Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Tampa Bay Lightning (1.) – Columbus Blue Jackets (WC2), Atlantic 1. kierros

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana B-Jacket, 07.04.2019 klo 19.24.

 1. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Itellä on ollut koko ajan sellainen kutina, että Tampan runkosarjakupla puhkeaa kyllä, mutta että näin selvästi ois menossa niin se oli kyllä yllätys. Toki sen viimeisen voiton ottaminen on aina se hankalin, kuten Caps-fanit etenkin tietävät.
   
  larzzon tykkää tästä.
 2. Ni$pekt15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  BOSTON BRUINS
  Jos jotain posia hakee Tampan tilanteesta niin kolmannessa erässä näytti taas perkeleen terävältä toiminta. Ihme ettei kahdessa ensimmäisessä erässä löytynyt vielä desperation modea, mutta kolmannessa joukkue suorastaan liiti kentällä eikä CBJ päässyt miehiin kiinni vähejään kun kaikki 5 ukkoa polki syncrossa kohti Bobrovskyn vartioimaa maalia ja paikkoja siunaantui ihan eri tavalla kuin aikaisemmin. 2 ekaa erää meni kyllä selkeesti sininutuille.
   
  pp33 tykkää tästä.
 3. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Ihan mielenkiintoinen väite, johon mielellään kuulisi perusteluja.
   
 4. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Okei, ehkä taas vähän liioittelen, mutta mun mielestä se miten tässä lajissa on todella vaikea dominoida, ihan sama miten kova joukkue on, on todella hienoa. Kun tällaisen suht historiallisen runkosarjan vetänyt jengi ottaa dunkkuun, niin se vaan vahvistaa sitä, miten playoffit on aivan eri maailma ja miksi sinne pääseminen edes tuolla vikalla wild card paikalla on niin tärkeää.
   
 5. Flagger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Columbus Blue Jackets
  Tampa on tällä kaudella hävinnyt Metron joukkueille yhteensä kuusi kertaa, josta puolet nyt play-offeissa.

  Melko epäuskoinen on olo, mutta kyllähän tässä vuodet ovat opettaneet että vielä ei ole mitään voitettu. Koko Jackets pelaa juuri nyt huikeaa kiekkoa ja eniten ilahduttaa Bobin tasonnosto sarjan avauserän jälkeen. Loukkaantumisia jos mietitään niin tulee huomioida että ei CBJ myöskään terveenä operoi, pakiston top-6:sta poissa olivat yöllä Nutivaara, Murray ja McQuad.

  Täytynee tässä kohtaa sijoittaa pieni rahasumma Tampan ottelusarjan voitolle. Taikauskoinen en ole, mutta ...
   
 6. 1000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha Barkov & Pate Laine
  Mennyt kyllä meikäläiseltä ohi, että Alex Texier pelaa suoraan Liigasta Sinitakeissa pleijareita ja pyörittää siellä yv:tä. Ihan hyvin KalPan mies siellä veti!
   
 7. B-Jacket Jäsen

  Lainaus:
  Tuo erä osoitti, että jatkopaikan varmistaminen tulee vaatimaan Jacketsilta miltei täydellistä suoritusta puolustuspelissä, mitä se on oikeastaan ollutkin tähän saakka. Pointin, Kucherovin, Hedmanin, Stamkosin ja muun Tampan kärjen olisi nyt tärkeää pysytellä poissa noista vihellyksen jälkeisistä nujakoista ja luottaa kärsivällisesti taitotason tuomaan etuun. Pitkässä juoksussa Dubinsky tai joku toinen yhtä huolimaton mailankäyttäjä tulee ottamaan sen kampitus/koukkaamisjäähyn Tampan hyökkäyksen rullauksessa, ja paikkoja avautuu enemmän ylivoimalla kun kerta keskusta on tasaviisikoin noin tukossa. Vaikka Bobrovsky on torjunut edelliskeväitä paremmin, on lievää hermostuneisuutta edelleen havaittavissa. Pari-kolme kertaa taisi kolmospelissä pudottaa maskittoman kaukolaukauksen eteensä, mutta nyt CBJ-pakit tai tuomarin pilli olivat Tampan hyökkääjiä nopeampia.

  Columbus ei ehkä osaa kiekkoa niin hallitusti siirrellä kuin Tampan kaltaiset taitojoukkueet, mutta se on varsin hyvällä prosentilla onnistunut purkamaan kiekon puolustusalueelta niin, että jäähyiltä, oman alueen aloituksilta ja pitkiltä vaihdoilta vältytään. Parempien käsien ja jalkojen puutteessa purkukiekot pomputetaan hyökkäysalueelle valuttamatta niitä kuitenkaan pitkiksi. Tässä aliarvostetussa taidossa Columbus on ollut tasaisen vahva. Silti luulen että virheet lisääntyvät tiistain pelissä, ja siksi Cooperin roolissa käskyttäisin hyökkääjiä etukarvaamaan entistä hanakammin.

  Clendening hyppäsi askiin Nutivaaran paikalla ja suoriutui mielestäni erinomaisesti Kukanin parina. Joukkueen itseluottamus on selkeästi tarttunut myös kokemattomiin ja pienemmän roolin vetäjiin. Mun laseilla runkosarjasta eniten tasoaansa ovat nostaneet Nash, Dubinsky, Duchene, Kukan ja Werenski. Pakistosta Savard ansaitsee kaiken saamansa hehkutuksen. Mielestäni Jones on ollut viimeisen vuoden ajan tärkein yksittäinen palanen tuossa kokoonpanossa ja tullee olemaan sitä tulevaisuudessakin. Johansen<->Jones on ollut Kekäläisen aikakauden paras kauppa.
   
 8. Goose Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, Helsingin Jokerit
  Tampalla toki taustalla historiallinen runkosarja, mutta eipä tuo meno ole ollut edellisinä vuosina yhtään sen kummallisempaa poffeissa. Joukkue on lähtenyt yhtenä ennakkosuosikeista kauteen mitä nyt viimeisenä 3-4 vuotena? Joka vuosi sama pannukakku. Se, että miksi näin käy, sitä en osaa sanoa. Palaset kun nimenomaan tuntuu olevan kondiksessa.

  Ehkä tässä sitten on tosiaan seuraava Caps-in-the-making. Mestaruus joukkueelle sitten, kun kukaan ei sitä enää odota.
   
 9. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Täsmälleen samoja ajatuksia oli kun itse mietin Tampan mahdollisuuksia tässä sarjassa. Nykyisellä tahdilla Tampa ei kuitenkaan pärjää, joten peliä pitäisi pyrkiä ohjaamaan runkosarjaa vastaavan taitokiekon puolelle. Kun joukkue vielä vahvistuu Kucherovilla ja Hedmanilla, niin jonkinlainen mahdollisuus nousuun on varmaan yhä olemassa (mielestäni yhä yli 10%). Point oli viime pelissä mielestäni hyvä, mutta muiden peli oli aika vaisua. Selkeä taitoero joukkueiden materiaalissa on kuitenkin Tampan eduksi vaikka Columbuksen poikien luistin näyttääkin liikkuvan vähän vikkelämmin. Oma mutu puoltaa Tampan onnistumista ainakin seuraavassa pelissä ja tähän tulen varmaan pelaamaan ensimmäisen vetonikin näissä pudotuspeleissä.
   
 10. agent082 Jäsen

  Lainaus:
  Jos todennäköisyys seuraaviin neljään peliin Tampan voitolle olisi keskimäärin 60 %, niin siitä tulisi hieman alle 13 % todennäköisyys mennä jatkoon.
   
 11. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Aika pitkälle sai viestejä lukea, että lopulta se oikea vastaus tuli. Jos on Tampan pelejä playoffeissa yhtään katsonut, niin ei tämä nyt ihan hirveän isona yllätyksenä tule.

  Lainaus:
  Tästä kun lähdetään katsomaan vielä ketä vastaan sarjat on voitettu:

  Kausi 14-15 Red Wings, Canadiens ja Rangers. Ekalla kierroksella meinasi jo tulla nolosti turpaan, kun Babcock vei Cooperia taktisesti 100-0. Pahimillaan oltiin jo 2-0 tappiolla 4 pelissä kun Red Wings joht sarjaa 2-1. Tuosta sitten noustiin Johnsonin yksilösuorituksilla voittoon. Canadiensin läpi mentiin tällä kertaa aika heittämällä, mutta tuosta seuraavalla kierroksella sitten todella tiukka sarja Rangersia vastaan ja voidaan varmaan laskae ainoaksi isommaksi sarjavoitoksi Cooperin aikakaudella ja tämä on niitä harvoja kertoja kun peli oikeasti näytti todella hyvältä ja tuosta sama meno jatkui sitten finaaleissa Hawksia vastaan ja pelillisesti noihin esityksiin pystyi olemaan tyytyväinen. Tässä toki sitten odottaisi, että jotain se koutsi olisi ottanut opiksi ja seuraavilla kausilla ei oltaisi taas pulassa kun siellä on vähän kokeneempi koutsi vastassa?

  Kausi 15-16 Red Wings ja Islanders kaatuivat aika vaivattomasti, Islandersia vastaan toki mentiin jatkoajalle kahteen kertaan, mutta ei siellä vaan leveys riittänyt, eikä Greiss muistaakseni ollut kovinkaan vakuuttava maalissa. Pens sarja oli ajoittain ihan ok, mutta tuossakin sarjassa tuli vastaavia pelejä missä Pens vaan tappoi pelin täysin ja Tampa taisi pari kertaa ottaa voitin jollain alle 20 laukauksella, kun Pens taas tykitty tuplasti vastaavan. Muistaakseni Vasy oli ihan jumala ja Kucherovikin taisi olla aika kovassa vireessä.

  Kausi 17-18 Devils ja Bruins lauluun. Bruins on toki hyvä joukkue nyt, mutta edellisellä kaudella tuo leveys ei kyllä kovin mairitteleva ollut. En tätäkään nyt ihan kovin isoksi voitoksi laske, vastassa myös kokematon valmentaja. Lopulta sitten nolosti Capitalsia vastaan ulos ja TAAS kerran se perinteinen kaava toistui. Ei vaan päästä maalipaikoille ja vastustaja tappaa Tampan pelin täysin kun joudutaan tulemaan dumppaamalla sisään alueelle ja tukitaan keskusta.

  Saldona mielestäni vain tuo Rangersin kaataminen oli merkittävä voitto, Blackhawksin sarjasta myös iso plussa, vaikka turpaan tuli. Muuten sitten selkeästi heikompia jengejä voitettu, joiden leveys ja materiaali ovat olleet paljon huonompia ja kun on oikeasti ollut hyvä koutsi vastassa niin silloinkin on tuskailtu.

  Niin ja itse olen siis moneen otteeseen puolustanut mm. Ducksia, Capitalsia ja Blue Jacketsia. Noita pelejä kun oikeasti katsonut, niin pelit ovat olleet tiukkoja. Nää Tampan voitot tulee joko selkeästi heikompia vastustajia vastaan tai sitten sillä, että joku Kucherov / Johnson kiskaisee pari maalia ja veska maalissa torjuu sen 40 laukausta kun omat saa raavittua sen 14 kasaan. Näitäkin esityksiä toki tarvitaan, mutta tämä pelinkuva mitä yöllä nähtiin on tullut jo ihan turhan tutuksi (jopa voitettujen otteluiden kohdalla) ja tämän takia olisin ollut Cooperista jo valmis luopumaan edellisen kauden päätteeksi. Silloin kun peli näyttää oikeasti hyvältä ja hävitään maalilla, niin mitään syytä ei ole huoleen. Katsoo vaikka Jetsiä niin siellä on ihan oikeasti potentiaalia kääntää sarja (vielä en ole ehtinyt 3. peliä katsomaan) ja nuo pelit ovat olleet todella laadukkaita molemmilta osapuolilta. Tuolloin voidaan ottaa se tuurin osuus mukaan, kuten vaikka viime kevään sarjassa Capitalsin ja Blue Jacketsin kesken.

  Ulkopuolelta näitä asioita on tietysti paljon helpompi tarkastella, mutta näin kaikki playoffit katsoneena niin ei oikeasti vaan yllätä yhtään millä tavalla nämä ottelut ovat menneet, eikä tällä ole mielestäni mitään tekemistä paineiden tai ylimielisyyden kanssa.
   
  Merovingi, lolaimbot, Ferris ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 12. Heddy#77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampa Bay Lightning, Manchester United
  Kuten @aessi tuossa toikin esiin, niin Cooper on noita 2015 Red Wings ja Rangers sarjaa lukuun ottamatta ottanut aina turpaansa, kun vastustajalla on ollut joku kokenut kehäkettu penkin takana. Tuo 2015 finaalisarja oli myöskin ihan 50/50 ja se oli mielestäni parasta lätkää mitä Lightning on pelannut Cooperin aikakaudella. Sen jälkeen onkin menty alamäkeen.

  Vaikka Cooper on vielä suhteellisen kokematon päävalmentaja NHL-tasolla, niin kyllä hiljalleen luulisi jo, että kaveri olisi oppinut luomaan sellaisen hyökkäyssapluunan, jolla pystyttäisiin pelaamaan näitä keskialueen sumppuja vastaan. Ymmärtäisin jos jonkun Senatorsin nipulla ei vaan yksinkertaisesti pystyttäisi parempaan, mutta kyllä jumalauta koko liigan (paperilla) kovatasoisimmalla nipulla pitäisi löytää edes yksi toimiva keino.

  En voinut uskoa, että jonkun jääkiekkojoukkueen esitykset voivat saada turhautumaan näin pahasti, mutta kyllähän se pahalta tuntuu, kun Hedmanin, Stammerin ja kumppaneiden parhaita pelivuosia kuluu tämmöiseen neppailuun. Tämä nyt ei sinäänsä kuulu enää tähän ketjuun, mutta nyt on kyllä BriseBoisilla ja kumppaneilla todellisen mietinnän paikka. Suurin kysymys lienee se, näkevätkö he että Cooperissa on ainesta kehittymään ja viemään tuo joukkue kannuun lähivuosina. Minun mielestäni eväät on nyt syöty niin pahasti, että miehestä on päästettävä irti. Tai jos mies jatkaa, niin valmennustiimiin on pakko saada joku hyökkäyspelin organisoimiseen erikoistunut kaveri. Näin ei vaan yksinkertaisesti voi jatkaa.
   
  Bolt_up, Ferris, aessi ja yksi muu tykkäävät tästä.
 13. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Hyvä viesti @aessi 'lta. Vaikka seuraava teksti ei liity Columbusiin, niin laitetaan tämä kuitenkin tähän.

  Lisäisin tuohon vielä Tampan associate coachien viime kausien roolit. Todd Richards palkattiin kyseiseen toimeen kesällä 2017. Tampan ylivoima oli aikamoista kuraa ennen kautta 2017-2018, mutta Richards sai petrattua sitä roimasti nopealla aikataululla. Olkoonkin, että yksittäinen pelaaja (Killorn) oli 1-yv:ssä vääräkätisenä (left) väärässä roolissa (keskustassa) valtaosan kaudesta.

  Suurin kompastuskivi oli kaudella 2017-2018 viisikkopuolustus ja alivoima. Rick Bowness, jonka vastuulla nuo sektorit olivat, sai lähteä seurasta viime kesänä. Uudeksi associate-luotsikai nimettiin Jeff Halpern. Richards ja Halpern vaihtoivat rooleja kesällä 2018 eli ensin mainittu siirtyi työstämään puolustusyksityskohtia kuntoon ja Halpernin tontille jäivät hyökkäys- ja yv-systeemit.

  Richards on parantanut kiistattomasti Boltsin joukkuepuolustuksen tiiviyttä ja alivoima on ollut tällä sesongilla jopa loistavaa. Muutos viime kauteen on huikea. Tuo vastustajien keskialueen liikkuvan linja-auton murtaminen ei vain ole onnistunut. Vaikea sanoa, miten perusteellisesti osa-alueeseen on paneuduttu. Vaikka siihen oltaisiin etsitty avaimia, oikeaa Abloyta ei ole nipusta löytynyt. Lopullisena yhteenvetona on todettava, että päävalmentaja Jon Cooper kantaa viime kädessä vastuun kaikesta.
   
 14. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  No joo kyllä saan kiinni mitä ajat takaa. Lähestyisin tätä hieman toisesta kulmasta ja sanoisin, että nimenomaan Columbuksen jatkoon meno (ja mahdollisesti myös pitkä kevät) on se, mikä tekee hunajaa jääkiekolle. Ei niinkään ylivoimaisen runkosarjan pelanneen Tampan täydellinen kyykkääminen.

  Columbuksen menestyminen johtaisi kenties jatkossa siihen, että joukkueet nykyistä rohkeammin lähtisivät vahvistamaan joukkuettaan kesken kauden ja tavoittelemaan sitä pudotuspelipaikkaa silläkin uhalla, että tulevaisuutta uhrataan ja että kevään lento saattaa päättyä jo ensimmäisellä kierroksella.

  --

  On tämä kyllä erikoinen ottelusarja. Ensimmäinen peli ja homma täysin Tampan hallussa. 3-0 taululle ja jalka pois kaasulta. Columbus nousee rinnalle ja Tampa lisää taas kaasua ja hallitsee luoden maalipaikkoja liukuhihnalta. Bobrovski kestää ja tuurikin on Columbuksen puolella ja lopulta koko avausmatsi kääntyy altavastaajalle. Lopussa vielä Kutsherovin kasetin hajoaminen lyö asetelmat toiseen peliin, jossa Tampa ei saa konetta lopulta ollenkaan käyntiin. Sitten siirrytään Ohioon ja Tampalta on ykköspakki Hedman pudonnut pois. Peli on kotona pelaavan altavastaajan hallussa täydet 60 minuuttia ja kaaviossa näkyy tilanne 0-3 suosikki ensin mainittuna. Nyt Tampa onkin selkä seinää vasten ja voidaan pitää jo pienenä ihmeenä mikäli voittavat seuraavat neljä ottelua. Hullua ja upeaa samaan aikaan.
   
  Rambokala ja tinkezione tykkäävät tästä.
 15. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Onpa NHL hieno liiga, kun tällainen yllätys voi tapahtua, tavalla johon kukaan ei uskonut.

  Columbuksen eka playoff-sarjan voitto parin vuosikymmenen olemassaolon jälkeen. Hienoa että sen rakentaa Jarmo Kekäläinen, trade deadlinen riskinottotaktiikallaan. Näitä riskinottajia tarvitaan enemmän ja toivottavasti tämä onnistuminen poikii tuota ostopolitiikkaa lisää.
   
  Mr. Smith, Robu, FinDevil ja 16 muuta tykkäävät tästä.
 16. Merovingi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Blue Jackets
  Jumalauta tätä riemua. Jännitti aivan helvetisti koko ottelun ajan, hartiat kireänä. Panarinin tyhjä maali sai riemunhuudon aikaan, ihan sama vaikka joku naapuri heräsi. Silmät tässä kostuu, kun on kannattanut joukkuetta kohta 16 vuotta ja nyt ensimmäinen pudotuspelisarjan voitto.. Ja millä tavalla!
   
  Hockey Puck, Toivo Suursoo, Mr. Smith ja 34 muuta tykkäävät tästä.
 17. Tornados Jäsen

  Arvasin kyllä hienosti tän ottelusarjan kulun kun veikkasin sen päättyvän 4-0...ainoastaan joukkue oli väärä. Hienosti kyllä Columbus pelasi! Kekäläisen ei tarvi enää pelätä potkuja, vaan nyt kannattaa mennä neuvottelemaan palkankorotusta. Miehellä olisi varmaan ottajia muissakin joukkueissa. Ensi vuonna taitaa tulla mielenkiintoinen trade deadline kun muut ottavat mallia Columbuksen ratkaisusta!
   
 18. Kynämestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Detroit Red Wings, Telia
  Yksinkertaisesti kaunista. Tunnelma varmasti huumava paikanpäällä. Tähän sopii lastenlaulun sanat: "Ja siellä oli kaikilla niin mukavaa, voi jospa oisin saanut olla mukana."
   
  oudieh tykkää tästä.
 19. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
  Tampa on ehkä vähän liikaakin luistelun varaan rakennettu joukkue. Puuttuu sellaiset selkeästi fyysisesti sekä henkisesti vahvat ja hiukan aggressiivisetkin taitopelaajat. Ja vastaan tuli joukkue jolla vastaavasti on aika sopivasti voimaa, aggrea ja liikettä, jota kombinaatiota nimenomaan pudotuspeleissä tarvitaan. Lisäksi Cooper on askeleen tai parikin jäljessä Tortorellaa motivoijana ja tsempparina. Hieman jopa nössöltä vaikutti Cooper kyllä nytkin. Saas nähdä onko ikuinen runkosarjavalmentaja.

  Ei tuo Tampan tappio ainakaan minulle ollut juurikaan yllätys. Itse kun en ole hetkeäkään tämän kauden aikana nähnyt heitä todellisena mestarisuosikkina, juuri noiden alussa esille ottamieni seikkojen takia. Toki pienenä yllätyksenä voi pitää, että puhtaasti 4-0 ottivat dunkkuunsa. Se on kuitenkin todettava, että on tuo Metro kyllä pirun kova divisioona. Eiköhän sieltä tule tämänkin kauden mestari.
   
 20. Merovingi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Blue Jackets
  Lainaus:
  Kuulemma Columbuksessa fanit ampuvat raketteja.
   
  Kynämestari tykkää tästä.
 21. Merovingi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Blue Jackets
 22. TykkiJutila Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonat, ManU, Vegas Golden Knights, SiiPe
 23. Merovingi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Blue Jackets
  Lainaus:
  Meemit lähtee ihan käsistä. Monet ovat odottaneet jo maanantaista asti vesi kielellä tuleeko sweeppi.
   
  TykkiJutila tykkää tästä.
 24. vetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, República Argentina, CAR
  Kait se Keklu jotain osaa isossa maailmassakin. Vähän jo epäilin noita treidejä, mut hyvin menee. Katsotaan seuraavaa päänahkaa.
   
 25. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Keklulla saattaa olla tänään kavereita
   
  ihanpoikavielä tykkää tästä.