, mutta vanhemmista erityisesti Callahan, Miller ja Johnson ovat kallispalkkaisia pelaajia joista mielellään hankkiutuisin eroon. Palatin mielelläni pitäisin kun hän on joukkueen ongelmakohdassa (=pudotuspelit) monia muita parempi.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
Johnson 5 miljoonaa ja 29 maalia, ei tuota nyt ainakaan kalliina voida pitää. Mut joo, onhan Miller, Johnson, Gourde ja Palat varmaan ne helpoiten treidattava pelaajat. Joku joukkue, jolla on palkkakatossa hyvin tilaa tulee kyllä hyvän paketin saamaan Tampalta. Ihan mutulla potentiaaalisia treidikumppaneita voisi olla mm. CBJ, Sabres ja Rangers. Jacketsilla tulee olemaan +30 miljoonaa tilaa capissa ja jos nyt ei ihmeitä tapahdu niin aika paljon sieltä tulee porukkaa lähtemään pois. Toki Duchene ja Dzingel ovat potentiaalisia jatkajia. Sabresilla myös hyvin tilaa katossa ja tarvitsevat kyllä kipeästi hyviä runkopelaajia, tuo sama taaperus ei voi varmaan kovin kauaa jatkua. Rangersilla myös paljon tilaa ja ennestään treidihistoriaa Tampan kanssa, tiedä vaikka Miller ja Callahan haluaisivat itsekin pelata takaisin "kotiin". Eri asia sitten, missä vaiheessa kokevat olevansa rebuildia. Toki monella pelaajalla noita movement clauseja on.

Jos tässä ei nyt vapailta jotain ihmeitä ruveta hakemaan, niin todennäköisesti joukkue tulee taas kerran nuorentumaan. Ruttalle voidaan varmaan pieni sopimus antaa, mutta Coburnin ja Girardin jatkojen pitäisi olla aika epätodennäköisiä. Strålmanin kohdalla kaikki riippuunee miehen omasta palkkapyynnöstä. Saattaa myös olla, että Callahan tuosta lähtee. Sikäli tilanne on kyllä aika hyvä, että runko on rakennettu aika hyvin ja pääosin sopimukset on kyllä aika hyviä ja ikkunan pitäisi olla auki vielä todella pitkään. Stamkos meni kauden aikana ihan hirveästi eteenpäin ja luultavasti jatkaa samaan suuntaan tulevalla kaudella. Samanlaista rataa kun jatkaa, niin tulee olemaan mukana Selke keskusteluissa.

Yzermanin aikakaudella ollaan saatu paljon hyviä pelaajia myöhäisiltä vuoroilta, ilman erinomaista varaustyötä ei tietysti oltaisi edes tässä tilanteessa. Kovuuttahan tuolta tietysti puuttuu, jengi on koostettu hyvin kulmasta karvaavista pelaajista ja tuommoisista "grindaavista" pelaajista. Puhtaasti kovaa pelaavia pelaajia ei kuitenkaan ole yhtään hyökkäyksessä ja Coburnikin varmaan pakistosta ainut etäisesti ilkeä pelaaja. Toki taitavatkin jengit ovat mestaruuksia voittaneet, mutta kai tuo nyt on sitten se yksi asia mihin voisi kiinnitää huomiota. Josephilla tietty kova yritys olla tuollainen pelaaja, mutta kehitys hänenkin kohdallaan vielä vaiheessa.

Eikä siis tämän taakse nyt voi mitenkään kääntyä, pieni ja nuori Hurricanes on vetänyt sarjan 2-2 tasoihin. Vegas ei myöskään mikään ilkeä jengi ole. Ei tätä sarjaa mielestäni fyysisyyden puutteen takia hävitty vaan ihan puhtaasti taktiikkapöydältä alkaen. Tässä nyt on monet joukkueet jo osoittaneet, että ennakkosuosikkeja voi helposti kammeta pois raiteiltaan vaikka materiaali olisikin paperilla selkeästi heikompi.
 

Tornados

Jäsen
Johnson 5 miljoonaa ja 29 maalia, ei tuota nyt ainakaan kalliina voida pitää. Mut joo, onhan Miller, Johnson, Gourde ja Palat varmaan ne helpoiten treidattava pelaajat. Joku joukkue, jolla on palkkakatossa hyvin tilaa tulee kyllä hyvän paketin saamaan Tampalta. Ihan mutulla potentiaaalisia treidikumppaneita voisi olla mm. CBJ, Sabres ja Rangers. Jacketsilla tulee olemaan +30 miljoonaa tilaa capissa ja jos nyt ei ihmeitä tapahdu niin aika paljon sieltä tulee porukkaa lähtemään pois. Toki Duchene ja Dzingel ovat potentiaalisia jatkajia. Sabresilla myös hyvin tilaa katossa ja tarvitsevat kyllä kipeästi hyviä runkopelaajia, tuo sama taaperus ei voi varmaan kovin kauaa jatkua. Rangersilla myös paljon tilaa ja ennestään treidihistoriaa Tampan kanssa, tiedä vaikka Miller ja Callahan haluaisivat itsekin pelata takaisin "kotiin". Eri asia sitten, missä vaiheessa kokevat olevansa rebuildia. Toki monella pelaajalla noita movement clauseja on.

Jos tässä ei nyt vapailta jotain ihmeitä ruveta hakemaan, niin todennäköisesti joukkue tulee taas kerran nuorentumaan. Ruttalle voidaan varmaan pieni sopimus antaa, mutta Coburnin ja Girardin jatkojen pitäisi olla aika epätodennäköisiä. Strålmanin kohdalla kaikki riippuunee miehen omasta palkkapyynnöstä. Saattaa myös olla, että Callahan tuosta lähtee. Sikäli tilanne on kyllä aika hyvä, että runko on rakennettu aika hyvin ja pääosin sopimukset on kyllä aika hyviä ja ikkunan pitäisi olla auki vielä todella pitkään. Stamkos meni kauden aikana ihan hirveästi eteenpäin ja luultavasti jatkaa samaan suuntaan tulevalla kaudella. Samanlaista rataa kun jatkaa, niin tulee olemaan mukana Selke keskusteluissa.

Yzermanin aikakaudella ollaan saatu paljon hyviä pelaajia myöhäisiltä vuoroilta, ilman erinomaista varaustyötä ei tietysti oltaisi edes tässä tilanteessa. Kovuuttahan tuolta tietysti puuttuu, jengi on koostettu hyvin kulmasta karvaavista pelaajista ja tuommoisista "grindaavista" pelaajista. Puhtaasti kovaa pelaavia pelaajia ei kuitenkaan ole yhtään hyökkäyksessä ja Coburnikin varmaan pakistosta ainut etäisesti ilkeä pelaaja. Toki taitavatkin jengit ovat mestaruuksia voittaneet, mutta kai tuo nyt on sitten se yksi asia mihin voisi kiinnitää huomiota. Josephilla tietty kova yritys olla tuollainen pelaaja, mutta kehitys hänenkin kohdallaan vielä vaiheessa.

Eikä siis tämän taakse nyt voi mitenkään kääntyä, pieni ja nuori Hurricanes on vetänyt sarjan 2-2 tasoihin. Vegas ei myöskään mikään ilkeä jengi ole. Ei tätä sarjaa mielestäni fyysisyyden puutteen takia hävitty vaan ihan puhtaasti taktiikkapöydältä alkaen. Tässä nyt on monet joukkueet jo osoittaneet, että ennakkosuosikkeja voi helposti kammeta pois raiteiltaan vaikka materiaali olisikin paperilla selkeästi heikompi.
Ei tuolta Tampasta varmaan löydy yhtään ylipalkattua pelaajaa viime runkosarjan perusteella. Hinta/laatusuhde on kuitenkin Johnsonin kohdalla mielestäni sellainen, että hänestä voisin hankkiutua eroon joukkueen tilanteen huomioon ottaen. Joukkueeseen ei toki tarvi juurikaan tehdä muutoksia jos uskoo, että menestymättömyys tällä kertaa oli vain huonoa tuuria ja että runkosarja kertoo enemmän joukkueen tasosta. Ymmärrän hyvin jos tämä linja otetaan, mutta itse tahtoisin jonkin verran joukkuetta uudistaa pudotuspeleissä pärjäämiseen. Stamkosin osalta en myöskään pysty ajattelemaan yhtä positiivisesti etenkään pudotuspelien jälkeen. Sen verran hienosta pelaajasta on kyllä kyse, että olisi se hienoa jos Stamkos pystyy vielä kehittymään uudessa roolissa.

Taktiikka on toki tärkeä, mutta Carolinan ja Vegasin asenne on myös täyttä timanttia. Kummassakin joukkueessa pelaajat jaksavat aina yrittää täysillä. Kyllä tässäkin on suuri ero nyt flopanneisiin joukkueisiin verrattuna. Tasoerojen pienentyessä henkisten seikkojen tärkeys korostuu.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
Ei tuolta Tampasta varmaan löydy yhtään ylipalkattua pelaajaa viime runkosarjan perusteella. Hinta/laatusuhde on kuitenkin Johnsonin kohdalla mielestäni sellainen, että hänestä voisin hankkiutua eroon joukkueen tilanteen huomioon ottaen. Joukkueeseen ei toki tarvi juurikaan tehdä muutoksia jos uskoo, että menestymättömyys tällä kertaa oli vain huonoa tuuria ja että runkosarja kertoo enemmän joukkueen tasosta. Ymmärrän hyvin jos tämä linja otetaan, mutta itse tahtoisin jonkin verran joukkuetta uudistaa pudotuspeleissä pärjäämiseen. Stamkosin osalta en myöskään pysty ajattelemaan yhtä positiivisesti etenkään pudotuspelien jälkeen. Sen verran hienosta pelaajasta on kyllä kyse, että olisi se hienoa jos Stamkos pystyy vielä kehittymään uudessa roolissa.

Taktiikka on toki tärkeä, mutta Carolinan ja Vegasin asenne on myös täyttä timanttia. Kummassakin joukkueessa pelaajat jaksavat aina yrittää täysillä. Kyllä tässäkin on suuri ero nyt flopanneisiin joukkueisiin verrattuna. Tasoerojen pienentyessä henkisten seikkojen tärkeys korostuu.
Noista neljästä ottelusta nyt on hirveän vaikea vetää johtopäätöksiä - kaikki pelasi paskasti. Se on kuitenkin fakta, että Stamkosinkin pelityyli on kehittynyt huimasti ja samalla löytänyt vielä maalivainunsa takaisin. Tuo sama porukka kuitenkin käynyt finaalissa, niin ei se niistä pelaajista ole kiinni.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Noista neljästä ottelusta nyt on hirveän vaikea vetää johtopäätöksiä - kaikki pelasi paskasti. Se on kuitenkin fakta, että Stamkosinkin pelityyli on kehittynyt huimasti ja samalla löytänyt vielä maalivainunsa takaisin. Tuo sama porukka kuitenkin käynyt finaalissa, niin ei se niistä pelaajista ole kiinni.
Mielestäni Stamkos oli kolmen näkemäni matsin perusteella parhaimmistoa noista Tampan hyökkääjistä, vaikka ei ihan hirveästi tullut tulosta. Pääsi kuitenkin ainakin parissa matsissa hyvin paikoille jne. Että muualla ne ongelmat olivat ehdottomasti kuin hänessä.

Sinun listaasi lisäisin myös Devilsin, jossa Shero varmasti seuraa tarkkaan, mitä palkkakaton kanssa taistelevat joukkueet tekevät kesällä. Tampassa on kuitenkin kiinnostavia nimiä mahdollisesti tarjolla.
 
“...we look like chickens with our heads cut off.” Andy Greene

Tornados

Jäsen
Noista neljästä ottelusta nyt on hirveän vaikea vetää johtopäätöksiä - kaikki pelasi paskasti. Se on kuitenkin fakta, että Stamkosinkin pelityyli on kehittynyt huimasti ja samalla löytänyt vielä maalivainunsa takaisin. Tuo sama porukka kuitenkin käynyt finaalissa, niin ei se niistä pelaajista ole kiinni.
Stamkosista emme taida olla aivan samaa mieltä. Haluaisin painottaa, että omakin hieman negatiivisempi asenne (=kovat odotukset) lähtee siitä, että hän taitaa olla ensi kaudella kovapalkkaisin pelaaja joukkueessa Kucherovin kanssa. Minusta Stamkos on ollut parempi aiemmin, mutta uudenlaisen tyylin opettelu on varmaan ihan järkevä lähtökohta.

Mielestäni on aivan selvää, että joukkueen materiaali on heikompaa pudotuspeleissä kuin runkosarjapeleissä monen vuoden näyttöjen perusteella. Itse suosisin tällaisessa tilanteessa joukkueen uudistamisessa mieluummin niitä pelaajia, jotka ovat pudotuspeleissä pärjänneet parhaiten. Hedmanin osalta toki tämän vuoden unohtaisin, sillä hän ei tosiaan varmaan ollut huippukunnossaan.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
Stamkosista emme taida olla aivan samaa mieltä. Haluaisin painottaa, että omakin hieman negatiivisempi asenne (=kovat odotukset) lähtee siitä, että hän taitaa olla ensi kaudella kovapalkkaisin pelaaja joukkueessa Kucherovin kanssa. Minusta Stamkos on ollut parempi aiemmin, mutta uudenlaisen tyylin opettelu on varmaan ihan järkevä lähtökohta.

Mielestäni on aivan selvää, että joukkueen materiaali on heikompaa pudotuspeleissä kuin runkosarjapeleissä monen vuoden näyttöjen perusteella. Itse suosisin tällaisessa tilanteessa joukkueen uudistamisessa mieluummin niitä pelaajia, jotka ovat pudotuspeleissä pärjänneet parhaiten. Hedmanin osalta toki tämän vuoden unohtaisin, sillä hän ei tosiaan varmaan ollut huippukunnossaan.
14-15 Stamkos oli ensimmäisellä kierroksella vaisumpi, mutta vastasi huutoon sitten 2. ja 3. kierroksella ja oli hyökkäyksessä erinomainen. Silloin ketjut olivat ulkomuistista tämmöiset. Nyt taas Stamkos on ollut vieläkin parempi hyökkäyssuuntaan, sen lisäksi vielä opetellut aloittamaan, että voi pelata keskellä ja vielä parantanut puolustuspeliään niin paljon, että pelasi runkosarjan parhaassa alivoimassa loppukauden. Ja kyllä itse arvostelin äänekkäästi Stamkosin jatkosopimusta, mutta kyllä nämä otteet ovat vakuuttaneet itseni, että Stamkosin avulla voidaan mennä päätyyn saakka ja todistetusti se on jo kerran onnistunut. Ei tämä materiaalsita voi olla kiinni, muuten runko on tuosta vaan parantunut, toki Filppula oli oikeasti perkeleen hyvä pelaaja aikanaan ja ilmeisesti myös vieläkin, vaikka paskaa saakin niskaan. Pointia pidän kuitenkin häntä parempana pelaajana.

Palat Johnson Kucherov
Killorn Filppula Stamkos
Brown Paquette Callahan
Morrow Boyle X
X=Namestnikov, Drouin, Marchessault.

Pakistokin oli tyyliin:

Hedman Strålman
Coburn Garrison
Carle Sustr

Ja pakistoki olikin aika karmaiseva, Garrison alkoi osoittamaan hidastumisen merkkejä, Carle oli jo ihan hirveä ja Sustr on aina ollut hirveä. Noita kavereita ohitettiin oikealta ja vasemmalta.

Nyt tunnut vaan vetävän johtopäätöksiä tämän neljän pelin perusteella kun selkeästi alisuoritettiin. Noin muuten noita suorituksia ei tuloksellisesti voida pitää huonoina vaan jopa ylisuoritettu odotuksiin nähden. Edellisellä keväänä sitten alkoi jo odotuksia vihdoin olemaan ja pystyttiin odottamaan vähintään jonkialista pärjäämistä playoffeissa. Pelillisesti toki kritisoitavaa löytyy, mutta nyt ei pidä kuvitella, että tämän kevään lähtökohdat olisivat olleet samanlaiset kuin edellisinä kausina. Nyt oli se kausi, kun odotettiin paljon enemmän.
 

Tornados

Jäsen
14-15 Stamkos oli ensimmäisellä kierroksella vaisumpi, mutta vastasi huutoon sitten 2. ja 3. kierroksella ja oli hyökkäyksessä erinomainen. Silloin ketjut olivat ulkomuistista tämmöiset. Nyt taas Stamkos on ollut vieläkin parempi hyökkäyssuuntaan, sen lisäksi vielä opetellut aloittamaan, että voi pelata keskellä ja vielä parantanut puolustuspeliään niin paljon, että pelasi runkosarjan parhaassa alivoimassa loppukauden. Ja kyllä itse arvostelin äänekkäästi Stamkosin jatkosopimusta, mutta kyllä nämä otteet ovat vakuuttaneet itseni, että Stamkosin avulla voidaan mennä päätyyn saakka ja todistetusti se on jo kerran onnistunut. Ei tämä materiaalsita voi olla kiinni, muuten runko on tuosta vaan parantunut, toki Filppula oli oikeasti perkeleen hyvä pelaaja aikanaan ja ilmeisesti myös vieläkin, vaikka paskaa saakin niskaan. Pointia pidän kuitenkin häntä parempana pelaajana.

Palat Johnson Kucherov
Killorn Filppula Stamkos
Brown Paquette Callahan
Morrow Boyle X
X=Namestnikov, Drouin, Marchessault.

Pakistokin oli tyyliin:

Hedman Strålman
Coburn Garrison
Carle Sustr

Ja pakistoki olikin aika karmaiseva, Garrison alkoi osoittamaan hidastumisen merkkejä, Carle oli jo ihan hirveä ja Sustr on aina ollut hirveä. Noita kavereita ohitettiin oikealta ja vasemmalta.

Nyt tunnut vaan vetävän johtopäätöksiä tämän neljän pelin perusteella kun selkeästi alisuoritettiin. Noin muuten noita suorituksia ei tuloksellisesti voida pitää huonoina vaan jopa ylisuoritettu odotuksiin nähden. Edellisellä keväänä sitten alkoi jo odotuksia vihdoin olemaan ja pystyttiin odottamaan vähintään jonkialista pärjäämistä playoffeissa. Pelillisesti toki kritisoitavaa löytyy, mutta nyt ei pidä kuvitella, että tämän kevään lähtökohdat olisivat olleet samanlaiset kuin edellisinä kausina. Nyt oli se kausi, kun odotettiin paljon enemmän.
Kiitos taas perusteellisesta vastauksesta! Runkosarjassa kannattaa ottaa huomioon yleinen tendenssi pisteiden teon helpottumiseen. Stamkos on muistaakseni ollut parhaimmillaan kakkonen runkosarjan pisteissä, nyt hän oli yhdeksäs (vaikka tekikin eniten pisteitä urallaan). Tämäkin saavutus on toki hieno varsinkin kun ottaa huomioon loukkaantumishistorian. Aloitukset ja alivoimapeli sujuivat mukavasti runkosarjassa, mutta toisaalta aloitustilasto heikkeni pudotuspeleissä ja alivoimahan joukkueella oli kaikkein huonointa pudotuspeleissä. Columbus teki peräti viisi maalia 10 ylivoimapelissään.

En näe kehityskäyrää Stamkosin osalta nousevana, vaan itse odotan kuinka kauan hän saa pidettyä pelitason suunnilleen nykyisessä (joka siis kuitenkin on kokonaisuudessaan ihan hyvällä tasolla). Pudotuspeleissä Stamkosin suoritus oli mielestäni surkea odotuksiin ja jopa muuhun joukkueeseen nähden, mutta tosiaan kyse oli vain neljästä pelistä. Tästä suoritustasosta ei kannattane enempää väitellä, sillä enhän minäkään ollut pelaajasta luopumassa. Koin vaan ongelmalliseksi sen, että pelit sujuvat paljon paremmin runkosarjassa etenkin tärkeimpien pelaajien osalta. Tämä on siis varmaan myös valmennukseen ja pelaajien henkisiin ominaisuuksiin liittyvä kehityksen kohde.

Columbus oli tänä vuonna mielestäni kiistattomasti parempi joukkue, joten itse en koe että huono esitys olisi johtunut vain huonosta tuurista (=neljä kolikonheittoa väärinpäin). Tämän takia kaipaisin jotain muutoksia toimintaan, eikä vain toivottaisi parempaa menestystä ensi kaudella. Tuosta aiemmasta pudotuspelimenestyksestä alkaa olla jo aikaa, joten siihen en enää kovasti perustaisi. Pelikin (ja kokoonpano) on muuttunut jonkin verran noista ajoista.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
Juu ei tuo sarja missään nimessä ollut Tampan voitettavissa, mutta en nyt pelaajien esityksiä vain arvioi ollenkaan tuon perusteella. Samaa settiähän oli Bobinkin kohdalta, kun tehtiin johtopäätöksiä treidiketjussa miehen tasosta sen perusteella, että oli ollut häviävän osapuolen maalivahtina, eikä otteluita yhtenäkään keväänä tullut kovin paljoa. Edellinen kevät sujui Stamkosilta muuten myös ihan ok (17gp 7+9=16p) ja Capitalsia vastaan 4+2. En itse kyllä näistä runkopelaajista ole huolissani, ydin on Kuch+Stamkos+Point ja pakistossa Hedman+McDonagh+Sergachev+Cernak. Muuten voidaan mun puolesta pyöritellä ihan miten vaan kokoonpanoa, hyökkäyksestä tietysti pidetään vielä junnut mukana mikä tarkoittaa vähintään seuravaa kokoonpanoa:

X Stamkos Kucherov
X Point X
Joseph Cirelli X

Hedman X
McDonagh Cernak
Sergachev X

Hauska muuten, että Pointin ja Kuchin palkat tulevat nousemaan yhteensä vähintään sen 13 miljoonaa ja silti ihan nimilistan perusteella pitäisi menestykseen olla aika hyvät eväät. Aikamoinen kilpailuetu olisi vaan täksi kaudeksi ollut. Mut joo ei tuo tämän kauden tulos tuosta miksikään muutu, eikä sitä pitäisi liikaa analysoida 4 ottelun perusteella. Isommassa kuvassa samoja ongelmia nähty jo aikaisemmin, kun keskialueelta pitäisi sumpusta päästä. Toki nyt kun Bostonin ja Toronton pelin katsoi niin ei se helppoa ollut kummallekaan joukkueelle kun molemmat pitivät pakan tiiviinä.
 

Asukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts, Tappara
Eipä ole muutamaan vuoteen tullut tänne kirjoiteltua, vaikka pelejä on tullut tottakai tiiviisti seurattua.

Ensi kautta ajatellen, mielestäni hyökkäykseen tuolla on ihan potentiaalisia nousijoita. Yhtäkään Syracusen peliä en ole katsonut, mutta suoraan pisteiden valossa arvioiden voisi olettaa, että edes joku näistä ylös nousisi pelaavaan kokoonpanoon:

-Carter Verhaeghe (23v) 76p 34+48=82pts (poff 1p 1+2=3). Voitti runkosarjan pistepörssin. Hänestä ei kauheasti ole puhuttu, vaikka voitti pistepörssinkin, mutta luulisi, että noilla tehoilla pääsisi jo ylös kokeilemaan, kun ei ikääkään mahdottomasti vielä ole. Sopimus katkolla.

-Alex Barre-Boulet (21v) 74p 34+34=68pts (poff 1p 0+1=1). En kaverista kauheasti tiedä, mutta voisiko tässä olla taas seuraava löytö, joka varaamattomana pelaajana Tampaan?

-Alexander Volkov (21v) 74p 23+25=48pts (poff 1+0=1). Pisteiden valossa ei juurikaan kehitystä edellisestä kaudesta, mutta voi hyvin päästä vähintään kokeilemaan ensi kaudella ylhäällä. ELC-soppari vielä ensi kaudesta.

-Taylor Raddysh (21v) 70p 18+28=46pts (poff 0pts). Raddyshilta odotin AHL:ssa heti läpilyöntikautta, mutta ei ihan odotuksiin vastannut ainakaan vielä. Kovan 16-17 kauden (OHL 58p 109pts) jälkeen vähän hiipunut, vaikka ei noista junnusarjoista kauheita johtopäätöksiä voikaan vetää.

Pakiston puolella Foote pelasi hyvän kauden ja tosiaan kuten täällä jo mainittukin on todennäköisesti ensi kaudella ylhäällä. Muuten pakkien puolella aika hiljaista prospect puolella.

Jos jollain parempaa tietoa näistä pelaajista/katsonut pelejä, niin itse ainakin kuulisin mielelläni. Varsinkin Verhaeghesta.

Itse pitäisin mielellään Millerin, mielestäni on rooliin nähden pelannut aina hyvin. Sekä on kuitenkin edes jollain tapaa voimahyökkääjä, joita ei Tampassa muuten juuri ole, ainakaan tuon tason. Miller myös siinä mielessä hyvä, että voi heittää lähes mihin kenttään vain.

Kuten muutkin maininneet niin Johnsonista ja/tai Palat voisi olla sitä kauppatavaraa. Itse en kyllä tässä kohtaa kauhean innoissani mistään pickeistä olisi, kun tavoitteena vielä useamman vuoden on Stanley Cup, eikä tulevaisuutta varten pickit.

Itse en Ruttasta tykkää yhtään. Mielestäni oli aivan pihalla sen mitä ylhäällä pääsi pelaamaan. Kiekon kanssa todella epävarma, eikä oikeen tuntunut puolustuspäähänkään onnistuvan. Coburn, Girardi ja Rutta voitaisiin puolestani päästää pois.

Pakisto jotain tällaista:
Hedman-Cernak
McDonagh-Sergachev
Foote-Strålman/X

Mahdollisesti yksi pakki hankittaisiin treidillä tai sitten jos UFA-markkinoilta joku järkevä löytyisi, tuskinpa kuitenkaan järkevään hintaan. Strålmanin jatko varmasti paljon siitä kiinni mitä pyytää ja kuinka pitkää sopimusta.
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bucs, Bolts, Wihnu Wings
Omituista kirjoittaa uuteen kausiketjuun huhtikuussa. Tappio ekalla kierroksella harmittaa vieläkin. Jäi niin väljähtänyt maku suuhun noista peleistä. Mutta ei auta, tappiota on nuoltava. Ehkä se innostus nousee vielä syksyyn mennessä.

Kiitos cap hitin, joukkue tuskin kovin paljon tulee offseasonilla muuttumaan.
Puolustuksesta uskoisin että Girardille ja Coburnille sanotaan kiitos ja näkemiin. Strälmanin hinnasta ja kunnosta riippuen jatkosopimus on miettimisen arvoinen. 4,5 miljoonasta on pakko tulla alaspäin ja mielellään vuoden soppari. Rutta on vähän siinä ja tässä. Ehkä signaisin vuoden sopparin rotaatiopelaajaksi, mikäli Strålmanin kanssa ei sopimukseen päästä.

Eipä sieltä alhaalta ole tulossa kuin Foote NHL-potentiaalin omaavana, mutta muut ovat pidempiä projekteja (Sosunov, Semykin (jonka kotipaikka oli hauskasti mainittu BoltProspectissa: Somewhere in Russia, presumably).
Mikähän tuon Masinin tilanne on? Taitaa olla AHL-pelaaja kuitenkin kun ei ole ylhäällä käynytkään.
UFA-markkinoilta voi saada jonkun (ei Karlssonia, ei.) mutta maksua voi joutua suorittamaan kovasti. Colton Paraykon kelpuuttaisin, mutta soppari Bluesin kanssa tulevat kolme vuotta 5,5 milj cap hitillä sanoo että tuskin.

Callahanin buy-out maksaisi Tampalle tulevalle kaudelle tulevalle kaudelle 2,667 milj ja sitä seuraavalle 1,566 milj cappia vastaan. Trade olisi paras JOS joku joukkue ottaisi koko palkan, mutta epäilyttää haluaako kukaan 34-vuotiasta välillä klesana olevaa hyökkääjää 5,8 milj. cap hitillä. Tuskin.
Alhaalta on sitten tulossa varmasti Katchouk, Volkov, ehkä Stephens, Raddysh ja Barré-Boulet. Hyökkääjiä on reilusti mistä ammentaa ja katsoa onko heistä NHL-pelaajiksi.
On vaikea nähdä, että Johnson, Palat tai Miller laitettaisiin eteenpäin. Paquette varmaan jatkaa matkaa, enkä ole varma Ernenkään jatkosopparista.

Draftista varmaankin naarataan pakkeja enemmän kuin hyökkääjiä. Ykköskierroksen varaus on ainakin oltava pakki, Ilmeisesti Tampan varausvuoron sijoitusta ei vielä tiedetä? Eikös sen pitäisi olla 23:s? Bowen Byram tuskin putoaa tuonne sijalle, mutta Ville Heinola voisi ehkä olla vapaana. Noh, kesäkuussa se nähdään.

Sanoisin, että Tampalla on vielä ikkuna menestymisen suhteen auki. Pointin tuleva soppari ja seuraavan kauden Vasilevskin soppari vievät cap hitistä yhteensä 15 miljoonan paikkeilla. Pelottaa että alkaa tulla Chicagon tie, ellei jotain muita pelaajia kaupata pois mikäli menestys kiertää vielä.
 
"Kuuntele nyt Kalle tarkasti. Haista paska!"

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Tampalla näyttää olevan kohtalainen Skoda Cup -edustus jo tässä vaiheessa. Ellei ihmeitä tapahdu, Vasilevski, Sergatshev ja Kutsherov edustavat Venäjää sekä Cernak Slovakiaa MM-jäillä. Hedman ja Strålman jättävät kisat väliin. Palatin luulisi kelpaavan Tshekille, vaikka alla ei olekaan kovin kaksinen NHL-kausi. Kanada on tiedottanut vasta muutamasta pelaajasta. USA julkaisi valtaosan MM-joukkueesta, mutta paikkoja on vielä muutama auki pudotuspeleissä pudonneille / putoaville. Kärkiukot alkavat olla kohta kolmekymppisiä, joten ehkä se laskee Stamkosin, Johnsonin ja McDonaghin kiinnostusta lähteä MM-höntsiin.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Hyvä avaus @chamilitaryman.

Tuo Columbusta vastaan käyty sarja meni kyllä niin pahasti pään sisään, että oli pakko ottaa muutaman päivän tauko Jatkoaikaan ja jääkiekon seuraamiseen ylipäätään.Tässä kun nyt päiviä on kulunut, niin sitä jotenkin osaa suhtautua joukkueeseen ja jopa Cooperiin hieman positiivisemmin.

Vaikka itsekin jo vaadin Cooperin päätä vadille, niin kun asiaa miettii hieman järjellä, niin olisihan se tässä kohtaa hölmö veto potkia kaveri ulos. Tällä hetkellä markkinoilla ei ole ainuttakaan takuuvarmaa tekijää, joten mielestäni kaveria ei kannata heittää bussin alle, vaan sen sijaan koitetaan löytää syyt tuolle Tampan pelityylin toimimattomuudelle keväisin. Jotain muutoksia on pakko tapahtua, se on selvää. Itse lähtisin siitä että tuohon valmennusryhmään palkattaisiin joku sellainen kaveri, jolla on näyttöjä hyökkäyspelin organisoimisesta. Itsellä on myös herännyt epäilys vastustajan pelitavan puutteelisesta scouttauksesta. En oikeen muuten pysty ymmärtämään, miten Tampa on jo monena keväänä yllätetty niin pahasti housut kintuissa. Ylipäätään kaikki muutokset tulisi suunnata niin, että niillä pyritään keksimään tuohon hyökkäyspeliin sellaisia keinoja, joiden avulla Tampa voisi paremmin muokata pelaamistaan vastustajan mukaan.

Pelaajistonkaan osalta en näe tarvetta suurille muutoksille. Girardi ja Coburn lähtevät ja hyvä niin. Strålmanin olen valmis pitämään, jos sopimus on maksimissaan mallia 2x2. Tuo 2 milliä on aika räikeä alihinta kunnossa olevasta Strålmanista, mutta nyt punnitaan sitä, miten paljon Strålman arvostaa Tampaa kotipaikkana ja mahdollisuutta pelata yhdessä liigan parhaista joukkueista.

Hyökkäyksen osalta olisin valmis vaihtamaan kenet tahansa seuraavasta joukosta johonkin tasonsa osoittaneeseen voimahyökkääjään: Palat, Johnson, Killorn, Miller, Gourde. Kun tuota Tampan hyökkäystä tarkemmin katsoo, niin kyllähän sieltä uupuu joku tuommoinen Wilsonin kaltainen lihapää, joka pystyy omalla fyysisellä osaamisellaan sekoittamaan vastustajan pakkaa ja siinä samassa iskemään täysin samat tehopisteet, kun nuo listaamani pelaajat. Myös Callahanista pitää pyrkiä pääsemään eroon, vaikka siinä sivussa luultavasti menetetäänkin joku prospecti.

Omissa papereissa joukkueen tulisi näyttää lokakuussa suurin piirtein tältä:

"Wilson" - Stamkos - Johnson
Gourde - Point - Kucherov
Killorn - Cirelli - Miller
X - Barre-Boulet - Joseph

Varsinkin tuossa nelosketjussa voisi harrastaa aika paljon rotaatiota, jolloin Syracusen kaverit pääsisivät näyttämään osaamistaan. Erne kyllä edustaa Tampassa tuota peräänkuuluttamaani ryminäosastoa, mutta mielestäni alhaalta puskee sen verran paljon lupaavampia kavereita, että miehen voi antaa mennä.

Hedman-Cernak
McDonagh-Sergachev
Foote-Strålman/X

Jos Strålman ei jatka, niin tuohon sitten joku kokenut kehäkettu mentoroimaan Footea ison liigan tavoille.

Niin ja PS. Tampa pelaa ensi kaudella Tukholmassa 8-9.11 Buffaloa vastaan back-to-back pelit. Itselläni liput molempiin matseihin ja ilmeisesti muutama muukin täältä sinne lähdössä. Voitais varmaan porukalla mennä pelin jälkeen Cooperin juttusille, että saatais nyt kaveri tajuamaan millasta kiekkoa siellä playoffeissa pitää pelata, että saatais se kannu taas Tampaan!
Tälle vahva peukku. Eiköhän sovita niin, että annetaan Cooperille tuo kuukausi kauden alusta aikaa näyttää ja jos vieläkään ei pärjätä noita sumppujoukkueita vastaan, niin otetaan fläppitaulut ja tussit mukaan ja näytetään ihan kädestä pitäen, miten se homma kuuluu hoitaa :D
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Kyllähän Tampa Bay on ehdottomasti mielenkiintoisin seurattava nyt tulevalla off-seasonilla (ehkäpä Toronton ohella siis). BriseBois on aika helvetillisen haasteen edessä. Ei pelkästään capin osalta vaan siksi, että takana on ehkä kovimmalla joukkueella melkoinen pannukakku.

Capin noustessa sen arvioidun 3 miljoonaa, on Tampalla tilaa se n. 9 miljoonaa. Ihan jo lukumäärällisesti täyden joukkueen kasaamiseksi tarvitaan siis sopimukset 4 hyökkääjälle ja 3 puolustajalle. Yksi noista hyökkääjistä on luonnollisesti Brayden Point.

On täysin selvää, että joukkue ei kykene yhtään mitenkään selviytymään tuosta tilanteesta ilman sopimusten ulkoistamista - tavalla tai toisella.

Tilanteesta vaan luo haastavan se, että käytännössä kaikilla muilla on täydet siirron estävät pykälät paitsi Millerille, Gourdella ja Callahanilla.

Callahan pystyy blokkaamaan sen 15 seuraa pois eikä häntä muutenkaan siirretä yhtään mihinkään, ellei hänet ottava joukkue saa siitä merkittävää kompensaatiota. Toinen vaihtoehto on toki hänen ulosostonsa, mutta se jättää joka tapauksessa penaltya nyt ensi ja sitä seuraavaksi kaudeksi (jolloin Tampa tarvitsee jokaisen euron yhtälailla)

Millerin ja Gourden sopimuksiinhan pärähtää vieläpä 1. heinäkuuta siirron estävät pykälät päälle. Gourdella kyse on täydestä NTC:stä ja Millerilla 8 joukkueen no-movesta. Kun kaikki buy-outit on tehtävä myöskin kesäkuun aikana (poislukien tilanne, jossa arbitraatioita) ja Brayden Pointille voidaan tarjota offer-sheet samasta päivästä lukien, on tuo kesäkuun loppu melkoinen deadline ja hirttosilmukka BriseBoisille. Tilanne, jossa kaikki GM:t ovat BriseBoisin kiveksissä kiinni. Nimittäin mikäli liikkeitä ei tuohon mennessä tehdä, on BriseBoisilla älyttömän vähän liikkumavaraa. Yzerman sinänsä lähti aika ovelaan aikaan meneen, koska käytännössä nuo hänen solmimiensa NTC-klausuulien paskamyrsyk todella alkaa vasta nyt, ja sen ongelman kanssa joutuu painimaan ihan muu henkilö kuin Yzerman itse (poislukien Gourde, josta BriseBois vastaa itse). Kyllähän tämä tilanne mielestäni myös osoittaa sen, että vaikka Yzerman teki hyvää työtä Hedmanin, Stamkosin ja Kucherovin sopimusten osalta, noin muuten sopimusten rakenteet ovat erityisen alttiita kritiikille. Ei ole tältäkään osin David Poilen voittanutta.

Gourden kauppaamisessakin on se ongelma, että jos hänet kaupataan ennen kuin hänen klausuulinsa tulee voimaan, ei se sido enää uutta joukkuetta (ellei joukkue jostain syystä toisin halua). Väittäisin, että BriseBois söisi helvetisti ns. sosiaalista pääomaa, jos ensiksi antaisi täyden ntc-klausuulin (jolla varmasti painettiin hintaa alas) ja sitten puolen vuoden päästä kauppaisi pelaajan pois ja tämä menettäisi sen. Ei tuo herättäisi luottamusta BriseBoisia kohtaan.

Täällä tunnutaan suhtautuvan aika optimistisesti siihen, että joku luopuisi näistä klausuuleista. Mutta jos management odottaa, että pelaajat ovat valmiita ottamaan palkanalennuksia pysyäkseen joukkueessa, niin miksi helvetissä pelaajat luopuisivat klausuuleista? Nimenomaan Tampan kilpailukyky, alhainen verotus sekä mukava ilmasto ovat toisaalta ne syyt, miksi nuo klausuulit ovat hyvin hankalia.

Muistan kun ennen viime kautta oli puhetta siitä, että Karlssonin sopimus olisi ollut kyllä mahdollista istuttaa tuohon kokonaisuuteen (itse siis olin toista mieltä). Tilanne on jo nyt melko haastava, niin se olisi täysin mahdoton jollain Karlssonin about 10 miljoonan sopimuksella lisättynä.

Liikkumavara siis pitkälti on Millerin ja Callahanin sopimusten muodossa. Puolustuksessa on toki erittäin kova kahden kärki, mutta sen jälkeen sopimuksen alla ei ole ainuttakaan selkeätä top-4-puolustajaa.

Onkin selvää, että joukkue tulee heikentymään tavalla tai toisella jopa selkeästi. BriseBoisin osalta tilanne on siis enemmänkin vahingonrajoittamisesta kuin muusta. Tampa varmasti on edelleen kärkijoukkue ensi kaudella ja yhdistämällä capin siivouksen oikeisiin liikkeisiin voi joukkue olla jopa kevättä varten valmiimmassa kunnossa. Mutta haastava tilanne joka tapauksessa.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
Onkin selvää, että joukkue tulee heikentymään tavalla tai toisella jopa selkeästi. BriseBoisin osalta tilanne on siis enemmänkin vahingonrajoittamisesta kuin muusta.
Itse en ole ihan samaa mieltä, tämäkin kausi osoitti jo taas kerran sen, että nuorissa on voimaa ja isommalla roolilla voivat olla myös parannus näihin vanhempiin nähden, aika moni kaveri tulee myös olemaan nyt vuoden viisaampi ja saattavat tuosta parantaa tai eivät. Etenkin pakistossa Girardi ja Coburn eivät hirveän vakuuttavia olleet, joukkue voi myös heikentyä paperilla ja silti olla parempi joukkue onnistuneemman roolituksen puolesta, kuten tuolla lopussa puhuitkin.

Muistan kun ennen viime kautta oli puhetta siitä, että Karlssonin sopimus olisi ollut kyllä mahdollista istuttaa tuohon kokonaisuuteen (itse siis olin toista mieltä). Tilanne on jo nyt melko haastava, niin se olisi täysin mahdoton jollain Karlssonin about 10 miljoonan sopimuksella lisättynä.
Tuota ennen ei toki Gourden jatkoa oltu tehty, eikä Pointista ollut muodostunut kiistatonta huippupelaajaa. Nyt on toki huomattavasti vaikeampaa, kun Pointille on pakko maksaa +8 miljoonaa. Point jatko 8,5m (5v) ja Callahanin + Gourden treidaaminen, vaihdossa esim. Glendening (50% retained) ja signataan Erne, Paquette halvoille jatkoille niin tilaa olisi aika tarkalleen ~8-9 miljoonaa riippuen kuinka paljon cap nousee. Eipä toki Karlssonin signaaminen kovin ideaalilta kuulosta tässä vaiheessa, mutta kyllähän tuossa vaihtoehtoja on ja enemmän aukenee, jos saadaan Johnson / Palat tms. luopumaan klausuulista ja olisihan se Millerinkin treidaaminen myös mahdollista, mikä avaisi taas lisää tilaa. Toki nuo voivat olla semmoisia soppareita, että arvo vaan nousee capin noustessa. Jos Yzerman olisi GM niin voisi jopa Pointin painostaminen siltaan olla mahdollista.

Callahan pystyy blokkaamaan sen 15 seuraa pois eikä häntä muutenkaan siirretä yhtään mihinkään, ellei hänet ottava joukkue saa siitä merkittävää kompensaatiota.
Kannattaa nyt muistaa, että kyseessä on enää vain vuoden mittainen sopimus ja Callahan ei edes ole mikään kivipaino mallia Clarkson, vaan pystyy myös auttamaan joukkuetta ja oli tälläkin kaudella useita kertoja jopa kentän parhaita pelaajia (toki levon jälkeen). Kyllä aina löytyy GM, joka on valmis ottamaan varausvuoron tämmöisessä tilanteessa. Täysin samaa skenaariota maalattiin Filppulankin kohdalla ja kas kummaa, todella helposti sekin treidi luonnistui vaikka jatkuvasti muiden seurojen fanit olivat hirveässä paniikissa asian suhteen. Joo, kyllä varmasti joudutaan lyömään lisuketta kylkeen, mutta ei todellakaan tulla puhumaan mistään merkittävästä kompensaatiosta. Melkein pitäisin jotain Miller tai Gourde + Callahan pakettia todennäköisempänä, millä yritetään sitten saada joku pelaaja takaisin itselle.

mutta sen jälkeen sopimuksen alla ei ole ainuttakaan selkeätä top-4-puolustajaa.
Cernak nyt oli ainakin edellisellä kaudella selkeä top-4 puolustaja. Muutenkin tätäkin asiaa nyt vahvasti liioitellaan, Tampalla on semmoinen pakisto ettei playoffit jää siitäkään kiinni ja Hedman, McDonagh, Cernak ja Serga on nelikkona semmoinen mistä monet seurat voivat vain haaveilla. Ei nyt kovin montaa joukkuetta tule mieleen missä olisi jokaisessa parissa mitat täyttävät puolustajat. Vegas oli finaaleissa aika heikolla pakistolla, Pensin syvyys oli toisessa mestaruudessa täysin olematon ja paras pakki telakalla, Capitalsin pakisto ei edellisellä kaudella mitenkään erityisen hyvä ollut, eikä todellakaan hurraa huutoja aiheuta tällä kaudella.

Hedman on jo todistetusti pelannut ties kenen kanssa hyvällä tasolla, Serga on todistetusti ollut todella hyvä 3. parissa, McDonagh + Cernak olivat yksi parhaita pareja edellisellä kaudella joten kyllä pakiston suhteen tilanne on erittäin hyvä. Toiveissa toki Strålmanin jatko, eikä joku veteraani 3. parissa olisi mitenkään haitaksi. En toki nyt lataa odotuksia siihen, että Serga saisi vieläkään otettua sitä seuraavaa askelta, mutta vahva luotto on siihen, että Cernak pystyy jatkamaan tuolla tasolla kun ei edes pelannut suojattuja minuutteja.

Tampa varmasti on edelleen kärkijoukkue ensi kaudella ja yhdistämällä capin siivouksen oikeisiin liikkeisiin voi joukkue olla jopa kevättä varten valmiimmassa kunnossa. Mutta haastava tilanne joka tapauksessa.
Tähän siis vahva sama.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
Vähän ollut ilmassa huhuja, että Murray olisi myös lähdössä. Miehellä pari vuotta sopimusta jäljellä, mutta Smithin mukaan Yzermanin lähtö antaisi hänelle myös mahdollisuuden lähteä pois. Verbeek on myös ilmeisesti aika vahvasti lähdössä, jos ei Detroitiin niin onhan miestä myös huhuttu Oilersiin.

"Murray, who has two years left on his contract in Tampa Bay, is believed however to have an opt-out this summer triggered by Yzerman’s departure"

https://theathletic.com/934303/2019/04/19/why-steve-yzermans-departure-may-lead-to-other-changes-among-lightning-brass/

On kyllä tulossa todella iso kesä Briseboisille, jos toimistoakin pitää tuuletta kunnolla.
 
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, symppis Nashville Predators
Itse kyllä pidän näitä nyt tippuvia asioita vakavampana ongelma isommassakuvassa. Sieltä jos nyt vaihtuu koko frontoffice kerralla niin voi olla Tampan meno useamman kauden aika sekaista. Jos sieltä nyt esim hyvin toiminut scouttausosasto vaihtuu lennosta ja vielä ennen draftia niin kuullostaa erittäin mukavalta näin tulevaisuuden kannalta. Tähän asti Tampan draftaus ollut melkeimpä liigan kirkkainta kärkeä. Se, että Tampa nyt pysynyt ja ennenkaikkea pystynyt kasaamaan nykyisen rungon ja siihen täytteet on hyvän varauksen tulosta.Ja jos nyt pahimmillaan ei esim 2-3 kauteen löydetä kunnon pelaajia draftista niin tulee kyllä vaikeaa pitää joukkue kilpailukykyisenä.

Tosiaan kerta heitolla Yzermanin ilmoituksen jälkeen homma lähti muuttumaan. Jotenkin olisi toivonut, että vaihtuvuus olisi ollut hallitumpaa ja maltillisesti 1-2 vuoden siirtymillä sitten vaihdettu ukkoja. Vähän jopa pelottaa, jos Yzerman saa "oman" porukkansa houkuteltua perässä Detroitiin niin aika ittumainen vastus tulossa samaan lohkoon 2 vuoden päästä.

Hieman jäi perjantaina tuo avausviesti vielä vajaaksi, kun muksu heräsi unilta. Joten jos nyt kirjoittelisi vielä loput mietteet.

Hyökkäyskentällisiä lähtisin rakentamaan tulevalle kaudelle seuraavasti.
Gourde - Point - Kuch
Joseph - Stammer - Johnson
Killorn - Cirelli - XXX / Miller
Erne - X/Miller/(Barre-Boulet/Stephens) - X (Katchouk)

Eli Palat ja Callahan poistatettu kokoonpanosta. Jos Palat vielä joukkueessa syksyllä on niin sitte Joseph kolmoseen, Palat kakkoseen ja Miller neloseen.

Puolustukseen:
Hedman - X (Strålman / Foote)
McDonagh - Cernak
Sergachev - X (Strålman / Foote)

Aika ohuelta näyttää puolustus ja paljon riippuu siitä, että jatkaako Strålman ja jos jatkaa niin millaisella sopparilla. Ainoa positiivinen asia on se, että kuluva kausi tuskin laski kenenkään treidiarvoa, niin kaupanteko luulisi onnistuvan suht hyvin. Hyökkäys vaan auttamatta liian kallis.. Toivottavasti siellä Sergachev ottaisi kehitysasekelia ja Cernakille ei tule toisen kauden slumppia. Hedman ja McD varmaan pelaa suurella vastuulla ensi kaudella noin 45min /peli (yhteensä). Hieman pelottaa tuo puolustus ensikauteen lähdettäessä, mutta katsotaan millaisen keiton BB saa sekoitettua. Suurimpana ongelmana toki näen tämän front officen mahdolliset muutokset/ vaihdokset. Mikäli tuolla kaikki menee uusiksi, syö se hyvin paljon BB:n voimavaroja, joka sitten on osittain pois joukkueen rakentelusta / tämän vuoden draftista.

Jos nyt vielä hetkeksi palataan tämän kauden poffeihin, niin ei se kauhean vahvasti ole muillakaan ns mestarisuosikeilla mennyt. Galgary lähti lauluun (melkein yhtä paljon luppoaikaa, mitä Tampalla), Jets tippui, Pens sweepattiin, Sharks on sillassa Vegasia vs, vaikka löytyy uskomaton top-4 puolustus, Wsh kangerrellu Carolinaa vs ja vielä lopuksi Nashvillen osalta näyttää heikolta Dallasia vastaan.
Sweeppi toki aina sweeppi Tampan osalta, mutta en tiedä olisiko se 1-2 voittoa sen enempää lohduttanut jos ekaalta oltaisiin lauluun lähdetty. Jotenkin vain itseä kaivelee eniten se Tampan ensimmäinen peli Columbus sarjassa. Oltiin jo 3-0 johdossa ja sitten vaihdettiin runkosarjavaihde päälle. Tätä pidän koko sarjan kääntöpisteenä. Loppu meni sitten miten meni ja Tampa ei tästä toipunut koko sarjan aikana, muuta kuin pienin välähdyksin pelien sisällä.

Viime kauden aloituksessa kaipasin alivoimaan parannusta ja sitä saatiinkiin tällä kaudella. Harmillisesti liigan kovin alivoima vuoti kuin seula poffeissa, mutta uskoisin, että ensi kaudella on ihan hyvää tekemistä alivoiman osalta. Vaikka porukka täällä nyt onkin huudellut uuden valmentajan perään, joka organisoisi paremmin hyökkäystä sumppupeliä vastaan, niin vaikea itse nähdä tälle käyttöä. Runkosarjassa ei kuitenkaan tätä pääse kunnolla harjoittelemaan, koska uskon, että Tampa on tulevalla kaudella melkein yhtä ylivoimainen, mitä tällä kaudella oli. Pudostupelit on vain niin oma maailman ja joukkueet laadullisesti niin lähellä toisiaan, että todella pienet asiat pelin sisällä ratkaisee sitten poffeissa. Tämän vuoden poffeissa onnistujia ei oikein löytynyt, mutta mitä esim Tornado väitti ettei Kuch olisi poffi pelaaja, niin olen tästä kyllä todella eri mieltä. Aikaisemmat Konfrenssi- ja SC finaalit pitkälti ollut kyseisen kaverin takia (tai Triplet osien).

Neljä peliä tämän kauden poffeissa on niin pieni otanta, etten sen takia tekisi minkäänlaista analyysiä. Peli oli kertakaikkiaan kauheaa ja ei lähtenyt missään vaiheessa rullaamaan. Ei edes vaikka Columbus alkoi välillä turvaamaan johtoa. Vaikka siellä olisi hyvä pelikirja ollut träppiä vastaan, niin ei se olisi tänä vuonna riittänyt. Peli oli kokonaisuutena kuritonta ja tehtii tyhmiä virheitä ja päästettiin Columbus liikaa vastahyökkäyksiin. AV ei toiminut ja YV:lle ei päästy, koska Columbus pysyi hienosti pois jäähyboxista ja pelasi ns siellä sääntöjen rajamailla, mutta sääntöjen sisällä.

Noin kaksi kuukautta draftiin aikaa, joten paljon ehtii tapahtumaan ennen sitä. Toivon tosiaan, että case Point saadaan ennen sitä alta pois. Yhden asian mitä tässä pohdinnoiltanit olen huomannut, niin en oikein tiedä mihin suuntaan tuota rosteria lähtisi rakentamaan. Nopeutta, käsiä ja taitoa löytyy. Näennäistä kovuutta (taklauksia) on sitäkin. Perinteiset voimahyökkääjät uupuu, mutta en oikein tiedä sopisiko ne Tampan pelikirjaan. Omastamielestäni kentät pitäisi rakentaa neljään sylinteriin, jossa jokainen saa käännettyä pelin vastustajan päätyyn. Palikat periaatteessa löytyy omasta takaa, mutta en vain tiedä riittääkö se kun poffit alkaa. Tampa voisi kaivata jotain Islandersin tyyppistä neloskenttää, mutta se olisi jotenkin niin epätampamaista.. Boylea voisi ehkä houkutella takaisin jos suostuisi johonkin 1v / 1mil soppariin. Joku Kreider voisi Nykistä kelvata, kun sinne selkeästi yhteys auki ollut. Kreiderin hinnasta en osaa oikein sanoa, mutta joku 1st + prospekt + Callahan voisi mahdollisesti riittää. Capissä tästä tulisi vain miljoona säästöä,niin se tarkoittaisi vielä muutakin liikehdintää.

Mahdetaanko nähdä BB:n ja Steve Y:n välillä jotain kauppoja kesällä/tulevalla kaudella, kun kuitenkin uskoisin kaverian hyvin väleissä olevan ja Tampa nyt kun sitä tilaa cappiin kaipaa.

Ja Disonannsille kommentoidaan tuohon case Karlsson, niin muistan kyllä, että tuosta puhuttiin ennen kuin tehtiin tuo deadline siirto McD:n osalta. Nyttenhän tuo ei enää onnistuisi ja ei olisi mitenkään järkevää, mutta jos McD ei olisi tullut, niin kyllä tuohon Karlssonin mentävä aukko oltaisiin saatu tehtyä.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Itse en ole ihan samaa mieltä, tämäkin kausi osoitti jo taas kerran sen, että nuorissa on voimaa ja isommalla roolilla voivat olla myös parannus näihin vanhempiin nähden, aika moni kaveri tulee myös olemaan nyt vuoden viisaampi ja saattavat tuosta parantaa tai eivät. Etenkin pakistossa Girardi ja Coburn eivät hirveän vakuuttavia olleet, joukkue voi myös heikentyä paperilla ja silti olla parempi joukkue onnistuneemman roolituksen puolesta, kuten tuolla lopussa puhuitkin.
Toki pätee ihan jokaiseen joukkueeseen, jossa nyt on edes muutama nuori. Mutta tässä sitten mennään jo sinne josittelu-skenaarioiden puolelle. Itse en esimerkiksi huomannut, että Sergachev olisi ottanut kehitysaskelia viime vuoteen. Samat ongelmat pelaamisessa edelleen, vaikka vahvuudet riittävätkin noin optimaalisessa ja ideaalissa roolituksessa (jollaista ei käytännössä missään muualla olisi edes tarjolla) tuomaan lisäarvoa joukkueelle. Toisenlaisessa sitten tilanne helposti muuttuukin.

On paljon todennäköisempää, että jo tasonsa vakiintunut pelaaja pelaa sillä vakiintuneella tasolla kuin että iso kasa nuoria ottaa kehitysaskeleita. Yhtälössä painaa myöskin se, että osa Tampan runkopelaajia rupeaa kuitenkin olemaan siinä iässä, jossa ainakin jonkinasteista tasonputoamista saattaa ruveta näkymään.

Tuota ennen ei toki Gourden jatkoa oltu tehty, eikä Pointista ollut muodostunut kiistatonta huippupelaajaa. Nyt on toki huomattavasti vaikeampaa, kun Pointille on pakko maksaa +8 miljoonaa. Point jatko 8,5m (5v) ja Callahanin + Gourden treidaaminen, vaihdossa esim. Glendening (50% retained) ja signataan Erne, Paquette halvoille jatkoille niin tilaa olisi aika tarkalleen ~8-9 miljoonaa riippuen kuinka paljon cap nousee. Eipä toki Karlssonin signaaminen kovin ideaalilta kuulosta tässä vaiheessa, mutta kyllähän tuossa vaihtoehtoja on ja enemmän aukenee, jos saadaan Johnson / Palat tms. luopumaan klausuulista ja olisihan se Millerinkin treidaaminen myös mahdollista, mikä avaisi taas lisää tilaa. Toki nuo voivat olla semmoisia soppareita, että arvo vaan nousee capin noustessa. Jos Yzerman olisi GM niin voisi jopa Pointin painostaminen siltaan olla mahdollista.
Oli aika selvää, että Gourdelle joudutaan korotusta maksamaan - siltä osin tilanne on aika sama, mikäli hänen kauppaamistaan pitää mahdollisena. Miksi Callahan ei blokkaisi listallansa seuraa, joka tulee olemaan ensi kaudellakin bottom-feeder? En muutenkaan oikein näe, miksi Yzerman lähtisi tekemään tuollaista teidiä, koska he tarvitsevat takaisin ihan muunlaisia paloja kuin Gourde. Näinköhän Point agentteineen näkee hänen arvonsa 3 miljoonaa Matthewsia alemmaksi? Miksi Palat/Johnson haluaisivat tulla treidatuksi kun juuri sen takia ovat jättäneet rahaa pöydälle, etteivät tule? jne. Ongelma tuossa on ehkä se, että se perustuu monelle "best case" -tekijälle. Joku noista voi toteutua, mutta kaikki todennäköisesti eivät.

Kannattaa nyt muistaa, että kyseessä on enää vain vuoden mittainen sopimus ja Callahan ei edes ole mikään kivipaino mallia Clarkson, vaan pystyy myös auttamaan joukkuetta ja oli tälläkin kaudella useita kertoja jopa kentän parhaita pelaajia (toki levon jälkeen). Kyllä aina löytyy GM, joka on valmis ottamaan varausvuoron tämmöisessä tilanteessa. Täysin samaa skenaariota maalattiin Filppulankin kohdalla ja kas kummaa, todella helposti sekin treidi luonnistui vaikka jatkuvasti muiden seurojen fanit olivat hirveässä paniikissa asian suhteen. Joo, kyllä varmasti joudutaan lyömään lisuketta kylkeen, mutta ei todellakaan tulla puhumaan mistään merkittävästä kompensaatiosta. Melkein pitäisin jotain Miller tai Gourde + Callahan pakettia todennäköisempänä, millä yritetään sitten saada joku pelaaja takaisin itselle.
Olet toki nähnyt Callahania enemmän kuin minä, mutta minä en kyllä hänessä enää minkään tason vahvistusta näe. Hänen hyökkäyspään avut ovat totaalisen olemattomat ja bottom-6-rooliinkaan hän ei ideaalist enää sovi, koska jalkanopeutta ei ole. Esim. Girgensons tuo pöytään paljon enemmän kuin Callahan ja murto-osahinnalla. Pominville, joka teki melkein saman verran maaleja kuin Callahan pisteitä, on täysi paahtoleipä eikä varmasti menisi kaupaksi yhtään mihinkään tuolla sopparilla.

Filppula on huono verrokki siinä mielessä, että vaikka hän oli hieman ylihintainen, niin pystyi silti täyttämään tärkeän roolin. Callahanista ei todellakaan voi sanoa samaa.

Cernak nyt oli ainakin edellisellä kaudella selkeä top-4 puolustaja. Muutenkin tätäkin asiaa nyt vahvasti liioitellaan, Tampalla on semmoinen pakisto ettei playoffit jää siitäkään kiinni ja Hedman, McDonagh, Cernak ja Serga on nelikkona semmoinen mistä monet seurat voivat vain haaveilla. Ei nyt kovin montaa joukkuetta tule mieleen missä olisi jokaisessa parissa mitat täyttävät puolustajat. Vegas oli finaaleissa aika heikolla pakistolla, Pensin syvyys oli toisessa mestaruudessa täysin olematon ja paras pakki telakalla, Capitalsin pakisto ei edellisellä kaudella mitenkään erityisen hyvä ollut, eikä todellakaan hurraa huutoja aiheuta tällä kaudella.

Hedman on jo todistetusti pelannut ties kenen kanssa hyvällä tasolla, Serga on todistetusti ollut todella hyvä 3. parissa, McDonagh + Cernak olivat yksi parhaita pareja edellisellä kaudella joten kyllä pakiston suhteen tilanne on erittäin hyvä. Toiveissa toki Strålmanin jatko, eikä joku veteraani 3. parissa olisi mitenkään haitaksi. En toki nyt lataa odotuksia siihen, että Serga saisi vieläkään otettua sitä seuraavaa askelta, mutta vahva luotto on siihen, että Cernak pystyy jatkamaan tuolla tasolla kun ei edes pelannut suojattuja minuutteja.
Cernakiin ja Sergacheviin pätee hieman sama - he pelaavat sellaisessa asemassa ja roolissa, jollaisessa harvoin heidän tilanteessaan oleva pelaaja pystyy olemaan. Se mitä Cernakia näin, niin ei hän minusta pelitaidoiltaan selkeätä top-4-tasoa ollut ja se myös heijastui osaltaan Tampan playoff-menestykseen. Cernak ei ole erityisen pelinopea puolustaja ja tämä uluttuvuus puuttui Tampalta. Tämä oli nähdäkseni suurin syy, miksi Rutta siellä hyöri - ei siksi, että hän kokonaisuutena olisi Coburnia parempi, vaan siksi, että Tampa jäi pelinopeudessa jalkoihin ja Rutta oli parasta mitä oli saatavilla. Puhun tässä siis pelinopeudesta omassa päässä. Tämä takia Tampa koko aika joutusi kohtaamaan ryhmittyneen viisikon ja harvoin pääsi edes 2-2-tasavoimahyökkäyksiin puhumattakaan ylivoimahyökkyäksistä.

Cernak pelasi valtaosan kaudesta ykkösparitason puolustajan kanssa, minkä lisäksi hänen kuormitustaan säädeltiin vahvasti. Tuohan on oikea tapa nuoren pelaajan kanssa, mutta johtaa helposti virheellisiin käsityksiin. Esim. McDonagh pärjäsi GF/GA-tarkastelussa paremmin ilman Cernakia kuin tämän kanssa. Jos Cernak oltaisiin laitettu pelaamaan samoja minuutteja esim. ihan ok top-4-tason Jake McCaben kanssa Buffalon joukkueeseen, niin väitän, ettei kukaan sanoisi Cernakia selkeäksi top-4-pakiksi.

En epäile, etteikö Cernak pystyisi pelaamaan noita samoja top-4-minuutteja yhtä edullisessa asemassa. Tämä ei kuitenkaan tee hänestä top-4-puolustajaa sen enempää kuin esim. Rob Scuderi oli selkeä ykkösparin pakki, vaikka tällaisessa roolissa menestyksekkäästi pelasikin.

On toki oma asiansa, että nouseeko tämä kuinka ratkaisevaksi asiaksi esim. mestaruusnahinoissa. Kuitenkin vaikka kärkikaksikko on kova, niin sen alla on iso kasa kysymysmerkkejä. Kuten totesin, ajatus Cernakista kantamassa kakkosparia ei kuulosta kovin hyvältä - mutta se saattaa olla tilanne, jos kärkikaksikosta jompi kumpi loukkaantuu. Toki hän saattaa ensi kaudeksi ottaa sellaisia kehitysaskeleita pelitaidoissa, että hän kykenee siihen. Mutta tällöin kyse on nimenomaan epävarmaksi jäävästä seikasta.

Tampa Bayn etu on tietenkin se, että joukkue kokonaisuutena on niin vahva ja systeemi joukkueella hyvin hallussa. Tällöin voidaan antaa tietyssä määrin esim. yhden tai jopa top-4-puolustajan pelitaidoissa siimaa, kun roolitus ym. on oikea. Mutta toisaalta taas riskejä korttipakan hajoamiselle on olemassa.

Ja Disonannsille kommentoidaan tuohon case Karlsson, niin muistan kyllä, että tuosta puhuttiin ennen kuin tehtiin tuo deadline siirto McD:n osalta. Nyttenhän tuo ei enää onnistuisi ja ei olisi mitenkään järkevää, mutta jos McD ei olisi tullut, niin kyllä tuohon Karlssonin mentävä aukko oltaisiin saatu tehtyä.
Vilkkaimpanahan tämä keskustelu käytiin tuossa off-seasonilla - hieman ennen kuin tuo treidi San Joseen toteutui. Toki tällöin tilanne ei aivan samanlainen ollut kuin nyt, mutta kyllä siellä odotettavissa oli, että ainakin osan pelaajista jatkosopimusten hinnat tulevat nousemaan. Toki esim. Gourdelle tuskin oltaisiin tuota jatkosopimusta tehty vaan kaupatta ilman. En kuitenkaan usko, että olisi tilannetta ratkaisevasti muuttanut.
 

Tornados

Jäsen
@Dissonanssi kommentoi hyvin tuosta Cernakista sikäli, että pelaajan roolilla on suuri merkitys. Cernak onnistui erinomaisesti menneellä kaudella roolissaan, mutta ei välttämättä sovi tosiaan pitkässä juoksussa suurempaan rooliin. Tampan vahvuuksiin kuuluu kyllä AHL-joukkueen peluutus ja pelaajien nostot sieltä ykkösjoukkueeseen. Cernak on erinomainen täydentävä pelaaja, mutta aivan ykköspakiksi hän ei mielestäni ainakaan vielä sovi.

Korttipakka voi toisaalta romahtaa esimerkiksi loukkaantumisten myötä jokaisella joukkueella ja runkosarjan osalta koen, että Tampa on kuitenkin rakennettu aika vahvalle pohjalle.

Muutenkin pelaajien taso ja esitykset saattavat vaihdella paljon roolituksen perusteella. Kun itse kirjoitin, että Kucherov pelaa huonommin pudotuspeleissä kuin runkosarjassa, niin tarkoitin nykyistä joukkuetta ja roolitusta. Nythän hän on noussut runkosarjassa selväksi ykköstähdeksi NHL:n kovimmassa joukkueessa. Tämä asettaa mielestäni myös erityisen suuret odotukset pudotuspelirooliin. Eriyisen hyvin hän on mielestäni pelannut pudotuspeleissä viimeksi 2015-16 (toki tehot olivat kohtuulliset viime vuonnakin) ja tästä on jo aika kauan aikaa.

Kommenttejani voi myös peilata siihen, että minulle 4-0 sweeppaus tuntuu huomattavasti pahemmalta kuin esimerkiksi 4-2 häviö jonkinlaisen taistelun jälkeen. Näkökulmakysymys tämäkin, faktisestihan noilla ei ole suurta eroa.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
Toki pätee ihan jokaiseen joukkueeseen, jossa nyt on edes muutama nuori. Mutta tässä sitten mennään jo sinne josittelu-skenaarioiden puolelle. Itse en esimerkiksi huomannut, että Sergachev olisi ottanut kehitysaskelia viime vuoteen. Samat ongelmat pelaamisessa edelleen, vaikka vahvuudet riittävätkin noin optimaalisessa ja ideaalissa roolituksessa (jollaista ei käytännössä missään muualla olisi edes tarjolla) tuomaan lisäarvoa joukkueelle. Toisenlaisessa sitten tilanne helposti muuttuukin.

On paljon todennäköisempää, että jo tasonsa vakiintunut pelaaja pelaa sillä vakiintuneella tasolla kuin että iso kasa nuoria ottaa kehitysaskeleita. Yhtälössä painaa myöskin se, että osa Tampan runkopelaajia rupeaa kuitenkin olemaan siinä iässä, jossa ainakin jonkinasteist
Juu, Sergasta olemme varmaankin samaa mieltä. Sitä tuolla tekstilläni hainkin, että rajatussa roolissa pärjäsi todella hyvin. Hänen kohdallaan kehitys voi vielä viedä aikaa, mutta Cernak on kuitenkin tällä kaudella ollut omasta mielestä selkeä 4. puolustaja. Hänen ei noita askelia tarvitse ottaa vaan säilyttää taso.
Filppula on huono verrokki siinä mielessä, että vaikka hän oli hieman ylihintainen, niin pystyi silti täyttämään tärkeän roolin. Callahanista ei todellakaan voi sanoa samaa.
Filppula oli tosiaan verokki tästä tilanteesta, ei pelillisestä tasosta, kuten mielestäni sanoin. Samalla tavalla silloinkin huudettiim, että kalliiksi tulee ja jotkut kyseenalaistivat pelillisen tason vaikka kovasti jankkasin, että on se Valtteri vieläkin hyvä pelaaja. Lopulta sopimuksen ulostaminen ei maksanut mitään. Callahanin kohdalla tulee maksamaan, mutta kyllä minä miehen mielellään millin palkalla pitäisin. Toki tulevalla kaudella kehitys voi olla mallia Kunitz.

Tampa Bayn etu on tietenkin se, että joukkue kokonaisuutena on niin vahva ja systeemi joukkueella hyvin hallussa. Tällöin voidaan antaa tietyssä määrin esim. yhden tai jopa top-4-puolustajan pelitaidoissa siimaa, kun roolitus ym. on oikea. Mutta toisaalta taas riskejä korttipakan hajoamiselle on olemassa.
Voit toki tuossa kattavassa analyysissa olla 100% oikeassa, mutta kyllä omasta mielestä Tampalla on ollut aika hyvä pakisto verrattuna kilpailijoihin. Omasta konferenssista kun katsoo Leafs, Caps, Pens jne.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
Miksi Callahan ei blokkaisi listallansa seuraa, joka tulee olemaan ensi kaudellakin bottom-feeder? En muutenkaan oikein näe, miksi Yzerman lähtisi tekemään tuollaista teidiä, koska he tarvitsevat takaisin ihan muunlaisia paloja kuin Gourde. Näinköhän Point agentteineen näkee hänen arvonsa 3 miljoonaa Matthewsia alemmaksi? Miksi Palat/Johnson haluaisivat tulla treidatuksi kun juuri sen takia ovat jättäneet rahaa pöydälle, etteivät tule? jne. Ongelma tuossa on ehkä se, että se perustuu monelle "best case" -tekijälle. Joku noista voi toteutua, mutta kaikki todennäköisesti eivät.
Miksi Stamkos, Kuch, Hedman ottivat alennusta? Tuolla on semmoinen kulttuuri Stamkosin mukaan, että joukkue tulisi yksilöiden edelle. Toki kukaan ei tiedä miltä se sopimus tulee näyttämään. Palat ja Johnson ei ollut laskettuna tuossa laskelmassa. Callahan nyt turhaa spekulaatiota, löytyi Valtterille myös se paikka. Rangers olisi looginen paikka.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Viime kauden aloituksessa kaipasin alivoimaan parannusta ja sitä saatiinkiin tällä kaudella. Harmillisesti liigan kovin alivoima vuoti kuin seula poffeissa, mutta uskoisin, että ensi kaudella on ihan hyvää tekemistä alivoiman osalta. Vaikka porukka täällä nyt onkin huudellut uuden valmentajan perään, joka organisoisi paremmin hyökkäystä sumppupeliä vastaan, niin vaikea itse nähdä tälle käyttöä. Runkosarjassa ei kuitenkaan tätä pääse kunnolla harjoittelemaan, koska uskon, että Tampa on tulevalla kaudella melkein yhtä ylivoimainen, mitä tällä kaudella oli. Pudostupelit on vain niin oma maailman ja joukkueet laadullisesti niin lähellä toisiaan, että todella pienet asiat pelin sisällä ratkaisee sitten poffeissa. Tämän vuoden poffeissa onnistujia ei oikein löytynyt, mutta mitä esim Tornado väitti ettei Kuch olisi poffi pelaaja, niin olen tästä kyllä todella eri mieltä. Aikaisemmat Konfrenssi- ja SC finaalit pitkälti ollut kyseisen kaverin takia (tai Triplet osien).

Neljä peliä tämän kauden poffeissa on niin pieni otanta, etten sen takia tekisi minkäänlaista analyysiä. Peli oli kertakaikkiaan kauheaa ja ei lähtenyt missään vaiheessa rullaamaan. Ei edes vaikka Columbus alkoi välillä turvaamaan johtoa. Vaikka siellä olisi hyvä pelikirja ollut träppiä vastaan, niin ei se olisi tänä vuonna riittänyt. Peli oli kokonaisuutena kuritonta ja tehtii tyhmiä virheitä ja päästettiin Columbus liikaa vastahyökkäyksiin. AV ei toiminut ja YV:lle ei päästy, koska Columbus pysyi hienosti pois jäähyboxista ja pelasi ns siellä sääntöjen rajamailla, mutta sääntöjen sisällä.
Nyt täytyy kyllä olla hieman eri mieltä. Jos nyt oikein ymmärsin, niin sinun mielestäsi mitään ei tarvitse muuttaa, vaikka kolmannen kerran viimeisen neljän kauden aikana Cooperin Tampan hyökkäyspeli tylsytettiin aivan totaalisesti pudotuspeleissä? Mielestäni tuo toinenkin väite on hieman hassu, jossa sanot että runkosarjassa ei voi harjoitella hyökkäyspeliä tiiviisti puolustavia joukkueita vastaan. Näin esimerkkinä sanottakoon, että tällä kaudella pelattiin 3 peliä tiukasta puolustuspelistä tunnetun Trotzin joukkuetta, eli Islandersia vastaan. Näissä kolmessa matsissa saatiin tehtyä 5 maalia, joista 4 maalia syntyi ensimmäisessä kohtaamisessa. Lisäksi alkukaudesta muistuu mieleen kotipeli Leafsia vastaan, jossa Babcock tylsytti Tampan hyökkäyspelin ihan nolliin, toki Tampa tuon pelin lopulta voitti, lähinnä Vasyn ilmiömäisten otteiden takia. Pointtini tässä on se, että vaikka oltaisiin kuinka ylivoimaisia tahansa, niin kyllä runkosarjassakin pystyy harjoittelemaan monenlaista hyökkäyspeliä.

Joo tuokin on varmaan totta, että tänä keväänä tuskin olisi riittänyt Columbusta vastaan, mutta mielestäni BriseBoisin ja kumppaneiden tulee tehdä kaikki mahdollinen sen eteen, että näin ei ensi keväänä tapahdu. Itse en ainakaan halua taas ensi keväänä olla todistamassa sitä, kun Cooper jauhaa jenkkiä aitiossa ja Tampan hyökkäys on tukahdutettu olemattomiin ja ainut keino mitä keksitään on ylikova taklauspeli, varsinkin kun tuo joukkue ei todellakaan ole omimmillaan siinä.

Muutenhan tuo viestisi on ihan täyttä asiaa, mutta kun ei tässä Tampan miehenä ole tällä hetkellä paljon muuta kirjoiteltavaa, niin päätin tarttua tuohon kohtaan ja kertoa oman mielipiteeni asiaan.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Mielestäni tuo toinenkin väite on hieman hassu, jossa sanot että runkosarjassa ei voi harjoitella hyökkäyspeliä tiiviisti puolustavia joukkueita vastaan.
Tampa vaihteli useita kertoja karvaussysteemiä kauden aikana. Pari ensimmäistä kuukautta karvaus oli älytöntä paineistamista, jossa puolustajat osallistuivat siihen laitapinchauksin. Vuodenvaihteen lähestyessä Tampa löi liinoja kiinni ja puolustajat jättivät nuo pistot vähemmälle. Sitten kevään korvalla taas korkeampi karvaus koko viisikon voimin. Pudotuspeleissä Lightningin pyrkimys oli ottaa ylempää, mutta Columbusille tuon purkaminen ei tuottanut mitään pulmia.

Eli toisin sanoen runkosarjassa pystytään hiomaan erilaisia systeemejä. Jostain syystä Boltsin hienosäätö jäi karvaukseen. Hyökkäyksiinlähdöt olivat kiveen hakattu vastustajasta ja sen taktiikasta riippumatta. Toki Bolts oli välillä pakotettu pelaamaan pitkä päätyyn ja perään -jääkiekkoa, mutta mitä enemmän tuota jouduttiin tekemään, sitä enemmän paketti levisi. NY Islandersilla tuo on aika hienoa seurattavaa, kun hyökkääjät painavat kolmelta kaistalta karvaamaan päätykiekkoa.

Associate coach Richards sai kaudella 2017-2018 ylivoimapelin raiteille. Päättyneellä sesongilla alivoimapeli ja viisikkopuolustus ottivat isoja askelia parempaan suuntaan. Jospa hyökkäyksiinlähdöt olisivat seuraavaksi asialistalla. Suurin työmaa on taktisten muutosten valitseminen vastustajan mukaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy