Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Suomi Pyeongchangin olympiakisoissa 2018

Viestiketju osiossa 'Olympialaiset 2018, PyeongChang, jääkiekko' , aloittajana Barnes, 03.08.2015 klo 10.29.

 1. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Seuraavat nimet olisi pakko olla halutessaan vakavassa keskustelussa suomen olympiajoukkueeseen Heiskanen, Immonen, Suomela, Tolvanen, Koivisto.
   
 2. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Heiskanen, mukana. Tolvanen, mukana. Nuo on lukittu, ei ne sieltä minnekkään mene vaikka kuinka itkettää U20-kisat.

  Immonen, ei EHTlla mukana, tuskin joukkueessa. Vaikka Immonen on henkilökohtainen kaikkien aikojen suosikki pelaaja, valitettavasti ei taideta enää Rantasalmen sulttaania nähdä leijonapaidassa.
  Suomela, ei taida riittää, vaikka vetää loistavaa kautta Liigassa. Ei taida Marjamäki ostaa ajatusmallia kuumat pelaajat. (Itse ottaisin ehdottomasti joukkueeseen, mutta en usko menevän Marjukan vastaavaan)
  Koivisto on mulle hieman tuntematon lahjakkuus. Ne pelit mitkä nähnyt kaveria, on jäänyt fiilis sellaisena neljäntenä hyökkääjänä, jonka puolustuspeli jättää arvailujen varaan. Olenko oikeassa? Joku muu kuin kärppäfani tai lasiton kärppäfani jos avaisi mulle hieman Koiviston pelaajaprofiilia, niin olisi kiva juttu.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2018 klo 18.46
 3. zone55 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Tolvanen on mukana mutta Heiskanen ei varma. Puolustajan on osattava pääasiassa puolustaa KHL tasoisesti noissa kisoissa. Siellä on hyviä pakkeja tarjolla KHL:stä Heiskasen paikalle. Toivottavasti vetää valmennusjohdolle valinnat vaikeaksi ja pelaa hyvän kuukauden tähän alle.
   
 4. EmeraldSapphire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Pittsburgh Penguins
  Onko vielä edes varmistunut, että KHL-pelaajat ovat käytettävissä olympialaisissa? Joulukuun alussa KHL sanoi ensin päästävänsä pelaajat olympialaisiin, mutta heti perään lausunto vedettiin takaisin ja alettiin taas arpoa, ja sen jälkeen en ole kuullut mitään vahvistusta suuntaan tai toiseen. Jos KHL ei olekaan mukana olympialaisissa, silloin Tolvanen on automaattisesti ulkona kisakoneesta, mutta Heiskanen saattaa hyvinkin mahtua joukkueeseen. Muussa tapauksessa seurataan, miten kummankin päivän kunto etenee, ennen kuin tehdään päätöksiä heidän suhteen.
   
 5. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  En usko että siitä odotellaan enää mitään vahvistusta. USA:han jo joukkuetta julkistikin ja siellä oli KHL pelaajia mukana.
  Toki eri asia voi olla, täyttävätkö kaikki venäläiset KHL-pelaajat KOK:n venäläiselle olympiaurheilijalle asettamat antidoping-kriteerit.
   
 6. Jukisto Jäsen

  Lainaus:
  Kirjoitetaan näin: KHL-tasoisesti. Opetettiin yläasteella kait! Auttaa kovasti meitä muita lukijoita ymmärtämään pointtisi.
   
 7. Henzik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Töölön Vesa, HJK, Real Madrid, Arsenal
  Miksei Oskar Osala ole lainkaan joukkueen kaavailuissa ? Pelaa kuitenkin yhden KHL joukkueen ykkös / kakkossentterinä ja on todella hyvä alivoima / ylivoima roolipelaaja. Sopii myös tarvittaessa neloseen!
   
 8. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  No tätä minäkin olen ihmetellyt. Ei Oskar vissiin kuitenkaan täysin unohdettu tapaus ole, Osala tapasi Marjamäen.
   
 9. 1000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha Barkov & Pate Laine
  Osala on ollut niin HMV maajoukkue-keikoillaan, että parempikin jättää väliin. Itselle Osalan ura on ollut muutenkin pettymys. Kun aikanaan Bluesisita lähti, odotin NHL-tasolle pätevää 2-3 kentän kaveria, mutta taantuikin KHL-rymistelijäksi. Meni vähän offin puolelle.
   
 10. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Uruguay
  Onko kellään tietoa milloin joukkue julkaistaan? Itse en pikaisella haulla löytänyt eikä liitonkaan sivuilla ollut mainintaa asiasta. Sotshin joukkueen kokoonpano julkaistiin 7. tammikuuta joten voisi olettaa, että kohtapuoliin saamme tietää olympiakoneeseen astuvien pelaajien nimet.
   
 11. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Jostain muistan lukeneeni, että ma 22.1. julkistetaan ainakin miesten jääkiekkomaajoukkue. Varmaan naisten joukkue myös. Nyt kun NHL ei ole mukana, on julkaisupäivämäärä lähempänä itse kisoja kuin normaalisti.
   
 12. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Kyllähän Osala saattaa nelosketjun rymistelijäksi päätyä varsinkin, kun Pihlström on loukkaantunut. Osala on pelaajana aika tasapaksu ja mielestäni myös hyvin ailahteleva. Toisena iltana voi olla erinomainen ja heti huomenna ei kiekko pysy lavassa eikä tapahdu oikein mitään muutakaan. Viime keväänä oli MM-kisoissa ihan ok, joten kisapaikka lienee edelleen mahdollinen.

  Tuossa jutussa Petri Seppä kirjoittaa, että sentteriosasto on Suomen heikoin kohta. Se on totta, että ykkössentteriksi ei Kontiolan lisäksi muita ole tyrkyllä, mutta kyllähän Kemppainen-Koskiranta-J. Lajunen on varsin pätevä kolmikko siinä takana. Taustalla on lisäksi nellossentteriksi sopivat Niemi, Immonen ja miksei Tomi Sallinenkin. Osala on ollut aina laituri maajoukkueessa.
   
 13. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Kauden aikana suoritustaso voi nuorella pelaajalla vaihdella. Selvää on, ettei Heiskasella ole käyttöä, jos mitään terveysongelmaa tai väsymystä on. Suomen pakistossa on niin kova kilpailu tällä hetkellä, ettei ketään pelkän tulevaisuuden potentiaalin takia kisoihin raijata. Ei Heiskanen mikään korvaamaton pelaaja ole.

  Lähinnä tämä siis tarkoittaa sitä, että löysä esiintyminen nuorten kisoissa nostatti aika paljon kysymyksiä, joihin Heiskasen tulee nyt tässä parin viikon aikana seurajoukkueessa vastata.

  Kyllähän koko syksyn ajan valistuneimmat seuraajat ovat olleet Tolvasen ja Heiskasen olympiapaikkojen suhteen hieman varautuneita. Juuri siksi, että nuorilla pelaajilla voi tulla syviäkin kuoppia kesken kauden, eikä heistä tuolloin ole mitään hyötyä kisoissa. Syksyn näytöillä ei tee mitään, jos joulun jälkeen ei enää kulje. En siis väitä, että kavereille olisi näin käynyt, mutta asiaa on syytä tarkkailla kalkkiviivoille asti.
   
 14. Vatman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Nuorilla pelaajilla toki suoritustaso vaihtelee kuten sanoit, mutta ilmeisesti Heiskasella ollut jotain vaivaa jo pidemmän aikaa ja varmasti tämä oli yksi suuri syy miksi Heiskanen ei pystynyt loistamaan U20-kisoissa toivotulla tavalla. Eli jos jotain vaivaa on vielä helmikuussakin niin en itsekään välttämättä kaveria ottaisi joukkueen, mutta mikäli mies tervehtyy olympialaisiin mennessä niin uskon nuoresta iästään huolimatta Heiskanen olevan vahvistus joukkueelle, jota ei kannattaisi jättää katsomatta.
   
 15. Palokan Keisari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
  Lainaus:
  Mistä ihmeestä löytyy noin paljon Osalaa parempia laitureita? Ei ainakaan KHLstä, Liigasta, Ruotsista eikä Sveitsistä.
   
 16. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Osala on kansainvälisellä tasolla vähän väliinputoaja. Ei ole sille tasolle riittävä tulosyksiköihin ja toisaalta puolustuspäässä ei ainakaan omaan makuuni ole riittävän suoritusvarma, koska on kuitenkin wannabe-tuloksentekijä. Lisäksi on varsin ailahteleva, edellispäivän huippupeliä saattaa hyvinkin seurata erittäin heikko peli. Tämä saattaa ainakin osin johtua hänen raskaasta luistelustaan. Turnaustyyppisessä tapahtumassa ohipelit eivät oikein sovi. Viime MM-kisoissa oli ihan ok, mutta ei Marjukkakaan mieheen oikein tuntunut luottavan, kun nelosketjussa pienellä peliajalla oli läpi kisat, vaikkei joukkueella mairittelevasti alkulohkossa mennyt. Sielläkin otteiden ailahtelevaisuus pisti silmään.

  Kyllähän tulosyksiköihin löytyy Tolvanen, Korpikoski, Junttila ja Hartikainen. Kelpuuttaisin tänne myös mieluummin Janne Pesosen ja JMA:n. Kahteen muuhun kenttään Pyörälä, Savinainen, Sakari Manninen ja Anttila. Jukka Peltolakin on tyrkyllä. Ei tuonne helppoa ole Osalan mahtua, kun ajatellaan, että Sakari Manninenkin ollut erinomainen EHT:lla ja Junttila ja Hartikainen muodostavat erinomaisen ketjun Kemppaisen kanssa. Pihlströmin ollessa sivussa Osalalle saattaa paikka löytyä. Ja toisaalta Osala on sitten tietyllä tavalla kuitenkin monikäyttöinen pelaaja, että ei häntä olisi mahdotonta kuvitella ykkösketjussa Konnan ja Tolvasen rinnalla, jos vaikka Korppari ei ole mukana tai ei kulje. Tai vaikka kakkosessa Hartikaisen tilalle sopii myös. Kyllä Osala omaan joukkueeseeni ehkä mahtuisi, mutta ei hän nyt mikään ylivertainen nimi ole.

  Onko Osala sitten parempi pelaaja kuin joku edellä mainituista? Meriiteiltään ja statukseltaan voi ollakin, mutta viime kädessä roolitus ratkaisee ja Osala meinaa kansainvälisiin peleihin olla turhan raskasjalkainen ja toisaalta tasapaksu.
   
 17. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lappeenrannan SaiPa & Los Angeles Kings
  Nyt kun Aho telottiin viime yön pelissä pimeäksi, alkaisi NHL:n mukana ollessa valtava spekulointi Sepen osallistumisesta kisoihin. Olisi valtava menetys Leijonille, mutta tänä vuonna ei noista rapakon takaisista loukkaantumisista tarvitse huolestua. Neljä vuotta sitten se loukkaantumissuma meni aivan överiksi.

  Viikon päästä tähän aikaan kisoihin lähtevä kokoonpano on tiedossamme. Väsätäänpä vielä viimeinen kokoonpano.

  Maalivahdit: Koskinen, Metsola, Rämö.
  Puolustajat: Heiskanen, Hietanen, Jokipakka, Kukkonen, Lajunen, Lehtonen, Lepistö, Ohtamaa.
  Hyökkääjät (12): Anttila, Hartikainen, Junttila, Kemppainen, Kontiola, Koskiranta, Lajunen, Manninen, Tolvanen, Osala, Pyörälä, Savinainen.
  + 13. ja 14. hyökkääjä, näin oli Sotshissa ainakin.

  Maalivahtiosasto on selvä. KHL-kolmikolla mennään. Ruotsin puolelta Eero Kilpeläinen ja Liigasta Atte Engren lähimpänä haastajina.

  Puolustuksessa päivänselviä ovat Leppä, Ohtamaa, Jokipakka, Lehtonen ja Hietanen. Heiskasen junnukisat menivät loukkaantumisen takia penkin alle. Toivottavasti on kuukauden päässä pelikunnossa. Kukkosen paikka ei täysin varma ole, mutta Marraskuun EHTllä annetut näytöt riittänevät. Enemmän Kärppien pelejä nähneet kertokoon lisää miehen nykyvireestä. Lajunen rightin pakkina tuonne mukaan mahtuu.

  Hyökkäyksen varmat tapaukset: Kemppainen, Hartikainen, Junttila, Lajunen, Anttila, Koskiranta, Tolvanen, Manninen.
  Osalasta oli hyvää keskustelua tuossa ylempänä. Maajoukkueessa ollut aina vähän väliinputoaja, mutta nyt Pihlströmin jäädessä pois paikka nelosesta menee Oskulle. Pyörälä iski niin kovat näytöt Euro Hockey Tourilla ja Laten luotto miehen rooli siihen päälle, niin paikka on erittäin lähellä. SaviVellu oli viime MM-kisoissa paras hyökkääjä eurokentiltä. En näe mitään syytä miksei pääsisi mukaan. Alakenttiin olisi vielä tarjolla Korpikoskea, Joensuuta ja Jormakkaa. Korpedo ei ole suuresta hypestä huolimatta oikein mitään sellaista esittänyt, jolla kisoihin pääsisi. Eikä äskettäin tullut aivotärähdys ainakaan urakkaa helpota. Itse pysyn vieläkin sillä linjalla, jolla olisin katsonut arvan nimeltä Juhis. Okei, pari kertaa on jäänyt tyhjä arpa käteen, mutta tuonne puukäsien sekaan hälle olisi ollut käyttöä. Palolan ruuti ollut Jokereissa märkää, miksi syttyisi tuollakaan. Immonen ilmeisesti pysynyt päätöksessään olla pukematta leijonanuttua ylleen. Itse näkisin (Johtavan tavoin) kisoissa, jopa ennen Kontiolaa. Liigasta kovan syksyn vetäneitä, jotka täytyy ottaa mukaan spekulaatioihin ovat (jos kohelo jää pois) Ruohomaa, Puustinen ja Suomela. Tomppa Kallio vetää myös kovaa kautta, mutta 11 vuoden tauon jälkeen ei ole enää palaamassa arvoturnauksiin.

  Olympiakuumetta alkaa olemaan jo sellaiset 38,5 astetta. NHL:n taannoinen päätös harmitti ja v*tutti erittäin pitkälle talveen. Jotenkin tuon päätöksen pettymys kulminoituu omassa ajatusmaailmassani, suuren leijonasydämmen omistavaan Mikko Koivuun. Voi vain kuvitella mitä kapteenin päässä liikkuu, jos ja kun Suomi menestyy. Toki on siellä muitakin, joille nämä kisat olisi olleet viimeinen mahdollisuus. Suuret läpimurrot tehneet Sasha, Mikke, Sepe, Teuvo, Pate, Rantsu ja muut olisi ollut niin hienoa nähdä siinä suurimassa ja kauneimassa turnauksessa, mitä pelaaja voi maajoukkueessa edustaa. Alkuvaikeuksien jälkeen tuohon NHL:n päätökseen kuitenkin tottui ja tällä hetkellä ihan mielenkiintoista palata sinne aikaan ennen Naganon kisoja ja nähdä tuonlaisia kokoonpanoja olympiatasolla.
   
  Viimeksi muokattu: 16.01.2018 klo 05.00
 18. Palokan Keisari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
  Lainaus:
  Yllämainituista Osalan edelle selvästi menevät vain Tolvanen ja Hartikainen. Muilla ei pitäisi olla mitään asiaa edes samaan lauseeseen Osalan kanssa.

  Muutenkin tuntuu, että varsinkin liigapelaajia arvostetaan aivan liikaa. Eihän noilla ole yhtään mitään käyttöä näissä karkeloissa. Ainoat liigasta kelpuutettavat pitäisi olla korkeintaan Kukkonen ja Immonen, varauksin Lehtonen, Junttila ja Heiskanen. Onhan se nyt hiukan eri asia pelata illasta toiseen KHL-pelaajia vastaan, kuin näitä liigassa nykyään rimpuilevia mestis-tason pyrkyreitä ja A-junioreita vastaan.

  Jonkun Ruohomaan tai Puustisen mainitseminen on jo todella huono vitsi, joka on jatkunut aivan liian kauan. Saattaa olla äitiä ikävä kun venäläisten olympiaurheilijoiden joukkue tulee vastaan.
   
 19. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
 20. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Niin että KHL-status riittää siihen, että kukaan Liiga-pelaaja ei voi olla parempi? On KHL toki Euroopan kovin sarja, muttei siellä pelaaminen miksikään jeesukseksi tee. Kas kun et Jaakko Rissasta ja Joonas Järvistä ole kinuamassa mukaan. Tuskin voit väittää, etteikö vaikka viime MM-kisoissa Liiga-Savinainen ollut selvästi kohelo-Oskaria parempi. Jos Osala pelaisi Jokereissa ja olisi siten suomalaisten katseiden alla enemmän, olisi kuva hänestäkin realistisempi. Nyt pääosa kiekon seuraajista näkee Osalaa vuodessa mahdollisten maajoukkuepelien lisäksi ehkä 0-2 kertaa, riippuen kiinnostuksesta idänkiekkoon ja siten menestyvässä Magnitkassa pelaaminen antaa Osalasta jopa liian hyvän kuvan.

  Pelaajien hyvyysjärjestykseen laittaminen on aika vaikeaa ja riippuu täysin roolista, johon heitä on suunniteltu. Kuten edellisessä viestissäni jo toinkin ilmi, on Osala mielestäni turhan kankea tulosyksikköön (korkeintaan ehkä hieman vanhanaikaisesti rakennetun ketjun voimarouhijaksi) ja turhan epätasainen puolustavampiin ketjuihin. Samalla on toki myönnettävä, että tällä hetkellä kilpailu laiturien olympiapaikoista on sen verran vaatimatonta, että Osalakin on ihan varteenotettava ehdokas.

  Ruohomaalla ja Puustisella ei toki ole mitään asiaa kisoihin, siitä olen samaa mieltä kanssasi. Taisivat olla edellisellä EHT-turneella mukana lähinnä siltä varalta, että KHL ei sallisi pelaajiensa osallistua KHL:ään. Siinä tapauksessa ainakin Ruohomaalle ja varmaan myös Puustiselle voisi löytyä käyttöä.

  Liigan tasosta vielä. Eihän se niin häävi ole, mutta kyllä sinne laatua tuovat hienon uran pelanneet veteraanit ja toisaalta kovassa nousussa olevat juniorit, tyyliin Heiskanen, Vaakanainen, Vesalainen jne. Ja monet Euroopassa hyytyneet tulevat myös hakemaan Liigasta uutta nostetta uralleen. Lisäksi Liigassa on kovatasoiset koutsit ja suhteellisen laadukkaat maalivahdit. Eli ei Liigan tilanne niin surkea ole kuin monet maalailevat. Toki parhaassa iässään olevat kovan tason pelaajat puuttuvat, mutta mitä muuta voi odottaa NHL:n ja KHL:n puristuksessa. Ja tietysti (liian) suuri joukkuemäärä takaa sen, että näitä mainitsemiasi "mestis-tason" pyrkyreitäkin mukaan mahtuu.
   
 21. Itäpuu Jäsen

  Lainaus:
  Erikoinen lausunto, kun Liigasta kuitenkin noustaan suoraan myös NHL:ään. Ja väitänpä, että melko moni spekuloiduista pelaa ensi kaudella KHL:ssä. Ovatko he silloin paljonkin parempia jääkiekkoilijoita, kuin tällä hetkellä?
   
 22. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Todennäkäisesti kyllä, ei kuitenkaan poikkeuksetta. Aika harvassa on ne pelaajat jotka ovat yhtä hyviä ensimmäisessä NHL ottelussaan, kuin ottelussa nro. 50. Jos et pärjää alkuunkaan kovemmassa sarjassa suorittamisen taso saattaa laskea. Jos kuitenkin saat pelisi sopeutettua kovemmalle sarjatasolle ja pärjäät sielläkin, niin aika pommin varmasti olet silloin valmiimpi pelaamaan esim. Olympiatasolla, kuin vuotta aikaisemmin. Tässä kohtaa voidaan puhua paremmasta rutiinitasosta.
   
 23. Itäpuu Jäsen

  Lainaus:
  On tottakai näin, mutta peliaika ja rooli joukkueessa vaikuttaa hyvin paljon pelaajan kehitykseen. Mm. Mestikseen ja Ahl: ään lähetetään hakemaan peliaikaa, kiekollisempaa roolia ja sitäkautta suoritusvarmuutta. Sarjojen tasoero ei ole niin valtava kuin ehkä luullaan.
   
 24. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Ja vaikka olisikin, on pelaaja tyypillisesti esimerkiksi maajoukkueessa parempi, jos on pelannut huonommassa sarjassa isossa roolissa tuloksekkaasti, itseluottamusta uhkuen kuin että on hakannut päätään seinään vaikkapa KHL:ssä. Veli-Matti Savinainen on tästä erinomainen esimerkki.
   
 25. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Tuo on kyllä totta. Esimerkkejä löytyy joka kausi ja Savinainen yksi erinomainen sellainen. Ja tuota ajatusta soisi maajoukkueessa käytettävän vielä nykyistä enemmänkin.