Töitä, mutta mistä?

  • 329 876
  • 1 617

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Tämä on valitettavasti useimmiten laitonta. Suomessa ei saa valita "tyhjältä pöydältä" toistaiseksi voimassa olevan työsuhteen ja määräaikaisen väliltä, vaan työsuhteen pitää olla toistaiseksi voimassa oleva, ellei löydy lainmukaisia perusteita määräaikaisuudelle.

Olisiko linkkiä tähän lainkohtaan?

Että silleen...
 

Tuamas

Jäsen
Olisiko linkkiä tähän lainkohtaan?

Että silleen...

Niin, käsittääkseni yleinen tulkinta tuosta työsopimuslain 1 luvun 3 pykälästä on, että työnantajan pitää perustella syy määräaikaisuudelle (työmaan kesto, sijaisuus jne.) mutta työntekijän toiveesta ja aloitteesta määräaikainen työsopimus voidaan tehdä käytännössä aina.
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Tämä on valitettavasti useimmiten laitonta. Suomessa ei saa valita "tyhjältä pöydältä" toistaiseksi voimassa olevan työsuhteen ja määräaikaisen väliltä, vaan työsuhteen pitää olla toistaiseksi voimassa oleva, ellei löydy lainmukaisia perusteita määräaikaisuudelle. Ja oma halu ei ole peruste.

Väärin. On peruste. Ainakin pikaisen kuukkelin perusteella. Hämmentävällä itsevarmuudella näitä omia laintulkintoja aina esitellään.

JHL.fi kirjoitti:
Perusteltu syy
Työantajan aloitteesta solmitulla määräaikaisella työsopimuksella on oltava työsopimuslain mukainen perusteltu syy. Työntekijän pyynnöstä määräaikainen työsopimus voidaan solmia ilman lain edellyttämää perusteltua syytä.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Täsä kun tuli muutama työhakemus tehtyä, niin en kyllä ihmettele, jos työttömällä menee motivaatio noiden työhakemusten kanssa. Yhtä helvettiä moiset. Ensin teet cv:n ja hakemuksen. Menet sivustolle jättämään niitä, niin ensin kopioit cv:n avokenttiin, kirjoitat toisen hakemuksen avokenttään, vastaat kuuteen muuhun avokenttään aamupaskan koostumuksesta lähtien ja sitten on vielä "vapaaehtoinen" video, missä kerrot itsestäsi. Lopputulemana sitten ilmoitetaan hakijalle, jos satutaan muistamaan. Parhaita viime aikaisia kuulemiani on ollut, kun kolmannella haastattelukierroksella olleelle ei vaivauduttu koskaan ilmoittamaan, ettet tullut valituksi, vaikka oli lupailtu. Sekin yritys omalla toimialallaan iso Suomessa.
Samoja kokemuksia. Täällä vajaan vuoden sisään lähes sata lähetettyä työhakemusta ja täysin tuloksetta. Kymmeniä tunteja työnhakua takana ja eihän tämä mitään herkkua ole. Viimeisten kuukausien aikana se fiilis on jo hakemusta rustatessa, että ei tähän paikkaan kuitenkaan pääse mutta laitetaan nyt paperit silti sisään.

Omasta mielestäni kaikista paras rekry-malli on, kun jotkut pienemmät firmat haluavat CV:n ja hakukirjeen sähköpostiin. Thats it. Tuo on paras ja mielestäni selkein homma. Sulla on oma CV valmiina koneella viimeisen päälle hiottuna ja täysin "omannäköinen" sellainen. Sitten isommilla firmoilla taas on aivan kamalia rekrytointiohjelmia. Kopioit sinne CV:n rivi kerrallaan jatkuvasti jännittäen että toivottavasti tähän ei tule lyöntivirheitä. Välillä monivalinnoista puuttuu oleelisia valintoja, esimerkiksi yhden yhtiön kohdalla muistan että koulutuspohjan kohdalla oli valittavissa vain "ei mitään - ammattikoulu - lukio - yliopisto". Ilmeisesti meitä AMK-taustaisia ei sitten firmaan haluta, vai? Joillakin yhtiöillä on automaattinen aikakatkaisu, josta ei tietenkään varoiteta ennen urakan alkua. Niinkin on käynyt että kirjoitat hakemuksen valmiiksi ja painat lähetä - vain huomataksesi että aikakatkaisu joko liian pitkän kirjoituksen tai kellon lyödessä seuraavan vuorokauden puolelle katkaisee hakemuksen, ja alusta vain koko paska uusiksi.

Kaikenlaisen vaikeuden lisäksi itseäni häiritsee noissa "valmispohja-rekryissä" se että onhan se hakemus aika kasvoton. Lähinnä pelkkää monivalintaa, joihinkin kohti ehkä lisätään 1-2 sanaa. Ei siinä ole mahdollisuutta oikein erottua joukosta. Okei, liitetäänhän sinne se oma CV, mutta sitten kun menet rastittamaan johonkin kohtaan "väärin", esimerkiksi työkokemuksesi alakanttiin, niin uskon ettei kukaan lopulta sinun ansioluetteloasi rekryn aikana avaa. Työnhakijoita kun voi olla satoja, niin en usko että jokainen hakemus käydään perinpohjin läpi.

Noista monivalinnoista muuten vielä juuri tuo työkokemus on niin helkkarin haastava kysymys puhtaasti monivalintana. "Työkokemuksesi haettavaa paikkaa vastaavasta työstä?" "0 vuotta - 1-4 vuotta - 5 vuotta tai yli". Minun mielestäni tuohon on aika vaikea vastata oikein, sillä tuntuu että tuo "vastaava työ" on niin suhteellinen käsite. Kerran muistan soittaneeni erääseen työpaikkaan, joka oli samaa konsernia silloisen työnantajani kanssa. Työpaikka josta soitin oli käytännössä tismalleen samaa mitä tein silloisessa työpaikassani. Puhelun aikana koitin ohimennen mainita tekeväni samaa työtä tässä saman konsernin hieman pienemmässä laitoksessa, niin vastapuoli puhelimessa totesi jotenkin että "eihän tuo nyt ole oikein sama homma kun teillä on laitos pienempi". Jos koitan jotain kaikille tuttua esimerkkiä tästä kaivaa, niin tämän rekrytoijan mielestä työkokemus Salen kassasta ei riitä Prisman kassalle, koska Prismassa hommat on isommallaan kuin Salessa.

Työhakemuksiin vastaaminen on sekin aika hassu laji. Oikeasti vain ehkä 10-20 % tekee sen mielestäni oikein ja tyylikkäästi. Joskus laskin että vain noin puoliin jättämistäni hakemuksista vastataan ylipäätään jotain. Noilla pienemmillä firmoilla joilla riittää pelkkä CV sähköpostiin, niin niissä ei välttämättä jakseta edes laittaa viestiä että hakemuksesi on saapunut perille. Ei mielestäni olisi iso homma hoitaa tuollaista pientä elettä. Ehkä noin puoliin hakemuksistani olen saanut jonkinlaisen kuittauksen että rekry ohi ja valitettavasti ei osunut teihin. Näissäkin on sitten aika hassuja erilaisia variaatioita. Osalta tulee ihan henkilökohtainen vastaus, osa tyytyy painamaan valmispohjalla. Hauskin tapaus mitä itse muistan oli eräs työpaikka, johon hain lokakuussa. Maaliskuun lopussa tuli lopulta viesti ettei valinta osunut teihin. Jos nyt muistan oikein, niin sen paikan töiden piti alkaa vuoden loppuun mennessä, eli aika pitkään kesti automaattiviestin lähettäminen.

Jotkut firmat soittavat kaikille hakijoille, myös silloin vaikka et olisi käynyt haastattelussa tai yhtään missään koko rekryn ajan. Jotkut soittavat vain että et päässyt ja hyvää päivänjatkoa, puhelu ohi 15 sekunnissa. Nämä on mielestäni aika turhia, etenkin kun soittelevat kesken työpäivän. Eikö se sähköposti ajaisi saman asian? Osa taas sitten availee taustoja enemmän, kertoivat millaisen henkilön ottivat työhön. Nämä puhelut jo hyväksyn.

Se on ollut hassu huomata, ettei koskaan kukaan ole soittanut haastattelun jälkeen. Välillä on luvattu olla yhteydessä kävi miten kävi, mutta puhelua ei kuulu. Osa lupaa soittaa, mutta sieltä tuleekin vain sähköposti (ihan ok mulle, mutta miksi mainita erikseen soittaminen?). Joiltakin tuli epämääräinen vastaus sähköpostilla. Esimerkiksi muistan kerran vuoden alussa saaneeni sähköpostin haastattelun jälkeen, että olen yhä mukana prosessissa, mutta joutuvat hakemaan julkisen haun kautta vielä saman urakan. Sen jälkeen ei olekaan kuulunut mitään, eikä edes julkista hakua näkynyt vaikka sitä olen seurannut.

Minulle itselleni ongelmaksi muodostui työkokemuksen vähäisyys. Opiskelujen aikana suuntauduin alani eräälle toimialalle, mutta se kosahti kun eräs asia johon en voi itse vaikuttaa (sairausdiagnoosi) pelotti työnantajia juuri tällä toimialalla. Sitten taas niihin oman alani tehtäviin joissa voisin työskennellä (ja tutkintoni oikeastaan sopii paremminkin sinne), niin homma kaatuu työkokemuksen puutteeseen. Asiaa ei tunnu helpottavan edes vuosien työkokemus samasta konsernista, tai suosittelijat konsernin sisältä. En ole päässyt edes kesätöihin tai lyhyisiin määräaikaisuuksiin keräämään sitä kokemusta, vaan niihinkin pesteihin on aina löytynyt joku muu. Välillä on raivostuttanut kun jotkut paikat samat työpaikat tulevat auki 2-4 kertaa lyhyen ajan sisään, mutta jokaisella kerralla saat vastauksen ettet pääse edes näyttämään osaamistasi. Ymmärtäisin kenties työnantajien suhtautumisen meikäläiseen mikäli olisin joskus ryssinyt asiani, mutta hyvin olen tähänkin asti suoriutunut minulle annetuista uusista tehtävistä. Suosittelijat ovat varmasti kehuneet että tämä kaveri on nopea oppimaan, mutta silti en saa paikkaa edes näyttää osaamistani.

Lisäksi itseäni on ärsyttänyt jatkuva kannustaminen, "kyllä se työpaikka vielä löytyy, ei saa luovuttaa, noin fiksu kaveri saa aivan varmasti vielä töitä." Ei siinä kannustamisessa mitään, mutta sitten kun olen pohtinut alanvaihtoa surkeasta työllistymisestä johtuen, niin sekin idea dumataan. Ei ole pitkä aika kun lääkärin kanssa pohdittiin taas terveydentilaani ja sen haittoja mahdollisesti tulevaisuudelleni, niin puhuessani alanvaihdon mahdollisuudesta alkoi se "ei sun kannata missään nimessä luovuttaa tässä vaiheessa, se on vaan ajan kysymys kun jostain tärppää". Tässä vaiheessa minun on vielä kuitenkin helppo hypätä takaisin kouluun, koska siellä on vielä paljon ikäisiäni, elämäntilanne sen sallii ja mahdollisuus lähteä kouluun on oikeasti olemassa (ilmeisesti tulevaisuudessa tulevat käytännöt missä ensikertalaisten koulupaikkoja helpotetaan ja "monikertalaisten" vaikeutetaan). Sen vuoksi pidän aika ärsyttävänä kun kannustetaan lähinnä jatkamaan nykyisellä kaavalla ja toitotetaan että kyllä se loton päävoitto vielä nasahtaa kun tarpeeksi monta kertaa kupongin ostaa. Minun on jotenkin vaikea nähdä miksi työllistymiseni helpottuisi tulevaisuudessa, kun jatkuvasti kouluista puskee uusia naamoja tuorein paperein alalle. Miksi työkokemukseton viisi vuotta sitten valmistunut kelpaisi jollekin, jos vain parin vuotta sitten valmistunut samoilla tilastoilla ei kelpaa?
 

scholl

Jäsen
Välillä monivalinnoista puuttuu oleelisia valintoja, esimerkiksi yhden yhtiön kohdalla muistan että koulutuspohjan kohdalla oli valittavissa vain "ei mitään - ammattikoulu - lukio - yliopisto". Ilmeisesti meitä AMK-taustaisia ei sitten firmaan haluta, vai? Joillakin yhtiöillä on automaattinen aikakatkaisu, josta ei tietenkään varoiteta ennen urakan alkua. Niinkin on käynyt että kirjoitat hakemuksen valmiiksi ja painat lähetä - vain huomataksesi että aikakatkaisu joko liian pitkän kirjoituksen tai kellon lyödessä seuraavan vuorokauden puolelle katkaisee hakemuksen, ja alusta vain koko paska uusiksi.

Noista monivalinnoista muuten vielä juuri tuo työkokemus on niin helkkarin haastava kysymys puhtaasti monivalintana. "Työkokemuksesi haettavaa paikkaa vastaavasta työstä?" "0 vuotta - 1-4 vuotta - 5 vuotta tai yli". Minun mielestäni tuohon on aika vaikea vastata oikein, sillä tuntuu että tuo "vastaava työ" on niin suhteellinen käsite. Kerran muistan soittaneeni erääseen työpaikkaan, joka oli samaa konsernia silloisen työnantajani kanssa. Työpaikka josta soitin oli käytännössä tismalleen samaa mitä tein silloisessa työpaikassani. Puhelun aikana koitin ohimennen mainita tekeväni samaa työtä tässä saman konsernin hieman pienemmässä laitoksessa, niin vastapuoli puhelimessa totesi jotenkin että "eihän tuo nyt ole oikein sama homma kun teillä on laitos pienempi".

Pelaa aina ylöspäin tulkinnanvaraisissa tilanteissa. Ei ole mitään syytä puhua itse itsestään pienempää kuin onkaan. Eli jos AMK:ta ei ole, se on heidän vika, merkitse käyneesi yliopiston. Ja vastaava työ on vastaavaa on se työpaikan koko mikä hyvänsä. Tärkeintä on päästä sinne haastatteluun. CV:t katsotaan vain esikarsintavaiheessa. Okei, voidaan niitä myöhemminkin vilkaista, mutta silloin lähinnä verrataan joidenkin henkilöiden välillä, jos on tiukka valinta. Pääosin valinnat tehdään kuitenkin haastattelujen pohjalta. Niihin on tärkeätä päästä niin moneen kuin mahdollista ja niissä tulee menestyä hyvin, mikä puolestaan tarkoittaa sitä, että harjoittelee. Jos käytät työhakemuksen tekoon x yksikköä aikaa, niin käytä haastatteluun valmistautumiseen vaikkapa 3 x yksikköä. Pitää miettiä, mitä mahdollisesti kysytään, miten mihinkin kysymykseen kannattaa vastata, kuinka kertoo oman tarinansa niin, että se on kiinnostava ja vakuuttava jne. Pohtia mitä laittaa päälle, minkälaisen vaikutelman muuten antaa. Harjoittelee vaikka peilin edessä jos ei muu auta. Treenaa, treenaa, treenaa...
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Niin, käsittääkseni yleinen tulkinta tuosta työsopimuslain 1 luvun 3 pykälästä on, että työnantajan pitää perustella syy määräaikaisuudelle (työmaan kesto, sijaisuus jne.) mutta työntekijän toiveesta ja aloitteesta määräaikainen työsopimus voidaan tehdä käytännössä aina.

No näin. Ihmettelin kovasti, että työntekijä ei saisi tehdä periaatteessa sellaista sopimusta kuin haluaisi.

Että silleen...
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Sellainen pommi sitten eräässä pörssiyhtiössä. Kukaan ei vielä tiedä paitsi muutama pomo ja minä, koska minut halutaan siirtää toisiin tehtäviin sen takia, koska olen tähtiduunari. Pleijareiden ajan olin melkein joka päivä krapulassa ja joskus muutenkin, mutta ei se näköjään ole haitannut johtajia.

Sellainen perussäästökuvio mikä Suomessa tarkoittaisi yt:t ja lomautukset, mutta nämä laittaa vain ulkopuolisia konsultteja pihalle. Eikä tässä maassa edes tunneta lomautuksia ja irtisanominen on melko hankalaa, niin ei siihen tässä kohtaa ruveta. Sehän on sitten luonnollisesti eri asia mikä on tilanne Q2:n jälkeen.

Huomenna aamulla tulee kokouskutsu kaikille iltapäiväksi, onhan se ihan mukavaa tietää etukäteen mistä on kyse. Saa nähdä millainen pulina alkaa, Suomessa aina alkoi kauhea ja varsinkin perheelliset ja naiset olivat aivan paniikissa.

Nyt pitäisi etsiä uusia tiiminvetäjä jostain, vaikka mielummin menisin pubiin. Tänään ei pitänyt edes mennä, mutta taidanpa kuitenkin, kunhan ehdin.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Väärin. On peruste. Ainakin pikaisen kuukkelin perusteella. Hämmentävällä itsevarmuudella näitä omia laintulkintoja aina esitellään.
Pahoittelut, mikäli olen erehtunut! Myös #Wilco #hege

Itse olin kuullut tuon (ainakin) yhdeltä työnantajalta, joka valitteli, että jos on itse ilmoittanut hakevansa vakituista työntekijää, ei voisi täyttää tehtävää määräaikaisesti vain sillä perusteella, että työnhakija ilmoitti olevansa valmis työskentelemään määräaikaisella sopimuksella. Ehkä kyse olikin vain työnantajan ylivarovaisuudesta eikä faktasta?

No, kyseinen työnantaja (muistelen kyllä, että olisin kuullut samaa "valitusta" myös muualta) ei ole juristi - enkä ole itsekään...

Olisiko siis palstan tietäjien mukaan työnantajalle mahdollista kirjoittaa työpaikkailmoitukseen hakevansa vakituista työntekijää, ja sitten haastattelussa vihjaista, että valituksi tulee helpoimmin, jos työntekijä "tyytyisi" määräaikaiseen sopimukseen? Ihan vilpittömästi kyselen, koska tämä viesti olisi mieluisaa kuultavaa monelle rekrytointikynnyksen kanssa painiskelevalle yrittäjälle!
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Olisiko siis palstan tietäjien mukaan työnantajalle mahdollista kirjoittaa työpaikkailmoitukseen hakevansa vakituista työntekijää, ja sitten haastattelussa vihjaista, että valituksi tulee helpoimmin, jos työntekijä "tyytyisi" määräaikaiseen sopimukseen? Ihan vilpittömästi kyselen, koska tämä viesti olisi mieluisaa kuultavaa monelle rekrytointikynnyksen kanssa painiskelevalle yrittäjälle!

Ei olisi, vaan synnyttäisi helpohkosti syrjintäolettaman, jos tätä henkilöä ei rekrytoitaisi mikäli hän ei suostuisi tähän järjestelyyn. Toimii siis oikeudellisesti samaan tapaan kuin ns. kielletyt kysymykset työhaastatteluissa, eli näyttötaakka kääntyy toisin päin. Sen sijaan edellä esitetty työntekijän pyyntö on hyväksyttävä peruste määräaikaiselle työsopimukselle.

Itse jos tekisin tällaisen sopimuksen työnantajana, kirjaisin varmuuden vuoksi jonkin verran lisänäyttöä aiheesta työsopimukseen. Tämä siksi, että koko työlainsäädäntö perustuu heikomman suojaan, jolloin väite esimerkiksi painostuksesta asiassa voi johtaa korvauksiin.
 
Kyllä kohta alkaa enemmänkin vituttaa tämä nykymeno. Kun henkilöstöfirmat päästetään jakamaan valtion varoja näissä työttömyys- ja työllisyysasioissa.
Voi helvetti, aika röyhkeätä jotenkin, että tähänkin alkaa tunkea yksityisiä firmoja tekemään rahaa. Johtajilla oikein vesi kielellä ja ehdotettu poliitikoille, että valtio voisi ostaa palveluita meidän henkilöstöfirmalta, avataan tämä kakku kilpailutukselle ja yksityisille markkinoille.
Päästään oikein herkkupöytään nyhtämään verorahoja.

Onhan tähän mennessäkin TE-toimisto ostanut näitä korttikoulutuksia ja muita koulutuksia näitä kaikenmaailman staffpointeilta ja muilta. Joten pikkuhiljaa tässä hivuttauduttu siihen suuntaan, että saadaan yhä parempia ja laajempia sopimuksia hoidettavaksi verorahoilla.
 

godofthunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings
Onhan tähän mennessäkin TE-toimisto ostanut näitä korttikoulutuksia ja muita koulutuksia näitä kaikenmaailman staffpointeilta ja muilta. Joten pikkuhiljaa tässä hivuttauduttu siihen suuntaan, että saadaan yhä parempia ja laajempia sopimuksia hoidettavaksi verorahoilla.

Olen jo pitemmän aikaa ollut sitä moemie, että varsinkin isojen talojen kannattaisi panostaa omaan koulutusorganisaatioon.

Meidän konsernilla on oma organisaatio, minkä kautta onnistuu miltei kaikki koulutukset tulityökortista esimieskoulutukseen. Toki, tässä on yhteistyössä myös ulkopuolisten taho, mikä varmistaa koulutuksen tahon. Ja käsittääkseni tuo on ihan hyvä bisnes myydä noita myös ulkopuolisille.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei olisi, vaan synnyttäisi helpohkosti syrjintäolettaman, jos tätä henkilöä ei rekrytoitaisi mikäli hän ei suostuisi tähän järjestelyyn. Toimii siis oikeudellisesti samaan tapaan kuin ns. kielletyt kysymykset työhaastatteluissa, eli näyttötaakka kääntyy toisin päin.
Kiitos täsmennyksestä! Tämä vastaa hyvin aiempaa käsitystäni.

Eli siis tietenkin työntekijä voi ottaa yhteyttä työnantajaan, ja ehdottaa oma-aloitteisesti määräaikaista työsuhdetta. Mutta jos työnantaja on jo ehtinyt aloittaa prosessin toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella palkattavan henkilön rekrytoimiseksi, hän ottaa vähintäänkin riskin, mikäli kesken prosessin työsuhteen kesto muutetaankin määräaikaiseksi.

Tuo lienee hyvä täsmennys, että joskus henkilöllä voi itsellään olla peruste haluta määräaikaisuutta vaikka työnantaja hakisikin vakinaista. Tällöin em. riskiä voi pienentää, mikäli asia on riittävällä tarkkuudella kirjattu työsopimukseen.

Mutta se, että työnhakija voisi parantaa mahdollisuuksiaan tulla valituksi ehdottamalla kesken (vakituisen työntekijän) hakuprosessia sitä, että työsuhde solmitaankin määräaikaisesti, niin ohuella jäällä ollaan... @Tuamas @wilco @Axroz
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Tuo lienee hyvä täsmennys, että joskus henkilöllä voi itsellään olla peruste haluta määräaikaisuutta vaikka työnantaja hakisikin vakinaista. Tällöin em. riskiä voi pienentää, mikäli asia on riittävällä tarkkuudella kirjattu työsopimukseen.

Kaveri tekee hommia talvisin sähkömiehenä ja nostaa kesäisin ansiosidonnaista. Vakituista hän ei ottaisi vastaan ja joskus kun tarjotaan liian pitkälle alkukesään menevää määräaikaista, niin sekään ei käy.

Ei kai tuo ihan laillista voi olla, kun ilman mitään karensseja ansiosidonnanen on sitten aina. Vaikka eihän sitä kukaan tiedä noista kieltäytymisistä. Opiskeluaikoina otin vastaan vakituisen paikan, vaikka tiesin olevani siellä vain kolme viikkoa. Minkäs teet, kukaan ei tietenkään olisi palkannut kolmeksi viikoksi enkä voinut tai ainakaan halunnut menettää palkkaa tuolta ajalta.

Syitä haluta määräaikaisuuksia voi olla ja on vaikka minkälaisia. Maailma on varmaankin täynnä ihmisiä mitkä haluaisi olla töissä vain noin yhdeksän kuukautta vuodessa, mutta mistäs löydät sellaisen työnantajan. Isolla varastolla oleva kaveri on saanut sovittua, että joka talvi on pari kuukautta Thaimaassa.
 

scholl

Jäsen
Minusta työttömyyskorvauksen pitäisi olla niin alhainen, ettei sillä voisi kikkailla. Ja aluksi sadan päivän karenssi ilman korvausta.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Minusta työttömyyskorvauksen pitäisi olla niin alhainen, ettei sillä voisi kikkailla. Ja aluksi sadan päivän karenssi ilman korvausta.

Jos työpäivät olisi viiden tunnin mittaisia, niin ei tarvitsisi kikkailla vaan jaksaisi ollakin töissä. Nykyinen keinotekoinen noin kahdeksan tuntia vain on aivan liian pitkä ja lyhyemmässä päivässä tulisi tehtyäkin enemmän, kun sen käyttäisi tehokkaasti.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Jos työpäivät olisi viiden tunnin mittaisia, niin ei tarvitsisi kikkailla vaan jaksaisi ollakin töissä. Nykyinen keinotekoinen noin kahdeksan tuntia vain on aivan liian pitkä ja lyhyemmässä päivässä tulisi tehtyäkin enemmän, kun sen käyttäisi tehokkaasti.

Mites me jotka tehdään 12h työpäiviä? Vai eikö meitä edelleenkään ole suuren yleisön mielessä?

Kyllä työttömälle pitäisi ensitöiksi antaa totaalinen pakotus siihen mitä työkkäri haluaa sinun tekevän ja kieltäytyminen tietäisi 3v siperian leiriä ja perheen tappamista. Suomi alkaa näyttää neuvostol... siis hyvältä yhtiöltä... eikun siis maalta.
 

scholl

Jäsen
Jos työpäivät olisi viiden tunnin mittaisia, niin ei tarvitsisi kikkailla vaan jaksaisi ollakin töissä. Nykyinen keinotekoinen noin kahdeksan tuntia vain on aivan liian pitkä ja lyhyemmässä päivässä tulisi tehtyäkin enemmän, kun sen käyttäisi tehokkaasti.

Aika harva tekee niin pänikkähommaa, että se olisi täysin verrannollista. Jos oletetaan, että 40 tunnin työviikolla 5 työntekijää tekee yhteensä 200 tuntia viikossa hommia miinus ruokatunti jne. No sitten jos palkataankin 8 jamppaa viideksi tunniksi niin saadaan kenties sama määrä työntekoa viikossa, mutta onko se toisaalta niin, että he ensinnäkään suostuisivat laskemaan palkkaansa 3/8. Osa suostuisi, mutta kaikki eivät. Lisäksi työntekijöistä aiheutuu kaikenlaisia kuluja, joten mitä enemmän heitä on, niin sitä hankalampaa se on. Lisäksi pitää muistaa se, että on paljon hommia, jossa on nyt jo työvoimapula eli osaavista työntekijöistä on pulaa.

Tilapäiseen kysynnän laskuun työajan vähentäminen on hyvä juttu. Itse suosin ajatusta nelipäiväisestä työviikosta. Siihen jopa ammattiliitto IG Metall suostui aikanaan Volkswagenilla, kun kysyntä sakkasi 90-luvulla. Työntekijät tyytyvät pienempään palkkaan, saavat yhden vapaapäivän lisää ja ketään ei tarvitse irtisanoa. Kun ajat paranevat, voidaan taas lisätä se viides päivä.

Mites me jotka tehdään 12h työpäiviä? Vai eikö meitä edelleenkään ole suuren yleisön mielessä?

Niin kuka edes sitä työaikaa laskee. Minusta tuloksilla on ainakin älykkäämpien ihmisten keskuudessa suurempi merkitys kuin työajalla. Esim. se Juhana Vartiaisen päiväunien ottaminen on hyvä idea, vaikka se on työläisten mielestä laiskottelua. Vastaavasti hän voi sitten tehdä pienen breikin jälkeen hommia myöhemmin illalla. Itse en ole ollut ikinä missään, missä työaikaa olisi laskettu. Joskus on ollut projekteja, joissa olen tehnyt satatuntisiakin viikkoja ja kerran jopa 40 tuntia putkeen, mutta ei niitä mihinkään merkitty ylös, vaan tehtiin, että saadaan valmiiksi. Jos on tavoitteena saada joku iso organisaatiomuutos puolessa vuodessa, niin silloin he, jotka ovat avainrooleissa tekevät hommia, eivätkä makaa himassa. Siinä mielessä diggaan Elon Muskin ajattelutavasta, että on hyvä laittaa mahdottomalta kuulostava tavoite, niin se sitten saa ihmiset panostamaan kaikkensa ja lopputulos on parempi kuin silloin olisi ollut, jos liikkeelle lähdetään matalan riman kanssa. Kukaan ei hyppää korkeuttakaan 240 silloin, kun rima on 180 kohdalla. Kyllä ne hyvät hypyt tulee silloin, kun rima on korkealla. Jos joku simahtaa tai mukamas väsähtää, niin sitten rekrytoidaan uusi tyyppi, jolla on enemmän energiaa.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Minusta työttömyyskorvauksen pitäisi olla niin alhainen, ettei sillä voisi kikkailla. Ja aluksi sadan päivän karenssi ilman korvausta.

Jep. Oikeastaan sitä ei tarvittaisi ensimmäisen 6 kuukauden aikana ollenkaan tai mitään muitakaan tukia. Kyllä kaikilla nyt sen verran on säästössä. Tilastotkin jatkuvasti meille niin kertoo. Oikeastaan voitaisiin viedä se siihen asti, että jos ei enää pysty elättämään itseään, niin se on sitten suoraan sorakuopan reunalle ja nappi otsaan. Saavat sitten intissäkin kerrankin jotain oikeaa tekemistä ja kouliintuvat tappamaan. Säästytään sitten mahdollisessa tositilanteessa kaikenlaiselta tissiposkeilulta.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jaa-a. Taas pitäisi joku kolmen minuutin video tehdä ja sinne selittää miksi olen oikea valinta. Ja tämäkin pelkästään, että pääsen johonkin työkkärin koulutukseen ja sitten työharjoitteluun johonkin firmaan. Kai se pitää huomenna nauhoittaa, kun lapset on koulussa, vaimo nukkuu krapulaansa pois, ja ite siemailee krapulaviinejä. Kun en kerran kesätöihinkään päässyt.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Minä olen aktiivimallia kannattaja, en ehkä 100 prosenttisesti nykymuotoisena, mutta kuitenkin suunta on oikea. Tämä tosin saattaa tietää minullekin tulon pienennystä jollain aikavälillä. Teen tällä hetkellä töitä yhden lapsen henkilökohtaisena avustajana koulussa. Työn otin vastaan itsekkäistä syistä. Olisin ajanut itseni loppuun hyvin nopeasti täydellä viikolla ja minun olisi pitänyt hankkia auto. Nyt voin kulkea bussilla, kun teen 26 tuntia viikossa. Lisäksi nostan sekä työttömyyspäivärahaa että asumistukea, molempia noin 140 euroa kuukaudessa. Laskin että autolainalla, autoilun kustannuksilla ja kokoaikaisella työllä käteen jäisi saman verran tai vähemmän rahaa. Lisäksi kuten mainitsin, ajaisin itseni loppuun, kun olen harrastustoiminnan puolella sitoutunut suureen tuntimäärään. No, sillä puolella helpottuu nyt ja olen ilmoittanut halukkuuteni jatkaa saman lapsen kanssa myös tulevana vuonna, mutta minun pitäisi saada tunteja enemmän, jotta koko ajan ei ole se peikko päällä, että tuloja on haettava muualta. Työ- ja elinkeinotoimistoa kun varmuudella ei kiinnosta vittujakaan se kuinka negatiivisesti minun asiakkaan elämään se työpaikan vaihto vaikuttaisi. Nyt sitten odotellaan päätöksiä syksyn osalta, jotta joko lähdetään työnhakuun tai pääsee rauhoittumaan. Lapsen elämässä haluan jatkossakin olla, kun minusta hänelle on merkittävä tullut. Sitten se toteutetaan vaikka vapaaehtoistyönä jos ei muuta.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Minä olen aktiivimallia kannattaja, en ehkä 100 prosenttisesti nykymuotoisena, mutta kuitenkin suunta on oikea. Tämä tosin saattaa tietää minullekin tulon pienennystä jollain aikavälillä. Teen tällä hetkellä töitä yhden lapsen henkilökohtaisena avustajana koulussa. Työn otin vastaan itsekkäistä syistä. Olisin ajanut itseni loppuun hyvin nopeasti täydellä viikolla ja minun olisi pitänyt hankkia auto. Nyt voin kulkea bussilla, kun teen 26 tuntia viikossa. Lisäksi nostan sekä työttömyyspäivärahaa että asumistukea, molempia noin 140 euroa kuukaudessa....

Odottapa vain, kun palvelut siirretään "vapaille markkinoille" ja kuntayhtymän (Keskusta/Kokoomus) hankkima palveluntarjoaja (Barona) tarjoaa sinulle mukavaa määräaikaista orjatyötä Opteamin leivissä. (Tiedoksi sitten jo tässä vaiheessa, että Barona omistaa Opteamin). Sitten kuntayhtämä (Keskusta/Kokoomus) maksaa palveluntarjoalle (Barona) palkkion onnistuneesta työnvälityksestä.

Suomessa ei ole vapaita yksityisiä markkinoita. On vaan kaverikapitalismia, jossa veronmaksajien rahoja kipataan kavereille ja omille sijoituksille. Kannattaa huvikseen tutkia keitä siellä henkilöstövuokrausfirmojen taustalla on.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Menikö nyt pienissä nousupöhnissä sarkasmi tai jokin muu ohi, mutta @penkinlämmittäjä viesti oli hetkeen absurdein mitä olen lukenut?

Eli haluat huonontaa omaa toimentuloasi ja teet mielummin mitä vain orjatyötä mitä työkkäri määrää ja se määrää sinut pois tuosta nykyisestä hoivatyöstä?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joo, tuli tänään nauhoitettua hieno video, missä perkasin osaamistani ja yritin rivien välissä osoittaa motivaationi jollekin kasvottomalle firmalle. Nöyryyttävältä tuntui. Ehkä siksi, että en itse ole tottunut olemaan kamerassa, en tiedä. Saapa nähdä pääsenkö koulutukseen vai en. Jos pääsen, olen ilmaista työvoimaa puoli vuotta kyseiselle firmalle. Mutta ehkä opin uutta ja kokemuksena hieno.
 

Tuamas

Jäsen
Itsellä oli tähän asti ärsyttävin työhaastattelu tänään.

Olin huvikseni hakenut erästä pykälä ylös ja kaksi pykälää sivulle olevaa paikkaa, jossa työnantaja olisi kiinalainen suuryritys.

Tänään sitten tuntemattomasta numerosta joku soitti ja kysyi englanniksi vahvalla aasialaisella aksentilla kysyi ”hei, oletko Matti Meikäläinen”, sitten pyysivät pitämään lyhyen esittelyn, tämän jälkeen muutama ammatillinen kysymys ja lopuksi kysyivät palkkatoivetta.

Muuten ihan peruskauraa, mutta haastattelija vaihtui joka kysymykseen, jokaisella pirun vahva aksentti, linja oli huono ja puhuivat ilmeisesti siten, että kännykkä oli pöydällä ja konfrenssipuheluna. Ts. jokaisen kysymyksen osalta meni arvailuksi mitä kysyivät, ei aavistustakaan vastasinko oikeaan kysymykseen ja ei aavistustakaan vastapuolen reaktioista.

No, parin viikon sisään selviää kuinka kävi.
 
Jos työpäivät olisi viiden tunnin mittaisia, niin ei tarvitsisi kikkailla vaan jaksaisi ollakin töissä. Nykyinen keinotekoinen noin kahdeksan tuntia vain on aivan liian pitkä ja lyhyemmässä päivässä tulisi tehtyäkin enemmän, kun sen käyttäisi tehokkaasti.

Niin kuka edes sitä työaikaa laskee. Minusta tuloksilla on ainakin älykkäämpien ihmisten keskuudessa suurempi merkitys kuin työajalla.

Itse en ole ollut ikinä missään, missä työaikaa olisi laskettu.
Ei pahalla, mutta kevyesti naurahdin näille jutuille. Taisi tosiaan unohtua, ettei "ihan" kaikki ole kuukausipalkalla toimistohommissa tai projektipäälliköinä.
Rekkakuskilla on nopeusrajoitukset esteenä, että voisi tehdä nykyiset työt merkittävästi lyhyemmässä ajassa. Ja poliiseille ei voi varmaan järjestää silleen, että hoidetaan nämä nopeammin, ja jätetään vuorokaudessa neljä tuntia päivystämättä.
Vähän sama kun vitusti toitotetaan, että kun me nykyään tehdään päätteen ääressä töitä, niin nouskaahan seisomaan välillä. Ja voidaan hankkia sähköllä toimiva pöytä, minkä ääressä voi seisoa. Ja samaan aikaan sadat tuhannet on sellaisissa töissä, missä ei - höh - istutakaan tietokoneen ääressä tai neukkarissa :o

Mutta joo, olen kyllä huomannut, että monia asioita voisi tehdä nopeammin, paljon nopeammin. Mutta sitten lopulta tullaan aina siihen, että miksi vaivautua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös