Tampa Bay Lightning (1.) – Columbus Blue Jackets (WC2), Atlantic 1. kierros

  • 46 172
  • 171

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Tuossa kun katselin tilastoja taaksepäin, niin 2005 näytyäisi olevan jonkinlainen vedenjakaja, jolloin on keksitty, että häviämällä oppii voittamaan. Edeltävällä kuudella kaudella runkosarjavoittaja on vienyt kannun kolmesti, seuraavilla yhdeksällä kaudella tippunut ensimmäisellä kierroksella neljästi. Oilershan meni heti 2006 keväällä paskan runkosarjan jälkeen finaaleihin, epäilen että tuo oli jonkin sortin päänavaus häviämällä voittamisessa. MacTavish oli tuolloin valmentaja.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Cooper sanoo the Athleticin haastattelussa seuraavaa eli kyllä häviämiselläkin on merkityksensä:

“When you have the amount of points we had, it’s a blessing and a curse,’’ coach Jon Cooper said. “You don’t play really any meaningful hockey for a long time and then all of the sudden you’ve got to amp it up. It’s not an excuse, it’s reality. That’s how it goes.

“And so you have a historic regular season the way we did and basically had a historic playoff in defeat.’’


Linkki on maksumuurin takana: https://theathletic.com/929063/2019...ers-following-lightnings-historical-collapse/
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tortorella puhuu kopissa

Juuri jotain tälläistä Stalinmaista "not one step backwards" puhetta odotinkin Tortorellan pelaajille pitäneen sarjan alussa, kun viime yönä matsia katselin. Siltä se peli meinaan näyttikin.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Onko tuo sitten kauhean vähän? Harva muukaan joukkue voi odottaa voittavansa Stanley cupin paremmalla todennäköisyydellä pudotuspelien alkaessa.

Katselin Tampan runkosarjan loppua. Toisin kuin luulin, niin aika huonosti Tampa pärjäsi silloinkin niitä joukkueita vastaan, jotka taistelivat tiukasti pudotuspelipaikasta.

Voitot maaliskuussa Carolinasta ja Arizonasta, mutta häviöt Montrealille, St. Louisille ja Minnesotalle. Otti toki paljon voittoja vähemmän tärkeistä peleistä.

Siis tämmöisen kauden teemahan on tietysti se, että kiekot vaan pomppii suotuisasti itselle, molempien veskojen pitää myös pelata tietysti hyvin, eikä isoja loukkaantumisia saa oikein tulla. Monessa pelissä riitti myös se, että herättiin vikaan erään. Omasta mielestä se ei kerro hirveästi mitään, että runkosarjassa paljon voittoja ja omissa rankingeissa oli siinä 1. korissa ihan selkeästi Bruins, Caps, Leafs, Blues ja Tampa. Toiseen koriin sitten valahti Blue Jackets, Sharks, Flames, Jets, Preds jne. ja kolmanteen koriin sitten Islanders, Hurricanes, Stars, Avs, Vegas jne. joiden mahdollisuudet korkeintaan teoreettiset. Nyt noilla koreilla voi kuitenkin viskoa vesilintua ja totuushan on se, että jengit ovat oikeasti lähempänä toisiaan kuin ikinä. Siis oikeasti Avs myös kouluttamassa Flamesia ja Pens myös 4-0 lauluun jotain Islandersia vastaan joka koottu semmoisista jämäpaloista kuin Martin, Komarov, Filppula sekä Anders "Tavaresin siivellä 40 maali" Lee, Jordan "liian huono Oilersiin" Eberle jne.

Odotin kyllä, että Bruins/Leafs ja Capitals/Pens voisivat tuottaa merkittäviä vaikeuksia ja jo ihan sen takia ihmettelen suuresti miten vuolaasti osa porukasta huuteli varmaa mestaruutta. Ihan jo tosiaan todennäköisyyksien puolesta se on aina todella vaikeaa voittaa kannu ja vaatii myös sen, ettei loukkaantumisia tule. Columbuksen pelejä seurasin aika tiiviisti ennen playoffeja sattuneesta syystä, olisin kyllä miljoona kertaa mielummin ottanut Hurricanesin vastaan. Ihan pelin struktuurista lähtien erilaisia joukkueita, mutta toki Jacketsikin pelasi aika ailahtelevasti ja vasta ihan kauden lopussa saivat hommaa paremmin pakettiin.

Se mikä itseäni nyt eniten yllättä, ettei joukkue herännyt edes 3. peliin kun oltiin jo veitsi kurkulla. Ei mitään elonmerkkejä ja täysin näytöstyyliin turpaan. Viimeisessä pelissä oltiin jo tasaisesti mukana, mutta silti vaan CBJ oli parempi. Tuommoista peliä kun oltaisiin nähty 4. kertaa niin voisi jopa olla tyytyväinen, mutta kun otetaan 3 peliä turpaan näin munattomasti, niin ei voi vaan jatkaa samalla systeemillä enää.

E: Sikäli kyllä tietty tämäkin keskustelu pyörii paljon sen Tampan huonouden ympäri (omallakin kohdalla) kun pitäisi myös kehua kuinka hyvin Blue Jackets pelasi omaa peliään, teki ylivoimalla läjän maaleja liigan parasta alivoimaa vastaan, tappoi eniten maaleja tehneen jengin hyökkäyksen täysin jne.

EE: Sen verran toki vielä lisättävä, että onhan tuo Jacketsin rosteria aina aliarvioitu. Deadlinella monet eivät nähneet mitään mahdollisuuksia ja Keklu oli tyhmä, kun ei ottanut varausvuoroja, Bobinkin piti olla liigan surkein veska jne. Tuosta runkoa kun lähdetään katsomaan, niin Panarin - Dubois muodostaisi monessa joukkueessa solidin ykkösketjun. 2. ketjuun Dzingel - Duchene - Atkinson alkaa olemaan jo rikkollisen hyvä ja 3. ketjukin jatkaa samaa rataa, eri koostumuksissa ollut käsittääkseni Foligno - Anderson ja nyt Texier. 4. ketju onkin ollut kauden ajan heikompi, eikä nykykuntoinen Nash ja Dubinsky hurraahuutoja aiheuttaneet, mutta taisivat parantaa kuitenkin peliään playoffeissa. Tuota nyt sitten täydentänyt Jenner.

Pakistossa 1. pari on ollut jo muutaman kauden ajan todella hyvä, Savard vielä yltynyt hirmuiseen vireeseen. Ei toki vertailussa pärjää Tampan paketilla, mutta ihan NHL:n mittapuulla mielestäni hyvä puolustus. Varsinkin nyt kun Savard pelasi ilmiömäisen hyvin. Bobi toki oli kysymysmerkki, mutta on kuitenkin kovalla tasolla pelannut jo pitkään.
 
Viimeksi muokattu:

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Tortorella puhuu kopissa

Juuri jotain tälläistä Stalinmaista "not one step backwards" puhetta odotinkin Tortorellan pelaajille pitäneen sarjan alussa, kun viime yönä matsia katselin. Siltä se peli meinaan näyttikin.

Tuo taisi itseasiassa olla 1. pelin erätauolla. Tim Taylor olikin Athleticin jutussa kommentoinut, että Stanley Cup vuonna piti heillekkin samanlaisia puheita.

When Tim Taylor saw the viral video Thursday morning, he had to laugh. The retired Lightning center had heard that speech many times during his team’s run to the Stanley Cup in 2004. Taylor, now a scout with the Blues, recalled Tortorella ripping them on the bench during the third period of a Game 5 loss at home to Calgary in the Cup final. The game and series were both tied 2-2, and Tortorella wasn’t going to let either of them slip away without a fight.

“He lost his shit on us,” Taylor said. “Lots of swearing. ‘Get a hold of yourselves and start playing. Bleep, bleep, bleep and more bleeps.

“Torts is a master motivator.”

But Taylor will also never forget the next day when the Lightning, now down 3-2 in the best-of-seven series, prepared to board their plane to Calgary. Tortorella nonchalantly went through the team’s itinerary for the next three days. Players say Tortorella was always quick to turn the page, win or loss, and this took that approach to another level.

“He said, ‘We’re going to go out there and win, and when we come back, it’ll be cool because our families will be waiting for us,'” recalled former Lightning center Brad Richards, the Conn Smythe winner that year. “It was almost like we didn’t even lose. ‘This is what’s going to happen.’ It put in your head. ‘This is how it’s going to work.’

“I just remember thinking, ‘This is interesting.’ It puts you in a different frame of mind instead of worrying.”

“The one thing with Torts,” Taylor continued, “he always had your back.”
https://theathletic.com/919189/2019...-like-he-was-for-2004-cup-champion-lightning/
 

Tornados

Jäsen
Kekäläiselle vielä yksi piste tuosta Texierin nostosta joukkueeseen. Muistan jo aiemmin kaudella yllättyneeni miten positiivisesti Kekäläinen hänestä puhui ja hyvinhän hän ainakin tässä ottelusarjassa pärjäsi.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Pystyykö palkkakaton aikaisessa NHLssä pärjäämään ilman parhaita pakkeja vaikka joukkue olisi miten kova tahansa? Katsoin pleijareiden ohella Tampan pelin Habsiä vastaan runkosarjan lopussa, ja se ei näyttänyt kovin hyvältä kun käytännössä kaikki pakit joutuivat pelaamaan isomassa roolissa kuin pitäisi. Lopulta Hedman ja Stralman eivät palanneet pudospeleihin (kunnossa), joten oliko tippuminen suuri ihme? 4-0 oli tietysti pommi ja toiselle kierrokselle olisi varmaan vielä voinut jotenkin nilkuttaa, mutta parikymmentä hyvää peliä putkeen kuulostaa aika utopialta.

Tampan fanit tietää toki paremmin heidän pakistonsa, mutta Cernak, Rutta, Girardi ja Coburn vaikuttavat kaikki 5-7 pakeilta. Sitten on vielä Sergachev josta tulee todennäköiseti joskus kova pakki, mutta ei hän pysty vielä syömään top minuutteja varmalla tavalla.

Columbuksen jatko on jännä nähdä. Ensimmäisen kierroksen yllätyksiä nähdään suhteellisen usein tässä sarjassa, mutta se ei vielä tarkoita muuta kuin 4 voittoa. Toisella kierroksella on tullut usein turpiin "selvästi heikommalta" jengiltä kuin mikä kaatui sitä ennen. Bobrovsky ja Tortorella ovat saaneet paljon paskaa niskaansa viime vuosina, joten heille tämän ainakin suo varauksetta. Molemmat ovat hienoja miehiä!
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Pystyykö palkkakaton aikaisessa NHLssä pärjäämään ilman parhaita pakkeja vaikka joukkue olisi miten kova tahansa? Katsoin pleijareiden ohella Tampan pelin Habsiä vastaan runkosarjan lopussa, ja se ei näyttänyt kovin hyvältä kun käytännössä kaikki pakit joutuivat pelaamaan isomassa roolissa kuin pitäisi. Lopulta Hedman ja Stralman eivät palanneet pudospeleihin (kunnossa), joten oliko tippuminen suuri ihme? 4-0 oli tietysti pommi ja toiselle kierrokselle olisi varmaan vielä voinut jotenkin nilkuttaa, mutta parikymmentä hyvää peliä putkeen kuulostaa aika utopialta.

Tampan fanit tietää toki paremmin heidän pakistonsa, mutta Cernak, Rutta, Girardi ja Coburn vaikuttavat kaikki 5-7 pakeilta. Sitten on vielä Sergachev josta tulee todennäköiseti joskus kova pakki, mutta ei hän pysty vielä syömään top minuutteja varmalla tavalla.
Tässä on @PJPT nostanut olennaisia pointteja. Strålman ei enää ole parhaiden vuosiensa vedossa, mm. liike on hidastunut ja hyökkäävä rooli muuttunut selustaa turvaavaksi. Strålman on kuitenkin edelleen NHL:n ehdottomaan parhaimmistoon kuuluva puolustaja paineen alla. Hänen kiekolliset ratkaisut oikeine ajoitukseen ovat parempia kuin yhdelläkään Tampan puolustajalla. Ruotsalaisveteraanista kertoo jotain se, että Strålmanin kanssa pakkiparina olleiden taso on noussut aina vähintään pykälän verran ylöspäin.

Columbusin aktiivinen trap olisi tuskin ollut avattavissa yhdellä Strålmanilla ja terveellä Hedmanilla, mutta heidän puuttuminen teki ammottavan loven Tampan alakertaan. Kiekollista taitoa ja syöttölaatua katosi tuhkana taivaalle. Silloin kun vitos- ja kutospakit joutuivat pelaamaan 20 minuuttia ottelua kohden, niin vastuu nousi yksinkertaisesti liian suureksi. Se näkyi ensin fyysisenä väsynä ja sitten kaikessa tekemisessä virheiden muodossa.

Cernak on solidi TOP4-puolustaja jo nyt. Pelasi aivan loistavan tulokaskauden runkosarjassa ja oli pudotuspeleissäkin hyvä - kenties Tampan paras puolustaja. Sergatshevin kehitys tasaantui tällä kaudella. Hän meni eteenpäin fyysisellä puolella, joka mahdollisti edistysaskelien ottamisen kaksinkamppailupelaamisessa. Saapuminen show'n puolelle oli aikamoista lentokeliä viime kaudella, kun Sergatshev muodosti Strålmanin kanssa puolustajaparin monessa ottelussa. Ihan kelpo luutija venäläisestä saadaan. Hedmanillakin kesti pitkään ennen kuin alkoi täyttää häneen asetettuja odotuksia.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: PJPT

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Cooper sanoo the Athleticin haastattelussa seuraavaa eli kyllä häviämiselläkin on merkityksensä:

“When you have the amount of points we had, it’s a blessing and a curse,’’ coach Jon Cooper said. “You don’t play really any meaningful hockey for a long time and then all of the sudden you’ve got to amp it up. It’s not an excuse, it’s reality. That’s how it goes.

“And so you have a historic regular season the way we did and basically had a historic playoff in defeat.’’


Linkki on maksumuurin takana: https://theathletic.com/929063/2019...ers-following-lightnings-historical-collapse/
Tuo taitaa olla katkelma Cooperin pressistä, joka löytyy myös videona netistä ja on Bolts-fanille aivan saatanan masentavaa kuultavaa. Käytännössä mies tarttuu jokaiseen tekosyyhyn mitä media on onnistunut kehittämään, eikä edes sivulauseessa mainitse, että aikoo analysoida tapahtuneen ja myös katsoa peiliin.

Kyllä, liiga on tasaisempi kuin koskaan, mutta tässä ei nyt ole kyse siitä, että Boltsin joukkue ei runkosarjassa kokenut vastoinkäymisiä. Boltsin runko on ollut pysynyt aika samana neljän vuoden takaisesta finaalista lähtien ja kyllä tuohon väliin jokunen vastoinkäyminenkin mahtuu. Varmasti ovat oppineet tuossa porukassa käsittelemään. Kyse ei myöskään ollut siitä, että BJs oli huhtikuun jokusena päivänä parempi joukkue kuin Bolts, kuten Cooper sössötti. Kyse oli siitä, että Bolts paskoi housuun.

Ja jos multa kysytään, eli ei kannata jatkaa lukemista pidemmälle, niin Bolts paskoi housuun, koska pelaajilla ei ole sellaista yksinkertaista perussabluunaa tekemiseen, johon he voisivat tiukassa paikassa tarttua ja olla varmoja, että kun vastaavat vastustajan efforttiin, niin heillä on vähintään yhtä hyvä sauma voittaa ottelu (tai parempi, koska rosterin talentti).

Tähän liittyen, en usko, että kovinkaan moni valmentaja liigassa edes kuvittelee, että heidän pelikirjansa on saatanan paljon parempi kuin muiden ja sillä voittaa otteluita. Eikä se ole edes tarkoitus. Tarkoitus on, että pelikirja on sellainen, jonka myötä pelaajat uskovat pystyvänsä voittamaan ottelun. Se riittää. Sitten katsotaan, kumman joukkueen pelaajat voittavat ottelun.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mahtaako jostain nähdä, mikä oli kerroin sille, että Columbus voittaa sarjan 4-0. Jos jokaiselle pelille olisi lyönyt Columbuksen voittoa, olisi kerroin ollut noin 160. Mutta ensimmäisessä kahdessa pelissä kertoimet olivat ensin 4,3 ja sitten 4,5, eli todennäköisesti kerroin olisi ollut 250-300 luokkaa. Mutta voiko noita katsella jostain jälkikäteen?
 

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat
Varmasti miljoonaan kertaan toistettu, mutta humalainen mieleni huutaa: Antaakaa nyt Keklulle joku palkinto, vaikkei CBJ olekaan voittamassa vain yhtä sarjaa. Luojan kiitos suoraan sanoen, että tämä meni näin, ja tottakai se meni koska Suomi. Loistava tilanne pelata upporikasta tai rutiköyhää ja vielä mennään upporikkaalla. Saa nähdä, millon jää Kekäläinen kukkaroon, mutta siihen asti velat on saatavia.

GO BLUE JACKETS!! Antakaa määkin huudan jne
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kyseenalaistin itse trade deadlinen aikoihin Kekäläisen touhuja, mutta olin selvästikin väärässä. Pakko tykätä Kekäläisen asenteesta! Safe is death, kuten tuossa alla siteeramassani The Athleticin Kekäläistä koskevassa artikkelissa Tortorellaa mukaillen kirjoitetaan. Toivottavasti sama tyyli tarttuisi tulevaisuudessa muihinkin usein-niin-kovin-varovaisiin-GM:iin.

"Some questioned the wisdom of mortgaging the future for a group that was no sure bet to capture a playoff round let alone make a deep run. Count me among those who thought it was foolhardy not to trade Panarin at some point during the season.

“We were doing this for the boys in the locker room and for the organization and the fans of Columbus who have been starving for playoff success,” Kekalainen said.

As a player, he had one regret. He didn’t think he did everything to maximize his career. The day he became Blue Jackets general manager in 2013, Kekalainen vowed he would never let that happen again.

In some ways, he adopted the “safe is death” mantra of John Tortorella before the organization even hired the coach in the fall of 2015. Kekalainen has boldly remade the roster, engineering a series of high-profile trades, culminating in this year’s deadline moves."

https://theathletic.com/929497/2019...the-right-notes-in-blue-jackets-historic-run/ (maksumuuri)

Myös uusimmassa Spittin Chicletsin jaksossa hyvää lätinää Kekäläisestä sekä Tampan ja Columbuksen välisestä sarjasta.
 

Tevoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings #91 #19 #5
Keklusta ei oikein voi mitään huonoa sanoa GM:n pestin suhteen. Tänä keväänä all in siirtotakarajalla ja oikeestaan varsinainen sankariteko oli ohittaa Pulju draftissa ja napata Dubois, joka nyt on näyttänyt osaamistaan niin fyysisesti kuin henkisesti. Jos Keklu jostain syystä sais kenkää niin varmasti uus pesti löytyy änäristä.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Toivottavasti sama tyyli tarttuisi tulevaisuudessa muihinkin usein-niin-kovin-varovaisiin-GM:iin.

Columbuksen sweep Tampasta on ehka parasta, mita liigalle on hetkeen tapahtunut juuri tasta syysta. Se on osoitus siita, etta oikealla hetkella all-in kannattaa, ja toivon mukaan rajumpaa liikehdintaa kaupparintamalla nahtaisiin jatkossa enemman.

Kauden jalkeen mestarin selvittya varmaan alkaa uusi keskustelu divisioonien voimajaoista, runkosarjan merkityksesta jne. mutta pelataan tosiaan nyt pelit loppuun ensin.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
En tiedä astuinko miinaan, mutta muistinvirkistykseksi kaikille Keklu/suomifaneille:

Ei kai kukaan ole sentaan vaittanytkaan vakavissaan, etta Keklu olisi maailmanhistorian paras GM koskaan? Aivan jokainen GM on urallaan tehnyt virheita, pienempia tai suurempia. Itse asiassa aivan jokainen ihminen tekee virheita jatkuvasti, pienempia tai suurempia.

Kilpaurheilu huipputasolla on kilpailua voitosta jatkuvan hyvan menestyksen sijaan. Keklu tullaan aina muistamaan GM:na, jonka aikana Columbus Blue Jackets voitti historiansa ensimmaisen pudotuspelisarjan, eika tuo tarina ole viela edes paattynyt. Menneisyydessa tehdyilla virheilla on tuossa kuvassa aika vahan merkitysta, varsinkin, jos tasta viela lisaa sarjavoittoja siunaantuu. Aina toki loytyy ihmisia, jotka arvottavat henkilon nykyisyytta menneisyyden perusteella, mutta sellainen ei kuulu missaan nimessa rakentavaan diskurssiin. Tuorein esimerkki tasta loytyy Suomen politiikasta ja taman paivan hallitusneuvotteluista.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
En tiedä astuinko miinaan, mutta muistinvirkistykseksi kaikille Keklu/suomifaneille:

2013 free agency: Nathan Horton 7v/$37,1M

5.3.2014: Marian Gaborik traded to the Los Angeles Kings for Matt Frattin, a 2014/2015 2nd round pick & a conditional 3rd round pick

1.9.2017: Alexander Wennberg 6v/$29,4M

Mukaan mahtuu pienempiä hutisoppareita Gregory Campbellista ja Jared Bollista alkaen, Letestun ja MacKenzien kaltaisten roolipelaajien luopuminen, Jonathan Marchessaultin treidaaminen AHL-jyriä vastaan, William Karlssonin suojaamatta jättäminen 2017 laajennusdraftissa, neuvotteluvaikeudet Johansenin ja Bobrovskyn kanssa jne. näin esimerkkeinä mieleenpainuvimpina virheliikkeinä.

Hortonin kohdalla ongelmana oli miehen hajoaminen. Sitä ei oikein voitu ennustaa ja toki terveysvaivat oli tiedossa, nivuset miehellä taisi olla se ongelma, mutta kukaan ei osannut ennustaa häneltä hajoavan selkä uran päättävällä tavalla.

Wennbergin tasonromahdus viime kaudesta paljolti kiinni viime pudotuspeleissä tapahtuneesta aivotärähdyksestä. Kiitos Tom Wilson! Sen jälkeen ei ole mies näyttänyt yhtään entiseltä itseltään ja peli on hukassa.

Näitä kahta en oikein näe Keklun syynä. Loukkaantumisia on vaikea ennustaa ja Wennbergin sopimusta tehtäessä moni näki sen ryöstönä alhaisen caphitin takia. Maisemanvaihto voisi tehdä Wennbergille hyvää tai kenties hän vielä ponnistaa takaisin Columbuksessa.

Marchessault teki läpimurtonsa vasta neljä vuotta Columbuksesta lähdön jälkeen ja hän on välissä käynyt myös Tampa Bayssa. Ilmeisesti hekään eivät nähneet Marchessaultissa erityisempää pelaajaa, hyvistä AHL-pisteistä huolimatta. Pelaajien kehitystä ei voi ihan yksi yhteen laittaa ja ei ole varmuutta tuleeko pelaajasta samanlaista erilaisessa ympäristössä.

Tämä pätee myös William Karlssonin kohdalla. Karlsson oli Columbuksessa kolmossentteri, joka oli parhaalla kaudellaan tehnyt 25 pistettä. Jos joku näki hänet potentiaalisena 80 pisteen miehenä tuolloin, niin en ainakaan minä. Hyvänä kolmossentterinä kyllä ja menetys harmitti, mutta ei hän sitä olisi Columbuksessa tehnyt. Tie edessä oli tukossa. Jos Karlssonia ei olisi menetetty, niin silloin olisi lähtenyt Josh Anderson, joka on voimahyökkääjänä liigan parhaimmistoa.

Neuvotteluvaikeudet ovat valitettavia, mutta toisaalta ne ovat merkki palkkakulujen hallinnan yrittämisestä. Toivottavasti niitä ei enää jatkossa nähdä.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Katsoin ottelusarjasta yhden ottelun eli tuon toisen. Lukeman perusteella koko sarja vastasi aika hyvin sitä (tai muut ottelut sitä toista ottelua, miten vain).

Mielestäni sarja ei ratkennut siihen, että Tortorella olisi jotenkin taktisesti päihittänyt Cooperin. Mielestäni olisi ollut erittäin huono ratkaisu lähteä muuttamaan koko sapluunaa heti playoffeissa. Tampan ja Cooperin etuhan on se tuollaisella materiaalilla ja menestyksellä, että muut mukautuvat heihin. Esim. vaikka Babcock viimeisenä vuotenaan Detroitissa.

Kyllähän se ratkesi täysin toteutukseen. Kliseisesti sanottuna Tampa pelasi sitä runkosarjakiekkoa. Perusrutiinitaso on niin kova, että runkosarjassa se riittää voittamaan valtaosan otteluista ja häviöitä joka tapauksessa tulee jonkin verran.

Columbus taas veti aivan eri meiningillä. Ainakin tuossa toisessa ottelussa esim. David Savard oli kuin olisi vetänyt jotain piriä. Tampa pelasi todella hitaasti ja flegmaattisesti. Jos Tampa yritti nopeata lähtöä, niin se oli parhaimmillaan sitä, että kiekko saatiin keskialueelle yksittäiselle vapaalle miehelle, jolta oltiin jo puolustajan toimesta otettu tila ja aika pois. Tai sitten hitaammalla lähdöllä ja keskusta oli tukittu. Columbus oli yksinkertaisesti terävämpi, keskittyneempi ja tarkempi.

Tähän varmasti vaikutti ainakin nämä tekijät: Tortorella, jo runkosarjassa alkanut taistelu playoff-paikasta sekä se, että noilla hankinnoilla Kekäläinen varmasti laittoi koko joukkueelle tietyllä tapaa "chip on a shoulder". Nuo liikkeet olivat erittäin vahva ja konkreettinen luottamuslause uskoon joukkueen menestymiselle ja sellaisessa tilanteessa pelaajat eivät varmasti halua löysäillä vaan vastata siihen luottamuslauseeseen.

Tampa Bayn ongelma voi olla se, että joukkue on hyvä, mutta ei ylivoimainen ja siihen nähden sieltä puuttuu oikeanlaista johtajuutta. Joukkue ei ole niin hyvä, että se rutiinitaso riittäisi playoffeissa. Mutta se on sen verran hyvä, että se riittää runkosarjassa heittämällä. Mentaalipuolen muuttaminen on valmennuksen ja johtavien pelaajien vastuulla. Esim. Stamkos ei kyllä millään vaikuta pelaajalta, joka herättelisi joukkuetta kunnolla - jopa sillä uhalla, että joku katsoisi pahalla. Hän on vähän liian tunnollinen hissukka sellaiseen. Brayden Point hieman yritti sitä tappelemalla, mutta kyllä siinä tarvitaan muutakin kuin vain yksittäisiä kentällä tapahtuvia asioita.

Briseboisilla on tältä osin ongelma ratkaistavana ja se voi olla, että se vaatii sellaisia liikkeitä, että joukkue paperilla jopa heikkenee hieman. Tuo cap-tilanne ei ainakaan helpota asiaa.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Muuten olisin 100% samaa mieltä, mutta ei kyllä mene itselle vaan jakeluun miten Cooperin aikana on saatu vastaavia pelejä katsoa playoffeissa niin paljon ja vielä useita kertoja ennalta heikompia jengejä vastaan. Ei se nyt pelaajienkaan vika voi aina olla ja esim. Pens -sarjassa kun vastustaja yritti lähteä mukaan siihen avointen ovien päiviin niin Tampa vei ne pelit. Sitten kun pakkaa tiivistettiin niin Tampa ei pääsyt edes maalipaikoille? Capitalsia vastaan 2 viimeistä peliä 0 maalia, Red Wings meinasi kammeta Tampan ulos selkeästi heikommalla materiaalilla. En oikein keksi mistä muusta se voisi johtua, kuin siitä ettei vaan keinoja ole taistella tiiviisti puolustavaa jengiä vastaan. Mieleen myös jäänyt vahvasti se, että vastustajat pääsevät lukuisia kertoja samankin pelin aikana ylivoima hyökkäyksiin tai jopa läpiajoihin, mutta vastaavaa ei Tampalta näe melkein ikinä playoffeissa.

Ennen sarjaahan muistaakseni Athleticissa joku jo ennusti tämän aika hyvin, eli Columbus on tottunut pelaamaan sen 100% lasissa jo pidempään, kun Tampa on pelannut tuolla 80% vauhdilla runkosarjan, tuosta on aika paljon helpompi ottaa se 10% puserrus lisää, kuin Tampan iskeä se 30% suoraan lisää vauhtia. Tämä juttu taisi vaan koskea sitä Detroitin pannukakuksi jäänyttä kautta, kun tuohon juuri haettiin niitä vertailukohtia ja pelaajien kommentteja oli haettu.
 
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Suomen U18 kisoja seuratessa tulee ihan semmoinen bonvoyage-tunne, ihan kuin tämä olisi nähty ennenkin: ”mestarin” 3-0 johto sulaa tappioputkeksi...

Miten pienestä se onkaan kiinni, jos Nutivaara ei olisi saanut sudittua maaliviivalta kiekkoa 3-0 tilanteessa niin sarja olisi hyvin voinut saada toisen suunnan ja olisi tullut toisenlainen sweeppi.

Kollektiivinen alisuorittamunen on tila jota on vaikea katkaista lyhyessä sarjassa, siihen ei löytänyt lääkettä Cooper eikä toistaiseksi Marttilakaan. Onhan noita epäonnen sotureita muitakin.

Sellaista sattuu sano sonni kun traktorin raiskas.
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mahtaako jostain nähdä, mikä oli kerroin sille, että Columbus voittaa sarjan 4-0. Jos jokaiselle pelille olisi lyönyt Columbuksen voittoa, olisi kerroin ollut noin 160. Mutta ensimmäisessä kahdessa pelissä kertoimet olivat ensin 4,3 ja sitten 4,5, eli todennäköisesti kerroin olisi ollut 250-300 luokkaa. Mutta voiko noita katsella jostain jälkikäteen?
Coolbetilla oli muistaakseni kerroin 70.00 Columbuksen 4-0 sarjavoitolle.

Mistähän olet muuten ynnäillyt noita kertoimia? Pinnaclen päätöslinjoilla Columbuksen moneyline (ottelun voitto jatkoaika mukaanlukien) kertoimien tulo kaikista neljästä ottelusta olisi ollut 50,86. Game 2:ssa oli luonnollisesti selvästi korkein kerroin Blue Jacketsin voitolle, 3,53.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Coolbetilla oli muistaakseni kerroin 70.00 Columbuksen 4-0 sarjavoitolle.

Mistähän olet muuten ynnäillyt noita kertoimia? Pinnaclen päätöslinjoilla Columbuksen moneyline (ottelun voitto jatkoaika mukaanlukien) kertoimien tulo kaikista neljästä ottelusta olisi ollut 50,86. Game 2:ssa oli luonnollisesti selvästi korkein kerroin Blue Jacketsin voitolle, 3,53.
Katsoin LiveTuloksista, tosin nuo kaikki tulokset olisivat olleet varsinaisella peliajalla, mitä en ottanut huomioon tuossa viestissä. Eli tietysti tuo koko sarjan kerroin olikin huomattavasti pienempi, koska siinä kävisi myös jatkoaikavoitot.

e. LiveTuloksissa on unibetin antamat kertoimet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös