Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Suomi-sarjan playoffs 2017

Viestiketju osiossa 'Suomi-sarja' , aloittajana Hanson, 19.02.2017 klo 20.14.

 1. Hana Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Fopsi
  Oli kyllä aivan mahtavuutta seurata peliä! Kiitos siitä Oulun pojille!
  Tänään sentäs saatiin maalikarkelot, mitä olisi voinut edellisissäkin peleissä toivoa.
  Torstaina toivottavasti mökki täynnä ja vilskettä kaukalossa!
   
 2. -jaka- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  taistelevat asennejoukkueet
  Menoa näytti olevan eilisessä AIK-FPS pelissä tosiaan, kiitos tästä fanseat palvelu. Kyllä täytyy sanoa että uskomattoman pitkälle oululaiset ovat pelanneet tuolla puolustuksella. Kaikkialla lukenut että puolustus on vahvuus, mutta taitaa olla niin että maalivahtipeli on ollut vahvuus. Nyt eilen kun se petti ni tuossa on tulos. Jonkinlainen vääryys mielestäni jopa on, jos AIK tuosta parista menee jatkoon. Onhan nuo pelit tilastojen ja lukemani mukaan kaikki olleet forssalaisten hallitsemia. Mutta tästä urheilu on mahtavaa että mitä vain voi tapahtua ja kaikki pitää ansaita.
  Taitaa olla oululaisten puolustuksessa numero 5 Falin ainoa tasainen suorittaja, muilla heittelee taso haitarina vaihdosta toiseen.
  Oli miten oli, paras viidestä systeemillä paras joukkue selviää mikä on todella hyvä systeemi tässä sarjassa. Tämä ottelupari ollut ylivoimaisesti mielenkiintoisin tähän mennessä suomisarjassa.
   
 3. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  En tiedä puolustuksen tasosta, mutta jotain siellä on koko kausi tehty oikein viisikkotasolla ilmeisesti? Noin vähän laskettuja maaleja runkosarjassa kertoo oman pään normaalisti pitävän. Risteli on kyllä ollut aina aika työllistetty otteluissa. Poikkeuksiahan tulee ja tiistaina ottelu ratkesi jo alkuun. Tänään uskon tasaisempaan ja vähämaalisempaan otteluun. Ei pelkällä maalivahdilla koko runkosarjaa voine noinkin vähämaalisesti pelata?! Siihen jutut hyvästä puolustuksesta varmaan perustuvat!

  Tänään tiukka ottelu ja FPS:n huomattavasti kotiotteluita parempi vieraspelaaminen kauden aikana on AIK:n mahdollisuus. Nuori forssalaisjoukkue taas tiiviissä ottelutahdissa voi olla pirteämpi. Tasainen ottelusarja ja ennakkoon oli aika "ympäripyöreä" pari verrattuna muihin. Niissä suosikit pitivät vahvasti asemansa! Sijat neljä ja viisi yleensä ovat luonnollisesti ne tasaisimmat. Sarjan kärkikolmikko on kuitenkin todella kovatasoinen ja mielestäni erottunut selkeästi kauden aikana muista!

  Pyry-JHT -otteluparia mielenkiinnolla odotellessa, ensin tänään toivottavasti hyvä lähetys/kuva Forssasta..!
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2017 klo 13.37
 4. obi-wan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
  Siellä Forssassa ratkaisevan ottelun tuomitsee kotijoukkueen entinen kapteeni
   
 5. Statler Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broad street bullies
  Lainaus:
  Älä nyt jaksa, toi on niin väsynyttä juttua.
   
 6. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Lainaus:
  Mutta tottahan se on. Vaikka Koistinen ei mielestäni hirveästi kotiinpäin vedä (mitä on joskus tapahtunut Forssassa) niin silti on mielestäni väärin antaa Koistisen tuomaroida näin tärkeä ottelu, siis Forssassa.

  Mitä itse peliin tulee niin Forssassa tullaan pelaamaan välieriä. Viis-muna.
   
 7. Statler Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broad street bullies
  Tästä Koistisesta on tällä palstalla nyt jauhettu ennenkin. Ei tossa ole mitään ihmeellistä. Jos olisi kotiinpäin vetoa tms. niin oletteko tosiaan sitä mieltä, että hän puhaltaisi edelleen Fps:n pelejä, mestiksestä tai liigasta puhumattakaan.

  Japa Levonen puhalsi Ässien kotipelin aikoinaan, eikä kukaan kitissy siitäkään. Joten kuten sanoin; älkää nyt jaksako enää.

  Ps. Voitte kysellä Aik:n poppoolta, katkesiko sarja Koistiseen....
   
 8. manager78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FPS, Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  olispas väsynyt kommentti taas. Tässä sarjassa oli tuomarointi joka pelissä täyttä priimaa. Ei kumpikaan joukkue mutissut.
   
 9. obi-wan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
  Ei tuo ollut kitinää. Se oli ihmettelyä. Yksi kyseenalainen vihellys ja soppa olisi valmis.
   
 10. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Itsekään en epäile tippaakaan Koistisen olevan hyvä tuomari. Olen nähnyt hänet itsekin ja vihelsi tasapuolisesti. Parranpärinää on riittänyt meikäläisen puolelta mutta myös forssalaisten puolelta. Yleisesti ottaen kyseessä on hyvä tuomari. Eikä sarja varmasti häneen ratkennut tai ollut lähelläkään sitä.
  Mutta jos kaveri pelasi kyseisessä seurassa monta kautta ja on Fopsin kasvatti, niin kaikki tunnesiteet eivät varmasti ole hälvenneet. Mutta, jos kaveri on osoittanut toisin niin sitten ei mitään.

  Mutta niinkuin sanottu ei tästä sen enempää. FPS:lle onnittelut välieräpaikasta. Toivottavasti pistätte Ketterälle kampoihin. Pian tosiaan välieräherkku alkaa!
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2017 klo 23.26
 11. Hanson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, alasarjat.
  Lainaus:
  Joskus tilanne voi olla juuri päinvastoin mitä voisi olettaa : paikallinen tuomari voi olla jopa "vieraskorea", eli tuomita rajatapaukset vierasjoukkueen hyväksi ettei joutuisi syytetyksi kotiinpäin vetämisestä.
   
 12. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Lainaus:
  Ainakin Liigakin tuominnut Jarno Heikkinen ja S-Sarjaa viheltelevä Mikko Silvennoinen sortuvat tähän lähes poikkeuksetta SaPKo:n peleissä. Heikkinen jo useammalla kaudella ja Silvennoinen on vasta noussut Mestisotteluihin. Silvennoinen pelasi Mestistä SaPKo:ssa ja Heikkinen on junioreissa pelannut, ei aikuisiällä, mutta paikkakunnan "oma poika"!

  Heikkinen viheltää hyvin muualla, mutta kotiotteluissa hankalaa! Silvennoinen on vain parin ottelun viheltänyt, mutta ainakin parina oli yksi kauden heikoimmista suorituksista tuomareiden osalta. Ei vaikuttanut ottelun lopputulokseen, joten ei edes sitä "syytä" moittia! Oli vain huonoa tuomaritoimintaa ja osaltaan sotki ottelun tasoa turhan rikkonaisuuden vuoksi!
   
 13. pippurimylly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JHT / Boston Bruins
  Lainaus:
  Juuri tämä dilemma on havaittavissa JHTn peleissä kun Suni on viheltämässä peliä, kaikella kunniotuksella.
  Pitänee muistaa että yhdellä päätuomarilla pelatessa tällä tasolla ei päätuomarin virka ei aina ole helppo, jokaista tilannetta ei kertakaikkiaan voi nähdä....
   
 14. pippurimylly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JHT / Boston Bruins
  Mielenkiintoista nippelitietoa JHT-PYRY -parista
  (alla suora lainaus HTn FB-sibuilta)

  Pyryn kokemus on vertaansa vailla, sillä Liiga - ja Mestis kokemusta löytyy roppakaupalla. Yhteensä 2147 Liiga-peliä pelanneiden nokialaisten kokeneimpana kentällä häärii 721 pelin kokemuksella Jussi Pesonen, myös Antti Bruun on pelannut varsin kunnioitettavat 600 peliä Liigassa. Muita isoissa valoissa pelanneita Pyryllä on Jarkko Pyymäki (384), Mika Niemi (242), Antti Hilden (109), Mikke Levo (44), Henri Sandvik (41), Timo-Pekka Heikkinen (4), ja Jani Leino (2).

  JHT:n ainoat Liigassa pelanneet on Ville-Veikko Väkeväinen (5) ja Wille Mattila (1).

  Mestis pelejä Pyryn pelaajilla on yhteensä 1484. JHT:n Mestis kokemus peleissä mitattuna on 820.
  Kokeneimpana kapteeni Juho Joki-Erkkilä (249) ja V-V Väkeväinen (236). Myös Niklas Westerlund (147), Jere Espo (85), Ville Määttä (61), Niko Kivinen (37), Kevin Parras (4) ja Wille Mattila (1) ovat päässeet Mestis tasollakin näyttämään osaamistaan.

  Penkin takana Pyryllä on kokeneet Sami Karppinen ja Tapparan iki-ikoni Janne Ojanen

  Vaikka kalajokiset sijoittuivatkin paremmin runkosarjassa saaden kotiedun välieriinkin, niin lähtee kotijoukkue haastajana Pyry peleihin. Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kahdesti. Kalajoella Pyry voitti voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 2-1, mutta JHT haki komean 6-3 voiton Nokialta.
   
 15. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Lainaus:
  Näissä Play Off-otteluissa olisi hyvä olla kahden päätuomarin käytäntö myös S-Sarjassa. Runkosarjassa myös, koska sarja on kovatasoinen, vauhdikas ja taso noussut viime vuosina. Kärkijoukkueiden ottelut varsinkin ovat varmasti yhden tuomarin hankalia viheltää lajin viime vuosina nopeutuneen alempia sarjoja myöden! Nopeus on kasvanut II- ja III-Divarissakin huomattavasti viimeiseen viiteen vuoteen. Ei todellakaan ole kuulemma helppoa viheltää yhdellä tuomarilla! Tämä ihan tuomareilta kuultua ja luulen S-Sarjaan tulevan kahden päätuomarin käytännön lähiaikoina. Ehkä jo ensi kaudella..!
   
 16. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Ennen kuin menen tulosveikkauksiin niin voisi heittää vähän arviota välieräpareista:

  Ketterä-FPS 3-0
  Forssalaiset pistää Ketterän varmasti koville mutta uuvuttiko pitkä puolivälieräsarja liiaksi. Kerran saattaa Forssassa FPS voittaa mutta veikkaan, että ei sitäkään.

  JHT-Pyry 1-3
  Tästä tulee hieno sarja! Tullaan näkemään tiukkoja kamppailuja mutta Pyry tämän lopulta kääntää. Kooveeta vastaan JHT oli jo kovilla, toki oli Pyry Huntersinkin kanssa. Kerran JHT voittaa, en tiedä tapahtuuko se Nokialla vai Kalajoella. Tämä nyt on sitä kuuluisaa mututuntumaa.

  Vähän tuossa @pippurimylly n nippelitiedoissa siirretään paineet Pyryn puolelle. Mentaalipuolen taistelua ;)
   
 17. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Ketterä-FPS 3-0

  FPS:n viiden ottelun puolivälierä ei voi olla näkymättä ja runkosarjaan huomattavasti tiiviimpi ottelutahti vaikuttanee myös. Ketterä on materiaaliltaankin tietysti suosikki, mutta FPS:n nuori joukkue on luisteluvoimainen. Pitkä ottelusarja painaa ja Ketterä jatkoon puhtaasti.

  JHT-Pyry 1-3

  JHT voittaa toisen kotiottelunsa, mutta Pyry katkaisee sarjan sitten Nokialla. Kokemus on kovaa valuuttaa ja joukkue oli Hunters-sarjassa tiiviimpi puolustukseltaan, kuin runkosarjassa. Hokkanen oli hyvä maalilla ja iso osa myös ottelusarjassa. Jos jatkaa tasollaan, luulen Pyryn jatkavan. JHT on tasainen ja hyvä joukkue, mutta kokemus ja ratkaisuvoima kääntää sarjan Pyrylle.

  P.S. Tuohon hurjaan pääsarjaottelumäärään ainakin Bruunilla on vielä 58 Ruotsin pääsarjaottelua ja Slovakian, sekä Italian pääsarjoja myös! Lähes 100 ottelua Liigan lisäksi muita "Liigoja"..!

  Hyvin oli koottu kaikki ottelumäärät JHT:n toimesta, sillä onhan nuo aivan käsittämättömät! Mestiksessä ole juurikaan tuota enempää monillakaan kokemusta. TUTO:sta en tiedä. Eivät ottelusarjaa ratkaise, mutta hyvä kattaus..!
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2017 klo 14.39
 18. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Lainaus:
  Tämän joskus tsekkasin ja Pyryä enempää Liiga-kokemusta ei löydy miltään joukkueelta Mestiksestäkään. Espoo Unitedilla taisi olla sen jälkeen eniten ja heilläkin lähes 1000 vähemmän.
   
 19. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Nyt Nummelin tietysti toi TUTO:lle aika ison määrän! Ei Mestiksessä ole, kuin nuorilla pelaajilla muutamia kymmeniä otteluita, mutta niitä on sitten tulevaisuudessa monilla edessä. Yli kolmekymppisiäkään ei ole koko sarjassa, kuin noin kymmenen. TUTO:lla ja Jokipojilla on muutama vanhempi ja Nummelinin jälkeen vanhin on J.poikien loukkaantumisista juuri palannut Ossi Pellinen, joka täyttää 34-vuotta! Juuso Akkanen toinen 34 täyttävä! Pellinen ollut koko kauden sivussa ja nyt hän toi reilut 200 Liigaottelua Jokipojille kokemusta.

  Sarjan ikäjakauman ollessa täysin erilainen ja joukkueet lähinnä FPS:n tyylisiä iältään, niin ei mitenkään voi olla Liigaotteluitakaan kovin paljoa. Nuorisomaaotteluita rupeaa löytymään jo SaPKo:lta paljon, mikä oli sarjaan lähdettäessä toiseksi nuorin Akatemian jälkeen. Niitä on Tanuksen ja Pullin 18-vuotiaiden pronssista lähtien!

  Liigakokemusta on noin 30-50 -ottelua näillä nuorilla ja monessa joukkueessa jokunen Liigaottelu on lähes kaikilla. Tulevaisuuden pelaajia ja kasvatti- sekä farmisarja! Lainekin vielä toissa kaudella pelasi Mestistä LeKi:ssä ja Sami Vatanen teki miesten avausmaalinsa täällä D-Team:n paidassa! Näitä Mestiksessä parhaimmillaan näkee ja sitten tietysti aika monen Maajoukkuepelaajankin polku kulkee Mestiksen kautta Liigaan ja KHL:ään, jopa tosiaan NHL:ään!

  Vauhti on tämän vuoksi todella kova, mutta kokeneet pelaajat vähissä! S-Sarjassa kiinnostaa juuri nämä kokemusta omaavat pelaajat ainakin henkilökohtaisesti.

  Tulevat maalivahdit, kuten Samu Perhonen tuo SaPKo:lle maalinsuulle sen toivottavasti ratkaisevan kokemuksen mestaruusjahdissa. Myllyniemi kävi lainalla kokeneena. Liigapelejä varmaan enemmän, kuin muulla joukkueella! Perhonen tullee KooKoo:n pelien loputtua, jos Aho ei kerkeä pelikuntoon.

  P.S. Itseasiassa ei Nummelin ole Liigassa pelannut edes 200 ottelua! NHL:ssä lähes saman verran! Sveitsin Liigassa uransa viettänyt, joten lienee EU:n kokemus edelleen suurin..!
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2017 klo 15.26
 20. Naxnax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ehdottomasti JHT/Kärpät
  No lyödäänpä omakin veikkaus sisään tässä vaiheessa.

  Ketterä - FPS niin yllättävältä kun se kuullostaakin 3-2 voitot Ketterälle. Uskon että nuori kiimassa pelaava FPS pystyy laittaan Ketterän ahtaalle, mutta toki Ketterä tämän sarjan vie.

  JHT - Pyry 3-1 Vaikka pyry lähtee ennakkosuosikkina sarjaan niin HT joukkueena nitistää Nokian ukot. Lähihistoria sen jo kertookin.. vink vink. Maalivahti peli meidän eduksi, puollustus myös. Hyökkäyksessä ollaan ehkäpä nimellisesti jäljessä, mutta se korvataan tahdolla ja halulla. Sarjasta tulee todella tiukka ja siitä olen 100% varma, että Pesonen tulee turhautumaan.
   
 21. Hanson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, alasarjat.
  Ketterä - FPS 3-1
  JHT - PYRY 3-2
  veikkaan, että kaksi-kolme otteluista venyy jatkoerään. JHT:n etu on hyvä viisikkopeli ja se, että JHT on Joukkue. Jos Joukkueen kärsivällisyys riittää, niin se saattaa turhauttaa PYRYn nimimiehet. Siksi uskon, että altavastaajana sarjaan lähtevä JHT vie voiton tässä tiukassa parissa.
   
 22. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Lainaus:
  No mikä hemmetti Pyry sitten on? Hunters-sarjan ratkaissut Teppo Antila mainitsi haastattelussa "ollaan joukkue isolla J:llä". Kai JHT on sitä sitten enemmän.
   
 23. Big Bear Jäsen

  Moni puhuu täällä Pyryn kokemuksesta. Viime keväänä joukkue suli kokeneiden pelaajien johdolla täysin välierissä IPK:ta vastaan, eikä toipunut siitä pronssipeliin mennessä. Itse uskon JHT:n menevän parista jatkoon. Ketterä ehdoton suosikki ja jatkajakin toisessa parissa.
   
 24. pippurimylly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JHT / Boston Bruins
  Lainaus:
  JHT on JHT isolla J:llä
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2017 klo 19.13
 25. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Pyryltä välieräennakko:
  Välieräennakko JHT - Pyry - YouTube

  Aikalailla parhaalla kokoonpanolla pääsee sekä JHT että Pyry tänään taisteluun. JHT ilman Tomi Gronoffia, Pyry ilman Jussi Pesosta.
  Hieno peli tiedossa, päättyy miten päättyy.