Allas ei ole tällä hetkellä käytössä eli seisoo tyhjänä. En totta puhuen tiedä mitä tuolle tekisin. Voi olla että allastekniikkakin vaatisi uusimista, jos sen haluaisi ottaa uudelleen käyttöön.Ehkä itseäni kiinnostaisi eniten, tai ekana tuli mieleen, uima-altaan mahdollisesti aiheuttamat kosteusvauriot. Missä se on ja onko mahdollisesti tehnyt hallaa viereisille seinille, sisäkatolle jne. Eli rajoittuuko pelkästään sisäpinnoille vai saako kaivella vähän pidemmältä materiaalia uusiksi. Toisaalta jos/kun kaiken tekee uusiksi niin samalla siinä korjailee jos on päässyt heikkoon kuntoon.
Mitä enemmän ennakkoon riskirakenteita ym. tutkii niin tod.näk. sitä pahempi mieli tulee. Tiedostan kyllä rakennusalan ihmisenä, että tuon talon rakenteet voi kätkeä sisäänsä ihan mitä tahansa ja uima-allas on ollut sellainen kosteuden lähde, että on jopa todennäköistä että kosteusvaurioita löytyy. Itse hieman jopa ahdistuin katselmuksella näkemästäni, kun ymmärsin millainen työmaa tuo olisi. Vaimo sen sijaan silmät kiiluen alkoi heti miettimään mihin khh tulisi ja miten keittiö muokattaisiin.@Veijari Antamillasi lähtötiedoilla ei ollut kauhean vaikea löytää kys taloa etuovesta (pahoittelen) ja kyllä minuakin todella puhuttelee tuo 70-luku, hieno talo. Nuo alkuperäiset pinnat ovat kestäneet aikaa paljon paremmin, kuin 90-luvulla tai sen jälkeen rempatut. Eihän tuohon taloon kertakaikkiaan kuulu esim nuo "wanhan ajan tribaalitapetit".
Riskirakenteita on tosiaan ihan riittämiin, mutta hiukan se helpottaa että asuinkerros on irti maasta. Alakerta on sitten sellainen puuhamaa johon ei välttämättä pintakosteusmittaria kannata viedä. Mutta ihan varmasti sen kanssa toimeen tulee kun tiedostaa tilanteen eikä vie sinne mitään homekoiraa. Eihän nuo tontin pinnantasauksetkaan ihan optimaaliset ole.
Tasakatto on kuitenkin vain katto, joko se pitää vettä tai sitten ei. Yleensä ei, mutta on kuitenkin alle 10-v sitten uusittu jos oikein ymmärsin.
Budjetti riippuu tietysti paljon myös siitä, mitä noille vanhoille pinnoille aikoo tehdä.
Pyyntihintaan en ota kantaa. Välittäjäkaksikkoon voin kunnianloukkausta välttääkseni ottaa kantaa vain yksityisviestillä.
Semisti offtopiccia, mutta kyllä tuotakin tapahtuu. Juuri naapuri sai kämppänsä myytyä. Oli lähes vuoden myytävänä ilman tarjouksia kunnes kaksi ostajaehdokasta ilmaantui. Myyntihinta lopulta tonnin oli pyyntihinnan, eli ei nyt mitään villiä tarjouskilpailua kuitenkaan.Kämppä ollut vuoden-pari myynnissä ja nyt yhtäkkiä onkin yleisöryntäys ja tarjouskilpailu päällä! Hah!
Mikä hämmästyttävintä tuossa Veijarin tapauksessa, niin myös toisessa em. välittäjien pitkään myymässä kohteessa oli ihan sama tilanne hiljattain, eli just yhtäkkiä oli kova tarjouskilpailu kun tuttuni alkoi kiinnostua kämpästä. @VeijariSemisti offtopiccia, mutta kyllä tuotakin tapahtuu. Juuri naapuri sai kämppänsä myytyä. Oli lähes vuoden myytävänä ilman tarjouksia kunnes kaksi ostajaehdokasta ilmaantui.
No joo tällöin on toki selvä mistä on kyse. :)Mikä hämmästyttävintä tuossa Veijarin tapauksessa, niin myös toisessa em. välittäjien pitkään myymässä kohteessa oli ihan sama tilanne hiljattain, eli just yhtäkkiä oli kova tarjouskilpailu kun tuttuni alkoi kiinnostua kämpästä. @Veijari
Kun riittävän moni jatkislainen käy uteliaana tutkimassa ilmoitusta, voi välittäjä kertoa kiinnostuksen suorastaan räjähtäneen viime päivinä!Mikä hämmästyttävintä tuossa Veijarin tapauksessa, niin myös toisessa em. välittäjien pitkään myymässä kohteessa oli ihan sama tilanne hiljattain, eli just yhtäkkiä oli kova tarjouskilpailu kun tuttuni alkoi kiinnostua kämpästä. @Veijari
Allas ei ole tällä hetkellä käytössä eli seisoo tyhjänä. En totta puhuen tiedä mitä tuolle tekisin. Voi olla että allastekniikkakin vaatisi uusimista, jos sen haluaisi ottaa uudelleen käyttöön.
Itse kiinnitin huomiota tuohon suht jyrkkään rinteeseen talon vieressä ja varsinkin myyntiesitteen sanoihin. Ulkopuolinen vesieristys ja salaojat on päivitetty??? Mitä tuo päivitetty tarkoittaa? Miksi siinä ei lue uusittu? On meinaan pikkasen hankala tehdä tuota salaojitusta noin pienessä tilassa tai oikeastaan se on mahdotonta ilman kallion/maan poistoa.
Talo on kyllä komea ja tuosta saisi ihan saatanan siistin. Eli sinne vaan ostohousut jalassa ja sit seuraavat kymmenen vuotta päivität remppajutskia tänne, niin me kaikki opimme yhtä ja toista.
Lisäys: Itse jos tuon ostaisin, niin ulkokuorikin kokisi ison muutoksen. Valkoiset osat uudestaan valkoiseksi ja tiilet ruiskuttaisin vaaleanharmaaksi. Puuosat vaihtaisin mustaan peltiprofiiliin. Hitto kun lähti laukalle. Osta....
Tilan rekisterinumeroValistakaa joku tyhmää, olen ihan varma että kyllä täällä joku tai varmaan useampikin tietää että mikä on tuo suhdeluku esim. 1:82 mainittuna määräalojen tai vaikka metsätilojen yhteydessä? Käsittääkseni ei ainakaan ole mittakaava koska kaikilla kohteilla on eri luvut. Se luku näkyy myös joissain karttasovelluksissa, mm. koiratutkan kartassa.
Välittäjä myynyt siis kämppää vuoden (vai ylikin), ja lupasi nyt selvittää missä laajuudessa remontteja on tehty. Aivan.Itse asiassa kysyin välittäjältä lisätietoja noista tehdyistä remonteista, että missä laajuudessa noita remontteja on tehty ja miten. Lupasi selvittää.
En tiedä olisiko enemmän kodinkoneketjun asiaa, mutta olen miettinyt, että pitäisikö tilata putkari liittämään astianpesukone lämpimään veteen kylmän sijaan. Keittiöremontin yhteydessä lvi-asentaja liitti tuon kylmään veteen, kun aiemmin oli ollut lämpimässä. Luonnollisesti ohjelmat pitenivät aika lailla.
Kone on Miele, ja valmistaja lupaa, että kaikki heidän tiskarit voidaan liittää lämminvesiliitäntään.
Lähinnä ajattelin täältä kysyä, että olisiko jollakin Googlea parempaa vinkkiä hyvistä putkareista? Kohde sijaitsee länsi-Vantaalla.
Kannattaa Mieleltä varmistaa, että onko heillä maksimilämpötilaa lämpimälle vedelle liitettäessä.
Jossain vaiheessa oli niin, ettei kaikki merkit sietäneen kotimaista 'kuumaa' vettä, joka oikeasti on kuumaa eurooppalaiseen haaleaan verrattuna. Mutta tähän taas vaikuttaa se, minkä lämpöistä teidän kuuma vetenne on.
Kerrostalossa kuuma vesi sisältyy vesimaksuun, mutta kylmä pitää lämmittää erikseen ostettavalla sähköllä.
+58°c on yleensä säädetty lämpöisen käyttöveden lämpötila Suomessa. Toki se voi sitten käytännössä olla mitä vaan väliltä +55-65°c joten riskirajoilla kyllä menee.Pahoittelen huonoja taustatietoja.
Miele ilmoittaa, että 60 astetta on maksimi. Kerrostalossa asumme. Jaa-a, pitääkin jotenkin yrittää selvittää tuo kuuman veden lämpötila ennne kuin teen muuta.
Niin, ja kiitos vastauksesta!
Pinnoitettu, sukitettu jne. Taitaa olla muutamaa eri menetelmää? Ja mahtaako Suomessa ollut käytössä niin pitkään, että käyttöiästä olisi tietoa? Onko noita sukitettu sen 10-15 vuotta meillä?Taloyhtiöissä asuvat!
Mikäli viemärit ovat pinnoitettu, kauanko niiden käyttöikä on ollut? Netistä löytyi vähän ristiriitaista tietoa.
Säästöä ei tule mutta yleensä koneet pesevät selkeästi nopeammin kuumavesiliitännällä. Näin ainakin ammattilaiskonet.Kylmä vesi on "puhdasta" ja mahdollistaa koneen eri ohjelmien käytön paremmin kuin lämpimään veteen liitetty. Sähköä kuluu pesuohjelmasta riippuen n 1 kWh per pesukerta, säästöä lämpimästä vedestä ei taida juuri tulla.
Säästöä ei tule mutta yleensä koneet pesevät selkeästi nopeammin kuumavesiliitännällä. Näin ainakin ammattilaiskonet.
Noinhan tuo on helpoin toteuttaa jos ei seinällä häiritse kourut ja rasiat.Osaakohan joku antaa vinkkivitosen?
Meidän toisesta vessasta pamahti seinävalaisin. Kyseessä on siis ns. "kuivavessa", eli esim. lattiakaivoa ei ole. Sähköjohdot (3 kpl) tulevat seinästä, mutta vahvana mielipiteenä minulle sanottiin, että seinävalaisinta siihen ei tule vaan kattoon pitäisi saada valaisin.
Olen järkeillyt, että tuohon pitäisi saada jokin boksi, jonka sisään seinästä tulevien johtojen ja jatkojohtojen sokeripalaliitos tulee, siitä johtokourun kautta haluttuun paikkaan piuhat, valaisin kiinni ja valoa huussiin.
Olenko oikeilla jäljillä, vai soitanko suosiolla sähkömiehelle tai laitan seinävalaisimen?