Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Hyvinhän se lähti taas kausi käyntiin. Jos muistelen eilistä selostusta, niin kyseessä oli Salamoiden kuudes perättäin voitokas runkosarjan avaus putkeen. Kolmena kertana kärsijänä on toiminut nimenomaan Pantterit. Ei voi olla, muuta kuin samaa mieltä näistä edellisten viestien analyyseista onnistujista. Tuohon kun saadaan vielä terve Point mukaan kelkkaan, niin hyvältä näyttää.
 
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, symppis Nashville Predators
Kausi voitolla käyntiin. Ihan mukiin menevä esitys näin kauden aluksi. Jotenkin toivoo ettei kausi ole ihan yhtä lennokas kuin mitä viime kausi. Saa nähdä miten Cooper hoitaa peluutuksen, kun koko porukka terveenä.

Se alkaa olla aikalailla kuukausi aikaa global seriesin alkuun. Itse tuli heräteostoksena ostettua Stammerin pelipaita.

Kuinka paljon meitä (seko)Boltseja nyt on tuonne Tukholmaan tulossa? (hymiö)
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Viime yönä tuli sitten tukkaan 4-3 Sunrisessa. Tähän peliin Panthers sai ylivoimansa kuntoon ja tulikuuma Hoffman kaatoi Boltsin hattutempullaan.

Tappiosta huolimatta nyt nähtiin mielestäni ehjempi 60 minuuttinen, kun mitä ensimmäisessä pelissä. Panthers sai melko hyvin tukahdutettua Tampan hyökkäyspelin, mutta nyt ei nähty enää niin paljon helppoja kiekonmenetyksiä keskialueella, eikä vastustaja ollut jatkuvasti ylivoimahyökkäyksissä.

Toivottavasti Cooper hajottaa tuon ykkösketjun. Otteluseurantaketjussa olikin jo tästä puhetta, mutta mielestäni Triplets voisi olla kokeilemisen arvoinen nyt, kun Palatin luistin liikkuu taas. Stammerkin varmaan keskittyisi enemmän ampumaan, kun vieressä pelaisivat vaikkapa Cirelli ja Killorn.

Global Series tosiaan lähestyy. Itse olen paikalla perjantain matsissa muutaman kaverin kanssa. Täältä taisi olla aika moni muukin jo perjantaina paikalla.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Smith lähetetty farmiin, joten Point lienee pelikunnossa jo Torontoa vastaan to-pe-yönä. Tänään aamujäillä koostumukset olivat seuraavat:

Stamkos - Point - Kutsherov
Gourde - Johnson - Joseph
Palat - Cirelli - Killorn
Maroon - Verhaeghe - Witkowski

Hedman - Rutta
McDonagh - Cernak
Sergatshev - Shattenkirk
Coburn

1-yv: Hedman - Kutsherov - Stamkos - Point - Maroon
2-yv: Shattenkirk - Sergatshev - Killorn - Johnson - Gourde

Kolme parasta hyökkääjä laitettu samaan koriin. Tuskin he omissa pyörivät joka vaihdossa, mutta rohkenen epäillä koostumuksen toimivuutta. Se on jo todettu varsin kattavalla otannalla, että Stamkos ja Kutsherov eivät ole parhaimmillaan samassa ketjussa tasakentällisin. Ehkä tässä haetaan Kutsherovin umpisolmuun menneen tilanteen avaamista. Etenkin Carolinaa vastaan venäläinen oli niin heikko, etten muista moista iltapuhdetta vuosien varrelta.

Joseph on ollut esillä ehdottomasti myönteisessä valossa. Harvoja hyökkääjiä, jotka ovat jaksaneet taistella jokaisessa pelitilanteessa. Lisävastuu ansaittu. Nyt kun Palat on saanut luisteluun nopeutta parin vuoden tauon jälkeen, niin pelipaikka löytyykin kolmosesta ilman yv-roolia. Kai tässä on taka-ajatuksena, että muut saisivat lisävastuuta ja sitä kautta onnistumisia.

Cooperin luottomies Rutta nostettu Hedmanin pariksi. Tämäkin menee vähän eri askelmerkeillä, joita olisi voitu odottaa. Shattenkirk ei ollut missään tapauksessa huono kolmessa ensimmäisessä pelissä. Olkoonkin, että omassa päädyssä kertyi muutamia harhasyöttöjä. Valmennusjohdon kannattaisi ennemminkin puntaroida Shattenkirkin peluuttamisen järkevyttä alivoimalla. Av-vastuu on nostanut peliajan yli 20 minuuttiin, joka ei liene optimaalista tässä vaiheessa, kun mies on vasta totuttelemassa systeemiin ja puolustajapariin. No, Hedmanilla on kokemusta luutimisesta näiden seiskapakkien kanssa, joten ei Ruttan ilmaantuminen aisapariksi ole vierasta.

Kolme ottelua takana saldolla 1-1-1. Viimeisin Carolinaa vastaan oli täydellinen ohipeli ja ilman McBackupia tuloksena olisi ollut selkäsauna. Viimeisen 45 minuutin aikana kaksi (2) laukausta kohti vastustajan maalia. Kolme peliä neljään päivään ei pitäisi olla selitys, sillä vastustaja oli täysin samassa tilanteessa. Canes joutui itse asiassa hakemaan ratkaisua jatkoajan kautta voittoisassa Washington-pelissä päivää aiemmin.

Ei tässä vielä kannata HFboardsilla vallitsevaa yleistä mielipidettä myötäillä. Otteluohjelma on erittäin vaativa marraskuun puolelle saakka. Siinä on välissä myös Tukholman-visiitti. Helppoja vastustajia ei ole näköpiirissä. Taso mitataan heti alkukaudesta. Se on hyvä yksityiskohta.
 

LAcostee12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat & Tampa Bay Lightning
Joo ei tuo suunniteltu ykkönen kyllä toimi.. tai siis varmasti kuten yllä mainittu saa kyllä tilanteita mutta liikaa yhden kentän varassa ollaan täten.

Kyllä ne koneet tästä käynnistyy. Edelleen mielestäni Tampa ehkä selkein mestarisuosikki tänä vuonna. Playoff peikko pitää vain selättää vihdoin ja viimein. Kiva ollut kyllä seurata Shatterin otteita tuolla lapulla. Toivottavasti meno vain paranee niin ryöstöltä vaikuttaa. Ja Joseph.. noh Tampa on kyllä niin hyvä noiden nuorten pelaajien nostamisessa ja breikkaamisessa liigaan. Varmasti nyt 2010 luvun parhaita.

Itsekkin tulossa katsomaan tuota perjantain peliä Tukholmaan. Lauantai sitten toimien hotellilla epäilemättä pitkästä illasta. Mukava ollut huomata että myös Buffalo saanut rivit kuntoon ja peli näyttää hyvältä ainakin toistaiseksi.
 

Murskaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Nyt voisi jopa harkita valvomista, jotta näkisi Bolts at Leafs yöllä. Sarjan nimekkäimmät hyökkäykset kohtaa kun Pointkin palaa rosteriin, ilmeisesti pelaa heti ykkösen keskellä Stamkosin ja Kucherovin kanssa.
 

lolaimbot

Jäsen
Nukahdin tokan erän puolivälissä, tässä kuitenkin pari laiskanpuoleista huomiota:

Ei helvetti Point on kyllä kova jätkä, ilo katsella hänen peliä. Koko ykkösketju tuntui olevan liekeissä.

Shattenkirk kanavoi sisäistä Lemiuxiaan Lightningin 3-3 maalissa, sai Riellyn näyttämään AHL pelaajalta.

Vasilevski teki hyvää duunia maalilla.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Oli kyllä melkoinen hauiksen näyttö Pointilta tuo viime yön matsi. Tuo ykkösketju heräsi ihan uudella lailla henkiin ja Kucherovkin näytti taas omalta itseltään, kun Brayden saapui kapellimestariksi. Matsia katsoessa ei voinut kun hihitellä hiljaa mielessään sitä faktaa, että Marner rasittaa Leafsin palkkakattoa 4.1 miljoonaa enemmän, kun Point Tampassa.

Kunhan Volkov kuntoutuu, niin hänet voitaisiin mielestäni nostaa ylös kokeilemaan tuohon Verhaeghen paikalle. Jotenkin aika mitäänsanomatonta on ollut miehen peli ja hän tuntuu suurimman osan ajasta olevan aika pahasti pelin ulkopuolella. Toki otanta on todella pieni.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Tuskin ketään yllätti Pointin myönteinen vaikutus Tampan peliin. Tapa, jolla Point palasi estradille, ylitti kuitenkin odotukset. Ylivoimaisesti joukkueen paras pelaaja. Liike heti täysin ennallaan melko pitkästä kuntoutusjaksosta huolimatta. Vastustaja ei tiennyt minkä peliliikkeen hän tekee seuraavaksi, mutta vielä enemmän ulapalla oltiin ruudun tällä puolella. Juuri tämä arvaamattomuus tekee Pointista vieläkin paremman. Kutsherov pääsi nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella omalle tasolleen. Hän jaksoi puolustaa ja laittaa itseään likoon kaksinkamppailutilanteissa. Siinä sivussa neljän pisteen ilta. Stamkos on ollut vakuuttava. Muutamaan otteeseen tullut flashbackeja, kun Stamkos on lähtenyt haastamaan luistelulla vastustajan puolustajia. Ykkösketjulla yhteensä 5 maalin ja 11 tehopisteen iltapuhde.

Pointin mukaantulo antaa 1-yv:lle uuden ulottuvuuden, kun kaksi right-kätisyyden hyökkääjää pääsee laukomaan suoraan syötöstä. Pointin ollessa keskustassa ja vetäessä vastustajien huomiota puoleensa, jää Stamkosille enemmän tilaa vasemmalle siivelle. Maroon aloitti 1-yv:ssä maski- ja päätymiehen roolissa, mutta Cirelli vaihdettiin tontille ottelun edetessä. Maroon osoitti, että hän pystyy syöttämään päädystä tarkasti yhdellä kosketuksella Pointille keskustaan. Mielestäni tuo koostumus kannattaisi pitää muuttumattomana ja katsoa Maroon-kortti kunnolla. Hän on kuitenkin maskimiehenä ja irtokiekkojen hakkaajana etevä.

2-yv:ssä kahden puolustajan - Sergatshevin ja Shattenkirkin - systeemi on sangen hyvä. Vähentää vaaratilanteiden kehittymistä omaan päätyyn. Shattenkirk on saamassa 1,75 miljoonan lappunsa näyttämään naurettavalta. Yksi ehdoton vahvuus on laukausten toimittaminen maalille asti. Shattenkirkin kudit eivät jää ensimmäiseen eivätkä toiseenkaan mieheen. Vielä kun pääsee kunnolla sisään pelisysteemiin ja puolustuspeliin saadaan ripaus ryhdikkyyttä, niin 40 tehopisteen kausi mukiinmenevällä +/- -tilastolla on realismia.

Rutta ei tehnytkään ensiesiintymistään Hedmanin pakkiparina tällä kaudella, vaan mies istui katsomossa. Sergatshev otti Shattenkirkin paikan ykkösestä. Venäläisellä on ollut erittäin vahva alkusyksy. Puolustuspeli on ottanut askelia eteenpäin. GM JBB:tä odottavat kinkkiset jatkosopimusneuvottelut rajallisin pelimerkein, mikäli Sergatshev, Cernak, Cirelli ja Joseph jatkavat nykyisillä kehitysurilla. Sitten vastaan tulee näiden NTC-klausuulien avokätinen jakaminen, kun Goudea ja Killornia ei pystytäkään liikuttelemaan mihinkään. Nämä ongelmat eivät katoa mihinkään, mutta tulevat ajankohtaisiksi vasta lähempänä ensi kesää.

Samaa mieltä @Heddy#77 'n kanssa Verhaeghesta. Vaikuttaa siltä, että hän on ladannut itselleen turhan kovat odotukset ja se näkyy sitten puristamisena ja väkinäisyytenä otteissa. Mies on kuitenkin viime kauden AHL:n pistepörssin voittaja, jolla on resurssit myös suht kokonaisvaltaiseen peliin. Harjoitusottelut menivät vakuuttavammin. Volkovista en tiedä, mitä lisäarvoa hän pystyisi tuomaan nelosketjuun. Taitoa toki, mutta venäläinen on pelaajatyypiltään varsin kaukana jarrumiehestä. Kun muistelee viime kauden nelosta, niin sieltä löytyi juuri näitä ominaisuuksia - liikettä, fyysisyyttä ja kovaa työmoraalia. Paquetten paluu tarkoittaa kaikella todennäköisyydellä Witkowskin siirtymistä poppareille. Aika erikoista, jos se rooli lankeaa Verhaeghen kohdalle.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Samaa mieltä @Heddy#77 'n kanssa Verhaeghesta. Vaikuttaa siltä, että hän on ladannut itselleen turhan kovat odotukset ja se näkyy sitten puristamisena ja väkinäisyytenä otteissa. Mies on kuitenkin viime kauden AHL:n pistepörssin voittaja, jolla on resurssit myös suht kokonaisvaltaiseen peliin. Harjoitusottelut menivät vakuuttavammin. Volkovista en tiedä, mitä lisäarvoa hän pystyisi tuomaan nelosketjuun. Taitoa toki, mutta venäläinen on pelaajatyypiltään varsin kaukana jarrumiehestä. Kun muistelee viime kauden nelosta, niin sieltä löytyi juuri näitä ominaisuuksia - liikettä, fyysisyyttä ja kovaa työmoraalia. Paquetten paluu tarkoittaa kaikella todennäköisyydellä Witkowskin siirtymistä poppareille. Aika erikoista, jos se rooli lankeaa Verhaeghen kohdalle.
Sen verran täytyy tarkentaa tuota näkemystäni Volkovista, että en itsekään ajatellut miestä nelosketjun rooliin. Itse antaisin ihan rehdin mahdollisuuden 2/3 ketjusta. Tällöin vaikka Joseph tai Killorn siirtyisivät hetkeksi nelosketjuun, mutta Cooperin tuntien tuo tuskin tulee tapahtumaan. Cooperilla tuntuu olevan joku pakkomielle siihen, että kaikista lupaavimmatkin junnut aloittavat aina "pohjalta" NHL-uransa Tampassa.


Tänään olisi sitten kello 23 alkavassa matsissa vastassa Senators vieraskentällä. Kanadan pääkaupungin joukkue on aloittanut kautensa kolmella tappiolla, joten ennakkoasetelmien mukaan tuo pitäisi olla Tampalle aika selvää kauraa, mutta etenkin alkukaudella nämä voivat kääntyä ihan miten sattuu. Itsellä suurin mielenkiinto kohdistuu herroihin Shattenkirk ja Sergachev. Nämä kaksi ovat aloittaneet kauden todella vahvasti ja käyvät kovaa kisaa siitä, kumpi lopulta tullaan istuttamaan Hedmanin viereen ykköspariin. Tällä hetkellä sanoisin, että Sergachev pelaa parempaa puolustuspeliä, mutta Shattenkirk puolestaan on ollut Tampan paras hyökkäyspään pakki alkukauden peleissä.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Kautta pelattu nyt 6 ottelua ja aika kaksijakoinen startti on ollut. Alkuun on mahtunut pari ihan kelvollista esitystä (kotiavaus Panthersia vastaan ja Leafs-peli), mutta vastapainona on sitten ollut aivan luokattomia pelejä, kuten Hurricanesia ja Senatorsia vastaan. Viime yön matsi oli ensimmäinen peli joka jäi näkemättä, mutta tuokaan peli ei ilmeisesti ollut kovin kaksinen, vaan voitto kaivettiin lähinnä Vasyn hyvien otteiden ja terävän viimeistelyn ansiosta.

Otteluohjelma on toki ollut aika haastava, kun heti alkuun rykäistään 6 ottelun vieraskierros, mutta itsellä on ainakin herännyt pienen pieni epäilys Cooperia kohtaan. Bolts tuntuu edelleen pelaavan tuollaista, viime kausilta tutuksi tullutta peliä, jossa viisikon tiiviys loistaa poissaolollaan ja pisteitä raavitaan juurikin Vasyn torjuntojen ja hyvän ylivoimapelin, sekä ykköstykkien onnistumisten ansiosta. Tällä kaudella ei olla nähty vielä ainuttakaan matsia, jossa Bolts olisi ottanut pelin haltuunsa ja vyöryttänyt hyökkäyksiä maalille koko 60 minuutin ajan ja pakottanut vastustajaa rikkomaan ja ottamaan sitä kautta jäähyjä. Lyhykäisyyydessään tuo tämän hetkinen peli näyttää juuri siltä, että tuolla mennään kyllä heittämällä pudotuspeleihin, mutta siellä tulee noutaja hyvin organisoitua joukkuetta vastaan. Kausi on kuitenkin vielä niin nuori, että mitään syytä minkäänlaiseen paniikkiin ei ole, mutta vähitellen pitäisi alkaa näkymään tiiviimpää viisikkopeliä.

Seuraava hyvä testi onkin tiedossa torstain ja perjantain välisenä yönä, kun vieraskiertueen viimeisessä matsissa vastaan asettuu väkevästi kauden aloittanut Bruins.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Global Series matseihin on enään pari viikkoa ja pientä hypeä pukkaa, vaikka Lightning nyt on pelannut miten sattuu. Itse olen menossa tuohon lauantain peliin. Kunhan syttyvät noihin Ruotsin matseihin niin aivan sama jos useempi ohipeli tulee näin alkukauteen. Töiden takia ei ole tullut katsottua vielä yhtään matsia, mutta kyllä sitä pitää muutama yrittää katsoa ennen tuota viikonloppua. Buffalo vaikuttaa myös kovalta vastukselta alkukauden perusteella, joten eiköhän tuolla tulla näkeen laatulätkää.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Vaikka Kutsherov, yv ja av ovat sakanneet koko kauden, niin on siellä tapahtunut hyviäkin asioita. 5 vs. 5 -peli on ollut ihan kelvollista paria ohipeliä lukuun ottamatta. Erikoistilanteisiin on kaikki palikat ja kunhan Kutsherov saa pelihuumorinsa takaisin, alkaa tulostakin tulla. Av on muuttunut taas toissakauden kaltaiseksi passiiviseksi selviytymistaisteluksi. Siinä ei ole tietoakaan viime sesongin aktiivisuudesta. Ei ihme, että omissa on kolissut urakalla.

Kuten tuossa ylempänä mainittiin, Kutsherovin ja Stamkosin siirtäminen eri ketjuihin pitäisi olla ykkösprioriteettina. En oikein ymmärrä, mihin Cooper perustaa tuon luottonsa, kun tandem ei ole toiminut tasakentällisin sitten syksyn 2017. Viime kaudellahan Kutsherovin lokakuu oli lähes samanlaista tervanjuontia. Lentokeli alkoi siinä vaiheessa, kun hän pääsi Pointin kanssa samaan trioon. Kun Palat on nyt ottanut stepin vanhalle hyvälle tasolleen, hyökkäyskolmikkojen muokkaaminen luonnistuisi kätevämmin.

Gourde on parhaimmillaan silloin kuin hän pääsee kunnon tulosyksikköön. Itseäni tuo päätön luistelu ja tehoton näpertely on ottanut kupoliin. Niin kauan kun hän on Cirellin ja Killornin kanssa, vajaan kuuden millin caphitille ei saada kunnon vastinetta. Viime kaudella Gourde esiintyi jonkin aikaa Pointin ja Kutsherovin seurassa. Tuota lähtisin kokeilemaan. Johnson pystyy häärimään myös vasemmalla laidalla, joten hän Stamkosin ja Palatin kanssa yhteen. Kolmosessa Killorn - Cirelli - Joseph.

Puolustajaparien muokkaus on vaikuttanut ihan kelvolliselta. Cernakin hasardi-illat ovat vähentyneet ja Shattenkirk tuntuu pääsevän systeemiin paremmin sisään McDonaghin vieressä. Sergatshevin peliä on tullut seurattua tyytyväisyydellä. Hän käyttää nyt kroppaakin puolustustyöskentelyssä. Osaa tehdä oikea-aikaisia ratkaisuja kiekon kanssa, eikä sorru liialliseen hautomiseen, jota ilmeni kahtena ensimmäisenä kautena. Kiekollisessa pelissä tulee Sergei Gontshar mieleen. Pää ylhäällä ja liu'ulla hakee vapaita syöttölinjoja.
 
Viimeksi muokattu:

No Look Pass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse haluaisin nähdä 18-21-86 ketjun, joka eli erinomainen sillä loukkaantumisten runtelemalla kaudella kun jäätiin playoffien ulkopuolelle. Palat on nyt kahden vuoden hiljaiselon jälkeen herännyt henkiin ja näyttää taas aivan eri pelaajalta.

Gourdesta pitäisi tosiaan saada enemmän irti. Kuten yllä mainittu tommosta tehotonta näpertelyä ja sähinää tuo hänen pelaamisensa tuppaa tällä hetkellä olemaan.

Tuon viimekauden runkosarjan ja Playoff tyrmäyksen jälkeen oli mielestäni aivan selviö, että alkukaudella tullaan näkemään salamoiden kohdalla paljon ohipelejä. Isossa kuvassa toivon lähinnä uusien vahvistusten pääsevän pelisapluunaan sisään ja tukipelaajien (18, 9, 37) kaltaisten nimien heräämistä hyökkäyksessä. Kyllä tuo Pointin paluuottelu Torontoa vastaan näytti sitten vähän esimerkkiä mitä on luvassa kun painetaan oikeasti pedaali pohjaan. Eiköhän homma näytä tammikuussa aika erilaiselta.

Itseltä jäi hommaamatta liput Ruotsiin. Harmittaa kyllä, mutta Buffalo ei itseä sytytä vastustajana niin olisi hinta ollut vähän turhan kova ollut kaikkineen. Eiköhän tosiaan tampa noista peleistä kairaa voitot.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Parissa edellisessä viestissä onkin jo hyvää pohdintaa Gourdesta, mutta höpistään nyt itsekin jotain. Näin jälkiviisaana voi kyllä todeta, että Gourdelle annettiin aivan liian avokätinen sopimus, koska mies oli pelannut vasta yhden kokonaisen NHL-kauden ja sekin oli melkoinen suonenvetokausi. Itse en ainakaan odottanut, että Gourde kykenee säilyttämään tuollaisen +60 pisteen tason. Etenkin tuo NTC-klasuulin antaminen yhden kauden ylhäällä pelanneelle 26-vuotiaalle pelaajalle oli kyllä mielestäni melkoista hötkyilyä. Gourde on ihan hyvä palanen 2/3 ketjuun, mutta ei hän mikään sellainen kaveri ole, kenen ympärille joukkuetta kootaan. Nyt ollaankin sitten tilanteessa, jossa meillä on 40-50 pisteen koohottajalaituri kiinnitettynä 5,2 miljoonalla useaksi vuodeksi eteenpäin, jonka lisäksi miehestä on aika vaikea päästä eroon, jos hän ei itse halua siirtyä pois. Itse olisin Yzermanin kengissä tarjonnut Gourdelle jotain 3X4M sopimusta ilman mitään NTC-pykäliä.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Onhan sillä toisaalta nyt kaksi +20 maalin kautta takana, ehkei miehestä nyt uutta Guentzelia tule, mutta ei tuota nyt ihan hirveänä ylihintana voi myöskään pitää, kun huomioi myös missä roolissa Gourdea on peluutettu. Samalla tavalla kuin Killornin soppari niin tuolla tasolla mielestäni ansaitsee rahansa. Tuosta nyt ei pitkä matka ole esim. Donskoin lappuun. Edellisellä kaudella Gourde teki kuitenkin 5vs5 pelissä 2.08p/60 joka oli joukkuueen 4. paras lukema hyökkääjistä.

Omasta mielestä ongelma on vähän enemmän siinä, että meillä on liian hyviä pelaajia myös noihin täyterooleihin. Mielestäni juuri joku Killorn on aika täydellinen täytepelaaja, kun voi vaan iskeä mihin tahansa rooliin. Vastaavasti Gourdea pystyy myös kierrättäään missä tahansa kohtaa rosteria ja pelaa kuitenkin aina antaumuksella ja antaa kaikkensa. Samaa ei voi esim. Kucherovista sanoa, joka huonona iltana näyttää täysin haluttomalta.
 

pahakurki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL, COL, WPG, DET, FLA, STL
Ja eihän Tampa nyt ole mitään kokoamassa Gourden ympärille. Sopimuskaan ei sellaiseen viittaa. 5,2 miljoonaa ei nykypäivänä paljoa ole. NTC tietysti oli hiemna outo, näitä Tampassa on totuttu jakaa herkästi.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Tuo hinta nyt on mielestäni se pienempi paha tuossa sopimuksessa, enemmänkin tuo NTC tuossa närästää. Kun Boltsin rosteria katsoo, niin Kucherov, Stamkos, Point, Hedman, McDonagh ja Vasy ovat sellaisia kavereita, joille tuollaisia pykäliä voidaan sopimukseen jaella. Nämä "kakkoskorin" kaverit, kuten Gourde ja Killorn eivät mielestäni sellaisia ole ja tämä olis se pointti, mitä hain tuolla, kenen ympärille joukkuetta kootaan.

Ja eihän Tampa nyt ole mitään kokoamassa Gourden ympärille. Sopimuskaan ei sellaiseen viittaa. 5,2 miljoonaa ei nykypäivänä paljoa ole. NTC tietysti oli hiemna outo, näitä Tampassa on totuttu jakaa herkästi.
Joo ei tuo 5,2 miljoonaa ole mikään maailmanloppu, mutta mielestäni tuosta olisi kyllä ollut mahdollista nipistää about milli pois. Ensi kesänä ollaan taas siinä tilanteessa, että palkkakatossa ei ole yhtään dollaria ylimääräistä tilaa, kun mm. Cirelli, Cernak ja Joseph pitäisi signata uudelleen ja tällöin olisi ihan mukava homma, kun näillä "Gourdeilla ja Killorneilla" ei kaikilla olisi jotakin siirron estävää pykälää sopimuksessaan.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Hohhoijaa. On kyllä melkoista tarpomista tällä hetkellä Boltsin tekeminen.

Lauantain matsissa Predatorsia vastaan homma oli ihan hyvin hallussa ensimmäiset 2 erää ja tuolloin olisi pitänyt pystyä tappamaan peli. Jotenkin vieraat vaan saivat pelistä paremman otteen kolmannessa erässä, ja ratkaisivat sitten jatkoajalla Boltsin idioottimaisen jäähyn (liikaa pelaajia kentällä) jälkeen.

Viime yönä sitten pelkästään Vasyn loistavat otteet pitivät numerot noinkin siedettävinä, sillä etenkin kolmannessa erässä Bolts oli ihan vastaantulijan roolissa. Lisäksi tuossa ottelussa tuli jobinpostia lisää, kun Maroon sai tappelussa Michael Haleyn lyönnin niskaansa/takaraivoon ja joutui jättämään pelin kesken toisella peliminuutilla. Myös Hedman sai jonkun kolhun, eikä pelannut enää ensimmäisen erän jälkeen.

Tällä hetkellä tuo tekeminen on jotenkin todella väkinäisen näköistä ja aika monella tuntuu olevan melkoinen apina selässä (Kucherov, Gourde) onnistumisten suhteen ja tuo sitten ilmenee älyttömänä puskemisena. Itse en ainakaan ihan äkkiseltään keksi, mitä tuossa pitäisi tehdä toisin. Kai se vaan pitää luottaa, että jossain vaiheessa ketsuppipullo aukeaa ja hommaa rupeaa rullaamaan sillä tavalla, miten tuolla rosterilla kuuluukin. Tällä hetkellä ei ole kauhean suuret odotukset ensi viikonloppua silmällä pitäen.
 

gamlagubbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tampa Bay Lightning
Onneks Hedmanin loukki kerrottiin day-to-day statuksella, ensimmäistä kertaa pääsen näkemään Tampan livenä ensiviikonloppuna ja olis kiva Hedmankin siellä nähdä..
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Joukkue onkin jo näköjään Tukholmassa. Tulee kyllä elintärkeä viikonloppu olemaan kauden jatkon kannalta, kun 6 pistettä jaossa ja noiden hävimäinen saman divisioonan sisällä pistäisi kyllä joukkueen aika pahaan ahdinkoon. Bostoni ja Toronto taitaa vähintään pari paikkaa viedä, niin ei välttämättä kannata ihan luottaa siihen, että Buffalo romahtaisi kauden mittaa.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Kuten aessi tuossa mainitsi, niin elintärkeät pelit edessä viikonloppuna Buffaloa vastaan. Buffalo on viime peleissä osoittanut myös ailehtelemisen merkkejä, joten täydet pisteet pitäisi kyllä olla otettavissa, vaikka ei edes ihan 100% suoritukseen pystyttäisikään. Hedman on tänään ollut jo jäällä ja tuo viittaisi vähän siihen suuntaan, että mies on askissa perjantaina, kun lätty putoaa jäähän Globenissa.

Tuon Tukholman reissun jälkeen Bolts pääsee pelaamaan 10 kotiottelua seuraavan 15:a ottelun sisään, joten on sanomattakin selvää, että tuon jakson aikana on tulosta ruvettava syntymään. Mikäli vielä joulukuun puolivälin tienoilla ollaan suunnilleen tässä samassa 1,08 pisteen tahdissa ottelua kohden, niin Cooper voi puolestani pakata kamansa ja lähteä muualle jauhamaan jenkkiä. Erot ovat kuitenkin sen verran pieniä, että jollain viiden pelin voittoputkella ollaankin taas jo oikein mukavissa asetelmissa.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Kyllähän Volkov-kuponki kannattaa tarkistaa. Kaksi ottelua show'n puolella on aika ohut otanta, mutta näkemän perusteella NHL-valmiuteen on vielä matkaa. Stamkos-Kutsherov on nyt hajotettu kolmatta ja toivottavasti samalla viimeistä kertaa tällä kaudella. Palatin 200-jalan pelityyli antaa enemmän tilaa Volkoville. Venäläisellä on hyvä kuti, jolle olisi käyttöä tämänhetkisessä slumpissa.

Viimeisimmän NY Islanders -pelin laukaisukartta oli aika karua nähtävää. Tampalla ei ollut ainuttakaan vetomerkintää maalin läheisyydestä. Ainoa osuma tuli Gourden rystysutaisulla ja Greissin suotuisalla avustuksella. Tuossa on ensimmäinen ongelmakohta, joka on ratkottava. Vastustaja voittaa laukaukset ja Tampa puolestaan vetää pidemmän korren torjuntamäärissä. Harvassa on ollut tilanne, että useampi pelaaja olisi kiekkoillut kaksi peräkkäistä taistoa hyvällä tasolla. Lista on sangen lyhyt ja Palat on ainoita nimiä, jonka sinne uskaltaa kirjata kylmiltään.

5 vs. 5 -peli on ollut parhaimmillaan mitat täyttävää, mutta New Yorkin -kiertueella pakka levähti pahasti. Vastustajat pitivät virtauksen suunnan hallussaan. Tämä vieraspelien epäsuhde kotiotteluiden määrään kannattaa nostaa jalustalle. Vastapuolella on mm. viimeinen vaihto-oikeus. Niin kuin @Heddy#77 mainitsi, tutkailisin sarjataulukkoa tarkemmin sitten, kun koti-vieras -puntit on tasoissa. Lokakuun ohjelma oli myös haastava.

Koostumukset tiistain harjoituksissa:

Johnson - Point - Kutsherov
Palat - Stamkos - Volkov
Killorn - Cirelli - Joseph
Maroon - Paquette - Gourde
Verhaeghe

Hedman - Shattenkirk
McDonagh - Cernak
Sergatshev - Schenn
Coburn - Rutta
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy