Sushiin ja muihin itämaisiin ruokiin tuli ihastuttua, kun asuin Tokiossa keväällä 1999 ja parin viikon vierailulla Etelä-Koreassa 1997.
Parhaat suomessa syödyt Sushit olen nauttinut Vanhan Kauppahallin Sushi ravintolassa helsingissä. Stockmannin herkusta haetut Sushit ovat vähintään yhtä hyviä, mutta siinä pitää muistaa että ne tulevatkin yllätys yllätys Kabukista.
Prisman pakastealtaasta ostetut pakastesushi annokset ovat ns. hätäapu jos mieli tekee sushia. Muuten niillä ei ole mitään tekemistä oikean sushin kanssa.
Viimeksi sushia tuli nautittua Heatrowin kentällä vappuviikonloppuna ns. liukuhihna sushibaarissa. Antaisin arvosanan 8- kyseiselle paikalle, sushi oli hyvää, mutta minun mielestäni liian lämpimiä. Wasabia kala- ym. muiden herkkujen alla oli hiukan liian vähän. Toki sitä sai lisätä soijan sekaan oman maun mukaan.
Itse olen kerran yrittänyt tehdä kotitekoisia sushiherkkuja, vaikka pidän itseäni hyvä kotikokkina, niin en voi olla tuosta kyhäelmästä ylpeä. Kalapalt jaäivät liian paksuiksi, sekä riisi ei muovautunut siistiksi annospaloiksi, eikä oikean makuisiksi, vaikka mukana oli sakea ja riivinietikkaa.
Yhteenvetona sushi on vienyt sydämmeni, vaikka korealainen oikea nuudeliruokakin on hyvää.
Japanissa vierailin muutaman kerran myös Korean barbeque ravintollassa, onneksi isännät maksoivat, ruoka oli todella hyvää ja kallista, myös japanilaiset pitivät sitä suurena herkkuna.
Parhaat suomessa syödyt Sushit olen nauttinut Vanhan Kauppahallin Sushi ravintolassa helsingissä. Stockmannin herkusta haetut Sushit ovat vähintään yhtä hyviä, mutta siinä pitää muistaa että ne tulevatkin yllätys yllätys Kabukista.
Prisman pakastealtaasta ostetut pakastesushi annokset ovat ns. hätäapu jos mieli tekee sushia. Muuten niillä ei ole mitään tekemistä oikean sushin kanssa.
Viimeksi sushia tuli nautittua Heatrowin kentällä vappuviikonloppuna ns. liukuhihna sushibaarissa. Antaisin arvosanan 8- kyseiselle paikalle, sushi oli hyvää, mutta minun mielestäni liian lämpimiä. Wasabia kala- ym. muiden herkkujen alla oli hiukan liian vähän. Toki sitä sai lisätä soijan sekaan oman maun mukaan.
Itse olen kerran yrittänyt tehdä kotitekoisia sushiherkkuja, vaikka pidän itseäni hyvä kotikokkina, niin en voi olla tuosta kyhäelmästä ylpeä. Kalapalt jaäivät liian paksuiksi, sekä riisi ei muovautunut siistiksi annospaloiksi, eikä oikean makuisiksi, vaikka mukana oli sakea ja riivinietikkaa.
Yhteenvetona sushi on vienyt sydämmeni, vaikka korealainen oikea nuudeliruokakin on hyvää.
Japanissa vierailin muutaman kerran myös Korean barbeque ravintollassa, onneksi isännät maksoivat, ruoka oli todella hyvää ja kallista, myös japanilaiset pitivät sitä suurena herkkuna.