Suomi-Tsekki 28.12 18.30 Hämeenlinna

  • 19 161
  • 143

olli9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves,Atlanta Thrashers sympatiat:Kärpät
Ihan mielenkiintoinen peli tulossa. Suomelta odotan hyvää ja agressiivista kiekkoa. Bergenheimiltä kunnon ratkaisuja ja kiekkoa maaliin. Toivottavasti täysi ''Ritarihalli'' Syttyy kunnon huutoon ja Suomi saa siitä vireen päälle.Tsekin Jirsi Hudler on pidettävä tarkasti tai reppu heiluu Toivosen takana.
Suunnilleen Kanadan tasoinen joukkue vastassa ja vaikka toivon Suomen voittoa Tsekki voittaa 5-3.
Suomen maalit tekee Bergenheim, Immonen ja Filppula.
Tsekiltä Hudler iskee hattutempun.
 
Viimeksi muokattu:

Viljo

Jäsen
Näkisin niin, että Suomen ainoa toivo pelissä on Toivosen unelmapeli ja onnistunut alku. Jos Suomi onnistuu tekemään maalin ensimmäisen 10 minuutin sisään, niin se voisi horjuttaa Tshekin itseluottamusta.

Mutta kovin optimistinen on ottelun suhteen ole. Taitoero Tshekin eduksi on liian suuri. Kotiyleisön tuki ja kahvauspelin salliva tuomari saattaisivat antaa Suomelle realistiset mahdollisuudet taistella voitosta, mutta muuten Suomella ei liene pelissä paljoa sanan sijaa.

Tshekillä on mielestäni turnauksen taitavin joukkue, varsinkin kun Venäjä menetti Zherdevin ja Mirnovin ennen turnausta. Tshekki on tällä hetkellä suosikkini mestariksi asti, mutta täytyy tosin muistaa että Tshekki ei ole koskaan ollut junioritasolla yhtä hyvä kuin aikuisten kisoissa. Kovat nimet eivät vielä tee joukkuetta.
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Aika paljon saa pojilla peli parantua jos meinataan edes kampoihin laittaa. Kanadaa vastaan tuli niin järkyttävä määrä harhasyöttöjä, kiekonmenetyksiä ja virheitä, ettei sellaisella pelillä voiteta edes Irlannin III-divarin ringetteseuraa.

Mutta uskoisin että kun alkujännitys on poissa, ja kaikki ovat nähneet minkälaisia pelit ovat tällä tasolla, niin peli paranee huomattavasti.

Ja Hudler pysähtyy kun annetaan muutama mojova pommi. Kanadaa vastaan pystyttiin pelaamaan (alussa) fyysisesti, miksei siis Tsekkiäkin vastaan...
 

pp33

Jäsen
Vaikka Hudler onkin suurin yksittäinen tähti tsekkijoukkueessa, ei hänen pysäyttämisensä ole avain voittoon. Joukkueessa on kolme todella kovan luokan hyökkäysketjua, jotka vetävät kiekollisten taitojensa puolesta hyvinkin vertoja Venäjän vastaaville. Fleischmann-Kreps-Kanko on paperilla ehkä koko kisojen kovin ketju, mutta ainakaan Ukrainaa vastaan peli ei toiminut aivan parhaalla mahdollisella tavalla. Sitävastoin vielä varaamattomat Olesz ja Sindel pelasivat todella hyvin. Myös neljäs, selkeästi puolustava ketju Hromas-Koreis-Hruska toimi hienosti.

Eipä silti, leikkimistähän se koko Ukraina-peli oli tsekkipoikien osalta Hudlerin näyttäessä mallia. Hiemankin kovempitasoista joukkuetta vastaan omissa olisi soinut useampaankin otteeseen. Puolustus onkin joukkueen selkeästi heikoin osa, ainoastaan Vagnerin ja Barinkan esittäessä todella kypsiä otteita. Tsekin puolustajat eivät pysty hallitsemaan kenttää samalla tavoin kuin kanadalaiset, eivätkä myöskään hyökkääjät ole sitoutuneet vastaavanlaiseen työntekoon. Maalivahtipeliin Tsekki ei kaadu, sillä Schwarz on ikäluokkansa ehdotonta parhaimmistoa koko maailmassa.

Kanadaa vastaan ei riittänyt voima ja nopeus. Nähdyn perusteella epäilen niiden riittävyyttä myöskään Tsekin joukkuetta vastaan. Toivottavasti pelissä on myös enemmän suoraviivaisuutta Kanada-pelin junnuneppailujen sijasta. Toisaalta Tsekin asennoituminen naurettavan helpon Ukraina-pelin jälkeen on täysi kysymysmerkki.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Olipas loistava peli! Kaks erää kiroilin suomen tehottomuutta, kääntyihän se sit lopulta. Lepistön laukaus oli komea, maski oli hyvin paikoillaan.

Lennulta komea niitti, josta ei olisi mielestäni kuulunut heittää miestä pihalle vaikka se jälki mitä niitti aiheutti Tsekkikaverin naamassa ei mitään komeaa ollutkaan.

Rinkulalla hyvä tunnelma. Kyllä näitä pelejä mieluummin seuraa kuin miesten pelejä. Tällaisia pelejä lisää!
 

Voittaja

Jäsen
Harmittaa sanoa, mutta parempi voitti. Siis parempi liikkeeltään ja asenteeltaan. Mutta sen verran pitää sanoa, että on kyllä ihan käsittämättömän kädetön tuo Suomen joukkue, ei helvetti. Mullakin on paremmat kädet kun suurimmalla osalla tosta porukasta.

Petrellin niitti todella törkeä, onneksi tuomari oli hereillä.

Jos en väärin muista, niin Hudler ja Fleischmannhan pelasivat junnuna samassa joukkueessa ja ilmeisesti myös kentässä. Vai onko jollain parempaa tietoa? Jos näin oli, niinkuin muistelen, niin mikseihän tuo Tsekin koutsi peluuttanut noita poikia samassa ketjussa käytännössä koko pelissä? Ilmeisesti sillä pois jätetyllä yv:llä ne oli ollut yhtä aikaa kentällä, muttei muuten. Jotenkin muistelisin että pojat oli tehnyt aika kovaa jälkeä yhdessä...tosin Hudler oli aika vaisu lukuunottamatta ekaa erää, että ehkä se ei olisi auttanut ollenkaan.

Suomelta mainitsemisen arvoisia tänään olivat Kontiola ja Nokelainen. Tai siis muutkin pelasivat hyvin(pl Toivonen), mutta nämä kaksi erottuivat selvästi muista, ainakin minun silmääni.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Aikamoiset kiksit sain ottelusta. Todella hieno fiilis kun tämän viikonlopun jokainen ottelu on ollut todella hyvää jääkiekkoa. Ensin Canalilta 2 ottelua sitten TPS-Ilves ja nyt vielä tämä Suomen ottelu. Vielä tulisi Canalilta tänään yksi ottelu ja toivonkin, että se jatkaa samalla linjalla.

En nyt jaksa kauheasti tästä ottelusta tarinoida, koska uskon että joku muu sen osaa tehdä paremmin. Itse olin niin ottelun huumassa, ettei pystynyt ajattelemaan teknisiä asioita kauheasti. Päällimmäisenä jäi mieleen Suomen hyvä fiilis ja tsemppi ja Petrellin pimeneminen. Hieno meininki näyttää jätkillä olevan ja toivottavasti tuolla tsempillä pääsevät pitkälle.

Edit: Niin tuo TPS-Ilves ottelu oli SM-liiga asteikolla hyvää kiekkoa.
 

nihti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Wild, Krylja
Pelissä oli hyvä tunnelma, paljon tunnetta ja kovaa yritystä.

Parasta oli kuitenkin taktisesti Hudlerin haastaminen pikkurähinään 5min jäähyn alussa. Jos tämä oli valmennusjohdon junailema juttu niin Aralle iso krediitti. Olisin halunnut nähdä tilanteen telkkarista uusintana - kun olin kentän toisessa päässä enkä tilannetta kovin hyvin nähnyt - mutta TV-ohjaajan mielestä koko jäähy kannatti klipata pois.

Oksa olisi kiva nähdä joskus Kerhossa - tsemppi kohdallaan.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Viestin lähetti Ikijokeri
Lennulta komea niitti, josta ei olisi mielestäni kuulunut heittää miestä pihalle vaikka se jälki mitä niitti aiheutti Tsekkikaverin naamassa ei mitään komeaa ollutkaan.

Komea niitti? Mielestäni järjettömimpiä päällekarkauksia, joita olen ikinä jääkiekko-ottelussa nähnyt. Toivon totisesti, että poika lähetetään turnauksesta kotiin mietiskelemään sitä, mitä tuli tehdyksi.

Puolen kentän vauhdilla tehty päähän kohdistunut taklaus kiekottomaa pelaajaa kohtaan ei mielestäni ole "komea niitti", vaan säälittävä vahingoittamisyritys, jossa taklaaja on totaalisesti unohtanut vastuunsa kanssapelaajiaan kohtaan. Tällaisia pelaajia ei jääkiekkokaukaloissa tarvita.

PS. Huomasitko sitä, kuinka moni pelaaja taputteli Petrelliä olalle tämän lähtiessä suihkuun? Yleensähän "oikeusmurhan" kohteeksi joutuneita on tapana lohduttaa ulosajon hetkellä, sanoa että "me ollaan sun puolella, ja toi tuomio oli kohtuuton". Missä olivat selkääntaputtajat nyt? Tajusivat kenties, että nyt mentiin rajan toiselle puolelle ja pitkälle?
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Hohhoijaa,miten noi iki-pessimistit(voittaja yms.)jaksavat aina valittaa(voit tietysti olla,että "voittaja"kannattaa alunperinkin tshekkiä)?

Loistavat kaksi viimeistä erää! Voin sanoa,että kyllä sydän pampatti niin toden teolla,kun Tshekki pääsi vielä laukomaan ~5s ennen loppua! Kyllä pelasi Toivonen vähän epävarmasti,ja eka maali oli katastrofi,mutta otti sentään pari hyvää koppia. Tshekin kassari ei ollut mitenkään ylimaaginen,Töykkälän nosto läpiajosta tuli suoraan räpylään. Kyllä oli järkyttävä pimeneminen Petrelliltä. Selvästikin kosti edellisen vaihdon selästä ajon. Onneksi tuo ei ratkaissut peliä. Yksinkertaisesti,Loistava taistelu!


KIITOS LEIJONAT!
 

Voittaja

Jäsen
Viestin lähetti Saku #11
Hohhoijaa,miten noi iki-pessimistit(voittaja yms.)jaksavat aina valittaa(voit tietysti olla,että "voittaja"kannattaa alunperinkin tshekkiä)?


Tunnustan, olin ehdottomasti Tsekin puolella.
 

menthos #75

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFKSympatiat: Kärpät, Blues
Tulihan se sieltä!!

Alku oli hyvää peliä kummaltakin joukkueelta. TV:stä katsottuna ehkä hienokseltaan Suomi hallitsi. Tsekki pääsi kuitenkin iskemään limpun 2 kertaa Toivosen taakse. Oli varmasti aika vaikea peli Hannulla tänään. Tsekki ei päässyt montaa kertaa laukomaan, joten Toivonen oli varmasti maalinsuulla kylmissään. Kun Tsekit sitten pääsivät laukomaan, olivat laukauset vaarallisia ja vaikeita kiinniotettaviksi. Ensimmäinen maali meni täysin Toivosen piikkiin, mutta muuten hyvä peli jannulta.

Suomen puolustus pelasi tänään paljon kurinalaisempaa ja tarkempaa peliä, kuin Perjantain Ganada ottelussa. Miehet pidettiin hyvin poissa maalinedustalta (Tsekki olisi saanut ottaa mallia) ja irtokiekot hoidettiin varmasti pois jaloista pyörimästä. Erityisesti Hudlerin johtama viisikko pysyi hyvin kurissa, vaikka värkkäsikin kummatkin Tsekin maalit.

Suomen hyökkääjät olivat saaneet jostain sen kaivatun piristysruiskeen. Heti alusta saakka pojilla riitti virtaa jaloissa ja Tsekki oli selkeä vastaantulija. Ennen turnausta kehutut Tsekin nopeat ja taitavat hyökkääjät näyttivat kankeilta Suomalaisten rinnalla. Tänään hyökkäyspäässä Suomella toimi kaikki aivan erinomaisesti, paitsi viimeistely. Jos kaikista paikoista oltaisiin värkätty maali olisi Suomi nuijinut Tsekin maanrakoon. Karvaus toimi, jaksettiin painaa taklaukset loppuun saakka (Tässä olisi opeteltavaa Sm-Liigan pelaajilla). Näin Suomalaiset saivat vauhdin pois Tsekeiltä heti kättelyssä.

Petrellin taklaus oli komea, mutta osui harmittavasti kaveria liian ylös. Näin ollen tuomarilta ihan oikea ratkaisu.

Ansaittu voitto!!!
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Asenne oli täys kymppi, vaikka ajattelin että Toivosen imurointi ja huono tuuri ekassa erässä lannistavat Suomen. Se pitää sanoa, että kyllä tosiaan on kädetön joukkue. Henki&tahto on kovaa, mutta valitettavasti taitoa on vain nimeksi. Muttamutta silti mukava katsoa näitä pelejä. Harmi vain että tuntuu leimaavan joka vuosi enemmän Suomen joukkuetta nuorissa tämä kädettömyys. Onkohan junioreissa muita harjoituksia kuin luistelu&voima nykyisin.
 

hansonbrother

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal
Viestin lähetti Slite
Komea niitti? Mielestäni järjettömimpiä päällekarkauksia, joita olen ikinä jääkiekko-ottelussa nähnyt. Toivon totisesti, että poika lähetetään turnauksesta kotiin mietiskelemään sitä, mitä tuli tehdyksi.

Puolen kentän vauhdilla tehty päähän kohdistunut taklaus kiekottomaa pelaajaa kohtaan ei mielestäni ole "komea niitti", vaan säälittävä vahingoittamisyritys, jossa taklaaja on totaalisesti unohtanut vastuunsa kanssapelaajiaan kohtaan. Tällaisia pelaajia ei jääkiekkokaukaloissa tarvita.

Toi oli kyllä vähän turhan karkeasti sanottu, en mitenkään puolustele Petrelliä, mutta uskotko tosissaan että lennu lähti tahallisesti vahingoittamaan tsekkiä?
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Väitän muuten, että Vuorion annettaan pelata Ukrainaa vastaan.

Ainiin,sanokaa ns. asiantuntijat mitä tahansa,mutta Mertsi on Kuningas.

Miettikääpä sitä!
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Viestin lähetti Voittaja
Mutta sen verran pitää sanoa, että on kyllä ihan käsittämättömän kädetön tuo Suomen joukkue, ei helvetti. Mullakin on paremmat kädet kun suurimmalla osalla tosta porukasta.

En ole käsiäsi nähnyt, mutta väittämäsi on silti helppo uskoa. En muista milloin Suomella olisi ollut näin heikot kiekolliset taidot omaava joukkue MM-kisoissa. Onko tämä tosiaankin se suunta, johon jääkiekkoa halutaan viedä? Loora täynnänsä kädettömiä ihmiskuulia, joista joku saa onnenkantamoisella lopulta kiekon reppuun?

Ei mutta, ei mennä sen pidemmälle jääkiekon nykysuuntauksen arvosteluun, sillä siitä on omat keskustelut käyty.

Mitä tunnelmaan tulee, se oli varmasti mainio. Mainio oli myös joukkueen tahtotaso, jolla se nosti itsensä väkisin ottelun voittajaksi, Petrellistä huolimatta. Ainakaan flegmaattisuudesta joukkuetta ei voida syyttää.

Viestin lähetti Voittaja
...tosin Hudler oli aika vaisu lukuunottamatta ekaa erää...

Yllättävän vaisu oli minustakin, mutta samaa voisin sanoa Bergenheimistä. Onkohan tuossa mitään järkeä, että pojat lähtevät noin nuorina rapakon taakse, kun siellä ei kovin suurta kiekollista roolia yleensä ole tarjolla? Itse näkisin, että pari vuotta lisää Euroopassa olisi järkevämpi ratkaisu urakehityksen kannalta ainakin niille pelureille, joilla on aikomuksena olla joskus ihmiskuulaa merkittävämpi jääkiekkoilija.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Viestin lähetti Slite
Komea niitti? Mielestäni järjettömimpiä päällekarkauksia, joita olen ikinä jääkiekko-ottelussa nähnyt. Toivon totisesti, että poika lähetetään turnauksesta kotiin mietiskelemään sitä, mitä tuli tehdyksi.

Juu, kattelin tuossa sen niitin uudemman kerran nauhalta ja olet oikeassa. Järjetön temppu Lennulta. Ei se niitti itsessään niin pahalta tai sikamaiselta näyttänyt vaan se puolen kentän vauhti minkä Lennu otti ennen taklaustaan, oli todella harkitsematonta ja typerää. Toisen katselukerran jälkeen voin yhtyä siihen, että ulosajo oli oikeutettu. Ei tuosta sentään tarvitse kotiin lähettää, mutta pienen puhuttelun voisi kaverille pitää.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti Slite
Puolen kentän vauhdilla tehty päähän kohdistunut taklaus kiekottomaa pelaajaa kohtaan ei mielestäni ole "komea niitti", vaan säälittävä vahingoittamisyritys, jossa taklaaja on totaalisesti unohtanut vastuunsa kanssapelaajiaan kohtaan. Tällaisia pelaajia ei jääkiekokokaukaloissa tarvita.
Pelaaja ei ollut kiekoton. Olisin tilanteen halunnut vielä uudestaan nähdä, mutta nähdekseni se oli olkapää eikä kyynerpää joka vastustajaan osui, joten taklaus oli puhdas. Totta on ettei Lennulla vastuuta vastustajasta ollut, mutta täysin kiekkoilun junnumoka että se pakki päätään alhaalla piti. Väitän että scouttejen kirjoihin tilanteesta meni pakille miinus ja Lennulle plussa, moraaliseen pohdinta jääköön Suvi Lindenille.
 

menthos #75

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFKSympatiat: Kärpät, Blues
Viestin lähetti Slite
Komea niitti? Mielestäni järjettömimpiä päällekarkauksia, joita olen ikinä jääkiekko-ottelussa nähnyt.

Myönnettäköön, että taklaus oli aivan järjetön. Mutta olisihan se taklaus ollut komeaa katseltavaa, jos Lennu olisi pitänyt ne kädet alhaalla, ja ottanut hieman pienemmän vauhdin.
Vielä jos Petrell olisi vain yrittänyt puhdasta vartalokontaktia, mutta valitettavasti välillä myös pelaajilla sumenee todellisuuden ja vastuunkannon taju.
En usko, että Lennu lähti tahallaan kostamaan kovaa niittiä, jonka oli saanut vähän aika ennen taklausta. Enne Petrellin taklausta muut ketjun jäsenet ajelivat Tsekkejä innolla seinille, tästähän tietysti yleisö innostui. Varmaankin Lennu tahtoi vain laittaa hieman lisää "pökköä pesään". Valitettavasti tässä kävi miten kävi.
Täytyy vain todeta, että onneksi Tsekkipelaajalle ei käynyt pahemmin.
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Pistikö kukaan merkille, olisiko Petrellin taklauksen kohteeksi joutunut kaveri sama, joka vähän aiemmin ennen Tsekin aikalisää runnoi Petrelliä laidan vieressä? Että oliko kostoretkellä vai muutenko vain saatui eteen tuo kaveri..?
 

Voittaja

Jäsen
Viestin lähetti Slite
En ole käsiäsi nähnyt, mutta väittämäsi on silti helppo uskoa.


Yllättävän vaisu oli minustakin, mutta samaa voisin sanoa Bergenheimistä. Onkohan tuossa mitään järkeä, että pojat lähtevät noin nuorina rapakon taakse, kun siellä ei kovin suurta kiekollista roolia yleensä ole tarjolla? Itse näkisin, että pari vuotta lisää Euroopassa olisi järkevämpi ratkaisu urakehityksen kannalta ainakin niille pelureille, joilla on aikomuksena olla joskus ihmiskuulaa merkittävämpi jääkiekkoilija.

No on mulla ihan kohtuuliset kädet:D

Ei ollut Bergenheim munkaan mielestä kovinkaan kummonen tänään, varsinkaan kiekollisena. Mutta en siltikään allekirjoita tota siirtymisen siirtämistä ihan noin selvästi. Kyllähän se on kuitenkin aina yksilöstä kiinni, että kenelle tuo aikainen meno sopii ja kenelle ei. Esim näille molemmille hemmoille voisi tehdä ihan hyvä pelata koko kausi farmissa, ja saada siellä enemmän vastuuta kiekollisena ja samalla tottua paikalliseen peliin ja elämään.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Viestin lähetti dana77
Pelaaja ei ollut kiekoton. Olisin tilanteen halunnut vielä uudestaan nähdä, mutta nähdekseni se oli olkapää eikä kyynerpää joka vastustajaan osui, joten taklaus oli puhdas. Totta on ettei Lennulla vastuuta vastustajasta ollut, mutta täysin kiekkoilun junnumoka että se pakki päätään alhaalla piti.

Piti toki pään alhaalla, mutta kyllä tuo täytti täysin ryntäyksen tunnusmerkit.
 

L-Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
"Lennu" teki mielestäni sellaisen tempun, että kaverin voi lähettää kisoista saman tien kotiin. Odotinkin jos erään joukkueen kannattajia kertomaan, kuinka taklaus oli puhdas. On sääntökirja ja sitten on pelin henki. Toisaalta jo vauhti riitti mielestäni hyvin ryntäykseen.

Tempaus oli mielestäni täysin harkittu teloitus eikä mitään muuta. Häpeän joukkueen puolesta tuollaisia pelaajia.

Hyvä huomio oli selkääntaputtelijoiden määrä.

L
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
sen typerän kolmen askeleen vauhtisäännön mukaan ryntäyksen tunnusmerkit täyttyivät eurooppalaisten käytäntöjen mukaan.

edit: viittasin osittain siihen kun Mertsi puhui kyynerpäästä ja joku muu kiekottomasta pelaajasta. Niitä taklauksessa ei ollut.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Lennartin taklaus oli 5+20 minuutin arvoinen. Se siitä. Toivottavasti tsekkipelaaja olisi pitänyt päätään hieman pystyssä, niin oltaisiin säästytty veren näkemiseltä. Ja vaikka olisi pitänyt päänsä pystyssä, niin ison rangaistuksen arvoinen ajelu Petreliltä. Innostui äijä vähän liikaa (vai olisiko sittenkin ollut kosto?). En nyt kuitenkaan Lennartia olisi kisoista pois lähettämässä. Eiköhän pieni (iso?) puhuttelu siitä mitä kaukalossa tehdään riitä. Otti muuten jäähyn vielä helvetin huonoon aikaan. Nyt vain odotan kommentteja tyyliin: "tuollaisia sikoja se HIFK kasvattaa"...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös