Suomi Torinossa 2006

  • 312 759
  • 2 344
Tila
Viestiketju on suljettu.

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Meikäläisen mielenkiinto koko turnausta kohtaan häipyy jo ennen kuin se edes on alkanut. Melkoista tuhlausta...ainutlaatuinen turnaus ja mukaan nimetään AJ Niemi ja Nummelin. Onkohan Suomen pakkimateriaali noin globaalisti yleisestikin ottaen kapea jos kerran parhaat substituutit ovat tuossa. Voi vide.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Itkua

Mitä meillä olikaan...

Lehtinen-Koivu-Selänne
Timonen-Numminen

Ruutu-Jokinen-Peltonen
Pitkänen-Salo

Miettinen-Kapanen-Kapanen
Lydman-Väänänen

Ruutu-Koivu-Laaksonen
Berg

Hentunen

Kiprusoff
Lehtonen

Näyttikin jo liian hyvältä.

Pois on siis varmuudella puolet kakkosketjusta, ykkös- ja kakkosveska sekä runkopuolustaja. Tilalle on tullut ihan kelpo pelimiehiä, mutta totuus vain on se, ettei Suomen pelaajamateriaalin leveys riitä paikkaamaan aukkoja.

Heitetäänpä loppuun vielä korvaajat. Muodostin parit pelaajatyypeittäin, en suoraan varapelaajien valintajärjestyksen mukaan.

Kiprusoff - Niittymäki
Lehtonen - Bäckström

Väänänen - Niemi
Pitkänen - Nummelin

Ruutu - Nieminen
Kapanen - Jokinen
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Vähän synkkäähän tämä on lähtötilanteeseen verrattuna, mutta yhtenäisyydellä ja motivaatiolla voidaan korvata paljon tälläisessä lyhytaikaisessa turnauksessa, jossa ratkaisupelit ovat paras yhdestä. Maalivahtitilanne ei hymyilytä potentiaaliin verrattuna, mutta eipä tuotakaan yhdistelmää voi heikoksi kutsua. No, pitää koputaa puuta etteivät mene loputkin lakoon....
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Juu, kyllä sydän sykkii leijonille vieläkin, ja viikon päästä alkaa armoton jännitys, vaikka avaukseen Sveitsiä vastaan luistelisi Kirkkonummen Salamat. Tämä Suomea kohdannut epäonni on vain hiukan epätodellisen oloista, ei tästä oikeastaan puutu kuin Selänteen, Lehtisen ja Jokisen loukkaantumiset. Huvittavinta tässä kaikessa on se, ettei joltain Kanadalta jää pois kuin yksi tai kaksi pelaajaa, vaikka maalla olisi saumat suurin piirtein kolmeen mitalijoukkueeseen.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
kiljander kirjoitti:
Onkohan Suomen pakkimateriaali noin globaalisti yleisestikin ottaen kapea jos kerran parhaat substituutit ovat tuossa.

On, jos pelataan varman päälle. Eli valitaan stuntit niistä, joilla on kokemusta arvoturnausten pleijareista. Salon ja Nummisen pitää nyt pelata pelkkää varmaa peruspakin peliä tasakentillä ja antaa Numpan tehdä sitä mitä se parhaiten osaa. Pelkäänpä vaan, ettei pehmovalmennus saa viestiään perille, vaan siellä koivut, jokiset ja kumppanit ottavat johdon omaan käsiinsä. Kiitos Kummola.

Käisttämättömän paskaa tsägää kyllä tämä lasarettilauman paisuminen. Karalahteakin olisi nyt tarvittu enemmän kuin koskaan.
 

Doomwing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Liverpool FC. NHL.
mjr kirjoitti:
Vähän synkkäähän tämä on lähtötilanteeseen verrattuna, mutta yhtenäisyydellä ja motivaatiolla voidaan korvata paljon tälläisessä lyhytaikaisessa turnauksessa, jossa ratkaisupelit ovat paras yhdestä. Maalivahtitilanne ei hymyilytä potentiaaliin verrattuna, mutta eipä tuotakaan yhdistelmää voi heikoksi kutsua. No, pitää koputaa puuta etteivät mene loputkin lakoon....

Aivan.

Heh, vissiin aika kepponen liiga tuo NHL, kun siellä pärjää keskikuntosena. Kun on saanu itsensä läpi, ratsastetaan nimellä illasta toiseen. (VITSI, ei kannata vetasta hernekeittoa nokkaan) No, olen aina ollut sitä mieltä, että vempat omaan muotoon ja tosimiehet kärkeen.

Kannattaa muistaa, että ykkös pakkipari pelaa todella paljon. Ja siihen hommaan on tekijämiehiä. Itse näen tilanteen pitkällisen masennustilan jälkeen jo valoisampana.(Niemi ei onneksi saa vastuuta). Suomella on aina vaan halukkaampi ryhmä kasassa. Vastoinkäymiset vahvistaa. Suomihan pääsee altavastaajana kaikkia huippumaita vastaan, mikä on aina ollut hyvä asetelma. Suomen joukkue on täynnä hengenluojia, kokemusta ja asennetta, sekä ripaus todellista taitoa. O.Jokinen, S. Koivu, T. Selänne, J.Lehtinen, J.Jokinen, V.Nieminen, J. Ruutu, A.Laaksonen...Näillä kavereilla on vahva pääkoppa.

Lisänä muutama hyökkääjä(osa mielialapelaajia): Hentunen, Kapanen, M.Koivu, Miettinen, Peltonen...ei kenestäkään varmaan ihan paskoja?!?

Ja puolustus...Numminen, Lydman, Salo, Timonen, Berg. Maailman ehdotonta eliittiä jokainen!!!

Maalivahtiosastossa on Niittymäki, joka tarttee voittavan joukkueen pärjätäkseen. Jos joukkue pelaa yhteen ja tuosta rungosta ei kukaan enään loukkaannu, niin Niittymäki saattaa pelata voittoihin riittävää peliä, joka sallii muutaman lipsautuksen.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Kyllähän tilanne näyttää aika karmealta; Kuiskaaja valmentaa varamiehistä joukkuetta, jonka maalia vartioi ykkösenä 3. maalivahti. Puolustus alkaa olemaan mikkihiiriosastoa ja kapteeni kiukuttelee liian kovasta pelitahdista kisojen alussa.

Nu tar vi dom!

Edit:typo
 
Viimeksi muokattu:

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Komppania kaatuneita miehiä

Nyt se Kummolan surullisen kuuluisa lausahdus pitää paikkansa ... Suomelta on sivussa lähes tulkoon kaikki jotka sopivan syyn ovat keksineet. Doug Shedden heitti asiaan hyvän kommentin Soneran sivuilla, hän sanoi olevansa valmentajana erittäin huolestunut jos pelaaminen Suomen paidassa ei ole ykkösasia.

Nyt on niiden WC-sekoilujen jälkeen pelattu kaksi arvoturnausta, ja Suomen poissaoloprosentti on huikeaa luokkaa. Varsinkin kun kumpiinkin kisoihin olisi ollut mahdollisuus saada taas kerran se kaikkien aikojen joukkue. Jauhan samaa kuin aiemmin, mutta nyt joku haisee ja pahasti. Onko Jari Kurrin funktio lähinnä olla Teemun, Sakun, Tepon ja Kummolan kaveri, ja muut pelaajat vierastavat tätä sisäpiiriä? Vai onko Westerlundin arvostus niin nolla? Vai onko palkkapussi lähinnä sydäntä?

Eniten tilanteen huolestuttavuudesta kertoo Niinimaan poissaolo, sillä miehellä jos kellä olisi ollut näytettävää kesän 2004 jälkeen.
 

mikæl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tamperelaiset ja ns muu suomi
tauko?

On aikas merkillinen tämä NHL-tauko Olympialaisiin. Kun kanadalaisia tai vaikka tsekeiltä joutuu perumaan pelipaikkansa vain yksi-kaksi pelaajaa on suomen listalla jo Kiprusoff, Lehtonen, Toivonen, T. Ruutu , Kapanen, Pitkänen, Väänänen....

Eikä siinä kaikki, että valitettavan ohuesta materiaalistamme on miehiä loukkaantuneena, mutta Pitkänen pelasi 26 minuuttia juuri edellisessä pelissä. Kiprusoff ja Lehtonen pitävät joukkueittensa maaleja tyhjinä ja itsellään ykkösmolarin paikkaa. Ja Kapanen ratkoo otteluita. Heille Olympiatauko on tauko varsinaisessa merkityksessään. Miehiä peluutetaan puudutettuna niin kauan kun vain - ja tauko merkitsee toipumislomaa.

Kevyt ja leppoisa NHL-sarja kyllä käy, mutta Olympiajää on jo liian kova paikka.

Ja tilalle meillä on laittaa vaivainen Nummelin, AJ Niemi, kipeä Berg, toipuva Norrena...

Tietenkin se, että Koivu, Selänne, Lehtinen, Jokiset muutama muukin meidän huippu on kerrankin iskussa lohduttaa, mutta melkoisen padon Kiprusoff kuitenkin avasi ensimmäisenä kieltäytyessään.

Kiprusoffin asema avainpelaajana on ollut ilmeisen merkittävä eikä hänen päätöksen ole olleenkaan vain henkilökohtainen vaan mitä suuremmassa määrin kannanotto myös leijonamiehistön suhteen. Vain Kapasen tilanne - vaikka pelaakin - on ymmärrettävissä ilman sivulauseita. Pitkänenkin romutettiin ihan tieten tahtoen, koska Olympiatauko antoi kokeilulle mahdollisuuden.

Se, että kaverit matkustavat peliään edeltävänä päivänä Torinoon ja juuri sarjapelin pelanneena kertoo Olympia"tauosta" paljon. Ruotsi mm taisi tehdä viisaasti ottaesaan listoilleen koko joukon euroopassa pelaavia terveitä miehiä.

No - Ruutu, Väänänen, Toivonen ja Kapanenkin pienellä huomautuksella ovat selviä tapauksia ja perin huonoa onnea, mutta sitä kipeämmäsi kieltäytyjien poisjäänti koetaan. Ja varsin moni mukaansaatu on väsy ja poikki kun pelit alkavat. Toisaalta he ovat varsin väsyneitä ja todennäköisesti pelejä hävinneitä kun NHL taas jatkuu.

Ja mikä merkitys on hissukkaparilla Erkka & Kurri tässä Leijonapaidan inflaatiossa? Ainakaan molarimme eivät saaneet ajoissa riittävää tukea. Eikä Pitkänenkään vaikka virheistä olisi ehtinyt hänen kohdallaan oppia. Varmaa kuitenkin on, että niin Kiprusoff, Lehtonen, Pitkänen kuin Kapanenkin pelaisivat Olympialaisissa jos vain tahtoisivat. Ja ainoastaan Kapanen on heistä sellainen joka olisi varmasti -joukkuejohdon kanssa keskusteltuaan - antanut ymmärrettävästi tilaa sijaiselleen Jussille.

Sanoin tämän jo ennenkin, mutta Kurrilla olisi ollut käytettävissään paitsi oma maineensa, lisäksi Olympia-status ja äärimmäisenä jopa ystävyys Kanadan puolijumalan ja maajoukkue GM:n kanssa. Olisi näillä eväillä luullut Flamesinkin kuuntelevan. Mutta jos ei puhunut...

No kaikki on jo vatvottu - täälläkin. Tuntuu, että ei kuitenkaan joukkuejohdossa. Ainakin altavastaajan "toivottu" asema on nyt saavutettu. Eipä tarvitse mennä suurena suosikkina terveitä ja levänneitä sekä joukkuehenkeä pullistelevia Sveitsiläisiäkään vastaan. Ja onhan Tanskakin Leijonia kiusannut.

Mikä on, kun Leijonapaita ei kutsu?
Onhan aikoihin eletty - Jari Kurri !
 
Viimeksi muokattu:

Greffin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pittsburgh Penguins
Jos olisin valmentaja, niin olisin kyllä antanut Lasse Kukkoselle paikan Olympialaisiin näiden Väänäsen ja Pitkäsen loukkaantumisten myötä. Mutta kaipa se AJ Niemi hoitaa hommansa yhtä hyvin. Saa nähdä, mutta Kukkonen olisi ollut ihan hyvä peruspakki vaikkapa kolmospariin ja alivoimalle. Fyysisyyttäkin löytyy tarpeeksi. Nummelin ei tietenkään fyysisessä roolissa pelaaa. Noh, toivotaan että Niemi hoitaa tonttinsa hyvin.

Onhan tämä kummallista, että esim. Forsbergista puhutaan, että Flyers ei estä hänen osallistumistaan Torinoon. Eihän seuroilla pitäisi erikoisemmin olla sanansijaa tähän. Pelkään, että suomalaiset ovat liian kilttejä. Seuroilla on tietenkin keinonsa tehdä asia selväksi, mutta kyllä niitä voisi pikkaisen uhmata ja kun kerran periaatteessa luvallista on, että osallistutaan kisoihin pienistä vammoista huolimatta. Saapa nähdä. Väänänen ja Ruutu ovat tietenkin selviä tapauksia, mutta ihmetyttää nämä Kiprusoffin, Lehtosen ja Pitkäsen poissaolot, kun kaverit pelaa seurajoukkueissaan jatkuvasti, mutta sitten kisoihin ei voi tulla.

Kanadalla ei paljon pikkuloukkaantumisista huolia ole. Kisoihin mennään, seurajoukkueiden toiveet eivät paljon puntarissa paina.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Hyökkäyksen osalta homma näyttä kohtuullisen hyvältä. S. Koivu, Selänne, O. Jokinen ja J. Lehtinen ovat ehdottomasti NHL:n kärkipelaajien joukossa. Laaksonen, Ruutu ja Nieminen ovat myös erinomaisia omassa roolissaan. Miettinen, Kapanen ja J. Jokinen ovat energisiä pelaajia, jotka tekevät varmasti paljon töitä joukkueen eteen. J. Jokiselta odotetaan maaleja ja niitä varmasti syntyykin, kunhan roolitus on oikea.

Puolustuksesta puuttuu loukkaantumisten vuoksi Pitkänen ja Väänänen. Kummatkin ovat todellakin menetyksiä. Mielelläni olisin nähnyt Pitkäsen pelaamassa yv:tä Suomen paidassa. Onneksi löytyy muita vastuunkantajia. Timonen on kiekollisessa pelissä näistä tällä hetkellä mukana olevista pakeista paras. Salo on pelote ylivoimalla. Tällä kaudella on tullut paljon onnistumisia ja toivottavasti sama tahti jatkuu myös Torinossa. Numminen taas on tärkeä tekijä omassa päädyssä, kuten myös Lydman. Berg on pelannut yllättävänkin hyvin tällä kaudella. Täytyy vaan toivoa, että Aki pääsee kisoihin, koska fyysisyyttä tarvitaan. Ilman Bergiä Lydman ja Salo ovat joukkueen ainoat selkeästi fyysiset pakit. Niemi on vitsi. Ei jaksa ymmärtää, miksi tyyppi on jälleen otettu mukaan kisoihin. Ei vissiin löytynyt muita. EDIT: Unohdin Nummelinin. Kiekollista taitoa on, mutta pärjääkö fyysisessä pelissä? Numminen, Lydman, Timonen, Salo, Berg + Niemi ja Nummelin. Saadaan ainakin kaksi NHL-tason pakkiparia kasaan. Kolmannessa on sitten joko Niemi tai Nummelin. Riippuu varmasti vastustajasta, että kumpi pelaa.

Maalivahti tilanne tiedetään ja sille ei voi mitään. Niittymäki on hyvä ykkönen ja Norrenaa ja Bäckströmiä voi peluuttaa näitä "pienempiä" maita vastaan. Kipru ja Lehtonen olisivat muodostaneet aivan loistavan kaksikon, mutta näillä mennään. Sääli sinänsä. Ei olisi ollut väliä kumman heittää kehiin jne.

On vaikea sanoa, kuinka pitkälle tuon joukkueen kanssa voi mennä. Kulta olisi vaatinut ykkösjoukkueeltakin venymistä. Ehkä pronssi on realistinen tavoite. Kaikki on silti mahdollista. Näissä kisoissa voi käydä ihan miten vaan.
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Jep, alkaa olla kohta b-maajoukkue koossa. Uskoin kyllä vielä eilenkin, että Pitkänen olisi mukana joukkueessa. Olihan Joni pelannut kovia minuuttimääriä edellisissä peleissä. Minuuttimääriä, jotka sitten rassasivat Pitkäsen vammoja liikaa.

Toisaalta ymmärrän hyvin NHL-seurojen pomoja, jotka eivät halua päästää vammoista kärsiviä/vasta kuntoutuneita pelaajiaan kisoihin. En minäkään päästäisi. NHL on kuitenkin kyseisten pelaajien työpaikka ja seura on pelaajien työnantaja. Ei kukaan järkevä työnantaja riskeeraa "ylimääräisten" kisojen takia pelaajiaan. Seuran menestys on paljon tärkeämpää. Tietenkin ihmetyttää esim. Kiprusoff, joka kuitenkin pelaa illasta toiseen NHL:ssä. Laskevatko seurat tulevan olympiatauon varaan, huilitauko vammoista kärsiville? Jotta pelaajat jaksavat sitten loppukevään ja parhaimmassa tapauksessa alkukesän. Vai onko niin, ettei haluta ottaa minkäänlaista riskiä, vaikka vamma olisi ns. vähän lievempi? Ei tauko kuitenkaan mikään älyttömän pitkä ole.

Saa nähdä miten äijien käy. Vaikuttavatko poisjäännit joidenkin muiden pelaajien ajatuksiin ja heikentävät näin koko joukkuetta. Vai tuleeko poisjäämisistä lisää taistelutahtoa. Mutta se on ainakin varmaa, että parempikin tuo Leijonien rosteri voisi olla.

Ps. Ja hieman mietityttää tuo Niittymäkikin. Tyyppi on ihan ok, mutta se ei riitä tuolla tasolla. Pitäisi olla maalivahti, joka yksin voi pitää joukkuetta pystyssä vaikeilla hetkillä. Niittymäki ei ole sellainen maalivahti. Toivottavasti Antero todistaa nämä kirjoitukseni paskapuheeksi :) Sitä todella toivon...
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
DarkTower kirjoitti:
Tietenkin ihmetyttää esim. Kiprusoff, joka kuitenkin pelaa illasta toiseen NHL:ssä.

Ja hyvin pelaakin. Jurppii kybällä koko äijä - olis reilusti sanonut kieltäytymisensä oikean syyn eli ettei kiinnosta maajoukkuepelit. Kyllä laskivat Kipperin bojot silmissäni pohjalukemiin.

Joukkue on heikentynyt melkoisesti puolustuksen osalta, mutta niin kauan on toivoa kuin se kävelevä / luisteleva katastrofi Niinimaa ei ole mukana. Niittymäkeen luotan kybällä ja toivon, että hän pelaisi mahdollisimman paljon. Norrena ja Bäckström - no joo...
 

Kaljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Honka, Newcastle Utd.
Moderaattorit kirjoitti:
Mr Scarface huilaa kuukauden verran, syynä spämmäys ja trollaus palstalla.

Standing ovation!

Asiaan: kyllähän tässä "loukkaantumiskierteessä" on kyse paljon muustakin kuin vain paikkojen kestävyydestä. Kuinkas moni meidän ykkösketjusta WC:ssa oli kunnossa? Ei ainakaan Saku, Jere eikä Teemu. Taisivat olla silti mukana... jos Kiprusoff, Lehtonen tai Pitkänen olisivat antaneet alusta asti (eli nimeämisestä alkaen tai palatessaan rosteriin loukkaantumisesta) vahvan signaalin, että "mukana ollaan", niin kaikkien kohdalla luulisi peluutuksen olevan tällä hetkellä paljon järkevämmällä pohjalla: joukkueen olisi pakko sopeutua siihen, että lepotaukoa näillä jätkillä ei olekaan. Eli Pitkäsen "syy" olla pois (ei ehdi kuntoutua) johtuu siitä, että kaveri on lähtenyt joukkueenjohdon painostamana tälle "kattellaan" -linjalle, ja tottakai silloin kaveri peluutetaan niin paskaks kun vaan voi, jolloin joukkue saa nyt max. hyödyn ja pelaaminen kisoissa tulee mahdottomaksi -> taas joukkue voittaa.

Sanon vaan, että kyllä Ramin ollessa valmentajana näitä "terveyssyitä" olisi paljon vähemmän! Ehkä valmennus & joukkueenjohto olisi käyttänyt vähän enemmän kyynärpäätaktiikkaakin, eikä olisi tällä tavalla munattomasti suostunut jättämään parhaita työkalujaan kotiin... eläköön nykyinen JKL:n johto & Erkka & Kurri & Juti. Tää on loistavaa tää nykyinen malli, jossa T.Halosen sanoin "kaikilla on hyvä olla." Tissiposket.

Näkee kyllä, että Saku, Jere ja Teemu on niitä todellisia Leijonia. Kapanen, Ruutu ja Väänänen saavat puhtaat paperit, sen sijaan Pitkäsen, Lehtosen ja Kiprusoffin (sehän on kieltäytynyt kerran aiemminkin) pisteet ja arvostus laskee aika paljon.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Kyllähän mahikset johonkin Suureen on valunut viemäristä alas, kyllä sitä takamatkaa on nyt liikaa. Voihan Suomi siltikin tehdä naganot; ke 22. helmikuuta Suomi kohtaa kuolemankamppailussa jonkun näistä B-lohkon neljästä kovasta ja voitolla kisat on liki pelastettu.

Suomella pitää vaan olla aika vitun pitävä maalivahti sekä puolustussysteemi ja hyökkäyksessä, joka ei kuitenkaan ole kokenut valtavia vaurioita, täytyy olla intoa takakarvaan sekä onnistujia erikoistilanteissa. Energisiä vipeltäjiähän meiltä löytyy, toivottavasti positiivisia yllättäjiä nähdään.

Kyllähän tää ennakko-herkuttelut vetää vituiksi. Suuria tappiolukemia tuskin pelityylin takia nähdään, mutta vituttaahan se, jos Niemi-Nummelin -osastoa viedään kuin mätää kukkoa, ollaan parin maalin tappiolla ja sitten itse isketään päätämme vastustajan muurin saamatta mitään aikaiseksi. Hirveitä virheitä sekä takaiskumaalejan ei meidän materiaali kestä. Haaveet on nyt kaatunut ja toivo vierimässä alas rinnettä, mutta toisaalta, onpahan ainakin varautunut saamaan paskaa niin eipähän ainakaan tule pettymyksiä. Näissä lähtökohdissa ei ole kuin voitettavaa ja tämä tilanne on sopinut meille usein aika hyvin. Viimeiseen vihellykseen vedetään.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
"Sanon vaan, että kyllä Ramin ollessa valmentajana näitä "terveyssyitä" olisi paljon vähemmän!"

Ei välttämättä. Miikka Kiprusoff esimerkiksi lähti hiomaan sopimuskuvioitaan kesken World Cupin valmistautumisleirin. Summanen poltti tästä hihansa. Ei siinä sinänsä mitään, mutta kertoo, että työnantajalle kumarretaan, oli Suomen päävalmentaja kuka tahansa.
 

mikæl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tamperelaiset ja ns muu suomi
DarkTower kirjoitti:
Jep, alkaa olla kohta b-maajoukkue koossa. Uskoin kyllä vielä...
Ps. Ja hieman mietityttää tuo Niittymäkikin. Tyyppi on ihan ok, mutta se ei riitä tuolla tasolla. Pitäisi olla maalivahti, joka yksin voi pitää joukkuetta pystyssä vaikeilla hetkillä. Niittymäki ei ole sellainen maalivahti. Toivottavasti Antero todistaa nämä kirjoitukseni paskapuheeksi :) Sitä todella toivon...


Niittymäki pelasi kyllä huikeat AHL loppupelit viime vuonna. Kun nytkin kyseessä on Cup-tyylinen koitos, niin antaahan tämä uskoa miehen mentaliteettiin. Tästä saa rauhoittavaa ajatusta vaikka viime peleissä maaleja on hänen taakseen mätettykin. Toivottavasti ei vain ole liian väsyksissä ja että jos on, ymmärtäisi levätä alkupelejä kuitenkin saaden tilaisuuden pitää virettä yllä. Niittymäen peluuttamisella on nyt iso merkitys. Miestä ja miehen itsensä pitäisi nyt osata "kuunnella" kehoaan. Leijonat kun on ennenkin peluuttaneet molarinsa eksyksiin.
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Nämä kisat alkavat mennä sirkushubailuksi kieltäytymisten (loukkaantumiset, laiskuus, kielletyt aineet?), tiettyjen pelaajavalintojen sekä valmennusjohdon tunnetun iskukyvyn tai sen puutteen vuoksi. Itse odotankin paljon enemmän toukokuun Latvian MM-kisoja. Voi olla, että pelit eivät ole siellä ihan niin korkeatasoisia, mutta ainakin ne tulevat (puolivälieristä eteenpäin) olemaan paljon mielenkiintoisempia, kun joukossa on suurelle yleisölle tuntemattomampiakin pelaajia ja joukkueiden väliset ennakkoasetelmat eivät ole selvät jo kisojen alkaessa.


Ja mikä tärkeintä MM-kisoissa:

-maajoukkueet ovat täynnä pelaajia, jotka ovat innoissaan saamastaan mahdollisuudesta edustaa maataan ja pelata kiekkoa
-pelejä eivät tuomitse NHL-tuomarit (esim. Kanadan peleissä ei voi olla kanadalaista päätuomaria)
-NHL-seurat eivät päätä, ketkä pelaajat saavat pelata
-pelaajavalinnat eivät toivon mukaan ole niin mielikuvituksettomat ja varman päälle tehdyt kuin olympialaisissa
-toivon mukaan E. Westerlund surkeine valmennustroikkineen on saanut monoa, ja tilalla on osaava ryhmä => paljon näytönhaluisia, nuoria SM-liigapelaajia joukkueessa. Ei Päällikköä, FinishedFlashia, Peltosta, Peetua ja kumppaneita.


Eli odotellaanpas MM-kisoja...
 

Elrith

Jäsen
Suosikkijoukkue
On vain Jokerit
Kaljami kirjoitti:
Sanon vaan, että kyllä Ramin ollessa valmentajana näitä "terveyssyitä" olisi paljon vähemmän! Ehkä valmennus & joukkueenjohto olisi käyttänyt vähän enemmän kyynärpäätaktiikkaakin, eikä olisi tällä tavalla munattomasti suostunut jättämään parhaita työkalujaan kotiin... eläköön nykyinen JKL:n johto & Erkka & Kurri & Juti. Tää on loistavaa tää nykyinen malli, jossa T.Halosen sanoin "kaikilla on hyvä olla." Tissiposket.

Jep. Paras tapa motivoida ammattilaispelaajia edustamaan vapaaehtoisesti maataan on runnuttamalla ja pakottamalla. Loistava älynväläys. Ehdotatko Suomen seuraavaksi päävalmentajaksi urheilukenraalia joka käskee pelaajat MM-kisoihin kertausharjoituskutsuilla?

Hassua että täällä pitää keksiä syitä toisensa jälkeen sille, miksi pelaajat eivät lähde olympialaisiin.

- valmentajat ovat liian huonoja
- valmentajat ovat liian pehmeitä
- kaikki douppaavat
- NHL-seurat kieltää
- joku muu ihmeellinen syy, ei voi ymmärtää

Tosiasia taitaa olla se, että ainoastaan ensimmäisellä näistä syistä voi olla mitään erityisempää tekemistä todellisuuden kanssa. Suurin perustelu poisjäämisille saattaa hei ihan oikeasti olla se, että pelaajat ovat loukkaantuneita. Täällä haukutaan Kiprua siitä että mies pelaa NHL-pelejä mutta kieltäytyy olympialaisista. Onko se niin vaikeata ymmärtää, että Calgary Flames on Kipperin työnantaja? Jos Kipru huilaa olympiatauon, hän voi parantaa vammaansa ja pelata Flamesille pudotuspelit täysillä. Jos Kipru lähtee olympialaisiin heilumaan, hän ei voi parantaa vammaansa ja menee pudotuspeleihin puolikuntoisena. Kun vaihtoehtoina on kusta työnantaja ja lähteä olympialaisiin tai asettaa joukkue itsensä edelle ja käyttää olympiatauko toipumiseen, niin täällä ollaan kauhuissaan kun valitaan ovi b.

En voi muuta kuin taas ihmetellä: riskeeraisiko jokainen tänne kirjoittava maajoukkuefani ammattiurheilijana oman työpaikkansa, toimeentulonsa ja ehkä koko uransa yhden maajoukkuekäynnin vuoksi?

Ihan turha täällä on olla katkera NHL-pelaajille poisjäänneistä ja keksiä jotain ihmeellisiä salaliittoteorioita steroideista. Suomella on käynyt todella huono mäihä avainpelaajien loukkaantumisissa. Se ei ole NHL:n eikä kenenkään muun syytä.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Elrith kirjoitti:
Suurin perustelu poisjäämisille saattaa hei ihan oikeasti olla se, että pelaajat ovat loukkaantuneita.

Tästä ollaan täysin samaa mieltä. Varmasti kaikki suomalaiset pois jääneet ovat loukkaantuneita. Varmasti heitä kaikkia sapettaa ankarasti ja kisojen aikana vielä tuplasti enemmän.

Mitä muuta kuin loukkaantuminen, joka ei estä pelaamista, asiaan kätkeytyy? Sitä sietääkin hieman arvuutella. On siinä jotain aika omituista että pelit jatkuvat normaalisti seurajoukkueissa ja halukin olisi, mutta ei lähde. Kyllä siinä jotain niin omituista on etten minä sitä ymmärrä.

Vahinko ettei jääkiekkoilijoilla ole sauvoja, joita voisi katkaista. Mailankin katketessa vaihtoaitiosta saa heti uuden ... :)
 

Elrith

Jäsen
Suosikkijoukkue
On vain Jokerit
PJ kirjoitti:
Mitä muuta kuin loukkaantuminen, joka ei estä pelaamista, asiaan kätkeytyy? Sitä sietääkin hieman arvuutella. On siinä jotain aika omituista että pelit jatkuvat normaalisti seurajoukkueissa ja halukin olisi, mutta ei lähde. Kyllä siinä jotain niin omituista on etten minä sitä ymmärrä.

Jos lainaan itseäni:

Elrith kirjoitti:
os Kipru huilaa olympiatauon, hän voi parantaa vammaansa ja pelata Flamesille pudotuspelit täysillä. Jos Kipru lähtee olympialaisiin heilumaan, hän ei voi parantaa vammaansa ja menee pudotuspeleihin puolikuntoisena. Kun vaihtoehtoina on kusta työnantaja ja lähteä olympialaisiin tai asettaa joukkue itsensä edelle ja käyttää olympiatauko toipumiseen, niin täällä ollaan kauhuissaan kun valitaan ovi b.

Olympiatauko on mahdollisuus toipua loukkaantumisesta, joka ei vielä ole sillä tasolla, että estäisi pelaamista, mutta pahenee jos pelaaja ei pidä taukoa ja lepää. Tällainen loukkaantuminen on esim. Lehtosella, Kiprusoffilla ja Pitkäsellä. Mitään sen kummempaa syytä ei ole.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
aurinkolahna kirjoitti:
.
Ja mikä tärkeintä MM-kisoissa:

-pelejä eivät tuomitse NHL-tuomarit (esim. Kanadan peleissä ei voi olla kanadalaista päätuomaria)

Ei Torinossakaan voi kanadalainen tuomita Kanadan matsia. Kummola kertoi tämän jossain lehdessä aikoja sitten.
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Master Chief kirjoitti:
Ei Torinossakaan voi kanadalainen tuomita Kanadan matsia. Kummola kertoi tämän jossain lehdessä aikoja sitten.

Asiahan on sitten paremmassa jamassa. Muistelen kyllä, että ainakin Naganossa tuo oli vielä mahdollista.
 

Pronger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En tiedä mutta kyllä alkaa kohta vituttamaan koko Torino. Kesällä suunniteltu olympiareissu oli mielikuvissa kaikkien parhaiden pelaajien kohtaamispaikkana ja nyt ne perkeleen luopiot/vempat/luuserit jäävät pois ja MINÄ joudun katsomaan AJ Niemeä, Nummelinia ja muita vähän kauempaa maailman huipputason pelaajalistoilta.

Foppa sentään sanoo pelaavansa olympialaisissa jos pystyy loukkaantumiseltaan, sanoi GM mitä tahansa.

Perkele sentään.. Rahat takaisin tai ilmaiset pizzat viikoksi!!!!
 

fani#x

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
aurinkolahna kirjoitti:
Asiahan on sitten paremmassa jamassa. Muistelen kyllä, että ainakin Naganossa tuo oli vielä mahdollista.
Itse taas olen vahvasti sitä mieltä, että ei piiiitkään aikaan arvokisoissa ole saman maan kansalainen saanut viheltää PÄÄTUOMARINA oman maan pelejä. Voin toki olla väärässä.

Ehkä on parempi elää täydellisessä uutispimennossa Torinon kisojen alkuun asti. Meinaan vaan että nyt kun aina on aamulla avannut jatkoajan niin ensimmäisenä tulee vastaan: "Se ja se pois Suomen joukkueesta" tyylinen "positiivinen" uutinen.

Mutta kaikesta huolimatta: Niittymäkeen luotetaan!
Heh..sinäänsä aika hauska juttu tuokin, että kaverin ei alun perin pitänyt olla edes kisoissa. Noh tilanteet muuttuvat..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös