Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Tamhockey Oy

Viestiketju osiossa 'Tappara' , aloittajana TBK, 17.08.2004 klo 21.54.

 1. hammer lynx Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Brøndby IF
  Kasvattajakorvaukset

  Mitenkähän paljon NHL-siirtokorvaukset tai lähinnä niiden poisjäänti on vaikuttanut budjettiin? Oliko viime kaudella budjetoitu suurempi summa mahdollisia siirtokorvauksia? Joku tästä paremmin perilläoleva voisi valaista asiaa.
   
 2. PJx Jäsen

  Lainaus:
  Tuollaisen väittämän taakse on pirun helppo piiloutua. Annetaan kunnia sille, jolle se kuuluu. Oulussa on onnistuttu kokoamaan toimiva yhteistyökumppaneiden verkosto.

  Pääkaupunkiseudulla pitäisi olla näillä markkinoilla aivan toiset mahdollisuudet, Turussa homma on mennyt viime aikoina reisille (vuosikymmen sitten homma osattiin) eikä täällä Tampereellakaan mikään estäisi asioiden parempaa hoitoa.

  Ihan konkreetti kysymys: mikä kuppaa ”kiekon” sponsorirahat sanotaan nyt vaikka Turussa tai täällä Tampereella? Minkään muun urheilulajin liikevaihdot eivät ole edes samalla hehtaarilla, joten katse täytyy kääntää urheilun ulkopuolelle?
   
 3. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Lainaus:
  En missään väittänyt etteikö kunniaa pitäisi antaa Ouluun. Kunhan totesin että jos Suomen seuratuimmassa lajissa nousee liigaan ja samalla muissa seuratuissa(jalkapallo, koripallo, jne.) seuraa ei pelaa lähelläkään liigaa, niin on helpompaa saada firmoja mukaan. Oulunseudulla muutenkin taitaa aika hyvin mennä yrityksillä ja jos tahdotaan kansallista näkyvyyttä niin ei Oulussa montaa vaihtoehtoa ole. Jääpallo, pesis, näistä toista ei käy katsomassa kukaan ja toista pelataan lähinnä jossain Koskenkorvilla.

  Oulussa on toimittu oikein, mutta myös olosuhteet ovat olleet huomattavasti suotuisammat. Esim. Helsingissä vaikka varmasti löytyy paljon yrityksiä, niin yritysten on myös helpompi valikoida millaista näkyvyyttä, millaisella panostuksella ja mihin aikaa tahtoo saada eri lajien väliltä. Oulussa vaihtoehdot on "näyt tai et". Välillä Kärpät vs muut.

  Ja tiedän kärjistin vähän, mutta näin kuitenkin se kärjistetysti on.

  Mutta tietenkin asiat voitaisiin hoitaa paremmin Tampereellakin. Eihän siitä ole kyse. Yleisesti ottaen kuitenkin Tappara ainakin on mielestäni taloudellisten näkymiensä mukaan tehnyt taloudellisesti hyvää työtä viimeiset ~6-vuotta ainakin(pl. tämä vuosi).
   
 4. PJx Jäsen

  Lainaus:
  Ihan tässä oli pakko mennä katsomaan kärppien nettisivuja ja sieltä ykköstiimiä. Aika moni yhteistyökumppanin voisi olla/on/on ollut myös Tamperelaisjoukkueiden yhteistyökumppani.

  Aika kapeasta näkökulmasta asiaa katselet jos ymmärrät, että valtakunnallisen näkyvyyden hankintaan täytyisi käyttää urheiluseuroja. Ei Tampereellakaan TamU, Ilves ja Tappara pelaa keskenään nollasummapeliä yhteistyökumppaneiden rahasta. Kyllä se suurin kilpailu tulee kokonaan urheilun ulkopuolelta.

  Kysymys on enemmän siitä, että yhteistyökumppaneiden täytyy saada rahoilleen vastinetta. En usko, että jutun juoni on enää pelkkä valtakunnallisesti näkyvä paitamainos. (Paikallinen imagon nosto saattaa olla arvokkaampaa.)

  Mesenaatit ovat toki asia erikseen. He voivat jakaa ”vastikkeetonta” toimintarahaa ihan hyvää hyvyyttään. Ja siitä Tapparan toiminnan laadusta saa paremman kuva, kun ottaa tämän vuoden tilinpäätöksen lisäksi myös edeltäneiden vuosien tilinpäätökset käsiin. Lyhyen jakson lukuja voi manipuloida tarkoitushakuisesti. Joskus saattaa olla hyvä syy kirjata kaikki mahdolliset tappiot kerralla.
   
 5. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Lainaus:
  Sori, luulin että me ollaan urheilupalstalla ja käsitellään urheilusponsorointia, mutta tämä taisikin olla yleismaailmallinen talouskeskustelupalsta.

  Tottakai tiedän että näkyvyyttä saa muutenkin. Nyt puhun niistä yrityksistä&tahoista jotka tahtovat näkyä tai näkyvät urheilun kautta. Vai väitätkö että urheilun tasolla oleva kilpailuttamuus ei edesauttaisi yksittäistä urheiluseuraa? Miksi sitten monopoliasemasta koskaan missään rangaistaisiin mitään yritystäkään?
   
 6. Voimalaituri Jäsen

  Yritysten lisäksi matseissa käy myös tavallinen kaduntallaaja. Olisikin mielenkiintoista tietää miten liigajoukkueiden tulot jakautuvat yritys- ja kuluttajasektoreiden välillä.

  Tampereella olen eniten ihmetellyt sitä, että joukkueet (varsinkaan Tappara) eivät tunnu kosiskelevan tavallista Matti Meikäläistä matsiin ollenkaan. Kaupungissa on kaksi pääsarjatason joukkuetta ja historiallisesti kaupunki on suomalaisen jääkiekon mekka. Miksi tämä ei näy Tampereen katukuvassa mitenkään? Miksei tämä kylä ole rehellisesti hockey town, niin että se näkyy muuallakin kuin Hakametsän hallin katossa? Ovatko joukkueiden markkinointihenkilöt niin keskittyneitä firmapamppujen perseiden nuolemiseen, että perus kaduntallaajat unohtuvat?
   
 7. dude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalevan Haukat
  Jossain määrin voidaan kyllä miettiä mikä on kaupungin halu ja tahto panostaa liigajoukkueisiin. Ja onko vuoropuhelu kaupungin ja seurojen välillä, puolin ja toisin, sellaista, että siinä kaikki hyötyvät.

  Jäähalli on remontin jäljiltä ihan ok, mutta remontti on kesken. Lisäksi, kuten tunnettua, hallin jää on umpipaska. Tappara ja Ilves ovat insituutiot, jotka jokainen ihminen tässä maassa mieltävät tamperelaisiksi ja jotka tamperelaisista asioista kaikista useimmin näkyvät valtakunnanmedioissa. Miksi Tampereen kaupunki ei edes yritä hyödyntää tällaista seikkaa ja antaa vierasjoukkueiden kannattajien, joita käy Hakametsässäkin vuosittain tuhansia, nähdä huonolaatuista työtä ja pilata kaupungin mainetta vain sen vuoksi, että kaupunkia ei kiinnosta.
   
 8. polvipetteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Oikeasti minä inhoan näitä peesausviestejä, mutta tässä kohtaa todettava, että et voisi enempää olla oikeassa. Tätä samaa olen eri puolilla yrittänyt tolkuttaa. Sama pätee siihen, miksi seuroja tulee olla kaksi ja unohtaa naurettavat yhdistymiskeskustelut, jotka tosin ovat jo hetken olleet koko lailla kuulumattomissa / näkymättömissä. Yhdistyminen on aidan ylittämistä siitä matalimmasta kohdasta, laiskan bisnesmiehen tekohengitys, jolla ei saada kuin hetkellinen hyvänolon tunne.

  Otetaan nyt esimerkiksi Tappara. Seuraan valittiin joku vuosi sitten kaksi markkinointi-ihmistä, jotka ovatkin saaneet ryhtiä ennen täysin olemattomaan yritysmarkkinointiin. Silti keinot ovat edelleen aika heppoiset; lähetetään yrityksiin suorapostituksia, mutta se aggressiivinen myynti puuttuu vieläkin. Soittoa perään, sillä nuo sähköpostit ja suoramyyntikirjeet on niin helppo ohittaa. Toisin on käynnin tai vaikkapa sen puhelinsoiton suhteen. Siinä vaaditaankin jo ryhtiä sanomaan, että ei kiinnosta.

  Joskus pyörittelin puolileikilläni ajastusta siitä, että suuripalkkaiset pelaajat, kuten nyt vaikka Ojasen Janne, Tappara-ikoni ja yksi tamperelaisen jääkiekkoilun ruumiillistumista (ihan yhtä lailla voitaisiin rinnastaa Ilvekseen ja Raimo Helmiseen), laitettaisiin seistä töröttämään Prisman sisäänkäynnin eteen ja jututtamaan markettiin sisään raahautuvaa väkeä. Aivan varmasti myytäisiin yhden lauantain aikana kymmeniä kausikortteja jo pelkästään sillä, että liki kaksimetrinen sympaattinen kiekkoilija tulee kysymään, että ostatko kausikortin. Vähänkään Tappara-henkisen ihmisen on todella hankala sanoa, että en osta. Ainakin oltaisiin paaaaaljon lähempänä kaupan toteutumista kuin esimerkiksi siinä markkinoinnissa, että kuluttaja näkee Tapparan televisiomainoksen suosikkisarjansa mainoskatkolla. Tuolloin ei tarvitse edes ottaa sormea pois nenästä.

  Emmätiedä, jotenkin tuntuu vaan, että jääkiekkoseurojen markkinoinnissa mennään edelleen hiukan puolivaloilla.
   
 9. dude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalevan Haukat
  Lainaus:
  Ja selvittäisiin paljon halvemmalla.

  Tällaisia ponnistuksia pitäisi vaan tehdä nyt vielä kun niitä ikoneja vielä on. Ketä vittu kiinnostaa kolmen vuoden päästä joku vitun JussiPesonen tai MarkoKauppinen? Ihan hyviä pelaajia, mutta eihän ne tiedä ilvesläisyydestä tai tapparalaisuudesta hevon helvettiä...
   
 10. polvipetteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Eivät tiedä ja siitä tärkeimmästä näkökulmasta eli rahaa seuroille tuovien kuluttajien vinkkelistä pelaajat ovat jatkossa likipitäen kasvottomia. Siinä kilpaillaan jo samalla viivalla jonkun Canal+:n kanssa samoista katsojista ja kaukainen uhkakuva on, että tamperelainen jääkiekko on vain kaksi liigaseuraa muiden joukossa ilman sen kummempia "verenperintönä saatavia" seurasidonnaisuuksia ja niihin liittyviä voimakkaita tunteita. Eli tällainen tunnepohjaltaan "siemennetty" maaperä on paljon otollisempi kohde erilaisille ehdotuksille kuin täysin luonnontilassa rehottava.
   
 11. PJx Jäsen

  Lainaus:
  Aika pelottava skenaario, sillä viime kädessä yhteistyökumppaneiden mielenkiinto lähtee yleisön/yleisestä mielenkiinnosta. Jotenkin tuntuu, että seurojen olisi pikaisesti ryhdyttävä kokonaan toisenlaiseen yhteistyöhön median kanssa.

  Seurojen olisi saatava yleisö ”tutustumaan” pelaajiin vaikka esimerkiksi jonkin sortin henkilökuvien kautta. Suomeksi sanottuna organisaatiossa täytyisi olla henkilö, joka laatisi toimituksellista materiaalia mediaa varten ja järkkäilisi mediasuhteita, henkilöhaastatteluita yms. niin, että pelaajat tulisivat tutuiksi esimerkiksi Aamulehdenkin kautta.

  Näin ulkopuolisesta vaikuttaa, että seurojen markkinointi on sukua rahan kerjuulle. Sen pitäisi olla aidosti vastikkeellista touhua. Se edellyttäisi myös joukkueen sitoutumista asiakas- ja mediatilaisuuksiin. Toki tämä kasvattaisi joukkueenkin kuormitusta, mutta voisi toisaalta tuulettaa sopivasti pääkoppia, kun elämän piiri kasvaisi hieman.
   
 12. Kyylä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Jos ainoa sanottava asia on se, ett "Hähä hähä teittepä tappiota!" niin ei kannattaisi vaivautua kirjoittamaan. Varsinkin kun juttuun vedetään joku lainaus vuosien takaa.

  Tapparan talous on hyvällä pohjalla ja olisi oikeastaan ollut ihme, jos tulos olisi juhlavuonna yltänyt plussalle. Seuran johto otti tietoisen riskin, jolla koitettiin pärjätä pelillisesti. Ei onnistunut, mutta ei tämä mikään katastrofi ole. Tapparan talous, tosin muuten kuin esimerkiksi Ilveksen, on rakentunut vankan tukijoukon ympärille. Voi muistella vaan, mistä Tamhockey aikanaan lähti. Oli reilut velat, jotka nyt on kuitattu. Markkinointi ei nähtävästi ole tyydyttänyt johtoa, sillä viimekaudella taidettiin vaihtaa koko porukka.
   
 13. Kaivanto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Polk High, ämmät, neekerit, Brian Oldfield
  Lainaus:
  Vedä nyt henkeä ja mieti, kenen kannattaa vaivautua kirjoittamaan mitäkin. Mr. Smithin viesti oli luonteeltaan neutraalin raportoiva. Kaikki muu on omassa päässäsi. Pillastumisesi on käsittämätöntä.
   
 14. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Ihmettelyä aiheuttaa lähinnä se, että lähes kaikki olettivat ennen edellisen kauden alkua, että NHL:n suunnasta on tulossa rynnäkkö puoli-ilmaisia ammattimiehiä (joka oli siis paha virhearvio), joten Kauppinen, Mäntylä & Grönvall eivät kaiken järjen mukaan vielä sopimuksen teon aikaan olleet markkina-arvoltaan aivan kärkitasoa. Syksyn tullenhan jokainen tasokkaan kotimaisen paluumuuttajan hinta nousi pilviin, kun seuroissa herättiin kasakan nauruun. Siksi ainakin itse kummastelen noinkin suurta tappiota.

  Mikä siis oikeasti aiheutti noin merkittävän kulujen nousun?
   
 15. susikäsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC Montreal
  Nämä tappiot syövät myös junnu-puolen tehoja. Esim. Tapparan A kävi tänä kesänä yhden kerran testeissä Kuortaneella. Jos tätä vertaa esim. Ilvekseen testeukseen niin ei ihme että ollaan jäljessä junnu-puolella.
   
 16. Voimalaituri Jäsen

  Lainaus:
  Paitsi että näille herroille tehtiin heti pidemmät sopimukset, kun NHL-ukot olisivat olleet korkeintaan yhden kauden keikkamiehiä. Tällä kaudella "euro-tasoisten" pelaajien hinnat ovat lienee olleet pilvissä ja varmasti tätä on osattu spekuloida jo vuosi sitten. Jos huhuissa Teemu Aallon tai Jussi Pesosen palkoista on puoliakaan perää, niin kyllä laatupelaajasta saa nykyään maksaa huimaa hintaa.
   
 17. Major Julli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
  Lainaus:
  Tapparassa on muutenkin kova usko siihen että pelaajapalkkioiden kasvu senkin jatkuu, kun Niemiselle ja Kiilholmalle lyötiin kolmen vuoden pahvit kouraan. Sinällään fiksu suoja markkinariskiä vastaan, mutta toisaalta yksittäisen pelaajasopimuksen riski seuran kannalta kasvaa. Kannattaa Turusta päin kysyä kannaattako näin pitkiä diilejä tehdä.
   
 18. Voimalaituri Jäsen

  Lainaus:
  Tämähän on ollut koko vuosituhannen ajan Tapparan taktiikkana. Kalastellaan rivimiehiä pitkillä sopimuksilla. Taktiikka oli yksi mestaruuden kulmakivistä, sillä joukkueen runko saatiin pidettyä erittäin hyvin kasassa muutaman vuoden ajan. Kysykää pääkaupunkiseudulta kannattaako yrittää ostaa mestaruus aina joka kevät/kesä uudestaan ja uudestaan.
   
 19. Major Julli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
  Lainaus:
  No, mutta Tapparan menestyshän oli se mitalin kirkas puoli, Tepsin tuskailut Vahalahtien ja kumppanien kanssa se himmeämpi. Tällainen toimintatapa vaatii pelaajaskouttaukselta ja pelaajien kehitykseltä paljon, luultavasti sen takia ei pk-seudulla sille kiinnostusta löydy.
   
 20. kritiikki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tämä minuakin on ihmetyttänyt. Kyllä junasta on jäänyt Tapparan lisäksi Ilveskin aivan tasapuolisesti. KOOVEE:kään syytön ole. Nämä luonnollisestikaan eivät edusta päättäjiä, jossa suurin syyllisyys asustaa.

  Tämä kaupunki todellakin melkeinpä yleissääntönä aloittaa keskustelut jääkiekkoiluun liittyvänä, kun muualla maassa aloitetaan sääjutustelulla.

  Kun kaupunki aivan oikeutetusti on "hockey town," Suomessa, niin miksi se ei näy muuten kuin retoriikkana kaikissa kaupungin pubeissa ja muissa juottoloissa?

  Itse pitäisin luonnollisena että esim. koskipuistossa olisi näkyvällä paikalla jääkiekkoon liittyvä graniittipatsas. Vaikkapa aloitustilanne kuvattuna niin että siinä olisi tuomari ja aloittavat pelaajat. Jossain toisaalla, esim. rautatieaseman lähettyvillä näkisin mielelläni, ja näenkin mielessäni maalivahtipatsaan kiveen hakattuna.

  Lisäksi kaupungin ydinkeskustassa yksi katu on mielessäni nimetty Kiekkokaduksi. Vaihtoehtoisesti joku uusi asuinalue voitaisiin nimetä em. nimen kaltaiseksi, ja sen seurana olisivat mailakatu, molarikatu, lämärinkuja, raitapaidanpolku, Ojasenraitti ja Helmisenkulma, + muita historian nimiä.
  Kummolankolokaan ei olisi poissuljettu. Längistäraitilla olisi kiva asua.

  Tämä kaupunki todellakin on täysin jättänyt käyttämättä identiteettinsä suurimman vetovoiman hyväkseen.

  Tuohon naurettavaan pormestaripolemiikkiin kyllä riittää voimavaroja.
   
 21. dude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalevan Haukat
  Lainaus:
  Ja pikaratikkaan ja keskustan elävöittämiseen ja ties miehin. Mutta ei siihen liki ainoaan asiaan, mistä Tampere on maailmalla tunnettu.
   
 22. tsei_tsei Jäsen

  Pikaratikka ja keskustan elävöittäminen ovatkin huomattavasti parempia kohteita kuin jääkiekkojoukkueet, jotka eivät tukea tarvitsekaan.
   
 23. dude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalevan Haukat
  Lainaus:
  Entä jäähalli? Annetaan jengin naureskella Tampereen jäälle? Annetaan junnujen pelata/luistella paskalla jäällä? Perkelettäkö purnaavat, onhan niillä sentään jäätä! Mitä väliä, että se on sysipaska.

  Ps. Keskustan elävöittämiseen olisi muitakin keinoja kuin jatkuva anniskeluravintoloiden ja terassien lisärakentaminen, ei vaan ole tieto mennyt valkoiseen taloon asti.
   
 24. krobbe Jäsen

  Lainaus:
  Totta haastelee dude. Vuosikaudet on tuo onneton valotaulukin toiminut miten sattuu. C-päätyyn päin olevan sivun näyttö on reistaillut joa aivan tarpeeksi kauan. Jään laatu on hirvittävä häpeätahra vuodesta toiseen.
   
 25. tombraider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara
  Lainaus:
  Terassit ja muut juoppolathan sitä elämää juuri keskustaan tuo. Niistä saa pikkujutit ja nassikkaraipet esikuvia. Vippaa päätyyn = vippaa rööki.

  Tosiaan niinkuin dude sanoi, Tampere tunnetaan vain jääkiekosta ja tulevaisuudessa varmaankin kaupunginisien tyhmyydestä.