Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Suomi Pyeongchangin olympiakisoissa 2018

Viestiketju osiossa 'Olympialaiset 2018, PyeongChang, jääkiekko' , aloittajana Barnes, 03.08.2015 klo 10.29.

 1. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lappeenrannan SaiPa & Los Angeles Kings
  Jyrki Jokipakka ei saanut NHL-sopimusta, vaan pelaa HK Sotshin riveissä kuluvalla sesongilla. Jokipakka lienee erittäin lähellä kisakonetta ja saanee lisää näyttöpaikkoja talven mittaan EHT:llä.
   
 2. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Jos suoritustasossa ei ole tullut mitään isoa takapakkia, niin mielestäni Jokipakan paikka rosterissa on selviö

  Mahtaakohan Late haluta left-right pareja? Katselin vähän noita mahdollisia kisaehdokkaita ja rightin pakkeja ei tunnu oikein löytyvän.

  Leftin kavereita, joita vois harkita joukkueeseen(kolmea ensimmäistä nimeä pidän varmoina):
  Lepistö
  Jokipakka
  Ohtamaa
  Lehtonen
  Kivistö
  Vittasmäki
  Mikkola
  Koivisto
  Salmela
  Kukkonen
  Virtanen

  Rightin kaverit joita vois harkita kisoihin, ensimmäinen nimi on varma:
  Hietanen
  Lajunen

  No okei, on niitä rightin kavereitakin joita varmaan voidaan harkita. Mutta ei nyt oikeasti joku Kemiläinen tai Kousa kuulosta kaverilta, kenet välttämättä haluaisin kisoihin. Leftin kavereita taitais löytyä jonkun verran Lajustakin kovempia tapauksia.

  Ja tsori jos oon muistanu jonku kätisyyden väärin...
   
 3. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  No kyllä kai Topi Jaakola ainakin pitää lisätä myös tuohon olympiapakkikandidaattien joukkoon. Ainakin tilastojen perusteella Topin aloitus HV:ssä on ollut sangen vakuuttava, kun tehotilasto on viisi pykälää plussan puolella ja omissa ei ole soinut kertaakaan tasakentällisin Topin ollessa jäällä.

  Sen sijaan Lasse Kukkosesta aika on minusta ajanut ohi. Jonkun Kärppien matsin tällä kadella katsoin ja Kukkosen liike ja kiekollinen peli on nykyään jopa Liigatasolla niin huonoa, että ei pitäisi olla enää mitään asiaa kansainvälisiin peleihin. Lasse vaan taitaa olla jopa sairaalloisella tasolla Marjamäen luottomies, joten en ihmettele, vaikka Late ottaisi Kukkosen joukkueen kapteeniksi, vaikka pelillisesti hän alkaa olla rasite.

  Edit: Myös Joonas Järvinen ja Tuukka Mäntylä ovat omissa papereissani potentiaalisia olympiapakkeja.
   
 4. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Jooh, hyviä ehdokkaita hekin, mutta mistä hitosta me löydetään rightin pakkeja? Pitäisikö harkita jotain valmista paria esim. Lehtonen Kemiläinen?
   
 5. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  No ei niitä Hietasen ja Lajusen lisäksi ole. Teemu Laakso voisi olla sellainen terveenä ollessaan, mutta niitä terveitä päiviä ei montaa ole ollut viimeisen kahden vuoden aikana. Kemiläinen ja Kousa, jostain Rantakarista puhumattakaan, ovat kyllä liian hasardialttiita omaan päähän pelatakseen olympiatasolla.
   
 6. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Lainaus:
  No ainakin suhteellisen kovaksi, MM-kisoissa joutuu pelaamaan myös tasokkaita hyökkääjiä vastaan. Jos Heiskanen kuntoutuu hyvin ja on kehittynyt edelleen viime kaudesta, nostaisin hänet ehdottomasti joukkueeseen. Nopeutta ja kiekollista peliä osaavalle on kova tarve tuohon miehistöön. Poliisia en niinkään kaipaa, muutenkin meno on kuin hidastetussa filmissä. Juolevista saamme näyttöä pikapuoliin, mutta tähänastisen perusteella pääsy juniorien MM-kisoihin on hänelle kauden ykköstavoite.
   
 7. WigWam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Warkis, KalPa.
  Ketäs keskushyökkääjiä naaraisitte joukkueeseen ???
   
 8. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Mika Niemi nyt on tietenkin selvä valinta. Loput tontit on kait pakko täyttää joillain ripuliranteilla. Koskiranta, Kemppainen ja Kontiola on sitten nämä puuttuvat palaset.
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2017 klo 13.57
 9. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Helppo. Kontiola, Koskiranta, Kemppainen ja Pihlström.
   
 10. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Iltalehtihän julkisti oman joukkuehahmotelmansa tällä viikolla. Rosteri oli tällainen:

  Koskinen
  Ortio
  Engren

  Lepistö-Hietanen
  Ohtamaa-Lajunen
  Salmela-Jokipakka
  Jaakola-Kukkonen

  Tolvanen-Kontiola-Osala
  Pyörälä-Kemppainen-Hartikainen
  Savinainen-Koskiranta-Elo
  Pihlström-Lajunen-Anttila
  Jormakka, Palola

  Kyllähän tuosta varmaankin nimistä noin 80 prosenttia osuu kohdalleen.
   
 11. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Joo kyllähän tuolla kokoonpanolla vois melkein kisoihin lähteä. Kukkosen tilalle ehkä joku muu, esim Jesse Virtanen joka johtaa SHL:n puolustajien pistepörssiä. Tämä nyt ihan kommentteihin perustuen. Palola ehkä toinen kenen tilalle vois jonkun toisen ettiä tämän kauden näytöillä.
   
 12. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lappeenrannan SaiPa & Los Angeles Kings
  Heitetäänpä tällä hetkellä omakin tilannekatsaus.

  Eeli Tolvanen - Petri Kontiola - Lauri Korpikoski
  Teemu Hartikainen - Joonas Kemppainen - Juhamatti Aaltonen
  Mika Pyörälä - Jarno Koskiranta - Oskar Osala
  Antti Pihlström - Mika Niemi - Marko Anttila

  Sami Lepistö - Juuso Hietanen
  Atte Ohtamaa - Jyrki Jokipakka
  Topi Jaakola - Ville Lajunen

  Koskinen ja Ortio kantanevat vastuun tolppien välissä ja kolmosena voisi hääriä vaikka Jussi Markkanen.

  Tuulola/Kukkonen/Koivisto/Salmela akselilta löytyy nuo kaksi viimeistä vaihtoehtoa. Nuorista odotan Vaakanaisen, Juolevin ja Heiskasen nousevan tällä kaudella EHT-peleihin mukaan. Paikka Olympialaisiin onkin sitten täysin eri asia. Voisiko joku enemmän Kärppien pelejä seurannut kertoa, että onko Kukkonen oikeasti huonontunut niin reilusti, ettei mahtuisi joukkueeseen? Kuitenkin viime kevään Skoda Cupissa oli vielä mies paikallaan.

  Korpedon nimi varsin herättää ihmetystä. Joka tapauksessa mies pelannee Euroopassa kuluvan sesongin, joten pomminvarma nimi myös joukkueeseen. Pelasi sitten Lausanessa, Turussa tai Kohelossa. Kovaan vireeseen viime aikoinen yltynyt Jarkko Immonen on noussut spekulaatiohin mukaan. Eikä luottoratsu Jani Lajusta Luganosta sovi unohtaa myöskään.
   
 13. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Flyers, Eeli Tolvanen
  Lainaus:
  Hyi helvetti, ei. Olkoon vaikka kuinka potentiaalinen maalintekijä ym, mutta ei se sitä potentiaalia tule ikinä lunastamaan. Turha hiihtelijä.

  Tommi Kivistön nostaisin esiin pakistoon vahvana nimenä, ollut Jokereiden parhaita pakkeja ja johtaa vielä sisäistä plusmiinus-tilastoakin näköjään (+9). Ottaisin any day vaikkapa sählääjä-Ohtamaan tilalle Jaakolasta puhumattakaan. Jospa tuo Heiskanenkin nousisi semmoisiin liekkeihin IFK:ssa, että voisi haastaa tosissaan olympiapaikasta. Ei jaksaisi katsella noita samoja kukkosjaakolaohtamaita enää.

  Maalivahtipuoli lienee ainoa mistä kaikki ovat samaa mieltä, eli Koskinen ykkösenä. Lusikkansa soppaan tuo myös tällä hetkellä hyvin pelaava Kilpeläinen (6 peliä 93,7%). Liigasta ei taida olla kuin Engren ainoa vähänkään potentiaalinen nimi kisoihin, ellei sitten Kähkönen osoittaudu aivan jumalaksi.
   
 14. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Kivistö on minustakin hyvä vaihtoehto olympialaisiin, mutta ei todellakaan ennen Ohtamaata, jonka nimittämistä sähläksi en ymmärrä alkuunkaan. Atte on neljästi edustanut Leijonia MM-tasolla ja kolmesti hän on ollut Leijonien parhaimmistoon kuuluneita pakkeja. Ainoastaan vuoden 2015 MM-kisoissa hänen voi sanoa pelanneen heikosti. Jotain Ohtamaan nykytasosta ja arvostuksesta seurassaan kertoo, että tämän illan kierroksella Kazanin tähtisikermän eniten jääikaa saanut peluri oli Atte Ohtamaa.
   
 15. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Minä vastaavasti voisin kysyä, että onko Joni(?) Tuulola tosiaan kehittynyt niin huimasti, että on vahvasti kiinni paikassa Korean koneeseen? Oli kyllä ensimmäinen kerta kun hänen nimen näen spekulaatioissa, vaikka puolustajia on täällä ja muualla lueteltu 20-30 nimen edestä.
   
 16. Johnnie Jäsen

  Lainaus:
  Olisipa harvinaisen hmv-joukkue pl. Elo ja Tolvanen. Suurin osa hyökkäyksestä samasta muotista puristettuja kankeajalkaisia kahden suunnan työhevosia, alakerta näyttää taas siltä, kuin se olisi napattu suoraan jostain viiden vuoden takaisesta MM-turneesta. Vieläköhän Santalalla ja Niskalalla olisi halukkuutta maajoukkuepaitaan? Tai Nummelinilla?

  Ei sillä, varmasti kyseinen kokoonpano on hyvin lähellä parasta mahdollista. Jotenkin vain silti pääsee aina pieni sisäinen huokaus, kun katselee kerta kerran jälkeen täsmälleen samoja nimiä näissä maajoukkueympyröissä. Mutta kuten sanottua, eipä siellä hirveästi valinnanvaraa ole. Tuntuu jopa, että samaan aikaan kun suomalainen jääkiekko puskee pitkästä aikaa uusia huippupelajia lähes joka vuosi, pelaajamassan taso absoluuttisen kärjen takana Euroopan liigoissa laskee pikku hiljaa koko ajan, etenkin hyökkääjien osalta. Jos mietitään nimiä tuonkin (varsin kokeneen) sentterinelikon takaa, ketä mahdollisia nimiä siellä enää olisi jäljellä? Lindgren? Immonen? Jos otetaan toiseksi kriteeriksi vielä kakkosella alkava ikä, niin ne vähäisetkin nimet tippuvat pois. Eikä kyllä tuostakaan nelikosta voi yhdestäkään sanoa, että edustaisi pelipaikallaan Euroopan kirkkainta kärkeä, laitureistakin lähelle pääsee vain Hartikainen ja Tolvanen. Mutta toivon siitä huolimatta, että edes hiukan tuoreempia nimiä löytyisi lopullisesta kokoonpanosta ainakin jokunen enemmän kuin yllä olevassa. Esimerkiksi Antti Erkinjuntti pelaa varsin vakuuttavaa kautta Sveitsissä, ja tuskin puolustuksenkaan taso kauheasti laskisi, jos vaikkapa Atte Ohtamaan ja Lasse Kukkosen tilalla luutisivat Miro Heiskanen ja Mikko Lehtonen.
   
 17. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lappeenrannan SaiPa & Los Angeles Kings
  Lainaus:
  Pyydän nöyrästi anteeksi. Jostain ihmeen syystä kirjoitin tuohon Tuulolan, vaikka tarkoitinkin (Tapparan) Mikko Lehtosta. Noh, näitä sattuu. Tuulola ei kuulu spekulaatioihin Olympiajoukkueeseen.
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2017 klo 01.01
 18. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Jos nyt Liigasta miettii pelaajia niin
  Maalivahdeista tosiaan varmaan Engren/Kähkönen korkeintaan edes listoilla.
  Pakeista vahvimmillaan ovat Kukkonen, Koivisto, Lehtonen, Heiskanen sekä Mikkola. Nuistakaan ei välttämättä kukaan edes mahdu jengiin.
  Senttereistä ehdolla Immonen lienee ainut. Hevosesta(Hytönen) on ehkä jo aika ajanut tuolla tasolla ohi. Liigassa toki vielä pärjää
  Laitureista sen sijaan voi löytyä muutamat: Kuusela, Junttila, Puustinen, Kallio, Peltola. Joskin nuistakaan tuskin kellään koneeseen riittää. MM kisoissa lienee monien kohtalo.

  Summasummarum. Immonen ja 1-2 pakeista korkeintaan Liigasta Olympialaisiin mahtuu.
   
 19. Odessa_park Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, OTP
  Lainaus:
  Rakastan Lassea, mutta en kyllä alkukauden näytöillään ottaisi häntä olympiajoukkueeseen. On toki aavistuksen parantanut viime aikoina, mutta silti pelkästään Kärpissä on ainakin pari puolustajaa, jotka menisivät omissa papereissani hänen edelleen.

  Miika Koivisto on ollut varsin suvereeni Liigassa ja pitäisin pienenä ihmeenä mikäli häntä ei joukkueessa nähdä. Ei sieltä KHL:sta ja Ruotsi-Sveitsi-akseliltakaan kuitenkaan liikaa hyviä puolustajia ole tarjolla.
   
  Viimeksi muokattu: 13.10.2017 klo 17.22
 20. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Kukkonen on ihan ok, mutta ei kovin sopiva pala Mannerin kiekollisuuteen perustuvaan pelitapaan. Koppipelaajanahan Lasse on vuosi vuodelta parempi. Jättäisin kuitenkin Lassen kotiin olympialaisista. Aikansa kutakin.
   
 21. Mängimies Jäsen

  Immosen nimi vilahtaa monessa viestissä. Onko Immonen pyörtänyt taannoisen lopettamispäätöksensä vai muistelenko ihan väärin tuon lopettamisen?
   
 22. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
 23. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Kiitos tiedosta. Ehdottomasti seuraamisen arvoinen nimi siis. Aiemmin kirjoittamani sentterinelikko menee Immosen myötä uusiksi niin, että Pihlström voidaan palauttaa tutummalle paikalle laitaan. Sentterinelikko siis Kontiola, Kemppainen, Koskiranta ja Immonen.
   
 24. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Ilta-lehti nosti Olli Juolevia kisajoukkueeseen. Ei taida olla asiaa. Kukkosenkin vois mun mielestä unohtaa. Juna meni jo.
   
 25. Mängimies Jäsen

  Juolevilta pitää nähdä enemmän pelejä. Pelannut nyt ammattilaisena ja ylipäätään aikuisten tasolla kaksi kokonaista ottelua.

  Miro Heiskanen sen sijaan voi olla hyvinkin lähellä kisakonetta. Todella kypsää peliä eikä pelituntumassa näytä olevan valittamista, vaikka pääsi vastikään aloittamaan kautensa.