Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Tässä ketjussa nettiscouttaamme potentiaalisia vahvistuksia

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana Deko, 26.04.2013 klo 11.35.

 1. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Niin kauan kun kyse ei ole maailman parhaasta Karlsonista, pelitapa ja sentteri(t) vaikuttavat hankittavan ykköspakin pisteisiin ja sitä kautta Jokerien menestykseen. Katselin tilastot läpi, muuten en koko Erixonia edes tiedä. Jos kuvitellaan, että Erizon pelaisi Reginin kentässä tasaviisikoin ja ylivoimaa, tämä puoli olisi kunnossa. Mutta. Kun KHL:ssä vastustajat pelaavat vähintäänkin puolipassiivisesen 1-4 tai 0-5 trapin sijasta enemmän paineistaen, selviytyykö Erixon kiekollisena tästä kuinka hyvin? Toinen kysymys on viivapelaaminen hyökkäysalueella, kun yhdestä kahteen vastustajaan tulee iholle - pystyykö harhauttamaan ja toimittamaan kiekon kohti maalia, vai onko seurauksena tasaviisikoin ja ylivoimalla vastustajan blokki tai pahimmillaan läpiajo liian suuressa suhteessa kiekon toimittamiseen maalille.

  Tilastoistahan noita ei näe, joten en sano mitää siitä, soveltuuko Erixon Jokereihin isoihin saappaisiin. Mutta toivottavasti Vuorinen on tutkinut Erixonin pelaamisen tarkkaan.

  Kakkosentterillä on ensi kaudella todella iso merkitys. Jos sille tontille saadaan pelikäsitykseltään Reginin tasoinen pelaaja (muuten toki vähän huonompi, koska hinta), laitureista ja pakeistakin saadaan kenties enemmän irti.
   
 2. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Omat kommentit tässä perustuu nyt täysin tilastoihin ja viestihin täällä liittyen Erixoniin sekä toisaalta ihan yleisiin olettamuksiin pelaajista ja niiden kehityksestä. Tässä nyt mun silmiin odotukset taas perustuu menneeseen potentiaaliin ehkä reippaan realismin sijaan. Miksei 30 pistettä voisi olla mahdollinen, jos kaikki osuu nappiin, mutta realismia se ei mun mielestä kyllä ole. Se, että on Ruotsissa joskus pelannut 0,5 ppg:llä kauden ja AHL:ssä joskus hetken pelannut kovalla ppg:llä, kun saanut ylivoimavastuuta ei kerro ihan kaikkea. Kannattaa myös miettiä, miksi sitä ylivoimavastuuta ei ole enemmän tullut AHL:ssä, jos kiekollinen peli olisi oikeasti laadukasta ja pystyisi siinä sarjassa vetämään 1 ppg tahdilla. Kyllä tuon pistetahdin pakeille löytyy aivan varmasti se ylivoimapaikka AHL:ssä. Tämän kehutun potentiaalin ja todellisuuden käyrät eivät oikein siis kohtaa jäällä. Pelaaja myös muovautuu uuteen pelityyliin ja rooliin yllättävän nopeastikin ja jos ylivoimavastuuta ei ole aikoihin tullut kunnolla, on siinä kiekollisessa pelissäkin saattanut pelaajalla tapahtua aika paljon kehitystä myös ns. väärään suuntaan. Otetaan nyt esimerkkinä Tuomo Ruutu, joka Suomesta lähtiessä oli kädellinen peliä tekevä sentteri ja muuttui pikkuhiljaa NHL:ssä lähinnä koohottavaksi laiturirouhijaksi.

  Kyllä mä odotan kiekolliseksi ykköspakiksi varmempaa ja kovempaa nimeä kuin Erixon.

  Nyt taas Erixoniin liittymättä... Missä olisi ne huhut siitä kakkosketjun hyökkäävästä sentteristä? Muille pelipaikoille kyllä alkaa huhuja ja mahdollisuuksia löytymään, mutta se yksi tärkeimmistä paikoista huutaa edelleen tyhjyyttään. En nyt tarkoita etteikö siellä saattaisi Kurrilla olla jo joku vonkale kiinnitettynä tai lähes kiinnitettynä tuohon ruutuun, mutta mitään huhuja sellaisesta ei ole kuulunut ellei sitten Griffithiä ole siihen paikkan kaavailtu. Se taas olisi mun mielestä kohtuullisen riskiä peliä. Griffith toki mielellään sisään, mutta ensisijaisesti laiturin tontille ja sitten pelaamaan myös keskellä, jos näyttää sopeutuvan KHL:n askelkuvioihin. Noi puhtaat maalintekijät ala Jensen vain menevät täysin hukkaan, jos siinä keskellä ei ole kiekolliseen peliin kykenevää sentteriä. Esim ketjut seuraavaan tyyliin kävisivät oikein mainiosti, mutta eipä taida fygyt riittää:

  Griffith-Regin-Osala
  Salminen-Regin vol 2-Jensen
  O'Neill-Lajunen-Joensuu
  muut
   
 3. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Hishon että Niemi vuorottelee ja ruokkii Salmista. Voi sitä tehojen juhlaa.
   
 4. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Tuskin on kovin realistista ajatella, että Pihlström, Jormakka ja Huhtala olisivat kaikki lähtökohtaisesti nelosketjun pelaajia. Kaiken järjen mukaan nuo ovat kaikki kolmen ekan ketjun laitureita Joensuun ja Salmisen ohella. Eli minun laskelmissani joukkueeseen tulee enää vain yksi offensiivinen laituri, ikään kuin O`Neillin paikkaajaksi, jos hän ei jatka.

  Sentteriosasto on mielenkiintoinen. Sekä Hishon että Niemi osoittautuivat flopeiksi, mutta molemmilla taitaa olla sopimus myös ensi kaudesta. Siinä on Kurrille melkoinen pähkinä purtavaksi, kun pitää meittiä, mitä sopimuksen purut maksaisivat ja mitä sillä jäljelle jäävällä rahalla saisi tilalle.

  Korostan, että yllä oleva spekulaatio on tehty sillä oletuksella, että joukkueen pelaajabudjetti ei oleellisesti nouse, vaan säilyy aiemmalla tasolla.
   
 5. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Uutisoinnin mukaan säilyy ennallaan. Suomennettuna tarkoittaa, että reaalisesti se pienenee, jos euromäärä ei nouse inflaation tahtiin. Harkimo neuvotteli huonosti.
   
 6. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Realistisesti ajateltuna näin se varmaan tulee menemään. Mun mielestä tosin kukaan kolmikosta Pihlström, Jormakka, Huhtala ei kuulu KHL:ssä kahteen kärkiketjuun silloin, kun kaikki ovat pelikuntoisia. Joensuukin on siinä ja siinä. Tuurauksena noista kaikki kyllä menee kärkiketjuissa. Osalan tuloon en myös itse usko ennenkuin näen siitä varman vahvistuksen sekä pelaajalta että seuralta.
   
 7. Palokan Keisari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
  Lainaus:
  Pihlströmin ja Huhtalan pitäisi lähtökohtaisesti olla nelosketjun pelaajia ja Jormakan kolmosketjun. Mikään muu ei saisi kelvata toimistolle. Jos kolmen ekan ketjun laiturit ovat Salminen, Joensuu, Huhtala, Jormakka, Pihlström ja O'Neill/korvaaja, niin miksi me edes lähdetään pelaamaan? Jos tuo ei riittänyt tällä kaudella edes vähää alusta, niin miksi ihmeessä se riittäisi ensi kaudella? Paremmalla kakkossentterillä, josta ei ole kuulunut edes huhun huhua ja herrat H ja N ovat edelleen tukevasti rosterissa omilla paikoillaan.

  Säästetään mielummin ensi kauden rahat seuraavalle kaudelle, kun katsotaan tuota samaa paskaa koko kausi. "Juhlakausi".
   
 8. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Todellisuudessahan Pihlström oli Ufan kaltaisessa suurseurassa pelatessaan keskimäärin ehkä kakkosketjun laituri. Kovat on vaatimukset, jos ajatellaan että suurseurassa hyökkäävässä roolissa ollut pelaaja pitäisi olla Jokereissa nelosketjun äijä.

  Se on tietysti helppoa fanina vaatia, että toimiston pitäisi saada joukkueeseen 10 olympiatason pelaajaa ja päälle vielä 15 MM-kisatason pelaajaa, mutta mitään todellisuuspohjaa näillä ei tietysti ole. Maalaisjärjellä pystyy ymmärtämään, että samalla rahamäärällä kasattava joukkue ei voi olla juurikaan parempi kuin viime kaudella, kun valtaosalla vanhoista pelaajista on voimassa olevat sopimukset ja oikeastaan yhtään oletettavasti huonoa sopimusta ei ole nyt päättymässä.
   
 9. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Herätkää jo. Pilu on Jokereille tähti. Tällä hetkellä alin tontti, joka voidaan kuvitella on 3. sena, muita mahdollisuuksia laituri ylemmissä. Jos ja kun Hishon, Niemi ja Salminen jatkaa, niin 2 sena olisi se tod näk paikka.
   
 10. Gemondo Jäsen

  Saas nähdä tarvitseeko Genowayta edes korvata. Charles nimittäin oli tänään aamupäivällä Kampissa shoppailemassa suomalaisen naikkosen seurassa.
   
 11. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Minä pidän Genosta, sympaattisen oloinen ihminen haastattelujen perusteella, mutta ei täynnä lätkäjargonia, kuten amerikkalaiset usein.

  Genoway tarvitsisi kirittäjäksi saman tasoisen pelurin 2 pakkipariin, jos Larsenin jättämät saappaat hautaan kunnolla täyttää. Genoway + koodinimi Larsen on uskoakseni liian kallista.
   
 12. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Unohdit viestissäsi kertoa, että Genowaytä ei oikeasti tarvita siksi, että kausi on jo hävitty ja Kurri ja Vuorinen ovat paskoja ihmisiä, kun Niemeä tai Hishonia ei ole vielä potkittu pihalle.

  Olisihan se kiva jos Genoway jatkaisi. Mielelläni näkisin Jokerien kiekollisessa pakistossa vähintään kolme kaveria koodinimillä "Geno", "Leppä" ja "Laju". Siihen päälle vielä Jesen, Jaakola ja/tai koodinimi Erixon. Lihaosastosta vastaavat sitten koodinimi "Lindbohm", sekä Rissanen ja Lauridsen. Junnummassa päässä vielä Rautanen.
   
 13. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Asia on itsestäänselvyys, joten en toistanut sitä tässä.

  Kurrin ja Vuorisen huonoudesta ihmisenä en tiedä, mutta nykyisessä ammatissaan on saaneet aikaan vaatimattomia tuloksia. Ellei sitten Lev Prahan lopettamista voida pistää heidän piikkiinsä, sillä ilman sitä olisi myös ekan kauden joukkue ollut kamala...
   
 14. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Lihavoin sen oleellisen sanan tuosta lainauksesta. Se, että on joskus ollut, ei tarkoita, että olisi edelleenkin. Noista Ufan ajoista on jo useampi kausi aikaa. Ja silloinkaan ei saanut 30 pistettä koskaan rikki KHL:ssä, joten mistään suuresta prospektista pistemielessä ei voi puhua. Kyllä Pihlström voi 2-ketjussa hyvinkin tuurata, mutta kaikkien ollessa terveenä, ei Pihlströmin pitäisi olla 3-ketjua ylempänä.
   
 15. massaonvoimaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Heitetäänpä kakkossentteriksi ilmoille tällainen kaveri jonka nimikirjaimet on J.K.
  Huhun tynkää liikkeellä.

  Jokereiden ensimmäisen kauden joukkueessa oli kuitenkin Moses-Omark-Koukal, joista kukaan ei tullut Prahasta. Joten ei se täysin vihkoon mennyt. Myös Gunderson oli hyvä.

  Liigassa en näe tällä hetkellä yhtään potentiaalista kakkossentteriä Jokereille.
   
 16. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Ilman Levin konkkaa olisi ollut ykkönen ja monta nelosta, kuullostaako tutulta?
   
 17. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Allekirjoitan tämän.

  Pihlström on 3-4 ketjun energiapelaaja. Thats it.

  Huhtala taas voi pelata missä hyvänsä ketjussa, sillä omaa Pihlströmiä paremmat kädet Optimitilanteessa kuitenkin aina toinen kaksikosta Joensuu-Huhtala on ketjuissa 2-3.
   
 18. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Joonas Kemppainen vai Jarno Koskiranta?
   
 19. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Kemppainen taisi mennä Erkan siipien alle.
   
 20. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Meinaat siis että jos Jaakola ja Kapanen ei olisi ollut saatavilla, niin ketään muuta ei olisi heidän sijasta hankittu?
   
 21. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  Koskirantahan muuten kuulostaisi melko luontevalta vaihtoehdolta kakkossentterin tontille.
   
 22. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Kyllä ne keräsiä olisi löytäneet pellailemaan.
   
 23. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Sinähän sen tiedät.
   
 24. KuumaaKamaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit
  Omaan korvaan nimenä Koskiranta kuulostaa sellaiselta lääkkeeltä, jota Jokerit kaipaisikin vaikka ei ihan Kontiolan tasolle ylläkään. Koskiranta, Lepistö, Griffith, Jensen/Pulkkinen(!!!!) ja Erixon sisään. Erittäin tyytyväinen voisi olla olettaen, että O'Neill, Genoway ja kumppanit jatkaa sekä viime kauden syövät saadaan ulostettua pois alkaen Hishonista. Ei voisi yrityksen puutteesta syyttää ja niminä sisään tulevista staraluokan hankintoja olisi lähtäkohtaisesti "vain" Koskiranta ja Lepistö, joten jos budjettia saisi mitenkään venytettyä edes vähän niin nuo siirrot voisivat olla ihan mahdollisia.
   
 25. Masculine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Eihän tämä sinua ole ennenkään estänyt.

  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  En nyt jaksa enempää noita lisäillä, mutta eiköhän tuostakin jo asia selviä. En ole ikinä ymmärtänyt ihmisiä, jotka jaksavat viikko- tai kuukausitolkulla kitistä samasta asiasta. Onhan tuo nyt surkuhupaisaa, että itketää kun ei ole huhuttu ketään kovempia nimiä ja jokaiseen viestiin saadaan jollain mahtumaan Salminen, Hishon ja Niemi. Eiköhän ne Jokerit ensi viikolla ala tiputteemaan noita uusia sopimuksia, niin voidaan sitten tarkemmin katsella mimmoisia pelaajia sieltä tulee.