Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Suomi-sarja 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Suomi-sarja' , aloittajana The Rock, 27.03.2016 klo 16.05.

 1. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Suomi-sarja 2016–2017

  Eiköhän lyödä tämäkin ketju ”tulille” ja oletetaan nyt jo ronskisti, että tuleva kausi valtakunnallisessa Suomi-sarjassa pystyttäisiin pelaamaan ensimmäistä kertaa alusta loppuun asti läpi suunnitellun 16 joukkueen voimin.

  Eli toisin sanoen kaikki tällä kaudella jo sarjassa pelanneet joukkueet (pl. Mestis-nousija IPK) kykenisivät taloudellisten yms. muiden kommervenkkien puolesta jatkamaan ja Suomi-sarjalisenssiä anomaan oikeutetut Titaanit sekä Riemu myös pystyisivät lisenssiehdot täyttämään ja saisivat näin ollen kyseisen paperin Suomen Jääkiekkoliitolta toimistokaappiensa uumeniin pötköttämään.

  16 Suomi-sarjajoukkuetta olisi Liitollekin varmasti helpotus, sillä runkosarjan otteluohjelman laatiminen helpottuisi huomattavasti, kun kaksinkertaisen sarjan lisäksi joukkueet pystyisi jakamaan neljään eri välisarjalohkoon, joissa pelattaisiin ne ”ylimääräiset” kuusi ottelua, jotta kokonaismääräksi tulisi 36.

  Samalla myös runkosarjan kahdeksan parasta pääsisi pudotuspeleihin, sijoille 9.–12. sijoittuneet aloittaisivat runkosarjan päätöksen jälkeen kesäloman ja sijoille 13.–16. sijoittuneet pelaisivat playoutit, joiden häviäjät joutuisivat lopulliseen Suomi-sarjakarsintaan.

  Pudotuspelit pitäisi ensi kaudella pelata ehdottomasti vähintään ”paras kolmesta” –systeemillä (”paras viidestä” kelpaa myös allekirjoittaneelle paremmin kuin hyvin) läpi, niin ei tulisi samanlaista jossittelua, jonka tämän kevään finaali sai aikaan.

  Suomi-sarjajoukkueet kaudella 2016–2017:
  • D-Kiekko (Jyväskylä)
  • FPS (Forssa)
  • HCIK (Kaarina)
  • Hunters (Porvoo)
  • JHT (Kalajoki)
  • Karhu HT (Pori)
  • Ketterä (Imatra)
  • Kiekkokopla (Joensuu)
  • KJT (Tuusula)
  • KOOVEE (Tampere)
  • Pyry (Nokia)
  • Riemu (Jyväskylä)
  • S-Kiekko (Seinäjoki)
  • Titaanit (Kotka)
  • U.A.I.K (Oulu)
  • VG-62 (Naantali)
  Tuosta kun joukkueet jakaa neljään välisarjalohkoon, olisivat ne mielestäni jotakuinkin seuraavanlaiset:

  1.) D-Kiekko, KOOVEE, Pyry & Riemu
  2.) FPS, HCIK, Karhu HT & VG-62
  3.) Hunters, Ketterä, KJT & Titaanit
  4.) JHT, Kiekkokopla, S-Kiekko & U.A.I.K​

  Ongelmallisin tässä mallissa olisi Kiekkokoplan sijainti kartalla, sillä sille tulisi vääjäämättä varsin pitkät välisarjamatsien pelimatkat, mutta en oikein muunlaistakaan järkevää sijoittelua saanut aikaan, vaikka kuinka yritin pyöritellä eri vaihtoehtoja mielessäni.

  Kun katsoo sarjaan olettavasti osallistuvia joukkueita, on pakko todeta, että siitä on tulossa todella mielenkiintoinen ja varmasti tasokas.

  Kevään, kesän ja alkusyksyn aikana voimasuhteet alkavat jälleen hahmottua, mutta jo nyt voi sanoa, että Huntersin, JHT:n, Karhu HT:n, Ketterän sekä Pyryn muodostama viisikko tullee jälleen olemaan kovaa kamaa kärkisijoja jaettaessa ja muut joukkueet ovat sitten enemmän tai vähemmän haastajia tälle ”FAB5:selle”.

  Omaa mieltäni hivelee totta kai suuresti Titaanien liittyminen jälleen Suomi-sarjajoukkueiden joukkoon, sillä kyllähän tämä on se taso, jossa Kotkan kokoisessa kaupungissa tulee lätkää minimissään pelata. Pakko sekin on myöntää, että ensi kaudella jokainen punanuttujen peli on saletisti katsomisen sekä jännittämisen arvoinen, sillä nyt kotkalaisille ei ole jaossa enää yhtään jo ennakkoon helppoa voittoa saati sarjapistettä.

  Joka tapauksessa sana on siis tästä eteenpäin vapaa arvon palstatoverit, joten voimme siis tässä viestiketjussa aloitella pikkuhiljaa tulevan kauden spekuloimisen, listata joukkueiden kesäkuulumisia sekä alkaa jo nyt vääntää kättä siitä kuka vie ja kuka vikisee.
   
 2. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  Tuusulassahan kausi taitaa alkaa perinteisesti tulevan kauden joukkueen nimen arpomisella. Lisäksi on aika kornia että alueen ns edari pelaa säälittävässä harjoitusjäähallissa jonne hädin tuskin mahtuu 200 ihmistä varpaat suussa. Niin kauan kun edari pelaa siellä "ladossa" tulee yleisökeskiarvot olemaan alhaiset. Järvenpäässä on hyvä iso halli. Keravalla on Mestis-kriteerit täyttävä jäähalli jossa on joustokaukalo, mutta siellä tahkoavat vain Naiset ja II-divarin alueen kolmosjoukkue (jos uskotaan Haukkojen mainontaa). Ai niin, tuleehan KJT Haukkojen A pelaamaan kauden 2016-17 siellä myös...

  Mielenkiintoiset ovat KJT:n kuviot, että pysyykö edari edarina vai meneekö jonkun alueen kiekkopersoonan ego hiihtämään KJT:n kanssa ristiin ja edessä on paluu TuusKiksi vai Bewe tai tiesmiksi Sponsored by TuusKiksi. Järkevintähän olisi oikeasti alueen ykkösjoukkueen pelata joko Keravan tai Järvenpään hallissa. Nythän KJT edustus on oikeasti vanha TuusKin jämä, joka on vain erään nimeltä mainitsemattoman keski-uusmaalaisen kiekkopersoonan egon jatke eikä oikeasti mikään edustusjoukkue.

  Homman pitäisi oikeasti mennä niin, koska nythän tämä ns. Edustus, Miehet ja Haukat ovat löyhästi kytköksissä toisiinsa KJT:n kautta, että pitäisi oikeasti olla OIKEA KJT:n Miesten edustusjoukkue, jossa pelaisi alueen parhaat ja isossa hallissa. Sitten voisi olla näitä Haukkoja TuusKeja ja ex ShakersHCKMiehiä alasarjoissa ylivuotosäiliöinä. Mutta sitä ei taida koskaan oikeasti tapahtua. Valitettavasti. HCK oli aika lähellä sitä, mutta... kävi kuten kävi.

  Tämä näin pienenä välikommenttina, ja jos jotain oikeasti kiinnostaa asiasta keskustella, tehdään se KJT:n ketjussa sitten laajemmin. Kiitos ja anteeksi.
   
 3. ale Jäsen

  Pahoin pelkään, että ainakin yksi joukkueista tippuu listasta kevään/kesän aikana. S-Kiekko. Juuri perjantaina asiaa jäähallilla puitiin, kun koko kaupungin kiekkotietäjät pelasivat hyväntekeväisyysturnausta. Paljon huhuja tietysti liikkui ja jokainenhan tiesi asiasta jotain. Mutta tietäisikö Johnny K asiasta yhtään faktaa? Oma arvioni perustuu täysin "hevosmiesten tietotoimistoon".

  Mutta ilmeisesti seuralla ei ole valmentajaa ja osa pelaajiakin (omia paikallisia) jo nyt lähtenyt muihin seuroihin, Kemin Lämäreihin? Joku tiesi kertoa, että jonkinlainen palaveri pelaajille tulossa ensi viikolla. Saa nähdä.
   
 4. Diablo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Urheilullisesti avoin Liiga & Mestis
  Lainaus:
  Mistään mitään tiedä, mutta ehkä menisi näin noi pari lohkoa:
  D-Kiekko, Riemu, Kiekkokopla & UAIK
  S-Kiekko, JHT, KOOVEE, PYRY
   
 5. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  Itse niputtaisin toiseen tapaan...
  Itälohko 1) Kiekkokopla, Ketterä, Titaanit, Hunters
  Etelälohko 2) KJT, FPS, HCIK, VG-62
  Länsilohko 3) Karhu HT, Pyry, KooVee, S-Kiekko
  Pohjoislohko 4) D-kiekko, Riemu, JHT, UAIK
   
 6. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Jaa-a tulee varmasti mielenkiintoiset välisarjat pistää ne sitten miten päin vain. Koittaisin pitää välimatkat hillittyinä seuraavanlaisella ryhmäytyksellä:

  Länsilohko 1) Karhu HT. FPS, Pyry, KooVee
  Etelälohko 2) VG-62, HCIK, KJT, Hunters
  Itälohko 3) Ketterä, Titaanit, Riemu, D-Kiekko
  Pohjoislohko 4) JHT, UAIK, S-Kiekko, Kiekkokopla

  Kiekkokoplan on kyllä aivan mahdoton saada mihinkään päin hillityt välimatkat, mutta ehkä pohjanmaa-pohkoinen akseli olisi nyt järkevin. Turun ja Helsingin alueen joukkueilla olisi mielestäni hyvät välimatkat. Itälohkossa Ketterä ja Titaanit paria ei voi sivuuttaa ja siihen jyväskyläläiset olivat minun listallani loogisin vaihtoehto. Länsilohko olisi kutkuttavan kova lyhyine välimatkoineen.

  Turhaanhan me näitä arvutellaan. Luultavasti Pirkka ja kumppanit pistävät nämä aivan nurinkurin.
   
 7. Viltin Varapakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Forssan Palloseura
  Ongelma tässä lohkojakohärdellissä on se, että välillä joukkueilla on ollut todella suuria tasoeroja. Millä teet lohkojaon niin, että kukaan ei ole kärsivä osapuoli?.

  Oma mielipiteeni asiaan on se, että hiiteen nämä lohkot. Kaikki kohdataan kaksi kertaa ja runkosarjan otteluita tulee se 30 kappaletta. Sitten Play-Offs sarjat pelataan paras viidestä systeemillä. Näin ollen pitkällä kaavalla finaaleihin itsensä pelanneet joukkueet ratkaisevat Suomi-sarjan 2017 mestaruuden kauden 45. ottelussaan. Tähän sitten Mestiskarsinnat päälle.

  Mestiskarsinnat pelattaisiin niin, että Mestiksen runkosarjassa sijoille 9.-12. sijoittuneet joukkueet ja Suomi-sarjan finalistit pelaavat kaksinkertaisen sarjan, yhteensä siis 10 ottelua.

  Suomi-sarjan kahdeksan huonointa pelaa karsintasarjan (Vain siinä tapauksessa, että joku haluaa 2. divisioonasta nousta). Jos nousijaehdokkaita ei löydy lyö Jääkiekkoliitto rahaa pöytään ja pelataan kahdeksan joukkueen kaksinkertainen sarja, jossa kolme parasta saa rahapalkinnon.

  Tällä, omassa pienessä päässäni kehittelemällä järjestelmällä kaikilla jatkuisivat pelit pidemmälle keväällä. Allekirjoittanutta ainakin korpeaa se, että muutamat joukkueet "joutuivat" lopettamaan kautensa jo helmikuussa.

  Näin se homma menisi jos olisin Kalena Kalen paikalla...
   
 8. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Lainaus:
  Näinhän se on. Tuossa minun lohkojaossani Ketterä saisi luultavasti aika ruusuisen lohkon itselleen, kun taas Länsilohkosta puuttuu edes jonkinnäköinen mahdollinen heittopussi, vaikka semmoisia ei luultavasti muutenkaan olisi.

  Lainaus:
  Jääkiekkoliitto lahjoittaisi rahaa?! Sitten kun lehmät lentää...
   
 9. Johnny K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  S-Kiekko,HIFK, Detroit Red Wings, SJK
  Lainaus:
  Ei ole S-Kiekko luopumassa paikastaan Suomi-sarjassa.
   
 10. spurger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Lainaus:
  Tuskin Suomi-sarjan finaalilla olisi enää painoarvoa jos molemmat finalistit joka tapauksessa pääsevät mestiskarsintoihin. Tänä vuonnahan tuo finaali oli kauden hupentuma juuri suoran mestispaikan takia. En tarkalleen muista miten asia oli viime vuonna, tiesivätkö finalistit mestispaikasta ennen finaalipelejä. Jotta Suomi-sarjan mestaruus todella merkitsisi jotain, pitäisi tarjolla esim. nousu mestikseen.
   
 11. Viltin Varapakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Forssan Palloseura
  Lainaus:
  Totta! Tätä en tullut ajatelleeksi. Tuolla ehdottamallani systeemillä finaalithan olisi käytännössä turhat. Eli Kalena Kalen paikalla määräisin, että Mestiksen runkosarjassa sijoille 9-12 sijoittuneet joukkueet kohtaavat kaksinkertaisessa karsintasarjassa Suomi-sarjan voittajan. Finaalisarjan hävinneelle joukkueele jää luu kouraan.

  Mutta mutta! Mitäs veikkaatte vaikuttaako tuo Espoon härdelli Suomi-sarjaan kuinka? Koska eikö aikanaan ollut kirjoittamaton sääntö, että kun joukkue tekee konkurssin tai muun vastaavan keikauksen, pudotetaan joukkue kahta sarjaporrasta alemmas. Tässä tapauksessa LIigasta Suomi-sarjaan. Tosin tätä sääntöä on noudatettu tasan niin tarkkaan kuin sitä on haluttu. Otetaanpa vaikka esimerkeiksi HCK ja Jokipojat...
   
 12. spurger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Ketterän tänään pitämän tiedotustilausuuden voi katsoa tästä.
   
 13. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Kaksinkertainen runkosarja olisi paras tapa. Koska amatöörisarja, otteluohjelmaa laatiessa tekisin luokittelut kullekin ottelulle (kai näin tehdäänkin): Mitkä pelit voidaan pelata arkena? Mitkä joukkueen x vieraspelit (joukkueiden toiveen mukaan) pitää sitoa samaan viikonloppuun esim. Koovee-UAIK ja Pyry-UAIK.
  Aloittaisin sarjaohjelman laatimisen tästä jälkimmäisestä. Arkipelit lyötäisiin kalenteriin viimeisinä.
   
 14. ohiveto1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
  Jussi Salonoja ei pelasta Bluesia, vaan lähtee perustamaan ensi tai sitä seuraavaksi kaudeksi Espooseen uutta jääkiekkoseuraa. Aloitus siis Suomisarja/Mestis. Neuvottelee nyt asiasta liiton kanssa.
   
 15. Linnankundi Jäsen

  Suomisarja olisi sopiva aloitustaso. On kuitenkin valtakunnallinen sarja ja voisi rakentaa organisaationsa valmiiksi Mestistä varten. Lisäksi se synnyttäisi sellaisen hitaasti kiihtyvän buumin menestyksen ja nousujen myötä. Tänä vuonna Suomisarjan taso oli kokolailla hyvä eli pelillisestikin se on kehittävä taso lähteä seuraa rakentamaan.
   
 16. Viltin Varapakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Forssan Palloseura
  Kyllähän tässä kohtaa liitolta kaikista järkevin veto olisi ottaa Bluesin raunioille perustettava seura Suomi-sarjaan. Saavat kuitenkin sen verran kovan nipun takuulla kasaan, että II-Divisioonasta olisi tyhmää lähteä vauhtia hakemaan. Suoraa Mestis-paikkaa en lähtisi myöntämään. Suomi-sarjassa on kuitenkin vino pino seuroja, jotka ovat pitkäjänteisesti tehneet työtä Mestis-paikan eteen. Olisi huutava vääryys ohittaa nämä seurat...
   
 17. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  Ettei vaan eräs keski-uusmaalainen "myisi" joukkuettaan jos saa korkean vakanssin joukkueessa pitkällä sopimuksella.... en ihmettelisi yhtään... Tosin pelipaikka silloin siirtyisi pois siitä säälittävästä harjoitushallista Espoon kirkkaisiin valoihin
   
 18. caloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit , Hifk
  Lainaus:
  Tosin jos Blues paikan Suomi-Sarjaan saa, voivat kaikki muut seurat unohtaa nousun seuraavana kautena. Siellä on kuitenkin tarkoitus pelata liigaa ja rahaa löytyy sen verran että ei ainakaan ensimmäisenä vuonna jää nousu Mestikseen toteutumatta. Suomisarjan nimittäin voittaa rahalla jos sitä sattuu olemaan, ja tällä herra Salonojalla sitä löytyy.
   
 19. Viltin Varapakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Forssan Palloseura
  Lainaus:
  Niinpä, tekee liitto tässä kohtaa mitä tahansa, aiheuttaa se parran pärinää. Käsittääkseni II-Divisioona on kuitenkin se korkein sarja taso, jolle uuden joukkueen voisi perustaa, joten tässä Suomi-sarja paikassakin olisi perustelemista...
   
 20. Linnankundi Jäsen

  Porvoon Hunters
  Hunters lopettaa jääharjoittelun tähän viikkoon ja siirtyy kesäharjoittelukaudelle. Joukkueella on ensi kaudeksi kolmetoista sopimusta viime kauden runkopelaajan kanssa ja lisäksi neuvottelut menossa usean viimekauden pelaajan kanssa, Valmentajana jatkaa Tero Määttä. Eli näiltä osin Huntersissa on hyvin pullat uunissa jo ennen Vappua. Huntersin tavaramerkiksi taitaa muodostua häviäminen pudotuspeleissä Mestikseen lähtijälle, viime vuonna Jokipojat ja tänä vuonna IPK. Kannattaa tulevalla kaudella nousua havittelevan yrittää saada Hunters pudotuspelivastustajaksi keväällä.
   
 21. mainio Jäsen

  Lainaus:
  Onnistui Joensuussa, miksei Espoossakin. Liiton ei taida tarvita perustella mitään päätöksistään, ainakaan järkisyillä. Kuuleman mukaan Mehtimäki Oy:n anomus ja paikka Suomi-sarjaan aiheutti parran pärinää siellä sun täällä seurapäättäjissä, mikä on ihan ymmärrettävää, mutta jonnekin ne äänet saatiin hukutettua.

  Suomi-sarjaan voi paikkaa anoa. Lisenssiehdot plus joukkue oltava kilpailukykyinen jne.
   
 22. Hanson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, alasarjat.
  Lainaus:
  Jos Espoo (tai joku muu) satsaa joukkueeseen tosissaan, tähtää urheilullisesti ylöspäin ja talousasiat on kunnossa, niin mielestäni ei olisi mitään estettä, etteikö tällainen joukkue voisi anoa ja saada paikkaa Suomi-sarjaan. Myös sarjan julkisuusarvo saattaisi nousta kun mediaa kiinnostaisi tulokkaan menestys...ja siinä ohessa muutkin seurat saisivat julkisuutta joka puolestaan voisi helpottaa mm. sponsoreiden hankintaa jne.
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2016 klo 18.43
 23. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Lainaus:
  Puolentoista kuukauden takainen oletukseni piti kutinsa, sillä SJL:n lisenssikomitea myönsi Suomi-sarjan lisenssin jokaiselle hakemusoikeutuksen omanneelle seuralle: Leijonat.fi – Mestiksen ja Suomi-sarjan lisenssit on myönnetty
   
 24. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Mestiksen sarjajärjestelmä kaudelle 2016–2017 on Jääkiekkoliiton taholta julkaistu.

  Kyseisessä uutisessa on Suomi-sarjaa ja sen joukkueita koskettava kohta:

  Lainaus:
  Eli toisin sanoen karsinnat palaavat normaalimuotoisena sarjana taas Mestikseen. Onkin jännä nähdä miten Mestiksestä väkisinkin putoava joukkue vaikuttaa Suomi-sarjaan ja sen pelaamismalliin ensi kauden osalta.

  Näinköhän tälläkin tasolle pyritään vähintään yksi joukkue pudottamaan väkisin porrasta alemmas, jotta joukkuemäärä säilyy myös vastaisuudessa lukemassa 16?
   
 25. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Tarkoittaako tämä nyt jopa, että Suomi-sarjassa ei ole Playoffeja vaan palattaisiin pelkkä runkosarja systeemiin, ja kaksi parasta runkosarjasta karsintoihin. Vai pelataanko pleijarit ja finaaleissa olevat joukkueet tietävät olevansa molemmat karsinnoissa kävi miten kävi. Toki Suomi-sarjan mestaruus on hieno asia, mutta nousustahan tässä kaikki pelaavat.