Talonrakennus- ja remonttiketju

  • 886 111
  • 4 118

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kiertää koko pirun pesuhuoneen. Siinäpä se ongelma onkin. Muuten olis voinut kikkailla kalustella tms...
Tai laatoittaa vanhan päälle. Yksi seinä olisi ehkä mennyt, mutta koko kylppärissä tulee vastaan sitten jo kalusteet, rasiat, putket yms.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Seinäänhän voi kaakelimaalin sijasta yhtä hyvin laittaa vaikka otexia tai vastaavaa tartuntapohjamaalia, ja pintamaaliksi sitten vapaavalintaista ja -väristä maalia. Näin väitti maalikaupan myyjä, ja näin meillä tehtiin lattiakaivottomassa vessassa. Seinässä on pysynyt ok, lattiassa on erittäin kolhuherkkä, mutta matto kulutusalueilla auttaa paljon. Rasvat ym paskat kannattaa varmaan putsata pohjalta riittävällä tökötillä.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Niin ja jos maalaan ylipäätään ryhtyy, niin kannattaa yrittää hivenen karhentaa laatan lasitteen pintaa. Tällöin maalin tartunta on hivenen parempaa ja luultavasti pysyy paremmin.

Eihän mikään maali kuitenkaan ole kulutuksen kestoltaan samaa luokkaa kuin itse laatta. Eli jossain vaiheessa tulee eteen uudelleen maalaus tai laatoituksen uusiminen.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Meillä oli aikoinaan vuokrakämpässä tiskialtaan yllä olevat kaakelit mallia "ei-kiva". Eli joka toinen oli ihan blankko valkoinen, mutta joka toisessa oli jotain kukkakuvioita. Vuokrakämppään nyt ei muutenkaan olisi voinut alkaa mitään muutoksia tekemään, mutta laiskan ihmisen ratkaisuna leikeltiin kontaktimuovista sopivia palasia ja tehtiin siitä shakkiruudukko. Kyllä ne siinä paikallaan ihan siistinä pysyivät koko sen ajan mitä siinä asuttiin, eli yli viisi vuotta.

Tuohon ei tietty vettä roiskunut, joten eri asia kuin kylppäri, eikä kukaan katsellutkaan ihan lähietäisyydeltä. Lähinnä vinkkinä sillä ajatuksella, että tuolla voisi tarvittaessa suhteellisen helposti ja huolettomasti kokeilla, miltä tulee näyttämään ennen kuin alkaa maalaamaan saati sitten vaihtamaan laattoja.
 

Mauri-Antero

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Tosiaan, melkein unohtui laittaa yhteenveto meidän rivarikämpän kp- ja sauna remontista. Eli homma lähti siitä, että laatan ja eristeen väliin oli päässyt vettä, ei kuitenkaan havaittu mainittavaa kosteusvauriota. Siitä sitten piti muutama laatta purkaa, että näki oliko minkälaisia vuotoja tullut, samaten saunan puolelta avattiin pari seinäpaneelia. Siinä sitten tuumattiin, että paras on laittaa koko roska uusiksi, koska olishan se vähän tökerön näköistä, jos uuden vieressä on vanhaa. Remontti kesti kuusi viikkoa, josta tosin kaksi viikkoa meni pelkkään odotteluun, kun tilattiin Svedbergiltä allaskaappi- ja pelikaappi setti. Kyllä meinasi jumalauta vituttaa, kun sai tietää, että niiden tulo kestää Ruotsista kaksi viikkoa (!), koska Suomessa ei ole Svedbergin varastoa. Sen ainakin oppi, että vastaisuudessa kalusteet kannattaa tilata heti remontin alussa.

Ainakin nyt on mukava saunoa kunnon kiukaalla, ja käydä paskalla uudella pytyllä. Hinnaksi tälle lystille tuli karvan päälle 11 k€, sisältäen tietysti kalusteet, paneelit, kuituvalot ja ledit, kiukaan ja lauteet, pöntön ja suihkun. Sekä tietysti kaikki työt; saneeraus, lvi- asennukset ja sähkötyöt.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Onkos kellään kokemuksia onko n. 10v vanhoilla keittiöillä minkäänlaista arvoa ts. keittiöremppa edessä, leka käyttöön vaiko silkkihanskat ja ruuvari. Puustellin kaapit, puutaso jne. Kodinkoneilla tuskin nyt pahemmin arvoa mutta ainakin yläkaapistot kai ihan käyttiskamaa mökeille yms. Periaatteessa kaikki siis ok kunnossa mutta onko noille oikeastaan kysyntää, se että vastaavia settejä on myynnissä huutoneteissä ei toki tarkoita että joku myös niitä ostaa.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Ihan kaikki roju menee ainakin tori.fi:ssa, ettei sitä tarvitse sun Sorttiin kärrätä. Olen itse myynyt siellä mm. 25 vuotta talossa olleet terassin kestopuukaiteet, joten aivan varmasti jollekin ne kaapit kelpaa.
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Toriin myyntiin vaan, saat rahaa eikä tarvitse itse huolehtia kuljetuksesta. Reilu vuosi sitten myin vanhat kaapit ja vähän koneita, illalla laitoin ilmoituksen ja aamulla piti poistaa kun viestejä ja soittoja tuli niin paljon. Haluttua kamaa esim. sijoituskämppiin, toki kunto ja näkö ratkaisee hinnan ohella.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Itsekin iteasiassa vähän ettinyt, mistä löytyisi käytettynä muutama keittiönkaappi (ylä ja ala) sekä taso... Nimenomaan autotalliin :)

Vappuna saisi omaan omakotitaloon avaimet... Odottavan aika on pitkä.
Vuonna 2000 rakennettu tiilitalo. Orggisasukkailta ostettiin. Onneksi mitään remppaa ei tarvi tehdä (seinien maalaamista en edes laske remontiksi), kamat sisään ja asumaan :)
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
@mailman- , nyt sitten löytyisi sellainen diili että kyllä kannattaisi tarttua ;)

Jees, pitää siis valita siisti irroituskeino, ehkä jopa kokeilla asian realisoituessa että saisikohan vielä jonkun hullun hoitamaan itse keittiön purkamisen kun ainakin niin saattaisin itse miettiä tekeväni jos tahtoisin varmistua että kaapit ovat myös ehjiä irroituksen jälkeen. Varmaan käytännössä kaapit kannattaa irroittaa kokonaisina, tuskin purkaa osiin (tiedä sitten saako edes noita vähän laadukkaampia kaappeja purettuakaan pl. ovien irroitus).
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
@mailman- , nyt sitten löytyisi sellainen diili että kyllä kannattaisi tarttua ;)

Jos pk-seudulla vaikutat, niin ehkä :)
Speksejä saa tarjota kuvien kera privanpuolella. Ja todennäköisesti tarve ei "koko" keittiön roippeille ole, vain osalle...
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jees, pitää siis valita siisti irroituskeino, ehkä jopa kokeilla asian realisoituessa että saisikohan vielä jonkun hullun hoitamaan itse keittiön purkamisen kun ainakin niin saattaisin itse miettiä tekeväni jos tahtoisin varmistua että kaapit ovat myös ehjiä irroituksen jälkeen. Varmaan käytännössä kaapit kannattaa irroittaa kokonaisina, tuskin purkaa osiin (tiedä sitten saako edes noita vähän laadukkaampia kaappeja purettuakaan pl. ovien irroitus).

Unohtui mainita että minulla ostajapariskunta myös purki keittiön, heiltä meni siihen aikaa ainakin 2h joten säästyi omaa aikaa hyvin. Eli ilmoitukseen vaan että ostaja purkaa niin pääset vähemmällä.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Ei nyt varsinaisesti oikea ketju mutta täältä löytynee osaajia. Kodinhoitohuoneen lattialämmityksen säätimestä on kadonnut se kiekko jolla säädetään (kts. kuva) ja lämmöt huutaa täysillä.

Minkälainen mekanismi tuossa on, voiko esim. työntää jotain tuohon reikään jolla säätää/laittaa pois päältä?
 

Liitteet

  • 20150408_205827.jpg
    20150408_205827.jpg
    83,8 KB · kertaa luettu: 414

Fremont

Jäsen
Ota nyt ainakin sulake pois päältä ennen kuin alat näpräämään.
Sähköt ovat ainoa osa jota en ole itse talooni kytkenyt, mutta juuri tuli tuollainen termostaatti vaihdettua, hämmästyttävät seitsemän vuotta ja itsellään pimahti. Kuvan malli ei ole tuttu, mutta voit avata (sulake pois) ruuvista ja sisältä pitäisi löytyä säätömahdollisuus, toivottavasti myös mitta-asteikko. Aika paljon on termostaateissa tiettävästi ollut ongelmia, laatu ei ilmeisesti nykyisin ole kovin vahvaa.

Ei tässä enää lämpöjä onneksi tarvita, mutta kannattaa hakea uusi termostaatti ja ottaa joku asentamaan se. Mukavampi sitten talven tullessa.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Rakennusprojekti on käynnistymässä, lupa on vihdoin ja viimein saatu ja voi hyvänen aika tuota byrokratian ja suoranaisen kiusanteon määrää, jota kaupungin puolelta koki. Palvelulupaus oli kuusi viikkoa luvan käsittelylle, mutta lopulta siinä melkein tuplat meni - toki olihan tuossa vähän korjattavaakin, mutta kyllä pitäisi tuossa ennakkovaiheessa (jossa kolme kertaa käytiin piirrustuksen näyttämässä) pitäisi paljon paremmin neuvoa ja ohjata noiden virheiden korjaamiseen. Olisi ollut paljon helpompi korjata ne ennenkuin laittoi paperit vetämään. Lisäksi toki noiden ennakkotapaamisten varaamisessa jne meni viikkoja ja viikkoja ennenkuin lupaa edes pystyi jättämään.

On myös hämmästyttävää miten huonoja ja päivästä toiseen muuttuvia sekä sekavia ohjeita annettiin jatkuvasti. Esimerkiksi lupahakemuksessa luki, että lähialueen valokuvat voi palauttaa sähköisesti, mutta sitten niistä kuitenkin vaadittiin paperiversiot värikopioina "tai lupa ei etene". Toinen huikea asia oli se, että he alkoivat vaatimaan kattomallin muutosta, koska "se sopisi paremmin ympäristöön". No kylläkään vastaavaa kattotyyppiä ei ole lähelläkään rakennuspaikkaa missään muussa talossa. Mutta muutettiin sitten, kun kehoitus oli niin vahva. Sitten myöhemmin tuli pyyntö vaihtaa se takaisin alkuperäiseen kattomalliin, koska "se sopii paremmin ympäristöön". Vastaavia juttuja oli vaikka kuinka monta.

Lisäksi vastuualueet ovat sekaisin, pahimmillaan puheluita yhdisteltiin neljännelle henkilölle helpoissa asioissa. Lisäksi eri virastot eivät näköjään pysty siirtämään tietoja toisilleen, joten siinähän sitten käytiin tulostuttamassa papereita yhdestä virastosta ja vietyä niitä toiselle. Pahimmillaan tietoja piti kiikuttaa rakennusvalvonnan sisälläkin kioskista toiseen. Ylipäätään asenne oli kammottava, kun kyse pitäisi kuitenkin olla palveluorganisaatiosta, kaikesta siitä tylystä ja ammattitaidottamasta asiakaspalvelusta joutuu vielä kaksi tonnia maksamaan sitten rakennusluvan osalta.

Eli kyllä olisi toimintatavoille ja järjestelmille tuulettamisen varaa. Niiden jälkeen veronmaksaja saisi parempaa ja nopeampaa palvelua, joka olisi tuotettu matalammin kustannuksin. Semmonen savotta oli koko pyöritys, että on jo takki tyhjä tässä kohtaa kun töiden pitäisi vasta alkaa.
 

Fremont

Jäsen
Eli kyllä olisi toimintatavoille ja järjestelmille tuulettamisen varaa. Niiden jälkeen veronmaksaja saisi parempaa ja nopeampaa palvelua, joka olisi tuotettu matalammin kustannuksin. Semmonen savotta oli koko pyöritys, että on jo takki tyhjä tässä kohtaa kun töiden pitäisi vasta alkaa.

Semmoiseksi homma on hartiapankkirakentajalle tehty, ei juuri kannusta noudattamaan sääntöjä mikäli ne voi kiertää.Turussa touhusta tuli aikoinaan mieleen Speden sketsi todistuksen todistuksen todistuksista. Tsemppiä kuitenkin, kyllä se touhu lopulta itsensä palkitsee, parhaimmillaan myös opettaa ja jotkut saavat samalla jopa uuden ammatin.

Laskujen kanssa kannattaa muuten olla tarkkana, Turku energia mm. on lähettänyt parin tonnin laskun sähköverkkoon liittämisestä, vaikka tein sen itse.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Ota nyt ainakin sulake pois päältä ennen kuin alat näpräämään.
Sähköt ovat ainoa osa jota en ole itse talooni kytkenyt, mutta juuri tuli tuollainen termostaatti vaihdettua, hämmästyttävät seitsemän vuotta ja itsellään pimahti. Kuvan malli ei ole tuttu, mutta voit avata (sulake pois) ruuvista ja sisältä pitäisi löytyä säätömahdollisuus, toivottavasti myös mitta-asteikko. Aika paljon on termostaateissa tiettävästi ollut ongelmia, laatu ei ilmeisesti nykyisin ole kovin vahvaa.

Ei tässä enää lämpöjä onneksi tarvita, mutta kannattaa hakea uusi termostaatti ja ottaa joku asentamaan se. Mukavampi sitten talven tullessa.

Takkahuoneessa on samanlainen ehjä (kts. kuva). Harmillisesti ei osu sulaketaulussa silmään ko. sulaketta. "Saunaosaston lattialämmitys" löytyy mutta siitä sammuu vain kylpyhuoneen ja saunan osalta.. no, pitää illemmalla testailla minkä sulakkeen alla se on.
 

Liitteet

  • 20150413_161711.jpg
    20150413_161711.jpg
    74,5 KB · kertaa luettu: 359
Suosikkijoukkue
Ässät
Laskujen kanssa kannattaa muuten olla tarkkana, Turku energia mm. on lähettänyt parin tonnin laskun sähköverkkoon liittämisestä, vaikka tein sen itse.

Liittymismaksu tulee aina sähköverkkoon liityttäessä, teki sen sitten kuka tahansa. Vai laskuttivatko kytkemisestä?
 

Fremont

Jäsen
Voihan hetkeksi ottaa pääkytkimenkin pois, pääset näkemään onko siinä suojakotelon alla sellaista pienellä talttapäisellä ruuvarilla väännettävää säätöä. Jos ei ole, niin oikean säätöpyörän hammaspyörää voi myös koittaa kiertää. Muutamaa mallia on tullut ronklattua, saattaa olla että vain smart-systeemin termostaateissa on tuollaiset muoviset "ruuvit" suojakotelon alla. Kyllä sinne joka tapauksessa vilkaista uskaltaa.
 

Fremont

Jäsen
Liittymismaksu tulee aina sähköverkkoon liityttäessä, teki sen sitten kuka tahansa. Vai laskuttivatko kytkemisestä?
Juuri näin, eli johtojen hehkutus kiinni kaupungin verkkoon tuli hoidettua sukulaisen kanssa, toki sähkölaitoksen äijä kävi paikalla ihmettelemässä. Ja tuollainen allekirjoitettu lappuhan siitä oli aiemmin tehty jossa nimenomaa ilmoitetaan ettei mitään liittämistä oteta laitokselta, vaan tehdään itse. Laskun osasivat silti lähettää.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
...Eli kyllä olisi toimintatavoille ja järjestelmille tuulettamisen varaa. Niiden jälkeen veronmaksaja saisi parempaa ja nopeampaa palvelua, joka olisi tuotettu matalammin kustannuksin. Semmonen savotta oli koko pyöritys, että on jo takki tyhjä tässä kohtaa kun töiden pitäisi vasta alkaa.
Täyttä asiaa tämä viesti kokonaisuudessaan. Vielä kun tuota ammatikseen tekee ja viikoittain on vuodesta toiseen noiden kanssa tekemisissä niin ei oikeasti tiedä itkeäkö vai nauraako.

Espoon rakennusvalvonta on tähän mennessä omalla kohdallani ollut se kaikkein veemäisin paikka. Siellä saadaan yksinkertaisen kerrostaloprojektinkin luvan jättämiseen helposti se 9-12kk kulumaan.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pesuhuoneen ja saunan remontti on suunnitteilla ja kesällä pitäisi aloittaa, kun on lomaa että pystyy täyspäiväisesti tekemään. Homma on muuten selkeä mutta lattia tuottaa päänvaivaa.

Tällä hetkellä tilassa on vanha suihkukaappi ja muuten lattiassa on muovimatto ja sen alla lastulevy. Tilassa on kaksi lattiakaivoa, jotka ovat käytännössä vierekkäin. Toinen on suihkukaapin alla ja kuivakaivo saunan oven alla. Kaatoja tilassa ei juuri ole, ja nyt sellaiset olisi tarkoitus tehdä ja poistaa tuo ikivanha suihkukaappi.

Että homman saisi jotenkin järkeväksi, pitäisi toinen kaivo saada siirrettyä keskelle saunan lattiaa ja toinen vähän keskemmälle pesuhuoneen lattiaa, kuitenkin niin että se on lähempänä tulevaa suihkunurkkausta. Mitään tietoa ei ole miten mahtaa ks. operaatio onnistua, ennen kuin lattian avaa ja näkee miten koolaukset menevät. Jokatapauksessa seinien vieristä pitää nostaa kolmisen senttiä että saa toimivat kaadot tehtyä.

Osaisiko joku sanoa millä massalla saisi tehtyä kaadot lastulevyn päälle? Weberin tuotteista esimerkiksi mikään lattiamassa ei taida suoraan soveltua lastulevylle(?). Onko ainoa keino sitten valaa ohut kakku esim. 3300, joka soveltuu puurakenteiseenkin lattiaa ja siihen päälle sitten kaadot esim. Weberin 5000 käyttäen. Päälle vielä ohut lattialämmityskaapeli ja tasoite, sitten vedeneriste ja laatat.

Kovin paljoa ei mielellään lattiapintaa nostaisi, eli lattiakipsilevyt yms. ratkaisut jotka nostavat lattiaa myös kaivojen kohdilla eivät onnistu.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Espoon rakennusvalvonta on tähän mennessä omalla kohdallani ollut se kaikkein veemäisin paikka. Siellä saadaan yksinkertaisen kerrostaloprojektinkin luvan jättämiseen helposti se 9-12kk kulumaan.

Samaa olen kuullut, että Espoo on vielä kokemaani Helsingin virastoa v:mäisempi paikka hoitaa näitä asioita. Pelottaa edes koko ajatus, että tämä voisi olla jossain vielä epämiellyttävämpää ja huonommin hoidettua.

On siinä jotenkin monta kertaa ollut niistä kommenteista ja neuvoista niin ihmeissään, että on jo absurdin raja mennyt rikki. Esimerkiksi kun kyselin palvelupuhelimesta neuvoja, että ketä naapureita minun pitäisi kuulla hankkeesta (hallinnanjaolla lohkottu tontti), niin palveleva puhelin ei osannut tähän vastata vaan ohjasi soittamaan alueen lupasihteeriille. No meni seuraavaan päivään, kun lupasihteerin puhelin on auki vain pienen siivun päivästä ja kun lopulta sain lupasihteerin käsiin, niin hän sanoi että nyt pitää varata aika alueen arkkitehdille neuvotteluun. Ei ihme, että lupien käsittelyissä kestää, jos porukkaa ohjataan lupa-arkkitehdeille tapaamiseen kysymään tämän tason asioista. Olisin jotenkin olettanut palvelevan puhelimen osaavan vastata tähän, mutta tämä ei ollut toki ainoa soittoralli tämän lupaprosessin aikana, "Ehei tämä ole kaavoitusasia, soita maanmittauksen puolelle" jne tuli kuultua monta kertaa ja siis en kertaakaan itse arponut tahoa mihin soitan vaan toimin ohjeiden mukaisesti. Ja itse maallikkona sitä yritti uskoa heidän antamiinsa ohjeisiin, koska asiat tulivat ihan uusina eteen, ensimmäistä kertaa.

Mutta kyllähän tässä lopussa sitten jo suhtautui kyynisesti jokaiseen ohjeeseen mitä sieltä tuli, koska kuten sanottu niin ohjeet tuntuivat muuttuvan päivän sään tms. mukaan.

Turhauttava prosessi siis kyllä kaikkiaan, mutta tulipahan nähtyä todistusaineistoa siitä, että kyllä tässä maassa voi säästää rahaa julkiselta puolelta merkittäviäkin määriä, ilman että palveluiden taso tai tarjoama alenee.

Tuli mieleen Hans Välimäen ravintolasta ollut kommentti aikanaan, jossa todettiin jotenkin niin että huonolla palvelulla luotiin tunne, että asiakas oli onnekas kun pääsi asioimaan ravintolassa. Vaikka sen pitäisi aina toisinpäin. Tässäkin kohtaa jäi fiilis, että huonolla palvelulla ja vaikealla prosessilla yritettiin pönkittää kuvaa siitä, että "olet onnekas kun ylipäätään käsittelemme asiaasi". Luulisi että varsinkin tässä taloustilanteessa kaupungin pitäisi olla hyvin tyytyväinen, että kaupunkiin rakennetaan ja saadaan lisää veronmaksajia. Mutta tästä tunteesta ei ollut pelkoakaan.
 

Beergenheim20

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Jokerit, OJ
Pesuhuoneen ja saunan remontti on suunnitteilla ja kesällä pitäisi aloittaa, kun on lomaa että pystyy täyspäiväisesti tekemään. Homma on muuten selkeä mutta lattia tuottaa päänvaivaa.

Tällä hetkellä tilassa on vanha suihkukaappi ja muuten lattiassa on muovimatto ja sen alla lastulevy. Tilassa on kaksi lattiakaivoa, jotka ovat käytännössä vierekkäin. Toinen on suihkukaapin alla ja kuivakaivo saunan oven alla. Kaatoja tilassa ei juuri ole, ja nyt sellaiset olisi tarkoitus tehdä ja poistaa tuo ikivanha suihkukaappi.

Että homman saisi jotenkin järkeväksi, pitäisi toinen kaivo saada siirrettyä keskelle saunan lattiaa ja toinen vähän keskemmälle pesuhuoneen lattiaa, kuitenkin niin että se on lähempänä tulevaa suihkunurkkausta. Mitään tietoa ei ole miten mahtaa ks. operaatio onnistua, ennen kuin lattian avaa ja näkee miten koolaukset menevät. Jokatapauksessa seinien vieristä pitää nostaa kolmisen senttiä että saa toimivat kaadot tehtyä.

Osaisiko joku sanoa millä massalla saisi tehtyä kaadot lastulevyn päälle? Weberin tuotteista esimerkiksi mikään lattiamassa ei taida suoraan soveltua lastulevylle(?). Onko ainoa keino sitten valaa ohut kakku esim. 3300, joka soveltuu puurakenteiseenkin lattiaa ja siihen päälle sitten kaadot esim. Weberin 5000 käyttäen. Päälle vielä ohut lattialämmityskaapeli ja tasoite, sitten vedeneriste ja laatat.

Kovin paljoa ei mielellään lattiapintaa nostaisi, eli lattiakipsilevyt yms. ratkaisut jotka nostavat lattiaa myös kaivojen kohdilla eivät onnistu.
Tuossa vetonit 3300:ssa taitaa olla se, että siin on kuitua seassa niin kestää paremmin sen lastulevyn elämistä.

Kaivon siirto on varmaan ihan helppo homma, senkun repii lastulevyä pois ja kattoo kaivolle uuden paikan ja vetää putket sinne.

Kyllähän tuo lattia varmaan pakosti hiukan nousee, jotta sen saa kunnolla toteutettua. Noihin kaivoihinhan saa korotusrenkaita, joten ei kai se varsinaisesti mikään ongelma ole? Jotkut tekee tuon puurakenteisen lattian lattiakipsin avulla (tupla), kun lastulevyt tahtoo vähän elää puurakenteisuudesta johtuen. Kipsi sen sijaan ei elä. Sit kipsien päälle primeri ja joku tasoitus/tartuntavalu, jonka päälle kaatovalu + kaapelit. Tai jos osaa niin sit koittaa saada koko paketin yhdellä valulla tehtyä.

Jotenki noin mä sen toteuttaisin.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
...Turhauttava prosessi siis kyllä kaikkiaan, mutta tulipahan nähtyä todistusaineistoa siitä, että kyllä tässä maassa voi säästää rahaa julkiselta puolelta merkittäviäkin määriä, ilman että palveluiden taso tai tarjoama alenee..
Täsmälleen samat ajatukset on itsellä tuosta palvelun tasosta. Päinvastoin se luultavasti paranisi jos noissa virastoissa uskaltaisi joku noheva poliitikko oikein kunnolla käyttää sitä kuuluisaa juustohöylää. Pk-seudulta taas Vantaa erottuu näistä kyllä toistaiseksi selkeästi edukseen ja siellä homma toimii ainakin jollain tasolla.

Olitko harkinnut muuten antaa kaupungin hoitaa sen naapurien kuulemisen asiassa? Vaikka sen ehkä itse saa halvemmalla ja nopeammin tehtyä, niin äkkiä tuossa pompottelussakin kuluu aikaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös