Suomi Pyeongchangin olympiakisoissa 2018

  • 387 658
  • 1 589
Tila
Viestiketju on suljettu.

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Kentälliset Norja-otteluun:

Maalilla:
19 Mikko Koskinen

Varalla:
77 Juha Metsola

1:
13 Julius Junttila - 23 Joonas Kemppainen - 70 Teemu Hartikainen
4 Tommi Kivistö - 18 Sami Lepistö

2:
20 Eeli Tolvanen - 27 Petri Kontiola - 81 Jukka Peltola
50 Miika Koivisto - 38 Juuso Hietanen

3:
37 Mika Pyörälä - 24 Jani Lajunen - 65 Sakari Manninen
55 Atte Ohtamaa - 42 Miro Heiskanen

4:
86 Veli-Matti Savinainen - 40 Jarno Koskiranta - 25 Jonas Enlund
5 Lasse Kukkonen

13. hyökkääjä:
62 Oskar Osala
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Osala sais kyllä pelaamaan päästä ja on kyllä pien riski et peluutetaan vaan yhtä maalivahtia. Ois nyt voinu Metsolan tai Rämön tähän matsiin pistää.
 
2 Lehtonen Mikko, Tappara Tampere
Viime kaudella läpilyönti liigassa. Kiekollisesti hyvä, liike hyvä, ei pelkästään offensiivinen, vaan pärjää omissakin.

4 Kivistö Tommi, Jokerit Helsinki, KHL
Erittäin hyvä "peruspakki", pystyy sen ensimmäisen syötönkin antamaan.

50 Koivisto Miika, Kärpät Oulu
Offensiivinen puolustaja, kiekollisesti hyvä. Oman pään peli tällä tasolla jää nähtäväksi.

12 Anttila Marko, Jokerit Helsinki, KHL
Vähän kokeneempana lopullinen läpilyönti KHL:n nelosketjun raatajaksi. Käyttää nykyään kokoaan oivallisesti ja saanut heikkouksiaan hiottua.

13 Junttila Julius, Kärpät Oulu
Pienikokoinen hyökkääjä, joka elää liikkeestään. Anttilan vastakohta. Käytännössä "pass only", koska laukaus ei ole häävi. Pystyy liikkeellään luomaan tilaa itselleen ja antamaan aikaa syöttölinjojen aukeamiselle.

24 Lajunen Jani, HC Lugano, NLA
Fyysinen sentteri. Hyvä aloittamaan, hyvä alivoimalla, hyvä kamppailemaan - aavistuksen verkkainen. On hitusen louhikkoisesta kosketuksestaan huolimatta tehnyt sen ilmaveivinkin. Erinomainen maskimies ylivoimalla, joka antaa enemmän poikkaria pakeille kuin toisinpäin.

25 Enlund Jonas, Sibir Novosibirsk, KHL
KHL:ssäkin pystynyt maalien ja pisteiden tekoon. Taitohyökkääjä kohtalaisella viimeistelykyvyllä. Saa nähdä pystyykö viemään pelinsä kansainväliselle tasolle.

40 Koskiranta Jarno, SKA Pietari, KHL
Kahden suunnan raataja. Ei oikein huippu missään, mutta ei suoranaisia heikkouksiakaan.

65 Manninen Sakari, Örebro HK, SHL
Kiekollinen hyökkääjä, joka pystynyt liigoissaan tekemään hyvin pisteitä. Saa nähdä kuinka onnistuu näissä karkeloissa.

81 Peltola Jukka, Tappara Tampere
Anttilan tavoin vähän vanhemmalla iällä noussut huipputasolle. Ollut pääosin puolustava hyökkääjä, mutta viime vuosina liigassa nostanut kiekollisen pelin tasoaan. Luonnehdittu yhdeksi Euroopan parhaista alivoimapelaajista, koska osaa lukea syöttölinjat oivallisesti, sekä blokkaa vetoja itseään säästelemättä. On myös rohkea kiekollisiin ratkaisuihin alivoimalla.
Todellinen johtaja, niin kopissa kuin kentälläkin.
Kuvaukset lisätty lainauksen sisään.
 

batman83

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eelillä ihan ok tehot pariin peliin 6 pojoa, kun kuitenkin lienee pelejä ja pelivuosia olympialaisissa olevan jäljellä.

Kaikkien aikojen tilastossahan Teemulla on kärkisija 43 pisteellä ja pari pistettä Eelille turnaukseen lisää, niin on 30 parhaan suomalaisen joukossa kautta aikojen. Ihan ok suoritus 18 vuotiaalta.
 
Suosikkijoukkue
KK
Eelillä ihan ok tehot pariin peliin 6 pojoa, kun kuitenkin lienee pelejä ja pelivuosia olympialaisissa olevan jäljellä.

Kaikkien aikojen tilastossahan Teemulla on kärkisija 43 pisteellä ja pari pistettä Eelille turnaukseen lisää, niin on 30 parhaan suomalaisen joukossa kautta aikojen. Ihan ok suoritus 18 vuotiaalta.
Eelillä menossa toiseksi viimeiset olympialaiset. Tuskin NHL Kiinan jälkeen päästää pelaajiaan kisoihin.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
seuraavasta CBA:sta. Ja pelaajien escrow:sta. Molemmat hiertavat pahasti. Jne jne.

Tuo on iso kysymys. Pelaajayhdistyksellä on toki lakon mahdollisuus, mutta NHL voi mahdollisen lakon ja olympialaisten tulonmenetyksiä yrittää paikata / kiristää lakon pois kasvatetulla escrowlla. Peking taitaa olla varma, että NHL lähtee mukaan koska Kiinan markkinaan haluavat iskeä ja taisi jo Bettman siitä sanoakin, jotta Korea ei ole niin iso markkina kuin Kiina, joten jätettiin nämä väliin ja Kiinaan mennään.
 
Suomen peli näytti tosi hyvältä Norjaa vastaan. Etenkin kiekon kanssa osattiin toimia järkevästi, ja niistä kaukana viilettävälle hyökkääjälle ammutuista harppuunasyötöistä oli luovuttu pelinavauskeinona. Saksaa vastaan tuo näytti paitsi tehottomalta myös todella oudolta valinnalta Suomen tasoiselle joukkueelle.

Kenttäpelaajista suosikkini on tähän mennessä Jukka Peltola, joka menee maalille, kamppailee ja haluaa selvästikin ottaa kaiken irti ensimmäisistä (?) arvokisoistaan.
 

Perreault85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Osala sais kyllä pelaamaan päästä ja on kyllä pien riski et peluutetaan vaan yhtä maalivahtia. Ois nyt voinu Metsolan tai Rämön tähän matsiin pistää.

Samoin kuin Anttilakin, mutta kenet tuosta nyt voi jättää pois? Itse mietin pelin aikana että laittaa Mannisen seuraavaana huilaan, mutta kohta täräytti kiekon Konnan syötöstä yläpeltiin. Oli myös EHT:lla tehokas, joten vaikea vaihtaa pois. Pakko sanoa, että epäilin Jukka Peltolaa ennen turnausta, mutta aina se vaan tekee kiekon kanssa ja kiekottomanakin hyvän ratkaisun ja ollut kyllä todella hyvä tässä turnauksessa. Hockey IQ on kyllä todella korkealla tasolla. Ensi kaudeksi ottajia on KHL:ssä.
 

RedWing91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Red Wings
Eihän sitä käy kiistäminen, että Suomella on ihan realistinen mahdollisuus taistella olympiakullasta. Toistaiseksi toki heikot vastustajat ja pelissä myös hiomista, mutta kokonaisuus näyttää hyvältä. Heitän tähän ranskalaisin viivoin tiivistelmän ajatelmistani:

+Joukkueen parhaiden pelaajien on useimmiten oltava parhaita, jos joukkue mielii jotain voittaa. Tällä rintamalla Suomi hyvissä asemissa.

+Ylivoima on ollut murhaavaa. Tehojen lisäksi pidän tavasta, jolla sitä pelataan. Hartikainen ja Kemppainen todella kovia kavereita maalin edustalla, Konna ja Eeli puolestaan pointeilla ja Lepistö viivassa. Tuolla nipulla täytyy pelata kiekkoa maalille, ja niin on myös tehty.

+Pakistossa ihana määrä jalkoja, silmää ja syöttötaitoa. Mahdollistaa Suomen pyrkimyksen pelata ensisijaisesti kiekkoa nopeasti ylöspäin. Tuosta pyrkimyksestä huolimatta pelistä löytyy eri rytmejä.

+Tolvanen ansaitsee oman plussansa. Olisi erinomainen pelaaja, vaikka laukaus olisi vain keskinkertainen. Onneksemme se on maailmanluokkaa. Pelaaja, josta on helppo innostua. Vaikea löytää mitään heikkoutta pienen koon lisäksi. Pieni koko ei toki ole este upeallekaan NHL-uralle, mutta kyllä koosta on edelleen jääkiekossa hyötyä.

+ Maalivahtipeli. Tämä ei niinkään perustu tähän kahden pelin otantaan, vaan kokonaistilanteeseen. Koskisella vyöllä kaksi Gagarin Cupia, valinta sarjan parhaaksi maalivahdiksi, kaksi MM-hopeaa, valinta turnauksen parhaaksi maalivahdiksi ja ykkömaalivahdin asema Euroopan ykkösorganisaatiossa. Tälläkin kaudella kumi on tarttunut 94% varmuudella sarjakärjen riveissä. Kun NHL-vahdit puuttuvat, Koskinen olisi luultavasti turnauksen jokaisen joukkueen ykkösvaihtoehto. Raadollisen turnausformaatin vuoksi maalivahtipelin onnistuminen on elintärkeää ja lähtökohtaisesti Suomella on tässä kilpailuetua.

+/- Peluutus. Tästä sekä posia että negaa. Posina ehdottomasti se, että peliaikaa on jaettu varsin tasaisesti koko rosterille. Vähiten peliaikaa on kellottanut Sakari Manninen, joka hänkin on ollut jäällä jo 21:56.Eniten peliaikaa hyökkääjistä on saanut Joonas Kemppainen (38:45), joten yhdellekään hyökkääjälle ei ole kertynyt ylikuormaa. Sama koskee puolustusta, jossa peliaikakuningas Lepistö on pelannut runsaan yv-vastuun siivittämänä 42:28. Kritiikkini koskeekin ratkaisua pitää Miro Heiskanen (27:46) puolustuksen toiseksi pienimmillä minuuteilla heti Lasse Kukkosen (23:57) jälkeen. Heiskanen on sen luokan kyky, että hänellä on eväitä olla käänteentekevä pelaaja näissa karkeloissa ihan siinä missä Eelilläkin. On suorastaan dominoinut useimmissa pelaamissaan Liiga-peleissä. Heiskanen tuskin tilanteesta mukisee, mutta onhan se pelaajan kannalta todella erilaista pelata 14 kuin 25 minuuttia ottelussa. Nykyisellä peluutuksella ei oteta maksimaalista hyötyä irti resursseista.

- Alivoima. En ole tästä vielä kovin huolissani, mutta jo Ruotsi-ottelun jälkeen saatan olla. Saksaa vastaan Suomi pelasi ajoittain keskialueen erinomaisesti, mutta puolustusalueella vastustaja sai liian paljon liian hyviä paikkoja liian helposti. Norjaa vastaa ei enää toiminut keskialuekaan. Pelkän keskustan pelaaminen ei ole toiminut. Safe is death?

Joka tapauksessa tästä on hyvä jatkaa. Uskon Suomen mahdollisuuksiin Ruotsia vastaan, mutta suoraan puolivälieräpaikkaan luultavasti riittäisi tappiokin. Ja näin henkilökohtaisesti olympialaiset sytyttävät edelleen isosti, vaikka tiedostankin pelin tason. Olympiamitalin arvo on valtava. Vuosikymmenten päästä ei muistella kokoonpanoja.
 
Viimeksi muokattu:

Patalappu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Siis voi helvetti tota TV5 tasoa... selostuksen äänenlaatu suoraan Albaniasta ja studio-osuudet sopii olympiakiekkoon kuin sialle otsatukka.
 

spädäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Blackhawks, Leijonat, (sympatiat Ipalle) #68
Anttila viel pelaavaan kokoonpanoon niin hyvä tulee.
Eihän nämä kisat kuulemma ketään kiinnosta, mutta vahva epäilys, että halaillaan toreilla viikon päästä.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Perhanaan Kanada ja Tshekki rosvosivat Suomen ja Ruotsin sopupeli idean ja jakoivat pisteet aamun pelistä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos Kanada voittaa E-Korean ja Tshekki Sveitsin, edes tuo 1 piste Ruotsia vastaan ei takaisi suoraa jatkopaikkaa.
 

/dev/null

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siis voi helvetti tota TV5 tasoa... selostuksen äänenlaatu suoraan Albaniasta ja studio-osuudet sopii olympiakiekkoon kuin sialle otsatukka.

Katselin eilen Eurosportin sovelluksella Suomi Norja peliä, englanninkielinen selostus. Myötähäpeä suuri. Aika humööriä oli selostus, liekö Valioliigaa selosta päivätyökseen.
 

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
Perhanaan Kanada ja Tshekki rosvosivat Suomen ja Ruotsin sopupeli idean ja jakoivat pisteet aamun pelistä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos Kanada voittaa E-Korean ja Tshekki Sveitsin, edes tuo 1 piste Ruotsia vastaan ei takaisi suoraa jatkopaikkaa.

Mitenkäs tämä nyt jatkuu jos:
A: Suomi voittaa
B: Suomi häviää
C: Tasapeli

Eli kuka siellä on voitolla vastassa, loppuuko pelit tappiolla vai?
 

Rara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mitenkäs tämä nyt jatkuu jos:
A: Suomi voittaa
B: Suomi häviää
C: Tasapeli

Eli kuka siellä on voitolla vastassa, loppuuko pelit tappiolla vai?

Kaikki pääsevät jatkoon ja varmaa on pelien jatkumisen lisäksi se, että voitolla pelit jatkuu suoraan puolivälierissä. Myös tappio voi riittää parhaana lohkokakkosena suoraan puolivälieräpaikkaan, jos Tsekki menettää pisteitä Sveitsille tai Kanada E-Korealle. Tasapelejä ei jääkiekossa enää tunneta, mutta jatkoaika tai VL-tappio riittää Suomelle myös jos Kanada voittaa E-Korean max. neljällä maalilla. Tuleva vastustaja Ruotsin jälkeen taitaa vielä voida olla melkein mikä vain (paitsi ilmeisesti oman lohkon joukkueet).
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Mitenkäs tämä nyt jatkuu jos:
A: Suomi voittaa
B: Suomi häviää
C: Tasapeli

Eli kuka siellä on voitolla vastassa, loppuuko pelit tappiolla vai?

Et ole tainnut pahemmin seurata järjestelmää? On siis kolme neljän joukkueen alkulohkoa. Kaikki joukkueet selviävät pudotuspeleihin, mutta vain lohkovoittajat sekä paras lohkokakkonen selviävät suoraan puolivälieriin. Muut karsivat yhden ylimääräisen ottelun verran, vastustaja riippuu alkulohkosijoituksesta. Tämä systeemi tekee spekuloinnista aika kimuranttia, kun eri lohkojen väliset maalierot vaikuttavat pudotuspelisijoituksiin hirveän paljon.

Jos ennustan muutaman pelin verran tuota huomista, niin Tshekki ja Kanada hoitavat omat ottelunsa, ja Kanada mättää paljon maaleja ottelussaan. Saksa voittaa Norjan (en menisi sanomaan varmaksi, mutta mennään nyt veikkaamaan jotta saisi jotain järkeä tähän lottoon).

A: Suomi voittaa lohkonsa, ja saa menee suoraan puolivälieriin parhaana joukkueena alkulohkoista. Vastustaja joutuu pelaamaan yhden ottelun päästäkseen pelaamaan Suomea vastaan. Joukkueet parhaasta huonoimpaan alkulohkojen jälkeen ovat:

Suomi 9
Tshekki 8
OAR 6
Kanada 7
------------
Ruotsi 6
Slovenia 4
USA 4
Sveitsi 3
Saksa 3
Slovakia 4
Norja 0
Etelä-Korea 0

Tällöin Suomen vastustaja puolivälierissä olisi Sveitsi-Saksa -ottelun voittaja, ja välierissä Kanada - (Ruotsi vs. Etelä-Korea) ottelun voittaja.

B: Suomi on toiseksi paras lohkokakkonen, eli joutuu pelaamaan yhden ottelun lisää päästäkseen puolivälierään. Joukkueet sijoittuisivat muuten samalla tavalla kuin skenaariossa A, mutta pitää vaihtaa Suomen ja Ruotsin paikkaa.

C1: Tasapeli, eli mennään jatkoajalle/rankkareille. Voitolla irtoaa yhä lohkovoitto, ja olettaen että Sveitsi ei aivan murru Tshekin alla, niin myös korkein sijoitus vertailussa, ja mennään samalla tavalla kuin A-skenaariossa. Mikäli Tshekki ottaa murskavoiton, vertailu näyttäisi tältä:

Tshekki 8
Suomi 8
OAR 6
Kanada 7
------------
Ruotsi 7
Slovenia 4
USA 4
Sveitsi 3
Saksa 3
Slovakia 4
Norja 0
Etelä-Korea 0

Suomen puolivälierävastus olisi siis voittaja ottelusta USA-Slovakia, ja välierävastus voittaja ottelusta OAR - (Slovenia vs. Norja).

C2: Tappiolla josta saa yhden pisteen, maaliero määrää vertailun Kanadaan (sillä oletuksella että Kanada kaataa Etelä-Korean), ollaanko paras lohkokakkonen vai ei. Kanada totta kai laittaa useamman limpun verkkoon kisaisäntiä vastaan, ja kävisi sama tilanne kuin B-skenaariossa.

Pähkinänkuoressa: Huomisen pelin perusteella eivät pelit lopu. Vastaan seuraavassa ottelussa tulisi hyvällä tuloksella Sveitsi-Saksa ottelun voittaja, keskinkertaisella tuloksella USA-Slovakia pelin voittaja, ja huonolla tuloksella Etelä-Korea ylimääräisellä kierroksella ennen puolivälieriä.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Pähkinänkuoressa: Huomisen pelin perusteella eivät pelit lopu. Vastaan seuraavassa ottelussa tulisi hyvällä tuloksella Sveitsi-Saksa ottelun voittaja, keskinkertaisella tuloksella USA-Slovakia pelin voittaja, ja huonolla tuloksella Etelä-Korea ylimääräisellä kierroksella ennen puolivälieriä.
Jaa oisko tuo viimenen nyt niin huono tulos.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Jaa oisko tuo viimenen nyt niin huono tulos.

Tuon Etelä-Korean jälkeen tulisi tosiaan puolivälierä Kanadaa vastaan, ja sen jälkeen välierä todennäköisesti Ruotsia vastaan. Eli yksi täysin ylimääräinen matsi tulisi väliin, vastus toki olisi sieltä helpommasta päästä. Ja huono tulos viittaa siihen, että Suomi häviää Ruotsille, mikä on aina huono tulos.

Edit:

Tuleva vastustaja Ruotsin jälkeen taitaa vielä voida olla melkein mikä vain (paitsi ilmeisesti oman lohkon joukkueet).

Ainakin Sotshissa saattoi tulla vastaan myös oman alkulohkon joukkueita. Lohkojumbo ja nollan pisteen Latvia voittikin pudotuspelissä Sveitsin, joka oli samassa lohkossa toinen kuudella pisteellä. Piinasivatpa Kanadaakin vielä pitkän aikaa puolivälierässä.
 
Viimeksi muokattu:

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Tuon Etelä-Korean jälkeen tulisi tosiaan puolivälierä Kanadaa vastaan, ja sen jälkeen välierä todennäköisesti Ruotsia vastaan. Eli yksi täysin ylimääräinen matsi tulisi väliin, vastus toki olisi sieltä helpommasta päästä. Ja huono tulos viittaa siihen, että Suomi häviää Ruotsille, mikä on aina huono tulos.
Joo toki siinä mielessä huono tulos, että ylimääränen matsi tulos, en kiistä. Ja Kanadallakin on kova nippu kasassa näissäkin kisoissa ja tullee olemaan paha vastus jos kohdataan.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
...
Kenttäpelaajista suosikkini on tähän mennessä Jukka Peltola, joka menee maalille, kamppailee ja haluaa selvästikin ottaa kaiken irti ensimmäisistä (?) arvokisoistaan.

Minä en ole Peltolan seurapelaamista seurannut, nykyään kun katson eri liigassa ( heehehe) enimmäkseen. Kyllä vain, oli minulle yllättävä ykköskentän äijäksi, mutta fiksu ja antaumuksellinen kiekkomies on hän. Hieno valinta valmennustiimiltä, Latelta.
Yleltä mielestäni hyvä pieni pätkäjuttu minulle uudesta, hyvästä, älykkäästä kiekkomiehestä: Jukka Peltola kypsyi hitaasti Leijonien ykkösketjun hyökkääjäksi: "Lätkä on kuitenkin vain isoissa kropissa elävien pienten poikien peliä" | Yle Urheilu | yle.fi
Arvostan asennetta, arvostan myös tähän asti näkemiäni peliesityksiä. Jukka Peltola saa näiden kahden pelin jälkeen arveelta ****. Ne on niinku tähtiä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ainakin Sotshissa saattoi tulla vastaan myös oman alkulohkon joukkueita. Lohkojumbo ja nollan pisteen Latvia voittikin pudotuspelissä Sveitsin, joka oli samassa lohkossa toinen kuudella pisteellä. Piinasivatpa Kanadaakin vielä pitkän aikaa puolivälierässä.

Juuri tämmöisten takia nykyinen olympiaturnausformaatti on niin käsittämättömän surkea. Alkulohkojen peleillä ja saavutuksilla ei ole yhtään mitään väliä. Alkulohkossa voi hävitä kaikki matsinsa pystyyn, aivan sama, kunhan saa sitten suonenvedolla voitettua pudotusottelun. Jopa kultamitalistiksi asti voi edetä, vaikka häviäisi kaikki alkulohkon matsinsa.

Systeemin pitäisi olla sellainen, että joko pelataan pienemmällä osallistujamäärällä kaikki kaikkia vastaan ja eniten pisteitä saanut voittaa, tai sitten pelataan kaksi kuuden joukkueen alkulohkoa jossa lohkovoittajat pääsevät välieriin ja sijoille 2-3 sijoittuneet pelaavat puolivälierät. Muut voisivat pakata kimpsunsa ja lähteä kotiin sen sijaan, että pääsevät sijalta 12/12 pelaamaan jatkopelejä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös