Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Suomi Pyeongchangin olympiakisoissa 2018

Viestiketju osiossa 'Olympialaiset 2018, PyeongChang, jääkiekko' , aloittajana Barnes, 03.08.2015 klo 10.29.

 1. Krug#47 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Bruins
  Lainaus:
  Sallinen ei ole vielä missään joukkueessa joten on vaikea sanoa miehen tilanteesta. Myös Savinainen oli MM-kisoissa ja pelasi hyvin mutta nyt kausi on alkanut heikosti.

  Immonen on hyvä vaihtoehto mutta en näe menevän tuon kolmikon edelle ja neloseen tarvitaan eri tyylin pelaajaa.

  Kuten aiemmassa viestissäkin sanoin "Edelleen kerkeää paljon tapahtua ja tilanteet muuttua"
  Spekulaatiohin voisi merkata paljon enemmänkin pelaajia mutta koitin laittaa tämän hetken vahvimmat ehdokkaat.
   
 2. Eugene Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, SaiPa
  Mikä mahtaa olla Sean Bergenheimin tilanne? Ura näyttää jatkuvan Frölundassa, jossa viime kausi meni aika vaatimattomin pistein (32, 5+9=14). Näkeekö kukaan Bergenheimille tonttia maajoukkueessa ja onko miehellä itsellään edes kiinnostusta, edellinen maajoukkue-edustus kymmenen vuotta sitten.
   
 3. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Eihän turnauksen tasolla sinänsä ole mitään tekemistä asian kanssa, vaan joukkueen tason. Suomi on näillä näkymin saamassa Olympialaisiin jalkeille kovemman jengin kuin esim. tämän kevään MM-kisoihin, joten toki myös Sallisen ja Lajusen oljenkorsi pelipaikan saamisen suhteen on nyt ohuempi.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2017 klo 18.04
 4. Perreault85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Jokerit, Maple Leafs, Liiga
  Edellä mainittu Bergenheim olisi mielenkiintoista nähdä EHT:llä tällä kaudella.

  Jokereista jos miettii hyökkääjiä, niin Tolvanen, Pihlström, Anttila ja myös Joensuu lienee vahvoilla. Pakistosta Lepistö varma, jos vaan terveenä. Kivistö parantanut otteitaan, joten EHT-näytöt ratkaisee. Rämöllä ollut aika paljon vaivoja, joten aika suuri kysymysmerkki kisojen suhteen.
   
 5. Mängimies Jäsen

  Sveitsin liiga jää helposti vähän pimentoon Suomessa, koska niitä pelejä ei näytetä missään ja juttujakin saa suomalaismedioista lukea varsin niukasti. Kuitenkin sielläkin pelaa kasa laadukkaita pelimiehiä ja myös muutama suomalainen, joilla voi olla saumaa Korean koneeseen.

  Kun NLA:n pistepörssiä katsoo, niin top 5:ssa on peräti kolme suomalaista. Antti Erkinjuntti, Toni Rajala ja Eero Elo ovat kaikki tehneet yli pinnan per peli ja Erkinjuntti lähes 2 per peli. Lisäksi Tapparasta Sveitsiin siirtynyt Jani Lajunen löytyy kärkikymmeniköstä. Ja pakko mainita myös jo konkari-iässä olevan Ville Koistisen hieno alkukausi. Koistisen tapaan useamman kauden tuolla viihtyneet Perttu Lindgren ja Harri Pesonen niin ikään aloittaneet totutun vahvasti kautensa. Unohtamatta tietenkään Mika Pyörälää, joka on noista varmaan vahvimmin kiinni kisapaikassa sekä Tomi Sallista, joka on viime vuosina ollut tuttu näky MM-kisoissa. Siinä siis ainakin yhdeksän enemmän tai vähemmän realistista nimeä mukaan spekulaatioon.

  Ruotsin liigakausi pyörähti vasta viikonloppuna käyntiin, joten sen osalta on syytä odottaa jokunen kierros ennen kuin nostaa uusia nimiä ehdolle. Ylemmässä viestissä nostettu Bergenheim toki mielenkiintoinen nimi siinä missä edellä mainitutkin.
   
  Viimeksi muokattu: 19.09.2017 klo 20.04
 6. Mordjinn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Täällä hetkellä Jokereiden ykköskenttä (nimellinen nelonen) Pihlström-Niemi-Anttila on sellaisessa lennossa että jos pysyvät ehjinä niin tuollaisenaan kisakoneeseen. Laadukkaan 5vs5 pelin lisäksi Niemi-Anttila hoitaa alivoimat ja Pihlström-Anttila 4vs4 tilanteet. Yksi Euroopan parhaita yhdistelmiä tällä hetkellä, uskokaa tai älkää.
   
 7. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Heh, näinhän se on :) hienosti pojat painaa aina pelin vastustajan päätyyn.

  Olisko aika bad ass kokoonpano? :D Olisko aika kokeilla mein isoja poikia isossa roolissa?

  Tolvanen-Kontiola-Osala
  Hartikainen-Koskiranta-Kuusela
  Joensuu-Kemppainen-Pyörälä/Erkinjuntti/JMA/Palola/Savinainen
  Anttila-Niemi-Pihlström
   
  Viimeksi muokattu: 19.09.2017 klo 00.51
 8. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Heitetäänpä omat veikkaukset kehiin.

  Osala - Kontiola - Hartikainen
  Tolvanen - Kemppainen - J.Pesonen
  Erkinjuntti - Immonen - Rajala
  Pyörälä - Lajunen - Pihlström

  Lepistö - Järvinen
  Ohtamaa - Hietanen
  Heikkinen - Kukkonen
  Koistinen - Mikkola

  Koskinen
  Ortio
  Engren

  Todennäköisesti nämä ehtii muuttua moneen kertaan vielä kauden aikana.
   
 9. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Boldaus oma.

  Koistinen? Siis Ville Koistinen? Eihän kaveri ole ollut maajoukkuekuvioissa edes EHT:llä melkein kymmeneen vuoteen, jos ei lasketa kolmea EHT-peliä muutaman vuoden takaa. Muuten mennään viime vuosikymmenelle.

  Kukkosenkin kohdalla on muuten aikalailla siinä ja siinä, alkukausi on kyllä ollut melko heikko suoraan sanottuna, mutta toisaalta ehkä Late ottaa vanhan sotaratsun vielä kerran pukukoppipelaajaksi. Olisihan se sinänsä ihan hienoa saada Lasse vielä leijonakapteeniksi olympialaisiin.

  Kärpistä uskoisin Miika Koiviston olevan aika vahvoilla, Marjamäki taisi itse nostaa Koiviston nimeä esille kun puhuttiin potentiaalisista liigapakeista olympiajoukkueessa.
   
 10. Batigoll Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Manchester United
  Hartikainen- Kemppainen- Savinainen
  Tolvanen- Kontiola- J.Pesonen
  Pyörälä- Koskiranta- Erkinjuntti
  Pihlström- Lajunen- Anttila
  Osala

  Lepistö- Lehtonen
  Ohtamaa- Lajunen
  Koivisto- Hietanen
  Jaakola- Mikkola

  Koskinen
  Ortio
  Kilpeläinen
   
 11. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Otin Koistisen esille, koska aloittanut kauden todella vahvasti NLA:ssa ja tahdin jatkuessa samana uskon saavan näyttöpaikan ainakin EHT:llä.
   
 12. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Mutta onko enää maajoukkueen käytettävissä? Vähän nimittäin haiskahtaa tuo kun ei ole tosiaan melkein kymmeneen vuoteen maajoukkueessa pelannut (pl. kolme EHT-peliä jokunen vuosi sitten), joten voihan se olla ettei Koistinen enää edes maajoukkueessa pelaa. Toisaalta olisi kyllä kiva nähdä, olen tykännyt pelaajasta aina.
   
 13. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lappeenrannan SaiPa & Los Angeles Kings
  Keitäs mahdollisia apuja olisi tulossa AHL:n puolelta? Eli keitä Suomalaisia siellä on pelkästään farmisopparilla, itse en ole näihin sopimusasioihin kummemmin perehtynyt.
   
 14. Butters Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild, Seahawks & Maple Leafs
  Lainaus:
  Eipä taida olla ketään pelkällä AHL-sopparilla tällä hetkellä.
   
 15. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Sanomattakin selvää, että sellaiset pelaajat eivät ole vahvistuksia Suomen joukkueelle. Tällä hetkellä ei ole yhtäkään suomalaista AHL-sopimuksella ja viime kaudella oli yksi eli Ahti Oksanen (tällä kaudella SaiPassa 7. 0+1). Tuo antaa vähän suuntaa siitä minkä tasoisista pelaajista on kyse. Eli tällä asialla on turha edes spekuloida kun mietitään Suomen tulevaa olympiajoukkuetta.
   
 16. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Tämä on varmaan ollut esillä mutta kosken olen laiska paskiainen niin kysyn, että jos Juolevi tulisi Suomeen, niin olisiko hän valittavissa olympialaisiin? NHL-sopimus kuitenkin. Tai jos jää OHL:ään niin olisiko (teoriassa) valittavissa sieltä?
  Sama kymysys tietysti koskee muitakin Euroopassa pelaavia NHL-sopimuksenalaisia.
   
 17. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Eurooppaan tai vaikkapa OHL:ään lainatut saavat pelata Olympialaisissa, koska heidän NHL-sopimuksensa ei käytännössä astu voimaan tällä kaudella. Näin ollen esimerkiksi Miro Heiskanen tai mahdollisesti myös Juolevi ovat käytettävissä.
   
 18. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Minnesota ja Carolina
  Lainaus:
  Juolevin pitäisi kyllä sitten jo pikaisesti tulla Liigaan ja antaa siellä nopeaan tahtiin ja tasaisesti vakuuttavia näyttöjä. Muuten ei kyllä ole mitään asiaa Olympialaisiin. Sen verran surkeasti on mennyt hänellä Canuckseissa nuo harjoituspelit, ettei siis ilman miesten ammattilaissarjassa annettuja kovia näyttöjä ole mitään järkeä häntä ottaa mukaan. Toistaiseksi olen myös huolissani hänen asenteestaan. Sitä on aika monelta taholta jo epäilty, ja kieltämättä hänen haastattelujensa ja muunkin ulosantinsakin pohjalta olen sinänsä ollut näkevinäni tällaisia merkkejä. Myös aivan väärään suuntaan viimeisen reilun vuoden aikana edennyt kehityskaari voi pahimmillaan siitä kieliä. Toki toivon, että epäilykseni ovat väärässä, ja hän antaisi vaikkapa Tepsissä kovat näytöt pöytään ja onnistuisikin vielä pääsemään kisakoneeseen. Nähtäväksi jää, enkä kyllä ainakaan toistaiseksi ole kovin toiveikas sen suhteen, että niin kävisi.
   
 19. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Itse en jaksa uskoa Juolevin olevan mukana Olympialaisissa. Suomella on sen verran laatua heittää puolustukseen, ettei pitäisi olla mitään saumaa. Toisaalta en uskonut kolme kuukautta sitten Eeli Tolvasellakaan olevan mitään saumaa ja nyt hänen saumat alkavat olla varsin hyvät.

  Otin kantaa vain siihen voisiko Juolevi olla sääntöjen puitteissa mukana, ja vastaus siihen on kyllä.
   
 20. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Varmaankin kiinnostavin osa olympiajoukkueesta on puolustus. Tavallaan yllättävästi puolustus on Suomen vahvin alue kisoissa, vaikka toki maalivahditkin ovat niissä kisoissa laadukkaita. Katsotaanpa ehdokkaita vähän tarkemmin:

  Lasse Kukkonen, 36. (10 MM, 3 OK), viimeksi -17.
  Sami Lepistö, 33. (4 MM, 2 OK), WC-16.
  Juuso Hietanen, 32. (7 MM, 1 OK) v. MM-17.
  Topi Jaakola, 32. (7 MM), v. -17.
  Atte Ohtamaa, 29. (4 MM), -v.-17.
  Ville Lajunen, 29. (2 MM), v. -17.
  Joonas Järvinen, 28. (2 MM), v.-17.
  Tommi Kivistö, 26. (2 MM), v. -16.
  Mikko Lehtonen, 23. (1 MM, -17.)

  Lisäksi mahdollisesti:
  Jyrki Jokipakka, 26. (1MM), v. WC-16.

  Kun tätä listaa hetken silmää ja ymmärtää valmentajien halun turvautua kokemukseen, on hyvin epätodennäköistä, että Olli Juolevi pääsisi kisoihin. Miro Heiskasella lienee aavistuksen parempi sauma, jos dominoi SM-liigassa. Käytännössä ilman loukkaantumisia valinta tapahtuu noiden 10 pelaajan joukosta. Marjamäki tuskin haluaa katsoa uusia kortteja ennen käytännössä viimeistä kisaa, jolloin on mahdollisuus saavuttaa jotakin suurta.

  Ja onhan lista kova, MM-kisoissa marinoituneita pelaajia jokainen. Puolustuksen lista muistuttaa U20 MM- listaa, sillä sekin on todella kova niihin kisoihin. Ja lista on tietenkin täydellinen vastakohta miesten top-6 listalle, joka on maailman huippujen joukossa lähinnä säälittävä. Mutta ehkä jo ensi olympialaisissa ovat parhaat mukana ja silloinkin Suomella on suhteellisesti yhtä kova lista kuin nyt.
   
 21. Taikajim Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Teemu Pulkkinen
  Lainaus:
  Muuten hyvä, mutta en nyt laskisi Atte Ohtamaata tai Lasse Kukkosta kovaksi. Varsinkaan Attea. Lasse osaa perushommat ja sen Lassehalin maalinedustalla hyvin, mutta ei nopeus vaan riitä, vaikka änäripelaajat eivät olekkaan mukana. Ottaisin näiden tilalle vaikka sen Heiskasen/Juolevin ja sitte jonku poliisin.

  Muuten ihan kova lista kyllä jos miettii et euroopasta saadaan tämmöset. Teemu Erostakin voisi listalle nostaa.
   
 22. Taikajim Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Teemu Pulkkinen
  Joo tuun tähän junaan sen verran myöhässä, että AHL-pelaajat saavat siis pelata vai? Siinä tapauksessa Teemu Pulkkinen olisi vahvistus, jos nyt pitää paikkansa, ettei Vegasiin mahdu. Toki mulla nyt tietenki pulu-värilasit. Mut on se kova!
   
 23. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  AHL-sopimuksella olevat pelaajat saavat pelata. Pulkkinen ei siihen porukkaan kuulu, joten ei saa pelata ellei vapaudu NHL-sopimuksestaan tässä kauden mittaan (jota pidän kyllä ihan mahdollisena vaihtoehtona) ja palaa Eurooppaan.
   
 24. Taikajim Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Teemu Pulkkinen
  Lainaus:
  Eli siis kaksisuuntaisella sopimuksella ei saa pelata?
   
 25. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Ei saa.