Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Noniin, eikös täältäkin palstalta porukkaa mennyt paikan päälle Globeniin. Voisi kuvitella, että aika kova buugi tällä hetkellä siellä?
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
Olihan hyvää peliä Tampalta viikonloppuna. Etenkin Gourden liike osui silmään, kun näki koko kenttää katsella, kovasti tekee duunia. Maroonilta myös hyvät pelit, on kyllä kova kaveri tuohon neloseen ja muutenkin aikamoinen roolipelaaja. Ihme ettei kukaan lyönyt sitten isoa tarjousta pöytään muutamaksi vuodeksi. Hedmanilta tietty myös hyvää peliä, mutta siihen nyt onkin tottunut.

Volkov vaikuttaa vähän turistilta, mutta ainakin raamit olisi olla hyvä hyökkääjä ja selvästi potentiaalia kuitenkin löytyy. Toivotaan parasta.

Puitteet itsessään ihan maistuvat, Globenilla ensimmäistä kertaa ja todella hyvä näkyvyys oli kentälle, vaikka olikin halvat paikat. Kulkeminen oli myös helppoa, eikä lauantaina ollut ainakaan yhtään ruuhkia missään vaiheessa, edes hallilla. Pitää jatkossakin käydä katsomassa enemmän urheilua Tukholmassa, tunnelma itse pelissä oli aika vastavaa kuin Helsingissä pl. molemmilla seuroilla oli selkeät fanikatsomot mistä hieman chanttia huudettiin. Pisteet siitä.
 

LAcostee12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tampa Bay Lightning, Kalpa, , Barcelona
Samaa mieltä Aessin kanssa pelit oli viihdyttäviä ja puitteet kunnossa Globenilla. Hinnatkin huomattavasti halvemmat kun Hartwalilla ja juomien vieminen katsomoon (ainakin tämän tapahtuman ajan) iso plussa.

Tampa oli tosi pirteä ja varsinkin ekan pelin eka erä ehkä parasta Tampaa tällä kaudella. Kokonaisuutena ykkönen oli kyllä vähän pimennossa molemmat pelit mutta muut kentät paikkaa hyvin. Gourdelta tosissaan hyvää peliä ja enteilee hyvää jatkoa ajatellen. Hiukan eri mieltä Hedmanista vaikka peruspeli oli hyvää niin aika monta syötön haltuunotto ja pientä käsitelly virhettä tuli ainakin perjantain pelissä. Mutta ei hätää siis varmasti tuo pelaamattomuus vähän näkyi.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Global Series tosiaan ohi ja olihan tuo hieno kokemus. Hieman alkuun pelotti, että mitenköhän tuolta C10-katsomosta näkee kentälle, mutta paikat olivatkin ihan loistavat. Itselle oli positiivinen yllätys, miten paljon hallilla oli Tampan faneja. Meidän porukan hotellissa oli myös varmaan sata jenkeistä saapunutta Tampafania ja heidän kanssaan oli mahtavaa jutustella parin ohrapirtelön kera. Pitivät meitä hieman sekaisin olevina, kun kerroin mihin aikaan Suomessa aina Boltsin otteita telkkarista ihmetellään ;)

Pelaajista parhaiten jäi mieleen Maroonin dominointi fyysisellä olemuksellaan, sekä esimerkiksi Pointin ja Gourden jalkanopeus, mikä oli livenä vieläkin paremman näköistä. Buffalo saatiin kummassakin matsissa pidettyä aika aseettomana ja oli muutenkin sen näköistä peli, että kohta ollaan jo pudotuspeliviivan paremmalla puolella. Tästä on hyvä jatkaa. Luulisi, että tuollainen viikon reissu ja täydet pisteet tekee aika hyvää joukkuehengelle tahmean alkukauden jälkeen.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Carolina Hurricanes
Oli mahtava kokemus ja oma reissu oli kokonaisuudessaan onnistunut. Oman porukan paikat oli B katsomossa kulmassa, josta näki kyllä loistavasti. Peli ei lopulta hirveästi hienouksia tarjonnut, vaikka maaleja nähtiin. Molemmat Kucherov ja Stamkos eivät oikeen näkyneet hirveästi pelissä, mutta onneksi muut ketjut hoitivat maalinteon. Maroon vaikuttaa kyllä juuri siltä mitä tilattiin, harmi kun ei saanut hattua vaan viiminen heitto tyhjiin osu tolppaan. Myös kansallislaulut oli hieno kokemus ja Tampa fanien määrä oli myös ilahduttava. Tulihan sitä muutaman kanssa jutusteltua ja aika yleinen konsensus oli se että Cooper ei riitä tälle jengille. Kyllähän tuo myös sai aika hyvät vihellykset esittelyissä.

Hieman jäi vituttaan että hallilta ei saanut kunnon olutta, mutta onneksi oltiin varustauduttu suomalaiseen tapaan omilla eväillä. Meillä oli hotellissa myös suhteellisen paljon NHL faneja, mutta eipä tullut paljoa juteltua. Mutta jatkon kannalta 4 tärkeää pistettä tästä viikonlopusta kyllä antaa odottaa että kurssi saadaan käännettyä takaisin playoff raiteille.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Volkov lähetetty takaisin farmiin. Hänestä pitikin kirjoitella muutama sana lauantain ottelun jälkeen. Neljän pelin otanta on suht pieni, mutta mielestäni tuo riittää analyysiin, että Volkov ei vielä ole valmis NHL:ään. Ei ainakaan kahden ensimmäisen ketjun rooliin. Volkovilla on hyvät raamit, fyysisyyttä löytyy jo nyt ja laukaus on kelvollinen. Muissa ominaisuuksissa riittääkin kehitettävää. Tälle tasolle vaadittavassa luistelunopeudessa, räjähtävyydessä ja pelikäsityksessä on työmaata. AHL:ssä suurempaan ruutuun ja painotus kehityskohteisiin. Toki vähäinen pelituntuma loukkaantumisen jäljiltä toi mukanaan lisähaasteita. Volkov on ohittanut teinivuodet (22), mutta on tuossa vielä aikaa ottaa kunnon stepit ennen kuin todennäköisyydet alkavat laskea. Tuskin hänestä mitään 30 maalin ja 60 pisteen linkoa tulee, mutta taalakaukaloista vakiopelipaikan ottava kylläkin.

6. puolustajan paikasta on kehkeytymässä hyvä kilpailutilanne. Coburn, joka oli kieltämättä surkea ennen Ruotsin-reissua, huilasi molemmat Buffalo-ottelut. Häntä tuuranneet Schenn ja Rutta esiintyivät varsin mallikkaasti. Takalinjojen huilivuorot ja kierrätyspolitiikka alkanevat pyöriä taas. Viime kaudella se koski kaikkia muita paitsi Hedmania ja McDonaghia joukkueen ollessa terve.

Kutsherovilta hyviä steppejä lähemmäs tyydyttävää tasoa. Kaikki loistokkuus puuttuu edelleen, mutta nyt mies sentään jaksoi tehdä töitä kiekottomana. Se on hyvä merkki silloin kun Kutsherov raskii takakarvata tai taistella kulmaväännöissä. Syöttöjen laadussa kohennusta, kiekollisena vähemmän menetyksiä ja ylivoimapelissä totuttua juonikkuutta. Johnson - Point - Kutsherov -koostumus osoitti merkkejä viime kauden toimivuudestaan.

Tampalle Globenin kamppailut tulivat tähän väliin enemmän kuin hyvään saumaan. Uusi ympäristö ja useamman päivän hyvä harjoittelujakso loivat perustan sangen ehjälle suoritustasolle. 3. ja 4. ketjut olivat avainasemassa. Tasaisella peluutuksella energiaa riitti myös toisena pelipäivänä. Gourden antama lisäulottuvuus neloseen vaikutti siihen, että Maroon pääsi käyttämään parhaita aseitaan hyökkäysalueella ja samalla suurin heikkous eli hitaus ei näkynyt pahemmin. Nyt kun Volkov passitettiin farmiin, niin kokoonpanossa Stamkosin toinen laita on täytettävä. Gourde on luultavasti tyrkyllä siihen ensimmäisenä, vaikka nelonen hajoaisikin.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Ruotsin-reissun jälkeen murskavoitto NY Rangersista ja sitten kaksi tappiota organisoituja Winnipegiä ja St. Louisia vastaan. 9-3-voitto ei tehnyt pelkästään hyvää joukkueelle, sillä seurauksena oli selvästi keskinkertainen valmistautuminen seuraavaan koitokseen. Se näkyi kaikessa tekemisessä ja korostui pieniin yksityiskohtiin. Hyökkääjillä tuntui olevan ylitsepääsemättömän vaikeaa merkata omat miehet ja neutraloida vastustajan nousevien puolustajien aikeet.

Kun joukkue on rakennettu nopeuden ja taidon varaan, niin puolustuspelaaminen ei luonnollisestikaan kuulu vahvimpiin osa-alueisiin. St. Louisilla ei ollut hankaluuksia kotikaukalossaan, vaikka Tampa sinnitteli tuloksellisesti kannassa. Blues kontrolloi ja piti painopisteen vieraiden puoliskolla. Etenkin laitojen läheisyydessä tuo ero tuli hyvin esiin. Nuotit jauhoivat pitkien hyökkäysten kautta useita A-luokan tilanteita maalin edustalle. Sen sijaan Bolts junnasi kulmissa ja veräjän läheisyyteen ei ollut asiaa 4. ketjua lukuun ottamatta. Hyökkäyspelin yksityiskohtana mainittakoon puskeminen miesalivoimaisena. Joukkue ei hyökkää viisikkona, vaan lyö päätä seinään esim. 2 vs. 4 -vajeella. Tuolla tavoin päätykiekkojen voittaminen on vieläkin epätodennäköisempää.

Hyvään vireeseen päässyt Chicago vastassa tulevana yönä. Kutsherov joutui St. Louisissa Schennin kolaamaksi viime ottelussa, eikä venäläinen enää palannut kaukaloon. Tampa lähtee peliin 11 hyökkääjällä ja 7 puolustajalla. Conacher tekee debyyttinsä tällä kaudella. Verhaeghe vilttiin. McBackup aloittaa maalilla.

Otteluohjelma on loppuvuoden osalta kotipainotteinen. Tampa pelaa kotona 14 kertaa ja vieraissa neljästi Chicago-mittelön jälkeen. Toivottavasti tässä ratkeaa myös Cooperin asema. Pistekeskiarvo on joka tapauksessa hilattava playoffs-tahdin yläpuolelle.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Ketjuja on viilattu hieman. Stamkos palaa kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen ja ottaa paikan erittäin vahvaa jaksoa pelaavan Cirellin laidalta. Huikeaan vireeseen äitynyt nelonen Maroon - Paquette - Gourde on nimellisesti nyt kolmonen. Tampa lähtee keskiyön Washington-peliin 11 hyökkääjällä ja 7 puolustajalla, kuten on menty viimeisissä kamppailuissa. Cernak edelleen pelikiellossa, joten Sergatshev jatkaa McDonaghin kanssa pakkiparina. Toinen kärkiduo Hedman - Shattenkirk. Jämäkoomikko Coburn, Rutta ja Schenn hoitelee sen reilut 10 minuuttia per nuppi.

Aamujäiden ketjut:

Palat - Point - Kutsherov
Killorn - Cirelli - Stamkos
Maroon - Paquette - Gourde
Verhaeghe - Johnson - Joseph (Verhaeghe putoaa kokoonpanosta)

Kolmen ottelun orastava voittoputki katkesi toissayönä St. Louisia vastaan, mutta asiat etenevät oikeaan suuntaan. Tappiosta huolimatta ottelu oli mielestäni yksi kauden parhaista. Viihdyttävä taisto, jossa paremmuus ratkesi pieniin marginaaleihin.

Muutamia huomioita. Kutsherovilta selvästi kauden vahvin esitys. Hän hääri joka puolella kenttää ja oli Tampan näkyvin pelaaja. Kolmen tehopisteen ilta vastasi täysin sitä mitä jäällä nähtiin. Onnistujia oli muitakin. Cirellilltä ja Sergatshevilta erinomaiset iltapuhteet. Tehot karttoivat Cirelliä ensimmäiset 13 ottelua, mutta nyt viimeiseen 8:aan kamppailuun tehot 5+5=10. Puolustusvelvoitteet eivät ole kärsineet, vaikka pisteitä on alkanut ropista. Cirelli hoitelee 200 jalan -velvollisuudet tunnollisesti.

Sergatshev sai lentävän startin kauteen, sitten lyhyt tasapaksu vaihe ja nyt erinomainen vire on löytynyt uudelleen. Yksittäisenä mainintana Sergatshevin pitkä vaihto St. Louisia vastaan siinä vaiheessa, kun joukkue haki 4-4-tasoitusta ilman maalivahtia. Venäläisen loistavan viivapelaamisen ansiosta Tampa venytti hyökkäysaikaa ja kiekko pysyi pitkään Blues-päädyssä. Hedman vaihdettiin Sergan tilalle viimeisen 30 sekunnin ajaksi. Olisin nähnyt hänet siellä loppuun saakka. Kutsherov hääri toisena viivamiehenä maanmiehensä kanssa ennen kuin Hedman komennettiin askiin.

Maroon - Paquette - Gourde -trio vie paineen erittäin korkealla prosentilla vastustajan kenttäpuoliskolle. Joskus lokakuun lopulla tuli annettuan Gourdelle pyyhkeitä, mutta miehellä on ollut Ruotsin-reissusta lähtien varsinainen lentokeli. Aivan kuten koko ketjulla. Se oli jännä, miten pelaajat löysivät heti toisensa ensimmäisistä vaihdoista lähtien. Lukittu koostumus kevääseen - ja toivottavasti alkukesään - saakka. Ketju ei pelkästään tyydy tulosneutraaliin lopputulokseen, vaan se on tehtaillut liudan osumia vastustajan verkkoon. Viimeiset 9 mittelöä: Maroon 4+3=7, Paquette 2+5=7, Gourde 4+5=9.

Parannettavaa on toki joka sektorilla, mutta eniten toivomisen varaa on Vasilevskilla. Vezina-taso on kaukana. Tiedä sitten onko valtavan jatkopestin allekirjoittaminen kolahtanut alitajuntaan ja fokus itse kaukalotapahtumin on vielä hieman kadoksissa. Fakta on kuitenkin se, että Vasilevski ei ole torjunut Tampalle ainuttakaan voittoa henkilökohtaisella panoksellaan. Viime kaudella niitä nähtiin helposti toistakymmentä. St. Louisia vastaan neljästä häkistä yksi meni helposti, yksi oli täysin torjuttavissa ja yhden maalin hän olisi estänyt parhaana päivänään. Vasilevski vaikuttaa ajoittain epävarmalta ja raukealta veräjällä. Siinä ei ole totuttua terävyyttä. McBackup on ollut hyvä kakkonen, joten olisiko taakan väliaikaisessa keventämisessä ideaa?
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Boltsin otteet ovat tosiaan hiljalleen parantuneet Ruotsin reissun jälkeen. Nelonen on ollut joukkueen ehdotonta parhaimmistoa, minkä lisäksi Kuch on alkanut heräilemään. Erityismaininta täytyy antaa Cirellille, joka on hyvän puolustuspelin lisäksi alkanut keräämään myös tehopisteitä siihen tahtiin, mitä ainakin allekirjoittanut odotti.

Puolilta öin onkin sitten todella hyvä testi edessä, kun pelataan Washingtonissa. Kummatkin joukkueet ovat saaneet levätä eilen, joten tuosta on lupa odottaa ihan kelpo ottelua. Vaikka Boltsilla nyt ei varsinaisesti mitään hätää ole, niin tästäkin matsista olisi hyvä saada edes piste raavittua.

Vasysta oikeastaan muuten samaa mieltä, mutta mielestäni viime lauantain pelissä Ducksia vastaan Vasy pelasi Boltsille pisteet. Etenkin 2 ensimmäistä erää kotijoukkue oli aika vastaantulija ja taisivat laukauksetkin olla about 10-25 vieraille.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
No eipä se sittenkään oikeen tunnu lähtevän tuo Boltsin pelaaminen. Viimeiseen viiteen peliin yksi voitto ja vastassa on kuitenkin ollut sellaisia joukkueita, jotka lähtökohtaisesti ovat "pakkovoittoja", etenkin kotijäällä.

Alan olemaan sitä mieltä, että pistetään Cooper kilometritehtaalle, ellei tästä nyt yhtäkkiä nykäistä jotain 5-10 pelin voittoputkea. Vaikka tästä joukkue itsensä playoffeihin kampeaisi, niin itseltäni on mennyt luotto siihen, että Cooper on se kaveri, kuka saa tuosta porukasta ulosmitattua edes lähelle kaiken sen potentiaalin, mitä joukkueessa ihan kiistatta on.

En edes muista, millon viimeksi Bolts olisi heti ensimmäisestä erästä alkaen ottanut kuskin paikan ottelussa. Sen sijaan oikeastaan joka pelissä tunnutaan aina heräävän mukaan vasta toiseen erään ja kuten vaikkapa viime yönä, niin vastustaja on silloin jo vähintään maalin verran edellä. Oman alueen puolustuspelaaminen varsinkin tuottaa suurta tuskaa ja vastustajat pääsevät kerta toisensa jälkeen aivan Vasyn naaman eteen yrittämään maalintekoa, kun Boltsin pelaajilla ei tunnu olevan mitään tietoa siitä, missä oma pelaaja menee ja ketä pitäisi ylipäätään puolustaa. Tuo pelaaminen on mielestäni hyvin saman kaltaista, kun viime kaudella, mutta ero tulee nyt siitä, että Vasy on taantunut tavallisen kuolevaisen tasolle, eikä pysty enää kantamaan joukkuetta harteillaan.

Kuluva kuukausi tulee mielestäni määrittämään hyvin pitkälti Boltsin kautta. Voittoja on yksinkertaisesti pakko alkaa napsimaan, mielellään sellaisella 2/3 tahdilla. Seuraavat pari viikkoa kertovat paljon, kun pelataan mm. Islandersia, Capseja ja Bruinsia vastaan kotona. Toivottavasti BriseBois osaa tehdä oikeat johtopäätökset ajoissa, mikäli tuo meno ei tuosta yhtään parane.
 
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, symppis Nashville Predators
Itse kyllä uskon, että tää kausi katotaan Cooperin kanssa loppuun mikäli mahdollisuus poffeihin on kokoajan olemassa. Kuitenkin viime keväänä rustattiin jatkosoppari. Eli Cooper lähtee kesken kauden vain jos tulee pitkä slump tai sitten kauden päätteeksi jos poffeista ulos jäädään.

Sitä en osaa sanoa onko Cooper oikea valmentaja viemään joukkuetta päätyyn asti. Pienestä se on kiinni aikaisemminkin ollut, mutta voi olla, että työkalupakki on syöty jo tyhjäksi. Aika siis näyttää.

Aika moni peli nyt kääntynyt maalin erolla suuntaan jos toiseenkin, meidän harmiksi /onneksi vain useammin poistuttu häviäjänä kaukalosta.

Ei tuolla valmentaja markkinoilla ole sellaista nimeä, jota haluaisi korvaamaan Cooperin. En usko, että esim Babcock olis meille se oikea tai edes hyvä vaihtoehto.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Mielestäni tuo on aika jännä juttu, että 5 vs. 5 -pelissä puolustuspelaaminen on kuraa omalla alueella. Alivoima on kuitenkin parantunut merkittävästi umpisurkean lokakuun jälkeen. Eivät nämä aina kulje käsi kädessä, mutta nyt vain toinen on kohentunut.

Viime otteluissa on menty 11/7 -systeemillä. Se on ollut vähän pakon sanelemaa, sillä Maroon - Paquette - Gourde on ollut niin hyvä, ettei heitä ole haluttu hajottaa. Samalla kakkosketjuun ei ole löytynyt mitat täyttävää hyökkääjää. Verhaeghe ei valitettavasti pärjää NHL-tasolla. Hänestä ei ole kolmeen ensimmäiseen ketjuun ja jarrumiehen tontti ei sovellu AHL:n viime kauden pisteykköselle. Josephilla ei riitä peliäly, ja hän on valahtunut alle 10 minuutin mieheksi. Aika klassinen toinen NHL-kausi. Tulokassesongilla näytti yhdessä vaiheessa siltä, että Joseph menee 25 maaliin. Myös Cernakin taso on lopahtanut viime kaudesta. Ei hän mitenkään huonosti pelaa, sillä hänet komennetaan jäälle kaikissa tärkeissä puolustusaloituksissa. Kiekonmenetysten ja epätarkkojen syöttöjen määrä on kuitenkin suuri. Tavallaan hyvä asia, kun jatkosopimusta ollaan tekemässä.

Stamkosilla on saanut virtahevon selkäänsä sen jälkeen, kun 400. maali lävähti tauluun. Mistään ei nyt mene sisään, vaikka paikkoja on riittänyt. Useita tolppia ja avomestoja, mutta verkko ei ole heilunut. Itse kallistun sen kannalle, että Cirellistä saadaan suurin hyöty 3. ketjun sentterinä. Nyt hän on Stamkosin kanssa samassa kolmikossa. Ongelma on juuri tuo, kun yksi TOP6-tason oikea laitahyökkääjä puuttuu. Se on siis osatekijänä sille, että kokoonpanoformaatti on 11/7 ja Stamkos pelaa laitaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy