Tampa Bay Lightning (1.) – Columbus Blue Jackets (WC2), Atlantic 1. kierros

  • 45 507
  • 171

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Paljon muistuteltu tuosta viime vuoden Capitals-sarjasta, jossa Blue Jackets johti 2-0 ottelusarjaa ottaen voitot juuri vieraista. Caps vei sarjan lopulta voitoin 4-2.

Tuo sarja on toki esimerkki miten sieltä tappioasemasta voi nousta. Ei se kuitenkaan täysin vertaannu tähän sarjaan, koska Blue Jackets on viime kautta parempi joukkue ja nuo viime vuoden ottelut olivat paljon tiukempia. Blue Jackets sai molemmat voittonsa jatkoilla ja sarja oli jo tolpan päässä 3-0 tilanteesta. Sarjan kuudesta ottelusta neljä ratkesi jatkoajalla, yksi meni toiseen jatkoerään saakka.

Sarja oli siis viime vuonna paljon tiukempi. Blue Jackets näytti aivan paskalta ensimmäisen ottelun ensimmäisessä erässä, mutta sen jälkeen Blue Jackets on hallinnut peliä ja viime yön 5-1 voitto kertoo selvää kieltä.

Lightningilla on ehdottomasti kaikki omissa käsissä. Ei tätä ole vielä taputeltu, mutta huonoja merkkejä on nähtävissä. Ensimmäisessä ottelussa 3-0 johdossa alkoi löysäily ja peli näytti seisomiselta. Eilen oltiin kanveesissa eikä ollut edes tuuria mukana, lopussa sitten tähtipelaaja ottaa vielä aivan älyttömän tyhmän jäähyn ja kasetti hajoaa. Samalla Hedman aloittaa suunsoiton. Henkisesti aika raskasta, kun olet kahdessa ottelussa ensin sulanut ja toisessa saanut turpaan. Molemmilla kerroilla kotiyleisö buuannut areenalta ulos ja eilen jo toisen erän lopussa. Kuinka kestetään jatkossa paineet?
 

JuiWSH

Jäsen
https://twitter.com/NHLPlayerSafety/status/1117112624582483969

Kutsheroville yksi peli kakkua. Ei jumalauta mikä vitsi, kolme peliä olisi kuulunut. Täysin turha ajaminen ja selvä yritys vahingoittaa.
Täysi vitsi, mutta eipä yllätä kun miettii minkälainen lauma täysin osaamattomia ja kivettömiä kavereita department of player safetyssä istuu. Kahdesta kolmeen peliä olisi tästä kuulunut tulla kaikkine playoff- ja supertähtialennuksineen. Haluaisin nähdä sen reaktion NHL:n suunnasta kun joku alaketjun mies kampittaisi Kucherovin ja yrittäisi lahdata hänet taklaamalla päähän laitaa vasten.

Sääli että tämä kyvyttömyys pitää kiinni säännöistä vie pikkuhiljaa kaiken mielenkiinnon liigasta.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Sportsnetin videolla tuosta Kucherovin taklauksesta, Hedman huutelee tilanteen jälkeen Columbus penkille ja Pierre kertoo eteenpäin : "Te olette tosi hyviä tässä, viime vuonnakin johditte 2-0, miten siinä kävi?"

Rohkeaa huutelua toimittajan ja kameroiden vieressä, saattaa kuulla asiasta jos Tampa ei käännä sarjan suuntaa.
Sieltä olisi voitu Columbuksen penkiltä kysyä Hedmania, kuinka hyvin runkosarjassa loistaneen Tampan keväät ovat menneet edellisvuosina. No, leikki leikkinä.

Columbukselta tosiaan vahva ottelu, ja varsinkin kaksi ensimmäistä erää olivat melko selvästi joukkueen hallintaa. Kolmannessa Tampa sai hyvää painostusta, mutta Stamkos ja kumppanit eivät onnistuneet saamaan kiekkoa edes melkein tyhjään maaliin. Vastaiskuista Columbus iski sitten pelin ratkaisun.

Tykkäsin kovasti Columbuksen fyysisyydestä ja puolustuspelistä. Joukkue taklasi kaikkea mikä liikkui, mutta samalla pelaajat onnistuivat tekemään sen lähes puhtaasti (toisin kuin vaikka Winnipegin ukot Bluesia vastaan). Columbus myös puolusti oman maalin edustan erittäin tarkasti, minkä lisäksi keskialueen sumputus toi kommentaattorin mielestäkin hyvällä tavalla Devilsin '95-mestaruusjoukkueen mieleen. Myös Bobrovski oli kova, toisin kuin ekan ottelun ekassa erässä. Sen sijaan Vasilevsky ei ole ollut parhaimmillaan.

Tampan kärkiukoista Stamkos on ollut mielestäni hyvä, vaikka ei ole saanut kiekkoa maaliin. Muut ovat olleet vähän enemmän tai vähemmän pimennossa. Viime vuonna Point pyöritteli Devilsia ihan miten halusi, mutta Columbusta vastaan hän ei ole päässyt lähellekään samaan vauhtiin. Hedman on selvästi vielä hajalla. Esim. ekassa matsissa ihan karmeaa puolustamista Savardia vastaan.

Columbuksen peli näyttää tällä hetkellä erittäin hyvältä, mutta pidän siitä huolimatta Lightningia yhä suosikkina menemään otteluparista jatkoon. Jos Columbus onnistuu voittamaan vielä kolmannenkin pelin, niin sitten todennäköisyydet alkavat kääntyä sen puolelle.
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Enemmän tämä tuo mieleen viime kevään Capsin ja Tampan välisen sarjan kuin Columbuksen ja Capitalsin. Eihän mitkään sarjat suoraan verrannolisia toki toisiinsa ole, mutta näin minä tämän näen.

Olen melko varma, että Tampa piristyy tästä ja tämä homma ratkotaan sitten Game 7:ssa. Se on sitten arpapeliä kumpi siinä menee jatkoon, mutta sen sanon, että tämä ei ole todellakaan ohi. Ilman Kucheroviakin Tampalla on kyllä kaikki avaimet voittaa pelejä.

Tätä sarjaa on mielenkiintoista seurata sivusta, kun Capitalsmaisen runkosarjan pelannut Tampa sai vastaansa ehdottomasti sen kaikista vaarallisimman noista peräpään pleijarijengeistä. Tortsin sinitakit eivät ole yllättäneet allekirjoittanutta sen suuremmin, koska jengi on jokaisella osa-alueella täysin valmis menemään pidemmälle.

Yön peli tulee olemaan todella iso ja saa nähdä, josko Tampakin olisi kiinnostunut jatkamaan kevättään pidemmälle kuin Huhtikuun puoleen väliin.
 
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Ensi yönä ollaan ehkä jännistä jännimmän äärellä.

Löytääkö Cooper keinot Columbuksen keskialueen trapin murtamiseen?
Pysyykö sinitakkien maltti myös kotona?
Paljonko tykki paukkuu?
Kelle tolpat kolisee?
Voitetaanko ensimmäisen kerran 3 peliä sarjassa?
Herättääkö Nikita "Niskalaukaus" Kutcherovin pelikielto Tampan?
Viekö Columbus sarjan 4-0?
Saako Tampa junan vielä kääntymään?

Aamulla tiedetään vastaus jo muutamaan kysymykseen. Ai että. Ei millään malttais uotella.
 

kyyninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, MCFC, NATO
Kotiottelut ollut (kuulemma) tällä kaudella myrkkyä Columbukselle. Tilastoista en tosin tiedä, mutta moni ohiolainen toivoi, että oltaisiin pelattu myös seuraavat ottelutkin Floridassa.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Hedmanin tilanne ratkeaa aivan ottelun alla. Kahden ensimmäisen pelin vaisut otteet antoivat vahvoja viitteitä, etteivät paikat ole kunnossa. Tuo on aika vaikea tilanne, jos kaksi ykköskorin pakkia on sivussa (Hedman lisäksi Strålman) ja Columbusin puolustusryhmitystä pitäisi alkaa murtaa. Kutsherovin pelikiellolla (joka on kyllä liian lyhyt) voi myös olla positiivinen vaikutus muihin hyökkääjiin, koska se pakottaa kärkipelaajat kantamaan suurempaa vastuuta.

Ei tässä puhkuta ylitsepursuavaa itseluottamusta reilua tuntia ennen taistoa. Tosin pienenä mahdollisuutena näen, että 0-2-johtoasema ei näkyisi 3. ottelun alussa pelkästään positiivisella tavalla Columbusin edesottamuksissa (vaikka se oli samassa tilanteessa vuosi sitten Washingtonia vastaan). Tampan alku näyttää pitkälti suunnan tälle pelille ja koko sarjan kohtalolle. Siinä nähdään, onko Cooper löytänyt esikuntansa kanssa avaimia sinitakki-trapin avaamiseksi.
 
Viimeksi muokattu:

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Vaikka pleijarit aina ihan oma maailmansa onkin niin onhan tästä tulossa kyllä sellainen pommi, että oksat pois.

Ihan isät vastaan pojat - sarja, mutta kukapa olisi uskonut sen olevan näin päin.

Minkään loukkaantumisten taakse Tampan turha tässä mennä, kun tilanne ollut useamman kuukauden jo se, että voi lepuuttaa ihan niin paljon ketä vaan kuin vain tarvetta.
 
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
”Virta venhettä vie, mihin päättyvi tie...”

Aika sanattomaksi vetää, homma toimii ja juna jyskyttää kohti vääjäämätöntä.

On tämä vaan ihanaa, mutta sarja ei ole vielä ohi.

Vieläkö moni uskoo että Tampa sarjan kääntää?
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vieläkö moni uskoo että Tampa sarjan kääntää?
Olin varma, että Tampa iskee kolmanteen peliin kuin tuhat salamaa ja jyrää jonkun 6-1 voiton. Eipä ollut lähelläkään, Cooper on täysin nujerrettu ja kokoonpanosta ei taida löytyä sellaista markmessieriä, joka enää suunnan kääntäisi. Varsinkin kun on neljä ottelua jäljellä, niin Columbus pystyy niistä yhden puolivahingossakin voittamaan. Toki kaukana ollaan vielä toisesta kierroksesta.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Jännä peli tämä jääkiekko. 82 peliä väännetään, pelaajille sataa glooria vasemmalta ja oikealta kun piste-ennätyksiä rikotaan ja voittoja tulee. Sitten alkaa playoffit ja millään aikaisemmin saavutetulla ei ole mitään helvetin väliä.

Olen toitottanut jo pidempään, että Tampan paskan haukkaaminen on parasta mitä jääkiekolle voi tapahtua ja nyt se on lähellä ja paljon aikaisemmin kuin uskalsin toivoa.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Montakos kertaa änärissä on 0-3 tappioasemasta menty jatkoon ? Ei niitä montaa kertaa taida olla ?

Onkohan Tampa lähtenyt takki auki -asenteella tähän sarjaan ?
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Jännä peli tämä jääkiekko. 82 peliä väännetään, pelaajille sataa glooria vasemmalta ja oikealta kun piste-ennätyksiä rikotaan ja voittoja tulee. Sitten alkaa playoffit ja millään aikaisemmin saavutetulla ei ole mitään helvetin väliä.

Olen toitottanut jo pidempään, että Tampan paskan haukkaaminen on parasta mitä jääkiekolle voi tapahtua ja nyt se on lähellä ja paljon aikaisemmin kuin uskalsin toivoa.

On kyllä mielenkiintoinen homma, kuinka voi pakka joskus hajota noin totaalisesti pienessä ajassa. Tuskin nousevat mihinkään harvinaisuuteen 0-3...4-3 nyt
 
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, symppis Nashville Predators
Ei tässä taida Tampaa enää muu auttaa kuin se, että alan betsaamaan Columbuksen voittoa. On kyllä kauhean näköistä menoa atm Tampan pelaaminen. Nyt sitten viimeinen hetki herätä..

Offtopic:
Oliko Tampalla kertaakaan runkosarjassa kolmea häviötä putkeen??
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
On kyllä mielenkiintoinen homma, kuinka voi pakka joskus hajota noin totaalisesti pienessä ajassa. Tuskin nousevat mihinkään harvinaisuuteen 0-3...4-3 nyt

Eipa tuo nyt maailman suurin ihme ole, jos Tampa on lasketellut kaksi kuukautta puolivaloilla ja Columbus kaytannossa pelannut tiiviissa pudotuspelimoodissa saman ajan. Henkinen valmiustaso Columbuksella varmasti aivan eri luokkaa, kysymyksen ollessa tietysti se, saadaanko tama ulosmitattua tosipeleihin. On nakojaan saatu.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Offtopic:
Oliko Tampalla kertaakaan runkosarjassa kolmea häviötä putkeen??

Ei tainnut olla.

Itse betsasin eilen parikymppii Blue Jacketseille, on tuo tasoero tällä hetkellä niin iso että vaatisi helvetinmoista ihmettä että tästä vielä sarja saatais aikaseks. Torts on kyllä kova ukko, hieman eri kaliiberinen henkinen valmentaja kuin tämä meidän purkanjauhaja.

Jos joku asia tähän lajiin vielä kuuluisi niin se olisi Tampan nousu vielä sarjan voittoon, mutta taitaa olla päiväunissa vaan tämä scenaario.
 
Täytyy sanoa, että nyt on tapahtumassa jotain jota ei kyllä kukaan pystynyt ennustamaan.
Eipä tähän voi sanoa kuin, että mikäli Tampa tuosta tippuu 4-0 tai vaikka 4-1 lukemin ulos, niin kyseessä on ehkä kaikkien aikojen yllätys.
Ei muistu vastaavaa lähihistoriasta itselle mieleen. Ei toki nuolaista ennen kuin tipahtaa, sillä jos joku tuosta vielä nousee, niin se on nimenomaan Tampa.

Jälkiviisana voidaan sanoa, että Bobrovsky toki on (mielestäni) parhaimmillaan parempi kuin Vasilevsky, Duchene on parhaimmillaan parempi kuin Point ja Jones on parhaimmillaan parempi kuin McDonagh. Mutta runkosarjan perusteella ei mikään viitannut siihen, että Bobi, Jones ja Duchene pystyisivät pelaamaan parasta lätkäänsä pleijareissa.

Tampa on viimeksi hävinnyt 3 peliä putkeen Maaliskuussa 2018, viimeisin 4 pelin tappioputki on käsittääkseni Tammikuulta 2017.

Columbuksen mennessä jatkoon alkaa Keklu kyllä näyttää jonkinsortin taikurilta, hieno juttu hänelle.
 

tunsbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS&NHL, #11, #9, #96, #55, #24, #8, #44, #20, #86
nyt on tapahtumassa jotain jota ei kyllä kukaan pystynyt ennustamaan.
Kuuntelin tossa ns. välipäivinä aika monet poffi-podcastit ja ei kukaan "toimittajista" sanonut et tämmönen vois tapahtua, ei sitä mahdottomana pidetty mutta erittäin epätodennäkösenä.

Tässä käy juurikin niin et Tampan valtavat paineet, Bobin ja Duchenen huima vire sekä muiden CBJ pelaajien tasonnosto on nyt sit järkkäämässä tän kauden suurimman yllätyksen.

Ei sillä, hyvin on Sinitakit pelannu. Sai Kucherovin ulos, toki pelaa seuraavas pelis.
Propsit kyllä Keklulle rohkeudesta.
 
Eikö edes 7 voittoa viimeisestä 8 runkosarjan pelistä viitannut siihen? Koko ajan veitsi kurkulla?
Tämä on ihan totta, mutta muistaakseni suuri osa noista voitoista tuli playoffpaikkansa jo menettäneita joukkueita vastaan. En millään nähnyt, että playoffeissa nuo esitykset kantaisivat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös