Sympatiat/antipatiat NHL-joukkueille

  • 235 491
  • 773

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Väärät antipatiat? Luongo on hyvä maalivahti ja varmasti mukava kaveri mutta jos tuntee tarvetta kommentoida vastustajaa ja oikein väkisin pyrkii antamaan itsestään tyhmän vaikutelman niin ansaitsee negansa. Ei jäänyt minulle mieleen tyhmimpänä Canuckkina mutta joidenkin asioiden kommentoinnin joukkue voisi ainakin pudotuspeleissä kieltää, vieraspelien esityksissä olisi luullut olleen tarpeeksi pohtimista.

Antipatioita saa repiä mistä huvittaa. Ei ole minulta mitenkään pois, enkä itsekään erityisesti Luongoa fanita.

Ja niin, se maalin kommenttihan tuli koska sitä kysyttiin. Siis mielipidettä voittomaaliin minkä Thomas päästi. Luongo totesi (kuten varmasti tiedätkin) että hänen torjuntatyylillään kiekko olisi pysähtynyt, mutta Thomas toisaalta ottaa varmasti sellaisia koppeja jota Bobby ei itse aina nappaa.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Antipatioita saa repiä mistä huvittaa. Ei ole minulta mitenkään pois, enkä itsekään erityisesti Luongoa fanita.
Jokuhan siinä Luongon kommenttien antipatiapuolelle listaamisessa sinua tökkäsi?

Ja niin, se maalin kommenttihan tuli koska sitä kysyttiin. Siis mielipidettä voittomaaliin minkä Thomas päästi. Luongo totesi (kuten varmasti tiedätkin) että hänen torjuntatyylillään kiekko olisi pysähtynyt, mutta Thomas toisaalta ottaa varmasti sellaisia koppeja jota Bobby ei itse aina nappaa.

Toimittajat pyrkii vastakkainasetteluun ja saamaan kiistanalaisia kommentteja. Näissä kohdissa pitäisi älyn toimia vähintään hanskan vauhdilla että ei lähde tuohon mukaan tai sitten pitäisi joukkueen puolelta suitsia näitä vähemmän verbaalisesti lahjakkaita/vähemmän fiksuja/konfliktihakuisia pelaajia kun nämä on kuitenkin organisaation ja median tiedossa.

Luuletko että Luongon kommentit luettiin Bostonin leirissä yhtä neutraalisti kuin miten sen tuohon kirjoitit. Vancouver meni Stanley Cupin finaaleissa kaksi nolla johtoon ja toisen pelin jatkoajalla ratkaissut maali meni Thomasin piikkiin, tuossa kohtaa Timmyn aktiivinen maalivahtipeli sattui omaan nilkkaan. Tämä ja muut Vancuoverin puolelta kuullut Thomasista vinkumiset oli yritys horjuttaa Timmyä ja minusta tuo ei ollut muuta kuin suoraa vittuilua Luongolta.

Lopulta kaikki kääntyi hyvin Bostonille ja uskon että Thomas sai vielä entisestään lisää taistelutahtoa näki tv:stä ja luki lehdistä kommentteja vioistaan.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Noo, laitetaan omia. Mainittakoon että NHL-fanitus alkoi Rangersin mestaruudesta kunnolla, ja otti lisää vauhtia Coloradon Cup(e)ista. Flamesilla nyt kuitenkin on menty hyvän aikaa, joten en suosikkijoukkuettani tietenkään listaa, sehän ei tässä liene ideana. Ajattelin listata joukkueita sen tunnelman perusteella, mikä parista viime vuodesta tähän hetkeen asti on jäänyt.

----

Jaffaa ja sympatiaa:

1) St.Louis Blues. En minä tiedä miksi. Tottakai jo silloin kun nuorempana hakkasi nhl94:ää niin Hull/McInnis oli miestä. Nyttemmin pidän siitä, miten joukkuetta on rakennettu ja varsinkin tälle tulevalle kaudelle tuntuisi olevan oikein asiallinen nippu.

2) Columbus Blue Jackets. En minä voi tietää syytä. Rick nyt on ihan Nash, mutta kyllä muutenkin tuota haluaa sympata. Vermetteä arvostan, ja jostain käsittämättömästä syystä toivon Masonille menestystä ja vähintään calder-kautensa tasoista pelaamista. Kuulemma saivat nyt kesällä pari marginaalivahvistusta, saa nähdä miten käy.

3) Minnesota Wild. No kyllä, suomalaisia. Anteeksi. Vaikka riepoi pari viimeistä kautta kunnolla se ykköskentän koostumus - syyttipä siitä sitten Koivua tai valmentajaa enemmän - niin nyt ei tarvitse sitäkään enää itkeä. Granlund tulossa, Bäckströmiä arvostan vahingossa vähän myös. Ei Zidlicky/Cullen/Harding - osastokaan täysiä harmita.

4) Buffalo Sabres. En mitenkään osaa arvata miksi symppaan. Kuitenkin symppaan. Erittäin jämerä rosteri tulevalle kaudelle, ja itselläni on semmoinen olo - kuten oli Bruinsistakin viime vuonna tähän aikaan - että pitkälle mennään ja finaaliin ainakin. Regehrille kiitokset ja peukkua.

5) Anaheim Ducks. Juujuu, Selänne. Ja Koivu sekä Lydman. Antakaa nyt anteeksi. Fowlerin kehitystä on mukava seurailla myös. Hilleristä pidin kovasti jo ennen kuin saavutti ykkösvahtistatuksen, toivottavasti aivonsa tokenee.

6) NY Islanders. Viime kaudella Grabnerit ja kumppanit saivat vähän innostumaan. Muutenhan saisivat olla konferenssinsa viimeisiä, mutta muutamaa kaveria tulee seurattua hyvillä mielin. Eikä Tavareskaan nyt mitenkään ärsytä. DiPietron elämä vähän laittaa hihittämään, mutta katsotaan.

7) Nashville Predators. Syytä en voi kaivaa ymmärryksestäni tähänkään. Ei Rinteen takia, eikä ennen Timosenkaan, vaikka nyt muutaman prosentin vaikuttaisivatkin. Nykyinen päävalmentaja on kuningas. Tulisi Calgaryyn joskus. Tai menisi Calgaryyn, enhän minä itse siellä ole.

Bonusmaininnat: Panthers, Leafs, Sharks, Lightning.

-------------

Arsenikkia ja antipatiaa:

1) Vancouver Canucks. Ehdottomasti ykköseksi. Ei edes johdu täysin (vaikkakin vähän) siitä, että Calgaryn mies olen. Aina on ketuttanut tuo seura. Sedineissä on jotain epäpyhää. Jos yhtyvät toisiinsa, Cthulhu nousee ja tuhoaa universumin. Keslerin tottakai haluaisi kaikki omaan tiimiinsä. Luongolle pieni peukku, saa kestää välissä aikalailla kakkaa. Mutta hyi olkoon muuten. Menkää pois!

2) NY Rangers. En ole varma ärsyttääkö sopimusvammailut, koko organisaatio vai Avery eniten tässä. Averyn toki kuuluukin ärsyttää, se tekisi jotain väärin muuten. No. Hankala sanoa, mutta ei jatkoon.

3) Pittsburgh Penguins. Tottakai tähän haluaa sanoa että Matt Cooke, ja sanonkin, muttei se nyt yksistään voi syynä olla. Crosbya nyt on turha syyttää siitä että Ovechkinin lisäksi on ainoa pelaaja josta jauhetaan kokoajan ja joka tilanteessa ikuisesti. Silti, jokin hiertää.

4) Ottawa Senators. Pitäisi enemmän naurattaa kuin ärsyttää, mutta ärsyttää silti. Faneja käy sääliksi, ja Calgaryn kannattajana ei olisi varaa muita sääliä. Pelaajia ei käy sääliksi, kun sitä kokee jotain universaalia oikeutta että saavat nyt nolata itseään kunnolla ja imeä häpeää itseensä, vaikkeivat mitään ole minulle henkilökohtaisesti tehneetkään. Saivat sentään maalivahdin, kun Avalanchen toimistossa aivoista pääsi pieru.

5) Detroit Red Wings. Ei mitään porukkaa vastaan, eikä tämä ole varsinaisesti antipatiaa, mutta niille tuppaa vaan aina häviämään. Täytyyhän siihen jotenkin reagoida, vaikka näin internetissä. Datsyukia arvostan niin että henki ei kulje.

Bonusmaininnat: Devils, Avalanche.

-----------

Joskus saa pärjätä muttei ollenkaan liian usein: Kings, Canadiens, Jets.
 
Viimeksi muokattu:

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Jokuhan siinä Luongon kommenttien antipatiapuolelle listaamisessa sinua tökkäsi?

Mielestäni se oli vain hölmöä, ei muuta.

Luuletko että Luongon kommentit luettiin Bostonin leirissä yhtä neutraalisti kuin miten sen tuohon kirjoitit.

En tietenkään luule, olen varma että siitä useatkin pelaajat, etunenässä Thomas, repivät helvetisti motivaatiota. Eivät ne kommentit (siis torjuntatyyliin liittyvät puheet) siltikään olleet mitään muuta kuin pelkkä totuus.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Eivät ne kommentit (siis torjuntatyyliin liittyvät puheet) siltikään olleet mitään muuta kuin pelkkä totuus.
Tässä on meidän ajattelun ero: minulle nuo kommentit edustaa asiatonta kuittailua ja sinulle tuo Luongon on kommentti on pelkkä totuus.
Ihan ansaitusti pääsi antipatialistaukseen.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Olen tässä yrittänyt kovasti miettiä näitä sympatiaa/antipatiaa aiheuttavia joukkueita, mutta vaikea on löytää kovin montaa erityisiä tunteita herättävää joukkuetta. Lähinnä niitä tunteita on sitten yksittäisiä pelaajia kohtaan ja sitä kautta se saattaa leimata koko joukkuetta. Pari helppoa hakua löytyy silti symppistiimeiksi ja kaivamalla kaivettua voi löytyä kohde antipatioillekin.

Sympatiat:

1. Montreal Canadiens - Kanadan Ilves ja oma suosikki 90-luvun aivan alussa. Nykyään joukkueessa ei pelaa oikein mielenkiintoisia yksilöitä, mutta silti joukkueesta on helppo tykätä. Toivottavasti saan todistaa vielä ainakin yhtä Habsien mestaruutta elinaikanani. Mm. Patrick Roy, Shayne Corson, Stephane Richer, Eric Desjardins ja Guy Carbonneau herättivät erityistä kiinnostusta yksittäistä NHL-joukkuetta kohtaan. Oikeastaan ensimmäistä kertaa, jos nyt Gretzkyn ja Kurrin Oilersia ei lasketa.

2. Philadelphia Flyers - Värikäs joukkue monella tapaa. Aina sattuu ja tapahtuu, kun Flyersista on kyse. Hienot perinteet tälläkin organisaatiolla ja varmasti hieno tulevaisuus edessä. Jää tietenkin mieleen ikuisesti kunnioitettuna finaalivastustajana viime vuodelta, Prongerista huolimatta.

3. Vancouver Canucks - Canucks on ollut meikäläiselle jo pitkään the paikallisvastustaja. Vancouveria on lisäksi tullut seurattua tiiviisti erityisesti nuckin ansiosta ja vaikka monen Blackhawks-fanin tulisi varmaan inhota tätä joukkuetta, niin itse en moiseen pysty. Toivottavasti myös Canucks saa omansa vielä, kunhan se ei tule Blackhawksin kustannuksella.

4. Detroit Red Wings - Detroit oli pitkään oma salainen kakkossuosikkini. Fedorov ja varsinkin Yzerman olivat pelaajista suuria suosikkejani. Enää Detroit ei ole niin kiinnostava joukkue, vaikka Datsyuk huikea yksilö onkin. Silti rakas vihollinen kuuluu jo pelkästään menneiden aikojen ansiosta symppisseuroihin.

Antipatiat:

1. Anaheim Ducks - Joukkueen nimestäkin voi jo jotain päätellä. Täysi ankka koko joukkue. En ole koskaan tykännyt, enkä tykkää. Edes yksi Teemu ei pysty tilannetta korjaamaan, enkä ole aina Teemustakaan pitänyt. Nykyään on pakko arvostaa. Siis Teukkaa, ei Ankkoja.

2. Toronto Maple Leafs - Antipatiat pitää kaivaa oikeastaan 90-luvulta ja sieltä vittumaisena vastustajana. Gilmourit, Clarkit ja Macounit ärsytti. Nykyään on ärsyttänyt lähinnä se ettei siellä ole saatu oikein mitään aikaiseksi joukkueen menestyksen eteen. Ja Burke on ehkä ärsyttävin GM kaikista, vaikka voi onnistuakin saamaan organisaation hehkumaan uudelleen.

Ei hemmetti, en keksi enempää. Joskus inhosin Penguinsia jo pelkästään kikkaratukan takia. Ne kättä lippaan-tuuletukset saivat jo veren kiehumaan. Ja Ulf Samuelsson vasta mulkku olikin. Nykyään Crosbyn ja Malkinin johdolla joukkue on huomattavasti sympaattisempi.

Sitten on jotain Carolinaa, Buffaloa, Columbusta, Ottawaa ja näitä, joista ei saa oikein mitään reaktiota hakemallakaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hienoa huomata kuinka Canucks pääsee tätä nykyä monien listoille. Vaikka Gillis tuskin rakentaa seuraansa muiden joukkueiden fanien (tai edes Mike Milburyn) toiveiden mukaan, tämäkin ketju osoittaa kuinka tunteita herättävä joukkue tätä nykyä on.

Omat sympiatia ja antipatialistaukset eivät ole tässä vuosien saatossa paljonkaan muuttuneet. Edmonton ja Calgary eivät ole tosin menestyneet viime kausina kovinkaan kehuttavasti ja siksi tunteet heitä kohtaan eivät ole tällä hetkellä niin värikkäitä kuin joskus aiemmin ovat olleet. Chicago sen sijaan on edelleen listani kärjessä: Blackhawksia vastaan pelattuja pelejä odotan enemmän kuin mitään muuta NHL:ssä runkosarjan aikana.

Laitetaan nyt vielä nuo sympatia-/antiapatiaseurat jonkinlaiseen jonoon:

Sympatiaa:

- Chicago: Loistava juttu, että Blackhawks pääsi pitkän korpivaelluksen jälkeen pari kautta sitten jaloilleen. Kunnioitettava ja pelätty vastustaja. Chicagoa on tullut seurattua jo pitkään (jostain 90-luvun alusta) tarkasti secordin ansiosta ja tässä ajassa on nähty paljon seuran vuoristorataa. Siinä mielessä ikävä joukkue, että yleensä Blackhawks on juottanut Vancouverille keskinäisissä tärkeissä otteluissa karvasta kalkkia: 1995, 2009 ja 2010 muistetaan hyvin. Toisaalta tämän kevään tiukka voitto playoffeissa maistui ehkä tuota taustaa vasten sitäkin paremmalta.

- Edmonton ja Calgary: Luoteisen divisioonan muut kanadalaisseurat. Fanit elävät voimakkaasti joukkueiden takana ja kummankin leirin takaa tulee aito välittämisen tunne. Kuuluin itse aikanaan siihen luultavasti harvaan kuppikuntaan, jota Oilersin kulta-aikojen "liiankin hyvä" menestys vähän kyllästytti, mutta nyt joukkueen uutta nousua tulee olemaan hieno seurata. Toivottavasti menee pitkälle. Itse en Calgaryn lähivuosien tulevaisuuteen oikein jaksa uskoa, mutta pitää toivoa, että joukkue yllättäisi.

- New Jersey: Itäisen konferenssin pitkäaikainen salainen suosikki: Scott Stevens, Ken Daneyko, Scott Niedermayer, Randy McKay, Mike Peluso, Bobby Holik, joukkueen ympärillä ollut hieno duunarimeininki ja suomessakin kiekkoa pelanneen David Conten varaustyö.

- Nashville: Hieno duunarijoukkue ja erinomainen vastaiskujoukkue parilla loistavalla yksilöllä varustettuna. Kaataa usein nimekkäämmät vastustajansa hyvällä prosentilla. Weber, Rinne ja Suter omilla paikoillaan NHL:n kärkeä ja heistä jokaisen peliä on hieno katsoa. Barry Trotz kuuluu suosikkivalmentajiin.

- Buffalo: Laajennusveli, joka kärsi muutama kausi sitten pahoista menetyksistä, mutta on jälleen rakentamassa hienoa joukkuetta. Lindy Ruffia arvostan korkealle.

Antipatiaa:

NY Rangers: Kevät 1994 on edelleen pahin painajaiseni. Sen jälkeen riehui liikaa vapaiden agenttien markkinoilla ja onneksi menestys osasi kiertää. En ole pitänyt koskaan joukkueesta.

Anaheim Ducks: Ärsytti aikanaan, kun joka puolella oli vain Ducksin muovikrääsää, lehdet täyttyivät Ducksin suomalaispelaajien jutuista ja televisiosta suomalaisilta kanavilta ei muiden pelien maalikoosteita juuri nähty kuin Anaheimin.

Florida Panthers: En ole vaan koskaan pitänyt joukkueesta (kevättä 1996 lukuun ottamatta), ja minun puolestani saisi muuttaa vaikka Quebeciin. Plussaa siitä, että on tehnyt Vancouverin kanssa kuitenkin hyviä pelaajakauppoja.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
En ole näköjään tähän ketjuun kirjoittanut, joten laitetaan nyt joitakin huomioita.

Sympatiat:

1. Washington Capitals. Syynä lähinnä se, että se oli entisen kotiseudun lähin joukkue ja tuli niissä matseissa käytyä. Peter Bondra oli se suosikkini joukkueessa.

2. Nashville Predators. On tullut Nääsvillessäkin käytyä katsomassa. Jotenkin sympaattinen pikkukylän joukkue, jolla ei ole kauhean suuria tähtiä ollut, mutta nyt alkaa olla Weberiä ja Suteria ja Rinnettä. No, olihan siellä jotkut Forsbergit ja Kariyat, mutta niin lyhyen aikaa, ettei niitä lasketa.

3. Boston Bruins. Lähinnä nyt fanitan glory-huntterina tällä hetkellä, mutta paras työkaveri, joka valitettavasti muutti muualle, oli Boston-fani myös ja sai minutkin heistä innostumaan. Ja onhan Boston muutenkin mukava urheilullinen kaupunki.

4. Carolina Hurricanes. On suomalaisia ja taaskin se on toisen työkaverin suosikki. Jotenkin sympaattisia nuo etelän jääkiekosta innostuneet ihmisetkin.

Antipatiat:

1. New Jersey Devils. Johan sen jo nimestäkin näkee. Mitään paholaisia kannata. Ja pelityylin tylsyys on jotenkin iskostunut mieleen, vaikka siellä nyt Zach Parise onkin, josta tykkään. Kaatoivat myös rakkaat ankanpoikaseni finaalissa 2003.

2. Detroit Red Wings. Kuinka kukaan suomalainen voi tykätä joukkueesta jossa on historiallisesti pelannut kentällisiä sveduja ja ryssiä? Siis Suomi-pojan pahimmat vihulaiset/pilkan kohteet? Ja kateusfaktori on tässä tietenkin, ihan liian paljon ovat tetroitilaiset voittaneet viime vuosikymmeninä. Eikä se Detroit citynäkään mieltä ylennä. Kunnia tietenkin Yzermanille ja vähän respektiä Lidströmille, ja Datsjuk on paras, ei voi mitään.

3. Vancouver Canucks. Taas tämä länsinaapurifaktori. On perinteinen ruotsalaisseura, ainakin minun mielessäni. Ja onhan tuo tämänvuotisen finaalin väsähdyskin vielä mielessä, ja sitten ne mellakat, vaikkei fanien ja pelaajien syytä ehkä ollutkaan. Ja kai sitä kunnon jenkkinä pitää kanukkeja "vihata".

4. Ottawa Senators. Lähinnä punapää-svedu Alfredsson ärsyttää, mutta onhan siellä ollut näitä muitakin vähemmän mieltäylentäviä tempauksia Ray Emeryltä, Heatleyltä ja Spezzalta. Ja Kanada-factor vielä lisäksi :) Citynä kyllä mukavanoloinen paikka.

5. Los Angeles Kings. Ovat kyllä paikalliset fanit täysin...jääköön sanomatta mitä. Saa aina luojaansa kiittää, että selviää matsista hengissä takaisin kotiin. Ja muille joukkueille ei anneta mitään respektiä. Eikä ketään hyvää suomalaista pelaajaakaan taida ollut Kingseissä sitten Kurrin päivien.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
5. Los Angeles Kings. Ovat kyllä paikalliset fanit täysin...jääköön sanomatta mitä. Saa aina luojaansa kiittää, että selviää matsista hengissä takaisin kotiin. Ja muille joukkueille ei anneta mitään respektiä. Eikä ketään hyvää suomalaista pelaajaakaan taida ollut Kingseissä sitten Kurrin päivien.
Tuo fanipointti taitaa olla pata&kattila-osastoa. Toisaalta Ducks-fanithan nyt tappelevat vaikka keskenään, vai miten se meni se yksi mailanjakeluepisodi? =)

Muistat hyvät suomalaiset vähän heikosti. Nimittäin kaikkien aikojen paras pelaaja Aki-Petteri Berg pelasi Kingsissä.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Antipatiat

Pittsburgh Penguins En pidä yhtään tavasta, jolla Penguins on joukkueensa rakentanut. Ensin rämmitään pohjalla, ja sitten parilla kärkivarauksella liigan huipulle.

Näin se liiga vain toimii, piti siitä tai ei. Ironista tässä on se, että umpipaskan Maple Leafsin kannattaja mankuu siitä, että joukkue rakentaa kärkivarauksilla itsensä liigan huipulle. Miksi ei Torontossa?
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Pittsburgh Penguins En pidä yhtään tavasta, jolla Penguins on joukkueensa rakentanut. Ensin rämmitään pohjalla, ja sitten parilla kärkivarauksella liigan huipulle

Antipatiat sitten varmaan myös Second cityn suuntaan? Kävihän meilläkin peikkomainen flaksi tuon draft lotteryn kanssa 2006-2007 kaudella, vaikka Flyersillä oli huonoin pistemäärä. Blackhawksien prosenttiosuus arvonnassa oli 8.1%, joten hyvä joulu kävi. #88 Phillyn paidassa olisi varmasti tuonut muistoja mieleen, jos joukkue olisi Patty Kanen ensimmäisenä varannut. Onneksi näin ei käynyt ja Philly varasi JVR:n hyvänä kakkosena.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tuo fanipointti taitaa olla pata&kattila-osastoa. Toisaalta Ducks-fanithan nyt tappelevat vaikka keskenään, vai miten se meni se yksi mailanjakeluepisodi? =)
Sori, en muista tapausta. En ollut ainakaan mukana tappelemassa.

vilpertti kirjoitti:
Muistat hyvät suomalaiset vähän heikosti. Nimittäin kaikkien aikojen paras pelaaja Aki-Petteri Berg pelasi Kingsissä.
Hah hah haa...hyvät naurut tarjosit, kiitos. Onhan siellä käynyt kääntämässä kaiken maailman Elorantoja ja Pirneksiä ja taisi Kuralahtikin siellä vilahtaa, mutta ei siis mitään sen pidemmän mainitsemisen arvoisia kavereita.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Antipatiat:

2. Detroit Red Wings. Kuinka kukaan suomalainen voi tykätä joukkueesta jossa on historiallisesti pelannut kentällisiä sveduja ja ryssiä? Siis Suomi-pojan pahimmat vihulaiset/pilkan kohteet? Ja kateusfaktori on tässä tietenkin, ihan liian paljon ovat tetroitilaiset voittaneet viime vuosikymmeninä. Eikä se Detroit citynäkään mieltä ylennä. Kunnia tietenkin Yzermanille ja vähän respektiä Lidströmille, ja Datsjuk on paras, ei voi mitään.

Siksi koska kiekko* on tärkeintä eikä kansallisuus. Enkä ole oikein koskaan kokenut itseäni isänmaalliseksi, joten joukkueen kannattaminen, jossa on paljon ruotsalaisia ja ollut paljon venäläisiä, ei ole tuntunut "ahdistavalta" puuhalta. Miellän itseni isänmaattomaksi henkilöksi, Suomi on paikka jonne olen sattumalta sattunut syntymään ja jossa toistaiseksi satun asumaan, tämän syvällisempää tunnesidettä minulla ei tähän maahan ole. Joten sellaisen joukkueen kannattaminen, jossa niitä vihulaisia on, ei tuota tuskaa.

vlad.

*: Niin menestymättömyyden kuin myös menestymisen aikoina.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Vastaan nyt pelikiellonkin uhalla onelinerilla (kunpa olisin saanut paremman pelisilmän ja pehmeemmät kädet pidempiin teksteihin), että Vladilta loistava vastaus. Olen siis Vladin kanssa kansallisuus asiasta täysin samoilla linjoilla. Kippis! Taisin onnistua venyttämään parilla rivillä, huh.
 

Andrew

Jäsen
Vastaan nyt pelikiellonkin uhalla onelinerilla (kunpa olisin saanut paremman pelisilmän ja pehmeemmät kädet pidempiin teksteihin), että Vladilta loistava vastaus. Olen siis Vladin kanssa kansallisuus asiasta täysin samoilla linjoilla. Kippis! Taisin onnistua venyttämään parilla rivillä, huh.

Tuolla ketjussa "Suomalaiset NHL:ssä 2011-12" oli runsas kuukausi sitten vilkas keskustelu asiasta, että vaikuttaako se, että mitä kansallisuutta pelaajat ovat suosikkijoukkueen valintaan ja fanitukseen. Ja olin itsekin ihmeissäni miten monella suosikkijoukkue perustui siihen, että siellä pelaa suomalaisia... En vaan tajua sitä... mutta siitä voi lukea lisää toisessa ketjussa.

Aika moni täällä ilmoittaa tuntevansa antipatiaa Detroitia kohtaan juuri ruotsalaispelaajien takia. Tilanne on vaan se, että Ruotsin kiekkoilu on aivan hurjassa nosteessa ja jokainen "hurri vihaaja" joutuu totuttelemaan siihen, että ruotsalaispelaajia on tulevaisuudessa NHL:ssä enemmän ja enemmän.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Taas todiste siitä, etten seuraa NHL:ää vaadittavalla intensiteetillä, joten kirjoitteluni voi sivuuttaa huoletta, niin kuin varmaan suuri osa porukasta tekeekin. Huokaus.

vilpertti kirjoitti:
Kai Kultaranne Nurminen myös kävi jotkut kaudet Kingsissä. Ja onhan siellä ollut Olli Jokinenkin.
Hyvin muistat. Tottahan toriset. Mutta ketään näistä ei mitään Kings tähtiä ollut, siis Kurrin jälkeen Losissa pelanneista suomalaisista. Vai unohdanko nyt jonkun täysin? Menee kuitenkin jo OT:ksi.

vlad kirjoitti:
Siksi koska kiekko* on tärkeintä eikä kansallisuus.
No noinhan sen kuuluisi olla. Mutta jotenkin on minut vaan suomalaisena aivopesty siihen, että ruottalaisille vitsaillaan ja venakkoja pelätään. Mutta joukkiahan (joke) tämä suurelta osin vain on. Eiköhän sitä vetäisi jäihin pudonneen Börjenkin ylös sieltä tosipaikan tullen. Mutta noin periaatetasolla tuo "suosi suomalaista" on iskostunut mieleeni, vaikka nyt olen isänmaallisuudessani toisenkin kansalaisuuden mennyt hankkimaan. Mutta, kuten kirjoitin, respektejä vaan monille Detroitin pelaajille. Joukkueella näyttää olevan jo tarpeeksi faneja Jatkoajassakin, joten keskityn fanittamaan näitä muita sympatiseeraamiani (ei liene suomen kielen sana?) joukkueita.
 

Baldrick

Jäsen
Niin ja eikös siellä Ducks katsomossa nyt kuluneella, vai sitä edellisellä, kaudella Selänne(?) heittänyt jonkun mailan tahi kiekon tahi jonkun jollekin junnulle katsomoon ja joku ukko nappas sen just ilmasta sen kakrun naaman eestä vai veikö peräti käsistä tjsp.? Jonkun tällasen tapahtuman muistelisin ja mielestäni nimenomaan Ducksien pelissä.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Niin ja eikös siellä Ducks katsomossa nyt kuluneella, vai sitä edellisellä, kaudella Selänne(?) heittänyt jonkun mailan tahi kiekon tahi jonkun jollekin junnulle katsomoon ja joku ukko nappas sen just ilmasta sen kakrun naaman eestä vai veikö peräti käsistä tjsp.? Jonkun tällasen tapahtuman muistelisin ja mielestäni nimenomaan Ducksien pelissä.

Ankkalammen lehtereillä tapeltiin Scott Niedermayerin mailasta, jonka Nieds halusi antaa pikkutytölle katsomossa. Tapaus sattui kaudella 2009-2010.
 
Suosikkijoukkue
Bruins
Tää on helppo

Suosikit

1.Boston
2.Toronto
3.NYI

Ne muut

1.Washington
2.Nashville, Columbus, Minnesota, Florida ja Phoenix. Ei näissä kai mitään vikaa ole, mutta ei jaksa kiinnostaa. Onko se sitten se HMV-leima mikä näissä meikäläiselle on.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Quant Hockeystä voi ihmetellä, ketä on missäkin joukkueessa pelannut. Kurri ja Berg merkittävimmät Kingseissa.

Jos ei jaksa plärätä listaa, niin: Kurri, Berg, Eloranta, Nurminen, Karalahti, Jokinen, Peter Ahola, Mikko Mäkelä, Marko Tuomainen, Pirnes, Ilkka Sinisalo, Lauri Tukonen
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Quant Hockeystä voi ihmetellä, ketä on missäkin joukkueessa pelannut. Kurri ja Berg merkittävimmät Kingseissa.
Missä mielessä Berg on toiseksi merkittävin suomalainen Kingseissä? Vain ottelumäärän perusteella? No onhan pisteissäkin. Vaan on tuo kilpailu aika heikkoa, seuraavana Eloranta. No, en pidä kummankaan uraa Kingseissä kovinkaan merkittävänä saavutuksiltaan.

#_6 kirjoitti:
Jos ei jaksa plärätä listaa, niin: Kurri, Berg, Eloranta, Nurminen, Karalahti, Jokinen, Peter Ahola, Mikko Mäkelä, Marko Tuomainen, Pirnes, Ilkka Sinisalo, Lauri Tukonen
Kiitokset. Onhan noita näköjään. Tukosen rivi on aika vakuuttava, mutta löytyihän sieltä sentään tuo -2 plus/miinustilastosta.
 

Ralph

Jäsen

Nostellaas vuoden tauon jälkeen. Omat mielipiteet ovat muuttuneet vuoden mittaan, johtuen eri pelaajahankinnoista ja sellaisista.

Sympatiat:

1. Buffalo Sabres
- Yhä eniten sympatiaa aiheuttava seura. Pelaajapuolella tehnyt omaan makuun inhoittavaa muutosta, mutta oikein mielenkiintoinen jengi yhä ja itäisen suosikkini. Selostajastakin plussaa.

2. New York Rangers
- Pidän kovasti pelaajamateriaalista ja -tyypeistä. Hyvä viime kausi nostaa mielenkiintoa ja tämän jengin kotikaupunki ja -halli olisi hieno nähdä paikanpäältä.

3. Los Angeles Kings
- Lähes täysin samat sanat kuin Rangersita, mutta tulee läntisestä konferenssita joten vaikea tykätä niin hirveästi.

4. Tampa Bay Lightning
- Vähän innostus laskenut tähän joukkueeseen. Yhä kiva joukkue, hieno peliasu ja sellaista.

5. Philadelphia Flyers
- Oranssi joukkue nousi suosikkeihin viime kaudella. Hienoja otteluita, joissa molemmat tekevät rutkasti maaleja, oranssi pelipaita ja kiva pelaajisto.

Antipatiat:

1. Calgary Flames
- Olkoonkin, että kurpitsapää matkasi muualle, Calgary pysyy inhottava ryhmänä. Divisioonavastustaja, jolla yhä monia ärsyttäviä pelaajia, mutta onneksi sähläävät pelaajamarkkinoilla, maksaen ylihintoja, mikä on hauskaa.

2. Minnesota Wild
- Ollut ennenkin inhokkejani, mutta nyt enemmän. Tylsää lukea jatkuvasta hypetyksestä tätä joukkuetta kohtaan, vaikka kaksi hyvää hankintaa ei nosta rupusakkia suosta. Yksi suokkipelaajistani tuli joukkueeseen, mutta myös yksi suurimpeja inhokkeja. Ja onhan siellä valmiiksikin inhokkipelaajia ja on vielä divisioonavastustaja. Ottaa Calgarya kiinni kovaa vauhtia.

3. Anaheim Ducks
- Toinen seura, joka on noussut listalla korkeammalle suomalaistumisen vuoksi. Yliarvostettu joukkue tämäkin, osavaltionsa ehdoton kolmosjoukkue.

4. Edmonton Oilers
- Rupusakki, joka napsii tästä syystä korkeita varausvuoroja, muttei silti nouse millään suostaan. Divisioonavastustaja, joka saa flopata jälleen kerran.

5. New York Islanders
- Idän inhokki. Ei edes yritä menestyä, tuhlaa varausvuoronsa eikä hanki ketään kunnon pelaajia. Senkun taapertavat hekin, raiskaavat oranssin värin asussaan.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Sympatiat:

Florida Panthers:
Helkatin hieno seura ollut aina ja pienenä tykkäsin. Nykyään jäänyt toki Penguinsiin varjoon, mutta aina toivon Floridan voittavan ellei vastassa ole Penguins.

Edmonton Oilers:
Todella nuori ja nouseva Kanadalainen seura. Se on aina plussaa kun Kanadasta ja olen aina Edmontonista jollakin tavalla tykännyt.

New York Islanders:
En tiedä miksi, mutta aina kuulunut niihin omiin sympatia seuroihin.

Calgary Flames:
Hienot pelipaidat ja Kanadasta. Ei ärsyttäviä pelaajia juurikaan, joten helppo lisätä tähän.

Montreal Canadiens:
Hieno perinteinen seura, joka ei ärsytä millään tavalla.

Anaheim Ducks:
En myöskään löydä tästä mitään ärsyttävää paitsi, ehkä ylimielisen flegun kapteenin. Se ei kuitenkaan poista sympatioita tätä seuraa kohtaan.

Los Angeles Kings:
Toki LA jengillä sympatiat niinkuin koripallossakin.

St.Louis Blues:
Viimekaudesta aloin toivomaan menestystä ja oli mukava, että saivat hyvän kauden alle.

San Jose Sharks:
Thornton ja Marleau ei kuulu suosikki pelaajin, mutta jostakin syystä olen alkanut toivomaan Sharksille voittoja aika useasti.

Antipatiat:

Philadelphia Flyers:
Kuvottavin seura, mitä tiedän urheilussa. En toivo koskaan menestystä, on sitten kuka tahansa vastassa, niin Phillyä vaan ei voi toivoa. Sama toki pätee Flyers faneilla Penguinsia kohtaan. Niin se vain menee.

Phoenix Coyotes:
Kuvottavaa toimintaa ollut joukkueen omistajilta ja nytkin omistaja kuviot vissiin hiertävät. Toivon todella, että tämä joukkue lähtee Kanadaan ja Quebeciin, jotta saadan se joukkue sinne minne se kuuluu. Toki aina se harmi faneille on, mutta ei sille mitään voi ja olihan playoff otteluissa ihan kivasti väkeä, mutta runkosarjassa vaan sitä taida kovinkaan hyvin olla.

Columbus Blue Jackets:
Atlantan lisäksi se toinen laajennus joukkue, kuka pitäisi saada pois tuolta ja mielellään uusi porukka ja johto joukkueen taakse. Toivottavasti rypee jatkossakin.

Boston Bruins:
En tiedä nousiko vitutus täytä seuraa kohtaan Stanley Cupista vai jostain muusta, mutta viimekaudella ärsytti todella paljon. Tämän kesän tapahtumat ovat sitä hieman leivittäneet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös