Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Suomi-sarja 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Suomi-sarja' , aloittajana The Rock, 27.03.2016 klo 16.05.

 1. Oakley Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punanutut
  Lainaus:
  Siinä edellisessä Riemun järjestämässä pelissä oli yli 1000 katsojaa. Maalikooste.
  Myös jatkoajan kuvakooste löytyy.
   
 2. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Lainaus:
  Näköjään! Sarja-avaus D-Kiekko-Riemu 449 ja Riemun kotiottelu 1037...Nyt 9. pvä oli enää 249...
   
 3. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Varmasti tunnelma ollut upea, mutta pienempi halli, niin olisi ollut vielä aivan toinen! Aikoinaan Leppävirralle II-Divarin paikallispeliin, 20km Varkaudesta Kuopioon, ahdettiin 776 maksanutta! Oli muuten tupa täysi! Huikeita kokemuksia alasarjakiekkoilijoille...!
   
 4. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Lainaus:
  Kiitokset linkeistä! Upeita maaleja ko. ottelussa! Hieno kuvakooste ja kyllähän tuolla tunnelmaa oli videon perusteella. Kaikkea ei millään kerkeä seuraamaan, joten linkit tulivat kyllä kiinnostuneelle jääkiekkofanille! Samoin Bruunin maali Pyry-fanilta...Toistan vielä, mukava S-Sarja -aiheinen ketju täällä! Näistä alemmista sarjoista harvemmin on ihmisiä, ketkä tietävät asioista/kenen kanssa keskustella, jos ei sitten ole jonkin seuran fani...!
   
 5. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Lainaus:
  Nimi on Tuleva Mestari : )

  Toivottavasti katsoit koko koosteen, paljon hienoja maaleja. Siitä vain, jos aikaa löydät, avaa Youtube ja selaa Suomi-Sarja-joukkueiden videoita. Melkeinpä kaikki maalikoosteita ja muita mielenkiintoisia videoita tekevät. Suomi-Sarja on todella mielenkiintoinen sarja seurattavaksi. Yllätyksiä, tasainen sarja, paljon hyviä ja mielenkiintoisia pelaajia ja pelillinen tasokin on parempi kuin moni luulee. Puhumattakaan vauhdista, sitä kentällä riittää.
   
 6. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Olen aina pitänyt S-Sarjaa ns. "mainettaan parempana sarjana", jos näin voi sanoa! Välillä kuunnellessa ihmisten puheita täälläkin jäähallilla, niin he eivät tiedä todellista tasoa tai sitten "kateellisuutta ilmassa"! Ketterästä täällä paljon puhutaan. Ketterä pärjäsi mm. harjoitusotteluissa, vaikka ovat harjoitusotteluita hyvin SaPKo:lle. SaPKo on kuitenkin pelannut loistavan alkukauden. Kyllä Lippojokikin otettiin tänään SaPKo:on varmasti ilomielin lainaan. Pelasivat eilisen viidellä puolustajalla.

  Sarjan joukkueet aiheuttavat välillä hämmennystä! Tämän KHT:n luulin jotenkin olevan vanha Satakunnan joukkue. Limingan joukkue on uusi tuttavuus ja sitten on näitä uusia, perustettuja seuroja, mitkä ovat aloittaneet III-Divisioonasta nousten ylöspäin. Kiekkokopla ainakin ja Riemu varmaan myös. II-Divisioonassa pelasi aikanaan Suolahden Urho, mutta heidän toimintansa taitaa olla loppunut. Muutama kymmenen kilometriä Jyväskylästä. Vaajakoskella on vielä Pelikaanit. Ainakin oli. Sarjassa on todella perinteikkäitä joukkueita ja sitten näitä uusia tulijoita!

  Jussi Pesonen on muuten samaa ikäluokkaa ja taitaa tänään palata Pyry:n kokoonpanoon. Hän on Jyväskylästä lähtöisin! Pelasi juniorina siellä, muistan sen. Sarjassa on oikeasti paljon mielenkiintoisia, nimekkäitä pelaajia. Mestistä nyt tulee seurattua, kun Savonlinnassa asun. Sarja on valitettavasti ajettu aika ahtaalle! Lähes kaikki joukkueet pelaavat jonkun Liigaseuran farmina. Yli-ikäisten A-Nuorten kasvattisarja. Suljettu Liiga ei ainakaan helpota Mestiksen tilannetta yhtään. Sen takia Mestis kaipaisi vaikka juuri Pyry:n ja Ketterän kaltaisia seuroja. Toisi mielenkiintoa, jos jokunen kokeneempi pelaaja vielä jäisi joukkueeseen. Ojanen valmentaa, omia sopimuspelaajia ja puolet enemmän yleisöä, kuin Lempäälässä, siis noustessaan olisi! Ei täysin puhtaita farmeja, vaan jotain omaa säilyttäen! Titaanit tulevat varmasti parin, kolmen vuoden sisällä nousemaan taisteluun sarjanoususta. Nyt joukkue on todella nuori, kun katsoin kokoonpanoja jokunen viikko sitten.

  Siinä kiinnitin huomioita JYP-Akatemian ja D-Kiekon valtavaan pelaajavaihteluun. Kymmenkunta Akatemian kokoonpanossa ollutta pelaajaa on käynyt myös D-Kiekossa. Riemu on vanhempi joukkue ja pelaa sitten näillä enemmän opiskeluun ja työelämään keskittyvillä pelaajilla. LeKi:ssä saattaa valmentajan vaihto olla kohta edessä. Jotenkin Kuuselan haastattelu eilen pelin jälkeen antoi sellaisen vaikutelman. LeKi on pelannut huonosti kyllä siihen nähden, miltä kokoonpano vaikuttaa. Nuorihan joukkue on, mutta Liigaa pelanneita poikia ja eteenpäin pyrkiviä pelaajia täynnä! Saa nähdä, tulkitsinko Kuuselan "tuskan" oikein...!

  SaPKo kaatoi lempääläläiset vieraansa perjantaina lukemin 4—1, katso maalikooste ja ottelunjälkeiset haastattelut | Itä-Savo
   
 7. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Molemmat, Urho sekä Pelikaanit pelaavat tätä nykyä III-divarissa. Pelikaanit samassa lohkossa KeuPan kakkosporukan kanssa ja Urho samassa lohkossa KeuPan kolmosjoukkueen lohkossa.
   
 8. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Pelikaaneista olin tässä uskossa, mutten varma! Suolahti on melkoinen paikka. Olen käynyt joskus heidän pelatessaan II-Divisioonaa, niin on kylmä halli! Työmaaparaakit ja nousimme sillä kaudella Warkiksen (Varkaus) kanssa S-Sarjaan. Pelasimme lohkon sisäiset Play Off:t Urhoa vastaan. Oli aikamoinen tilanne, kun meillä oli neljän ketjun, ns. täysi joukkue. Aluksi emme meinanneet saada, kuin yhden työmaaparaakista rakennetun pukukopin hallin ulkopuolella. Sitten järjestivät toisen, viereisen, missä osa mahtui pukemaan varusteensa. Huoltajat teroittivat luistimia siinä ahtaudessa ja oli kyllä melkoinen "ruljanssi"! Mieleen jäi, kun takaseinä oli aina keskitalvella jäässä ja kanaverkot aivan laitojen kupeessa, ettei kiekko lennä katsomoon. Ei päätypleksit, tai verkot, vaan vielä ne roikkuvat viritykset. Alkuveryttelyissä kuului kauhea pauke, kun hallissa kaikui aina kiekon osuessa laitaan! Hauska paikka!!!

  Kävimme myös Pieksämäen PiPS:n kanssa Play Off:ja pelaamassa Suolahdessa. Tipuimme vielä silloin Urholle. Pelasimme vastakkain tietysti myös runkosarjassa. Urho pelasi silloin Savo-Karjalan lohkossa muutaman kauden! Heillä oli aika hyvä joukkue ja Jyväskylässä ei ollut, kuin Diskos Mestiksessä. Muistaakseni ei ollut vielä nimeltään edes D-Team? Tästäkään en nyt mene varmaksi sanomaan, mutta joka tapauksessa Urho oli alueen kolmosjoukkue. Jämsässä Kiekko-Sudet ja Keuruulla KeuPa. S-Sarjassa ei ollut mielestäni ketään. Suolahti taisi käydä parhaimmillaan jopa S-Sarjassa, kun sitä pelattiin vielä silloin kahdessa lohkossa? Vaajakoskella ei ollut jäähallia, joten Suolahti oli ykköspaikka ylijäämä pelaajille. Heillä oli ykkösketju, mikä pelasi puolet ottelusta ja ratkoi pelit. Nimiä en nyt enää muista millään...! Pelaajia Jyvässeudulta kyllä tulee ja riittää moneen joukkueeseen!!!
   
 9. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Mielelläni lukisin S-Sarjaan lähempää seuraavien mietteitä asioista, mitä "pohdiskelen"?

  Näkisin Pyryn, Ketterän ja JHT:n ratkaisevan runkosarjavoiton ja loppujen lopuksi keväällä Mestiskarsijankin. Ketterä on maalieroltaan ollut todella murskaava. Oma pää on se, millä yleensä mennään pitkälle. Tehtyjä maaleja nyt tulee, kun ottelut sarjassa ovat varsin suurinumeroisia. Ondrej Mikulan hankinta antaa ratkaisuvoimaa kyllä valtavasti lisää. Kokkolassa mieheltä odotettiin paljon, juuri ratkaisuvoimaa ja ylivoimaan "moottoria" ja johtavaksi pelaajaksi sinne hankittiin. Tehoja tuli 4+5 15 otteluun ja se ei heille riittänyt. Ketterässä alku ollut kova, kolme ottelua ja kärkiottelussa JHT:tä vastaan samalla avaus- ja voittomaali. Ensimmäisessä ottelussaan syöttöpiste ja Titaaneita vastaan hattutemppu. Tulee tekemään kovat tehot loppukauden aikana!

  Kiekkokopla on jäänyt ja tulee olemaan vaikeuksissa sarjapaikkansa kanssa. II-Divisioonasta tulee tänä vuonna halukas, ts. nousutavoitteellinen ja kova joukkue sarjapaikkaa hakemaan! En tiedä, paljon asioita mietin ja niistä jääkiekkoihmisten kanssa tykkään keskustella. Olisiko 14 joukkueen S-Sarja ja samoin Mestis molemmille sarjoille hyväksi? Tasoerot ovat useamman vuoden olleet S-Sarjan kärjen ja häntäpään välillä suuret. Mestiksessä sarjajumbo LeKi voitti sarjakärki SaPKo:n 5-1. Tätä Kiekkokopla ei Ketterälle, JHT:lle tai Pyrylle tee. Näen henkilökohtaisesti liiallisen ylivoimankin pelin kannalta ikävänä asiana. Tästä nyt esimerkkeinä Ketterän reilut viisi minuttia 3-0 ja ensimmäinen erä peräti 6-0. Yleisöä hyvin, mutta ottelu varsin ajoissa ns. "taputeltu." Pyry ryöpytti Play Off-viivan paremmalla puolella olevaa Riemua 10-0.

  Nousu on tehty vaikeaksi. Mestistä supistetaan, kolmesta viimeisestä joku tippuu varmasti ja sitten S-Sarjajoukkueen pitäisi pystyä jättämään kaksi Mestiksen seuraa taakseen kevään karsintasarjassa. Tehtävä on hankala. Espoon tultua Mestikseen näkisin sarjan laajentamisen olevan etu molemmille sarjoille. Ketterä olisi voitu nostaa täksi kaudeksi ja sitten keväällä olisi hyvät karsinnat. RoKi ja JYP-Akatemia viime keväänä näyttivät aika selkeästi, kuinka hankalaa näiden Liigan farmien voittaminen on.

  Ketterällä on hyvät A-Nuoret, jotka taistelevat A:n Mestiksessä ihan kärkipäässä. Perinteitä I-Divisioona -ajoilta ja olisi hyvä lisä sarjaan. Pyry ja JHT myös toisivat mukavaa vaihtelua farmisarjaksi ajautuneeseen Mestikseen! Ketterä on nyt esimerkkinä, koska heillä on todella hyvät A-Nuoret, tulevaisuutta omista kasvateista ja voitti sarjan viime vuonnakin, mutta sitten yhden ottelun tappioon kariutui sarjanousu. Käsittääkseni Imatralla satsataan sarjanousuun taloudellisesti eniten. Montaa kautta Ketterällä ei varat riitä hankkia pelaajia, tavoitella nousua ja sitten epäonnistua. Omalla juniorituotannolla Ketterä pärjäisi S-Sarjassa, mutta ei ihan tuolla menestyksellä, kuin nyt viimeiset vuodet.

  FPS:n taloustilanne oli ainakin pari vuotta sitten niin heikko, ettei heillä siltä osin mahdollisuuksia ole. Parantunut olisi pitänyt asioiden paljon ja en usko vielä niin suureen muutokseen. Titaanit nousevat ehkä jo ensi kaudella kärkikamppailuun ja näin näiden sarjojen avoimuus olisi hyvä hyödyntää. Jonkinlainen välisarja ja Ruotsin mallia mukaillen Mestiksen ja S-Sarjan välille voisi olla mukava piristys S-Sarjan kärkiseuroille. Liigan ollessa suljettu, tuota mallia olisi hyvä kokeilla näiden sarjojen välissä ja ainakin henkilökohtaisesti asia kiinnostaisi. Kävisin varmasti katsomassa mahdollisen välisarjan otteluita. Tasoero pienenisi Mestiksen ja S-Sarjan välillä, molempien sarjojen ollessa 14 joukkueen sarjoja kolme molemmista sarjoista, neljäkin ja joululta välisarja. Siinä sitten ratkaistaisi Mestispaikat ja S-Sarjan kymmenen joukkuetta tai 12, jos sarja haluttaisi pitää 16 joukkueen sarjana, pelaisivat mestaruudesta, sekä karsinnoista alaspäin. Voi monista tuntua "hullulta ajatukselta", mutta näin uskoisin katsojamäärien nousevan S-Sarjan kärkijoukkueilla, pelien tason nousevan, ihmisten näkevän eri seuroja, jne. Varmasti Nokialla, Kalajoella, monessa paikassa katsottaisi mielellään tasaisia otteluita. Uskoisin yleisömäärien nousevan ja tuon S-Sarjan terävimmän kärjen ollessa melkoisen ylivoimainen, em. kaltaisen systeemin tuovan lisää mielenkiintoa peleihin. Ketterällä nyt esimerkkinä on vielä kaksi kotiottelua yhdeksästä Kiekkokoplaa vastaan. Pakkovoittoja toiselle ja toisella ei juuri muuta, kuin yrittää rimpuilla mukana mahdollisimman pitkään. Ei palvele kumpaakaan joukkuetta, pelaajia, eikä yleisöä! Nyt tuossa mallissa olisi varmasti hiomista, mutta näin saataisiin eloa näiden Jääkiekkoliiton kahden parhaan sarjan välille.
   
 10. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  Perjantaina oli Tuusulassa yleisömäärän pohjanoteeraus kun opk:n mukaan paikalle oli vaivautunut peräti 25 katsojaa ... siis perjantaina Suomi-sarjaa... Ihmettelen kyllä millä rahalla Tuusulassa pyöritetään joukkuetta. Rikkaat iskätkö maksavat poikiensa pelipaikasta vai miten ?
   
 11. Hanson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, alasarjat.
  Lainaus:
  Morten Halsted innosti tutkimaan tarkemminin Suomi-sarjan ja Mestis- joukkueiden kotiotteluiden keskimääräisiä katsojalukuja. Kaksi kärkijoukkuetta on omilla sataluvuillaan, mutta heti niiden jälkeen onkin Kotkan Titaanit, joka ei ole aivan kärkipään joukkue. Jyväskylän joukkueista uudempi Riemu on kerännyt enemmän katsojia kuin D-kiekko. Kolmella joukkueella käy otteluissa keskimäärin alle sata katsojaa. Tilasto on tehty 4.12. pelatun kierroksen jälkeen.

  1) Ketterä 538 kats./ottelu
  2) JHT 410
  3) Titaanit 385
  4) PYRY 351
  5) S-kiekko 304
  6) FPS 257
  7) Kiekkokopla 220
  8) Riemu 213
  9) KOOVEE 206
  10) Hunters 201
  11) AIK 167
  12) D-kiekko 135
  13) VG-62 130
  14) HCIK 95
  15) KHT 80
  16) KJT 49

  Vertailun vuoksi : Mestiksessä on kotiotteluihinsa eniten yleisöä kerännyt TuTo, keskim. 1463 katsojaa. Mestiksen heikoimmat katsojaluvut ovat jopa heikompia kuin Suomi-sarjassa : JyP-Akatemia 298, LeKi 301, KeuPa 405, K-Vantaa 449 ja Peliitat 462.
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2016 klo 13.28
 12. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Lainaus:
  Ainakaan Kotkassa tuo yleisömäärä ja sijoitus keskiarvovertailussa ei ole yllätys, sillä täällä on aina katsomoissa riittänyt hyvin väkeä oikeastaan sarjatasosta riippumatta.

  Tuo keskiarvo olisi vieläkin komeampi, mikäli Titaanien tuloskunto olisi alkukaudesta ollut hieman prameampaa etenkin juuri kotihallissa, mutta ehkäpä se siitä vielä nousee jos otteet jatkuvat samanlaisina, kuin viimeisten kierrosten aikana.
   
 13. TeePee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä & SaiPa
  Haastattelussa päävalmentaja Jarno Mensonen
  Yhteenvetoa päättyneestä syyskaudesta ja tulevasta keväästä.

  Linkki Ketterän YouTube-kanavalle löytyy tästä
   
 14. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Lainaus:
  Tuo oli hyvä kattaus! Mestiksessä JYP-Akatemian ja LeKi:n yleisömäärät ovat omaa luokkaansa. Eihän nämä puhtaat farmit kiinnosta, se on aivan selvä! Ketterä ja FPS/FoPS ovat pitkäaikaisia I-Divisioonaseuroja. Forssassa oli juhlaottelussa yli 700 ja toissa keväänä(kö) lähenteli 2000 katsojaa. FPS:n yleisömäärä on yllättävän vähäinen! Siellä olisin luullut käyvän enemmän katsojia. Potentiaalia hyviin katsojamääriin löytyisi, kuten jo eilinen osoitti!

  Perinteiset Mestis-/Divarijoukkueet vetävät ihan kohtuullisesti. TUTO 1461, Jokipojat 1258, Espoo 1176, SaPKo 909. RoKi myös kiinnostaa ihan hyvin, vaikka menestys ollut heikompaa, 902. Kyllähän täälläkin vaan enemmän toivottaisi väkeä, kun joukkue on parempi, kuin vuosiin! IPK:lla noussut paljon, 875 ja Hermes vetää 817. Hokilla on puolestaan vähän pudonnut, 696. Sitten on todella valitettavaa näiden muutamien puhtaiden farmijoukkueiden kiinnostavuus. Jyväskylässä kokonaisuudessaan käy hyvin väkeä, kun ajattelee seurojen määrää. KeuPa vielä ihan siinä lähellä.

  Fanseat vähentää varmasti ainakin hieman joidenkin ottelujen yleisömäärää ja sitä kautta keskiarvoakin. Varsinkin viikko-ottelut on joskus vain helppoa katsoa kotoa käsin. Savonlinnassa taitaa pohjanoteeraus olla alle 700 ja paras toistaiseksi n. 1100. On heitot isoja vastustajien mukaankin. Parhaat luvut ovat Joensuussa parhaimmillaan yli 3000, samoin Turussa TUTO-SaPKo hiukan alle 3000!

  Yleisömäärät ovat II-Divisioonassa mainitsemisen arvoisia! Mänttä 323, Hyvinkää 321, Kemijärvi 300, Alavus 278, Raahessa 274, Kurikka 247. Lieksa vetää ka. 238, vaikka joukkue ei ole voittanut peliäkään! Kaksi jatkoaikatappiota!

  Paljonhan tuo on kiinni, missä joukkue sijaitsee. Periaatteessa monissa pikkukylissä päästään tuonne 200-300:n tienoille, vaikka sarjataso olisi alempikin. Parhaillaan Leppävirralla aikanaan yli 700, II-Divisioonan paikallispelissä Varkautta vastaan! Hallit pieniä, niin tunnelma on monesti, kun olisi "isommassakin ottelussa"! Kyllä kaikki perinteiset Mestispaikkakunnat toivoisivat farmisuuntauksen sijaan Ketterää, JHT:tä, FPS:ää tai Titaaneita takaisin näiden uusien joukkueiden tilalle! Ainakin nuo vetäisivät täällä ja luultavasti muissakin perinteikkäissä "Divaripaikkakunnissa" huomattavasti paremmin väkeä, kuin LeKi tai JYP-Akatemia! Vauhdikas sarja, Liigaan kasvavia pelaajia, mutta omavaraisuus ja perinteet ovat kadonneet! Eihän kukaan pidä suuntauksesta: "Liiga ja muuta ei ole"...!
   
 15. Sniper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Timo Suden kääntölämäri
  Näin erittäin ulkopuolisena olisi kiva, jos Suomi-sarjan fanit aktivoituisivat enemmänkin kirjoittelemaan omista joukkueistaan ja yleisiä havaintoja esimerkiksi tähän ketjuun. Sarja kiinnostaa itseä siinä määrin, että olen koittanut katsoa sopivia päivämääriä lähipaikkakunnille vierailuun, vaikka mitään kummempia siteitä ei olekaan. Totuus vaan on, että virallisista tahoista saat lähinnä tilastot ja tämäkin palsta on omasta näkökulmasta enimmäkseen faneilta faneille. Ja sitä on välillä vähän raskastakin lukea, kun ei tunne pelaajia, taustoja ja sisäpiirin historiaa.

  Kiitos siis @Näkökulma että semmoista pidempää yleistä luettavaa/pohdintaa tulee, vaikka ilmeisesti se oma joukkue pelaakin sarjatasoa ylempänä.
   
 16. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
 17. zeitgeist Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tavoitteelliset pikkuseurat
  Olisi kiva, jos olisi enemmän sellaista porukkaa, jotka periaatteesta kannustavat pienempiä seuroja, vaikka lähistöllä olisi korkeampienkin sarjatasojen pelejä. Itsekin kannatin lapsena Tepsiä ja seurasin lähinnä liigaa, mutta kyllästyin siihen jo 80-luvulla. Alkoivat vain liikaa kiinnostaa muut vaihtoehdot, hallibongaus, uudet elämykset ja paikat jne. Ja yleisenä aatteena pienemmän puolta pitäminen, vaikka se ei aina niin helppoa ole ollutkaan:). Monikohan Suomi-sarjaa seuraava on "aatteellinen" pikkuseurojen ystävä ja monikohan seuraa sarjaa vain siksi, kun ei muutakaan lähistöllä tarjota?
   
 18. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Nyt kun kevätkauden avaus Suomi-sarjan osalta alkaa olla jo ovella, voidaan syyspuoli vetää jonkinlaiseen pakettiin joukkueiden sijoituksia ja tähän mennessä keräämiä pisteitä katsomalla.

  Lienee jo tässä vaiheessa selvää, että runkosarjan voiton tulevat keskenään ratkomaan Ketterä (63p) ja JHT (60p). En nimittäin millään jaksa uskoa, että edes Pyrystä (48p) olisi runkosarjan osalta kyseisen kaksikon haastajaksi.

  Sitä vastoin sijat 3.–6. ovat edelleen täysin auki ja onkin jännä nähdä kykeneekö FPS (53p) säilyttämään asemansa vai ajavatko nousukuntoiset nokialaiset tai vaikkapa KOOVEE (46p) ”pienet vihreät miehet” vielä kiinni. Myös U.A.I.K (48p) on pitävän puolustuksensa kanssa todellinen jokerikortti, jota ei tosiaankaan kannata laskea ulos kotietutaistelusta.

  Hienoisessa laskusuhdanteessa ennen joulutaukoa ollut Hunters (41p) on sitä vastoin siinä tilanteessa, että se tarvitsee ehdottomasti välittömän piristymisen, mikäli Porvoossa halutaan välttää Ketterän tai JHT:n kohtaaminen puolivälierissä sekä lievittää takaa kovaa tulevien joukkueiden muodostamaa painetta.

  8. sija on niin ikään vielä jaossa monen eri yrittäjän kesken, sillä viisikko Titaanit (34p), HCIK (33p), D-Kiekko (30p), S-Kiekko (29p) ja Riemu (28p) omaavat jokainen erittäin hyvät mahdollisuudet pudotuspeliunelmansa täyttämiseen. Kyseisten joukkueiden kova keskinäinen kilpajuoksu on omiaan aiheuttamaan paniikkia myös porvoolaisissa, joiden kiinni ajaminen saattaa jopa joltain vielä onnistuakin.

  Sarjan tyvessä Kiekkokopla (22p) ajaa vimmatusti takaa viivan päällä olevaa riemulaumaa, joka on vielä ihan saavutettavissa, mikäli jyskäläläiset eivät saa omaa peliään uomiinsa.

  Sen sijaan ”junan” niin suoran säilymisen kuin pudotuspelienkin suhteen uskoisen menneen jo menojaan VG-62:sen (20p) ja KJT:n (19p) osalta, sillä kummankaan tuloskunto ei ennen joulua kovin kaksista ollut, enkä usko sen pitkässä juoksussa liiemmin parantuvan.

  Porissa karsintoihin valmistautuminen voidaan niin ikään aloittaa välittömästi, kun pelit kevään osalta pyörähtävät käyntiin, sillä tähän mennessä omien ennakko-odotuksieni pohjalta Suomi-sarjan suurimman flopin, Karhu HT:n (14p), tullee karsintapeikon syleiltyä pelastamaan vain lähes täydellinen (l. 10–11 voittoa sisältävä) loppukausi, johon tuskin nallelauman kovinkaan fani edes unissaan uskoo.

  Tulossa on siis suurimmalta osin erittäin mielenkiintoinen Suomi-sarjakevät, joka pitänee aivan varmasti sisällään myös jonkun joukkueen peliotteillaan järjestämän suuremman luokan yllätyksen.
   
 19. Linnankundi Jäsen

  Suomi-sarjan otteluohjelmassa Huntersille sattuu tärkeään peliin Pyryä vastaan melko epäedullinen otteluaika. Pyry tulee levänneenä noin 210 km päästä Porvooseen lauantaina klo 16 alkavaan otteluun, kun taas Hunters pelaa edellisenä iltana Joensuussa klo18:30 alkavassa pelissä ja tulee kotiotteluun hieman yli 400 km :n päästä ilmeisesti yötä myöten. Ei voi puhua kovin suuresta kotiedusta. Tällaisia samanlaisia otteluohjelman kukkasia on varmaan muillakin joukkueilla. Mikähän tuossa sarjaohjelman laadinnassa on niin vaikeaa, ettei siinä olisi tuollaisia voimasuhteisiin noin oleellisesti vaikuttavia pelejä.
   
 20. Dynamo_FIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Suomi-sarjan osalta runkosarja lähenee loppuaan ja playoff-viivan tuntumassa käy melkoinen talvisota.
  Ketteräläisten värilasien takaa katseltaessa tottakai kiinnostaa, mikä joukkue on sitten lopullisesti sijalla #8 kun pilli viimeisen kerran soi runkosarjan päätteeksi.
  Tällähetkellä siellä keikistelee "paikallisvastus" Kotkan Titaanit, mutta vihikoiran vaisto sanoo että tuo joukkue ei vastaan ole tulossa 1.vs.8 sarjassa. (niin, itserakkaasti oletan että Ketterä pitää piikissä paikkansa)

  Kotkalaisille povailen loppuohjelmasta pisteitä plakkariin vielä 9-10 kpl (jolloin lopullinen pistemäärä asettuu haarukkaan 57-58)
  Metsästäjien helpohkon ohjelman päätteeksi ehdotan heille lopuista peleistä jopa 10-12(maksimi) määrää, jolloin Porvoolaisten pistepussi näyttäisi sarjan lopussa lukua 61-63.
  Koovee sitten se suuri arpa/arvoitus. Heillä eniten, eli 6 matsia vielä jäljellä - mutta ohjelmaa katsoessa povaan sinne vain 3-6 lisäpistettä - jolloin lopullinen määrä olisi luokkaa 53-56. (tämä nyt sitten täysin puhtaasti hakuammuntaa, riippuen KOOVEEN miehityksestä kulloinkin)

  Noin katseltuna Ketterän vastus tulisi olemaan siis manselainen KOOVEE. Katsotaan miten osuu ja kuinka hyvin uppoaa.
   

  Liitetyt tiedostot:

 21. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Kun peli on kerta avattu, niin ajattelin itsekin vähän veikkailla loppusijoituksia. Tällä hetkellä näyttää hyvinkin mahdolliselta, että puolivälierissä nähdään kaksi paikalliskamppailua. Ketterä vs Titaanit ja Pyry vs Koovee. Olisivat kyllä upeita matseja varmasti, mutta Dynamo_Fin perusteli hyvin miksi nämä parit jäävät haaveeksi.

  Ketterä kiitää tällä hetkellä käsittämättömässä kahdenkymmenen ottelun voittoputkessa. Mutta olisi se aika temppu pelata marraskuu-helmikuu kokonaan tappioitta, niin veikataan sinne yhtä tappiota vielä ennen runkosarjan päätöstä. Se saattaa tulla vaikkapa heti seuraavassa pelissä Forssassa. Mutta yksi tappio ei paljon tilannetta runkosarja ykkösen osalta muuta. Se on eri asia kuinka tälläinen tappiottomuus vaikuttaa pudotuspeleihin lähdettäessä.

  JHT:lla on suht koht paha loppuohjelma. Veikataan sinne kahta lisätappiota ja 9 pistettä lisää. Se ei kuitenkaan kakkossijan omistajaa vaihda. Pyrylle ja FPS.lle povaan mahdollisesti yhtä tappiota ennen sarjan loppua ja sanotaan nyt 11 pistettä vielä. AIK:lle veikkaan 9 pistettä lisää myös. Hunters voittaa loput ottelunsa ja pisteitä tulisi lisää 10-12. Kooveen pistetili karttuu vielä 6-9 pisteellä. Ja tällä hetkellä kahdeksantena oleva Titaanit saalistaa vielä 7-9 pistettä. Muiden en usko enään playoff-junaan kerkeävän.

  Joten tässä Tulevan mestarin veikkaus lopullisista sijoituksista ja playoff-pareista:

  1. Ketterä, 96 pistettä
  2. JHT, 84
  3. Pyry, 77
  4. FPS, 71
  -------
  5. AIK, 65
  6. Hunters, 61
  7. Koovee, 57
  8. Titaanit, 55

  Playoff-parit:
  1. Ketterä vs 8. Titaanit
  2. JHT vs 7. Koovee
  3. Pyry vs 6. Hunters
  4. FPS vs 5. AIK

  On sijoitukset sitten mitkä vaan niin sijoille 5-8 jäävät joukkueet ovat kaikki todella kovia ja arvaamattomia. Hienot playoffit tullaan näkemään varmasti.
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2017 klo 14.29
 22. Linnankundi Jäsen

  Itse veikkaan, että KOOVEE saattaa hyvinkin mennä Huntersista ohi. Huntersin loput pelit (joista vain yksi kotona) on tuossa karsintaviivan tuntumassa olevia joukkueita, joilla varmasti riittää motivaatiota loppuun asti.
   
 23. Hanson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, alasarjat.
  Seurojen taloudesta vastaavat rukoilevat seuraavia ottelupareja : Ketterä-Titaanit, JHT-AIK, PYRY-KOOVEE, FPS-Hunters. Ei kovin mahdollista, mutta tekisi budjetille hyvää (matkakustannukset).
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2017 klo 17.09
 24. Peteliuz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä, Jokerit, Avalanche
  Lainaus:
  Kotkaa tai Porvoota rukoillaan imatralaisten fanien puolesta. Lauantain vierasreissu kumpaan tahansa kohteeseen luulisi jo saavan sen verran innokkaita, että ainakin yksi bussi täyttyy.
   
 25. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Lainaus:
  Kyllä Urho näyttää edelleen olevan joten kuten hengissä. Tahkoavat neljättä kautta III divaria. Legendaarisempi seura Kiekko-67 Turggusest ei saanut enää täksi kaudeksi miesten joukkuetta kasaan. Neljä kautta höntsäilivät III divarissa edellisen lopettamisensa (kesä 2006). Osasyynä lienee runsauden pula joukkueista Lounaismaalla: TPS ja TuTo noukkivat parhaat päältä, sitten SS:ssa HCIK, VG-62, II divarissa Chiefs, Haka-Hockey, Kiekkohait, RNK Hoci ja Rockets. Kaikille ei vain riitä pelaajia.