Kannattaisi varmaan ainakin kysyä asiasta tutkijoilta ennen kuin leimaa heidät huijareiksi. Heillä on varmasti selitys, miksi ilmoituksia ei ole laskettu kantaan, sikäli kun niitä on edes alueelta tullut. Onko sinulla antaa jotain lähdettä/todistetta, että E-Karjalassa on ollut susi(a) viime vuonna? Tähän asti olet vain sanonut, että kaikkihan asian tietää, ilman mitään perusteluja.
Vieläkin ihmettelen tätä logiikkaa. Maan susikanta on kasvanut -> tutkijat huijaavat. Jossain ei ole susia -> tutkijat huijaavat. Jos tutkijoilla olisi oikeasti joku motiivi vähätellä susikantoja, niin miksi he ilmaisisivat kannan kasvaneen voimakkaasti ja toisaalta tilastoisi vaikka yhtä sutta E-Karjalaan, joka selittäisi nuo raportoimasi havainnot?
Tässä on varmaan kyse siitä, että koska kannan laskeminen on hankalaa (ei voi laskea vain yksi havainto = yksi susi), niin tutkijat ovat käyttäneet erinäisiä metodeja, jotta havainnoista saadaan mahdollisimman luotettavasti laskettua kannan todellinen koko. Tällaiset metodit voivat olla meidän maallikoiden näkökulmasta epäintuitiivisia, mutta ne on varmasti käyty läpi asiantuntijoiden puolesta ja hyväksi havaittu. Luultavasti ovat käytössä laajemminkin kuin vain korruptoituneiden suomalaisten susitiedemiesten parissa. Mitä nämä metodit ovat, en osaa sanoa. Kannattaa olla yhteydessä kyseisiin tutkijoihin. Varmaan kertovat asiasta mielellään, jos kohteliaasti kysyy.
Ja viimeiseksi, niin epäilen kovasti, että kukaan tutkija vaarantaisi uraansa tahalleen väärentelemällä lukuja. Isossa tutkimuksessa on paljon osallistujia ja lisäksi muukin tiedeyhteisö arvioi tuloksia sekä Suomessa, että ulkomailla. Kuka tahansa näistä voisi paljastaa huijauksen. Iso huijaus paljastuu vääjäämättä ja se tarkoittaisi käytännössä syyllistyneiden tiedeuran loppumista. Kaikki tämä siksi, että susikantoja voitaisiin vähän vähätellä? Kuulosta melko high risk-low reward -skenaariolta mielestäni.