Suomi-sarja 2016–2017

  • 72 775
  • 118
Suomi-sarjan otteluohjelmassa Huntersille sattuu tärkeään peliin Pyryä vastaan melko epäedullinen otteluaika. Pyry tulee levänneenä noin 210 km päästä Porvooseen lauantaina klo 16 alkavaan otteluun, kun taas Hunters pelaa edellisenä iltana Joensuussa klo18:30 alkavassa pelissä ja tulee kotiotteluun hieman yli 400 km :n päästä ilmeisesti yötä myöten. Ei voi puhua kovin suuresta kotiedusta. Tällaisia samanlaisia otteluohjelman kukkasia on varmaan muillakin joukkueilla. Mikähän tuossa sarjaohjelman laadinnassa on niin vaikeaa, ettei siinä olisi tuollaisia voimasuhteisiin noin oleellisesti vaikuttavia pelejä.
 

Dynamo_FIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Suomi-sarjan osalta runkosarja lähenee loppuaan ja playoff-viivan tuntumassa käy melkoinen talvisota.
Ketteräläisten värilasien takaa katseltaessa tottakai kiinnostaa, mikä joukkue on sitten lopullisesti sijalla #8 kun pilli viimeisen kerran soi runkosarjan päätteeksi.
Tällähetkellä siellä keikistelee "paikallisvastus" Kotkan Titaanit, mutta vihikoiran vaisto sanoo että tuo joukkue ei vastaan ole tulossa 1.vs.8 sarjassa. (niin, itserakkaasti oletan että Ketterä pitää piikissä paikkansa)

Kotkalaisille povailen loppuohjelmasta pisteitä plakkariin vielä 9-10 kpl (jolloin lopullinen pistemäärä asettuu haarukkaan 57-58)
Metsästäjien helpohkon ohjelman päätteeksi ehdotan heille lopuista peleistä jopa 10-12(maksimi) määrää, jolloin Porvoolaisten pistepussi näyttäisi sarjan lopussa lukua 61-63.
Koovee sitten se suuri arpa/arvoitus. Heillä eniten, eli 6 matsia vielä jäljellä - mutta ohjelmaa katsoessa povaan sinne vain 3-6 lisäpistettä - jolloin lopullinen määrä olisi luokkaa 53-56. (tämä nyt sitten täysin puhtaasti hakuammuntaa, riippuen KOOVEEN miehityksestä kulloinkin)

Noin katseltuna Ketterän vastus tulisi olemaan siis manselainen KOOVEE. Katsotaan miten osuu ja kuinka hyvin uppoaa.
 

Liitteet

  • loppuohjelmat.JPG
    loppuohjelmat.JPG
    44,6 KB · kertaa luettu: 382
  • taulukko nyt.JPG
    taulukko nyt.JPG
    40,2 KB · kertaa luettu: 374
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Kun peli on kerta avattu, niin ajattelin itsekin vähän veikkailla loppusijoituksia. Tällä hetkellä näyttää hyvinkin mahdolliselta, että puolivälierissä nähdään kaksi paikalliskamppailua. Ketterä vs Titaanit ja Pyry vs Koovee. Olisivat kyllä upeita matseja varmasti, mutta Dynamo_Fin perusteli hyvin miksi nämä parit jäävät haaveeksi.

Ketterä kiitää tällä hetkellä käsittämättömässä kahdenkymmenen ottelun voittoputkessa. Mutta olisi se aika temppu pelata marraskuu-helmikuu kokonaan tappioitta, niin veikataan sinne yhtä tappiota vielä ennen runkosarjan päätöstä. Se saattaa tulla vaikkapa heti seuraavassa pelissä Forssassa. Mutta yksi tappio ei paljon tilannetta runkosarja ykkösen osalta muuta. Se on eri asia kuinka tälläinen tappiottomuus vaikuttaa pudotuspeleihin lähdettäessä.

JHT:lla on suht koht paha loppuohjelma. Veikataan sinne kahta lisätappiota ja 9 pistettä lisää. Se ei kuitenkaan kakkossijan omistajaa vaihda. Pyrylle ja FPS.lle povaan mahdollisesti yhtä tappiota ennen sarjan loppua ja sanotaan nyt 11 pistettä vielä. AIK:lle veikkaan 9 pistettä lisää myös. Hunters voittaa loput ottelunsa ja pisteitä tulisi lisää 10-12. Kooveen pistetili karttuu vielä 6-9 pisteellä. Ja tällä hetkellä kahdeksantena oleva Titaanit saalistaa vielä 7-9 pistettä. Muiden en usko enään playoff-junaan kerkeävän.

Joten tässä Tulevan mestarin veikkaus lopullisista sijoituksista ja playoff-pareista:

1. Ketterä, 96 pistettä
2. JHT, 84
3. Pyry, 77
4. FPS, 71
-------
5. AIK, 65
6. Hunters, 61
7. Koovee, 57
8. Titaanit, 55

Playoff-parit:
1. Ketterä vs 8. Titaanit
2. JHT vs 7. Koovee
3. Pyry vs 6. Hunters
4. FPS vs 5. AIK

On sijoitukset sitten mitkä vaan niin sijoille 5-8 jäävät joukkueet ovat kaikki todella kovia ja arvaamattomia. Hienot playoffit tullaan näkemään varmasti.
 
Viimeksi muokattu:
Itse veikkaan, että KOOVEE saattaa hyvinkin mennä Huntersista ohi. Huntersin loput pelit (joista vain yksi kotona) on tuossa karsintaviivan tuntumassa olevia joukkueita, joilla varmasti riittää motivaatiota loppuun asti.
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Seurojen taloudesta vastaavat rukoilevat seuraavia ottelupareja : Ketterä-Titaanit, JHT-AIK, PYRY-KOOVEE, FPS-Hunters. Ei kovin mahdollista, mutta tekisi budjetille hyvää (matkakustannukset).
 
Viimeksi muokattu:

Peteliuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Seurojen taloudesta vastaavat rukoilevat seuraavia ottelupareja : Ketterä-Titaanit, JHT-AIK, PYRY-KOOVEE, FPS-Hunters. Ei kovin mahdollista, mutta tekisi budjetille hyvää.

Kotkaa tai Porvoota rukoillaan imatralaisten fanien puolesta. Lauantain vierasreissu kumpaan tahansa kohteeseen luulisi jo saavan sen verran innokkaita, että ainakin yksi bussi täyttyy.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Sarjan joukkueet aiheuttavat välillä hämmennystä! Tämän KHT:n luulin jotenkin olevan vanha Satakunnan joukkue. Limingan joukkue on uusi tuttavuus ja sitten on näitä uusia, perustettuja seuroja, mitkä ovat aloittaneet III-Divisioonasta nousten ylöspäin. Kiekkokopla ainakin ja Riemu varmaan myös. II-Divisioonassa pelasi aikanaan Suolahden Urho, mutta heidän toimintansa taitaa olla loppunut. Muutama kymmenen kilometriä Jyväskylästä. Vaajakoskella on vielä Pelikaanit. Ainakin oli. Sarjassa on todella perinteikkäitä joukkueita ja sitten näitä uusia tulijoita!

Kyllä Urho näyttää edelleen olevan joten kuten hengissä. Tahkoavat neljättä kautta III divaria. Legendaarisempi seura Kiekko-67 Turggusest ei saanut enää täksi kaudeksi miesten joukkuetta kasaan. Neljä kautta höntsäilivät III divarissa edellisen lopettamisensa (kesä 2006). Osasyynä lienee runsauden pula joukkueista Lounaismaalla: TPS ja TuTo noukkivat parhaat päältä, sitten SS:ssa HCIK, VG-62, II divarissa Chiefs, Haka-Hockey, Kiekkohait, RNK Hoci ja Rockets. Kaikille ei vain riitä pelaajia.
 

Eskelarit

Jäsen
Kyllä Urho näyttää edelleen olevan joten kuten hengissä. Tahkoavat neljättä kautta III divaria. Legendaarisempi seura Kiekko-67 Turggusest ei saanut enää täksi kaudeksi miesten joukkuetta kasaan. Neljä kautta höntsäilivät III divarissa edellisen lopettamisensa (kesä 2006). Osasyynä lienee runsauden pula joukkueista Lounaismaalla: TPS ja TuTo noukkivat parhaat päältä, sitten SS:ssa HCIK, VG-62, II divarissa Chiefs, Haka-Hockey, Kiekkohait, RNK Hoci ja Rockets. Kaikille ei vain riitä pelaajia.

Vaan kyllä on K-67 voimissaan! Pelaa nykyään nelosdivaria, eli periaatteessa entistä kolmosen alempaa! Nyt loppu OT!
 

eetu1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHT
Nyt alkaa lähes varmuudella olla selvillä joukkueet kahdeksan parhaan joukossa, järjestys toki kärki kolmikon jälkeen hyvinkin auki. Tässä omia arvoitoita joukkueista tämän kauden osalta

Ketterä: Odotetun vahva, nousu mestikseen mahdollinen jo tänä vuonna
JHT: Pystynyt pelaan ensimmäisen tasapainoisen kauden viimeisen kymmenen vuoden aikana, kaikki mahdollista keväällä
Pyry: Miten noin nimivahvalla joukkueella voi mennä noin ailahtelevasti??
FPS: Suuri positivinen yllätys tällä kaudella.
A.I.K: Kuntopuntari alaspäin, voi olla kuitenkin yllättävän kova pleijareissa tarkan puolustuksen ansiosta .
KOOVEE: On pystynyt pelaa tasaisia pelejä sarjan kärki joukkueita vastaan, voi yllättää pleijareissa.
Hunters: Pystyy hyvänä päiväna haastaan kenet tahansa.
Titaanit: Mahtava suoritus nousija joukkueelta. Enää vain voitettavaa.
D-Kiekko: On odotetulla paikalla.
HCIK: Välttänee karsinnat.
Riemu: Postiivinen esitys, ei tullut heittopussiksi vaikka ennen kautta näin veikkailtiin.
Kiekkokopla: Parantanut joulun jälkeen, säilyttää sarjapaikan.
S-Kiekko: Aivan käsittämätön vajoaminen kauden edetessä...
VG-62: Kentällinen hyviä pelimiehiä ei ihan riitä
KHT: Suuri pettymys!!!
KJT: Häpeällistä.
 

Laus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, FPS
Asetelmien hakua näyttää olevan tämä suomisarjan loppu!
Kun AIK häviää "sopivasti" niin vastaan asettuu playoff otteluissa JHT. Tuhansien eurojen säästö bussikuluissa ja kotipeleihinkin enemmän katsojia.
Fopsille tämä sopii mainiosti sillä reissu-pari Tampereelle / Porvooseen ei ole mitään Limingan matkoihin verrattuna.
Tosin Fopsin kotietu ei ole mitenkään kirkossa kuulutettu jatkuvien tappioiden myötä. Kaksi viimeistä runkosarjan peliä on kotona , vastaan saapuvat todellakin pisteitä kaipaavat S-Kiekko ja VG-62.
Playoff joukkueet ratkesivat tällä kaudella valitettavan aikaisin. Ehkä pari ylimääräistä imatran reissua ei kiinnostanut montakaan joukkuetta. Esim Kaarina-Imatra kahdesti olisi ollut jälleen se tuhansien tuhlaus ja kun HCIK saa kotipeleihinsä noin 100 katsojaa niin tällä näitä reissuja ei olisi kuitattu.
Putoamiskarsinta viivalla sensijaan riittää onneksi jännitystä !
 

Peteliuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Vähän samoja ajatuksia itsellä mitä @Laus kirjoitti. Tuon em. JHT-AIK parin lisäksi myös pari muuta paikallisparia on vielä mahdollista, eli PYRY-KooVee ja Ketterä-Titaanit. Kolmikosta KooVee, Hunters, Titaanit Ketterää tuskin kukaan haluaa vastaansa. Tällä hetkellä ruletin ruosteinen kuula osoittaa Titaanien nimeä.

Mielenkiintoinen loppu vielä käydään ja D-Kiekko sekoittaa mukavasti pakkaa ja omaa vielä (!) seitinohuen mahdollisuuden kahdeksanteen sijaan. Se tosin edellyttää puhtaita voittoja kaikista jäljellä olevista peleistä sekä Titaanien jäämistä pisteittä lopuissa peleissä ja vastassa D:llä on juurikin Hunters, Titaanit, HCIK ja... Ketterä. Eli voitaneen sanoa mahdollisuuksien menneen.

Todennäköisempää on se että tämän illan kierroksen jälkeen playoffjoukkueet ovat selvillä.
 
Viimeksi muokattu:

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Kun runkosarjasta on jäljellä yksi / kaksi ottelua per joukkue, on tilanne vielä aika avoin sijojen 4.-7. välillä. Ennen viimeisiä otteluitaan FPS on sijalla 4., pisteitä 63 ja maaliero +10. Sijalla 5. majailee AIK, jolla pisteitä 61, maaliero +39. Näin ollen jos FPS häviää ja AIK voittaa viimeisen ottelunsa, AIK menee sijalle 4. ja saa kotiedun pudotuspeleihin. Sijalla 6. on Hunters, jolla pisteitä 59 ja maaliero +30. Jos AIK häviää viimeisen ottelunsa ja Hunters voittaa, niin porvoolaiset nousevat AIK:n ohi. Sijalla 7. olevalla KOOVEEllä on vielä kaksi ottelua jäljellä ja pisteitä 56, maaliero +19. Sillä on siis mahdollisuus ohittaa Hunters ja nousta yhtä sijaa ylemmäksi. Sijoituksillahan on lähinnä merkitystä sen suhteen, kuka tulee vastaan pudotuspeleihin.

Edellä mainittujen joukkueiden viimeiset ottelut runkosarjassa : FPS - VG-62, AIK - S-Kiekko, Kiekkokopla - Hunters, S-Kiekko - KOOVEE ja KOOVEE - JHT.

Sarjan kärjessäkin voi vielä tapahtua muutos sijojen 2. ja 3. välillä. Nyt kakkosena olevalla JHT:llä on kaksi ottelua jäljellä ja pisteitä 81 (maaliero +75), kolmantena olevalla PYRYllä on niinikään kaksi ottelua jäljellä, pisteitä 75 (maaliero +80). Jos JHT häviäisi molemmat ottelunsa ja PYRY voittaisi, niin joukkueet olisivat tasapisteissä ja PYRY sijoittuisi paremman maalieronsa turvin runkosarjassa kakkoseksi ja JHT kolmanneksi. Voittamalla toisen jäljellä olevista otteluistaan JHT varmistaa kakkossijansa.
JHT:n viimeiset ottelut : KHT - JHT ja KOOVEE - JHT. PYRYn ottelut : Titaanit - PYRY ja PYRY - KHT.
Panosta siis riittää viimeisille kierroksille lähes kaikilla joukkueilla. Pudotuspelien otteluista vaikuttaa tässä vaiheessa ainoalta "varmalta" parilta Ketterä - Titaanit...ehkä ?
 

Oakley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punanutut
Ekat playoffpelit KESKIVIIKKONA 22.2. Titaaneille tuo Imatra vaikuttaa hieman kohtuullisemmalle reissulle kuin Kalajoki...
 

The Rock

Jäsen
Täysin oikea joukkuehan sen Suomi-sarjan mestaruuden tililleen harjasi, kun Ketterä pystyi edellisillan karmeasta pettymyksestään huolimatta hoitamaan kotonaan pelatun finaaliottelun tyylikkäästi maaliin saakka ja kylvettämään vieraisilla käyneen JHT:n niin ikään ansaitun loman viettoon peräti maalein 9-1.

Toisaalta Ketterän jääminen vaille Mestis-paikkaa harmittaa, sillä olihan imatralaispoppoo sen verran ylivoimainen päättyneellä kaudella, että se olisi jo ihan sen seurauksena ansainnut sarjanousun. Noh... toivottavasti ne nousut saavutetaan jatkossakin pelaamalla edes näillä alemmilla sarjatasoilla, eikä millään kabinettinostoilla, joten siinä mielessä Ketterä kuuluu edelleen Suomi-sarjaan.

On jännä nähdä kuka Imatralla ensi kaudella valmentaa, sillä se määrittää varmasti hyvin pitkälti myös joukkueen koostumuksen. Siihen en millään jaksa uskoa, että Ketterä yhtä kovilla (erityisesti pelaajapuolelle suunnatuilla) panostuksilla ensi kaudelle lähtee, mutta on sitä tullut ennenkin oltua väärässä yhdessä jos toisessa asiassa.

Joka tapauksessa onnea Ketterä sekä palstan muutamat aktiiviset keiteräkannattajat!
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Joo Ketterälle ja heidän kannattajilleen onnittelut ansaitusta sarjan mestaruudesta! JHT:lle myös onnittelut hopeasta! Nousua ei Imatralla nytkään nähty, joten saas nähdä tosiaan minkälaisia panostuksia Imatralla tehdään ensi kauden nousujahtiin.

Muutenkin mielenkiintoista nähdä ensikauden voimasuhteet. Pysyykö Ketterä dominanssissaan? JHT ja Pyry, vahvempia vai heikompia? Sitten voisi kuvitella esim. FPS:n ja Titaanien olevan entistä vahvempia. Nähdäänkö uusia joukkueita kärkikahinoissa? Esim. yhdistyisikö JYP Akatemia ja D-Kiekko, joka olisi varmaankin aika kilpailukykyinen joukkue. Minkälaisen joukkueen kasaa sarjanousija Haukat ja kuka ties toinenkin sarjanousija Muik, jos hommat menee ennustetusti.

Näihin kaikkiin saadaan vastauksia pitkän kesän aikana. Varmaankin Suomi-Sarja 2017-2018-ketju olisi piakkoin paikallaan.
 

Dynamo_FIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Joo Ketterälle ja heidän kannattajilleen onnittelut ansaitusta sarjan mestaruudesta! JHT:lle myös onnittelut hopeasta! Nousua ei Imatralla nytkään nähty, joten saas nähdä tosiaan minkälaisia panostuksia Imatralla tehdään ensi kauden nousujahtiin.
Minkälaisen joukkueen kasaa sarjanousija Haukat ja kuka ties toinenkin sarjanousija Muik, jos hommat menee ennustetusti.
Näihin kaikkiin saadaan vastauksia pitkän kesän aikana. Varmaankin Suomi-Sarja 2017-2018-ketju olisi piakkoin paikallaan.

Vahva veikkaus on, että Haukat tulee saamaan todella kovan setin kasaan tulevalle kaudelle. Tuppaa tuolla seutukunnalla niitä pelimiehiä riittävän jonoksi...
Ketterän panostukseen uskotaan edelleen, ei ole yhtään olemassaolevaa syytä miksi panostusta laskettaisiin. Organisaatio ja taustat on saatu kuntoon, samoin urheilullinen puoli...joten. (jotenkin takaraivossa on sellainen pauke, että kabinetista saattaa tulla postia Ketterälle loppukevään/kesän aikana)

JHT vuorenvarmasti taas kerran timanttia kaudella 2017-2018 ja Titaanit valmiina menemään pitkälle kevääseen. Pyryn kohdalla kysymysmerkkeinä noiden pistelinkojen jatko, mutta vähän sama juttu kuin Haukoillakin - tuolla seudulla piisaa tasokkaita pelaajia reilusti!
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa, HPK, symp. Haukat, divarit
Toivoisin että saataisiin Uudellemaalle pikkuhiljaa toinenkin perinteikäs mestisseura Vantaan kaveriksi. Viimeksi oli HCK ja ne pelit oli kyllä muuten sysipaskojen kausien valopilkkuja. Espoon Yhdistyneet nyt ei hirveästi sytytä, mutta Haukkoja symppaan.
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
JHT vuorenvarmasti taas kerran timanttia kaudella 2017-2018 ja Titaanit valmiina menemään pitkälle kevääseen. Pyryn kohdalla kysymysmerkkeinä noiden pistelinkojen jatko, mutta vähän sama juttu kuin Haukoillakin - tuolla seudulla piisaa tasokkaita pelaajia reilusti!

Joo itsekin uskon JHT:n pysyvän kärjessä jo pelkästään Petrellin jatkon takia. Arvostan miehen valmennustaitoja suuresti. Haukkojenkin uskon ja toivon olevan vahvoja, koska kyseessä on kuitenkin perinteinen seura ja toisi uutta verta kärkikamppailuihin entistä enemmän.

Pyryn miehistö kysymysmerkki. Kuinka moni tehomiehistä jatkaa uraansa? Onneksi niitä nuoriakin tehomiehiä on niin heille varsinkin nopeasti sopparit. Lopettajille löydetään kyllä korvaajat ja esim. Liiga-joukkueiden A-junnuista on jäämässä yli-ikäisiksi hyviä pelimiehiä. Ja tosiaan Tampere on Suomen kiekkopääkaupunki, niin kyllä täältä pelaajia löytyy. Uskon Pyryn olevan entistä vahvempi, kun joukkuetta nuorennetaan ja valmis nousemaan kolmatta sijaa ylemmäksi. Toki esim. Hilden on melkeinpä mahdoton korvata, joten olisihan se kiva nähdä parin konkarinkin jatkavan. Valmennus on tehnyt hyvää työtä, joten heille sopparit ovat toiveissa.

Pyry aloittaa tällä viikolla taas harjoitukset ja valmistautumisen kuun lopussa olevaan Tallinnan matkaan, jossa kohdataan Viron maajoukkue kahdesti, heidän valmistautuessa kisoihin. Soppareita alkaa siis varmasti pian tippumaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Haukkojen etu on sijainti, halli ja yleisömäärät. Toki Keravan halli on vielä parempi pelaajille (joustokaukalo) mutta veikkaan että Haukkoihin on imua ensi kaudelle ja nippu on yllättävän kova. Sponsseja on helpompi saada koska markkinointi ja näkyvyys on toista kuin Tuusulan kyhäelmässä. Mutta jäädään odottelemaan haukkaorganisaation juhlien loppumista ja kuulostellaan mitä tapahtuu...Ensikeväänä tullee useammin käytyä Jäken hallilla kun tuleva uusi asunto valmistuu lähes halli viereen...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös