Tähtien Sota Disneylle – Jedien todellinen paluu

  • 535 224
  • 3 315

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Anakin on vähän kuin Ilya Kovalchuk. Potentiaalia olisi olla vaikka maailman paras, mutta ailahdellen toimittiin jedinä (NHL) ja sitten loppujen lopuksi Pimeä puoli (KHL) ja Sidious (SKA) tarjoaa sellaista, mistä ei voi kieltäytyä ja sitten heitetään kaikki hukkaan vain oman edun tähden.
Toisaalta pitää myös muistaa Yodan ja Mace Windun penailu. Anakinhan on jedien oma Connor McDavid, mutta Yoda ja Windu olivat vissiin konsultoineet Pentti Matikaista kun sieltä tuli suht nopeasti "ei oo just nyt käyttöö sun tyyppiselle pelaajalle". Yodahan oli jo pistämässä Anakinia pelaamaan ihan normi pihapelejä, mutta Obi-Wan otti sitten nassikan mukaan ja olivatkin ihan hyvä tutkapari. Silti Yoda ja Windu kyykyttivät Anakinia oikein olan takaa, ja junnulle ei uskallettu antaa peliaikaa. Sidious tarjosi sitten roolia ykköskentän keskeltä, ja hyvinhän sitä tulosta alkuun tulikin. Taisi sitten kuitenkin edaroitua aika pahasti ja lopulta kaatui hänkin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Silti Yoda ja Windu kyykyttivät Anakinia oikein olan takaa, ja junnulle ei uskallettu antaa peliaikaa. Sidious tarjosi sitten roolia ykköskentän keskeltä, ja hyvinhän sitä tulosta alkuun tulikin. Taisi sitten kuitenkin edaroitua aika pahasti ja lopulta kaatui hänkin.

Kaiken hassuttelun keskellä otan kiinni tähän. On muuten tosiaan niin - prequelit nyt tuoreessa muistissa - että vähän ihmetytti noissa viisaiden ja kokeneitten Windun ja Yodan käytös teini-ikäisen Anakinin suuntaan. Siis sehän jo tiedettiin, että kyseessä on oikeinkin perinteinen, angstaileva nuorimies, niin aika huonoa pelisilmää ja kasvattamista tuo aika ajoin tapahtunut Anakinin kyykyttäminen jedimestareiden toimesta. Tietyssä mielessä nämä olivat osaltaan ajamassa Anakinin pimeälle puolelle.

Aina voi tietysti huudella Anakinin oman vastuun perään, mutta samalla pitää muistaa ihan tosielämästä, että aikuiset ovat aikuisia ja nuoret ovat nuoria.
 

Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
Noissa prequeleissa nyt oli oikeastaan kaikki hahmot aivan onnettomasti kirjoitettu. Tulipa vaan mieleen että Kylo Renin (angstinen teini) tai Reyn (liian Voimakas) tapainen Anakin olisi varmaankin ollut paljon mielenkiintoisempaa seurattaa.
 

Skeleton Crew

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PHI, BMG
Eilen tuli itsekin käytyä tutustumassa uuteen osaan. Oli ensimmäinen teatterissa näkemäni Star Wars (kun en alkuperäisten aikaan ollut vielä syntynyt ja esiosien aikaankin oli leffakäynnit melko harvinaista herkkua), ja kyllähän tuon jälkeen ehkä hieman paremmin ymmärtää miksi jotkut ovat sitä mieltä, että nuo on nähtävä nimenomaan isolta kankaalta. Episode 1:tä lukuunottamatta olen pitänyt kaikkia aiempia semmoisina 7-9 (/10) arvoisina, ja samaan joukkoonhan tämäkin meni.

Itse jakaisin leffan kolmeen osaan: ennen Hania, Hanin aikana ja Hanin jälkeen. Näistä keskimmäinen oli ehdottomasti paras osa. Eikä ainoastaan Harrison Fordin ansiosta, vaan tuona aikana tarina myös pysyy paremmin kasassa. Alussa tuntui, että katsojaa pommitettiin liian paljolla ja leffan tyylilaji tuntui muuttuvan kohtauksesta toiseen kun pompittiin eri hahmojen luona. Kun joukko saatiin kasaan, lähti tarina kulkemaan oikeaan suuntaan. Lopussa taasen tuntui, että Reystä tehtiin jatkoa ajatellen aivan liian vahva. Olen nyt kuluneen päivän aikana hieman lieventänyt kantaani, sillä olihan sith-to-be loukkaantuneena tuossa tilanteessa, ja henkisestikin melko sekaisin. Annan täten seuraavalle elokuvalle mahdollisuuden selittää Reyn ja Kylon kehityksen tähän pisteeseen.

Minua ei sinällään haittaa Death Star v.3.0, mutta tälläkin kertaa vain hyvikset tuntuivat keksivän (puolessa sekunnissa) sen heikon kohdan. Pahiksilla olisi voinut olla "hieman" paremmat puolustukset tuolla alueella tai parhaassa tapauksessa kunnon ansa odottamassa NELJÄÄ (!!!) tunkeutujaa. Tuvakamerat eivät taida muuten kuulua (uudenkaan) imperiumin aseistukseen. Perhanan säästöbudjetti...

Itse olisin toivonut Kylon "kääntyvän" valon puolelle, vain puukottaakseen isukkia ja kapinallisia selkään seuraavan elokuvan puolivälin paikkeilla. Näin olisi saatu vähän erilaista tarinankulkua ja Hanin kuolemalle merkitystä, sekä mahdollisuus saada Han ja Luke hetkeksi yhteen. Nyt tuo ei tuntunut missään, kun sen näki tänne kaukaiseen galaksiin saakka heti dialogin alettua. Nyt epäilen vahvasti Kylon vetävän pahiksena episode 9:n loppuun saakka, kunnes pelastaa Reyn isoisänsä esimerkin mukaisesti. Toki tuo ehdottamani käänne olisi sitten vaatinut toisen voimaa käyttävän pahiksen ottamaan Reyltä turpiin, mutta eihän tuo olisi juurikaan vaatinut kässärin muokkaamista. Olisi vain ollut toinen, henkisesti tasapainoisempi, mutta potentiaaliltaan heikompi voimankäyttäjä kummallisella naamalla varustettuna (Maul v.2.0) Kylon oikeana kätenä

Toivottavasti jatkossa nähdään enemmän Oscar Isaacia. Loistava näyttelijä, ja Poe vaikuttaa todella sympaattiselta hahmolta. Plussaa siitä, ettei ole Skywalker
 

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Eikö se nimenomaan revennyt täyteen potentiaaliinsa, kun sai käännettyä itsensä täyteen vihan ja katkeruuden tilaan? Ns. jätti hyvästit viimeisille Valon tuomille rajoituksille ja lähti täysillä Pimeän puolelle vapauttaen kaikki voimavaransa. Mielestäni missään ei sanota, että Vader olisi heikentynyt tuosta koneistumisesta tai tappiosta. Toki voi olla yhtälailla omaa tulkintaa tuo minun näkemys, mutta tappion hetkellä Anakin huusi vihaavansa Obi-Wania ja tuo tilanne ja Padmen kuoleminen vei viimeisetkin hyvän rippeet, mitä Anakinissa oli jäljellä, poistaen kaikki estot voiman käytössä.
Menee jo hirveän nippelitiedon( ja nörtteilyn) puolelle, mutta tuo "heikentyminen tai vahvistuminen" riippuu paljon Voiman määrittelystä. Episode 1 The Voima on veren mukana oleva olio tai mikä ikinä ne midikloriaanit onkaan joita on ihmisen veressä X määrä. Veren määrä korreloituu siis myös Voiman määrään. Vanhemmassa Trilogiassa Voima taas tuntuu olevan ennemmin midicloriaaneihin perustuva jumalainen voima joka ei siis perustu noihin midicloriaaneihin.
Toisin sanoen jos voima perustuu johonkin määrään Anakin heikentyi, koska menetti paljon itsestään kun raajat katkesivat.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Episode 1 The Voima on veren mukana oleva olio tai mikä ikinä ne midikloriaanit onkaan joita on ihmisen veressä X määrä.

Midi-chlorians on oma eliönsä, joka asustaa kaikissa elävien organismien soluissa (ei siis vain ihmisten veressä, vaikka ihmiset sitä verestä mittaakin). Voima on siis energia joka edustaa kaikkea elävää ja se on osa kosmista voimaa joka pitää yhdessä galagseja. Voimna kommunikoi voimalle herkkien elollisten kanssa midi-chloriansien kautta.

"Without the midi-chlorians, life could not exist, and we would have no knowledge of the Force. "
―Qui-Gon Jinn

"It's an energy field created by all living things. It surrounds us and penetrates us; it binds the galaxy together."
―Obi-Wan Kenobi

"Life creates it, makes it grow. Its energy surrounds us and binds us."
― Yoda
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Siinä vaiheessa kun aletaan keskustella Lucasin SW-fysiikasta...

Tämä elokuva muuten ylitti nopeimpana ikinä miljardin $ kassasaldon.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Kuinkahan voimakas Vader sitten olisi ollut, jos ei olisi (muka?) heikentynyt onnettomuudessaan. Olihan hän vanhemman trilogian (ja kolmosen ja nelosen väliin perustuvan EU:n) mukaan auttanut Imperiumia tuhoamaan jedit ja oli muutenkin Imperiumin riveissä melkoinen pelote. Olisiko ehkä pystynyt tuhoamaan keisarin ja nousemaan Sithien valtiaaksi? Paha sanoa, mutta kyllähän sitä on uusien Star Warsien tulon myötä enää vaikea käsittää, kuinka kuumotteleva pahis Vader silloin alkuperäisen trilogian aikaan oli. Nykyään tuntuu suht kevyeltä kamalta Sidiouksen rinnalla.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Juuri näin ja näin ollen sinne on turha repiä jotain midiklooreja. As if.


No satumaailman luoja saa lisäillä satumaailmaansa mitä mieleen pälkähtää, ja nämä typerähköt Midi-chloriansit sinne lisäsi sadun luoja Lucas setä.. eli relevantteja tämän satumaailman kontekstissa
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
kuinka kuumotteleva pahis Vader silloin alkuperäisen trilogian aikaan oli. Nykyään tuntuu suht kevyeltä kamalta Sidiouksen rinnalla.



Vader oli Sidiouksen oppipoika. Niin sanottu "the rule of two" (by Darth Bane) on Sithien filosofia, jossa on aina Sith, jolla on valta, ja oppipoika joka sitä tavoittelee. Tämä asetelman ajatellaan kasvattavan Sith kehittymistä ja valtaa.

Sidioushan oli kovin Sith tuhanteen vuoteen ja onnistui saamaan koko Galaksin hallintaansa. Tätä edeltävä Dark Lord oli Sith filosofian kehittänyt Darth Bane, joka oli ainoa eloonjäänyt Sithien tuhosta tuhat vuotta aikaisemmin...

Sidiouksellahan oli ollut muitakin oppipoikia, mutta nämä oli aina syrjäytetty tai tapettu. Lukessa Palpatine näki Vaderiakin vahvemman Voimankäyttäjän, ja halusi korvata Vaderin Lukella. Sinänsä kaava toteutui, että Vader tappoi oppi-isänsä, mutta ei noustakseen tämän paikalle, vaan pelastaakseen poikansa.


"Always two there are; no more, no less. A master and an apprentice."
―Yoda
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Leffa oli loistava, mutta juonihan oli käytännössä toisinto Episode IV:stä. Suhteellisen nostalgiset fiilikset oli koko pätkän ajan.

Monet kerrat sai nauraa leffan huumorille, ja toimintakohtauksetkin toimi hyvin. Pahis oli myös mieleenpainuva.

Suosittelen
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Midi-chlorians on oma eliönsä, joka asustaa kaikissa elävien organismien soluissa (ei siis vain ihmisten veressä, vaikka ihmiset sitä verestä mittaakin). Voima on siis energia joka edustaa kaikkea elävää ja se on osa kosmista voimaa joka pitää yhdessä galagseja. Voimna kommunikoi voimalle herkkien elollisten kanssa midi-chloriansien kautta.

Blaablaa. Midikloriaaneja ei ole, muualla kuin George Lucasin aivopieruissa.

Voima on mystinen, tuntematon energia, ei mikään viiden pennin ClasOhlsson-mittarilla mitattava veriarvo. Hienoa, että tämä leffa paalutti sen pitkälti sellaiseksi ja unohdettiin tältäkin osin kökköprequelit.

On muuten Lucasilta arvostelukyky näemmä kadonnut aika täydellisesti iän ja rahojen myötä: Charlie Rose’s New 55-Minute Interview With George Lucas!!
 
Viimeksi muokattu:

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Force Awakens romaani kertoo hieman lisää mitä elokuva jätti kertomatta. Tässä on 27 selvennystä. Näyttää jatkuvan vähän juonikuviot alkuperäisen trilogian mukaan ainakin tuo kolmiodraama jossain määrin.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Lisäksi tuosta kirjasta näköjään varmistuu se, että Kylo Ren ja Hux pääsivät hengissä pois planeetta-aseeltaan. Tämähän toki oli kaikin puolin todennäköistä, mutta jätettiin leffassa auki.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Blaablaa. Midikloriaaneja ei ole, muualla kuin George Lucasin aivopieruissa.

Niin.. fanien maailmassa tuo perseily tuomittiin ja haluttiin hylätä, mutta kuten todettua, satusetä saa keksiä mitä tahansa shaissea satuunsa, se on hänen satunsa. Tai oli... mutta ikävä kyllä midi-chlorianit on edelleen kaanojissa. Niitä Disney ei siivonnut pois EUn tapaan.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tai oli... mutta ikävä kyllä midi-chlorianit on edelleen kaanojissa. Niitä Disney ei siivonnut pois EUn tapaan.
En oikein keksi millä perusteella ne olisi voitu siivota maton alle? Qui-Gon puhunut ihan läpiä päähänsä asioista? Koen enemmän ongelmalliseksi sen, että otetaan joku elementti mukaan ja sitten teeskennellään, että näin ei ole. Ei nuo pseudotieteelliset mikro-organismit itseänikään koskaan ole lämmittäneet, mutta kun ne nyt kerran on tuotu mukaan soppaan, niin mennään sitten loppuun saakka. Tarinan kokonaisuuden kannalta parempi niin.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Sidioushan oli kovin Sith tuhanteen vuoteen ja onnistui saamaan koko Galaksin hallintaansa. Tätä edeltävä Dark Lord oli Sith filosofian kehittänyt Darth Bane, joka oli ainoa eloonjäänyt Sithien tuhosta tuhat vuotta aikaisemmin...

Sidiousin edeltäjähän oli Plagueis, eikä Bane? Plagueishan teki vielä lopussa sen saman kikan kuin Kenobi, ja muuttui hengeksi, vai mitä ne nyt on. Muistaakseni kirjoissa jannu hengaili jossakin muinaisessa temppelissä tai jotain vastaavaa ja teki vielä come-backin.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
En oikein keksi millä perusteella ne olisi voitu siivota maton alle?

En minäkään, joten ovat ja pysyvät. Leffat on kuitenkin ne ison yleisön tiedonlähteet. Me fanboysit ollaan kuitenkin vähemmistöä ja marginaalia


Sidiousin edeltäjähän oli Plagueis, eikä Bane?

Bane oli 1000 vuotta ennen elänyt Sith, joka muodosti periaatteet mestarista ja oppipojasta. Plaguesis oli Palpatinea ennen, ja jos kirjatarkennuksiin (linkki yllä viestissä, itte en kirjaa ole viä nähny) on luottamista, ei tuo Plagueis = Snoke ole kaukaa hajettu teoria...
 

Defensefirst

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Gylfi Sigurdsson
Tulipa nyt käytyä katsomassa uusi elokuva, vaikka olen kyllä lukenut kaikki arvostelut ja juonipaljastukset jo etukäteen kun ei malttanut odottaa. Eikai tuossa ole muuta mahdollisuutta kuin : Snoke = Darth Plagueis ja Rey = Luken tyttö.

Pari asiaa löytyy joista en pitänyt. Miten helvetissä se neekeritrooper taistelee valomiekoilla sithoppilaan kanssa joka on niin vahva voiman kanssa että pystyy pysäyttämään aseiden laukauksetkin? Tuo menee läpi minulle vielä että Rey löytää voiman ja pystyy taistelemaan loukkaantuneen Benin kanssa. Eikai se Finn kuitenkaan ole yhtään sen kovempi kuin kukaan muukaan stormtroopersiivoojista ja Disney pilasi tällä kyllä koko elokuvasarjan. Tästä lähin täytyy olettaa että kaikki stormtrooperit ovat niin vahvoja että voivat päihittää jedit ja sithit.

Jos Rey on Luken tyttö, niin koska Luke meinasi sitten mennä hakemaan hänet? Jos taas ei ole niin kuka puhuu sitten Reylle ja aikoo tulla hakemaan hänet?

Miksi Snoke ei ole kouluttanut Kylo Renia loppuun vaan toteaa planeetan tuhoutuessa vasta että koulutus täytyy suorittaa loppuun? Tämä tietysti voisi selittää sen miksi Kylo Ren ei ole vielä ansainnut sithin Darth-alkuista nimeä.

Hyviä puolia elokuvassa oli ainakin että tyttö on seksikäs.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Tulipa nyt käytyä katsomassa uusi elokuva, vaikka olen kyllä lukenut kaikki arvostelut ja juonipaljastukset jo etukäteen kun ei malttanut odottaa. Eikai tuossa ole muuta mahdollisuutta kuin : Snoke = Darth Plagueis ja Rey = Luken tyttö.
Jos Snoke on Plagueis niin ihmettelen suuresti sitä miksei Snoke tullut haastamaan Sidiousta missään vaiheessa. Lisäksi, Rey voi hyvinkin olla Luken tyttö mutta voi olla myös sukulainen jollekin muulle aikaisemman trilogian hahmolle. Olisi kyllä hienoa jos Rey olisi Luken ja Mara Jaden tytär. Joku oli kehittänyt trilogian että Rey olisi Obi-Wan lapsenlapsi mutta mielestäni tuo teoria on aika kaukaa haeuttu. Siitä teoriasta oli ihan videokin tehty jossa asiaa on selitetty.
 

kamenski

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sovitin kaksi vaihtoehtoista loppua tälle trilogialle. Ensimmäisessä Rey ja Kylo koulutetaan loppuun, välillä vähän päästään iholle ja vähän nahistellaan ja kiukutellaan, lopulta pimeä puoli on vahvempi ja Kylo ottaa Reyn väkisin (tai Disney-versiossa ihqusti laitetaan erimielisyydet sivuun ja rakastutaan) ja lopulta syntyy kersa (sidi? jeth?) joka tuo tasapainon voimaan, ja tylsän yksipuolisille hyvis/pahiksille ei ole enää käyttöä.

Vaihtoehtoisesti ultimaattisessa lopputaistelussa kaikki neljä heittävät henkensä ja universumi pääsee eroon puolijumalan voimilla varustetuista kiusankappaleista, jotka joko tuhoavat planeettoja tai sitten pilaavat reilut kilpa-ajot omilla doupatuilla kyvyillään.

Olen semisti pettynyt jos lopuksi päädytään johonkin BSG-tyyliseen elämän/voiman kiertokulku-ratkaisuun. Tosin se sopisi ainakin ekan leffan kierrätysteemaan.

Jos Snoke on Plagueis niin ihmettelen suuresti sitä miksei Snoke tullut haastamaan Sidiousta missään vaiheessa. Lisäksi, Rey voi hyvinkin olla Luken tyttö mutta voi olla myös sukulainen jollekin muulle aikaisemman trilogian hahmolle. Olisi kyllä hienoa jos Rey olisi Luken ja Mara Jaden tytär. Joku oli kehittänyt trilogian että Rey olisi Obi-Wan lapsenlapsi mutta mielestäni tuo teoria on aika kaukaa haeuttu. Siitä teoriasta oli ihan videokin tehty jossa asiaa on selitetty.

Minä lukaisin teorian että Rey on Anakin, siis kirjaimellisesti Anakin reincarnated. Tuon teorian kommenteista päätellen Star Wars ja sen kaanon on aika serious business faneille, mutta ihan hauskoja ajatusleikkejä. Rey = Luken tytär olisi aika tylsää.
 

Apheu

Jäsen
Jos Snoke on Plagueis niin ihmettelen suuresti sitä miksei Snoke tullut haastamaan Sidiousta missään vaiheessa.

Ehkäpä Plagueis loi Anakinin, jonka tiesi tuhoavan Sidiousin sitten aikanaan. Master plan? Anakinhan "sikisi" tyhjästä ja Plagueis oli tunnettu siitä, että yritti luoda elämää ja tekeytyä kuolemattomaksi, kuten Palpatine puhuu Anakinille III Sithin kostossa. En tiedä, onko myöskään se sattumaa, että samassa kohtauksessa (jossa Palpatine kertoo Darth Plagueisin tarinan) kuultu soundtrack on lähes identtinen uuden leffan Snoke -themen kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Ehkäpä Plagueis loi Anakinin, jonka tiesi tuhoavan Sidiousin sitten aikanaan. Master plan? Anakinhan "sikisi" tyhjästä ja Plagueis oli tunnettu siitä, että yritti luoda elämää ja tekeytyä kuolemattomaksi, kuten Palpatine puhuu Anakinille III Sithin kostossa. En tiedä, onko myöskään se sattumaa, että samassa kohtauksessa (jossa Palpatine kertoo Darth Plagueisin tarinan) kuultu soundtrack on lähes identtinen uuden leffan Snoke -themen kanssa.
Hyvinkin mahdollista. Olen jo vuosia sitten miettinyt että Anakin voi hyvinkin olla Plaguesin "luoma". Kirjan mukaan Leia oli todennut Hanille että Snoke oli ohjannut Ben Soloa pimeälle puolelle pienestä lapsesta asti vaikuttaen jotenkin hänen valintoihinsa. Mahdollisesti sama toimintatapa olisi ollut aikaisemminkin Plaguesilla käytössä. Kyllä tuossa on pieniä tiedonmurusia annettu jotka tukevat sitä teoriaa että Snoke olisi oikeasti Darth Plagueis.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös